facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Φόρους για όλους φέρνει το 2017

Ποδαρικό με νέο τσουνάμι παλιών και νέων άμεσων και έμμεσων φόρων, κάνει από σήμερα το 2017, με στόχο πρόσθετα έσοδα 2,4 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου και πρωτογενές πλέονασμα 2% του ΑΕΠ.
Εκτός από τις αυξήσεις σε τσιγάρα, καύσιμα, το νέο έτος φέρνει για πρώτη φορά αυξήσεις στον καφέ και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, την σταθερή τηλεφωνία και το internet (όπου παρέχεται ως πακέτο), ενώ δεν λείπουν και οι νέοι φόροι για τις επιχειρήσεις με αύξηση στην προκαταβολή φόρου στο 100% και από 26% στο 29% για τις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 50.000 ευρώ 

Πρόσθετη, κρυφή επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους θα έρθει στην εκκαθάριση του φόρου για εισοδήματα του 2016 και προέρχεται από την μείωση του αφορολόγητου και την ενοποίηση της κλίμακας μισθωτών και συνταξιούχων με αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών από τον περασμένο Μάιο. 

Η αυξημένη παρακράτηση φόρου που επιβλήθηκε αναδρομικά από 1/1/2016 κρατήθηκε μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου. Η παρακράτηση για το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα πληρωθεί με τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος στις δηλώσεις που θα κάνουμε φέτος.

Αναλυτικότερα, το φορολογικό ημερολόγιο του επόμενου έτους περιλαμβάνει νέους φόρους:
Στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (ατμιστές) όπου επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Στα υγρά αυτά θα επιβληθεί φόρος, το ύψος του οποίου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Στον καφέ όπου επιβάλλεται για πρώτη φορά ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ: Προβλέπεται η επιβολή φόρου στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.

Στην σταθερή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες Internet από την 1/6 /2017 επιβάλλεται τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το τέλος θα υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. 

Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%.

Στα τσιγάρα ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει το λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. 

Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.

Η αύξηση των φόρων είναι η 8η κατά σειρά από το 2010 που η η χώρα μπήκε στην επώδυνη διαδικασία των μνημονίων. Η γενική εντύπωση είναι ότι το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να δίνουν κίνητρα για την άνθηση του λαθρεμπορίου 

Σύμφωνα με στοιχεία των καπνοβιομηχανιών, το 2015 το παράνομο εμπόριο τσιγάρων βρισκόταν στα επίπεδα του 20%, έναντι μόλις 3% που ήταν το 2009. Υπολογίζεται ότι το 2015 το Δημόσιο έχασε έσοδα πάνω από 700 εκατ. ευρώ λόγω του παράνομου εμπορίου καπνού.
Στο μεταξύ, από το 2013 έχει κάνει έντονη την παρουσία του και το παράνομο εμπόριο χύμα καπνού που εκτιμάται σήμερα σε 500 τόνους ετησίως.

-Στα υγρά καύσιμα αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης. 

Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι 4 λεπτά ανά λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης 10 λεπτά το λίτρο και στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.

Παρά τις αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά για το κράτος. Τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους στα πετρελαιοειδή διαμορφώθηκαν πέρυσι σε περίπου 5,6 δισ. ευρώ, μειωμένα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ για φέτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 5,153 δισ. ευρώ.

Συνολικά από το 2011 που τα έσοδα είχαν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 20,8%. Πιο συγκεκριμένα, το 2011 τα έσοδα από το ΦΠΑ ανέρχονταν σε 2,83 δισ. ευρώ και πέρυσι υποχώρησαν στα επίπεδα των 1,75 δισ., ενώ τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης -ο οποίος έπιασε 'κορυφή' το 2010 (με 4,32 δισ. ευρώ)- πέρυσι έφθασαν τα 3,82 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται πάντως η ανοδική του τάση την τελευταία τριετία.
Νέοι φόροι και για επιχειρήσεις 

Οι επιχειρήσεις εκτός από την οικονομική κρίση θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το δεύτερο πακέτο φόρων που επιβάλλει το συμπληρωτικό μνημόνιο του Ιουνίου και αφορά 

1. Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 26% στο 29% για τις επιχειρήσεις με κέρδη έως 50.000 ευρώ.

