facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κάλυμνος- Απειλούν τους γονείς που επέστρεψαν τους φακέλους-βιβλία των θρησκευτικών

Με ενημερωτικό σημείωμα ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Καλύμνου, ζητά από τους μαθητές να παραδώσουν τα βιβλία θρησκευτικών που οι γονείς τους επέστρεψαν στο Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο τους.

Μάλιστα όπως αναφέρει τo ενημερωτικό σημείωμα, σε περίπτωση που δεν παραδοθούν τα βιβλία θα προκύψουν ποινικές ευθύνες ενώ καλούνται να αγοράσουν τα βιβλία από το εμπόριο, εάν δεν τα βρουν.

Δείτε την χαρακτηριστική παράγραφο:«Σας μεταφέρουμε την προειδοποίηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν εναντίον σας, με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας.»

Μάλιστα κλείνοντας το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει: «Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επιστρέψετε τα βιβλία, σας υπενθυμίζουμε πως έχετε τη δυνατότητα να τα παραγγείλετε από το εμπόριο (τοπικά βιβλιοπωλεία-χαρτοπωλεία) ή από το διαδίκτυο, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.»

Γονείς της Καλύμνου

Αγαπητά ΜΜΕ και φορείς,
Σας ενημερώνουμε για μια πρωτοφανή ένδειξη φασιστικής τακτικής, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου.

Προηγουμένως είχε προηγηθεί κίνηση γονέων των μαθητών από κάποιες τάξεις επιστροφής των φακέλων-βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με ενυπόγραφες δηλώσεις ασκώντας νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα, επειδή αυτοί οι φάκελοι εισάγουν θρησκειολογία κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών, οι οποίες επιβάλλουν το διδασκόμενο μάθημα να είναι ομολογιακό. Η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν ενημέρωσης του σχολείου.

Πριν λίγες μέρες όμως έκπληκτοι οι γονείς παρέλαβαν μέσω των παιδιών τους ένα ενημερωτικό-απειλητικό σημείωμα του Διευθυντή, με το οποίο καλούνται να αναζητήσουν τα υποτιθέμενα χαμένα βιβλία και να τα επιστρέψουν στο σχολείο, διαφορετικά θα διωχθούν ποινικά. Καλούνται επίσης να αγοράσουν τα βιβλία από το εμπόριο, εάν δεν τα επιστρέψουν.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή και έχουμε υποχρέωση να το αναδείξουμε, για να αναγκαστεί να ανασκευάσει το σχολείο αυτού του είδους τις τακτικές, που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά και για να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα.

Σας ευχαριστούμε πολύ,
Γονείς της Καλύμνου

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα που έκπληκτοι οι γονείς παρέλαβαν μέσω των παιδιών τους.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news