facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Θρίλερ με τέσσερα ακινητοποιημένα στα χιόνια τρένα

Ντόμινο ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών στο δίκτυο του ΟΣΕ προκαλεί τώρα ο πολύωρος εγκλωβισμός ενός τρένου με 300 επιβάτες στο Δομοκό. Το συγκεκριμένο Intercity που έκανε δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό. Τώρα κινείται εξαιρετικά αργά σε τμήμα του δικτύου με μονή γραμμή: υποχρεωτικά τα υπόλοιπα τρένα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα παραμένουν ακινητοποιημένα μέχρι να φτάσει το πρώτο έστω στο Λιανοκλάδι.

Αφού έμεινε εγκλωβισμένο με 300 επιβάτες επί τρεις ώρες απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δύο μηχανών που είχαν φτάσει στο σημείο από τον Παλαιοφάρσαλο. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές που πήγαν στο Δομοκό από τον Παλαιοφάρσαλο, χάλασαν και οι δύο. Το τρένο, που ταξίδευε προς Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι. Μετά κόπων και βασάνων η μηχανή έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο και πριν από λίγο το προσέγγισε. Αυτή την ώρα, η αμαξοστοιχία κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα και βρίσκεται στο ύψος της Καρυάς .

Όμως, στο σημείο που κινείται η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή: Έχει ένα ρεύμα. Έτσι, το Intercity 52 έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες. Για να ξεκινήσει όμως, και πάλι το ταξίδι θα πρέπει να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό! Το ίδιο ισχύει και για ένα ακόμη τρένο το Intercity 55 που έχει προορισμό την Αθήνα και είναι ακινητοποιημένο στη Λάρισα. Περιπέτεια, όμως, περίμενε και τους επιβάτες του τρένου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και τελικά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Τι είχε προηγηθεί

Απεγκλωβίστηκε τελικά λίγα λεπτά πριν από τις 3 το απόγευμα η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους περίπου 300 επιβάτες που ταξίδευαν από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη, και είχαν εγκλωβιστεί στο ύψος του Δομοκού, για περίπου 3 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, η μηχανή του συρμού βραχυκύκλωσε και το τρένο ακινητοποιήθηκε. Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε καθώς η μηχανή αντικατάστασης που έπρεπε να φτάσει στο σημείο από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων δεν μπορούσε να κινηθεί στο δίκτυο, καθώς λόγω κακής συντήρησης, έχουν παγώσει τα «κλειδιά»!

Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει κανονικά πλέον το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής.

Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

Δραματικό SOS από τους επιβάτες: Είμαστε χωρίς θέρμανση, νερό, τροφή, στη μέση του πουθενά

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που είχε εγκλωβιστεί στο Δομοκό, οι οποίοι επικοινώνησαν με το protothema.gr, καταγγέλουν αδιαφορία από τους υπευθύνους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν μπορούν να τους παράσχουν όχι μόνο τροφή ή θέρμανση, αλλά ούτε νερό!

«Είμαστε στη μέση του πουθενά. Έξω είναι όλα χιονισμένα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο τρένο χωρίς θέρμανση, νερό, τροφή. Οι υπεύθυνοι είναι απόντες, δεν έχουμε καμία ενημέρωση και σε λίγο βραδιάζει» καταγγέλλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επιβατών υπάρχει κι ένα μωρό, οι γονείς του οποίου το πήγαιναν στην Λάρισα και από εκεί στο Παίδων, εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας, για το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί.

Το γεγονός ότι μεταξύ των επιβατών υπάρχει και ένα μωρό, το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί, επιβεβαιώνει με ανακοίνωση του και ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης.

Λέει χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των αρμοδίων: «Υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν... υπάρχει ένα παιδί που μεταφέρεται με αυτό το υποτιθέμενο ασφαλές μέσο μεταφοράς για να χειρουργηθεί επειγόντως. Ήμαρτον πια!».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατσιαντώνη:

Ξυπνήστε επιτέλους κύριοι κυβερνώντες!! Κάντε κάτι με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ…. για να δει ο κόσμος άσπρη μέρα…

Ελλάδα 2017; Η μήπως…1817;Πόση ντροπή πια; Παρέλυσε η χώρα από λίγο χιόνι που έπεσε; Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι ώρες ατέλειωτες στη μέση του πουθενά… και η ΤΡΑΙΝΟΣΈ «φάντασμα»! Ούτε στα τηλέφωνα δεν μπορεί να τους βρει κανείς για να μάθει το αυτονόητο… πως θα μετακινηθεί αυτός ο κόσμος που ξεπαγιάζει μέσα σε μια αμαξοστοιχία… που όπως μαθαίνω ακινητοποιήθηκε λόγω κακής συντήρησης στις γραμμές του τρένου… Υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν… υπάρχει ένα παιδί που μεταφέρεται με αυτό το υποτιθέμενο ασφαλές μέσο μεταφοράς για να χειρουργηθεί επειγόντως. Ήμαρτον πια! Μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος σε αυτή τη χώρα που πέρα από τους πολίτες που εκπληρώνουν με «αίμα» τις υποχρεώσεις τους…. οι υπόλοιποι πουλάνε «αέρα» και υποσχέσεις για μια καλύτερη Ελλάδα;».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news