2. Την αύξηση της προκαταβολής φόρου που φτάνει πλέον το 100 % για το φορολογικό έτος 2016 ( δηλαδή τις δηλώσεις του 2017 ) από 75% που ήταν για το φορολογικό έτος 2015 δηλαδή για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

3. Φορολογία μερισμάτων. Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία εκτός από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή και την αύξηση της προκαταβολής, θα αντιμετωπίσουν και την αύξηση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% που είναι σήμερα στο 15%.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρους για όλους φέρνει το 2017"

Βρούτσης: Νέοι φόροι και «κόφτης» στις κύριες συντάξεις το 2017

Νέοι φόροι, αλλά και καινούργιος «κόφτης» στις κύριες συντάξεις, φέρνει το 2017, δηλώνει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώνει ότι «ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα».

«Δεν είναι θέμα μόνο δικής μου εκτίμησης, αλλά της ίδιας της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε. Δηλαδή, των δεσμεύσεων και των δημοσιονομικών στόχων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Ήδη στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 2,5 δισεκ. ευρώ νέοι φόροι, καθώς και εξοντωτικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ στο ΑΜΠΕ.

Εκτός από τα παραπάνω, προσθέτει, η κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής έχει ανακοινώσει την αναγκαιότητα για λήψη μέτρων ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2018. Επιπλέον, με μια σειρά από έγγραφα που παρουσίασα πρόσφατα (ESM, European Commission), φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, η λήψη νέων μέτρων είναι βέβαιη. Αυτό που δεν γνωρίζουμε και που καλείται η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει είναι ποια είναι αυτά τα μέτρα και ποιο το τελικό ύψος τους».

Όσον αφορά για τον «κόφτη» σημειώνει ότι θεσμοθετήθηκε, για πρώτη φορά, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπογράμμισε ότι αυτό που αποτελεί νέο στοιχείο είναι το ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί για πρώτη φορά επίσημα την εφαρμογή του «κόφτη» στις συντάξεις.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους υποστηρίζει ότι «η ΝΔ είπε ναι στο βοήθημα και όχι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά λέει ότι « η ΝΔ πέτυχε τη διατήρησή του σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε σε "συσκευασία δώρου"».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Γιάννης Βρούτσης εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Νέοι φόροι και «κόφτης» στις κύριες συντάξεις το 2017 "

Τουρκία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε τέμενος στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση ενός ενόπλου σε ένα τέμενος στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε η εφημερίδα Turkhaber.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επίθεση συνέβη στο τέμενος Χασάν Πασά. Ο δράστης άνοιξε πυρ ενάντια στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για προσευχή μέσα στο τέμενος.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αναφορές, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε τέμενος στην Κωνσταντινούπολη"

Ακόμη 23.000 θύματα κατασχέσεων από την εφορία τον Νοέμβριο

Μόνο παλαιά χρέη -για να μη χάσουν τις ρυθμίσεις Βαλαβάνη και πέσουν θύματα κατασχέσεων- πληρώνουν πλέον οι οφειλέτες της εφορίας, ενώ όμως αφήνουν απλήρωτους όλους τους τρέχοντες νέους φόρους της χρονιάς (όπως επίσης όμως και τα χρέη σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ασφαλιστικά Ταμεία),

Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΔΕ, τον Νοέμβριο έμειναν απλήρωτα χρέη από φόρους 890 εκατ. ευρώ. Σε 11 μήνες από τις αρχές του έτους έφτασαν ήδη σε 12,628 δισ. ευρώ.

