facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Απαγόρευση κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα λόγω κακακαιρίας

Θα απαγορευθεί από τις 15:00 μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, στα όρια του νομού Αχαΐας, για λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 205,300, έως την χιλιομετρική θέση 159,630 και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 60+000, έως το ύψος του κόμβου Ακταίου Ρίου Αχαΐας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 8:00 αύριο το πρωί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα λόγω κακακαιρίας"

Σε ποιους δήμους δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Οι πολικές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ολικού παγετού θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην ανοίξουν τα σχολεία σε πολλούς Δήμους της χώρας, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, αλλά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία στις 8 το πρωί.

Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου τα σχολεία και στο Άργος Ορεστικό.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Στο Δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμένουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστές τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Έβρου.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Λαμία και σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας, λόγω παγετού.

Δεν παρουσιάζονται προβλήματα στην πρόσβαση στα σχολεία, ωστόσο λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις αλλά και των «παγωμένων» εξαιτίας των διακοπών των γιορτών σχολείων αποφασίστηκε αυτά να μη λειτουργήσουν αύριο.

Σύμφωνα με το lamiareport εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον Δήμο Ναυπακτίας λόγω παγετού.

Κανονικά θα προσέρχονται οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, και τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων– Μενεμένης και Δέλτα.

Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία στο νομό Χανιών εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των επακόλουθων προβλημάτων που δημιουργούνται για την ασφάλεια των μαθητών.

Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Δευτέρα.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιους δήμους δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα"

ΣτΕ: Επίδομα τρίτου παιδιού σε μητέρες ανεξαρτήτως υπηκοότητας

Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 1485/2016 απόφαση της 7μελούς σύνθεσής του, έκρινε ότι το επίδομα τρίτου παιδιού μπορούσαν να το ελάμβαναν οι μητέρες, οι οποίες ήταν μεν υπήκοοι μη ευρωπαϊκού κράτους, αλλά όμως ο σύζυγος είναι πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ και τα παιδιά τους είχαν υπηκοότητα κράτους μέλους της ΕΕ.

Διευκρινίζεται ότι η χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού διακόπηκε το 2012, με το νόμο 4093/2012, αλλά η απόφαση του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ, αποτελεί πιλότο για τις παρόμοιες εκκρεμείς δίκες. Η υπόθεση απασχόλησε την 7μελή σύνθεση του εν λόγω Τμήματος, μετά από παραπομπή της 5μελούς σύνθεσης με την υπ’ αριθμ. 873/2016 απόφασή της.

Ειδικότερα, Μολδαβή υπήκοος και κάτοχος δελτίου διαμονής, μέλους οικογένειας πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παντρεμένη με υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος ήταν κάτοχος άδειας διαμονής στην Ελλάδα, ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργαζόταν στην χώρα μας, μόλις γέννησε το τρίτο παιδί της, ζήτησε από τον ΟΓΑ τη χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού. Πάντως και τα τρία παιδιά της εν λόγω μητέρας, είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα, ενώ μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ γέννησε και 4ο παιδί.

Το αίτημα χορήγησης του επιδόματος απορρίφθηκε από τον ΟΓΑ, με το αιτιολογικό ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής του, αφού η μητέρα ήταν υπήκοος τρίτου κράτους και τα τρία τέκνα της δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα. Κατόπιν αυτών, η μητέρα, προσέφυγε στα δικαστήρια.

Το ΣτΕ, στην εν λόγω απόφασή του, αναφέρει ότι σύμφωνα με την Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω ιθαγένειας και πολίτης της Ένωσης είναι κάθε πρόσωπο που έχει την υπηκοότητα ενός κράτους μέλους, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει, ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων συνεπάγεται κατάργηση κάθε διάκρισης λόγω ιθαγένειας μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά την απασχόληση, την αμοιβή και τους άλλους όρους εργασίας.

Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ, ότι η Ρουμανία εντάχθηκε στην ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2007 και οι Ρουμάνοι πολίτες θεωρούνται «άμεσα ως υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, το ΣτΕ αναφέρει, ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, «κοινωνικά πλεονεκτήματα και οικογενειακές παροχές πρέπει να χορηγούνται στην οικογένεια νομίμως διαμένοντος και εργαζομένου στην Ελλάδα πολίτη της ΕΕ, ακόμα και αν η κατ’ αρχήν “δικαιούχος” των επιδομάτων αυτών μητέρα της οικογένειας, είναι υπήκοος τρίτου κράτους, εφόσον τυχόν άρνηση χορήγησης των παροχών αυτών, θέτει σε δυσμενέστερη θέση τα πιο πάνω μέλη της οικογένειας που είναι πολίτες της Ένωσης, σε σχέση με τα μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη, αποτελούμενης από παιδιά που έχουν την ελληνική υπηκοότητα».

Επίσης, κρίθηκε ότι δικαιούχος του επιδόματος τρίτου παιδιού, είναι η μητέρα, η οποία είναι Ελληνίδα ή πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλως πολίτης τρίτου κράτους, με παιδιά ελληνικής υπηκοότητας ή υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελικά, το Α΄ Τμήμα έκρινε ότι «η άρνηση του ΟΓΑ να χορηγήσει στην αιτούσα το προβλεπόμενο στα άρθρα 63 παρ. 1 του ν. 1892/1990 και 6 του ν. 3631/2008 επίδομα τρίτου τέκνου και την προβλεπόμενη στο άρθρο 1 του ν. 3454/2006 εφάπαξ παροχή τρίτου τέκνου, με την αιτιολογία ότι αυτή είναι υπήκοος τρίτου κράτους και τα παιδιά της δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, δεν είναι νόμιμη ως στηριζόμενη στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 3 περ. στ΄ του ν. 3631/2008, του άρθρου 4 περ. στ΄ του ν. 3454/2006 και του άρθρου 2 περ. η΄ της Π1α/ΓΠοικ60227/2006 κοινής απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας - Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίες, καθ’ ο μέρος αποκλείουν τη χορήγηση των ένδικων παροχών στη μητέρα τριών τέκνων, όταν αυτή είναι υπήκοος τρίτου κράτους αλλά μέλος οικογένειας πολίτη της ΕΕ, υπό την έννοια ότι ο σύζυγος αυτής καθώς και τα τέκνα τους έχουν ιθαγένεια κράτους μέλους της ΕΕ, είναι ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες λόγω αντίθεσής τους προς το ενωσιακό δίκαιο».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Επίδομα τρίτου παιδιού σε μητέρες ανεξαρτήτως υπηκοότητας"

Κι άλλο τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Κω

Στην Κω προσάραξε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.protothema.gr. Πρόκειται για το πλοίο «Ιμπραήμ Τσεσμίρ» με τουρκική σημαία και πλήρωμα 40 ατόμων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό πλοίο μεταφέρει ατσάλι.

Το τουρκικό πλοίο «κόλλησε» στην ίδια ακριβώς περιοχή που στις 26 Δεκεμβρίου είχε προσαράξει ακόμη ένα τουρκικόπλοίο, το «Alcatras» το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετέφερε οπλικό σύστημα.

Η σημερινή προσάραξη του τουρκικού πλοίου, δεύτερη σε διάστημα δεκατριών ημερών στην ίδια περιοχή της Κω, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις ελληνικές αρχές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αν πρόκειται για σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, για λάθος χειρισμό των μελών του πληρώματος ή για μια ενέργεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκόπιμη και να υποκρύπτει κάτι άλλο.

Τελικά το πλοίο που είχε προσαράξει στη Βόρεια Κω, «ξεκόλλησε» μετά από 75 περίπου λεπτά και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, συνοδεία σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλο τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Κω"

Η αδελφή της Ρούπα καταγγέλλει τον Κοντονή για “ψευδείς δηλώσεις”

Με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο athens.indymedia, η αδελφή της Πόλας Ρούπα, καταγγέλλει μεταξύ άλλων τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον για “ψευδείς δηλώσεις” στην παρουσία του στο δελτίο της ΕΡΤ.

Ο υπουργός ανέφερε στη συνέντευξή του, πως η θεία και η γιαγιά του εξάχρονου επισκέπτονται καθημερινά το παιδί, όμως οι ίδιες καταγγέλλουν ότι το είδαν για λίγο την Παρασκευή και την Κυριακή και έπειτα από πιέσεις, ενώ το Σάββατο δεν τα κατάφεραν.

