facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Στην Αθήνα κλιμάκιο του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τους "8"

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κλιμάκιο του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης έφτασε στην Αθήνα και επισκέφθηκε το ελληνικό υπουργείου για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται ως προξικοπηματίες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, «έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον υφυπουργό κ. Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπιλάλ Ουτσάρ».

Κοντονής: Πρότεινα στους Τούρκους να γίνει στην Ελλάδα η δίκη των οκτώ

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων για την πρότασή του να γίνει η δίκη στην Ελλάδα: “Εάν το ζητήσει η Τουρκική πλευρά με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Δεν έχω κάτι. Ήταν μία πρώτη συζήτηση που είχαμε κάνει και παρεμπιπτόντως το ανέφερα στον ομόλογό μου τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης. Όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ο Ερντογάν τον συνόδευε και ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση ξεκαθάρισε δια του πρωθυπουργού αλλά και στις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε, ότι θέμα έκδοσής τους δεν υπάρχει. Το θέμα της έκδοσης έκλεισε.”

Η διπλή αναφορά Κοντονική

Το ενδεχόμενο να γίνει η δίκη των 8 στην Ελλάδα είχε ξανατεθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στις αρχές Ιανουαρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είχε σημειώσει: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα (σ.σ που επιγράφεται εγκλήματα στην αλλοδαπή μπορούν να τιμωρούνται κατά τους ελληνικούς νόμους).Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news