facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση Βρούτση σε Αχτσιόγλου: «Εκτός από ψεύτες είναι και θρασείς»

«Εκτός από ψεύτες είναι και θρασείς!», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης δίνοντας απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι με την ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας, δυστυχώς, επιβεβαιώνει τη Νέα Δημοκρατία, ότι θα υπάρχει δηλαδή «καπέλο» 8,05% στις μη καταβαλλόμενες ασφαλιστικές οφειλές.

«Αντί να ζητήσουν συγνώμη προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Η κυρία Αχτσιόγλου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα καθώς -πιστή στη γραμμή Κατρούγκαλου- είπε συνειδητά ψέματα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και απέκρυψε το "καπέλο" από τα εκατομμύρια ασφαλισμένους. Ούτε τυχαίο, ούτε πρώτη φορά. Άλλωστε αυτή είναι η ταυτότητα της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου: "ψέμα και θράσος"», συνέχισε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Η κυρία Αχτσιόγλου, μπορεί να ενημερώσει τους ασφαλισμένους που θα πληρώνουν έναντι αν θα λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα; Ή αποτελεί και αυτό μέρος της κρυφής της ατζέντας όπως το "καπέλο" 8,05% που αποκαλύψαμε; Περιμένουμε...».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Βρούτση σε Αχτσιόγλου: «Εκτός από ψεύτες είναι και θρασείς»"

Η Μητρόπολη Σμύρνης γιόρτασε τα Θεοφάνεια για πρώτη φορά μετά το 1922

Νέα σελίδα γράφτηκε σήμερα για την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης, η οποία έχει ανασυσταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς στην προκυμαία τής ιστορικής για τον ελληνισμό πόλης τελέστηκε, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα από τον εκλεγέντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, μετά το 1922, μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο. Δίπλα του, ο επίσκοπος Ερυθρών, Κύριλλος, ο οποίος επίσης εξελέγη τον Σεπτέμβριο. Πέρσι ο αγιασμός είχε γίνει επίσημα για πρώτη φορά από τον κ. Κύριλλο, ο οποίος αρχιμανδρίτης το 2013 τοποθετήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ιερατικός προϊστάμενος στη Σμύρνη. Η άδεια για την τελετή του αγιασμού των υδάτων δόθηκε από τις τουρκικές Αρχές το περασμένο Σάββατο και παρά τη χθεσινή φονική έκρηξη δεν ανακλήθηκε.




Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα έγινε από εξέδρα στην οποία βρίσκονταν ο μητροπολίτης Σμύρνης, ο επίσκοπος Ερυθρών, οι ιερείς, η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Αργυρώ Παπούλια, ο δήμαρχος Αιγάλεω, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» και άλλοι. Γύρω από την εξέδρα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 800 πιστοί από τη Σμύρνη και την Ελλάδα.

Πρώτος έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα ο μητροπολίτης Σμύρνης και ακολούθως ο επίσκοπος Ερυθρών. Πέντε άνδρες έπεσαν στα παγωμένα νερά. Και τις δύο φορές τον Σταυρό ανέσυρε ο Λευτέρης Χρυσόμαλος, πατέρας δύο παιδιών, από το Πλωμάρι της Λέσβου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τη Σμύρνη την έχει στην καρδιά του. «Σήμερα για μένα ήταν μεγάλη τιμή. Ο Θεός να μας φωτίζει» είπε. Ο μητροπολίτης τού έδωσε ως ευλογία μικρό επιστήθιο αργυρό Σταυρό. Ευλογία έδωσε και στους άλλους τέσσερις. Επίσης, ο μητροπολίτης, ο επίσκοπος και η γενική πρόξενος της Ελλάδας άφησαν να πετάξουν στον ουρανό λευκά περιστέρια, που συμβολίζουν το Άγιο Πνεύμα.



Σε μικρή απόσταση πίσω από την εξέδρα της τελετής βρίσκεται το ανακαινισμένο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, δωρεά του αείμνηστου Σμυρναίου, Εμμανουήλ Καπετανάκη, το οποίο θα εγκαινιαστεί περί τον Μάιο. Στην οροφή του κυματίζει η ελληνική σημαία. Πολλοί από όσους παρέστησαν στον αγιασμό των υδάτων ξεναγήθηκαν στους χώρους τού κτιρίου από τη γενική πρόξενο.