Ενώ όμως το Δημόσιο χάνει σχεδόν 1,1 δισ. από φόρους κάθε μήνα κατά μέσο όρο, σε ολόκληρο το ενδεκάμηνο από Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο η εφορία κατάφερε να εισπράξει 2,3 δισ. από τα «παλαιά» χρέη, προ του 2016. Έτσι αυτά μειώθηκαν τον Νοέμβριο από τα 84 σε 81,5 δισ. ευρώ και το συνολικό ληξιπρόθεσμο (παλαιό και νέο) έφτασε στα 94 δισ. ευρώ -από τα οποία όμως λιγότερα από 20 δισ. θεωρούνται εισπράξιμα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ για τον Νοέμβριο, οι οφειλέτες που υπέστησαν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη από την εφορία έφτασαν στις 826.211 έναντι 803.803 που ήταν τον Οκτώβριο, άρα μέσα σε μόλις ένα μήνα ελήφθησαν μέτρα έπεσαν θύματα μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης περίπου 23.000 φορολογούμενοι.

Ωστόσο ο αριθμός των οφειλετών εμφανίζει πάλι αυξητικές τάσεις και φτάνει στα 4.312.287, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης των 300.000 από τον περασμένο Ιούνιο και αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι μόλις ξεκίνησαν οι φορολογικές υποχρεώσεις (φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται.

Ενδεικτικό είναι ότι το Νοέμβριο προστέθηκαν περίπου 900 εκατ. ευρώ στον όγκο των φετινών ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες έφτασαν στα 12,628 δις ευρώ, εκ των οποίων 10,918 δις ευρώ είναι αυστηρά φορολογικού περιεχομένου. Αν συνυπολογίσει, δε, κανείς και τις παλιές οφειλές των 81,6 δις ευρώ, τότε ο λογαριασμός φτάνει στο ιλιγγιώδες ύψος των 94 δις ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο 55% του ΑΕΠ.

Όπως προκύπτει από τα επί μέρους στοιχεία, αυτό που συνεχίζει να μην πηγαίνει καλά- από άποψη εισπραξιμότητας- είναι ο φόρος εισοδήματος. Το Νοέμβριο, όπου έπρεπε να καταβληθεί η τρίτη και τελευταία δόση για τα φυσικά πρόσωπα, το ποσοστό εισπραξιμότητας ήταν 67,28%, καθώς αντί 1,289 δις ευρώ μπήκαν στα κρατικά ταμεία 867 εκατ. ευρώ κι αν το συγκρίνει κανείς με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου και του Ιουλίου (β΄ και α΄ δόση) αντιστοίχως, πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμη 23.000 θύματα κατασχέσεων από την εφορία τον Νοέμβριο"

Πότε πέφτουν οι αργίες το 2017. Ποια τριήμερα «κερδίζουμε» ή «χάνουμε» τη νέα χρονιά

Με το που τελειώνουν οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που φέτος επειδή «έπεσαν» Σαββατοκύριακα δεν ευχαριστηθήκαμε όσο άλλες χρονιές, όλοι σκεφτόμαστε πότε πέφτει η επόμενη αργία που θα μας προσφέρει είτε μια μικρή ανάσα από την εργασία- ή από τα μαθήματα του σχολείου για όσους κάθονται ακόμη στα θρανία- είτε, ακόμη καλύτερα ένα ωραίο τριήμερο. 

Πότε πέφτουν λοιπόν οι αργίες του 2017;
  • Τα Θεοφάνεια, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, που σημαίνει πως κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα ωραίο τριήμερο.
  • Η Καθαρά Δευτέρα- που αποτελεί ένα παραδοσιακό τριήμερο- είναι φέτος στις 27 Φεβρουαρίου
  • Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου δυστυχώς φέτος «πέφτουν» Σάββατο
  • Η Κυριακή του Πάσχα είναι φέτος αρκετά νωρίς, στις 16 Απριλίου και οι ημέρες αργίας όπως πάντα δεδομένες.
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά όμως, πέφτει Δευτέρα και έτσι υπάρχει μια ακόμη δυνατότητα για ένα τριήμερο
  • Το επόμενο επίσης δεδομένο τριήμερο είναι αυτό του Αγίου Πνεύματος, στις 5 Ιουνίου
    • H Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου είναι Τρίτη
  • «Χαμένη» για το 2017 η αργία της 28ης Οκτωβρίου που «πέφτει» Σάββατο
  • Τα επόμενα Χριστούγεννα όμως είναι ημέρα Δευτέρα και έτσι κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα ακόμη και για τετραήμερο
huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε πέφτουν οι αργίες το 2017. Ποια τριήμερα «κερδίζουμε» ή «χάνουμε» τη νέα χρονιά"

