facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Το λιτό αλλά εύγλωττο σκίτσο του Αρκά για το «καταραμένο» 2016 [εικόνα]

Με τον δικό του τρόπο θέλησε να «αποχαιρετίσει» το «καταραμένο» 2016 ο Αρκάς.

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ανάρτησε ένα σκίτσο το οποίο δημοσιεύθηκε την επόμενη των Χριστουγέννων και μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τζορτζ Μάικλ.

Το σκίτσο απεικονίζει τον διάσημο -πλέον- χάρο του Αρκά και το 2016 ως γερασμένο άνθρωπο. Ο χάρος ευχαριστεί τον παλιό χρόνο για τη συνεργασία, σφίγγοντας του το χέρι!

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε viral στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με 20.000 likes και 5.000 κοινοποιήσεις.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το λιτό αλλά εύγλωττο σκίτσο του Αρκά για το «καταραμένο» 2016 [εικόνα]"

Οι 31 ανατροπές του ασφαλιστικού για το 2017 για για 3,5 εκατ. εργαζομένους και 2,7 εκατ. συνταξιούχους

Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση, στις εισφορές, στις συντάξεις, στα επιδόματα και στα όρια ηλικίας με 18 σαρωτικές αλλαγές που μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή από την 1η/1/2017 για 3,5 εκατ. εργαζομένους και 2,7 εκατ. συνταξιούχους.

Ολο το ασφαλιστικό με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε και ισχύει από 13/5/2016 με το νόμο 4387/2016, καθώς και οι επιμέρους ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν μετέπειτα με τροπολογίες και με εγκυκλίους, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στο σύνολό τους και καθολικά μέσα στο 2017, ανατρέποντας όλα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.

Οι νέες ρυθμίσεις επηρεάζουν τους πάντες: Μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους (με ή χωρίς μπλοκάκι), αγρότες, ακόμη και τους ανέργους που θα διαπιστώσουν ότι ο στόχος για τη σύνταξη κρύβει οδυνηρές εκπλήξεις αν δεν είχαν ασφάλιση τουλάχιστον 5 ετών από το 2002 και μετέπειτα.
Το νέο τοπίο και κυρίως τι θα πληρώνουμε, τι θα παίρνουμε, πόσα θα χάσουμε, αλλά και ποιοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι, αναλύει με πλούσιο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, πίνακες και παραδείγματα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» που κυκλοφορεί σήμερα με τον Ελεύθερο Τύπο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

1. ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι οι πρώτοι που θα διαπιστώσουν μειώσεις αποδοχών από το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών τους κρατήσεων για κύρια σύνταξη στην προκαταβολή των αποδοχών τους στα μέσα Ιανουαρίου. Οι ασφαλιστικές κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη, 3,5% για επικουρική και 4% για μέρισμα θα επιβάλλονται για τους παλαιούς ασφαλισμένους (μέχρι το 1992), στο βασικό μισθό του νέου μισθολογίου, στα επιδόματα θέσης που κυμαίνονται από 290 ευρώ ως 1.000 ευρώ μηνιαίως και στα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας που κυμαίνονται από 75 ως 150 ευρώ το μήνα.

Για τους νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους στο Δημόσιο οι κρατήσεις θα επιβάλλονται στο βασικό μισθό του νέου μισθολογίου, στα επιδόματα θέσης, στο ανθυγιεινό, στα επιδόματα τέκνων και στα επιδόματα παραμεθόριων περιοχών. Στους λειτουργούς του Δημοσίου και σε όσους αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια, οι εισφορές θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών τους, οι οποίες είναι υψηλότερες. Οι νέες κρατήσεις θα χρεωθούν αναδρομικά με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου. Μέσα στον Ιανουάριο δηλαδή οι υπάλληλοι θα πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές δύο μηνών.

Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις μισθών, οι οποίες θα είναι:

* Από 14 έως 23 ευρώ το μήνα για πτυχιούχους χωρίς επίδομα θέσης και ανθυγιεινό.

*Εως 46 ευρώ το μήνα για όσους παίρνουν επιδόματα θέσης έως 450 ευρώ.

* Εως 83 ευρώ το μήνα για όσους λαμβάνουν επίδομα θέσης 1.000 ευρώ.

Παράδειγμα: Υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας με 36 έτη πληρώνει 113 ευρώ το μήνα. Από την 1η/1/2017, θα πληρώνει 132 ευρώ. Υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας με 37 έτη και επίδομα θέσης 450 ευρώ θα πληρώνει 174 ευρώ (από 127 ευρώ που πληρώνει σήμερα). Αν είναι γενικός διευθυντής με επίδομα θέσης 1.000 ευρώ, η μείωση μισθού είναι 83 ευρώ, καθώς η εισφορά κύριας σύνταξης πάει στα 210 ευρώ από 127 ευρώ σήμερα.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 31 ανατροπές του ασφαλιστικού για το 2017 για για 3,5 εκατ. εργαζομένους και 2,7 εκατ. συνταξιούχους"

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κλεμμένο φορτηγάκι με 24 αλλοδαπούς επιβάτες

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος της αστυνομίας σε μικρό φορτηγάκι στην περιοχή του Δενδροποτάμου, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο και από τους 24 (!) επιβαίνοντες, οι 7 δεν διέθεταν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα διακινητών, ενώ έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα περιστατικά μαζικών διακινήσεων μέσω των εθνικών οδών, γεγονός που έχει προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές, καθώς τα οχήματα φέρονται να περνούν από κάποιο σημείο δίχως τον απαιτούμενο έλεγχο.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κλεμμένο φορτηγάκι με 24 αλλοδαπούς επιβάτες"

Καθορίστηκε ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των ναυτικών

Εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού της εφάπαξ παροχής του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΑΕΝ) και του Ταμείου Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΚΠΕΝ) εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας.

Με αυτήν τη διάταξη, για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής για το χρονικό διάστημα έως τις 31-12-2013, ως ποσοστό εισφοράς των ασφαλισμένων θεωρείται το ποσοστό 4%. Επίσης, καθορίζεται ποσοστό αναπλήρωσης 60% και ορίζονται τεκμαρτές συντάξιμες αποδοχές.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι τεκμαρτές συντάξιμες αποδοχές προσδιορίζονται με τη χρήση εισφορών εικοσαετίας έως και 31.12.2013, οι οποίες αναπροσαρμόζονται με το επιτόκιο επιστροφής εισφορών, όπως ισχύει την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Ο μέσος όρος των τεκμαρτών αποδοχών αποτελεί τις συντάξιμες αποδοχές για τα έτη ασφάλισης έως και τις 31.12.2013.

Μετά το έτος 2013 έως και το έτος αποχώρησης από την υπηρεσία ή την εργασία, λόγω οριστικής συνταξιοδότησης, ο ως άνω μέσος όρος των τεκμαρτών αποδοχών προσαυξάνεται, ετησίως, κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, η οποία υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο σωρευμένος συντελεστής που προκύπτει από την ετήσια μεταβολή μισθών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από ένα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθορίστηκε ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των ναυτικών "

Συνέντευξη Νικολόπουλου: Ιδού πως εκτοξεύτηκε το κόστος του «ΑΘΗΝΑ 1997» από 2 σε 20 δις δρχ!