Ο μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος, με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε βαθιά συγκίνηση, γιατί, όπως είπε, για πρώτη φορά αξιώθηκε να εορτάσει το Άγιο Δωδεκαήμερο στη Σμύρνη και να τελέσει σήμερα τον αγιασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων. «Ζητώ από τον Θεό τη βοήθεια και το έλεός του, ώστε να με αξιώνει να ανταποκρίνομαι στην ιερή αποστολή, που Αυτός μου ανέθεσε, για να εκπληρώσω τις προσδοκίες της Εκκλησίας, η οποία με κατέστησε μητροπολίτη Σμύρνης». Τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Εξάλλου, ο Χρίστος Μεταξάς, ορθοδοντικός από τη Θεσσαλονίκη με Μικρασιατική καταγωγή, εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση, που αξιώθηκε να βουτήξει σήμερα για τον Σταυρό στα νερά της Σμύρνης. «Όσοι έχουν μέσα τους πνοή ζωής οφείλουν να θυμούνται, να στοχάζονται και να συγχωρούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Πριν από τον αγιασμό των υδάτων, στον ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου τελέστηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βαρθολομαίου. Μαζί του συλλειτούργησε ο επίσκοπος Ερυθρών, Κύριλλος. Το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών» ανέγνωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Αργυρώ Παπούλια.

Αργά το απόγευμα οργανώθηκε στον Δήμο Κονάκ από τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» έκθεση φωτογραφιών και κειμηλίων, με τίτλο: «Σμύρνη… όμορφη πόλη, όμορφοι άνθρωποι… τότε και τώρα».
Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερειακού Ταμείου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Αιγάλεω και είχε την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Κονάκ Σμύρνης, της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης και του ΑΤΕΙ Αθήνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μητρόπολη Σμύρνης γιόρτασε τα Θεοφάνεια για πρώτη φορά μετά το 1922"

Κουμπάρος Σώρρα: Οχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει

Aποκαλύψεις σχετικά με τον Αρτέμη Σώρρα έκανε ο κουμπάρος του και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας.

Μιλώντας στο «Ε» αποκάλυψε πως είναι και ο ίδιος θύμα του Αρτέμη Σώρρα.

«Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος» ανέφερε ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας.

Και συνέχισε: «Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητο μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε – ήταν γαλαντόμος – δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ.

Δηλαδή πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια”.

Οχι 600 δισ.ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει. Τον γνώρισα όταν έβαζε μάρμαρα και πλακάκια και μου ζήτησε με την γυναίκα του να τους παντρέψω».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμπάρος Σώρρα: Οχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει "

Βερολίνο και ΔΝΤ φέρνουν τη δεύτερη αξιολόγηση στα άκρα

Στα άκρα σπρώχνουν τη δεύτερη αξιολόγηση οι δανειστές μέσω μιας σκόπιμης καθυστέρησης από το δίπολο Γερμανίας – ΔΝΤ, αφού κανένα από τα δύο μέρη δεν θέλει να υποχωρήσει για το ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο παρά τους ευσεβείς πόθους της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να επιθυμεί την αποχώρησή του από το ελληνικό πρόγραμμα αφού όπως και να παρουσιαστεί δεν μπορεί παρά να χρεωθεί ως ήττα μετά από δύο διαδοχικά προγράμματα τα οποία απέτυχαν.

Ανεξάρτητα από την πολιτική Τραμπ για την Ευρώπη η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ δεν επιθυμεί να χρεωθεί μια ταπεινωτική υποχώρηση ειδικά μετά την τελευταία της δικαστική περιπέτεια. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που επιμένει και στους όρους της για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

Αν ήθελε να αποχωρήσει το ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα θα μπορούσε άριστα να το πράξει όταν η Γερμανία αρνήθηκε κατηγορηματικά εκ των προτέρων λύση για το ελληνικό χρέος. Δεν μπορεί όμως και να υπογράψει άλλη μια φορά (το έκανε το 2010 και παραδέχθηκε το λάθος) ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα που δεν θα είχε σαφείς στόχους για την ελάφρυνση του χρέους.

