facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη 11/1

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές.

Αναλυτικά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε:
Θεσσαλονίκη: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τετάρτη, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο, καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει αύριο η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.

Στον Δήμο Παύλου Μελά κλειστά θα είναι εκτός από τα σχολεία, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν -λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού- ο βρεφονηπιακός σταθμός "Παραμυθόκοσμος" στην Ευκαρπία και οι παιδικοί σταθμοί "Λιλιπούτειοι" και "Ηλιαχτίδα" στην Πολίχνη.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν στο Δήμο Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Θερμαϊκού λαμβάνοντας υπόψη τη χιονόπτωση και τον συνεχιζόμενο παγετό αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία επίσης στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα και στο Δήμο Θέρμης, όπως επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Κορδελιού - Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα.
Κλειστά σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Εδεσσα, στη Βέροια και την Κατερίνη δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο, Τετάρτη, το σχολικό κουδούνι για τους μαθητές λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση.

Στο Δήμο Κιλκίς τα σχολεία μπορεί να παραμείνουν κλειστά, όμως θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Στη Χαλκιδική, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στο σύνολο των κοινοτήτων.

Βόλος: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην περιοχή του Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης.

Σε ανακοίνωσή, του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου».

Ήπειρος: Στο δήμο Ιωαννιτών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Επίσηςδεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας Πωγωνίου και Βορείων Τζουμέρκων.

Στο νομό Θεσπρωτίας τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και στους τρεις δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών. Στην Πάργα, όπου το χιόνι φτάνει μέχρι τη θάλασσα, την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Στην ορεινή 'Αρτα, λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων στους δήμους Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη θα είναι κλειστά τα σχολεία, ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση και για την επόμενη ημέρα.

Φθιώτιδα: Ο ισχυρός παγετός, αλλά και το νέο κύμα χιονιά που αύριο θα επισκεφθεί τη Λαμία και όλο το νόμο Φθιώτιδας θα κρατήσει και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 κλειστά τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, στη Λαμία και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του νομού.
Πολλά σχολεία και στη Λαμία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τον παγετό (δεν λειτουργούν λέβητες, βρύσες και τουαλέτες).

Έτσι λοιπόν αύριο Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους Δήμους: Λαμιέων, Δομοκού, Λοκρών, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας, Σπερχειάδας - Μακρακώμης και Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Σε ό,τι αφορά τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαμιέων θα παραμείνουν και αυτοί κλειστοί, ενώ οι ιδιωτικοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Βόρειο Αιγαίο: Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και για την προστασία των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στο νησί της Ικαρίας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στο νησί της Σάμου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

Ζάκυνθος: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, μετά την απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Kολοκοτσά.

Εξ' άλλου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν, όπου είναι απαραίτητο, αντιολισθητικές αλυσίδες, ζητά από τους κατοίκους της Ζακύνθου και ιδιαίτερα των ορεινών χωριών του νησιού το τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, με σχετική ανακοίνωσή του.

Αναλυτικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα προβλήματα είναι έντονα στην ορεινή ζώνη της Ζακύνθου και ιδιαίτερα στις περιοχές Αγαλά, Κοιλιωμένο, Αγ. Λέοντα, Γύρι, Λούχα, Εξωχώρα, Μαριές, Κορίθι και Βολίμες (Παλαιός δρόμος Βολιμών), όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και έντονη χιονόπτωση και αναμένεται το βράδυ και τις πρώτες πρωινές να δημιουργηθεί παγετός.

Κρήτη - Ήρακλειο: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών, τα εξής σχολεία του δήμου Ηρακλείου: Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.

Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξ άλλου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού οι γονείς που ενδιαφέρονται για τους παιδικούς σταθμούς στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία τους.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Μαλεβιζίου, το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού μετά από την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, µε απόφαση του δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραµείνουν την Tετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου.
Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΠΑΛ στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου και Θραψανού.

Την ίδια ώρα τη διακοπή των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Tετάρτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οποίες επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη, ανακοίνωσε ο Δήμος Χερσονήσου.

Ρέθυμνο: Ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία στο Ρέθυμνο πλην των σχολείων Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρουσοσπιτίου, Αρμένων Γωνιάς και Αργυρούπολης καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κυριάνας και Γάλλου.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω επικινδυνότητας εξαιτίας παγετού, σύμφωνα με απόφαση του τμήματος Παιδείας του δήμου Ρεθύμνης και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Προγράμματος «Καλλικράτης».
Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου.
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών.
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.
Τέλος κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ναύπλιο: Ύστερα από σύσκεψη, όλων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος , εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, διότι λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Κομοτηνή: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τελικά τα σχολεία και στον δήμο Κομοτηνής μετά από απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά. Πρόκειται για απόφαση που έχει να κάνει με το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην θέρμανση των σχολικών μονάδων εξαιτίας της μακράς περιόδου που παρέμεναν κλειστές κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Παξοί: Τα σχολεία στους Παξούς θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, μετά από απόφαση του δημάρχου, λόγω ολισθηρότητας στους δρόμους. Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κανονικά διεξάγονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν για Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν.

Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και την Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής. 

