facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εντονη αντίδραση Γαβρόγλου στην επιστολή Ιερώνυμου

Ο υπουργός παιδείας όχι μόνο δέχτηκε την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού και με την οποία αλλάζει το καθεστώς του ιδρύματος της Ευαγγελίστριας στην Τήνο αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό παιδείας διαφώνησε με τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν ανήκει στις πιο λαμπερές στιγμές της εκκλησίας και αναφέρθηκε στα όσα γράφει ο κ. Ιερώνυμος.

«Έλαβα μια επιστολή από τον τον Αρχιεπίσκοπο που αναλύει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις στην κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Παιδείας για να συνεχίσει:

Ένα στοιχείο της επιστολής είναι η αναφορά που ευχαριστεί την Κομμουνιστική βάση της Τήνου η οποία εξέφρασε την διαφωνία της με την τροπολογία. Η τροπολογία -λέει η επιστολή - αποτελεί ωμή παραβίαση του αυτοδιοίκητου της εκκλησίας. Αποτελεί δημοκρατικό ατόπημα και αφαιρεί μονομερώς την συνταγματική ανεξαρτησία της εκκλησιάς.

Με την τροπολογία - λέει η επιστολή- επιστρέφουμε σε παλαιές πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του κράτους. Αλήθεια ; Το 2018; Ξεχνάμε το 1969; Θα πρέπει η Ιεραρχία να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Η δημοκρατία είναι για όλους και όχι για ορισμένους.
Είναι επιστολή που δεν ανήκει στις πιο λαμπρές στιγμές της και είδε πολλές στο παρελθόν».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news