Από την άλλη η Γερμανία και οι χώρες που μπορεί να επηρεάσει δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση μια πολιτικά επώδυνη λύση για το ελληνικό χρέος ειδικά σε μια χρονιά εκλογών. Εκτός συζήτησης βρίσκεται επίσης και μια συζήτηση για ελάφρυνση των πρωτογενών πλεονασμάτων πριν η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Η χρυσή τομή για να βρίσκονται οι δύο «πόλοι» του ελληνικού προγράμματος ώστε να είναι και εντός και εκτός της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα είναι οι διαδικασίες να καθυστερούν εξαιτίας της Ελλάδας.

Ως γνωστό η αφορμή δόθηκε με την ανακοίνωση των παροχών του πρωθυπουργού τον Δεκέμβριο, αλλά και ο γύρος των επαφών που έγινε στα μέσα του προηγούμενου μήνα στην Αθήνα όπου το οικονομικό επιτελείο έδειχνε ότι έκανε περίπου αγγαρεία με τις συναντήσεις να μην έχουν πρακτικά κανένα αποτέλεσμα.

Δε είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και ο κ. "σκληρός" του ΔΝΤ και συνομιλητής του Γερμανού υπουργού οικονομικών κ Πόουλ Τόμσεν διάλεξε το τέλος του 2016 (όταν η Commission πίεζε με κάθε διαθέσιμο μέσο για το κλείσιμο της αξιολόγησης) να θέσει αναλυτικά τις απόψεις του για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα αποφεύγοντας έστω και μια αναφορά στην λύση για το χρέος.

Η στόχευση ήταν προφανής: Η Ελλάδα θα αρνιόταν τα μέτρα και θα κατηγορούνταν ότι καθυστερεί με ευθύνη της την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενώ έχει δεχθεί το ΔΝΤ ως ενεργό δανειστή στο πρόγραμμά της.

Σκόπιμη καθυστέρηση

Την παρελκυστική τακτική απέδειξε χθες και η Commission με την εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παραπέμπει σε μια αόριστη επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα για το Eurogroup που θα γίνει 20 ημέρες αργότερα.

Με άλλα λόγια αν κάτι δεν αλλάξει ενδιάμεσα οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν περί της αρχές Φεβρουαρίου και θα εξελίσσονται με δανεικό χρόνο. Τούτο διότι από τον επόμενο μήνα πρώτη Ολλανδία και στην συνέχεια η Γαλλία μπαίνουν και επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Κάτι τέτοιο καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα που κινδυνεύει λόγω της Ευρωπαϊκής πολιτικής να σέρνεται ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο και ΔΝΤ φέρνουν τη δεύτερη αξιολόγηση στα άκρα"

Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών

Τη διαβεβαίωση ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, έδωσε προς τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, που μαζί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε την πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αναγνώρισε την τεράστια προσφορά των Ναυτικών στην οικονομία της Ελλάδας αναφέροντας ότι: «Βάζουμε άλλα θεμέλια στην Κοινωνική Ασφάλιση, και, στην εφαρμογή του νόμου 4387, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος».

Πρόσθεσε ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, ενώ τα όσα κυκλοφορούν για το ύψος των συντάξεων είναι ακόμα στον αέρα καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε επίσης ότι προσωρινές συντάξεις έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται και ήδη έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του μεγαλύτερου ποσοστού των αιτηθέντων. Τόνισε επίσης ότι ο καθορισμός των εφάπαξ έγινε με εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στη βάση των προτάσεων των συνδικάτων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Σχετικά με τις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι ακολουθήθηκε το πρότυπο που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για προφανείς λόγους.