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αχαιός Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την αποκάλυψη από τη Δικαιοσύνη ότι στη διοργάνωση του παγκόσμιου κυπέλλου «ΑΘΗΝΑ 1997» έγιναν υπερβάσεις στο προϋπολογισθέν κόστος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: 

«Καταρχήν δεσμεύομαι ότι: «Στην πρόθεση του Ανδρέα Φούρα (αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού επί ΠΑΣΟΚ) να με μηνύσει και να καταθέσει αγωγή σε βάρος μου απαντώ με επίσκεψη που προγραμματίζω στους οικονομικούς εισαγγελείς. 

Εκεί, όπου μαζί με τους νομικούς συμπαραστάτες εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά και θα παραδώσουμε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου, ζητώντας να διερευνηθεί αν έγινε φοροδιαφυγή και κυκλοφόρησε μαύρο χρήμα με αφορμή τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου «Αθήνα 1997».




ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ


«ΑΠΟ 2 δις δρχ. ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΑ 20 δις δρχ.»


Ένα πρωτάθλημα που αρχικά είχε προϋπολογιστεί να στοιχίσει δύο δις δραχμές, όμως το κόστος του εκτινάχθηκε στα 20 δις δραχμές χωρίς να έχει νόμιμα αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του και με εκατοντάδες εκατομμύρια ν' αλλάζουν χέρια, χωρίς παραστατικά! 

Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές καυτές και αποκαλυπτικές απαντήσεις, που έδωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την αντίδραση του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού Αν. Φούρα σε προγενεστέρες δημόσιες παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου γύρω από το πολύκροτο θέμα της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παραλίγο να παρεπεμφθεί στις καλένδες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος «κραδαίνοντας» την 100σελιδη Έκθεση Καταστατικού Ελέγχου Νομιμότητας του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997», αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά συμπεράσματα της ομάδας ελέγχου. 

Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά και με νόημα: «Απλά είναι τα πράγματα: Αναγνωρίζει ότι έγινε λεηλασία όπως λέει η Δικαιοσύνη δια του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Αν το αναγνωρίζει θα συνδράμει το έργο της; Εμείς θα σπεύσουμε, επαναλαμβάνω, άμεσα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς με αιτήματα να ανοίξουν λογαριασμοί όλων για να διαπιστωθεί αν διακινήθηκε το δημόσιο χρήμα, υπό περιστάσεις μαύρου χρήματος.

Ο δικός μας Ανδρέας λοιπόν έχει μόνο ένα δρόμο μπροστά του: Να δηλώσει ότι είναι αμέτοχος της λεηλασίας, να δώσει άμεση εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των γύρω του και φυσικά οι δικοί του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο και όπου αλλού της γης υπάρχουν -τρόπος του λέγειν- αφού πιστεύω ότι δεν έχει. Επίσης να δηλώσει και να αποδείξει ότι δεν είχε και δεν έχει και τότε και τώρα σχέση με παρένθετα φυσικά η νομικά πρόσωπα(off shore) και να τεθεί με κάθε τρόπο στη διάθεση της Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Είμαι σαφής. Επικαλούμαι την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί εκτιμώ ότι αποτελεί αποτέλεσμα πολύμοχθου ενδελεχούς ελέγχου. Με βάση λοιπόν την έκθεση, όλη η διοργάνωση πέρασε από τα χέρια του Α. Φούρα και ιδού γιατί:
«Με το άρθρο 4 του ν.2435/96 (φ.189 Α) ορίστηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή (ΚΟΕ) που συνέστησε με την υπ. αριθμ. 5896/29.2.96 (φ. 146 Β) απόφαση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού Α. Φούρας (σελίδα 3)

Επίσης ο ίδιος ο Α. Φούρας συνέστησε Εκτελεστική Επιτροπή με τα εξής καθήκοντα:

α) Υλοποίηση αποφάσεων Κ.Ο.Ε. 
β) Σύναψη συμβάσεων με χορηγούς 
γ) οργάνωση και τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων 
δ) γενικότερη επιμέλεια διοργάνωσης (σελίδα 4)

Όρισε με δική του απόφαση την υπ΄ αριθμ. 30186/8.11.96 (φ 1040 Β) τον Ε. Σαβράμη, ως γενικό διευθυντή της διοργάνωσης και τα 30 μέλη της Κ.Ο.Ε. (σελίδα 6) 

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με έξοδα πέραν του ποσού 5.180.626.000 δρχ., χωρίς εγκεκριμένο αναμορφωμένο προϋπολογισμό (σελίδα 18) 

Μόνο ο Α. Φούρας με 30 αποφάσεις του εκταμίευσε 9.4 δις δρχ.! Τόσα δις μέσα σε λίγους μήνες από 18.7.1996 μέχρι 14.4.98 (σελίδες 21-22) 

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής εξιστόρησε τις …τρικλοποδιές που έβαλαν οι γνωστοί – άγνωστοι, παράγοντες για να ενταφιαστούν τα συνταρακτικά ευρήματα της έκθεσης.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ«Καταρχάς να υπενθυμίσω ότι η έκθεση ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το 2013. 

Τότε, δηλαδή, που συγκυβερνούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άρα είναι αφελής, αλλά και εκ του πονηρού η προσπάθεια Φούρα να πείσει ότι διώκεται δήθεν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ναι, τότε «δικοί» του, όπως ο Α. Λοβέρδος, αλλά και ο Ά. Γεωργιάδης, όπως και μερικοί άλλοι βουλευτές συνέπραξαν και ψήφισαν τροπολογία που έθετε την έκθεση στο αρχείο. «Κουκούλωμα» δηλαδή, κανονικό και διακομματικό! 

Ευτυχώς, όμως, η τροπολογία κρίθηκε αντισυνταγματική και έτσι απέκτησε πάλι ισχύ η έκθεση και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα στους καταλογισμούς, παρότι και πρόσφατα καταβλήθηκε και δεύτερη προσπάθεια συγκάλυψης. 

Βάλαμε όμως τις φωνές και ευτυχώς η Κυβέρνηση, που άλλωστε είχε κάνει «σημαία» της το σκανδαλώδες κόστος του «Αθήνα 1997» και το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη «μαύρη Βίβλο του ΣΥΡΙΖΑ», κατάλαβε την …λούμπα και δεν έπεσε μέσα την ύστατη ώρα». 

Υπό αυτό το πρίσμα δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγωγές και μηνύσεις εκ μέρους του δικού μας Ανδρέα.

Του εζητήθη να «απολογηθεί» -τρόπος του λέγειν- δηλαδή να υποβάλλει γραπτό υπόμνημα προς το Ελεγκτικό Συνέδριο με τις αντιρρήσεις του για τα όσα του καταλογίζουν οι δικαστές στην έκθεση τους, εκείνος όμως δεν απάντησε (;).

Ιδού λοιπόν γιατί δεν είμαστε στο ίδιο μετερίζι. Δηλώνοντας ο ίδιος ότι “όλα είναι καλά για πάρτη του” και όσο προσπαθεί να συσκοτίσει τη λεηλασία και να ανακόψει την προσπάθειά μας για πλήρες φως και τιμωρία των ενόχων, θα είμαστε απέναντι!.

Δεν του καταλογίζουμε προσωπικά τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω από όσα καταλογίζει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία και παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τι λέει αυτή η έκθεση για την οποία εμείς θα απευθυνθούμε ΑΜΕΣΑ στους Οικονομικούς Εισαγγελείς;

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ …ΧΑΘΗΚΑΝ!

Στη συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος, έχοντας προφανώς «χτενίσει» σελίδα προς σελίδα την έκθεση, αναφέρθηκε σε κραυγαλέες περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. 