Νέο κόμμα από τους Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη

«Ο στόχος δεν είναι ένα κόμμα μπαλαντέρ του ενδιάμεσου χώρου», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας για το καινούργιο κόμμα το οποίο μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη προετοιμάζουν και υπογραμμίζει ότι «ο νέος φορέας είναι ο προοδευτικός πόλος, απέναντι στον συντηρητικό, σε μια εποχή που οι έννοιες αριστερά - δεξιά έχουν χάσει το παλαιό νόημα τους».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για ενιαία κεντροαριστερά και έχουν αποτύχει τονίζει ότι «αυτή τη προσπάθεια θα καρποφορήσει γιατί δεν θέλει να διαλύσει αλλά να συνθέσει. Δεν θέλει να πάει απέναντι στην ιστορία της παράταξης αλλά να την ανανεώσει».


Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες η πρώην υπουργός τονίζει ότι δεν συμφωνεί γενικά με το αίτημα των εκλογών και σημειώνει ότι «έξι πρωθυπουργοί σε 5 χρόνια και συνεχώς εκλογές για την ικανοποίηση των αναγκών της αντιπολίτευσης, κανένα καλό δεν έφεραν». Εκτιμά όμως ότι «τα αδιέξοδα στα οποία η ίδια η κυβέρνηση μας οδηγεί, θα τις φέρουν γρήγορα», ενώ δεν αποκλείει το δημοψήφισμα τονίζοντας ότι «το απρόβλεπτο είναι μέρος της εκλογικής τακτικής του κ. Τσίπρα».



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στη Φωτεινή Γιαννούλη:

Ποιο είναι το σχόλιο σας για την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου; Ήταν λανθασμένη η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους;

Εφόσον η κυβέρνηση ήταν σίγουρη για το πλεόνασμα και αποφασισμένη να συγκρουσθεί με όποιο κόστος για την διανομή του, υποτίθεται ότι αυτό θα το έκανε για το γενικό καλό. Γιατί άφησε λοιπόν έξω τους ανέργους και τις οικογένειες με μηδενικό εισόδημα, ή γιατί δεν έκανε μια ένεση στην επιχειρηματικότητα με μικρά ποσά στους νέους που έχουν ιδέες και δεν μπορούν να τις προχωρήσουν; Πρόκειται απλά για βραχυπρόθεσμο επικοινωνιακό σχεδιασμό προς συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, χωρίς ουσία, γιατί οι συνταξιούχοι θα δουν σύντομα πάλι μειώσεις, ενώ η χώρα θα έχει μειώσει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της, γιατί για μια ακόμη φορά, αναγκάζεται σε δήλωση μετανοίας και ντροπής.

Πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε εκλογές ή θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία;

Η λογική ανάλυση λέει ότι η επιστολή υποταγής έγινε για να αποφύγουν τις εκλογές. Προσωπικά όμως δεν θα με εξέπληττε τίποτε, ούτε ένα ακόμη δημοψήφισμα, αφού το απρόβλεπτο είναι μέρος της εκλογικής τακτικής του κ. Τσίπρα, και της εθνικής ...καταστροφής, που πάντα ακολουθεί.

Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, όπως ζητάει η ΝΔ, ή πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της;

Δεν συμφωνώ γενικά με το αίτημα των εκλογών. Έξι πρωθυπουργοί σε 5 χρόνια και συνεχώς εκλογές για την ικανοποίηση των αναγκών της αντιπολίτευσης, κανένα καλό δεν έφεραν. Φοβάμαι όμως ότι τα αδιέξοδα στα οποία η ίδια η κυβέρνηση μας οδηγεί, θα τις φέρουν γρήγορα.