Εύβοια: Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη 11/1 "

Θεσσαλονίκη: Νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες - Θα κυκλοφορήσουν 130 από τα 500 αστικά λεωφορεία

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και αύριο το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα.

Με προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, γίνεται η κίνηση των αστικών λεωφορείων προς και από Καλαμαριά, Κηφισιά, Άνω Πόλη, Κρυονέρι, Πολίχνη και Συκιές. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε επίσης, ότι πολλά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν γιατί οι δήμοι δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Στις λεωφορειακές γραμμές, πάντως, που εξυπηρετούνται τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν για σήμερα κανονικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες - Θα κυκλοφορήσουν 130 από τα 500 αστικά λεωφορεία"

Παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες -Μέχρι τις 13 Απριλίου

Παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες μέχρι τις 13 Απριλίου έδωσε η κυβέρνηση.

Με τροπολογία εμβόλιμη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που κατατέθηκε στη Βουλή και την οποία συνυπογράφουν ο υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές ως τις 13 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες -Μέχρι τις 13 Απριλίου "

Ντοκουμέντο: Τα βίντεο που έδειξαν στον Άρειο Πάγο οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Η εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, εισηγήθηκε σήμερα την μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ενώ οι αρεοπαγίτες επιφυλάχτηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους ως προς τους συγκεκριμένους αξιωματικούς στις 23 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι των δύο εκζητούμενων Τούρκων, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, επιχείρησαν να αναδείξουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι αξιωματικοί της γείτονος σε περίπτωση που εκδοθούν, καθώς η Δικαιοσύνη είναι καθοδηγούμενη και οι δικαστές εκτελούν εντολές.

«Στην Τουρκία κατεβάζουν τους δικαστές από την έδρα» ήταν το επιχείρημά τους -κάτι που μεταφράζεται ότι στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Έπειτα από άδεια των αρεοπαγιτών προβλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα βίντεο, που καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

Στο βίντεο καταγράφεται το τι δέχονται οι δικαστές από το καθεστώς της Τουρκίας, όπου τους κατεβάζουν από τις έδρες των δικαστηρίων και τους οδηγούν, συνοδεία αστυνομικών, σε πουλμανάκι προς άγνωστη κατεύθυνση...

Όσο για το βίντεο με το ελικόπτερο, οι δικηγόροι των δύο επιχείρησαν να καταδείξουν ότι κινδύνευαν οι ζωές τους μετά το πραξικόπημα και γι' αυτό δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.





Η τελική απόφαση αναμένεται στις 23 Ιανουαρίου

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο να απορριφθεί ως νομικά απαράδεκτο το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών της γείτονας χώρας για τους πρώτους δυο Τούρκους στρατιωτικούς , αλλά και στην περίπτωση που το δικαστήριο μπει στην ουσία τότε να απορριφτεί και πάλι το αίτημα καθώς "κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική απάνθρωπη συμπεριφορά".

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι είναι αόριστοι οι λόγοι που εκζητούνται και εάν εκδοθούν υπάρχει ο κίνδυνος να δικαστούν και για άλλα αδικήματα, ενώ δεν θα έχουν δίκαιη δίκη από ένα αμερόληπτο δικαστήριο.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωποι και εξευτελιστική συμπεριφορά, όπως επίσης υπάρχει κίνδυνος να δικαστούν από δικαστές που δεν έχουν τα εχέγγυα της ανεξάρτητης και αμερόληπτης κρίσης».

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε ανάφερε ότι:
-"από τα πρακτικά της πρωτοβάθμιας δίκης και τα έγγραφα της δικογραφίας και όσων ακούστηκαν εδώ προκύπτει ότι δεν υπάρχουν εν προκειμένω όλες οι προϋποθέσεις έκδοσης που ορίζονται στα άρθρα της ΕΣΔΑ.
-Δε περιλαμβάνονται συγκεκριμένα στοιχεία.
-Παντελώς αόριστη η περιγραφή των περιστατικών στο κατηγορητήριο.
-Οι εισαγγελικές αρχές Τουρκίας δεν απάντησαν επί συγκεκριμένων ερωτημάτων της Εισαγγελίας Εφετών σύμφωνα με την αρχή της ειδικότητας. Έτσι παραβιάζεται η αρχή της ειδικότητας της ΕΣΔΑ.

Επιπρόσθετα, ενισχύοντας η εισαγγελέας τις θέσεις τόνισε ακόμη, ότι στην Τουρκία έχουν συλληφθεί 10 μέλη της ανώτερης Εθνοσυνέλευσης, αντίπαλοι του κόμματος Ερντογάν, 150 δημοσιογράφοι, 3.000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απολυθεί (το 1/5 δηλαδή του δικαστικού σώματος), απολύθηκαν επίσης χωρίς προφανή λόγο 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι, συνελήφθησαν 40.000 πολίτες και πάνω από 31.000 παραμένουν υπό κράτηση.

Ακόμη, η κυρία Θεοδώρου τόνισε ότι υπάρχει ο κίνδυνος επαναφοράς της θανατικής ποινής στην γείτονα χώρα, καθώς ήδη ο Ερτογάν πριν το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού το είχε ήδη εξαγγείλει.