Ολόκληρη η καταγγελία της αδερφής της Πόλας Ρούπα:

“Την Παρασκευή 6/1/2017 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο προϊστάμενος των νοσηλευτών κ. Παπανικολάου μας είπε ότι το παιδί δεν είναι στο νοσοκομείο (δεν υπάρχει τέτοιο όνομα).

Αφού ψάξαμε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου, το βρήκαμε φρουρούμενο από αστυνομικούς στην παιδοψυχιατρική κλινική και μετά από πιέσεις μας άφησαν να το δούμε για λίγη ώρα.

Η παιδοψυχίατρος Μ.Βαλιβανάκη μας δήλωσε ότι δεν θα το δούμε το Σαββατοκύριακο παρά μόνο την Δευτέρα με την αιτιολογία ότι αν το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα το παιδί θα θέλει να φύγει.

Το Σάββατο 7/1/2017 επιχειρήσαμε να δούμε το παιδί αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Παρών ήταν ο Διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κ.Αναγνωστόπουλος. Την ίδια μέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής δήλωσε στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ ότι εμείς (η θεία και η γιαγιά του παιδιού) το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα.

Σήμερα Κυριακή 8/1/2017 τελικά καταφέραμε να δούμε για λίγο το παιδί και μας διαβεβαίωσαν ότι σήμερα θα μας το δώσουν.

Καταγγέλλουμε:

1)Τον προϊστάμενο νοσηλευτών που είχε υπηρεσία την Παρασκευή 6/1/2017 κ.Παπανικολάου
2)Τον παιδοψυχίατρο του νοσοκομείου κ.α Μαρία Βαλιβανάκη
3)Τον διευθυντή της παιδοψυχιατρικής κλινικής κ. Αναγνωστόπουλο
4)Τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κοντονή για τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε στα Μ.Μ.Ε”

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αδελφή της Ρούπα καταγγέλλει τον Κοντονή για “ψευδείς δηλώσεις”"

Κλείνει το αεροδρόμιο των Χανίων λόγω του παγετού

Προβλήματα και στις πτήσεις δημιουργεί ο χιονιάς που πλήττει το νησί από το βράδυ του Σαββάτου, με χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων κλείνει, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αερολιμενάρχης Λευτέρης Καστανάκης, και δεν θα εκτελεστούν άλλα δρομολόγια απόψε από το και προς το αεροδρόμιο.

Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τις εταιρείες και το αεροδρόμιο στο 28210-83832, προκειμένου να ενημερωθούν.

Ωστόσο δεν υπάρχει απαγορευτικό από το λιμάνι της Σούδας και το πλοίο Blue Galaxy θα αποπλεύσει κανονικά στις 21:00.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου το πρωί, για περίπου τρισήμιση ώρες δεν δεχόταν αεροπλάνα λόγω του παγετού, ενώ για την ώρα οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, ωστόσο όπως είπε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, αναπόφευκτα δεν θα γίνουν άλλα δρομολόγια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αεροδρόμια του νησιού δεν διαθέτουν το ειδικό σύστημα καθαρισμού των διαδρόμων από χιόνι και παγετό, καθώς δεν υπήρξε ανάγκη στο παρελθόν.

Κανονικά θα αποπλεύσουν και τα δύο πλοία από το λιμάνι του Ηρακλείου.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει το αεροδρόμιο των Χανίων λόγω του παγετού"

Σε ετοιμότητα δυνάμεις του στρατού για παροχή βοήθειας στην Κύμη

Η απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να θέσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου έχει ενεργοποιήσει τον στρατό, ο οποίος έχει έτοιμα προς διάθεση ειδικά μηχανήματα που διαθέτει για την απομάκρυνση του χιονιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σ’ ένα τμήμα του δρόμου Αλωνάρη-Οκτανιά. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε αυτά τα μέρη δεν κατέστη δυνατή λόγω της χιονοθύελλας.

Στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα) δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οι οδικοί άξονες παραμένουν ανοιχτοί, με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια καλεί τους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα δυνάμεις του στρατού για παροχή βοήθειας στην Κύμη"

Οι καναλάρχες δεν θέλουν να δηλώνουν πόθεν έσχες

Ακολουθώντας το «παράδειγμα» των δικαστών και των εισαγγελέων, αρνούνται να καταθέσουν δήλωση "πόθεν έσχες" και οι καναλάρχες. οι οποίοι ζητούν με προσφυγή του Συμβούλιο της Επικρατείας να έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με εκείνους.

