facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν και την Τρίτη κλειστά

Οι νέες χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες καθώς και οι σταθερά, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και προκαλούν ολικό παγετό, οδήγησαν πολλούς δήμους στην απόφαση να μην λειτουργήσουν και αύριο τα σχολεία, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική
Κλειστά και αύριο θα παραμένουν όλα τα σχολεία των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα και Μαραθώνα, της τοπικής κοινότητας Γραμματικού, και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης.
Τα υπόλοιπα σχολεία της Νέας Μάκρης θα παραμείνουν ανοικτά, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο δήμος Μαραθώνα, επισημαίνοντας ότι σε «περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση».
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού παγετού που έπληξαν τον Δήμο Ωρωπού με απόφαση του δημάρχου, σήμερα Δεύτερα έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα παλάτια.
Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Αργά το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις και για τον δήμο Θέρμης, όπου σήμερα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.
Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή τονίζει πως "αν και τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έχουν τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη διασφαλίζοντας τη θέρμανση των σχολικών κτηρίων, λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες".
Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία, αλλά ούτε και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος. Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου καλεί τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ κλειστό θα παραμείνει και το ΙΕΚ Σίνδου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην υδροδότηση λόγω των παγωμένων σωληνώσεων.
Στον Δήμο Θερμαϊκού η δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό και τα προβλήματα ύδρευσης και θέρμανσης στα σχολεία αποφάσισε ότι και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ούτε στο Δήμο Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών, όπου θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Υπενθυμίζεται πως και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Έδεσσας λόγω παγετού και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.
Στη Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα στο νομό Καρδίτσας, με αποφάσεις των δημάρχων Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των συγκεκριμένων δήμων θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κλειστά και αύριο Τρίτη θα είναι όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού, ενώ και οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή είναι πολικές.
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017. Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.
Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και κατά την διάρκεια της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου 2017. Στην Ροδόπη επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ολικού παγετού καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των τεσσάρων δήμων της περιοχής.
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.
Επίσης, αύριο, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε αυτές τις περιοχές:
Εύβοια: Δήμος Κύμης- Αλιβερίου
Ευρυτανία: Δήμος Αγράφων
Αιγαίο: Αγίου Ευστρατίου, Ικαρίας, Μυτιλήνης, Λήμνου, Σάμου, Χίου: Κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων, Οινουσσών: Κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Κλειστά σχολεία και στην Κρήτη
Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τόσο στο Δήμο Ηράκλειου όσο και σε άλλους Δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Ειδικότερα και με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, 'Αγιο Σύλλα και 'Αγιο Βλάση.
Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τον Δήμο. Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές ενώ για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου.
Ακόμη αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όλα τα σχολεία του Δήμου της περιοχής αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά όχι μόνο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη 11 του μήνα. Εξάλλου λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί, μετά την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου ενώ οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στο Δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν αύριο κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ακόμη όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ενώ κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Επίσης, αποφασίσθηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια τον Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.
Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στην Τοπική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.
Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο 'Ανω Γουβών (Σκοτεινό).
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελιάς.
Τέλος, στη Βιάννο, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό της Λάρισας με αποφάσεις των δημάρχων, καθώς αναμένεται νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και την Τρίτη.
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, μεταξύ του Δημάρχου της Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις και η αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας.
Κλειστά τα σχολεία στην Καρδίτσα
Με αποφάσεις των δημάρχων Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των συγκεκριμένων δήμων θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.
newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news