facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ομολόγησε και η σύντροφος του Αμοιρίδη ότι συμμετείχε στη δολοφονία του πρέσβη

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του υψηλόβαθμου διπλωμάτη.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho που θεωρείται ως ο εραστής της συντρόφου του Αμοιρίδη και ένα ακόμη πρόσωπο, τον Eduardo Tedeschi, φίλο του στρατιωτικού αστυνομικού.

Πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρέσβη Αμοιρίδη εμπλέκεται και ένα τέταρτο πρόσωπο,εξάδελφος του Sergio Moreira.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη ομολόγησε και ο Sérgio Gomes Moreira Filho, εραστής της συντρόφου του Έλληνα πρεσβευτή. Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του ζευγαριού όπου ο στρατιωτικός αστυνομικός φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές με τη σύντροφό του ανυποψίαστος βοηθάει να συναρμολογηθεί το παζλ για την υπόθεση δολοφονίας.

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο πιστεύει ότι η δολοφονία του Αμοιρίδη συνέβη στο σπίτι που διατηρούσε με την σύντροφό του Φρασουάζ στο Nova Iguaçu, στην ευρύτερη περιοχή της Baixada Fluminense.

Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ, σύντροφο επί 15ετία του πρέσβη, και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη. Ηταν τότε που ο πρέσβης με τη Φρανσουάζ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά. Σϋμφωνα με κάποιες πηγές, ενδέχεται και να άσκησε βία κατά της συντρόφου του. Η γυναίκα τότε στράφηκε στον εραστή της και του εξομολογήθηκε όσα έγιναν με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει έξαλλος. Το σατανικό ζευγάρι άρχισε να στρώνει τα σχέδια, που θα εκτελούσε περίπου 72 ώρες αργότερα.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, έσπασε. Ενταλμα σύλληψης υπάρχει επίσης για τη Φρανσουάζ αλλά και άλλα δύο άτομα, των οποίων η εμπλοκή δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί.

Ο Αμοιρίδης δεν το άξιζε αυτό, δήλωσε η μητέρα της Φρανσουάζ

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα που μόλις έμαθε την εμπλοκή της κόρης της κατέρρευσε. «Τον ήξερα τον αστυνομικό. Ερχόταν και στο σπίτι μας. Ηταν στην ασφάλεια ενός γνωστού μας δικηγόρου. Ο Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν το άξιζε αυτό» δήλωσε στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολόγησε και η σύντροφος του Αμοιρίδη ότι συμμετείχε στη δολοφονία του πρέσβη"

Εκτακτες παροχές και αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους της Καρέλια ΑΕ

Εφ΄ άπαξ ενισχύσεις για τη χρονιά που τελειώνει, αυξήσεις μισθών και άλλες παροχές ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ, Ανδρέας Καρέλιας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία για τους εργαζόμενους.

Οπως ανέφερε ο κ. Καρέλιας, «το πρώτο που καταφέραμε ήταν να έχουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία στην Ελληνική αγορά. Αυξήσαμε τις πωλήσεις μας σε όγκο αλλά και σε αξία. Έτσι αυτόματα το μερίδιό μας στην πίτα που λέγεται Ελληνική αγορά μεγάλωσε και έφθασε στο 15%, αυξανόμενο κατά μια ποσοστιαία μονάδα. Απόδειξη αυτής της επιτυχίας είναι ότι πλέον 3 στις 10 δημοφιλέστερες μάρκες στην Ελληνική αγορά παράγονται από εμάς.

Αντίθετα, στις διεθνείς μας πωλήσεις, στα τσιγάρα, καταγράψαμε μία συνολική πτώση που φτάνει το 8% περίπου και η οποία εν πολλοίς οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες όπως η πολύ άσχημη πολιτική αλλά και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Β. Αφρικής, στην καταστροφή της τουριστικής βιομηχανίας στην Τουρκία και στην επίπτωση που είχε αυτό στην αγορά Duty Free εκεί, ενώ η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν αντισταθμιζόταν από την εξαιρετική πορεία των σημάτων μας στις αγορές της ΕΕ, των Βαλκανίων και από την μικρή άνοδο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».

«Μέσα στο 2016», πρόσθεσε, «η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία 532.000.000 ευρώ περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους (αυξημένα κατά 12 % σε σχέση με πέρσι), και 7.000.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κοντά στα 175.000.000 σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις».

Σε ότι αφορά τις παροχές, η ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι 200 ευρώ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία. Το επίδομα παρουσίας θα είναι 800 ευρώ για όσους δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το ποσό αυτό το έλαβε το 84% των εργαζομένων, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο.
Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500,00 καθαρά. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2016, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00 καθαρά.
Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2016.
Από 1ης Ιανουαρίου 2017, όλοι οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 2.500 ευρώ θα πάρουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους κατά 100 ευρώ μικτά.
Πέραν όμως αυτού, οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από € 2.501 και πάνω, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.000,00 καθαρά.
Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.701 έως € 2.500, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 500 ευρώ καθαρά.
Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.201 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.000 καθαρά.
Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.700 καθαρά
Επίσης:
11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και € 1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτες παροχές και αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους της Καρέλια ΑΕ"

Βραζιλιάνικα μέσα: Ο εραστής της γυναίκας του πρέσβη ομολόγησε τη δολοφονία

Βραζιλιάνικα μέσα μεταδίδουν πως ο αστυνομικός, που ανακρινόταν για τη δολοφονία του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, ομολόγησε το έγκλημα αλλά και την ερωτική σχέση που διατηρούσε με την γυναίκα του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη είχαν χαθεί από τη Δευτέρα και την Πέμπτη οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξαφάνισή του. Αρχικά εντοπίστηκε καμμένο το αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομά του. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε απανθρακωμένη η σορός του.

Οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στη Νόβα Ιγουάτσου, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια περιοχή, όπου κυριαρχούν ένοπλες συμμορίες. Όμως οι αρχές βρήκαν αίμα στον καναπέ του σπιτιού που διέμενε ο διπλωμάτης με τη σύζυγό του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη.

Ήταν το στοιχείο που έστρεψε την έρευνα στη σύζυγο του Έλληνα πρεσβευτή και στον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμεζ Μορέιρα Φίλιο. Η Globo αναφέρει ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης έπεσε νεκρός στο σπίτι του, προτού μεταφερθεί στο αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομα του.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ο αστυνομικός ομολόγησε την πράξη του όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του διπλωμάτη.

Σε δημοσίευμα του Odia υπογραμμίζεται πως ο Sergio Gomes Moreira Filho έχει ομολογήσει απλή συμμετοχή στο έγκλημα. O 29χρονος και ο δεύτερος νεαρός που ανακρίνεται κατηγορούν την γυναίκα του πρέσβη ως «εγκέφαλο», κάτι που η ίδια αρνείται. Σημειώνεται πως η σύζυγος του Έλληνα πρεσβευτή βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών και ανακρίνεται.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Βραζιλιάνικα μέσα: Ο εραστής της γυναίκας του πρέσβη ομολόγησε τη δολοφονία"

Οι 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΙΚΑ θα απονεμηθούν εντός του 2017

Σε δύο δόσεις θα απονεμηθούν οι 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΙΚΑ σύμφωνα με τον απερχόμενο διοικητή του ιδρύματος Διονύση Καλαματιανό. Τέλος Φεβρουαρίου δεν θα εκκρεμεί καμία αίτηση που έχει υποβληθεί μέχρι το τέλος του 2015 ενώ σε δεύτερο στάδιο εντός του 2017 θα ικανοποιηθούν με οριστικές ή προσωρινές συντάξεις οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός του 2016 πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

«Λύση δεν είναι οι περικοπές των συντάξεων αλλά νέες θέσεις απασχόλησης με καλές αμοιβές για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ο κ. Καλαματιανός τον οποίο διαδέχεται ως νέος διοικητής του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) Θανάσης Μπακαλέξης (νυν διοικητής ΟΓΑ).

Σύμφωνα με τον απολογισμό για το 2016 το 11μηνο του έτους που τελειώνει το ΙΚΑ σημείωσε βελτίωση των εσόδων του κατά 255, 23 εκατομμύρια ευρώ ενώ για 4ο συνεχή μήνα δεν δανείστηκε για την καταβολή των συντάξεων. Ωστόσο το 2016 θα κλείσει με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΙΚΑ θα απονεμηθούν εντός του 2017"

Τσακαλώτος: Συζητάμε παράταση του «κόφτη» μετά το 2018

Την παράταση του «κόφτη» και μετά το 2018 θα μπορούσε να δεχθεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού με τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα δεχόταν την παράταση του αυτόματου «κόφτη» δαπανών και μετά το 2018, που λήγει το πρόγραμμα.

Μάλιστα, τονίζει πως θα μπορούσαν από τώρα να περιγραφούν τα μέτρα που θα ληφθούν, δηλαδή οι περιοχές των δαπανών που θα εφαρμοστεί ο «κόφτης», εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι με όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί δεν επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, αποκλείει κατηγορηματικά τη θεσμοθέτηση αυτών των μέτρων από τώρα.

Επίσης, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν προτείνει τα στελέχη του ΔΝΤ, δηλαδή τη μείωση του αφορολογήτου και των υφιστάμενων συντάξεων. Οσον αφορά το ΔΝΤ, ο υπουργός είναι επικριτικός, τόσο για τις αστοχίες στις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του, όσο και ως προς την αποφασιστικότητά του να πιέσει για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Οπως λέει χαρακτηριστικά, «πραγματικά δεν ξέρω τι θέλει το Ταμείο. Ούτε καν το ίδιο ξέρει τι θέλει. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να ολοκληρωθεί η τωρινή φάση της διαπραγμάτευσης, μία από τις οποίες έχει και το ΔΝΤ κυρίως ως τεχνικό σύμβουλο. Η εμμονή του στη μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους πιο πολύ συζητιέται παρά παρατηρείται στην πράξη».

Τέλος, όσον αφορά στα σενάρια εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται προσφυγή στις κάλπες, παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Συζητάμε παράταση του «κόφτη» μετά το 2018 "

Οι επιστήμονες που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής στα παιδιά καταγγέλλουν "μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπ. Υγείας"

Οι σύλλογοι και σωματεία επαγγελματιών-επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες καταγγέλλουν τη «μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την παροχή των υπηρεσιών αυτών».

Οι σύλλογοι αναφέρουν σε δελτίο τύπου τους:

«Ο ΕΟΠΥΥ, μας κάλεσε στις 22/12/16 σε προσχηματική διαπραγμάτευση και κατ’όνομα «δημόσια διαβούλευση»- συνολικής διάρκειας 4 ημερών συμπεριλαμβανομένων 3 αργιών- για τη κατάρτιση συμβάσεων με τους παρόχους υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής»- δηλαδή με εμάς- μέχρι τις 30/12/16 .
Η προτεινόμενη σύμβαση παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, βρίθει ανακριβειών και ελλείψεων ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ .
Ταυτόχρονα, στο Ν.4447
ΦΕΚ Α’ 241/23.12.2016
- Άρθρο 34 διατυπώνονται οι προϋποθέσεις για οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή,: Όταν η πραγματικά απαιτούμενη δαπάνη ξεπερνά την προβλεπόμενη, θα εφαρμόζεται οριζόντια περικοπή– κοινώς επονομαζόμενη “ κόφτης”, το δε ποσό που λείπει θα αφαιρείται από τις αμοιβές των παρόχων υπηρεσιών, δηλ από εμάς - “claw back”-.