Στην προσφυγή που υπογράφει η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητεί να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα μέλη της αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας για τις πέντε δικαστικές Ενώσεις.

​Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικόΠαράλληλα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή μάλιστα, που για τα συγκεκριμένα πρόσωπα τηρείται στο ΕΣΡ μητρώο διαφάνειας.

Το αίτημα των καναλαρχών στηρίζεται «στον παράνομο και αντισυνταγματικό» χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις (έτσι όπως τροποποιήθηκε) και αφορά ιδιοκτήτες, μετόχους, εταίρους, προέδρους, διευθύνοντες σύμβουλους και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαχειριστές, καθώς και οι γενικούς διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επικαλείται τα επιχειρήματα των δικαστικών ενώσεων και υποστηρίζει επίσης ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ηλεκτρονική μορφή λήγει την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017. Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι καναλάρχες δεν θέλουν να δηλώνουν πόθεν έσχες"

Η εισαγγελέας ανηλίκων έδωσε την επιμέλεια του παιδιού της Ρούπα μόνο στη γιαγιά του

Στη μητέρα της Πόλας Ρούπα ανέθεσε η εισαγγελέας ανηλίκων την επιμέλεια του 6χρονου γιου της κατηγορουμένης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις και του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας αναθέτει την επιμέλεια του παιδιού στην γιαγιά του και όχι και στην αδελφή της Πόλας Ρούπα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γιαγιά του 6χρονου αγοριού έχει ειδοποιηθεί να παραλάβει το παιδί από το νοσοκομείο Παίδων, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη της Π. Ρούπα, η μητέρα της και η αδελφή της είχαν ζητήσει από την εισαγγελία ανηλίκων να τους αναθέσει την επιμέλεια του παιδιού.

Παράλληλα, η πλευρά της Π. Ρούπα είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. Όπως, μεταξύ άλλων, υποστήριζαν οι Π. Ρούπα και ο Ν. Μαζιώτης οι αρχές κρατούσαν "όμηρο" τον 6χρονο γιο τους, με στόχο να τον πλήξουν, όπως επίσης να πλήξουν και να εκβιάσουν και τους ίδιους.

Ωστόσο, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και από το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αναφερθεί ότι δεν τίθεται θέμα "ομηρείας" του παιδιού -όπως οι γονείς του υποστηρίζουν - αλλά ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Η εισαγγελέας ανηλίκων επικαλείται στη σχετική διάταξη που εξέδωσε τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Βάσει αυτών των εκθέσεων και "ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου" η εισαγγελέας αναφέρει: "Κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση".

Η εισαγγελέας αναθέτει την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα της Πόλας Ρούπας, υπό τους εξής όρους:

Α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και

Β) με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.»
Ακόμη, η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και η αδελφή της Ρούπα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη διάταξή της η εισαγγελική λειτουργός: «Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές.»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η εισαγγελέας ανηλίκων έδωσε την επιμέλεια του παιδιού της Ρούπα μόνο στη γιαγιά του"

Η Αστυνομία βρήκε «μίνι» οπλοστάσιο στο σπίτι της Ρούπα

«Μίνι» οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν δύο τυφέκια, δύο πυροβόλα όπλα, φυσίγγια και χειροβομβίδες, στα οποία γίνεται βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα όπλα είναι καθαρά ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιες επιθέσεις και ποιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εξετάζει επιθέσεις που έχουν γίνει με όπλα, όπως εκείνες από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μια οργάνωση που θεωρείται από τους αστυνομικούς «συνέχεια» του Επαναστατικού Αγώνα και η οποία έχει χτυπήσει τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, την κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή και το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ.

Παράλληλα ερευνάται αν τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στα δύο διαμερίσματα στην Ηλιούπολη και στο Μπραχάμι προέρχονται από ληστείες που είχε διαπράξει η Πόλα Ρούπα. 

