facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Αθηναίων: «Η Ρόδα του Συντάγματος θα λειτουργήσει όταν διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία της»

Σχετικά με τη Ρόδα Παρατήρησης που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος, o Δήμος Αθηναίων διευκρινίζει τα εξής:

Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » " Δήμος Αθηναίων: «Η Ρόδα του Συντάγματος θα λειτουργήσει όταν διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία της» "

Ναύπλιο: Ελληνες κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων - Ανάγκαζαν Ρουμάνους να δουλεύουν χωρίς αμοιβή

Για εμπορία ανθρώπων κατηγορούνται δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες κατακρατούσαν επτά Ρουμάνους, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες. Επίσης, για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται ένας 35χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Ρουμάνος.

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο 27χρονος Ρουμάνος μαζί με συμπατριώτη του, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων.

Εκεί τους παρέδωσαν στους τρεις Έλληνες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τους απειλούσαν, τους κρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες χωρίς να τους καταβάλουν αμοιβή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ναύπλιο: Ελληνες κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων - Ανάγκαζαν Ρουμάνους να δουλεύουν χωρίς αμοιβή "

Στο ΦΕΚ η τροπολογία για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, με τη νέα ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54 στο νόμο 4447/2016 "Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις" καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφάσεις.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.

Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μην κατηγορηθεί όπως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι επιβάλει στους δήμους χιλιάδες συμβασιούχους, σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει ότι "σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει".

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο ΦΕΚ η τροπολογία για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους "

Γιος γνωστού τραγουδιστή σε κύκλωμα εκβιαστών

Στα χέρια των διωκτικών άρχων έπεσαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και γιος γνωστού τραγουδιστή οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία εκβίαζε μεσίτες, ενοικιαστές και αγοραστές ακινήτων με στόχο να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ μετά από μια συντομευμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τρία άτομα τα οποία από ότι φαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από επαγγελματίες και ανυποψίαστους πολίτες.

Πως όμως ενεργούσε η ομάδα και πως ξεκίνησε το επικίνδυνο παιχνίδι των εκβιαστών;

Ο ένας από τους συλληφθέντες, μεσίτης στο επάγγελμα, αλλά και πεθερός του γιου του γνωστού τραγουδιστή, ήρθε σε αντιπαράθεση με δυο κατασκευαστές οικοδόμων, οι οποίοι είχαν απευθυνθεί σε αυτόν, αλλά και σε άλλους μεσίτες προκείμενου να πουλήσουν τα νεόδμητα ακίνητα τους.

Οι συνάδελφοι του πεθερού του γνωστού τραγουδιστή κατάφεραν πρώτοι να βρουν αγοραστές κι ενοικιαστές και να διαθέσουν τα ακίνητα.

Τότε ο μεσίτης που κατηγορείται και ως εγκέφαλος του κυκλώματος άρχισε τους εκβιασμούς, καθώς έχασε τα χρήματα της προμήθειας που θα έπαιρνε σε περίπτωση που πουλούσε αυτός τα ακίνητα. Έτσι μαζί με το γαμπρό του αλλά κι άλλο ένα άτομο άρχισαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους.

Το τρίτο πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 49χρονος άνδρας τηλεφωνούσε σε αγοραστές, μεσίτες και εργολάβους οικοδομών και τους ζητούσε χρηματικά ποσά, ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσε με τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους σε περίπτωση που δεν του καταβάλουν τα χρήματα. Στη συνέχεια ο 49χρονος που αθλούνταν στο γυμναστήριο του γιου του γνωστού τραγουδιστή του τηλεφωνούσε και τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια από τα θύματα ενέδωσαν στους εκβιασμούς του κυκλώματος με χαρακτηριστική την περίπτωση ενός εργολάβου και ενός μεσίτη οι οποίοι αναγκάστηκαν να τους καταβάλουν το ποσό των 8.000 ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές τα μέλη του κυκλώματος πυρπόλησαν και το αυτοκίνητο ενός μεσίτη ο οποίος δεν ενέδωσε στις πιέσεις τους.

