facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Οι καναλάρχες δεν θέλουν να δηλώνουν πόθεν έσχες

Ακολουθώντας το «παράδειγμα» των δικαστών και των εισαγγελέων, αρνούνται να καταθέσουν δήλωση "πόθεν έσχες" και οι καναλάρχες. οι οποίοι ζητούν με προσφυγή του Συμβούλιο της Επικρατείας να έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με εκείνους.

Στην προσφυγή που υπογράφει η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητεί να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα μέλη της αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας για τις πέντε δικαστικές Ενώσεις.

​Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικόΠαράλληλα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή μάλιστα, που για τα συγκεκριμένα πρόσωπα τηρείται στο ΕΣΡ μητρώο διαφάνειας.

Το αίτημα των καναλαρχών στηρίζεται «στον παράνομο και αντισυνταγματικό» χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις (έτσι όπως τροποποιήθηκε) και αφορά ιδιοκτήτες, μετόχους, εταίρους, προέδρους, διευθύνοντες σύμβουλους και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαχειριστές, καθώς και οι γενικούς διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επικαλείται τα επιχειρήματα των δικαστικών ενώσεων και υποστηρίζει επίσης ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ηλεκτρονική μορφή λήγει την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017. Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news