Συγκεκριμένα είπε: 

«Εξοφλήθησαν τιμολόγια ύψους 208 εκ. δρχ. (611.000 ευρώ) για διάφορα έργα που δεν είχαν εγκριθεί από τη Κ.Ο.Ε... 

Εξαφανίστηκε ποσό 392 εκ. δρχ.. (1.1 εκ ευρώ) από διάθεση εισιτηρίων, αφού δεν απεδόθησαν τα εισπραχθέντα χρήματα! 

Αγοράστηκαν πίνακες ζωγραφικής και διάφορα καλλιτεχνικά έργα, αξίας 100 εκ. δρχ. (300.000 ευρώ) αλλά δεν «εντοπίστηκαν» από τον έλεγχο! 

Πρόκειται για περιουσία του δημοσίου, που κάποιοι προφανώς την άρπαξαν και σήμερα κοσμεί ιδιωτικές συλλογές με τα λεφτά των φορολογουμένων!

Χάθηκαν στον δρόμο.. προς την Κατεχάκη 130 εκ. δρχ. (380.000 ευρώ) που προορίζονταν για την ΕΛΑΣ. Χρήματα που αφορούσαν την απασχόληση 15.000 αστυνομικών στο πρωτάθλημα. 

Και τι άλλο να πρωτοπώ; Σπαταλήθηκαν εκατομμύρια δρχ., για …απίθανους λόγους.  Για καπέλα, για λινάτσες, για σταχτοδοχεία, και για πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν είχαν καμία συνάφεια με τους αγώνες…».

«ΔΙΑΠΛΟΚΗ» ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ;

Ακολούθως ο Νίκος Νικολόπουλος κλήθηκε από δημοσιογράφο να απαντήσει στην κατηγορία Φούρα ότι διαπλέκεται με την κ. Δέσποινα Καββαδία - Κωνσταντάρα, η οποία υπογράφει την έκθεση και για αυτό -ισχυρίζεται ο Α. Φούρας- γνώριζε ο ανεξάρτητος βουλευτής για τους καταλογισμούς, πριν καν επιδοθεί στον ίδιο το σχετικό έγγραφο. 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013!


Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής τόνισε: «Αστειότητες.. Πολύ χοντροκομμένη και απέλπιδα η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Α. Φούρα. Γνωρίζω την κ. Κωνσταντάρα μόνο από την υπογραφή της που έχει βάλει στην έκθεση. Ας μην ξεχνά ο κ. Φούρας ότι η έκθεση έχει παραδοθεί από το 2013 ! Και ας έχει υπόψη του ότι η κ. Κωνσταντάρα δεν ενήργησε μόνη της. Πήρε εντολή και τέθηκε επικεφαλής μιας πολυμελούς ομάδας ελέγχου. Τι θέλει, λοιπόν, να μας πει ο πρώην Υφυπουργός; Ότι διαπλέκομαι με πλειάδα έντιμων κρατικών λειτουργών για να τον.. καταστρέψω; Ε, όχι και να παριστάνει το θύμα»! 


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέντευξη Νικολόπουλου: Ιδού πως εκτοξεύτηκε το κόστος του «ΑΘΗΝΑ 1997» από 2 σε 20 δις δρχ!"

Τουρκία: Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή

Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τη δολοφονία, την περασμένη εβδομάδα, του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μπροστά στις κάμερες, ένας αστυνομικός 22 χρονών σκότωσε με εννέα σφαίρες τον διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ, στα εγκαίνια μιας έκθεσης στις 19 Δεκεμβρίου, προτού σκοτωθεί από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης.

Η απαγόρευση θα ισχύει έως το πέρας της αστυνομικής έρευνας, διευκρινίζει το Ανατολή, και αφορά τόσο τις εικόνες της δολοφονίας, οι οποίες έχουν αναμεταδοθεί ευρέως από τα διεθνή μμε, όσο και τις πληροφορίες που αφορούν υπόπτους, μάρτυρες και θύματα.

Το δικαστήριο της Άγκυρας ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του γενικού εισαγγελέα, εξηγώντας πως η μετάδοση των πληροφοριών αυτών μπορεί να επιφέρει βλάβη τόσο στην έρευνα όσο στην εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο επιβάλλεται η απαγόρευση αυτή μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Καρλόφ. Ωστόσο τη Δευτέρα (χθες) δημοσιεύθηκε μια μακρά συνέντευξη της αδελφής του δράστη στην εφημερίδα Hurriyet.

Η νεαρή γυναίκα εξηγούσε στην εφημερίδα πως ο αδελφός της, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, είχε υποστεί "πλύση εγκεφάλου" κατά τη φοίτησή του στην αστυνομική σχολή.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σπεύσει να συνδέσει τον δολοφόνο με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο έχει αποδώσει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η Ρωσία εκτιμά, από την πλευρά της, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή"

Ιονία Οδός: Στην κυκλοφορία το τμήμα από Κουβαρά έως Αμφιλοχία

Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί».

Επίσης, επανέλαβε ότι η Ιονία Οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και, όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Από τη μεριά της, η κα Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιονία Οδός: Στην κυκλοφορία το τμήμα από Κουβαρά έως Αμφιλοχία"

Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Κατ’ εξαίρεση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν, από τον επισπεύδοντα.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Ακόμη, σύμφωνα με το σχετικίο τηλεφράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αρμόδια συντονιστική επιτροπή αναφέρει:

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίων των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις, καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται"

Η αποκλειστικότητα του «Βήματος» - Η επιστολή Τσακαλώτου προς τον Ντάισελμπλουμ

Πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο, στους στόχους και τα μέτρα που περιλαμβάνει, δηλώνουν Αλέξης Τρίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος στην απολογητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους Γερούμ Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ για τον κατευνασμό των πιστωτών στη μονομερή απόφαση του Πρωθυπουργού να χορηγήσει από το πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους.

«Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις καθησυχάζουν το Eurogroup για την πλήρη δέσμευσή μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του Μνημονίου, τόσο όσον αφορά την ουσία όσο και τη συνεργασία με τους εταίρους μας», καταλήγει η «επιστολή Τσακαλώτου» που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα «Το Βήμα» την οποία έδωσε στη συνέχεια στη δημοσιότηατ το υπουργείο Οικονομικών

Τι και αν ο κ. Τσίπρας, πριν από δύο εβδομάδας, στο διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωνε τη διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 χαμηλοσυνταξιούχους έλεγε «έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μία παλιότερή δέσμευσή μας για παροχή 13ης σύνταξης», στην «επιστολή Τσακαλώτου» παρακαλάει τους δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και πως η παροχή ήταν εφάπαξ.

«Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό μέτρο, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και εγώ ο ίδιος έχουμε καταστήσει σαφές στο κοινό, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ότι πρόκειται για μια εφάπαξ πληρωμή που δεν προορίζεται να γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της πρόσφατης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος», αναφέρεται ο κ. Τσακαλώτος.

Στην επιστολή αναγνωρίζεται ότι ανάλογα μέτρα «πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους Θεσμούς και να είναι ευθυγραμμισμένα με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου».

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει τη δέσμευσή της τόσο στους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%, 1,75% και 3,5% το 2016, 2017 και 2018 αντιστοίχως όσο και στη χρήση του «κόφτη» στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Ειδικότερα για το 2016 δεσμεύεται ότι αν ύστερα από τον έλεγχο της Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφωθεί κάτω από το 0,5% του ΑΕΠ, τότε θα προσχωρήσει σε περικοπές συντάξεων και όχι σειράς δαπανών που ορίζει ο κόφτης. 

