facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ντάισελμπλουμ: Πάνω από τις δυνάμεις τους έζησαν οι Έλληνες

Εξηγήσεις για τα αίτια της διόγκωσης του ελληνικού χρέους προσπάθησε να δώσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ. «Οι Έλληνες, με την έλευση του ευρώ, έζησαν πάνω από τις δυνάμεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Η θέση πως τα χρέη της Ελλάδας μαζεύτηκαν επειδή θέλαμε να σώσουμε τις τράπεζες, δεν αποτελεί “ολόκληρη αλήθεια”» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στη φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd».

«Την περίοδο αυτή, ο πλούτος αυξήθηκε πάρα πολύ και τα νοικοκυριά δαπανούσαν έως και 40% περισσότερο» ανέφερε, προσθέτοντας πως «σε μια δεδομένη στιγμή, δεν ήταν πλέον σε θέση να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να έλθουν οι χώρες της Ευρωζώνης για να τους βοηθήσουν».

Ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο «κούρεμα», διευκρίνισε πως ήδη έχει υπάρξει μία ελάφρυνση χρέους, η οποία περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση ωριμάνσεων. Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως η συζήτηση για «κούρεμα» δεν τυγχάνει μεγάλης στήριξης στην Ευρωζώνη.

Ο ίδιος παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας, σημειώνοντας πως «τα πράγματα πάνε καλά» και πως «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής δουλειάς έχει ήδη ολοκληρωθεί».
«Στόχος είναι το 2018, η Ελλάδα να μπορεί να σταθεί εκ νέου στα πόδια της και να καταφέρει να δανειστεί χρήματα από τις αγορές» κατέληξε, αναγνωρίζοντας πως «κάτι τέτοιο είναι εφικτό».

eleftherostypos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news