facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Εκδήλωση κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων, κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, διοργανώνεται την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Εν όψει της εκδήλωσης, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στην σχετική πρωτοβουλία υπογράφουν ένα κείμενο, με το οποίο εφιστούν την προσοχή στους κινδύνους μίας ενδεχόμενης έκδοσης και τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να συμβεί.

«Στις 16 Ιουλίου ήρθαν στη χώρα μας οκτώ τούρκοι αξιωματικοί, πληρώματα σωστικών ελικοπτέρων. Επέλεξαν την Ελλάδα, επειδή πιστεύουν ότι εδώ ισχύει το κράτος δικαίου και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν ότι στην Τουρκία γίνονται συστηματικά, άγρια βασανιστήρια, ενώ για δεκάδες δηλώνεται κυνικά ότι "βρέθηκε νεκρός στο κελί του". Μόνο ως μακάβριο ανέκδοτο μπορούμε να μιλάμε για "δίκαια δίκη".

Η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετώπισε ως τώρα το θέμα των οκτώ με υψηλό φρόνημα, δυστυχώς όμως, υπήρξαν παρεμβάσεις, που εκφράστηκαν με δημόσιες δηλώσεις πολιτικών. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατία και κράτος δικαίου, όσο κι αν θέλουν κάποιοι αυτό να το αλλάξουν. Και με βάση αυτή την πίστη, η κοινωνία στέκεται στο πλευρό των τίμιων ελλήνων δικαστών.

Την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων, από τις 6:30 μμ στο Πάρκο Ελευθερίας, δηλαδή τον τόπο βασανιστηρίων της ΕΑΤ-ΕΣΑ, επί Χούντας θα μαζευτούμε απλοί πολίτες, για να δώσουμε το φωτεινό μήνυμα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Σας καλούμε να βρεθείτε μαζί μας.
Οκτώ νέοι άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους.

Δε θα τους προδώσουμε».

Ειρήνη Αγαπηδάκη
Απόστολος Δοξιάδης
Όλγα Κετικίδου
Ξένια Κουναλάκη
Λευτέρης Παπαγιαννάκης
Λίνα Παπαδοπούλου
Ανδρέας Πετρουλάκης

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news