Τα μέλη της εγκληματικά οργάνωσης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα από τον οποίο πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Γιος γνωστού τραγουδιστή σε κύκλωμα εκβιαστών "

Εθνικό πένθος στη Ρωσία για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι [photos+vds]

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των 93 θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ στα ανοιχτά του Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.
«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.
«Η περιοχή της συντριβής του Tu-154 έχει καθοριστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες», ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι επτά πτώματα έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής.
Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη τα πτώματα επτά επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.
Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων πιθανώς να βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, είπε στο Ria Novosti μια πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ -που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.
«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.
Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί. Αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος "Αλεξάντροφ" δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της διάσημης χορωδίας Ensemble Alexandrov του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαλίλοφ, ο Αντον Γκουμπάκοφ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του υπουργείου Άμυνας, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, προσωπικότητα στη Ρωσία λόγω του έργου της ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Δίκαιη Βοήθεια".
Έμπειρος ο πιλότος
Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα Channel One, NTV και Zvezda επιβεβαίωσαν ότι εννέα δημοσιογράφοι τους ήταν μεταξύ των επιβατών.
Έρευνα διέταξε ο Πούτιν - Αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής.
Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να "συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι", ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά του" στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργεια. Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. 
«Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε», εξηγεί ο Όζεροφ . «Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας», τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.
H απογείωση του Τουπόλεφ
life
Διαβάστε Περισσότερα » " Εθνικό πένθος στη Ρωσία για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι [photos+vds] "

Φράτσερ (DIW): Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα ολοκληρωθούν σε 10-15 χρόνια

«Εάν η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμό 2-2,5%, ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% είναι εφικτός», αναφέρει άτυπος σύμβουλος της Μέρκελ – Το βάρος του χρέους, όμως, εμποδίζει αυτή την ανάπτυξη συμπληρώνει

«Το 2017 θα είναι μια χρονιά πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει από τις διάφορες εκλογές. Εν τούτοις είμαι αισιόδοξος σε ότι αφορά την Ευρώπη. Και για την Ελλάδα, την Ισπανία αλλά και την Ιταλία, διότι έχουν γίνει ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις. Και τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται εμφανή. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ελλάδα αναπτύσσεται και πάλι. Η ανάπτυξη είναι μικρή βέβαια όπως και στην Ιταλία, αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίο συνηγορούν στο ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της μπορεί να επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά και στη συνέχεια. Η ελπίδα μου είναι ότι αυτή επιτάχυνση θα γίνει πιο γρήγορα από ό,τι αυτή τη στιγμή», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μάρτσελ Φράτσερ, ο άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, όπως χαρακτηρίζεται από τον γερμανικό Τύπο.

«Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα και σε πολλά θέματα είναι πολύ πλούσια. Σε πολιτισμό, σε ποιότητα ζωής, σε καινοτόμα μυαλά. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους στις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα πρέπει όμως να κοροϊδεύει κανείς τον εαυτό του ότι θα ολοκληρωθούν το 2018 με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», αλλά «σε 10-15 χρόνια, διότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κρατική μηχανή. Πρέπει να αποκτήσει ένα κράτος στο οποίο να λειτουργεί, όπου όλοι οι πολίτες θα πληρώνουν φόρους, που θα επιτρέπει στους επενδυτές να πάρουν άδεια χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά της ώστε σε ένα-ενάμιση χρόνο να τα θέσει υπό έλεγχο και να έχει μια προοπτική για να μην εξαρτάται πλέον από τους δανειστές της».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για το χριστουγεννιάτικο δώρο στους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα της ελάφρυνσης του χρέους λέει: «Είναι γελοία με τέτοια διαφωνία. Δείχνει όμως το πραγματικό πρόβλημα, την απώλεια εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές. Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι οι δανειστές δεν θα είχαν αντίρρηση αν είχε συμφωνηθεί ανοικτά και με διαφάνεια». Προσθέτει δε ότι «και οι δυο πλευρές πρέπει να ενεργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να οικοδομείται εμπιστοσύνη».
Το ουσιαστικό θέμα κατά τον Μάρτσελ Φράτσερ είναι «εάν το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% είναι ρεαλιστικό» και υποστηρίζει ότι «εάν η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμό 2-2,5%», είναι. Προσθέτει όμως πως «το πρόβλημα είναι πώς θα έχουμε αυτήν την ανάπτυξη την στιγμή κατά την οποία υπάρχει το βάρος του χρέους, για να επιτευχθεί αυτό το πλεόνασμα».