Ως επαγελματίες που σεβόμαστε στοιχειωδώς την επιστήμη και το επάγγελμά μας, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε σύναψη συμβάσεων με αυτά τα δεδομένα.

Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ- χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής ( γονείς & παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν από 1/1/2017 χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές,

Δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή,

Δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής,

1) Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου κατά το οποίο θα μας δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά και να δρομολογήσουμε τις προυποθέσεις για μια δίκαιη σύμβαση που θα διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

2) Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016.

3) Καλούμε τους γονείς και τις οικογένειες που μας έχουν επιλέξει και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας για βιώσιμες, ωφέλιμες για τους ίδιους και δίκαιες λύσεις στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής” και , τέλος ,

4) Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στους περίπου 2000 χώρους και δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής“ να συνταχθούν μαζί μας για να πετύχουμε βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ –(ΣΕΛΛΕ).
Τηλ 210 3848362,
email: info@selle.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΣΛ)
www.logopedists.gr
email: info@logopedists.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Ε.Σ.Λ.Λ.Ε. email:pvedikou@yahoo.gr 6945454203
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΏΝ-ΕΙΔΙΚΏΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΏΝ (ΠΕ)
info@logotherapia.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ -ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ) www.logopaedists.gr

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΉΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΏΝ
Info@ergotherapists.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Email: dschildmentalhealth@gmail.com
https://www.facebook.com/somatio.protovathmias/

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι επιστήμονες που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής στα παιδιά καταγγέλλουν "μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπ. Υγείας""

Η απάντηση Μαξίμου στους Financial Times: Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα

Στο ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο των Financial Times που επιτίθεται σφόδρα κατά της ελληνικής κυβέρνησης για την οποία διερωτάται κατά πόσο σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών και οργάνων, απαντά το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι η μονομέρεια των πηγών που μίλησαν στην εφημερίδα υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, ενώ παραπονείται ότι οι Ft έστειλαν ερωτήσεις για νάα προυν και την κυβερνητική άποψη οι οποίες «εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα και ήταν προσβλητικές».

Η απάντηση του Μαξίμου

«Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν.

Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια.

Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα.

Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!

ΥΓ. Οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης…» καταλήγει το σχόλιο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση Μαξίμου στους Financial Times: Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα "

Άρση απαγορευτικού απόπλου στα λιμάνια

Αποκαθίστανται σταδιακά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων.

Μετά τις 15.00, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου διεξάγονται κανονικά, ενώ πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες, λόγω της αυξημένης κίνησης ενόψει της Πρωτοχρονιάς, έχουν προχωρήσει σε έκτακτες και τροποποιημένες δρομολογήσεις σε διάφορα λιμάνια της χώρας.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση απαγορευτικού απόπλου στα λιμάνια"

Δικηγορικός σύλλογος Χίου: Αντίθετος στο Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο ο εγκλωβισμός προσφύγων

Αντίθετος με το ελληνικό Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο είναι ο «εγκλωβισμός» προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με πόρισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, το οποίο κατατέθηκε σήμερα το πρωί στον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού.

Το 16σέλιδο πόρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι από τον δήμο Χίου. Γι' αυτό εργάσθηκε οκταμελής ομάδα δικηγόρων από τη Χίο, μετά από παραγγελία του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο υπέβαλλε το ερώτημα «αν με βάση αυτήν την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, οι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες μπορούν να μετακινηθούν από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου προς την υπόλοιπη Ελλάδα».

Σε αυτό το πόρισμα αναφέρεται πως «η Συμφωνία της 18ης Μαρτίου 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν προβλέπει ρητά την υποχρέωση παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στα ελληνικά νησιά μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους. Η υποχρέωση παραμονής των προσφύγων-μεταναστών αποτελεί προϊόν ερμηνείας. Η ερμηνεία αυτή όπως εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, ωστόσο, είναι αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Συνεπώς, οι πρόσφυγες-μετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται μέσω των ελληνικών νησιών στην Ελλάδα μπορούν να μετακινηθούν προς την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους».

Στο κείμενο του πορίσματος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας περιγράφεται κυρίως ως μία πολιτική συμφωνία, που νομικά φέρει τα χαρακτηριστικά της «Συμφωνίας Κυρίων (gentlemen’s agreement)», της οποίας η νομική ανάλυση βασίζεται στο διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο, αλλά και στον νόμο που αφορά τη διαδικασία χορήγησης ασύλου και ανθρωπιστικής προστασίας στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται, «η πρακτική εγκλωβισμού των μεταναστών στα νησιά «αποτελεί εν πολλοίς πολιτική και στρατηγική απόφαση, ώστε να αποτρέπονται οι μεγάλες ροές, χρησιμοποιώντας τα νησιά ως γεωφυσικό όριο εντός του οποίου θα εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες για άγνωστο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι την απροθυμία και στους υπολοίπους που επιθυμούν να εισέλθουν στην ΕΕ να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη οδό».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, μεταξύ άλλων, τονίζει:
«… πουθενά δεν αναφέρεται ο λόγος ή η αιτιολογία του περιορισμού κυκλοφορίας, το μέγιστο χρονικό διάστημα του περιορισμού κυκλοφορίας και τυχόν δικαίωμα προσφυγής κατά του περιορισμού κυκλοφορίας».
«… πουθενά και σε κανέναν νόμο δεν προβλέπεται υποχρέωση του κράτους υποδοχής να ολοκληρώνει τη διαδικασία ασύλου στα σύνορά του.
Άρα και με τη διάταξη αυτή δύναται να παρακαμφθεί η πιθανή υποχρέωση παραμονής στα ελληνικά νησιά-σύνορα των προσφύγων-μεταναστών που αιτούνται άσυλο ακόμη και για τις 28 ημέρες, που προβλέπει ο νόμος.

Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 10 του ίδιου νόμου, βάσει του οποίου Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μπορούν να ιδρυθούν, τόσο σε συνοριακές περιοχές (παρ. 1), όσο και στην ενδοχώρα (παρ. 3). Ανάλογη πρόβλεψη δεν υφίσταται για τις ανοικτές δομές φιλοξενίας και από την παράλειψη αυτή σε συνδυασμό με όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι οι Δομές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν, τόσο σε συνοριακές περιοχές, όσο και στην ενδοχώρα».

Σημαντικά είναι και όσα αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου σχετικά με τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των αιτούντων άσυλο αφού, όπως σημειώνει, αυτό «μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, τα οποία και έχουν τη διακριτική ευχέρεια να καθορίσουν τον τόπο ή την περιοχή της χώρας όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία τους, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από τον τόπο άφιξής τους». «Όμως, τέτοιου είδους απόφαση δεν υφίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση και ανάλογος περιορισμός κυκλοφορίας των μεταναστών στα ελληνικά νησιά δεν έχει γίνει, ούτε με απόφαση της κυβέρνησης (υπουργική απόφαση κ.λπ.), ούτε με κάποιον νόμο, ο οποίος έχει ψηφισθεί από την ελληνική Βουλή. Να σημειωθεί, δε, ότι πουθενά και σε κανέναν νόμο δεν προβλέπεται υποχρέωση του κράτους υποδοχής να ολοκληρώνει τη διαδικασία ασύλου στα σύνορά του», προσθέτει.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Χίου, αφού ευχαρίστησε τον Δικηγορικό Σύλλογο, σημείωσε πως «το πόρισμα θα δοθεί προς μελέτη στους δημοτικούς συμβούλους. Άμεσα, θα δρομολογηθούν εξελίξεις για το ζήτημα αυτό που απασχολεί τους ακρίτες νησιώτες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγορικός σύλλογος Χίου: Αντίθετος στο Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο ο εγκλωβισμός προσφύγων"

Παράταση έως τις 9 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Αρχικά η προθεσμία για την καταβολή του αντιτίμου είχε οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και στην κατάθεση πινακίδων. "Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως τις 9 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας"

Ανοιχτοί για τη φιλοξενία αστέγων πέντε σταθμοί του Μετρό

Εντολή να παραμείνουν ανοιχτοί πέντε σταθμοί του Μετρό για τη φιλοξενία των αστέγων που θα θελήσουν να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόκειται για τους σταθμούς Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας, που θα παραμείνουν στη διάθεση των ευάλωτων πολιτών για το προσεχές πενθήμερο. Στη συνέχεια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα υπάρξει και περαιτέρω φιλοξενία.

Την Πέμπτη ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε να παραχωρηθεί αρχικά ο σταθμός της Ομόνοιας και σήμερα εξουσιοδότησε τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ να επεκταθεί η φιλοξενία των αστέγων και σε άλλους τέσσερις σταθμούς του δικτύου.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την υποδοχή των αστέγων με την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ έχει προβλεφθεί να υπάρξει και ιατροφαρμακευτική στήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι θα περάσουν τις νύχτες ψύχους στους πέντε αυτούς σταθμούς του Μετρό.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία στη διάρκεια της ημέρας θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών της φιλοξενίας των αστέγων.

«Είναι η ελάχιστη δυνατή βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε σ' αυτούς τους ανθρώπους, που την εποχή της σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας βρέθηκαν να είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους υποδεχτούμε, έχοντας εξασφαλίσει όλα αυτά που είναι αναγκαία ώστε να περάσουν τις νύχτες τους με ασφάλεια και ανθρωπιά» δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτοί για τη φιλοξενία αστέγων πέντε σταθμοί του Μετρό"

Εθνική Τράπεζα: Στη βελγική KBC η θυγατρική στη Βουλγαρία

Σύμβαση με τη βελγική τράπεζα KBC, προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση του 99,91% της θυγατρικής της στη Βουλγαρία, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΤΕ, η σύμβαση αφορά την πώληση του 99,915 της United Bulgarian Bank A.D. (UBB) και του 100% της θυγατρικής της εταιρίας Interlease E.A.D. (η Συναλλαγή).

Το συμφωνημένο τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε €610 εκατομμύρια. Πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής η UBB θα προβεί σε διανομή μερίσματος προς την ΕΤΕ ύψους €50 εκατομμυρίων, κατόπιν έγκρισης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 1.1x P/BV(1) περίπου και επιφέρει αύξηση του pro forma δείκτη ιδίων κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης (CET1) της ΕΤΕ για το 3ο τρίμηνο του 2016 κατά περίπου 100 μονάδες βάσης(2).