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα αρκετές προσπάθειες για να υπάρξει ένας ενιαίος σχηματισμός στο χώρο της Κεντροαριστεράς και έχουν αποτύχει. Γιατί πιστεύετε ότι η σημερινή προσπάθεια θα καρποφορήσει;

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε 3 εκατ. ψήφους , ενώ το 2015 μόλις 340 χιλ. Σήμερα πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες, μετά τα όσα έγιναν και την αποκάλυψη του Συριζαίικου ψέματος δηλώνουν πολιτικά άστεγοι. Πολλοί από αυτούς λένε με απλά λόγια : ενωθείτε, πείτε αλήθειες, βάλτε πλάτη να μπει η χώρα στις ράγες ξανά. Να γίνει κάτι νέο που θα παλέψει με γνώση, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα για να βγει η πατρίδα από το αδιέξοδο. Αυτή την προσπάθεια θα κάνουμε, πολλοί άνθρωποι μαζί, και θα καρποφορήσει, γιατί δεν θέλει να διαλύσει αλλά να συνθέσει. Δεν θέλει να πάει απέναντι στην ιστορία της παράταξης αλλά να την ανανεώσει. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε τα κόμματα, όπως διαβάζω σε διάφορα σχόλια υπερσυναισθηματικών, θέλουμε να δοθεί νέα πνοή, με νέο κόμμα, πρώτα για τη πατρίδα και μετά για τον χώρο. Όσοι θέλουν τα μικρά βασίλεια, με όποιο κόστος, κάνουν λάθος. Δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, ούτε θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο με συναισθηματικές μόνο προσεγγίσεις.

Στην Ευρώπη οι πολίτες επιλέγουν τα αντισυμβατικά άκρα και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν καταγράφουν επιτυχίες. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά;

Η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση, το ίδιο και στην Ελλάδα γιατί επιμένει σε εργαλεία και ρητορική που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη σημερινή νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογικής έκρηξης. Γι΄αυτό μίλησα για νέο προοδευτικό κίνημα που θα κατανοεί τι συμβαίνει στον κόσμο, θα αναπροσδιορίσει τη σχέση του με την Ευρώπη αλλά και την Άπω Ανατολή, με πρωταρχικό στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Με άλλο σχέδιο συνεργασίας με τη ΕΕ, νέα χρηματοπιστωτικά εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων σήμερα, με ανατροπές και όχι μπαλώματα στη φορολογία, τη δικαιοσύνη, την παιδεία. Κυρίως όμως να κάνουμε κοινό κτήμα το ότι δεν υπάρχει παραμύθι με δράκο και ιππότη. Καθένας από μας είμαστε ο ιππότης για τη χώρα και τη ζωή μας. Αντί να ψάχνουμε μονίμως για εχθρούς και βαρβάρους, ας σκεφθούμε και ας πράξουμε ελληνικά.

Η κίνηση στην οποία θα συμμετέχετε μαζί με τον κ. Ραγκούση και τον κ. Φλωρίδη, με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί μετεκλογικά αν καταφέρει να μπει στη βουλή;

Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι σ΄ αυτή τη προσπάθεια. Ας υπερβούμε την μυθοπλασία γύρω από τους επώνυμους. Υπάρχει σημαντική ομάδα ανθρώπων οι οποίοι επεξεργάζονται τον οδικό χάρτη και την πρόσκληση για την ενοποίηση του χώρου. Ο στόχος δεν είναι ένα κόμμα μπαλαντέρ του ενδιάμεσου χώρου, αλλά είναι να γίνει ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος.

H ΝΔ λέει ότι είναι η κεντροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την κεντροαριστερά. Που τοποθετείται ο νέος φορέας;


Μετά την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι υπάρχει απόλυτη σύγχυση για το τι σημαίνει πια αριστερά στην Ελλάδα. Σε όλη την Ευρώπη τα νέα κόμματα στο χώρο, προσδιορίζονται ως “progressive” που είναι η όσμωση και η εξέλιξη σοσιαλιστικών, κεντρώων και τέλος κεντροαριστερών κομμάτων τα οποία βασίζονται στις ίδιες αξίες και τις αρχές, αλλά προσαρμόζουν τις προτεραιότητες και τις πολιτικές τους στη νέα πολυσύνθετη πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης, της τεχνολογίας και της καταστροφικής αύξησης των ανισοτήτων. Ο νέος φορέας είναι ο προοδευτικός πόλος, απέναντι στον συντηρητικό, σε μια εποχή που οι έννοιες αριστερά - δεξιά έχουν χάσει το παλαιό νόημα τους.

