facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η Παπασπύρου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ [έγγραφα]

Επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis κατηγόρησε αρχικά την κα Παπασπύρου ότι ήταν στον μηχανισμό που έστησε, όπως είπε, τη σκευωρία για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα την εγκάλεσε ότι ενώ έχουν γίνει καταγγελίες εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ η ίδια δεν τις ελέγχει. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την Γενική Επιθεωρήτρια ότι κρατά κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου εργαζόταν μια εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά της βουλής τις σχετικές εκθέσεις.
Σε ραδιοφωνικά συνεντευξή της στον real fm η κα Παπασπύρου απάντησε: «Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επεσήμανε: «Είπαν ότι δεν ελέγχω καταγγελίες που έχουν γίνει για την τωρινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ότι έχουν γίνει καταγγελίες και εγώ δεν πάω να ελέγξω το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ έγιναν όντως καταγγελίες, τις απέστειλα όλες στην εισαγγελέα διαφθοράς, όπου έπρεπε να πάνε, και από 12/12/2017 έχω συγκροτήσει άλλο μικτό κλιμάκιο ελέγχου με εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε μένα παρατυπία δεν πρόκειται να βρουν καμία. Κακώς ψάχνουν εμένα. Αλλού να ψάχνουν».
Για τον θάνατο της 4χρονη Μελίνας
Ως προς τις καταγγελίες Γεωργιάδη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας η Μαρία Παπασπύρου υποστήριξε:«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου».
Οπως είπε «το ΣΕΥΥΠ είναι ένα ελεγκτικό όργανο που έχει δικό του επικεφαλής, τον κ. Ευαγγελάτο. Εγώ το ΣΕΥΥΠ το ελέγχω, εάν θεωρηθεί ότι το ελέγχω, μέσω των πορισμάτων. Όταν μου κοινοποιηθούν τα πορίσματα, εάν δεν συμφωνήσω με αυτά, διατάσσω επανέλεγχο. Αυτή είναι η μόνη αρμοδιότητα που έχω. Θα πάρω και βεβαίωση από τον κ. Ευαγγελάτο ότι δεν μου έχει αποσταλεί το πόρισμα. Δεν γνωρίζω τι γράφουν τα πορίσματα», συμπλήρωσε.
Για τις σχέσεις της με τον Δ. Τζανακόπουλο
Όσον αφορά στις αναφορές του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την προσωπική της σχέση με τον κ. Τζανακόπουλο, σημείωσε: «Με συγχωρείτε, είναι δυνατόν να βάζουμε στη συζήτηση τα προσωπικά μας και τις προσωπικές φιλίες; Αλίμονο... Θα καθίσω να μπλέξω σε τέτοιες συζητήσεις; Δημοσίους υπαλλήλους ελέγχω, δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, το έχουμε καταλάβει αυτό; Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να μου καταλογίσει ότι δεν κάνω έλεγχο τώρα. Είναι λάθος αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι παράτυπ. οΔεν είναι ωραίο πράγμα να σε συνδέουν με πράγματα που είναι αναληθή. Απαξιώνεται ο θεσμός του γενικού επιθεωρητή» υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Οι σχέσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, από τη στιγμή που δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, δεν επηρεάζουν την κρίση μου. Και δικαστής ήμουν και δίκαζα από κάτω και πολιτικά πρόσωπα. Τότε, θα έπρεπε να ζητήσω εξαίρεση. Αλίμονο αν η κρίση μας επηρεάζεται από τις γνωριμίες που μπορεί να έχουμε. Ο δικαστής το έχει στο αίμα του, δικάζει πάντα με τη συνείδησή του. Δεν έχω ποτέ τιμωρηθεί με πειθαρχικό, εδώ και 30 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση και την εντιμότητά μου. Δεν το επιτρέπω σε κανέναν αυτό».
Αδωνις: Είχε διαρκή ενημέρωση
Σχολιάζοντας ο Αδωνις Γεωργιάδης τις απαντήσεις της κυρίας Παπασπύρου, έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter:
«Η ΓΓΔΔ κα Παπασπύρου μας ενημέρωσε με την συνέντευξη της ότι α) έχει συγκροτήσει κλιμάκιο ελέγχου για τις καταγγελίες εργαζομένων στο Κεελπνο (το οποίο δεν έχει πάει ακόμη αλλά φαντάζομαι θα πάει) και β) ότι έχει στείλει τις καταγγελίες στην κα Τουλουπάκη...αναμένουμε και από εκεί».
Παράλληλα σημείωσε απευθυνόμενος στην Γενική Επιθεωρήτρια: «Η κα Παπασπύρου ας γνωρίζει ότι μέσα και στις δύο εκδοχές του Πορίσματος αναφέρεται η διαρκή της ενημέρωση. Επίσης η ένσταση της κατά της αθωώσεως της νοσηλεύτριας. Κλιμάκιο Ελέγχου για τις καταγγελίες των εργαζομένων ακόμη δεν έχει πάει δύο μήνες μετά».



Ανακοίνωση Παπασπύρου: Δεν υπάρχει πόρισμα για το θάνατο της Μελίνας
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, αναγκάστηκε να εκδώσει και μακροσκελή, γραπτή ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν πορίσματα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας αλλά «ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας» όπως την αποκαλεί.
Κάνει δε λόγο για απρόκλητες και δόλιες επιθέσεις και στοχοποιήσεις και αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων.
Η πλήρης απάντηση της ΓΕΔΔ είναι η ακόλουθη:
«Στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή τα σχόλια στο πρόσωπό μου αποτελούν εμφανή προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και της σημασίας του έργου μας.
Έγινε μεταξύ άλλων αναφορά σε υπόθεση που ερευνάται όχι από την Υπηρεσία του ΓΕΔΔ αλλά λόγω αρμοδιότητας από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Ο ΓΕΔΔ παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης και της πειθαρχικής διαδικασίας από το 2016 καθώς αναμένονται οι πειθαρχικές αποφάσεις. Από ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ σχετικά με την διενέργεια έρευνας για το θάνατο της τετράχρονης στο ΓΝ Ηρακλείου προκύπτει ότι:
α. Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ΓΕΔΔ τις επόμενες ημέρες, και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων.
β. σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για τη διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το ΣΕΥΥΠ καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος.
Πέραν του παραπάνω θέματος, έγινε αναφορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε υποτιθέμενα ανέλεγκτες καταγγελίες για ζητήματα διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι καταφανώς ψευδές, καθώς κάθε σχετική καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια μετά από παραγγελία του Επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει εκδοθεί εντολή Διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης σε νέο μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΓΕΔΔ και του ΣΕΥΥΠ στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Η εντολή αυτή έχει εκδοθεί από τις 12-12-2017.
Τέλος, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων. Η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου. Τόσο εγώ όσο και οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας και δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news