Η πώληση της UBB επιβεβαιώνει τη δέσμευση της διοίκησης της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας.

Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στη Βουλγαρία, η ΕΤΕ αποεπενδύει από τη UBB και την Interlease ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές. H συναλλαγή αυτή ενισχύει περαιτέρω την ΕΤΕ από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας, επιτρέποντάς της να κατευθύνει τους πόρους της προς την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Χαίρομαι που ο νέος ιδιοκτήτης της UBB, η KBC, ένας ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος, θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να ενισχύει την τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να κατακτήσει ισχυρή θέση στη Βουλγαρική αγορά».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας και της Εποπτικής Χρηματοπιστωτικής Αρχής της Βουλγαρίας, της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου / της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Boyanov & Co ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Τράπεζα: Στη βελγική KBC η θυγατρική στη Βουλγαρία"

Ανησυχητικά μηνύματα από την ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος κατά 0,68% ο πληθυσμός της Ελλάδας

Άκρως ανησυχητικά μηνύματα, αναφορικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας και την ανανέωσή του, προέκυψαν από τη σχετική έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), μετά την τελευταία καταμέτρηση την 1η Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί κατά 0,68%, ή αλλιώς περίπου 80.000 άνθρωποι λιγότεροι σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2015. Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ανήλθε σε 10.783.748 άτομα, εκ των οποίων 5.224.210 άνδρες και 5.559.538 γυναίκες. Την 1η Ιανουαρίου του 2015, ο πληθυσμός ανερχόταν σε 10.858.018 άτομα.

Η μείωση συνιστά απόρροια της φυσικής κάμψης του πληθυσμού, η οποία ανήλθε σε 29.365 άτομα (91.847 γεννήσεις - 121.212 θάνατοι) αλλά και της αρνητικής καθαρής μετανάστευσης, η οποία διαμορφώθηκε σε 44.905 άτομα (64.446 εισερχόμενοι - 109.351 εξερχόμενοι).

Την ίδια ώρα, ο πληθυσμός ηλικίας 0 έως 14 ετών ανήλθε στο 14,4% επί του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο πληθυσμός ηλικίας 15 έως 64 ετών στο 64,3% και ο πληθυσμός ηλικίας 65 και άνω ετών στο 21,3%.

Στον νομό Αττικής, ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων διαμορφώθηκε σε 3.781.274 άτομα, ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης σε 1.109.969 άτομα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχητικά μηνύματα από την ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος κατά 0,68% ο πληθυσμός της Ελλάδας"

Μόνο για φέτος θα ισχύσει η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου

Μόνο τη φετινή χρονιά θα ισχύσει η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου, για τους επί πτυχίω φοιτητές. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017, είναι προσωρινή λύση ρυθμιστικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα, πάντα, με το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, βάσει του οποίου, από την επόμενη χρονιά, την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι σχολές, με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι «επί πτυχίω» θεωρούνται οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων της σχολής τους και συνεχίζουν τη φοίτησή τους δηλώνοντας τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων ή μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο για φέτος θα ισχύσει η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου"

Κατόπιν πιστοποίησης η διάθεση αναλώσιμων για τον διαβήτη από τα φαρμακεία

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει προκαλέσει η κίνηση του ΕΟΠΥΥ να φέρει σε διαβούλευση λίγο πριν το κλείσιμο του έτους σχέδιο σύμβασης που υποχρεώνει τα φαρμακεία σε πιστοποίηση για την πώληση αναλώσιμων υλικών για τον σακχαρώδη διαβήτη.

«Είναι αδιανόητο λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου ο ΕΟΠΥΥ να φέρνει προς 'διαβούλευση' σχέδιο σύμβασης το οποίο, πέραν των άλλων, υποχρεώνει τα φαρμακεία σε πιστοποίηση για τα αναλώσιμα υλικά, όταν την ίδια ώρα η πολιτεία θεωρεί τους χώρους των φαρμακείων ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τα φάρμακα», εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο η απαίτηση αυτή είναι «ανεφάρμοστη και εκτός πραγματικότητας, δεδομένου ότι ο φορέας πιστοποίησης, δηλαδή το ΕΚΑΠΤΥ (Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία) διαθέτει μόλις 13 επιθεωρητές για τα 11.000 φαρμακεία. Δηλαδή η πιστοποίηση των φαρμακείων θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια περίπου».

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι, ανά τον κόσμο, όπου υπάρχει ανάλογη πιστοποίηση είναι προαιρετική και η μη ύπαρξη της δεν αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα χορήγησης οποιουδήποτε προϊόντος.

Και καταλήγουν προειδοποιώντας ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
να πληρώνουν από την τσέπη τους από την 1η Ιανουάριου τα αναλώσιμα υλικά για τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς αν εμμείνει ο οργανισμός στην απαίτηση για πιστοποίηση των φαρμακείων «ουσιαστικά απαγορεύει την επί πιστώσει χορήγηση των αναλωσίμων υλικών».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατόπιν πιστοποίησης η διάθεση αναλώσιμων για τον διαβήτη από τα φαρμακεία"

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στους δρόμους -Ποιοι είναι κλειστοί -Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες [λίστα]

Στις 12:30 η Ελληνική Αστυνομία ανανέωσε τη λίστα με τις «επικίνδυνες» λόγω του χιονιά περιοχές ενημερώνοντας τους οδηγούς σε ποια σημεία του οδικού δικτύου είναι κλειστά και σε ποια χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στους δρόμους -Ποιοι είναι κλειστοί -Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες [λίστα] "

Δολοφονία Αμοιρίδη: Ύποπτη η σύζυγος και ο εραστής της

Συνελήφθη η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύζυγος του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς θεωρείται η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του.

