facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΣτΕ: Η δίκη του Τούρκου συγκυβερνήτη θέτει θέμα ερμηνείας της Σύμβασης της Γενεύης

Η αρμόδια επιτροπή του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι πρέπει να δικαστεί στο ΣτΕ ως «ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος» η υπόθεση του ασύλου του Σουλειμάν Οζκαινακτσί.

Πρόκειται για έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ που θα εκδοθεί για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς, καθώς η απόφαση θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.

Η επιτροπή έκρινε ότι στην υπόθεση αυτή «τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της ερμηνείας των διατάξεων του άρθρου 1ΣΤ της Συμβάσεως της Γενεύης του 1951 «περί της νομικής καταστάσεως των προσφύγων» και του άρθρου 12 παρ. 2 περ. β’ της οδηγίας 2011/95/ΕΕ που ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το π.δ/μα 141/2013, καθώς επίσης και της ερμηνείας του άρθρου 64 του ν. 4375/2016 σχετικά με την προβλεπόμενη σε αυτό ενδοστρεφή δίκη».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Τούρκου αξιωματικού στο Διοικητικό Εφετείο όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα στις 15 Φεβρουαρίου.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news