Η Αντιτρομοκρατική, εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής ερευνά χώρο στα Μεσόγεια της Αττικής, όπως λένε οι πληροφορίες, όπου ίσως στο παρελθόν είχε ζήσει η Πόλα Ρούπα με το παιδί της. Πιθανότατα μάλιστα οι αρχές οδηγήθηκαν εκεί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν μετά την δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της.

Ανάμεσα στα 10 πλαστά δελτία ταυτότητας από το σπίτι της Ηλιούπολης όπου συνελήφθη η Ρούπα, βρέθηκαν και πλαστά δελτία ταυτότητας ανδρών, μια τουλάχιστον εκ των οποίων είναι του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και δύο ταυτότητες που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως τους οδηγήσουν στα 4-5 νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα για τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν στοιχεία ταυτοτήτων που έχουν κλαπεί μόνο που στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

-Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η συλληφθείσα Παναγιώτα Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο πολεμικά τυφέκια,
δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια,  
τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων. 

-Πλησίον της οικίας στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

-Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

Επίσης σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε χώρο σε περιοχή της Αττικής. 
Α) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που βρέθηκε σε οικία στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου συνελήφθη η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Έχει αριθμό ΑΚ 757923 και φέρεται να εκδόθηκε την 03-09-2013 από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, υπό στοιχεία κατόχου ΔΗΜΑ Διονυσία του ΚΡΙΣΤΑΚΗ και της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, γεν. 02-08-1987 στην Αθήνα Αττικής.







1 το με αριθμό ΑΗ 964065 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ Σταύρος του Σοφοκλή και της Ελένης, γεν. την 10-01-1973 στο Ηράκλειο - Ηρακλείου, εκδοθέν την 28-05-2009 από την Υ.Α. Ηρακλείου.







2 το με αριθμό ΑΙ 679136 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς την 16-04-1977 στην Αθήνα Αττικής, εκδοθέν την 15-11-2010 από το Α.Τ. Αμπελοκήπων.









3 το με αριθμό ΑΕ 043368 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ Ελένη του Ιωάννη και της Μαρίας γεν. 17-09-1966 στο Ηράκλειο Ηρακλείου Κρήτης, εκδοθέν την 06-02-2007 από το Τ.Α. Νέου Ψυχικού.









4 το με αριθμό Π 085404 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΡΟΔΙΤΗΣ Νικόλαος του Φωτίου και της Σοφίας, γεν. 05-09-1973 στον Ασπρόπυργο Αττικής εκδοθέν την 07-10-1991 από Α.Τ. Ασπροπύργου.







5 το με αριθμό ΑΑ 909682 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής γεν. την 01-02-1986 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εκδοθέν την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.









6 το με αριθμό ΑΖ 601679 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας γεννηθείς την 19-01-1985 στην Αθήνα Αττικής εκδοθέν την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης.









7 η με αριθμό 777903389 άδεια ικανότητας οδηγήσεως κατηγορίας Α΄ και Β΄ εκδοθείσα την 04-10-1999 από το Υπουργείο Συγκοινωνιών Δυτικής Αθήνας υπό στοιχεία ΡΟΔΙΤΗΣ Νικόλαος του Φωτίου, γεν. την 05-09-1973 με διεύθυνση κατοικίας τη Λ. Δημοκρατίας 102, Δήμος Ασπροπύργου, Νομός Αττικής.







8 το με αριθμό ΑΕ 170764 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΠΑΣΠΑΤΗ Μυρσίνη του Νικολάου και της Άννας, γεν. 13-08-1983 στη Θεσσαλονίκη εκδοθέν την 17-01-2007 από το Τ.Α. Τούμπας Τριανδρίας, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.







9 το με αριθμό Π 769565 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΜΑΥΡΙΚΟΥ Μαριάννα του Αριστοδήμου και της Αναστασίας, γεννηθείσα την 18-04-1973 στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.









10 το με αριθμό Ξ 981517 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή του Γεωργίου και της Φρειδερίκης, γεν. την 21-10-1978 στην Τρίπολη Αρκαδίας, εκδοθέν την 24-06-1992 από το Τ.Α. Τρίπολης, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.






protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αστυνομία βρήκε «μίνι» οπλοστάσιο στο σπίτι της Ρούπα"

Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω γι' αυτά που είπα, με νοιάζουν τα παιδάκια που κρυώνουν

Δεν μετανιώνω για την δήλωσή μου πως ο πρωθυπουργός συμβουλεύεται τους Καρανίκα - Νοτοπούλου για τα ευρωπαϊκά θέματα, τόνισε το πρωί της Κυριακής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, που πάντως δήλωσε έκπληκτος που προκάλεσε τέτοιο ζήτημα η παράθεση γεγονότων, όπως είπε, που έκανε.