"Θεωρώ -είπε η εισαγγελέας- μη επιτρεπτή την εκδύσω τους με δεδομένο να υποστούν την παραπάνω μεταχείριση . Κάθε άνθρωπος δικαιούνται σεβασμό στη ζωή και προστασία από βασανιστήρια. Είναι δικαιώματα που δεν περιορίζονται , ούτε αναστέλλονται".

Οι εκζητούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου

Ο πρώτος αξιωματικός, o Σουλεϊμάν Οζκαϊνάκσι (35 ετών), ανέφερε πως «τη σύζυγο (εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών) και τον αδερφό του (εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα) και τη σύζυγό του τους έχουν απομακρύνει από τη δουλειά τους, χωρίς καμία δικαιολογία. Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί και η περιουσία μας έχει δημευθεί. Της γυναίκας μου έχουν δεσμεύσει και το διαβατήριο. Άρχισαν να συλλαμβάνονται οι σύζυγοι στρατιωτικών. Θέλουν να βλέπουμε να πεθαίνουν μπροστά μας οι γυναίκες μας.

»Ήρθαμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας και μας λένε προδότες. Μας πονάει πολύ που είπανε ότι πουλήσαμε στρατιωτικά μυστικά στην Ελλάδα . Έκανε μάλιστα αναφορά σε παραδείγματα βασανιστηρίων με ηλεκτρισμό και με γκλομπς: «Πολλοί συνάδελφοι μάθαμε πως χειρουργήθηκαν στα έντερα. Υπάρχουν αυτοκτονίες στις φυλακές, λέγεται. Σε στάβλους αφήνουν τους ανθρώπους γυμνούς χωρίς φαγητό και όταν έχαναν τις αισθήσεις τους έβαζαν να υπογράφουν διάφορα. Στην Τουρκία οι στρατιωτικοί είναι σαν καταραμένοι. Λυπάμαι που λέω όλα αυτά για τη δική μου πατρίδα.

»Στην Αλεξανδρούπολη οι συμπατριώτες μας έστειλαν δικηγόρο από την Τουρκία και μας απείλησε. Στις φυλακές ένα κρεβάτι είναι για 6 κρατούμενους και κοιμούνται εν αλλάξει. Δεν κάναμε πολιτική στην Τουρκία, ενώ αν πάμε εκεί πλέον των άλλων κατηγοριών θα δικαστούμε και ως μέλη της οργάνωσης, καθώς αυτό είναι ήδη προδιαγεγραμμένο».

Ο δεύτερος στρατιωτικός, ο Μπιλάλ Κουρουγκούλ (41 ετών), είπε ότι η γυναίκα του η οποία ήταν δασκάλα έχει απολυθεί χωρίς καμία δικαιολογία, της είπαν απλώς ότι υπάρχει καθεστώς επιτακτικής ανάγκης και ότι ο άνδρας σου πήγε στην Ελλάδα. Κανείς πλέον δεν θέλει να έχει σχέση με την οικογένειά μου, καθώς όλοι φοβούνται. Στα παιδιά μου στο σχολείο λένε πως είμαι προδότης. Αγωνιώ για το μέλλον των παιδιών μου. Ήμασταν κοσμικοί, πάντοτε στραμμένοι στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, 22 χρόνια στη γραμμή του Ατατούρκ. Καμία σχέση δεν είχαμε με το πραξικόπημα, απλώς μας κάλεσαν για τη μεταφορά τραυματιών με το ελικόπτερο».

Προηγουμένως στο δικαστήριο επιδείχτηκε βίντεο με συλλήψεις δικαστών μέσα στο ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας και όπως είπαν οι συνήγοροί τους Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, αυτό «δείχνει ότι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης».

Μάρτυρες υπερασπίσεως

Ως μάρτυρας κατά της έκδοσης εξετάστηκαν ο ναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, ο καθηγητής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτης Περάκης.

Ο Στέλιος Φενέκος κατέθεσε ότι το επίμαχο ελικόπτερο το οποίος προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη δεν έφερε οπλισμό, είχε το λιγότερο προσωπικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεν είχε φουλάρει καύσιμα. Οι 8 δεν έφεραν ούτε καν ατομικό οπλισμό.

Ο Μιχάλης Σταθόπουλος κατέθεσε ότι στην σημερινή Τουρκία εάν εκδοθούν οι 8 υπάρχει κίνδυνος παραβίασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κίνδυνος βασανιστηρίων, απάνθρωπής και εξευτελιστικής συμπεριφοράς, ενώ υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος για επαναφορά της θανατικής ποινής στην γείτονα χώρα όπως είπε ο ίδιος ο κ. Ερτογάν.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η ποινή του θανάτου είναι απάνθρωπη, ενώ επισήμανε: «Αν ήμουν εγώ υπουργός Δικαιοσύνης δε θα ενέκρινα την έκδοση τους. Δεν είναι αντιτουρκική ενέργεια η μη έκδοση. Αν είχε γίνει πραξικόπημα και είχε έρθει στην Ελλάδα ο κ. Ερντογάν θα έλεγα και πάλι το ίδιο. Να μην εκδοθεί. Ακόμα και οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να υποχωρούν τη θεμελιώδη αρχή να μην βασανίζονται οι άνθρωποι. Η Ιστορία θα δικαιώσει μια απόφασή σας κατά της έκδοσης».

Ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης επικαλούμενος τα όσα τον πληροφορούν Τούρκοι δικηγόροι, στην γείτονα χώρα, γίνονται βασανιστήρια, βιασμοί με γκλομπς, οι συλληφθέντες τις πρώτες πέντε μέρες δεν έχουν δικαίωμα να έρθουν σε επαφή με το δικηγόρο τους και όταν συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, ο εισαγγελέας τους διορίζούν άλλους.
Ακόμη, ανέφερε ότι εάν οι 8 εκδοθούν δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ότι δεν θα βασανιστούν και σημείωσε ότι στην Τουρκία όσοι είναι αντίθετοι με το καθεστώς, καταδικάζονται σε κοινωνικό θάνατο.

Ο Παναγιώτης Περάκης τόνισε απερίφραστα ότι στην Τουρκία δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για δίκαιη δίκη, καθώς έχει καταρρεύσει το κράτος δικαίου στη γείτονα χώρα. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με τα στοιχεία που στέλλονται στην CCBE ανέφερε ο κ. Περάκης, μετά από 6 μήνες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν επί του περιεχόμενου της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Επίσης, ο κ. Περάκης εξέφρασε το φόβο ότι οι 8 εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα δικαστούν και για άλλα αδικήματα εκτός από αυτά που εκζητούνται.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ποινικού Τμήματος, αντιπρόεδρος Γεώργιος Σακκάς, ανέφερε ότι η δημοσίευση της απόφασης θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντοκουμέντο: Τα βίντεο που έδειξαν στον Άρειο Πάγο οι Τούρκοι στρατιωτικοί"

ESM: Εως το τέλος Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για το ελληνικό χρέος

«Αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε το μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Καλίν Ανεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Dow Jones, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του ESM.

«Αυξήσαμε τον στόχο μας για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση κατά 14% το 2017, για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», σημείωσε ο αξιωματούχος του ESM.

O ίδιος πρόσθεσε ότι ο στόχος για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 57 δισ. ευρώ και αποτελεί μία εκτίμηση, που μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια του έτους. Σημείωσε, επίσης, ότι ο ESM θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια για πρώτη φορά το 2017.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ESM: Εως το τέλος Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για το ελληνικό χρέος "

Κόλαφος για την κυβέρνηση από τον Guardian: Ρισκάρουν τις ζωές προσφύγων

Χιλιάδες πρόσφυγες, αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολικές συνθήκες και παγετό στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, κατακεραυνώνοντας την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, για την ολιγωρία που επέδειξαν, παρ' ότι γνώριζαν ότι η χώρα θα πληγεί από μεγάλο κύμα κακοκαιρίας.

Το άρθρο υπογράφει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα Χελένα Σμιθ, η οποία έκανε ρεπορτάζ και παρουσίασε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει και όχι σύμφωνα με πληροφορίες. Το άρθρο αναφέρεται στην προκλητική δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, την ευθύνη δεν φέρει μόνο η ελληνική κυβέρνηση, μετατοπίζοντας μέρος των ευθυνών για την απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση στους Ευρωπαίους που έχουν κλείσει τα σύνορα.

Το ρεπορτάζ του Guardian αναφέρει πως τα καταλύματα των μεταναστών και ειδικότερα οι πρόχειρες σκηνές στις οποίες ζουν, έχουν καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική για τις μεγάλες ελλείψεις σε θέματα υγιεινής, καθώς ρισκάρονται οι ζωές πολλών ανθρώπων στη μέση του βαρύτατου χειμώνα.

Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Γιάννης Μουζάλας εκτέθηκε, καθώς μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν να μην μείνει ούτε ένας πρόσφυγας και μετανάστατης στο κρύο. Ήδη, όπως αναφέρεται, υπάρχουν σημάδια σοβαρών ασθενειών και κρυολογημάτων ανάμεσα στους πρόσφυγες, ενώ ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο για πνευμονίες και άλλες ιώσεις που σχετίζονται με τη γρίπη.

Η Χελένα Σμιθ αναφέρει στο ρεπορτάζ και την «πιγκ πονγκ» των ευθυνών που δημιουργήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης της Κομισιόν, η εκπρόσωπος της οποίας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι ο χειρισμός της κατάστασης βαρύνει αποκλειστικά την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας έχει όλη την ευθύνη.

Στο άρθρο επισημαίνονται οι -5 βαθμοί Κελσίου που έχει η Λέσβος, αλλά και άλλα μέρη της χώρας, συνθήκες στις οποίες οι πρόσφυγες καλούνται να διαβιώσουν μέσα στις λάσπες, δίχως θέρμανση και δίχως επαρκή ρουχισμό. Μόλις την Τρίτη, ο κ. Μουζάλας επιθεώρησε την κατάσταση στη Λέσβο και έλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε ασφαλή καταλύματα, μακριά από την απάνθρωπη κατάσταση την οποία αντιμετώπιζαν.

Ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, ο οποίος επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη μεταφοράς όλων των προσφύγων σε ξενοδοχεία, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο κ. Γαληνός δηλώνει στην αγγλική εφημερίδα, ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο χιόνι στη ζωή του και ότι οι εγκαταστάσεις ρεύματος έχουν καταρρεύσει. «Χωριά έχουν αποκλειστεί, χωρίς φως και νερό, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν παγώσει», δηλώνει, σε μία προσπάθεια να περιγράψει την κατάσταση. «Το βάρος πρέπει να διανεμηθεί αλλιώς. Οι πρόσφυγες πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και να απομακρυνθούν από τα νησιά», προσθέτει στις δηλώσεις του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόλαφος για την κυβέρνηση από τον Guardian: Ρισκάρουν τις ζωές προσφύγων"

Γιάννης Κουρτάκης: Προσέρχομαι οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ

Την πρόθεσή του να προσέλθει οικειοθελώς απόψε  στην ΓΑΔΑ έκανε γνωστή ο εκδότης των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Γιάννης Κουρτάκης σημειώνοντας ότι στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια. Εναντίον του κατέθεσε μήνυση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για ρεπορτάζ της εφημερίδας. Λίγη ώρα νωρίτερα σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα μιας σύγχρονης  δυτικής Δημοκρατίας αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας μας συλλαμβάνοντας τον διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η δήλωση του Γιάννη Κουρτάκη

Όταν το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσέλθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια.

 Απαντώντας στα όσα ψευδή υποστήριξε με ανάρτηση του ο Πάνος Καμμένος, ότι δήθεν ο εκδότης των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συνελήφθη κρυπτόμενος σε πολυκατοικία, ο Γιάννης Κουρτάκης δήλωσε ότι μόλις ενημερώθηκε ότι έχει κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου εναντίον του, προσήλθε στην ΓΑΔΑ, όπου και συνελήφθη.

"Ακόμη ένα ψέμα του Πάνου Καμμένου. Κάποια στιγμή ψέματα τελειώνουν, όπως και τα καθεστώτα πέφτουν" καταλήγει στην δήλωσή του ο εκδότης των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Κουρτάκης: Προσέρχομαι οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ"

Πάγωσαν οι τσολιάδες στο Σύνταγμα - Άλλαζαν βάρδια υποβασταζόμενοι

Στα λευκά «ντύθηκε» χθες το βράδυ η Αθήνα, και μπορεί το τοπίο να ήταν μαγευτικό χαρίζοντας απίστευτες εικόνες, ωστόσο, δεν έλειψαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες, αφού το τσουχτερό κρύο και ο παγετός έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των ευζώνων στη Βουλή.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες των τσολιάδων στο Σύνταγμα οι οποίοι άλλαζαν βάρδια υποβασταζόμενοι, αφού τα καρφιά στα τσαρούχια τους γλιστρούσαν επικίνδυνα.



Όσοι πάλι έκαναν σκοπιά, δεν τους πτόησε ούτε το χιόνι, ούτε το κρύο και έτσι συνέχισαν να στέκονται αγέρωχοι μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγωσαν οι τσολιάδες στο Σύνταγμα - Άλλαζαν βάρδια υποβασταζόμενοι"

Λέσβος: Τώρα στέλνουν πολεμικό πλοίο για τους πρόσφυγες!

Αφού άφησαν πέντε ημέρες περίπου 1.000 πρόσφυγες μέσα στο χιόνι και στον πάγο, αφού προσπάθησαν να κουκουλώσουν το πρόβλημα αποκλείοντας την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια, τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει πολεμικό πλοίο στη Λέσβο για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου «μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αποφασίστηκε να αποσταλεί άμεσα στη Λέσβο ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο, προκειμένου να φιλοξενήσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το πλοίο που επελέγη για να πλεύσει προς τη Λέσβο είναι το αρματαγωγό... «Λέσβος». Αυτή την ώρα άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρουν κρεβάτια, στρώματα και σόμπες στο αρματαγωγό που είναι δεμένο στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση των ειδών ενδιαίτησης μέσα στο πλοίο,το αρματαγωγό θα ξεκινήσει τον πλου του προς τη Λέσβο.

Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Τώρα στέλνουν πολεμικό πλοίο για τους πρόσφυγες!"

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πτώχευσης για τον ΔΟΛ

Την δημιουργία επιτροπής διεκδίκησης αποτελούμενη από τους διευθυντές του «Βήματος» των “Νέων”,του “Βήμα fm” του in.gr και τους εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στόχος της επιτροπής είναι να πετύχει να μην δεσμευτούν τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς του Οργανισμού στην παρούσα φάση έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στην συνέλευση ανακοινώθηκε ότι έχει ξεκινήσει η πτωχευτική διαδικασία από τις τράπεζες και πως οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πτώχευσης για τον ΔΟΛ"

Το παρακράτος Τσίπρα-Καμμένου συνέλαβε τον Παναγιώτη Τζένο

Σκηνές που θυμίζουν την περίοδο της 7ετίας των Συνταγματαρχών εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στα γραφεία της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.

