facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Μείζον πολιτικό θέμα από τις δημόσιες συμβάσεις της Γεροβασίλη

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις συμβάσεις που έχει συνάψει η εταιρεία της Όλγας Γεροβασίλη με το ελληνικό Δημόσιο ενώ ήταν βουλευτής.

Eιδικότερα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος κάνουν λόγο για μείζον ηθικό, πολιτικό και νομικό θέμα, και ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή όλες οι συμβάσεις που έχει συνάψει η εταιρεία της κυρίας Γεροβασίλη με το Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα ρωτούν αν θα ακυρωθούν.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, χαρακτηρίζοντας παράξενο το γεγονός ότι από την Κυριακή οπότε και έγινε η αποκάλυψη να μην έχει κινηθεί φύλλο. «Από την εμπειρία που έχουμε μετά τη μεταπολίτευση αυτό είναι παράδοξο και δεν εξηγείται με απλούς όρους» είπε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε ότι η παραβίαση του ασυμβίβαστου εκ μέρους της κυρίας Γεροβασίλη έχει πρωτίστως πολιτική σημασία «την οποία το Μαξίμου κάνει πως δεν βλέπει».

«Υπάρχει βαρύτατο πολιτικό θέμα για την κυρία Γεροβασίλη» συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «είναι απολύτως ασυμβίβαστο να συμμετέχεις σε εταιρεία που έχει συναλλαγές με το Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, όσες διοικήσεις νομικών προσώπων δεν διεκδικήσουν πίσω τα χρήματα που δόθηκαν κατά τα 3 χρόνια αυτά θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα απιστίας καθώς τα χρήματα που προβλέπονται στις συμβάσεις που υπεγράφησαν το επίμαχο διάστημα πρέπει να επιστραφούν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση

Προς: 1. τον Υπουργό Υγείας

2. Τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα από τις δημόσιες συμβάσεις της εταιρίας «Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο Άρτας Κ. Αλεξίου-Ο. Γεροβασίλη Ο.Ε.»»

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη, κατείχε κατά τρόπο αντισυνταγματικό τη βουλευτική της έδρα από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Κατά το διάστημα αυτό ήταν εταίρος της εταιρίας με την επωνυμία «Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο Άρτας Κ. Αλεξίου-Ο. Γεροβασίλη Ο.Ε.», η οποία είχε συνάψει «Σύμβαση Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών» με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με πενταετή διάρκεια από 8/4/2011 έως 7/4/2016.

Παρά την ανακήρυξή της ως βουλευτού στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, καθώς και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η κ. Γεροβασίλη δεν υπέβαλε δήλωση για την επιλογή μεταξύ της βουλευτικής έδρας και της συμμετοχής της στην εταιρεία. Η συνδρομή του ασυμβιβάστου έχει ως συνέπεια εκ του Συντάγματος την αυτοδίκαιη ακυρότητα των συμβάσεων που έχουν συναφθεί (άρθρο 57 παρ. 1 εδ. τελ. Συντ.).

Περαιτέρω, η κ. Γεροβασίλη φέρεται να εκχώρησε με γονική παροχή στις 30 Ιουλίου 2015 ολόκληρο το εταιρικό της μερίδιο στον υιό της.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, που με περισσή υποκρισία ταυτίζονταν κατά λεγόμενά τους με κάθε γράμμα του Συντάγματος, επιδεικνύουν προκλητική ανοχή στην κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από μέλος της Κυβέρνησης.

Επειδή οι «πρακτικές Γεροβασίλη» εγείρουν μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, και πρέπει αυτονοήτως να επιφέρουν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.

Επειδή το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν συμβιβάζεται με την ύπαρξη απευθείας συμβάσεων δημοσίων φορέων υγείας με επιχείρηση συμφερόντων εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή η σύναψη συμβάσεων από εταιρίες συμφερόντων εν ενεργεία βουλευτών με δημόσιους φορείς προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Ερωτάστε:

1. Υπάρχουν εν ενεργεία συμβάσεις της ως άνω εταιρίας με δημόσιους φορείς και εάν ναι, ποιες, με ποια διάρκεια και με ποιο οικονομικό αντικείμενο;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε σε σχέση με την συνταγματικώς προβλεπόμενη ακυρότητα των καταρτισθεισών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ ή με άλλους φορείς του Δημοσίου;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ανδρέας Λοβέρδος

Γιάννης Κουτσούκος

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news