Ετσι, επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με την O’ Globo επιβεβαίωσαν ότι η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη στο όχημα, ανήκει στον Ελληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με την Ο’ Globo, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη ακόμα τριών ανθρώπων που φέρονται να σχετίζονται με τη δολοφονία: του αστυνομικού Sergio Gomes Moreira Filho, που φέρεται να είναι ο εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, και δύο συνεργών του.

Ο αστυνομικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη ονομάζεται Sergio Gomes Moreira Filho και είναι μόλις 29 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Filho ομολόγησε το έγκλημα, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέφεραν ότι ο ιθύνων νους της δολοφονίας είναι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ωστόσο εκείνη φέρεται να το αρνείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Sergio Gomes Moreira Filho εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του Ελληνα πρέσβη.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλαβει την έρευνα εντόπισαν κηλίδες αίματος σε καναπέ στο σπίτι που ο διπλωμάτης βρέθηκε με τη γυναίκα του, στην περιοχή Ιγκουάτσου. Ο Αμοιρίδης δολοφονήθηκε στο σπίτι πριν μεταφερθεί με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει την 21η του μήνα, γράφουν τα βραζιλιάνικα Μέσα.

Το όχημα βρέθηκε καμένο και μία σορός μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία γνωρίζει ότι το σώμα του διπλωμάτη μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 το πρωί.

Η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε το πρωί της Παρασκευής με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τρεις πράκτορες και αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύζυγός του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό, τον οποίο κατονόμασε και ο οποίος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο για να καταθέσει.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Αμοιρίδη: Ύποπτη η σύζυγος και ο εραστής της"

Tρέχουν για να προλάβουν τα τρακτέρ

Πανελλαδική εξόρμηση σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος και η Κρήτη, προγραμματίζει το κυβερνητικό επιτελείο με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο τρεις κεντρικές ημερίδες όπου θα αναλυθεί διεξοδικά η υπάρχουσα κατάσταση αλλά και οι προοπτικές της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

«Είμαστε και συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή διάλογο με τους αγρότες» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας ότι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τους βασικούς στόχους του υπουργείου ήταν αφ΄ενός η πλήρης και ουσιαστική ενημέρωση των αγροτών για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και αφ΄ετέρου η αναζήτηση από κοινού λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει μέρος του αγροτικού κόσμου, ο κ. Αποστόλου θα επαναλάβει την πρόσκληση για διάλογο όχι μόνον στο υπουργείο, αλλά και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν οι βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Tρέχουν για να προλάβουν τα τρακτέρ"

Financial Times: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ακροδεξιές Πολωνία και Ουγγαρία

Εκτενές δημοσίευμα με το οποίο θέτει το ερώτημα κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών και οργάνων φιλοξενεί η ιστοσελίδα των Financial Times.

Το ρεπορτάζ, με τον ενδεικτικό τίτλο "Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας", αρχίζει με αναφορά στην υπόθεση της ηγεσίας της Τράπεζας Αττικής και την κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και του διοικητή της Τράπεζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει o ΣΚΑΪ.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είχε ανατρέψει την απόφαση του κ. Στουρνάρα να ανατεθεί η διεύθυνση της τράπεζας στον "επαγγελματία τραπεζίτη" Θεόδωρο Πανταλάκη, με πηγές να λένε στους Financial Times πως κυβερνητικά στελέχη κανόνισαν με το ΤΣΜΕΔΕ, τον μεγαλο μέτοχο της Τράπεζας Αττικής, να δοθεί η θέση στον "με λίγη γνώση περί τα τραπεζικά" Κωνσταντίνο Μακέδο.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή ήταν ευθεία πρόκληση προς τον κ. Στουρνάρα, επικεφαλής του ανεξάρτητου εποπτικού οργάνου του τραπεζικού τομέα. Σημειώνεται επίσης ότι κυβερνητικές πηγές αρνούνται οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής.

Παρόλα αυτά, προσθέτει το δημοσίευμα, "το επεισόδιο αυτό επικαλούνται επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως ένα παράδειγμα της αυταρχικής τάσης που λένε ότι γίνεται όλο και πιο ορατή καθώς οι ηγέτες του παλεύουν με την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την ανάκαμψη της υποστήριξης για το κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία".

Ο επίτιμος καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνος Βερέμης σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "θα ήθελε να θέσει κάθε ανεξάρτητο θεσμό υπό κρατικό έλεγχο", καθώς "είναι μέρος της ιδεολογίας τους".

Για άλλους, συμπληρώνει η εφημερίδα, το επεισόδιο αυτό και άλλα είναι απλώς μία πιο ορατή έκφανση της πολυετούς δυσκολίας σεβασμού της ανεξαρτησίας βασικών δημοσίων θεσμών στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στην έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του κ. Στουρνάρα Λίνας Νικολοπούλου – "ένα περιστατικό που ανησύχησε αξιωματούχους της ΕΚΤ και προκάλεσε ευρύτερους φόβους για την προθυμία του κράτους να κάνει χρήση εκφοβισμού για να περάσει το δικό του". Η κα Νικολοπούλου δηλώνει στους FT ότι ο πραγματικός στόχος της εφόδου ήταν ο σύζυγός της.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η έφοδος έγινε λίγο πριν ο κ. Μακέδος κριθεί ακατάλληλος για την ηγεσία της Τράπεζας Αττικής και ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης είχε επιβάλει απαγόρευση δανεισμού στην προβληματική τράπεζα, γεγονός που σήμανε την ακύρωση δανείου που προετοίμαζε η τράπεζα προς τον Χρήστο Καλογρίτσα, έναν από τους "προτιμητέους από την κυβέρνηση" συμμετέχοντες στην "ευαίσθητη και αμφιλεγόμενη" διαδικασία τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων. Στο σημείο αυτό γίνεται αναφορά και στα βοσκοτόπια των εγγυήσεων Καλογρίτσα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κα Νικολοπούλου προσθέτει ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε χωρίς την απαραίτητη νομική εξουσιοδότηση, χωρίς υπογεγραμμένο ένταλμα έρευνας. "Ήμουν έξαλλη αλλά και σοκαρισμένη που κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβαίνει σε μία δημοκρατική χώρα", δηλώνει η σύζυγος του κ. Στουρνάρα.