Ο κ. Πετρόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΝΟ είπε ότι παραλαμβάνοντας «ένα πλοίο που μπάζει νερά, πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουμε τις διαρροές» και το κάνουμε αναλογιζόμενοι πάντα τις ιδιαιτερότητες αλλά και την συνεισφορά των ναυτικών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής προανήγγειλε ειδική συνάντηση με την ΠΝΟ και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει υποσχεθεί ότι θα αναλάβει για τα χρονίζοντα θέματα των Ναυτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών"

Ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις: Τι προβλέπει το πόρισμα των 70 σελίδων

Ανατροπές-σοκ έρχονται στις αναπηρικές συντάξεις με πόρισμα 70 σελίδων που επεξεργάζεται αρμόδια επιτροπή με στόχο να καθορίσει ενιαίους κανόνες απονομής και ενιαία ποσοστά σύνταξης για παλαιούς και νέους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κορμός της πρότασης είναι η πλήρης εναρμόνιση όλων των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων με τα συντάξιμα ποσοστά αναπηρίας, τα επιδόματα, καθώς και τους κανόνες θεμελίωσης δικαιώματος αναπηρικής σύνταξης που ισχύουν για τους νέους από 1ης/1/1993 και μετά ασφαλισμένους.

Η ανατροπή αυτή φέρνει τα πάνω κάτω για περισσότερους από 400.000 ασφαλισμένους πριν από το 1992, καθώς θα συνδυαστεί και με τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν μικρότερες συντάξεις για όσους βγαίνουν με αναπηρική σύνταξη από 13/5/2016 και μετά.

Το νέο καθεστώς θα εφαρμοστεί όμως και στους ήδη συνταξιούχους και εκεί οι διαφορές θα είναι τεράστιες στα ποσά της σύνταξης.

Με το νέο καθεστώς για τις αναπηρικές συντάξεις, οι παλαιοί μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι που κρίνονται με συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας από 13/5/2016 και μετά, θα παίρνουν ανεξάρτητα από το Ταμείο από το οποίο προέρχονται ή ασφαλίστηκαν:

· Το 50% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 50% ως 66,69%.

· Το 75% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 67% ως 79,99%.

· Το 100% της σύνταξης για τους βαριά ανάπηρους από 80% και άνω.

Οι αλλαγές θα επεκταθούν και στις προϋποθέσεις θεμελίωσης και θα ισχύσουν για όλους οι όροι συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, που προβλέπουν ότι η αναπηρική σύνταξη θα καταβάλλεται:

* Με ένα έτος ασφάλισης εφόσον ο ασφαλισμένος δεν συμπλήρωσε το 21ο έτος της ηλικίας του και για κάθε έτος πέραν του 21ου απαιτούνται 120 επιπλέον ημέρες εργασίας κάθε έτος και μέχρι να συμπληρωθούν 1.500 ή 5 έτη εργασίας.

* Με 5 έτη εργασίας εφόσον τα 2 τελευταία έτη ασφάλισης είναι στα πέντε τελευταία χρόνια από το έτος που έγινε ανάπηρος, ανεξαρτήτως της ηλικίας του ασφαλισμένου.

* Με 15 έτη εργασίας οποτεδήποτε.

Και στις τρεις περιπτώσεις η σύνταξη θα είναι 50% με αναπηρία 50% ως 66,69%, 75% με αναπηρία από 67% ως 79,99% και 100% με αναπηρία από 80% και άνω.

Το σημερινό καθεστώς αναπηρικών συντάξεων διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο. Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι το παλιό καθεστώς τελειώνει στις 31/12/2016 και από το 2017 μπαίνουν σε ισχύ οι νέοι κανόνες.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις: Τι προβλέπει το πόρισμα των 70 σελίδων"

Spiegel: Το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών στην Ελλάδα ευνοεί τους φοροφυγάδες

«Υπό την πίεση των διεθνών δανειστών η Ελλάδα εισήγαγε ένα νέο σύστημα εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Στην πράξη επωφελούνται οι φοροφυγάδες. Όποιος από την άλλη πλευρά είναι ειλικρινής στο τι δηλώνει, πρέπει να ματώσει» αναφέρει σε ρεπορτάζ του από την Ελλάδα το Spiegel Online, σχετικά με το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου για τους αυτοαπασχολούμενους.

Το ρεπορτάζ, όπως αναφέρει η DeutscheWelle, ξεκινά με ένα παράδειγμα από την εργασιακή πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης: «Βάσει της φορολογικής τους δήλωσης συγκαταλέγονται στους πολύ φτωχούς: Ο Παναγιώτης Μ. και η Μαρία Κ. είναι γιατροί στη Θεσσαλονίκη, διατηρούν μαζί ένα ιατρείο για ιδιώτες ασθενείς. Πέρσι είχαν έσοδα μαζί 60.000 €. Ωστόσο στην εφορία δήλωσαν μόλις κάτι παραπάνω από 8.000 € -ακριβώς πάνω από αυτό που το κράτος θέτει ως όριο της φτώχειας. Ο Παναγιώτης δεν έχει όμως βάρος στη συνείδησή του. 'Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε καταστραφεί από τη φορολογική νομοθεσία' λέει ο ίδιος».

