facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακό: Χωρίς χάρτες δεν θα γίνει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης», ανέφερε πως η διάσκεψη της Γενεύης δεν θα είναι πενταμερής αλλά τετραμερής.

Εξήγησε πως για να τροποποιηθεί η συνθήκη εγγυήσεως του 1960 πρέπει να διαπραγματευτούν τα μέρη που την έχουν υπογράψει και αυτά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία). Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι θα λάβουν μέρος και οι δύο κοινότητες της Κύπρου, που συναποτελούν τη Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς ποτέ δεν έπαψε να είναι Πρόεδρος του μοναδικού αναγνωρισμένου κράτους στη Κύπρο.
Ο Κύπριος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει πολυμερής διάσκεψη αν η τουρκική πλευρά δεν καταθέσει χάρτη για το εδαφικό.

Σημείωσε πως αν υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη και ο ίδιος τη θέσει σε δημοψήφισμα θα γίνει κοινή εκστρατεία με τον Μουσταφά Ακιντζί. Ξεκαθάρισε πως αν η συμφωνία απορριφθεί στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την Προεδρία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news