Και πάλι η εφημερίδα σημειώνει ότι κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων πίσω από τη συγκεκριμένη έρευνα στα γραφεία της Λίνας Νικολοπούλου.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι μετά από έξι ταραχώδη χρόνια στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών "τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς".

Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα τοποθετεί την Ελλάδα στο ίδιο κάδρο με την Πολωνία και την Ουγγαρία των ακροδεξιών κυβερνήσεων, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πως η απειλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί με την απειλή σε αυτές τις δύο χώρες. "Δεν είναι τόσο έντονη, αλλά σε μεθοδολογία είναι η ίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που αφορά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης", λέει στους FT ο κ. Βενιζέλος.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μεταξύ των παρατηρητών του ελληνικού προγράμματος διάσωσης υπάρχει μια έγνοια ότι η έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία ορισμένων θεσμών, ιδίως της δικαιοσύνης, "θα μπορούσε να γίνει η Αχίλλειος πτέρνα στην προσπάθεια της χώρας να στρίψει τη γωνία και να προσελκύσει έξωθεν επενδύσεις".

Αναφερόμενη σε φόβους περί εμβάθυνσης της κουλτούρας της πολιτικής παρέμβασης στο δημόσιο τομέα η εφημερίδα επικαλείται τον πρώην Πρόεδρο του ΣτΕ και πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που κάνει λόγο για σημείο καμπής: "Λίγο-λίγο η τήρηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα εξαφανίζεται. Νιώθω πως κάθε μέρα που περνά οι Έλληνες πολίτες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τους Ευρωπαίους πολίτες".

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέρρευσε εν μέσω "περαιτέρω σκανδάλων", με κατηγορίες περί απόπειρας επιρροής των μελών του ΣτΕ με υποσχέσεις για αύξηση αποδοχών, κάτι που απορρίπτουν κυβερνητικές πηγές επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την παράκαμψη του ΕΣΡ.

Γίνεται επίσης σύντομη αναφορά στην αποτυχημένη "κυβερνητική απόπειρα" καθαίρεσης της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που στην ουσία εμποδίστηκε από τις Βρυξέλλες.

Εκτενέστερη είναι, τέλος, η διήγηση των νομικών περιπετειών του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με την κατηγορία της εσκεμμένης υπερβολής των υπολογισμών για το δημοσιονομικό έλλειμμα, με τους FT να σχολιάζουν ότι οι διεθνείς ανησυχίες για το επίπεδο σεβασμού της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ανεξάρτητους θεσμούς προηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι εκπληκτικό και πραγματικά απογοητευτικό ότι επίσημοι στατιστικολόγοι διώκονται πολιτικά και ανηλεώς εντός των συνόρων της ΕΕ", δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Γεωργίου.

Το μακροσκελές δημοσίευμα των FT καταλήγει μεταφέροντας τη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κατηγορίες περί υποχώρησης του κράτους δικαίου είναι μια απόπειρα σπίλωσης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στη χώρα. Κυβερνητική πηγή υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις γίνονται ακριβώς επειδή πλήττονται συμφέροντα.

Παρόλα αυτά, προστίθεται, σε μια ένδειξη του πόσο μεγάλες είναι πλέον οι ανησυχίες, το θέμα του σεβασμού της ανεξαρτησίας των θεσμών θα αναδειχθεί στην επόμενη προεκλογική περίοδο από την αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει: "Έχουμε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες ότι γινόμαστε μάρτυρες μίας διάβρωσης της ποιότητας των δημοκρατικών θεσμών μας από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, ο κ. Βερέμης σχολιάζει ότι παρά τις απόπειρές του κατά της ανεξαρτησίας θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ "στερείται στρατηγικής και επομένως αυτοσχεδιάζει, κάτι που οδηγεί σε προχειρότητες και τελικά σε αποτυχία".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Financial Times: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ακροδεξιές Πολωνία και Ουγγαρία"

Απαλλαγή ένστολων από πειθαρχικές ποινές

Απαλλάσσονται από τις πειθαρχικές ποινές που τους είχαν επιβληθεί οι ένστολοι με απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οπως ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος με την ευκαιρία της πρώτης του Νέου Έτους 2017, απαλλάσσει, όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών.

Η απαλλαγή θα ισχύσει από 31 Δεκεμβρίου 2016 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαλλαγή ένστολων από πειθαρχικές ποινές"

Διεθνής Αμνηστία: Να μην ξεκινήσουν οι απελάσεις προσφύγων προς την Ελλάδα

Δεν βλέπει βελτίωση των δομών φιλοξενίας και των διαδικασιών ασύλου η Amnesty International. Προειδοποιεί να μην ξεκινήσουν οι απελάσεις προς την Ελλάδα, που είναι η πρώτη χώρα υποδοχής.