Συγκεκριμένα, αφού επαναβεβαιώνεται η πρόθεση της ελληνικής πλευράς να τηρήσει τον κόφτη αναφέρεται ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να αναλάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στον τομέα των δαπανών για συντάξεις, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της έκβασης και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016», σε περίπτωση που δεν πιαστεί ο στόχος.

Στην «επιστολή Τσακαλώτου» αναγνωρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συζητούν και να συμφωνούν με τους Θεσμούς τη χρήση της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και τη μείωση των φόρων καθώς επίσης για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.

Για τη μη εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά ξεκαθαρίζει ότι περιορίζεται μόνο για το 2017.

«Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα των Eurogroup της 25ης Μαΐου και της 5ης Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου» τονίζεται στην «επιστολή Τσκαλώτου».

Η επιστολή Τσακαλώτου

Δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου
«Η ΝΔ στην αρχή υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους. Στη συνέχεια, μόλις μίλησε με ακραίους κύκλους, είπε ότι καταστρέφουμε τη χώρα και εκτροχιάζουμε το πρόγραμμα. Την επόμενη γελοιοποιήθηκε στη Βουλή ψηφίζοντας "παρών" και δηλώνοντας ότι συνταξιούχοι προσεγγίζουν στελέχη της για να τους δηλώσουν ότι δεν έχουν ανάγκη τη 13η σύνταξη! Αργότερα παρακαλούσαν να μην ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος, που οι ίδιοι πριν ένα μήνα χαρακτήρισαν αστεία.
Και μετά τη ψυχρολουσία της ΝΔ -παραμονή Χριστουγέννων, ενεργοποιήθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- επιμένει να ζητά μια επιστολή, της οποίας το πλήρες περιεχόμενο γνωστοποίησα με ευθύνη και εντιμότητα, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε πως δεν είναι πολιτικά ορθό να δίνεις πρώτα στα ΜΜΕ και κατόπιν στους αποστολείς μια επίσημη επιστολή.
Επειδή, όμως, από ό,τι φαίνεται η επιθυμία της ΝΔ για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ δεν έχει τέλος, δίνω -χωρίς καμιά παρέκκλιση της θεσμικής διαδικασίας- στη δημοσιότητα την πλήρη επιστολή, περιμένοντας με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο επικοινωνιακού αυτοχειριασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση».
Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών (ανεπίσημη μετάφραση)
«Σε απάντηση της προκαταρκτικής έκθεσης των θεσμών σχετικά με τα μέτρα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ, τις οποίες πρόσφατα νομοθέτησαν και εφάρμοσαν οι ελληνικές αρχές, καθώς και τις απόψεις που εκφράστηκαν στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group της 20ης Δεκεμβρίου, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα παρακάτω.
Αναφορικά με το μέτρο για τις συντάξεις, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει δημόσια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ότι αυτή είναι μια εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει μόνιμο κομμάτι της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ για επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου, το μέτρο περιορίζεται μόνο στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου στον προϋπολογισμό του 2017.
Οι ελληνικές αρχές παραμένουν απολύτως δεσμευμένες στην εκτέλεση της συμφωνημένης δημοσιονομικής πορείας η οποία βασίζεται σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον έκτακτο δημοσιονομικό μηχανισμό (contingency fiscal mechanism), ο οποίος περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, όπως περιγράφεται στο Νόμο 4389/16, σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία θα επικυρώσει η Eurostat δείχνουν ότι οι παραπάνω δημοσιονομικοί στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί.  Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για το 2016 δεν επιτυγχάνουν τον συμφωνημένο στόχο, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016.
Eπί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση μίας μόνιμης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος, όπως αυτή διαπιστώνεται από τα ετήσια αποτελέσματα του προϋπολογισμού που επικυρώνει η Eurostat, οι ελληνικές αρχές θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων, σχετικά με τη χρήση του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Αναγνωρίζουμε ότι ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά στο Πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών που προκύπτουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιήσουμε την υπεραπόδοση για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ρευστότητας» (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα του Eurogroup στις 25 Μαΐου και στις  5 Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις επανεπιβεβαιώνουν στο Eurogroup την απόλυτη δέσμευση μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας της συνεργασίας με τους εταίρους μας».
Το non paper της κυβέρνησης για την επιστολή

Non paper,27.12.2016

Και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε! Τρείς μέρες μετά, "ξύπνησαν" οι της ΝΔ και “ανακάλυψαν” την επιστολή Τσακαλώτου! Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:
1. Η επιστολή έχει σταλεί από την Παρασκευή στους θεσμούς με την κυβέρνηση να μην έχει απολύτως τίποτα να κρύψει -δεν έχει αναλάβει, άλλωστε, καμία νέα δέσμευση.
2. Καλό θα είναι η ΝΔ και οι παρατρεχάμενοί της να πουν στην ελληνική κοινωνία την άποψή τους. Ευθέως.
- Έπρεπε να δοθεί η εφάπαξ 13η σύνταξη ναι ή όχι; Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αγορά;
- Η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, για ένα χρόνο, έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις σε κατοίκους και τοπικές κοινωνίες;
3. Ας απαντήσει, λοιπόν, συγκεκριμένα και ας αφήσει τις υπεκφυγές. Τα πραγματικά στοιχεία είναι ότι:
- 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι ενισχύθηκαν με ένα σεβαστό ποσό.
- Η αύξηση του ΦΠΑ ανεστάλη στα νησιά.
4. Καλό, λοιπόν, θα είναι η ΝΔ να τα ψήφιζε στη Βουλή -εκεί φαίνεται και αποκαλύπτεται ποιοι ταυτίζονται με ποιόν και ποιοι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ακραίων της Ευρώπης, που, μάλιστα, αλλάζουν άποψη μετά από ένα τηλεφώνημα...
ΥΓ. Η ΝΔ μπορεί και σήμερα να βγει με δήλωση του αρχηγού της και να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η αναγνώριση πολιτικού λάθους δεν είναι ντροπή.
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αποκλειστικότητα του «Βήματος» - Η επιστολή Τσακαλώτου προς τον Ντάισελμπλουμ"

Εμβόλιο για τον Έμπολα αποδεικνύεται 100% αποτελεσματικό

Πειραματικό εμβόλιο που δοκιμάστηκε τους τελευταίους μήνες της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική προσφέρει άριστη και γρήγορη προστασία έναντι στο πιο συνηθισμένο στέλεχος του ιού, ανακοίνωσαν ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περίπου 11.000 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στην επιδημία που ξέσπασε το 2014 στη Γουινέα και επεκτάθηκε γρήγορα στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Το πρωτοφανές μέγεθος της επιδημίας και η απειλή εξάπλωσης σε άλλες χώρες δημιούργησαν την πολιτική βούληση και το οικονομικό κίνητρο για την ανάπτυξη νέων εμβολίων.

Και όπως φαίνεται η προσπάθεια απέδωσε. Ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Γουινέας και άλλων φορέων αναφέρουν στην επιθεώρηση The Lancet ότι το εμβόλιο rVSV-ZEBOV είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό και την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και η εμπορική αξιοποίησή του έχει αδειοδοτηθεί στη φαρμακοβιομηχανία Merck.

Αν και το εμβόλιο δεν έχει ακόμα λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, ο οργανισμός GAVI που προωθεί τους παιδικούς εμβολιασμούς χρηματοδότησε την παραγωγή αποθέματος με 300.000 δόσεις.