Έχετε συζητήσει με τα άλλα κόμματα του χώρου τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, κλπ ή θα κινηθείτε ξεχωριστά;

Οι συζητήσεις θα γίνουν πρώτα με τους πολίτες σε διάφορες πόλεις και φυσικά θα λάβουμε υπόψη κάθε νεωτερική πρόταση προσώπων, κινήσεων και βέβαια των κομμάτων του χώρου. Θα ακολουθήσει πρόσκληση με οδικό χάρτη, που θα καταλήγει σε συντακτική συνέλευση και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Θεωρώ θετικό ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει ανάλογη απόφαση στο Συνέδριο του και το Ποτάμι έχει δηλώσει δια του αρχηγού του ανάλογη πρόθεση και οι κινήσεις για τη σοσιαλδημοκρατία έχουν πρόσφατα ανακοινώσει σχετικές θέσεις, αλλά και η ΔΗΜΑΡ. Αν όλοι και κυρίως οι πολίτες έχουμε κοινό στόχο δεν θα μας εμποδίσουν τα διαδικαστικά ούτε βέβαια η φιλολογία περί πολλών ηγετών. Πιστεύω ότι είμαστε πλέον ώριμοι και έτοιμοι γι αυτό.

Ο νέος φορέας θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν;


Φυσικά, πως αλλιώς θα προωθήσουμε τις δικές μας προτάσεις, που δείχνουν ένα άλλο δρόμο για την έξοδο από την κρίση; Πώς θα δώσουμε διέξοδο στο διάχυτο πλέον αίτημα «κάντε κάτι, βουλιάζουμε».

Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υποστηρίζει ότι οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν "καεί" πολιτικά και ότι οι πολίτες θέλουν νέα πρόσωπα που δεν έχουν ευθύνες για το τι έχει συμβεί στη χώρα. Τι απαντάτε;

Το νέο σε ιδέες και πρόσωπα είναι το ζητούμενο σε κάθε πολιτική περίοδο και είναι αναγκαίο, όπως αναγκαία είναι και η όσμωση γενιών, ικανοτήτων, εμπειριών και απόψεων, για να αποτρέπονται οι αυταπάτες και η ανακάλυψη του τροχού. Βέβαια στα επτά χρόνια της ελληνικής κρίσης δοκιμάστηκαν όλες οι εκδοχές του παλιού και νέου, ως πολιτική λύση. Ο κόσμος βίωσε την αγοραία πολιτική επικοινωνία, που εμπορεύεται κόμματα και πρόσωπα χωρίς καμιά διέξοδο και αποτέλεσμα. Στο «νέο» έπαιξε άλλωστε και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά απέτυχε κραυγαλέα λειτουργώντας ως παλιότερη του παλιού, επαναλαμβάνοντας σε ελάχιστο χρόνο τις χειρότερες στιγμές και παθογένειες που χαρακτήρισαν συγκεκριμένους πολιτικούς του παρελθόντος. Ρουσφέτια, ημέτεροι, δημιουργία καθεστώτος, φωτογραφικές τροπολογίες, συναλλαγή με τους οικονομικά ισχυρούς. Για όλα αυτά ευθύνεται η κυβέρνηση του «νέου» που αντί να ανατρέπει, διευρύνει τον παλαιοκομματισμό.