Μέσα και έξω από τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί.
Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Η σύλληψη διευθυντή εφημερίδας την ώρα της εργασίας του και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου θεωρείται πρωτοφανές γεγονός σε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων οι οποίοι προφανώς δεν ανέχονται αποκαλυπτικές φωνές και επιθυμούν μόνο έναν κατευθυνόμενο Τύπο ο οποίος θα τους κάνει τα χατίρια.

Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα από το καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία όπου κάθε αντίθετη φωνή "στραγγαλίζεται" και οι δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τόσο ο Εισαγγελέας που ήταν παρών όσο και οι αστυνομικοί λειτούργησαν απολύτως υπηρεσιακά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Παναγιώτης Τζένος: Χούντα είναι θα περάσει

Με ανάρτηση στο Facebook του μέσα από την ΓΑΔΑ απάντησε στην πρωτοφανή δίωξή του ο διευθυντής του Ομίλου των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Παναγιώτης Τζένος.


parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Το παρακράτος Τσίπρα-Καμμένου συνέλαβε τον Παναγιώτη Τζένο "

Μη έκδοση των πρώτων 2 Τούρκων αξιωματικών πρότεινε η εισαγγελέας

Να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των πρώτων δύο αξιωματικών στην Τουρκία, ζήτησε η εισαγγελέας του β΄ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

«Αν εκδοθούν κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά», είπε η κυρία Θεοδώρου ζητώντας από το δικαστικό συμβούλιο να μην προχωρήσει στην έκδοση των 8. Αναφερόμενη στο τουρκικό αίτημα η κυρία Θεοδώρου το χαρακτήρισε αόριστο καθώς όπως είπε η περιγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται δεν είναι συγκεκριμένη ενώ υποστήριξε ότι η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης δεν έστειλε τα στοιχεία που ζήτησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Για την εισαγγελική λειτουργό το αίτημα της Τουρκίας θα πρέπει να απορριφθεί ως νομικά απαράδεκτο. Ακόμη όμως και αν θεωρηθεί νομικά βάσιμο πρέπει να απορριφθεί, γιατί, όπως είπε, οι 8 αξιωματικοί δεν θα δικαστούν από ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο αλλά υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια.

«Οπως διαβάζουμε έχουν ήδη συλληφθεί χιλιάδες αξιωματικοί, 150 δημοσιογράφοι, έχουν απολυθεί 3.000 δικαστές και εισαγγελείς, 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ έχουν συλληφθεί και 40.000 πολίτες. Το δικαίωμα στη ζωή και στην προστασία από τα βασανιστήρια δεν περιορίζονται, ούτε αναστέλλονται» είπε η εισαγγελέας.

reporter
Διαβάστε Περισσότερα » "Μη έκδοση των πρώτων 2 Τούρκων αξιωματικών πρότεινε η εισαγγελέας"

10 φορές πιο ρυπογόνα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από φορτηγά και λεωφορεία

Τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παράγουν 10 φορές πιο τοξική ρύπανση του αέρα από τα βαρέα φορτηγά και τα λεωφορεία, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Η σημαντική διαφορά στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) οφείλεται στις πολύ πιο αυστηρότερες δοκιμές που ισχύουν για μεγάλα οχήματα στην ΕΕ, σύμφωνα με τη νέα έκθεση. Υποστηρίζουν ότι τα ίδια αυστηρά μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται στα αυτοκίνητα. Η ρύπανση από τα NOx είναι υπεύθυνη για δεκάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους σε όλη την Ευρώπη, με το Ηνωμένο Βασίλειο ιδιαίτερα να φέρει το υψηλότερο τίμημα. Μεγάλο μέρος της ρύπανσης εκπέμπεται από πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία εν κινήσει εκπέμπουν περίπου έξι φορές περισσότερο από το όριο των εργαστηριακών δοκιμών.

Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen Dieselgate, οι δοκιμές αυτοκινήτων πρόκειται να γίνουν πιο αυστηρές, αλλά ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι αρκετές. Η νέα έκθεση από το Διεθνές Συμβούλιο για τις Καθαρές Μεταφορές (International Council on Clean Transportation (ICCT)), μια ερευνητική ομάδα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Volkswagen, συνέκρινε τις εκπομπές από τα φορτηγά και τα λεωφορεία σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης με εκείνες των αυτοκινήτων.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι τα βαρέα οχήματα τα οποία είχαν δοκιμαστεί στη Γερμανία και τη Φινλανδία εκπέμπουν περίπου 210 mg NOx ανά διανυόμενο χιλιόμετρο, λιγότερο από το μισό των 500 mg / km που εκπέμπεται από τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα τα οποία πληρούν το υψηλότερο πρότυπο «Euro 6». Ωστόσο, τα λεωφορεία και τα φορτηγά διαθέτουν μεγαλύτερες μηχανές και καίνε περισσότερο πετρέλαιο ανά χιλιόμετρο, γεγονός που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα παράγουν 10 φορές περισσότερο NOx ανά λίτρο καυσίμου.

Η ανάλυση του ICCT έδειξε ότι οι κατασκευαστές ήταν σε θέση να εξασφαλίσουν ότι τα βαρέα οχήματα τηρούν τα όρια της ρύπανσης, εν κινήσει, αλλά οι εκπομπές από τα αυτοκίνητα αυξάνονται δραματικά φορά στο δρόμο. Οι επίσημες δοκιμές των αυτοκινήτων στην ΕΕ προς το παρόν περιορίζονται σε εργαστηριακές μετρήσεις των πρωτότυπων οχημάτων.