Σύμφωνα με το Spiegel Online η περίπτωση των δύο γιατρών δεν είναι τίποτα άλλο από μια «συνηθισμένη μορφή φοροδιαφυγής» αλλά και η «βασική αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας». Σύμφωνα με το νέο σύστημα καταβολής εισφορών καταργούνται οι μέχρι τώρα ισχύοντες κανόνες, βάσει των οποίων αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνταν να πληρώσουν ένα πάγιο ποσό για εισφορές υγείας και συντάξιμα, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, με δυνατότητα αύξησής τους ανά τριετία. Το Spiegel σημειώνει επίσης: «Πλέον οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης θα εισπράττονται συναρτήσει του εισοδήματος, όπως γίνεται καταρχήν και στη Γερμανία.

Το νέο σύστημα συγκροτήθηκε κατόπιν επίμονης απαίτησης των διεθνών πιστωτών και είναι επίσης ένας εκ των όρων της δανειακής σύμβασης. Στη θεωρία πρόκειται για ένα δικαιότερο σύστημα σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα της πάγιας καταβολής. Κάθε πολίτης οφείλει να πληρώσει μόνο ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες κι όχι πια ανάλογα με τα χρόνια αυτοαπασχόλησης. Αλλά εκεί που χωλαίνει η Ελλάδα είναι στην εφαρμογή». Κλείνοντας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «το νέο σύστημα θα είχε νόημα σε ένα κράτος, το οποίο θα πάτασσε τη φοροδιαφυγή με αξιοπιστία και σοβαρότητα». Μόνο έτσι θα μπορούσε το κράτος να αντλήσει έσοδα από τους πολίτες που έχουν υψηλότερα εισοδήματα, άρα και μεγαλύτερη ευχέρεια στην καταβολή υψηλότερων εισφορών. «Ωστόσο παραμένει αμφίβολο αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών στην Ελλάδα ευνοεί τους φοροφυγάδες"

Ποιες δαπάνες με κάρτα δεν θα μετρούν στο αφορολόγητο

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις εξαιρούμενες δαπάνες θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και η εξαίρεση των δαπανών θα κινείται στη λογική της εξαίρεσης δαπανών με χαμηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής, αλλά και στις τεχνικές δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων πληρωμών.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογουμένων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό αποδείξεων και χάσουν μέρους του αφορολόγητου. Γι' αυτόν τον λόγο, έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός σχετικά χαμηλού ποσοστού αποδείξεων και σχετικά περιορισμένων κατηγοριών εξαιρουμένων δαπανών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους, αλλά και να μην ακυρώνονται τα οφέλη του μέτρου.

Παράλληλα, στις βασικές κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους, αλλά απαιτείται να προσκομίσουν χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να έχουν μείωση φόρου, θα συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων, για να καλυφθούν περαιτέρω οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής των δαπανών τους (ηλεκτρονικά ή μετρητά), ώστε να τύχουν της μείωσης φόρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες δαπάνες με κάρτα δεν θα μετρούν στο αφορολόγητο"