Ο διαρκής διαγωνισμός νεότητας αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα και βαθιά προβλήματα της χώρας. Τελικά το ζητούμενο είναι οι διαφορετικοί πολιτικοί και όχι απλά οι νέοι. Διότι η διαφορετική πολιτική μας λείπει, αυτή που επιτέλους θα ξεβαλτώσει την Ελλάδα. Γι’ αυτό και στη δική μας πρωτοβουλία θέλουμε να κριθούν αυτά τα θέματα αποφασιστικά από την κοινωνία του χώρου, με δημοκρατικό τρόπο και ανεπηρέαστα από επιφανειακά διλήμματα χωρίς πολιτικό βάθος και ουσία.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κόμμα από τους Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη"

ΠΑΣΟΚ: Αντιπερισπασμός η απάντηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες κατά Όλγας Γεροβασίλη

Αντιπερισπασμό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απάντηση της κυβέρνησης στις «σοβαρές» καταγγελίες που αφορούν την υπουργό Όλγα Γεροβασιλη.

Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι δείχνει ανοχή «στην κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» και ότι χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να καλύπτει «παρανομίες και στο πόθεν έσχες Υπουργών και Βουλευτών του».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι επιθέσεις λάσπης κατά Μέσων Ενημέρωσης και όλου του πολιτικού κόσμου επιβεβαιώνουν τον καθεστωτικό τους κατήφορο».

Τέλος, προαναγγέλλει συνέχεια καθώς και ότι η υπόθεση δεν κλείνει γιατί πρώτα απ΄όλα δημιουργείται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Υπενθυμίζετια ότι «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ήταν μέτοχος σε επιχείρηση που συναλλάσσονταν με το Δημόσιο, ενώ ήταν ταυτόχρονα και βουλευτής.

Η κ. Γεροβασίλη προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «λασπολογίες και ψέματα», ενώ η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι ζήτησαν την παραίτησή της.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Αντιπερισπασμός η απάντηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες κατά Όλγας Γεροβασίλη"

Κυπριακό: Χωρίς χάρτες δεν θα γίνει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης», ανέφερε πως η διάσκεψη της Γενεύης δεν θα είναι πενταμερής αλλά τετραμερής.

Εξήγησε πως για να τροποποιηθεί η συνθήκη εγγυήσεως του 1960 πρέπει να διαπραγματευτούν τα μέρη που την έχουν υπογράψει και αυτά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία). Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι θα λάβουν μέρος και οι δύο κοινότητες της Κύπρου, που συναποτελούν τη Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς ποτέ δεν έπαψε να είναι Πρόεδρος του μοναδικού αναγνωρισμένου κράτους στη Κύπρο.
Ο Κύπριος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει πολυμερής διάσκεψη αν η τουρκική πλευρά δεν καταθέσει χάρτη για το εδαφικό.

Σημείωσε πως αν υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη και ο ίδιος τη θέσει σε δημοψήφισμα θα γίνει κοινή εκστρατεία με τον Μουσταφά Ακιντζί. Ξεκαθάρισε πως αν η συμφωνία απορριφθεί στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την Προεδρία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπριακό: Χωρίς χάρτες δεν θα γίνει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Αναστασιάδης"

«Ποδαρικό» έκαναν 46 πρόσφυγες στη Χίο - Εφτασαν τους 62.784

«Ποδαρικό» στις αφίξεις προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο στις 4.00 τα χαράματα στη Χίο. Μέσα στην παγωνιά μια βάρκα με 46 συνολικά πρόσφυγες έφτασε στην παραλία της Αγίας Ερμιόνης. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο και από εκεί στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ προκειμένου να καταγραφούν.

Την επίσημη καταγραφή των προσφύγων στην Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παρέθεσαν οι επίσημες ελληνικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα βρίσκονται καταγεγραμμένα 62.784 πρόσφυγες, ενώ στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου έχουν ξεπεράσει τους 15.300.

Μάλιστα, η Λέσβος έχει τους περισσότερους με 5.591 πρόσφυγες και ακολουθεί με 1.870 η Σάμος.

Τέλος στην Αττική αγγίζουν τους 10.000.

Αναλυτικά η κατάσταση:


Διαβάστε Περισσότερα » "«Ποδαρικό» έκαναν 46 πρόσφυγες στη Χίο - Εφτασαν τους 62.784"

Αυτός είναι ο μακελάρης του Ρέινα- Ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη

Φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα.