Πρότεινε μάλιστα «πριν ενάμιση χρόνο να συνδεθούν οι τόκοι με την ανάπτυξη. Εάν δεν υπάρχει δηλαδή ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα πληρώνει, εάν υπάρχει θα τους καταβάλει».
Στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, στο υπουργείο Οικονομικών άκουσαν μεν την ιδέα, αλλά «είπαν ότι είναι πολιτικά δύσκολα εφαρμόσιμο. Από οικονομικής απόψεως όμως είναι δυνατός ένας συμβιβασμός, διότι αυτό το οποίο γίνεται τώρα με τους τόκους δεν έχει νόημα. Οι τόκοι αυτοί είναι συνδεδεμένοι με την ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την αγορά και όχι με την ανάπτυξη της Ελλάδας. Αυτό είναι το λάθος κατά την γνώμη μου και η Ελλάδα πρέπει με τον τρόπο που προτείναμε να απαλλαγεί από το βάρος αυτό σε δύσκολους καιρούς. Θα καταβάλλεται δηλαδή ένα μέρος μόνον των τόκων και μόνον σε καλύτερους καιρούς, όταν αναπτύσσεται».

Πρόκειται δηλαδή για μια μορφή ελάφρυνσης για όσο καιρό η Ελλάδα περνάει δύσκολα αλλά όταν αναπτύσσεται δυναμικά, συγκεντρώνει δηλαδή φόρους, θα πρέπει να καταβάλει το 1/5 ή το 1/4 της ανάπτυξης σε τόκους στους δανειστές, σημειώνει, ενώ θεωρεί ότι έτσι αποφευχθούν και διαμάχες όπως αυτή με το μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο, οι οποίες καταστρέφουν την εμπιστοσύνη και είναι για όλους βλαπτικές. «Και οι δυό πλευρές μπορούν να είναι πιο έξυπνες σε τέτοια θέματα», λέει.

Την μη αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου την χαρακτηρίζει μη αναγκαία, διότι «δεν θα βελτιώσει την ζωή των κατοίκων». Η ελληνική κυβέρνηση κατά τη γνώμη του Γερμανού οικονομολόγου «δεν θα έπρεπε να εισάγει συνέχεια εξαιρέσεις, οι οποίες βραχυπρόθεσμα βελτιώνουν κάπως την ζωή ορισμένων πολιτών αλλά κάνουν συνολικά κακό σε όλους και στην ελληνική οικονομία. Το θέμα δεν είναι ο ΦΠΑ, αλλά το ότι δεν πληρώνουν φόρους αυτοί που έχουν να πληρώσουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Μελετών (DIW): «Δυστυχώς η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να κάνει πιο ευτυχείς τους πολίτες σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς. Φυσικά και συμμερίζομαι να δώσει κάτι στους μη έχοντες, αλλά πρέπει προηγουμένως να πληρώσουν τους φόρους τους οι έχοντες. Εκεί πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει, να μεταρρυθμίσει την κρατική μηχανή, έτσι ώστε να μπορεί να συλλέξει φόρους από όσους μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν».

Για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και τη διαφωνία ΔΝΤ-Σόιμπλε, λέει πως δεν αναμένει κάποια σοβαρή εξέλιξη πριν το 2018, τονίζει όμως ότι βλέπει «την απόλυτη αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του χρέους. Νομίζω ότι κανένας δεν το βλέπει διαφορετικά και εδώ στο Βερολίνο. Νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους».

Στο ερώτημα εάν εννοεί και τον κ. Σόιμπλε, απαντά: «Όταν λέω όλοι, είναι σαφές ποιος μπορεί να συμπεριλαμβάνεται. Η διαφωνία βρίσκεται στο πώς θα γίνει. Ορισμένοι λένε ότι πρέπει να γίνει τώρα για να βοηθήσουμε τους Έλληνες και να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα, άλλοι λένε ότι αν το κάνουμε τώρα οι Έλληνες θα πάψουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις, όχι δηλαδή μέχρι το 2018 για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα. Και μετά βέβαια τίθεται το θέμα τι ύψους ελάφρυνση πρέπει να γίνει. Φυσικά οι δανειστές θέλουν όσο γίνεται μικρότερη».

