facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Αεροσκάφος με 66 επιβαίνοντες συνετρίβη στον Ιράν

Αεροσκάφος της εταιρείας Aseman Airlines, στο οποίο επέβαιναν 66 άτομα, συνετρίβη σήμερα σε ορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό Ιράν. 
Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, ανακαλώντας προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί. «Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών» και των μελών του πληρώματος, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι και οι 60 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος είναι νεκροί.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στη Σαμιρόμ, περίπου 480 χλμ. νότια της ιρανικής πρωτεύουσας. «Όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι σε συναγερμό» δήλωσε ο ίδιος.
Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Όπως έγινε γνωστό, ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα».
Ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο ιρανικό κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.
ΑΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news