facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Στην Βουλή η δικογραφία για Καμμένο και την πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και την πολύκροτη υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων προς την Σαουδική Αραβία στην οποία φέρεται να έχει εμπλακεί ως "μεσάζοντας" ο έμπορος όπλων Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Βουλή αμελλητί, σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 86, παρ. 2), καθώς οι εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση προσέκρουσαν σε πολιτικό πρόσωπο. Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε από του βήματος της Βουλής και μάλιστα από τον αντιπρόεδρο Δ. Καμμένο, βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος προήδρευε εκείνη την στιγμή. 

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο κ. Καμμένος τον ενημέρωσε ότι θα του στείλει επιστολή με την οποία θα επαναλαμβάνει ότι απεκδύεται από κάθε προστασία και ασυλία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς επίσης και ότι είναι έτοιμος να καταθέσει ως απλός πολίτης για να διαλευκανθεί η υπόθεση. 

Ο κ. Βούτσης είπε ότι εξ όσων γνωρίζει δεν έχει απαγγελθεί κανενός είδους κατηγορία. Στο έγγραφο της εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επισημαίνεται ότι συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για την ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ στρεφομένης κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, από υπαλλήλους και στρατιωτικούς αναφορικά με την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας. 

Όσον αφορά τον κ. Καμμένο γίνεται αναφορά σε «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του». 

ΝΔ: Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες στη δικογραφία Καμμένου

Πολύ σοβαρές χαρακτήρισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τις καταγγελίες που περιέχονται στις καταθέσεις της δικογραφίας για τον Πάνο Καμμένο, ενώ πρόσθεσε ότι προέρχονται από πολύ σοβαρούς μάρτυρες. 

Όπως είπε, αυτή είναι η καταρχήν αξιολόγηση του κόμματός του από μία πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, η οποία αφορά την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες από πολύ σοβαρούς μάρτυρες και εκατοντάδες οι σελίδες της δικογραφίας. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών» ανέφερε.

Συγκρίνοντας δε τις καταθέσεις στη δικογραφία Καμμένου με αυτές της δικογραφίας Novartis τόνισε πως «είναι πολύ σφιχτά τα πράγματα, εδώ, απεναντίας με τη δικογραφία για τη Novartis».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι απεκδύεται της προστασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών και επιθυμεί να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε «είναι καλό να θες να βγει η αλήθεια», όμως, παρατήρησε ότι «δεν κρίνονται οι υποθέσεις αυτές βάσει των δειγμάτων καλής συμπεριφοράς, αλλά υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και το Σύνταγμα, που ορίζουν αυτά τα θέματα».
Ποτάμι: Διερεύνηση της εμπλοκής Καμμένου στα όπλα της Σ. Αραβίας

Τη διερεύνηση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζητά το Ποτάμι. 

Όπως σημειώνουν από την Σεβαστουπόλεως, η δικογραφία για τον κ. Καμμένο που ήρθε στη Βουλή έχει ένα σίγουρο δεδομένο: «ότι χρειάζεται διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση των προς πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και της συνακόλουθης ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο». 

«Όλα αυτά βέβαια σε μια υπόθεση που είναι τόσο πρόσφατη ώστε να μην υφίσταται καμία παραγραφή» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news