Εν τούτοις, κατά την γνώμη του «αναγκαίο θα ήταν στην πραγματικότητα ένα κούρεμα μέρους του χρέους, αλλά είναι αδύνατο πολιτικά διότι η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους πολίτες ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Αναμένω ότι θα γίνει κάτι ανάλογο με την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, δηλαδή μείωση των επιτοκίων, περαιτέρω παράταση του χρόνου αποπληρωμής του, ότι δηλαδή ο χρόνος από 30 χρόνια θα επιμηκυνθεί και άλλο και ότι το επιτόκιο θα μειωθεί επίσης ή θα γίνει ένα διάλειμμα στις πληρωμές. Δεν είναι το καλύτερο, πιστεύω ότι είναι προτιμότερο ένα κούρεμα του χρέους από οικονομικής απόψεως, αλλά από πολιτικής δεν θεωρώ ρεαλιστικό ότι θα γίνει».

Για το αν το ΔΝΤ, θα παραμείνει στο πρόγραμμα, αφού ο κ. Σόιμπλε δεν συζητά καν το θέμα της ελάφρυνσης o Μάρτσελ Φράτσερ πιστεύει «ότι θα βρεθεί ένας συμβιβασμός, ώστε να παραμείνει το ΔΝΤ τουλάχιστον ως τεχνικός σύμβουλος, διότι αυτό υποσχέθηκε η γερμανική κυβέρνηση, ότι θα συμμετέχει το ΔΝΤ και ότι δεν θα γίνει κούρεμα του χρέους. Αυτή είναι η δύσκολη πρόκληση, αλλά πιστεύω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα βρει τελικά μια λύση με το ΔΝΤ, την κ. Λαγκάρντ. Σημαντικό για τους Ευρωπαίους και την γερμανική κυβέρνηση είναι να παραμείνει το ΔΝΤ, αλλά ενδεχομένως αυτό να γίνει χωρίς να συμμετέχει με δικά του χρήματα».

Για τον αν η κατάσταση περιπλακεί λόγω των γερμανικών εκλογών θεωρεί ότι «θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι και χωρίς τις εκλογές η θέση της Γερμανίας, αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών της ευρωζώνης είναι να γίνει ελάφρυνση δυνητικά μετά το 2018, αφού εφαρμοστεί με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και είναι κατανοητό».

Για την επιμονή της ελληνικής αντιπολίτευσης να ζητά εκλογές λέει ότι «η ειδικότητά μου είναι η οικονομία, όχι η πολιτική. Εξαρτάται από το τι κάνει μια κυβέρνηση, αν δηλαδή θα εφαρμόσει καλύτερα και ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις, εάν κλείσει με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα, αν γίνει μια γενναία ελάφρυνση του χρέους κλπ. Τότε μπορεί μια κυβερνητική αλλαγή να έχει πλεονεκτήματα, αλλά σίγουρο δεν είναι».

Ο Μάρτσελ Φράτσερ θεωρεί ότι «η Ελλάδα παίζει ένα σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο. Μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα είναι προς το κοινό συμφέρον όλων, διότι είναι και πολιτικά πιο ισχυρή και μπορεί να παίξει ένα πιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Όλοι θα είχαν συμφέρον να ανακάμψει οικονομικά».

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους Έλληνες είναι: «Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία, έχουμε κοινή ταυτότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη και η Γερμανία επιθυμούν από καρδιάς να ανακάμψει η Ελλάδα οικονομικά και να βελτιωθεί η κατάσταση».
Aστειευόμενος, λέει ότι θα συμβούλευε την κυρία Μέρκελ να κάνει ως δώρο τα Χριστούγεννα στους Έλληνες «έναν καινούριο Ότο Ρεχάγκελ, για να ξανακερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φυσικά».

Στο ερώτημα τι θα της έλεγε αν ρωτούσε η ίδια, τι δώρο να κάνει στην Ελλάδα σοβαρεύει και λέει: «Μιλάτε για χρήματα, το κατάλαβα... Το έχω ήδη πει. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους. Στις πολιτικές όμως διαπραγματεύσεις δεν υπάρχουν μονομερή δώρα. Είναι δούναι και λαβείν. Αν δίνει μόνο η μια πλευρά, δεν λειτουργεί το πράγμα. Η Ελλάδα ίσως πιστεύει ότι συνεχώς δίνει και δεν παίρνει τίποτα και το αντίθετο συμβαίνει με τους Ευρωπαίους. Νομίζω, όμως, ότι η συμφωνία η οποία έγινε είναι καλή. Θα πρέπει να συγκεντρώνεται κανείς όμως στην ουσία και να αποφεύγει τις διαμάχες. Το σημαντικότερο θα ήταν ίσως η περαιτέρω υποστήριξη από την γερμανική κρατική Τράπεζα Επενδύσεων (KfW) και άλλους θεσμούς, για να δημιουργήσουν φορείς δανείων για επιχειρήσεις, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων που είναι μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτή είναι νομίζω η καλύτερη συμβολή της Γερμανίας, το δώρο το οποία μπορεί να κάνει η Γερμανία».