Το μειονέκτημα του εμβολίου είναι ότι σχεδιάστηκε ειδικά για το στέλεχος της επιδημίας στη Δυτική Αφρική και δεν έχει δοκιμαστεί για άλλα στελέχη.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο για τον Έμπολα αποδεικνύεται 100% αποτελεσματικό"

Αιφνιδιαστικά στη δημοσιότητα αύριο τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Σε δημοσίευση των «πόθεν έσχες» βουλευτών και υπουργών για τα έτη (οικονομική χρήση) 2013-2014 θα προχώρηση αύριο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η αιφνιδιαστική κίνηση την ώρα που το κοινοβούλιο έχει κλείσει για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εγείρει ερωτηματικά για το αν η κυβέρνηση θέλει να ξεφύγει επικοινωνιακά από το κλίμα που έχει δημιουργήσει η «επιστολή Τσακαλώτου» και το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Βουλής επισημαίνει πως δυο περιπτώσεις διαβιβάστηκαν στην Δικαιοσύνη. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα που δεν διαβίβασε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τον κ Γιώργο Καρατζαφερη λόγω ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αύριο στις 12:30, από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Προέδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ανακοινώνει:

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποτελούμενη από την Προέδρο αυτής, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Προέδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, και τα μέλη της, κυρία Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτη, κ. Αριστόβουλο-Γεώργιο Βώρο, Σύμβουλο της Επικράτειας, κ. Στυλιανό Λεντιδάκη, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γεώργιο Παντελή, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου και Προέδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, κ. Θεόδωρο Μητράκο, Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ανδρέα Ποττάκη, Συνήγορο του Πολίτη, κ. Σπυρίδωνα Λάππα, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, βουλευτή της Ν.Δ., ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014), ώστε να εκκινήσει η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες χωρίς εκκρεμότητες.

Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που δημοσιοποιούνται και αφορούν σε υπόχρεους των περ. α΄ έως ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003, ως ίσχυε, είναι για το έτος 2013 εξακόσιες τέσσερις (604) και για το έτος 2014 οκτακόσιες επτά (807).

Ο κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, τ. βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καίτοι υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στον κ. Εισαγγελέα Εφετών για το αδίκημα της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ' άρθρο 6 παρ. 2 εδαφ. α του ν. 3213/2003, ως ισχύει.

Οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές διενήργησαν τον έλεγχο των δηλώσεων και των δικαιολογητικών που υπεβλήθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3213/2003. Όπου συνέτρεχε περίπτωση κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων, κατά το άρθρο 3 παρ. 4 του ως άνω νόμου και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις). Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους.

Στον κ. Εισαγγελέα Εφετών διαβιβάστηκε ο φάκελος του κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη, τ. βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης (αρθ. 98 παρ. 1 ΠΚ και 6 παρ. 2 και 3 ν. 3213/2003 ως ισχύει).

Η Επιτροπή και μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων διατηρεί το δικαίωμα για συνέχιση / επικαιροποίηση του ελέγχου ή για επανέλεγχο των ως άνω δηλώσεων, όπου και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 περ. α΄ έως ε΄ του ν. 3213/2003, αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 3Α του ν. 3013/2003, όπου και θα παραμείνουν αναρτημένες για ένα (1) έτος και συγκεκριμένα έως και τις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει, η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιφνιδιαστικά στη δημοσιότητα αύριο τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών"

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο ο διάσημος τραγουδιστής και ο γιος του που συνελήφθη για κύκλωμα εκβιαστών (ονόματα & φωτο)

Σύμφωνα με το φωτογραφικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 69χρονος μεσίτης, πεθερός του 46χρονου, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής της ΔΕΗ, που πήρε σύνταξη το 2004, ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Δυτικής Αττικής.
Ο 69χρονος ο οποίος αναλάμβανε τη διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων, απαιτούσε εκβιαστικά τις μεσιτείες, ανεξαρτήτως αν τα ακίνητα πωλούνταν μετά από πρωτοβουλία των ιδιοκτητών μέσω αγγελιών ή άλλων μεσιτών που είχαν προσλάβει παράλληλα.
Τότε ξεκινούσαν οι απειλές. Ο 46χρονος Αλέξανδρος Γερολυμάτος γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου , ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής πολεμικών τεχνών, φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρημάτων της εκβιαστικής προμήθειας της αγοραπωλησίας και του «μεσολαβητή» για τον εντοπισμό των θυμάτων.
Ένας ακόμη 49χρονος, πελάτης του γυμναστηρίου, ήταν ο «τηλεφωνητής», που επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, απειλώντας τις ζωές των ίδιων, μελών των οικογενειών τους και ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν έδιναν την «προμήθεια». Στη συνέχεια ο 49χρονος, επικοινωνούσε με τον μεσίτη και τον γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις.



Τι λέει ο Γερολυμάτος για τον γιο του που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα εκβιαστών



scoops
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο ο διάσημος τραγουδιστής και ο γιος του που συνελήφθη για κύκλωμα εκβιαστών (ονόματα & φωτο)"

Σε πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αύριο Τετάρτη, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Παράλληλα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και ακολούθως πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητεί να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ"

Χρυσόγονος: Πολύ δύσκολοι οι επόμενοι 18 μήνες

Οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι και η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα. Tα δεδομένα αυτά είναι ότι η Ελλάδα μέσα στο 2017 πρέπει να πληρώσει σε τοκοχρεολύσια 15,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3 δισ., σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, θα προέλθουν από πρωτογενή πλεονάσματα, διότι έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,75% του ΑΕΠ μας για το 2017, αυτό σημαίνει περίπου 3 δισ. ευρώ», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «12-12,5 δισ. πρέπει να προέλθουν από τους δανειστές».

Ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι «τα 6 από αυτά είναι η τρέχουσα δεύτερη αξιολόγηση, τα υπόλοιπα πρέπει να προέλθουν από το κλείσιμο της επόμενης αξιολόγησης το 2017» και τόνισε ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία, όπως υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», θα έπρεπε να έχει κλείσει τον Μάρτιο.

Ερωτηθείς για το πόσο εύκολο είναι να κλείσει η αξιολόγηση, είπε: «Δεν είναι εύκολο διότι από την πλευρά των δανειστών προβάλλονται απαιτήσεις που είναι καταφανώς παράλογες».

Σημείωσε δε ότι «για να μπορέσουμε να αντικρούσουμε τις απαιτήσεις αυτές, θα ήταν χρήσιμο να σταματήσει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό, να σταματήσουν οι κραυγές για εκλογές και οι ψίθυροι για δημοψηφίσματα, και να ενισχύσει η αντιπολίτευση τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης (...) που είναι προς όφελος της χώρας και όχι της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για το πώς θα κλείσει τελικά η διαπραγμάτευση, με ή χωρίς το ΔΝΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο οφειλέτης βρίσκεται εξ ορισμού σε μειονεκτική θέση και (η κυβέρνηση) έχει και την κακοφωνία από την πλευρά των δανειστών. Για να υπάρξει συνέχιση του διακρατικού δανεισμού πρέπει να συμμετέχουν και οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί, δεν μπορούν να καλύψουν μόνο οι Γάλλοι» είπε και τόνισε ότι η επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μας εμπλέκει σε ένα φαύλο κύκλο.

«Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο κ. Χρυσόγονος στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και σημείωσε ότι οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Πολύ δύσκολοι οι επόμενοι 18 μήνες"

Δεν δέχεται τους «5» του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Ακιντζί

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου «είναι καθαρή».