«Αντιθέτως, για τη μέτρηση των εκπομπών NOx από τα φορτηγά και τα λεωφορεία, οι δοκιμές εν κινήσει έγιναν υποχρεωτικές το 2013. Κατά συνέπεια, τυχαία επιλεγμένα οχήματα μπορούν να δοκιμαστούν υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης,» δήλωσε ο Peter Mock, διευθύνων σύμβουλος της ICCT στην Ευρώπη .

Οι αλλαγές στο καθεστώς δοκιμών αυτοκινήτων στην ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με φορητές συσκευές, οι οποίες ονομάζονται φορητά συστήματα μέτρησης εκπομπών (PEMS), τα οποία συνδέονται με τα οχήματα που κινούνται σε πραγματικές συνθήκες. Αλλά ο Mock προειδοποίησε: «Οι κατασκευαστές θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ειδικά πρωτότυπα αυτοκίνητα για τους εργαστηριακούς ελέγχους. Αντ ‘αυτού, θα ήταν πολύ καλύτερα η μέτρηση των εκπομπών συνηθισμένων οχημάτων μαζικής παραγωγής, τα οποία θα βγουν στην κυκλοφορία αμέσως μετά».

Ένα αντίστοιχο σύστημα χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, όπου το σκάνδαλο Dieselgate αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά. Επίσης, το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, αλλά το ICCT ανέφερε ότι αντιμετωπίζει αντίσταση από ορισμένους κατασκευαστές οχημάτων και από κράτη μέλη της ΕΕ. Τον Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε νομική δράση κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και έξι άλλων κρατών της ΕΕ για την αποτυχία τους να δράσουν αναλόγως στον απόηχο του σκανδάλου Dieselgate.

Ωστόσο, αργότερα τον ίδιο μήνα, ένα προσχέδιο έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπίστωσε ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρει ευθύνες για την αποτυχία της να αντιδράσει αρκετά γρήγορα ενώ είχε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι παραπλανητικές συσκευές είχαν χρησιμοποιηθεί στις εργαστηριακές δοκιμές. Αποδεικτικά στοιχεία ότι ορισμένα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα εκπέμπουν έως και τέσσερις φορές περισσότερη ρύπανση NOx από ό, τι ένα λεωφορείο αποκαλύφθηκαν το 2015.

Η Catherine Bearder, ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και επικεφαλής διαπραγματευτής για το δίκαιο της ποιότητας του αέρα της ΕΕ, δήλωσε: «Είναι ντροπή ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων απέτυχαν να μειώσουν τις θανατηφόρες εκπομπές όταν η τεχνολογία να το πράξουν είναι προσιτή και εύκολα διαθέσιμη. Η δραματική μείωση των εκπομπών NOx στα βαρύτερα οχήματα είναι αποτέλεσμα πολύ αυστηρότερων δοκιμών της ΕΕ, που ισχύουν από το 2011, και αντιστοιχούν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Αν τα λεωφορεία και τα φορτηγά μπορούν να συμμορφωθούν με αυτά τα όρια, δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτοκίνητα να μην μπορούν».

euractiv
Διαβάστε Περισσότερα » "10 φορές πιο ρυπογόνα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από φορτηγά και λεωφορεία"

Να γιατί δεν αφήνουν τους δημοσιογράφους να μπουν στην παγωμένη Μόρια

«Άβατο» για τους δημοσιογράφους πλην... ΕΡΤ και ΑΠΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια στο οποίο χιλιάδες μετανάστες έζησαν τις τελευταίες ημέρεςσε απαράδεκτες συνθήκες καθώς οι ακατάλληλες για χειμώνα σκηνές τους κυριολεκτικά «θάφτηκαν» κάτω από το χιόνι.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει γλαφυρά την απαράδεκτη κατάσταση στη Μόρια και αποδεικνύει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την πόρτα στους μη κρατικά μισθοδοτούμενους δημοσιογράφους.

Στο βίντεο φαίνονται οι σκηνές καλυμμένες με χιόνι και οι μετανάστες να στέκονται στην ουρά σκεπασμένοι όπως-όπως με πλαστικές σακούλες για να προστατευθούν από το κρύο προκειμένου να πάρουν το συσίτιο που τους αναλογεί.

Μπορεί οι σκηνές να καταγράφηκαν πριν από τρεις ημέρες - πριν δηλαδή την απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων - καθώς, ωστόσο, στο νησί της Μυτιλήνης χιονίζει και βρέχει, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασαν το μεσημέρι της Τρίτης οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στο κέντρο φιλοξενίας.



«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Ξέρω σκυλιά που έχουν καλύτερη ζωή» ακούγεται να λέει ένας από τους μετανάστες που μιλούν στο βίντεο-ντροπή για την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό διάρκειας 18 λεπτών.

 

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη να τη χαρακτηρίζει ως «σταλινικού τύπου» απόφαση.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει: «Σταλινική λύση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών στους παγωμένους καταυλισμούς. Δεν θα τους βλέπουμε, δεν θα νοιαζόμαστε».