Από τον ερχόμενο Μάρτιο τίθεται και πάλι σταδιακά σε λειτουργία ο Κανονισμός του Δουβλίνου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όσων προσφύγων πέρασαν από την Ελλάδα μέσω του βαλκανικού δρόμου σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, πίσω στη χώρα πρώτης υποδοχής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έδωσε και το πράσινο φως, θεωρεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες καταγραφής και διαμονής των προσφύγων. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Amnesty International στη Γερμανία Μάρκους Μπεέκο βλέπει την κατάσταση διαφορετικά.

«Δίκαιη κατανομή βαρών»
Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Μάρκους Μπέεκο
Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Μάρκους Μπέεκο
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο epd εξέφρασε σοβαρούς ενδοιασμούς. «Βλέπουμε πολύ επικριτικά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ότι οι αιτούντες άσυλο που ταξίδεψαν μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα αυτή. Η κατάσταση για τους πρόσφυγες δεν έχει βελτιωθεί, σε ό,τι αφορά τη διαμονή τους σε καταλύματα αλλά τις δίκαιες και σύμφωνες με το κράτος δικαίου διαδικασίες χορήγησης ασύλου». Ο Μπεέκο προτείνει συνολική αναδιαμόρφωση του ευρωπαϊκού δικαίου ασύλου. «Θα πρέπει να φροντίσουμε για τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών εντός της ΕΕ και παγκοσμίως», τονίζει κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε χώρες όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία αλλά και η Τουρκία. «Θα πρέπει να πάρουμε το βάρος από τις χώρες αυτές. Στην ΕΕ το μεγαλύτερο βάρος επωμίζονται η Ελλάδα και η Ιταλία».
Αλλά και ολόκληρη η διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό του Δουβλίνου έχει δείξει ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφαλή και νόμιμη πρόσβαση σε καθεστώς προστασίας, ούτε τη διαμονή, ούτε δίκαιες διαδικασίες στους αιτούντες άσυλο». Εκείνο που τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων στον Κανονισμό του Δουβλίνου αλλά και σε σχέση με τις ευθύνες της πρώτη χώρας υποδοχής».

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική
Ημέρα δράσης στην Πύλη του Βραδεμβούργου για το δικαίωμα των προσφύγων να μείνουν στη Γερμανία
Ημέρα δράσης στην Πύλη του Βραδεμβούργου για το δικαίωμα των προσφύγων να μείνουν στη Γερμανία
Η αυστηροποίηση του δικαίου ασύλου που αποφασίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση και υλοποιείται τους τελευταίους μήνες προκαλεί την ανησυχία του Μάρκους Μπεέκο. «Το Βερολίνο αντέδρασε στην αποτυχία της ΕΕ και σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, άνοιξε τα γερμανικά σύνορα σε όσους αναζητούσαν προστασία, δίνοντας έτσι ένα καλό παράδειγμα. Το χαιρετίζουμε. Αλλά σε σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία και τις δραματικές συνθήκες θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η Γερμανία περιορίζει τόσο μαζικά τη συνένωση οικογενειών».
Ο γενικός γραμματέας της Amnesty International καλεί το Βερολίνο να αντιμετωπίσει με διαφοροποιημένη ματιά κάθε μία από τις αιτήσεις ασύλου και υπενθυμίζει ότι από την έναρξη του πολέμου στη Συρία τουλάχιστον 16.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει ή βασανιστεί στις φυλακές της χώρας, ενώ πάνω από 6.500 έχουν εξαφανιστεί. 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι απελάσεις προς την πρώτη χώρα υποδοχής θα ξεκινήσουν από τις 15 Μαρτίου και θα αφορούν εκείνους που εισήλθαν σε κοινοτικό έδαφος από τον περασμένο Μάρτιο. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, οι απελάσεις είχαν παγώσει από το 2011 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ).
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής Αμνηστία: Να μην ξεκινήσουν οι απελάσεις προσφύγων προς την Ελλάδα "

Ανησυχία για τον Ελληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, καμένη σορό βρήκε η αστυνομία

Μια απανθρακωμένη σορό σε ένα καμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομα του Ελληνα πρεσβευτή, Κυριάκου Αμοιρίδη, εντόπισε η Αστυνομία της χώρας που διενεργεί έρευνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον εντοπισμό του.

Η σορός ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, αναφέρει το βρετανικό BBC.

Ο Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά σε υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, στη Νόβα Ιγκουάσου, στην περιοχή του οποίου βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Η τελευταία επαφή που είχε ο 59χρονος πρεσβευτής ήταν κατά πληροφορίες μια τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τις αναφορές της βραζιλιάνικης αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, το ενδεχόμενο απαγωγής θεωρείται λιγότερο πιθανό καθώς ακόμη, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη» επισήμανε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου» τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία για τον Ελληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, καμένη σορό βρήκε η αστυνομία"

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στην Αρκαδία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς 'Αστρους-Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου-Κοσμά, Αγίου Ανδρέα- Καστάνιτσας- Σίταινας- Πλάτανου και στην δασική οδό 'Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Λυγιάς - Πύργου, Λουτρού - Βρυσούλων, Καλλιθέας - Ελληνικού, Γκούρας - Κιάτου, Γκούρας - Δερβενίου, Γκούρας - Λυκουριάς και Περαχώρας- Πισίων.

Στην Λακωνία η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 13ο χιλιόμετρο, έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής και στην Μεσσηνία από το 28ο χιλιόμετρο, έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news