facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Χοντραίνει η υπόθεση με τη Novartis Hellas – Έλεγχο για φοροδιαφυγή ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας

Πολλαπλές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές προώθησης από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.
Την ώρα που η αμερικανική δικαιοσύνη ερευνά στοιχεία που φέρονται να έχουν καταθέσει δύο πρώην στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα, κορυφώνονται οι διεργασίες και στη χώρα μας.
Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, ζητείται να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι λογαριασμοί που σχετίζονται με την εταιρεία. Πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της περιλαμβάνονται σε λίστες μεγαλοκαταθετών, τις οποίες ελέγχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έχει ζητήσει συνολικούς ελέγχους των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της, με ερευνώμενα αδικήματα φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων αφορά την τελευταία δεκαετία. Ακολουθούν τις ενέργειες των εισαγγελέων διαφθοράς για διερεύνηση καταγγελιών για εκτεταμένο σύστημα παράνομων πληρωμών κρατικών λειτουργών.
Η κυβέρνηση προσδοκά και πολιτικά οφέλη από τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκτιμώντας ότι εμπλέκονται σε αυτή και πολιτικά πρόσωπα – στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ενδεικτικό είναι πως έχει πραγματοποιηθεί για το θέμα σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας.

Συντονισμός

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπός είναι να υπάρξει συντονισμός των συναρμόδιων υπουργείων, τα οποία καλούνται να συνδράμουν την έρευνα των εισαγγελικών αρχών.
Αναζητούνται παλαιές δικογραφίες και πορίσματα για εταιρεία, τα οποία δεν έχουν κοινοποιηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Μία τέτοια έρευνα είχε διενεργηθεί το 201, αλλά το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας είσε κριθεί ανεπαρκές και η έρευνα επαναλήφθηκε, χωρίς ωστόσο να φτάσει το πόρισμα ποτέ στην εισαγγελέα.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news