facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΣτΕ: Αναστολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Νέα απόφαση του ΣτΕ βάζει «φρένο» στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Με την πρώτη απόφαση που εξέδωσε (την υπ' αρίθμ. 1/2017) το τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με πρόεδρο τον κύριο Σακελλαρίου διατάζει να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων των μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με το ίδιο σκεπτικό όπως και για τους δικαστές.

Στην κυβέρνηση, μετά και τις αποφάσεις αυτές επί των προσφυγών που είχαν κατατεθεί, προδικάζουν πλέον ότι το σύστημα θα κριθεί από το ΣτΕ ανεπαρκές και για αυτό σπεύδουν να δώσουν παράταση για δύο ακόμα μήνες, αν και κανονικά έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Και στην νέα απόφαση του τμήματος Αναστολών, γίνεται αναφορά στον κίνδυνο των σοβαρών επιπτώσεων στο πρόσωπο των κρατικών λειτουργών που μπορεί να υποστούν «βλάβη μη επανορθώσιμη» σε περίπτωση διαρροών ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων. Ουσιαστικά οι δικαστές δείχνουν ότι ανησυχούν σοβαρά για τις προδιαγραφές ασφαλείας του συστήματος υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news