facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αυτά είναι τα 4 ονόματα που έχουν προτείνει τα Σκόπια στην Αθήνα

Μιλώντας σήμερα από το Λονδίνο στο Reuters ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σημείωσε πως μέχρι σήμερα υπάρχουν τέσσερις προτάσεις ονομάτων προς την Αθήνα για κάποιες από τις οποίες μάλιστα η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη προτίμηση.

Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βρέθηκε σήμερα στο Λονδίνο για την συνάντηση χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters αναφορικά με τις εξελίξεις στο ονοματολογικό σημείωσε: «έχουμε προτείνει τέσσερα ονόματα προς την Ελλάδα. Οι προτάσεις μας είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό κάποιο από τα παραπάνω ονόματα από την Ελληνική πλευράο Πρωθυπουργός των Σκοπίων σημείωσε: «Ναι … υπάρχουν προτιμήσεις περισσότερο σε κάποιες από τις προτάσεις». Ο κ. Ζάεφ σημείωσε επίσης πως υπάρχει ακόμη το ερώτημα για το κατά πόσο υπάρχει πραγματική ανάγκη για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων κάτι το οποίο απαιτεί η Ελληνική πλευρά.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news