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » " Φράτσερ (DIW): Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα ολοκληρωθούν σε 10-15 χρόνια "

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές

Δέσμευση για ενεργοποίηση του δημοσιονομικού «κόφτη» σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι περιλαμβάνει, σύμφωνα με «non paper» της κυβέρνησης, η επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), η οποία, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανοίγει τον δρόμο για να επαναρχίσει η διαδικασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που συμφωνήθηκαν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι το βοήθημα είναι εφάπαξ κι αν δεν πιαστούν οι στόχοι τότε θα πρέπει να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα.
Το «non paper»

Η κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα έχει συμφωνήσει

* Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών επαναβεβαιώνει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις

Καμία νέα δέσμευση δεν περιλαμβάνεται στην επιστολή που απέστειλε στον ESM το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ας μην ανησυχούν, χρονιάρες μέρες, όλοι αυτοί που θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και σήμερα κόπτονται για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα!

Τι λέει η επιστολή σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου;

– Το μέτρο με τις συντάξεις, που δόθηκαν, προχθές, σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, είναι εφάπαξ και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
– Η αναστολή του ΦΠΑ για νησιά του Αιγαίου που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης αφορά στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του 2017.

Στην επιστολή επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Και υπενθυμίζεται ο δημοσιονομικός μηχανισμός (contingency fiscal mechanism), ο οποίος ενεργοποιείται σε περίπτωση που τα στοιχεία της Eurostat δείξουν ότι δεν επιτεύχθηκαν οι συμφωνηθέντες δημοσιονομικοί στόχοι. Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το 2016 δεν υπάρξει το συμφωνηθέν πλεόνασμα (+0,5%) –γεγονός εξαιρετικά απίθανο, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και εκτιμά η μεγάλη πλειονότητα των αναλυτών–, τότε «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν την διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016».Πως, λοιπόν, διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση; 

Η κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα είχε συμφωνήσει –η επιστολή, απλώς, επαναβεβαιώνει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις. Είτε μας αρέσουν είτε όχι οι δεσμεύσεις αυτές –που δεν μας αρέσουν…–, η κυβέρνηση θα ήταν αδύνατο να κάνει κάτι άλλο. Όπως, μάλιστα, διευκρινίζεται στην επιστολή, αν υπάρξει και στο μέλλον υπεραπόδοση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε συμφωνία με τους θεσμούς, «σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας [...] και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών [...] για τη δημιουργία ενός “μαξιλαριού ρευστότητας” (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Σήμερα λοιπόν:

– Οι χαμηλοσυνταξιούχοι εισέπραξαν την εφάπαξ πληρωμή, που ενίσχυσε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ έχει ήδη ευεργετικά αποτελέσματα στην εγχώρια αγορά.
– Για έναν χρόνο τα νησιά μας, που δέχονται την προσφυγική πίεση, θα καταβάλλουν μειωμένο ΦΠΑ, με επίσης σημαντικές επιπτώσεις στους κατοίκους και τις τοπικές οικονομίες.

Και, πέραν αυτών των άμεσων, χειροπιαστών επιπτώσεων για χιλιάδες νοικοκυριά, σε ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο το πολιτικό συμπέρασμα είναι ηχηρό: οι επιδιώξεις ορισμένων έπεσαν στο κενό. Η πλειοψηφία των κρατών - μελών τάχθηκε υπέρ των δημοσιονομικών μέτρων που υιοθέτησε πρόσφατα η Ελλάδα. Αυτό επισφραγίζει και η επιστολή.

Η ΝΔ, που δεν τόλμησε να ψηφίσει την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, υπακούοντας στα κελεύσματα ακραίων φωνών –όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις–, προσπαθεί, στην απελπισία της, να εμφανιστεί τώρα ως θεματοφύλακας των Μνημονίων! Είναι το νέο (και παμπάλαιο, βέβαια) αφήγημά της: η αφοσίωση στους δανειστές. Με δυο λόγια: «βασιλικότερη του βασιλέως»!