Εκπαιδεύουν με το «έτσι θέλω«» πυροσβέστες για τα 14 αεροδρόμια της Fraport

Χωρίς να κάνουν κάποια αίτηση, επιλέχθηκαν πυροσβέστες για να εκπαιδευτούν, με σκοπό την πυρόσβεση και διάσωση στα 14 αεροδρόμια που ανέλαβε η γερμανική εταιρία Fraport.
 Αντίδραση έχει προκαλέσει στο Πυροσβεστικό Σώμα, η  διαταγή που δόθηκε από το αρχηγείο Πυροσβεστικου Σώματος, με υπογραφή αρχηγού, να μετακινηθούν 92 πυροσβέστες για εκπαίδευση 10 ημερών στην Π.Υ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι πυροσβέστες που θα εκπαιδευτούν θα επανδρώσουν και τα συγκεκριμένα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαλή, πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «από αυτή την διαταγή αυτή προκύπτει ότι 5 από τους 92 συναδέλφους είναι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία». Η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στον αρχηγό του Π.Σ, καθώς δεν υπήρχε καμία αίτηση πυροσβέστη για να εκπαιδευτεί για τα συγκεκριμένα 14 αεροδρόμια. «Ρωτάμε ευθέως τον κ. αρχηγό με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι συνάδελφοι αφού δεν υπήρχε αίτηση τους» αναφέρει ο Δημήτρης Τσαλής στο Seleo.
«Αυτές οι πρακτικές μας γυρίζουν χρόνια πίσω, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να διαφυλάξουμε τα νόμιμα συμφέροντα των συναδέλφων και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι να κάνουν 330 προσλήψεις και όχι να πάρουν από την υπάρχουν δύναμη» δηλώνει ο πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.
Η επιτολή προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος:

%cf%83%cf%87%ce%ba%ce%b8%cf%86%ce%ba%ce%b8%ce%b5%ce%b2%cf%83-1
%cf%83%cf%87%ce%ba%ce%b8%cf%86%ce%ba%ce%b8%ce%b5%ce%b2%cf%83-2
seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπαιδεύουν με το «έτσι θέλω«» πυροσβέστες για τα 14 αεροδρόμια της Fraport"

Εισαγγελία: Στο «Παίδων» ο γιος της Ρούπα- Εχει επικοινωνία με γιαγιά-θεία

«Με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου και με ανθρωπιά» λειτούργησε η Εισαγγελία για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το εξάχρονο παιδί.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τονίζεται ότι η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ότι έχει ήδη χορηγηθεί ειδική άδεια επικοινωνίας στη γιαγιά και στη θεία τού παιδιού.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.
Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από τη μητέρα και την αδελφή τής ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελία: Στο «Παίδων» ο γιος της Ρούπα- Εχει επικοινωνία με γιαγιά-θεία"

Μπακογιάννης: Τώρα το παιδί της Ρούπα στους συγγενείς του

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Κωστή Μπακογιάννη για το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, με δεδομένο ότι και ο ίδιος είναι θύμα της τρομοκρατίας.

"Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν..." έγραψε στο Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννης: Τώρα το παιδί της Ρούπα στους συγγενείς του"

Ξεσπαθώνει η Ραχήλ κατά της Ζωής: Τι λέει για νταβατζήδες, καρέκλες, παιδεραστές και 200.000 ευρώ

Στην αντεπίθεση με πολύ σκληρά λόγια πέρασε η Ραχήλ Μακρή στα όσα είπε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας την πως έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας αφήνοντας υπονοούμενα για καρέκλες.
Με ανάρτηση της στο Facebook η κυρία Μακρή ξεσπαθώνει κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μιλάει για νταβατζήδες, καρέκλες, παιδεραστές και χαρτζιλίκια 200.000 ευρώ.
Η ανάρτηση στο Facebbok
Εγώ κυρία μου δεν διαχώρισα την θέση μου. Αποχώρησα καταθέτοντας και καταγγέλλοντας τις πρακτικές νταβατζήδων που μαζέψατε στο μόρφωμα σας και την έλλειψη πολιτικής.
Το δικό μου έργο απέναντι στους νταβατζηδες και τους χορηγούς είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της βουλής και της αντιτρομοκρατικής όταν με απειλούσαν με την ζωή μου και των παιδιών μου και έσπαγαν βουλευτικά αυτοκίνητα.
Το δικό σας που ακριβώς είναι;
Ξέχασα είσασταν απασχολημένη με το να ζητάτε καρέκλες και οφίκια και να φτιάχνετε νόμους για την κατάργηση της ασέλγειας ανηλίκων και για να βγαίνουν δολοφόνοι, παιδεραστές και κακούργοι από την φυλακή.
Δεν ξέρω σε ποιες καρέκλες αναφέρεστε ακριβώς, αλλά αυτές που κάθεστε στα γραφεία σας είναι δικές μου κι εγώ τις αγόρασα με κόπο και σκληρή δουλειά και οχι από τα χαρτζιλίκια των 200.000€.
Υπενθυμίζεται πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή της χθες στον ΣΚΑΪ απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση δήλωσε πως η Ραχήλ Μακρή «διαχώρισε την πορεία της», ενώ εμμέσως πλην σαφώς την κατηγόρησε πως έψαχνε «καρέκλες» λέγοντας πως στην Πλεύση «δεν μοιράζουμε οφίκια, μοιράζουμε ευθύνες και καθήκοντα...».
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπαθώνει η Ραχήλ κατά της Ζωής: Τι λέει για νταβατζήδες, καρέκλες, παιδεραστές και 200.000 ευρώ "

