facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Taxisnet: Σε 12 έως 24 δόσεις όλοι οι φόροι

Ανοιξε η εφαρμογή με την οποία ρυθμίζονται σε δόσεις οι οφειλές φορολογουμένων, πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ερχεται και η εφαρμογή για πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών απευθείας στο Taxisnet.

Μια χρόνια δυσλειτουργία της φορολογικής διοίκησης επέλυσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας -επιτέλους- τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις οφειλές τους, πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Μέχρι χθες, αν κάποιος φορολογούμενος χρωστούσε στην εφορία και ήθελε να ρυθμίσει τις οφειλές του πριν λήξει η προθεσμία πληρωμής, δεν μπορούσε παρά να περάσει μια βόλτα από τη Δ.Ο.Υ. Ηλεκτρονική πρόσβαση δεν υπήρχε. Αν η οφειλή όμως είχε γίνει ήδη ληξιπρόθεσμη, μπορούσε να την εντάξει στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων μέσω Taxisnet.

Από σήμερα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους μέσω taxisnet είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι. Η ειδική εφαρμογή «ανέβηκε» στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ και αναμένει… πελάτες.

Η πάγια ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα διακανονισμού σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμα και σε 24 δόσεις, σε έκτακτες περιπτώσεις. Βέβαια ο φορολογούμενος θα πληρώσει έντοκα. Η αίτηση ένταξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια οι δόσεις πληρώνονται με την Ταυτότητα Οφειλής.

Εντός Φεβρουαρίου, αναμένεται η ενεργοποίηση μιας ακόμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας από την ΑΑΔΕ, με τη χρήση της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας απευθείας μέσω του taxisnet τις οφειλές τους.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news