Η δουλική συμπεριφορά, όμως, αντί της υπεράσπισης της εθνικής αξιοπρέπειας, καθώς και η ταύτιση με ακραίες φωνές, νομιμοποιούν λειτουργίες που αποβαίνουν σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών – και ιδίως των πιο αδύναμων. Πόσοι άραγε από τους πολίτες, όποιες διαφωνίες και να έχουν με την κυβέρνηση, αισθάνονται ότι αυτή η επαγγελία της ταύτισης με τους δανειστές, και, μάλιστα, με τους πιο σκληρούς εκπροσώπους τους, τους εκφράζει;


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτές είναι οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές "

Μια «οικογενειακή» ιστορία απάτης: Η ιδιοκτήτρια, η βαφτιστήρα, ο κουμπάρος και δύο λαχεία 880.000 ευρώ

Όχι μόνο προσέλαβε τη βαφτιστήρα της και τον πατέρα της (και κουμπάρο της) στο πρακτορείο του ΠΡΟΠΟ που είχε στην Πετρούπολη με μηνιαίες αποδοχές 2.000 έως 2.500 ευρώ, αλλά για το «ευχαριστώ» της υπεξαίρεσαν δυο Λαϊκά λαχεία μόλις έμαθαν ότι οι αριθμοί τους είχαν κερδίσει 880.000 ευρώ και έσπευσαν να τα εξαργυρώσουν.

Όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε το κόλπο το οποίο είχαν στήσει οι άνθρωποι που ευνοήθηκαν από εκείνη και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Οι αρεοπαγίτες επικυρώνοντας εφετειακή απόφαση, υποχρέωσαν πατέρα και κόρη όχι μόνο να επιστρέψουν το ποσό των κερδών που εισέπραξαν, αλλά να καταβάλουν και τους νόμιμους τόκους υπερημερίας για όσο χρόνια ήταν στην κατοχή τους τα χρήματα.

Το έτος 1999, η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου προσέλαβε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας τη βαφτιστήρα της και κανόνισαν να λαμβάνει μισθό το 40% επί των καθαρών εισπράξεων του πρακτορείου, που σύμφωνα με τον τζίρο της εποχής μεταφραζόταν σε 2.000 με 2.500 ευρώ μηνιαίως.
Όμως, η ιδιοκτήτρια στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να είναι καθημερινά στο πρακτορείο. Έτσι προσελήφθη και ο κουμπάρος της.

Αναγκαίο είναι να διευκρινιστεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των πρακτορείων τα λαχεία που δεν έχουν διατεθεί (πουληθεί) δεν επιστρέφονται αλλά παραμένουν στην κυριότητα του πράκτορα και κληρώνονται για λογαριασμό του.

Τότε, το πρακτορείο είχε αγοράσει 15 πεντάδες για την κλήρωση της 28ης Απριλίου 2009 του Λαϊκού λαχείου.

Το ένα εξ αυτών των λαχείων κέρδιζε 800.000 ευρώ, το δεύτερο 80.000 ευρώ και άλλα τρία από 100.000 ευρώ. Τα δυο λαχεία των 100.000 ευρώ είχαν πωληθεί σε πελάτες πριν από την ημερομηνία της κλήρωσης, το ένα των 100.000 ευρώ είχε πωληθεί λίγες ώρες πριν την ημέρα της κλήρωσης, ενώ τα άλλα δυο που κέρδιζαν από 80.000 και 800.000 ευρώ παρέμεναν στο πρακτορείο απούλητα.

Όπως περιγράφεται στις δικαστικές αποφάσεις «όσα λαχεία δεν πωλούνταν φυλάσσονταν μετά την κλήρωση στο συρτάρι του γραφείου και συναριθμούνταν στο τέλος κάθε μήνα για να υπολογισθεί το κόστος των και αντίστοιχα η ζημία της επιχείρησης».

Παράλληλα, υπήρχε εντολή προς τους υπαλλήλους του πρακτορείου να καταγράφουν κάθε αριθμό λαχείου που παρέμεινε απούλητο. Παρ' όλα αυτά, από ό,τι αποδείχθηκε τόσο ο κουμπάρος όσο και η βαφτιστήρα είχαν άλλα στο μυαλό τους και παρά τις κατ’ επανάληψη παρατηρήσεις της ιδιοκτήτριας για την καταγραφή των απούλητων λαχείων, απέφευγαν να τηρήσουν τη σχετική εντολή της, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη.