Η Κομισιόν αγριεύει
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέπληξε εχθές τους Έλληνες αρμοδίους μέσω της εκπροσώπου τύπου της, Νατάσας Μπερτό: «Η κατάσταση αντιμετωπίζεταια ανεπαρκώς. Η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών. Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και η Κομισιόν κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Έχουμε ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχουμε ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είμαστε έτοιμοι να τα χρηματοδοτήσουμε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει οικονομική και τεχνική στήριξη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Να γιατί δεν αφήνουν τους δημοσιογράφους να μπουν στην παγωμένη Μόρια"

Επίθεση με Καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Πυρά κατά των ανδρών των ΜΑΤ που φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Η επίθεση των αγνώστων έγινε στις 6:18, την ώρα δηλαδή που μόλις είχε αλλάξει η βάρδια.

Στο σημείο έχουν βρεθεί 3 κάλυκες πιθανότατα από καλάσνικοφ.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

Το σημείο έξω από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ όπου εντοπίστηκαν οι κάλυκες



 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες την επίθεση έκαναν ένα ή δύο άτομα που βγήκαν από την οδό Αραχώβης και πυροβόλησαν τρεις φορές.

Ο δράστής ή οι δράστες βγήκαν, δηλαδή, από την οδό Αραχώβης έφτασαν μέχρι τον αριθμό 57 της Χαριλάου Τρικούπη, πυροβόλησαν «βολή κατά βολή» κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια διέφυγαν ξανά από την οδό Αραχώβης.

Ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε στο πόδι πιθανότατα από θραύσμα και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αποκλείσει την περιοχή   


Αυτόπτης μάρτυρας: Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και έτρεξα

Μια εργαζομένη γυναίκα τρομοκρατημένη από το συμβάν και η οποία δεν ήθελε να φανεί, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως την στιγμή των πυροβολισμών πήγαινε να ανοίξει το μαγαζί της, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή που έπεσαν οι πυροβολισμοί, με το που άκουσε τους πυροβολισμούς αμέσως έτρεξε προς το κατάστημα που εργάζεται, χωρίς ωστόσο να δει κάτι περισσότερο.

«Περνούσα να έρθω για δουλειά και έξω ήμουν μόνο εγώ και ένας που μαζεύει κάτι ψωμιά από τους κάδους, άστεγος. Μόλις έκανα εγώ κίνηση και γύρισα προς το μαγαζί ακούω τρεις φορές μπαμ-μπαμ-μπαμ και ήρθα τρέχοντας στο μαγαζί. Ούτε που γύρισα να κοιτάξω, ήρθα σφαίρα στο μαγαζί. Οι σφαίρες ακούστηκαν εκεί που περιπολεί η αστυνομία. Τον νεαρό τον βλέπω συχνά που μαζεύει πράγματα από τους κάδους. Ήταν σκοτάδι και δεν είχε καθόλου κόσμο, δεν είδα τίποτα. Η αστυνομία μαζεύτηκε πολύ γρήγορα, δεν ξέρω από πού μπορεί να ήρθαν αυτοί» είπε αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.  


Εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ: Πρόκειται για δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις μετα την επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στις 6:18 το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι' αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με Καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ - Τραυματίστηκε αστυνομικός"

Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του

Ενα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και ανέβηκε στο Facebook περιγράφει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο την Οδύσσεια ενός αστέγου στη χιονισμένη Αθήνα. 

Συγκεκριμένα ο χρήστης Themis Vas αναφέρει πως ένας άστεγος δίπλα στο σπίτι του αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα στο κρύο γιατί δεν τον δεχόντουσαν στο κέντρο φιλοξενίας λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας ο οποίος αρχικά του είχε πει ότι ο άστεγος μπορεί να φιλοξενηθεί στο Κέντρο αλλά στη συνέχεια κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει καθώς το Κέντρο θα έκλεινε επειδή δεν υπήρχε προσωπικό.

Ο Themis Vas που πήγε έξω από το Κέντρο διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το Κέντρο είχε κλείσει λόγω έλλειψης υπαλλήλου. 

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:






Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 

Επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου του, ο δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε τη Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, χθες το βράδυ, ενώ φιλοξενούνταν άστεγοι και είχε προγραμματιστεί να παραμείνει ανοικτή για την προστασία τους από τη χιονόπτωση.
Ήδη, η διοίκηση του δήμου Αθηναίων κίνησε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε βάρος του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνάδελφός του που επρόκειτο να τον αντικαταστήσει, ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να πάει στην εργασία του. Ο ίδιος, αρνούμενος να παραμείνει, αντί να ενημερώσει τους αρμόδιους προϊσταμένους του για να αναζητηθεί αντικαταστάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέβη στο κλείσιμο της Λέσχης Φιλίας, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι στη χιονόπτωση και το δριμύ ψύχος όσοι άστεγοι βρίσκονταν στη λέσχη.

Για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».


Πάντως μόλις έγινε αντιληπτή η ενέργειά του εστάλη άλλος υπάλληλος και η Λέσχη Φιλίας ξανάνοιξε μετά από 1-1,5 ώρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news