Δεν έχω αγωνία για τον εαυτό μου, από το Πανεπιστήμιο ξεκίνησα και εκεί θα γυρίσω, είπε ο κύριος Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, και πρόσθεσε πως έχει «αγωνία για τον λαό, που δεν έχει χρήματα να ζεσταθεί, για τους νέους που φεύγουν... πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση που οδηγεί στην αποψίλωση της χώρας από τον γηγενή πληθυσμό της και στην χρεωκοπία, σε βάθος δεκαετιών».

Αδίκως δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος για την δήλωσή μου, εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν, ούτε ζήτησα τίποτα, ούτε εξέφρασα κάποιο παράπονο, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «είναι γνωστό το πότε έγινε η τελευταία συνάντηση των ευρωβουλευτών και το ότι ο κύριος Καρανίκας είναι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού».

Σχολιάζοντας το άρθρο του Θανάση Κρατερού στην εφημερίδα Αυγή, όπου ουσιαστικά ζητείται η παραίτησή του, σχολίασε: «Σεβαστή η άποψη του κυρίου Κρατερού και κάθε άλλου δημοσιογράφου, εγώ δεν έχω την αξίωση να υπαγορεύσω σε κανέναν τι θα γράψει, αλλά και κανείς δεν έχει την αξίωση από εμένα να υπογράψω αυτά που λέει».

Εκλέχθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως έχω την υποχρέωση να ψηφίζω με βάση την κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά όχι να μην μιλάω, τόνισε και όσον αφορά στο ενδεχόμενο παραίτησης, επισήμανε: «Εάν ερχόμουν σε συνειδησιακή αντίθεση εκεί θα παραιτούμουν βεβαίως, από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό που λέει ότι τα μέλη έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν την άποψή τους προς τα έξω, ακόμα και αν διαφωνούν».

Δεν θέλω να σχολιάσω και να δώσω περαιτέρω τροφή για κομματική εσωστρέφεια που είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε, ανέφερε, αλλά επισήμανε: «Δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου, διότι απήντησα επί πραγματικών γεγονότων για τα οποία ρωτήθηκα».

Δεν ξέρω τι εξέλαβε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θέλω να δώσω περαιτέρω τροφή σε εσωστρέφεια, κατέληξε ο κύριος Χρυσόγονος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω γι' αυτά που είπα, με νοιάζουν τα παιδάκια που κρυώνουν"

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις Σποράδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος και το ίδιο αναμένεται να γίνει και για την Αλόννησο, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τα δύο νησιά. Στη Σκόπελο το χιόνι έφτασε και το 1 μέτρο, ακόμα και μέσα στην Χώρα, στη δε Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο.

Η κατάσταση στην Αλόννησο είναι πολύ δύσκολη, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης στο νησί και από τη δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες για την στοιχειώδη αποκατάσταση της ζωής στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού δεν ηλεκροδοτείται η Αλόννησος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Παράλληλα δεν υπάρχει υδροδότηση στα κτίρια του νησιού, επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και πολικών θερμοκρασιών.

Οι δρόμοι στην Αλόννησο είναι αδιάβατοι, στο Πατητήρι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το χιόνι έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, ενώ στην Παλιά Αλόννησο ξεπερνά και τα 2 μέτρα. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς Βότση,Ρουσούμ Γυαλός και Στενή Βάλλα ,όπου είναι αδύνατη η οδική προσέγγιση.

Στη Σκόπελο το χιόνι έφθασε το 1 μέτρο στην Χώρα και όλοι οι δρόμοι είναι χιονισμένοι. Κλειστός παραμένει και ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Ελιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καταβάλλονται προσπάθειες αποχιονισμού των δρόμων, αλλα οι χαμηλές θερμοκρασίες-πρωτόγνωρες για το νησί-έχουν ακινητοποιήσει και τα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητείται να ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών ζωής.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις Σποράδες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news