Προσέθεσε δε ότι αυτή που θα υπογράψει θα είναι η νέα ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος που θα δημιουργηθεί.

«Το κείμενο της 1ης Δεκεμβρίου, είναι καθαρό, θα υπάρχουν οι δύο πλευρές, οι εγγυήτριες δυνάμεις και δεν θα υπάρχει κανένας άλλος» είπε.

Επίσης, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι στην περίπτωση που «δεν υπάρξει ατύχημα στη διάσκεψη της Γενεύης, το καλοκαίρι θα έχουμε δημοψήφισμα».

Ανέφερε ότι πάνω από 100 ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν στη Γενεύη, εκ των οποίων τα 8-10 είναι τα πιο δύσκολα. Στην περίπτωση που υπάρξει κατάληξη στο εδαφικό, τότε θα δοθούν οι χάρτες και στη συνέχεια θα συζητηθούν οι εγγυήσεις, δήλωσε ο Μ. Ακιντζί.

Στο μεταξύ νέα συνάντηση των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, προγραμματίζεται για τις 4 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται άλλη συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου, πριν από τη μετάβασή τους στη Γενεύη.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν δέχεται τους «5» του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Ακιντζί"

Μόνο αλιευτικό δεν είναι το τουρκικό σκάφος που “κόλλησε” στη Κω! Που ανήκει και τι δουλειά κάνει

Η Αθήνα τηρεί για προφανείς λόγους χαμηλούς τόνους στην υπόθεση του τουρκικού πλοίου ALCATRAS που από χθες το πρωί έχει προσαράξει στην Αμμόγλωσσα της Κω. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για κάποια τουρκική “πονηριά”, αλλά επίσης κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Κι αυτό όχι μόνο λόγω του φορτίου του, που είναι ένα αντιπυραυλικό σύστημα που προορίζεται για φρεγάτες του ναυτικού των Τούρκων.Οι μισές αλήθειες που λέγονται από την πλευρά των Τούρκων είναι λογικό να προκαλούν καχυποψία.

Το ΑLCATRAS παρουσίαζεται από τους Τούρκους ως αλιευτικό. Μόνο τέτοιο δεν είναι. Το πλοίο ανήκει στην τουρκική εταιρεία BTT MARINE TECHONOGY και έχει καταχωρηθεί ως πλοίο ερευνών και καλωδιακών εργασιών! Συνεπώς δεν το χρησιμοποιούν για ψάρεμα.

Ο καπετάνιος του πλοίου θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο τη ρυμούλκηση στο λιμάνι της Κω,λόγω του φορτίου του. Το οποίο στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέται ως “τεχνολογικός εξοπλισμός”. Ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ρήγμα και πιθανή ρυμούλκησή του να είναι επικίνδυνη. Όσοι γνωρίζουν τη περιοχή υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει υποστεί το σκάφος τόσο σοβαρό ρήγμα.

militaire
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο αλιευτικό δεν είναι το τουρκικό σκάφος που “κόλλησε” στη Κω! Που ανήκει και τι δουλειά κάνει"

Ποιες παγίδες κρύβει το υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα

Δίκοπο µαχαίρι αποδεικνύεται ο νέος νόµος για το πλαστικό χρήµα, αφού εκατοµµύρια µισθοσυντήρητοι απειλούνται µε πρόσθετους φόρους και έξτρα χρεώσεις για τις αγορές που θα κάνουν µε κάρτες από 1.1.2017.

Από τη μία απειλούνται με πρόστιμα αν δεν κάνουν δαπάνες με τραπεζικά μέσα πληρωμών, από την άλλη όμως κινδυνεύουν με αυξημένα τεκμήρια - ή με «πανωτόκια» αν χάσουν τον έλεγχο και φουσκώσουν τις κάρτες τους. Με βάση τις νέες διατάξεις, όπως τις ψήφισε την περασμένη Δευτέρα τα μεσάνυχτα η Βουλή -και αν δεν αλλάξει πάλι κάτι πριν ή μετά την 1η Ιανουαρίου-, σύζυγοι που έχουν κοινό ταμείο θα αναγκαστούν να χωρίσουν λογαριασμούς και κάρτες, ενώ υπερήλικες και βαριά ανάπηροι θα πρέπει να συλλέγουν ξανά χάρτινες αποδείξεις - υποχρέωση δηλαδή που δεν έχει κανένας πια εδώ και χρόνια! Με τα νέα δεδομένα πλέον, από 1/1/2017:

■ Απειλούνται με πρόστιμο 22% όσοι δεν πραγματοποιούν μέσω κάρτας τις δαπάνες που ζητά το κράτος.
■ Υποχρεώνονται ακόμα και οι άποροι να πραγματοποιούν αγορές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και με χρήματα που δεν έχουν για το τεκμαρτό εισόδημα που τους βαραίνει.
■ Ανεργοι ή νοικοκυρές χωρίς εισόδημα δεν καλύπτονται από τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο/η σύζυγός τους που έχει κάρτα και εισοδήματα, αλλά απαιτείται να εμφανίσουν δικές τους δαπάνες.
■ Βαριά ανάπηροι ή ηλικιωμένοι που ζουν καθηλωμένοι στα σπίτια τους ή σε μικρά χωριά απαιτείται και πάλι να προσκομίζουν αποδείξεις (!) για να καλύψουν το 10%-20% του πραγματικού ή πλασματικού εισοδήματός τους, όπως το υπολογίζει η εφορία.

Παγίδα Νο 1: Ποιοι υποχρεούνται σε δαπάνες µε κάρτα

Το βασικό κίνητρο για τη διάδοση του πλαστικού χρήματος που δίνει ο νέος νόμος είναι η απειλή προστίμων σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Αν δεν ξοδέψουν το 10%-20% του φορολογητέου εισοδήματός τους μέσα στο 2017 με τραπεζικά μέσα, το 2018 θα πληρώσουν και πρόστιμο 22% κατά την εκκαθάριση φόρου, για τις δαπάνες που δεν έκαναν με κάρτες ή e-banking. Από την υποχρέωση να πληρώνουν με κάρτες εξαιρούνται ρητώς οι φυλακισμένοι και όσοι ζουν σε ίδρυμα ή δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο εξωτερικό. Δεν προβλέπεται εξαίρεση όμως για στρατεύσιμους που αμείβονται με λιγότερα από 10 ευρώ τον μήνα, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και προστάτες των οικογενειών τους! Τελευταία στιγμή προτού ψηφιστεί προστέθηκε εξαίρεση στον νόμο για ηλικιωμένους άνω των 70 και για άτομα με αναπηρία άνω του 80%. Ακόμα και αυτοί, όμως, απαιτείται να προσκομίζουν χάρτινες αποδείξεις δαπανών για το 10%-20% του εισοδήματός τους! Επίσης, δεν απαλλάσσονται κάτοικοι μικρών απομακρυσμένων χωριών με λίγους ηλικιωμένους κατοίκους, που δεν έχουν καν POS και ΑΤΜ. Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι αυτό θέλουν να το διορθώσουν άμεσα, παρότι παρέλειψαν να το πράξουν επί μία εβδομάδα που ήταν το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Παγίδα Νο 2: Τεκµαρτό εισόδηµα

Μέγα πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν καν εισόδημα ή τους πιάνει «τεκμήριο». Η διάταξη που ψηφίστηκε απαιτεί δαπάνες 10%-20% επί του φορολογητέου εισοδήματος. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα ότι:

■ Ανεργος ή απλήρωτος εργαζόμενος χωρίς εισόδημα και με τεκμήριο 9.000 ευρώ πρέπει να δαπανήσει 900 ευρώ με κάρτες, αλλιώς θα πληρώσει πρόστιμο στην εφορία 198 ευρώ.
■ Κατάκοιτος με 80% αναπηρία και τεκμήριο (σπίτι) 9.500 ευρώ πρέπει να μαζέψει χάρτινες αποδείξεις για 950 ευρώ, αλλιώς θα πληρώσει πρόστιμο 208 ευρώ.
Από την άλλη, αν κάποιος εμφανίσει μεγάλες πληρωμές στην κάρτα του, κινδυνεύει με έλεγχο «πόθεν έσχες» ενώ εξανεμίζει την αποταμίευση και το προς ανάλωση για τα επόμενα χρόνια εισόδημά του, αφήνοντάς τον έκθετο σε φορολογικούς ελέγχους, τεκμήρια αγοράς και πρόστιμα.