Eurostat: Κατά 4,5% αυξήθηκε το κόστος εργασίας στο ελληνικό Δημόσιο

Κατά 4,5% αυξήθηκε το ωριαίο κόστος εργασίας στο ελληνικό δημόσιο, το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τη Eurostat. Tην ίδια ώρα, το αντίστοιχο κόστος στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 3,1% κυρίως λόγω των απολύσεων.

Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, μιλώντας στην Καθημερινή, αποδίδουν την αύξηση του κόστους εργασίας στο Δημόσιο στην αύξηση των προσλήψεων, στοιχείο που έχει αποτελέσει ζήτημα πολιτικής αντιμαχίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Εάν συνεκτιμηθούν οι συνταξιοδοτήσεις, το 2016 το ελληνικό δημόσιο αυξήθηκε κατά 6.803 άτομα ενώ ο ιδιωτικός τομέας μειώθηκε κατά 37.667 άτομα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Κατά 4,5% αυξήθηκε το κόστος εργασίας στο ελληνικό Δημόσιο "

Σύλληψη Ρούπα: «Κλείδι» η επικήρυξή της για 1 εκατ. ευρώ

Ένας άνδρας πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις εβδομάδες και πρόδωσε την «κ. Ελένη» όπως γνώριζε την Πόλα Ρούπα η γειτονιά στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή η επικήρυξη του 1 εκατ. ευρώ ήταν αυτή που οδήγησε και στην σύλληψή της.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της χάρη στη μαρτυρία πληροφοριοδότη που πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις βδομάδες και παρείχε κρίσιμα στοιχεία για τις κινήσεις της καταζητούμενης λαμβάνοντας εγγυήσεις για την εκταμίευση του ενός εκατομμυρίου.

Το σπίτι της Ηλιούπολης ήταν η μόνιμη κατοικία της Πόλας Ρούπας, τα ίχνη της οποίας είχαν εντοπίσει οι αρχές το τελευταίο δεκαήμερο, κοντά στα Χριστούγεννα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη Ρούπα: «Κλείδι» η επικήρυξή της για 1 εκατ. ευρώ"

Επίθεση της Αυγής στον Χρυσόγονο: Τον προτρέπει να παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του για τον Τσίπρα

Συνέχεια στην κόντρα Χρυσόγονου-Μαξίμου, που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις από την πλευρά του ευρωβουλευτή ότι έχει να δει τον πρωθυπουργό δύο χρόνια αφήνοντας αιχμές ότι ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από Καρανίκα και Νοτοπούλου, δίνει η εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Σε άρθρο του Θανάση Καρτερού, σημειώνεται:

«Δεν μ' αρέσετε λοιπόν κ. Χρυσόγονε. Δεν μ΄αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους-και δεν εννοώ τον Τσίπρα» αναφέρει ο αρθρογράφος. Και συνεχίζει: « Δεν μ αρέσει και ο τόπος-ο Σκάι στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε και επικρίνετε κτλ.» Στο τέλος του άρθρου μάλιστα του ζητά εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθεί.