Την ημέρα της κλήρωσης υπήρχαν τρία λαχεία απούλητα τα οποία ήταν αναρτημένα στο πρακτορείο. Την επόμενη ημέρα τα λαχεία αυτά δεν ήταν ούτε αναρτημένα στο πρακτορείο, ούτε στο συρτάρι όπως πάντοτε γινόταν. Έτσι, η ιδιοκτήτρια θεώρησε ότι τα λαχεία αυτά πουλήθηκαν σε πελάτες.

Δύο μέρες μετά ο κουμπάρος ανάρτησε ταμπέλα που έγραφε ότι το λαχείο που κέρδιζε τις 800.000 πουλήθηκε από το πρακτορείο τους, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιος ή ποιοι είχαν αγοράσει το λαχείο.

Μέτα από λίγες μέρες και οι δυο, κουμπάρος και βαφτιστήρα, εξέφρασαν στην ιδιοκτήτρια την επιθυμία να σταματήσουν να εργάζονται στο πρακτορείο.

Η κίνησή τους αυτή, έβαλε σε υποψίες την ιδιοκτήτρια, καθώς γνώριζε την οικονομική τους κατάσταση και άρχισε να ψάχνει το όλο ζήτημα.

Όπως προέκυψε από βεβαίωση του τμήματος εξαργυρώσεως κρατικών λαχείων η βαφτιστήρα λίγες ημέρες μετά την επίμαχη κλήρωση εξαργύρωσε το λαχείο που κέρδιζε των 80.000 ευρώ (καθαρό ποσό 75.510 ευρώ) και παράλληλα την ίδια μέρα ο πατέρας της εξαργύρωσε το λαχείο που κέρδισε των 800.000 ευρώ (καθαρό ποσό 720.010 ευρώ).

Ενώπιον των δικαστηρίων η ιδιοκτήτρια υποστήριξε ότι τα δύο λαχεία που κέρδισαν τα 880.000 ευρώ ήταν εκείνα που παρέμειναν απούλητα και τα οποία της ανήκαν, ο δε κουμπάρος και η βαφτιστήρα της «σε συνεννόηση, με κοινή απόφαση και βούληση, όταν διαπίστωσαν μετά την κλήρωση ότι κερδίζουν της τα αφαίρεσαν με σκοπό να ιδιοποιηθούν τα κέρδη των παράνομα, γεγονός που συνεπικουρείται από την μετέπειτα κρυψίνου, αντισυμβατική και ανήθικη συμπεριφορά τους».

Έτσι, πριν αποχωρήσει η βαφτιστήρα της ζήτησε η ιδιοκτήτρια να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι η ίδια και ο πατέρας της δεν είχαν σχέση με τα κέρδη των λαχνών.

Αμέσως, εκείνη αρνήθηκε και μετά από έντονες πιέσεις υποστήριξε ότι η ιδία κέρδισε 100.000 ευρώ από λαχείο που της είχε χαρίσει η πεθερά της, ενώ για τον πατέρα της δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι πατέρας και κόρη με κοινή απόφαση και βούληση, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, ενεργώντας ο ένας με τη συναίνεση του άλλου, μετά την κλήρωση της 28.4.2009 ιδιοποιήθηκαν παράνομα δυο λαχεία που ανήκαν στην ιδιοκτήτρια του πρακτορείου και στη συνέχεια το χρηματικό κέρδος από αυτά, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη που τους είχε δείξει για τη φύλαξη τους ως υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να τη ζημιώσουν με το επίμαχο πόσο.

Τελικά, ο Άρειος Πάγος απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των δύο υπαλλήλων που υπεξαίρεσαν τα λαχεία και τους υποχρέωσε να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν συν τους τόκους

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μια «οικογενειακή» ιστορία απάτης: Η ιδιοκτήτρια, η βαφτιστήρα, ο κουμπάρος και δύο λαχεία 880.000 ευρώ "

Πύργος: Επίθεση από Ρομά δέχθηκαν πυροσβέστες -Τους πέταξαν πέτρες και ξύλα [εικόνες &βίντεο]

Πυροσβέστες δέχθηκαν επίθεση από Ρομά, στον Πύργο, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, λίγο μετά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Οι δράστες τους πέταξαν πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Patrisnews, δύο πυροσβέστες να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείου του Πύργου.
Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο όχημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Φωτογραφίες: ilialive/patrisnews


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Επίθεση από Ρομά δέχθηκαν πυροσβέστες -Τους πέταξαν πέτρες και ξύλα [εικόνες &βίντεο] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news