Οι εικόνες δείχνουν καθαρά το πρόσωπο του άνδρα ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν οι φωτογραφίες αυτές είναι πριν ή μετά την επίθεση.

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη εισέβαλε με καλάσνικοφ στο κλαμπ σκοτώνοντας 39 άτομα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο δράστης άφησε το όπλο του στον τόπο του εγκλήματος προτού διαφύγει.

Ο ίδιος, σημείωσε επίσης, ότι ο ένοπλος δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο μακελάρης του Ρέινα- Ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη"

Μακελειό με 39 νεκρούς στην Πόλη -Ριπές Καλάσνικοφ «θέρισαν» κόσμο -Πήδηξαν στο Βόσπορο να γλιτώσουν

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 69 τραυματίστηκαν στην «τρομοκρατική» επίθεση σε δημοφιλές νυχτερινό κέντρο  της Κωνσταντινούπολης, όπου σύχναζαν πολλές διασημότητες αλλά και ξένοι τουρίστες λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στη 01:15 τοπική ώρα (00:15 ώρα Ελλάδας). 

Ένα συγκλονιστικό σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα. Έχει τραβηχτεί μέσα από ένα αυτοκίνητο που την ώρα του μακελειού ήταν ακριβώς έξω από το κλαμπ. Εκεί που όλα είναι ήρεμα ακούγονται οι ήχοι από τα Καλάσνικοφ που γαζώνουν τους θαμώνες του κέντρου.



Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube και έχει διάρκεια περίπου 2 λεπτών φαίνονται οι θαμώνες στο Reina να διασκεδάσουν εύθυμα κατά την αλλαγή της χρονίας. Οι εικόνες αυτές μαγνητοσκοπήθηκαν μόλις μια ώρα πριν τη μοιραία επίθεση. 


Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός άνδρα που βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ και σκόρπισε τον θάνατο.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε σκόνη και καπνός. Ακούγονταν πυροβολισμοί» δήλωσε ο άνδρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα θύματα, επειδή καθώς προχωρούσα, έβλεπα ανθρώπους να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον για να ξεφύγουν» περιέγραψε ο Σεφά Μποϊντάς, ποδοσφαιριστής της ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

Η σκηνή που αφηγήθηκε περιγράφει τον πανικό που κατέλαβε τους θαμώνες του κέντρου, καθώς πολλοί από αυτούς έπεσαν στον Βόσπορο για να ξεφύγουν από τις σφαίρες.

«Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν. Αυτό συνέβη στη μία από τις φίλες μου. Την σήκωσα και άρχισα αμέσως να τρέχω. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω. Σε τέτοιες στιγμές, δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά» ανέφερε ο άνδρας και πρόσθεσε:

«Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ' αυτόν τον τρόπο. Οι άνδρες της αστυνομίας έφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους».

«Αρχικά δεν ήθελα να πάω στο Reina, φοβόμουν ότι θα σημειωθεί κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα αλλά ένας φίλος μου μου είπε "δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ' ένα μέρος όπως το Reina". Είχα ένα προαίσθημα... Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φθάσει» σημείωσε ο άνδρας.

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ που έγινε επίθεση

«Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ένα Καλάσνικοφ. Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή.

Χείρα βοήθειας στις τουρκικές αρχές από τον Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την «φρικτή» πολύνεκρη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από την ομάδα του για την εθνική ασφάλεια σχετικά με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

«Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν κι έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να προσφέρει όποια βοήθεια απαιτείται στις τουρκικές αρχές και να συνεχίσει να τον ενημερώνει», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ομπάμα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Χαβάη.

Τα συλλυπητήρια της Μογκερίνι για την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά της για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.

«Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών», έγραψε η Μογκερίνι στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τη «φρικτή» επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40 καθώς γιόρταζαν την έλευση της νέας χρονιάς.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τους πιο έντονους όρους τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

«Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα συλλυπητήρια από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό με 39 νεκρούς στην Πόλη -Ριπές Καλάσνικοφ «θέρισαν» κόσμο -Πήδηξαν στο Βόσπορο να γλιτώσουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news