Παγίδα Νο 3: Ατοµικό αφορολόγητο

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος καλύπτει με δαπάνες το δικό του αφορολόγητο. Ετσι σε ένα ζευγάρι:
(α) Αν χρησιμοποιούν την ίδια πιστωτική κάρτα (μία κύρια και μία πρόσθετη) οι δαπάνες ανάγονται όλες στο ΑΦΜ του κύριου μέλους. Ο άλλος φαίνεται σαν να μην έχει κάνει δαπάνες. Αντίστοιχα αν πληρώνουν από κοινό λογαριασμό, δεν μπορούν να επιμεριστούν οι δαπάνες που αφορούν το εισόδημα του ενός συζύγου και του άλλου. Αρα ο ένας μπορεί να έχει περίσσιες δαπάνες και ο άλλος λιγότερες και να υποστεί πρόστιμο.
(β) Νοικοκυρές που δεν έχουν καν εισόδημα, αλλά έχουν τεκμήριο (π.χ. σπίτι) δεν μπορούν να καλυφθούν από τις δαπάνες που κάνει ο σύζυγος που εργάζεται.
Ετσι οι έγγαμοι που εργάζονται υποχρεώνονται να έχουν πλέον ξεχωριστό ταμείο, ενώ οι άνεργοι ή απλήρωτοι σύζυγοι θα υποστούν πρόστιμα 22%, όπως προβλέπει ο νόμος.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες παγίδες κρύβει το υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα"

Ζέμαν: Δεν φιλοξενούμε μουσουλμάνους μετανάστες

O πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν επανέλαβε κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του που προβλήθηκε σήμερα, την άρνησή του η Δημοκρατία της Τσεχίας να φιλοξενήσει «μουσουλμάνους μετανάστες», ενώ καταφέρθηκε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ανίκανη και γραφειοκρατική».

«Το να υποδεχθούμε μουσουλμάνους μετανάστες, που θα είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στην χώρα μας, θα σήμαινε ότι θα δημιουργούσαμε ένα φυτώριο (ικανό να οδηγήσει σε) ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες» επισήμανε ο Ζέμαν στο μήνυμά του που προβλήθηκε από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

«Σχεδόν κανείς δεν αμφισβητεί πλέον σήμερα τη σχέση του μεταναστευτικού κύματος και των τρομοκρατικών επιθέσεων» πρόσθεσε ο επικεφαλής του τσεχικού κράτους, ο οποίος εξελέγη στις αρχές του 2013.

«Για αυτό ακριβώς αντιτίθεμαι στην ιδέα βάσει της οποίας θα ήταν καλό να φιλοξενήσουμε στην χώρα μας τα επόμενα δύο χρόνια περίπου 6.200 μετανάστες σε μια, όπως ονομάζεται, εθελοντική βάση, κάτι που είναι σχεδόν το ίδιο με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις» συμπλήρωσε.

Ο Μίλος Ζέμαν αντιθέτως τάχθηκε υπέρ της παροχής «βοήθειας στους μετανάστες στην χώρα καταγωγής τους ή σε γειτονικές χώρες», όπως επίσης για την παροχή βοήθειας στην Ιταλία και την Ελλάδα, χώρες που «βρίσκονται αντιμέτωπες με το μεταναστευτικό κύμα».

Ο Ζέμαν επίσης κατήγγειλε «την νυν διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Για το μεγαλύτερο μέρος του σφάλματος του Brexit φέρει την ευθύνη η νυν διοίκηση της ΕΕ που είναι απόλυτα ανίκανη και γραφειοκρατική, που ευθύνεται για την απομάκρυνση των πολιτών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και δεν είναι καν ικανή να εκπληρώσει ένα τόσο θεμελιώδες καθήκον, που είναι δικό της, να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» κατέληξε ο πρόεδρος της Τσεχίας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζέμαν: Δεν φιλοξενούμε μουσουλμάνους μετανάστες"

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος χρόνος στη φορολογία

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει ο νέος χρόνος που μπαίνει σε μία εβδομάδα.
Μεταξύ των αλλαγών που ισχύουν από την αρχή του έτους περιλαμβάνονται οι αυξήσεις στους συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα τσιγάρα. Στον αντίποδα, για τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις.
Οι φορολογικές κλίμακες
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν μειώσεις στα αφορολόγητα όρια και αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η τελική εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος για το επόμενο έτος θα διενεργηθεί αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το 2017, με τις νέες κλίμακες επί του συνόλου των αποδοχών που θα έχουν εισπράξει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το 2016.
Ενοίκια
Οι φορολογούμενοι που εισπράττουν μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με τη νέα φορολογική κλίμακα αυξάνεται από 11% σε 15% το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Έτσι, όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%. Όσοι εισπράττουν ενοίκια από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με φόρο 35%. και όσοι εισπράττουν ενοίκια από τα 35.001 και άνω θα επιβαρυνθούν με φόρο 45%.
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις καθώς ο συντελεστής 26% που επιβαλλόταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ έχει μειωθεί στο 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις προκύπτουν για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα πάνω από τις 35.000 ευρώ. Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Επιπλέον θα επιβαρυνθούν με τέλος επιτηδεύματος και προκαταβολή φόρου η οποία ανέρχεται πλέον στο 100%.