Στο τέλος του άρθρο μάλιστα του ζητά εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθεί.
«Δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στις ευρωεκλογές.Εσείς αντίθετα αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους στο Μαξίμου....διορθώστε τα όλα με μια κίνηση. Την οποία ξέρετε» καταλήγει το άρθρο της ΑΥΓΗΣ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση της Αυγής στον Χρυσόγονο: Τον προτρέπει να παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του για τον Τσίπρα "

Βέμπερ: Ο Τσίπρας με τον «μποναμά» έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους συνταξιούχους κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν αποκτήσει οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπό του, τονίζει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Γερμανός πολιτικός τονίζει πως «ήταν μονομερείς αποφάσεις, ενώ δυο μέρες πριν είχε αποφασιστεί ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα από τους άλλους εταίρους». Μάλιστα ο κύριος Βέμπερ επισημαίνει μιλώντας στα «Νέα», πως ο πρωθυπουργός αθέτησε την συμφωνία του με τους εταίρους και σε αυτό «κάνει λάθος». «Όταν παίρνεις τον Δεκέμβριο το μήνυμα πως θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με μειώσεις επιτοκίων και μερικές μέρες αργότερα αποφασίζονται μέτρα χωρίς συνεννόηση, καταστρέφεται η εμπιστοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όλα με συνεννόηση. Εκεί κάνει λάθος ο Τσίπρας», τονίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που αναφορικά με τον ρόλο της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις αποφάσεις, λέει πως «είναι μια φωνή στο Eurogroup», και προσθέτει πως στο θέμα αυτό είχε θέση παρόμοια με του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επικεφαλής της Επιτροπής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέμπερ: Ο Τσίπρας με τον «μποναμά» έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων"

Η Ρούπα ετοίμαζε το επόμενο χτύπημα-«Θησαυρό» στοιχείων βρήκαν οι Αρχές

Στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης όπου διέμενε τα δύο τελευταία χρόνια η Νο1 καταζητούμενη από τις ελληνικές αρχές, Πόλα Ρούπα εστιάζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής.

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, η ατζέντα της Πόλα Ρούπα και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίας σε αυτό τον όγκο των σημειώσεων, που ξεπερνά τις εκατό σελίδες, υπάρχουν ηχηρά ονόματα και διευθύνσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, εταιρειών, πολύ γνωστών εφοπλιστών και επιχειρηματιών, καθώς και διευθύνσεις οργανισμών.

Επίσης βρέθηκαν σχεδιαγράμματα και ιδιόχειροι χάρτες, πιθανότατα προϊόντα παρακολουθήσεων.

Οι αξιωματικοί εικάζουν ότι πρόκειται για πιθανούς μελλοντικούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων και ληστρικών επιδρομών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες και κλειδιά.

Αναζητούν τη γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό

Το άλλο πολύ σημαντικό πεδίο των ερευνών αφορά τις γιάφκες και τα κρησφύγετα του Επαναστατικού Αγώνα που θεωρείται βέβαιο ότι είχε πρόσβαση η Πόλα Ρούπα.

Μάλιστα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι έχει το κλειδί της γιάφκας με τον βαρύ οπλισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Χθες το απόγεμα εντοπίστηκε η γιάφκα σε γκαράζ στον Άλιμο. Στον κλειστό χώρο στάθμευσης, στην οδό Κύπρου βρέθηκαν πυρομαχικά, ζελατοδυναμίτιδα, εξαρτήματα όπλων και νιτρική αμμωνία . Η νιτρική αμμωνία αποτελεί τη βάση για την παρασκευή της εκρηκτικής ύλης ANFO.

Στο γκαράζ βρέθηκαν και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο φέρουν πλαστές πινακίδες και γίνονται «φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια .

Το ένα από αυτά είναι ένα Hyundai το οποίο είχε αγοραστεί από τον Νίκο Μαζιώτη το 2013 με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Πρόκειται για το όχημα που αναζητούσαν οι αρχές από το 2014 και με το οποίο είχε διαφύγει ο Μαζιώτης από τη ληστεία στην Κλειτορία.

Επίσης, το άλλο φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR να είχε χρησιμοποιηθεί στο τρομοκρατικό χτύπημα στην οδό Αμερικής το 2014.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία και γενετικό υλικό που θα τους οδηγήσει στα πρόσωπα που έβαζαν και έβγαζαν τα αυτοκίνητα στο γκαράζ και μετέφεραν τα πυρομαχικά.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρούπα ετοίμαζε το επόμενο χτύπημα-«Θησαυρό» στοιχείων βρήκαν οι Αρχές"

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό αλλά και των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων στις γραμμές Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος εκτελούνται μόνο κατ' έγκριση των πλοιάρχων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news