Μπλοκάκια
Προκειμένου για μισθωτούς που διατηρούν και έσοδα από μπλοκάκια τα εισοδήματα από τις δυο πηγές θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα. Στη συνέχεια, θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών. Ωστόσο, η έκπτωση θα ισχύσει μόνο για το εισόδημα από μισθούς. Επιπλέον, στους έχοντες ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.
Πλαστικό χρήμα για το αφορολόγητο
Από την Πρωτοχρονιά καθίσταται υποχρεωτική η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για όλες τις συναλλαγές που η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Το συγκεκριμένο όριο είναι σήμερα 1.500 ευρώ.
Το 2017, όσοι έχουν εισόδημα εώς 10.000 ευρώ, για να δικαιούνται το αφορολόγητο θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δαπάνες με τη χρήση κάρτας για το 10% του εισοδήματος τους. Για εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 15%, και για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ σε 20%.
Αυτό σημαίνει ότι ένας μισθωτός με εισόδημα 10.000 ευρώ για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό θα πρέπει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους να πραγματοποιήσει με τη χρήση πλαστικού χρήματος δαπάνες 1.000 ευρώ. Για εισόδημα 15.000 ευρώ οι δαπάνες μέσω καρτών θα πρέπει να ανέρχονται σε 1.750 ευρώ. Για εισόδημα 20.000 ευρώ το ύφος των απαιτούμενων δαπανών μέσω καρτών ανέρχεται σε 2.500 ευρώ. Για εισόδημα 30.000 ευρώ θα απαιτούνται ανάλογες δαπάνες 4.000 ευρώ, για εισόδημα 50.000 ευρώ δαπάνες 8.000 ευρώ και για εισόδημα 80.000 ευρώ δαπάνες 14.000 ευρώ.
Οι αλλαγές στους έμμεσους φόρους
Βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο κίνησης, τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, καφές, σταθερή τηλεφωνία και internet, θα στοιχίζουν παραπάνω από την 1η Ιανουαρίου.
Όπως εξηγεί το euro2day οι αυξήσεις θα είναι οι εξής:
* Ανατιμήσεις 3-8 λεπτά στα καύσιμα: Ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο. Στη βενζίνη η αύξηση της λιανικής τιμής υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 4 λεπτά το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου είναι 8 λεπτά το λίτρο.
* Επιβάρυνση 50 λεπτά στο πακέτο: Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο. Ηδη κάποιες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις 20 λεπτών το πακέτο καλύπτοντας το ένα μέρος της αύξησης.
* 10 λεπτά ακριβότερος ο καφές – έως 25% η επιβάρυνση στο ράφι: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.
* 10 λεπτά πάνω τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης και στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
* 6% πάνω οι λογαριασμοί σε σταθερά και ίντερνετ: Επιβάλλεται τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα φθάσει το 6%.
* 30% πάνω ο ΦΠΑ σε νησιά. Τις προηγούμενες ημέρες ψηφίστηκε η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, έως τις 31-12-2017- σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Σαμοθράκη και τα Δωδεκάνησα με εξαίρεση τη Ρόδο και την Κάρπαθο.
Στα υπόλοιπα νησιά τα οποία έως σήμερα είχαν εξαιρέσεις, οι συντελεστές αυξάνονται. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα νησιά: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Κουφονήσια και Δήλος.
tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος χρόνος στη φορολογία"

Αναστασιάδης: Τεστ για τον Ερντογάν η διάσκεψη της Γενεύης

Για ιστορική στιγμή κάνει λόγο ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας στην επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, τονίζοντας ότι στην Ελβετία θα δοκιμαστούν οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς και μάλιστα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. «Για πρώτη φορά απέναντι μας θα ευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και να αποδείξει, εάν η θετική ρητορική, στην οποία συχνά καταφεύγει, θα μετατραπεί σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση», τονίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε άρθρο στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Ο Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι «αυτή την ιστορική στιγμή όχι μόνο δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε αλλά και να την αναδείξουμε», ενώ σημειώνει πως «αποτελούσε δικό μας στόχο για δεκαετίες ολόκληρες να βάλουμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τη θέσουμε ενώπιον των ιστορικών ευθυνών της».

Επίσης, εκφράζει την πεποίθηση ότι «ο φιλόδοξος στόχος επίτευξης λύσης είναι εφικτός», υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με συγκεκριμένα και απτά βήματα, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της ασφάλειας. Καταλήγοντας ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι ιεραρχεί πολύ ψηλά «τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων , τις οποίες απόλυτα λαμβάνω υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων μας και στην προσπάθεια επίτευξης μιας λύσης, η οποία επιδιώκουμε να είναι αμοιβαία αποδεκτή και να μην αφήνει νικητές και ηττημένους».

Εξάλλου, σε δικό του άρθρο ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε, εκφράζει την εκτίμηση ότι «οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση μιας συνολικής λύσης, η οποία είναι πιθανή εντός του 2017».

Επίσης , ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής , Ανδρέας Μαυρογιάννης, αφού υποστηρίζει ότι «το αποτέλεσμα της ώρας της αλήθειας δεν είναι προδιαγεγραμμένο», επισημαίνει ότι «εγγυήσεις δεν μπορούν να υπάρχουν, ούτε μεταμφιεσμένες, ούτε καλοντυμένες, ούτε σε νέα συσκευασία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης: Τεστ για τον Ερντογάν η διάσκεψη της Γενεύης"

Κούλογλου: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει -Ο Σόιμπλε θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση

Aρωμα εκλογών, με ευθύνη του Eurogroup και προσωπικά του Β. Σόιμπλε, βλέπει να υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

«Αν ήθελε το Eurogroup να κλείσει η αξιολόγηση θα την έκλεινε. Γιατί η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να κάνει συμβιβασμούς, ακόμη και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει γιατί δεν θέλει το Eurogroup και ο Σόιμπλε που κυριαρχεί» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κατά τη γνώμη μου, η αξιολόγηση δεν θα κλείσει γιατί δεν θέλουν να την κλείσουν, θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Εγώ θεωρώ ότι θα ροκανίσουν τον χρόνο.
Επίσης έχουμε μια αλλαγή συσχετισμών στο ΔΝΤ. Αφ' ενός περιμένουν την ανάληψη της ηγεσίας από τον Τραμπ κι αφ΄ ετέρου και το κυριότερο, έχουμε αποδυνάμωση της Λαγκάρντ με την καταδίκη της, σε όφελος του Τόμσεν, ο οποίος είναι αναμεμειγμένος στο ελληνικό πρόγραμμα προσωπικά και είναι πιο σκληρός. Η Λαγκάρντ ως πολιτικός μπορεί να καταλάβει και την πολιτική αναγκαιότητα να κλείσει η αξιολόγηση, ο Τόμσεν είναι πιο τεχνοκράτης και θέλει να αποδείξει ότι είχε δίκιο, ότι φταίνε οι Ελληνες και ότι το πρόγραμμα δεν είναι λάθος όπως του καταλογίζουν. Ο Τόμσεν είναι ένα από τα μοιραία πρόσωπα της ελληνικής τραγωδίας και η αποδυνάμωση της Λαγκάρντ τον ευνοεί.

Τελικά πιστεύω ότι θα μας πάνε ροκανίζοντας και την υπομονή και την οικονομία και την πολιτική και την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση» ανέφερε.

Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον βλέπει φίλους στην Κομισιόν, στην ΕΚΤ και προπάντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να προσθέσει πάντως, ότι «αν η Γερμανία δεν θέλει, στην Ευρώπη δεν λαμβάνεται καμία απόφαση».

Σ' αυτό το δυσμενές περιβάλλον, θεωρεί ότι το μεγάλο μας χαρτί είναι η επίλυση του Κυπριακού, η οποία θα εκτόνωνε τις σχέσεις με την Τουρκία και θα επηρέαζε θετικά το Βερολίνο, ακόμη και στα οικονομικά μας θέματα.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να αποφασιστεί με όρους συμφιλίωσης του κυπριακού λαού και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

Σε μια ελεύθερη συζήτηση εφ' όλης της ύλης και με αφορμή το τέλος του έτους, ο κ. Κούλογλου μιλάει ακόμη για το Brexit λέγοντας ότι η βρετανική ελίτ προσπαθεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ για την ισλαμική τρομοκρατία, τονίζει ότι φοράει έναν θρησκευτικό μανδύα, αλλά στην ουσία πρόκειται για το αποτέλεσμα γεωπολιτικών αντιθέσεων και όχι για σύγκρουση διαφορετικών πολιτισμών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κούλογλου: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει -Ο Σόιμπλε θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news