facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Και δεύτερο δάνειο πήρε ο Κήρυκας Χανίων της οικογένειας Μητσοτάκη

Και δεύτερο δάνειο ύψους, 2.150.000 ευρώ έχει πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων», σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή».

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, εκτός από το δάνειο του 2005 των 300.000 ευρώ η οικογένεια είχε πάρει κι άλλο δάνειο, πριν από το 2005, από τοπική συνεταιριστική τράπεζα.

Μάλιστα αυτό έγινε κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής. «Για τη χορήγηση του δανείου 2.150.000 ευρώ εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής» αναφέρει σχετικά, η πορισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την «Αυγή» ένα μέρος του δανείου φαίνεται πως δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε. Περίπου το ήμισυ χρησιμοποιήθηκε σε άλλους σκοπούς.

Για το δάνειο των 300.000 ευρώ, που πλέον έχει φτάσει τα 718.132,24 ευρώ καθώς δεν εξυπηρετήθηκε έχει γίνει ρύθμιση 23 δόσεων των 3.000 ευρώ και με τελευταία δόση ύψους 650.000 ευρώ, αλλά με δυνατότητα τότε επαναδιαπράγματευσης.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Και δεύτερο δάνειο πήρε ο Κήρυκας Χανίων της οικογένειας Μητσοτάκη"

Κρίσιμη εβδομάδα για το ελληνικό πρόγραμμα και τις εξαγγελίες Τσίπρα

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες για το ελληνικό ζήτημα, καθώς η Αθήνα αναμένει την τοποθέτηση των θεσμών αναφορικά με τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και τον αντίκτυπό τους στη συμφωνία για το χρέος.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν τεχνικές διαβουλεύσεις και τηλεδιασκέψεις του Euro-working Group, που θα έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν κάποια πρόοδο μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, οπότε και θα συνεδριάσει επισήμως το Eurogroup για πρώτη φορά για το 2017.

Ως πρώτη απάντηση για τις μονομερείς εξαγγελίες της Αθήνας οι θεσμοί έχουν αναστείλει προσωρινά την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει πίσω στις αποφάσεις της για εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά που δέχονται μεγάλες προσφυγικές ροές.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημείωσαν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί και δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά θα πρέπει να έχει και την διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει, ιδιαίτερα σε κάποια θέματα που δεν επηρεάζουν τη συμφωνία.

Το βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους έχει ψηφιστεί από την Πέμπτη, ενώ αύριο Δευτέρα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον πτωχευτικό κώδικα, το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα.

Η τροπολογία για αναστολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από προσφυγικό αναμένεται να κατατεθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, αν και αυτό δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αναμένεται να διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, όπως είχε γίνει για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν να έχει δοθεί «πράσινο φως» για τις ομαδικές απολύσεις, και να έχουν καταπατηθεί οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίσιμη εβδομάδα για το ελληνικό πρόγραμμα και τις εξαγγελίες Τσίπρα "

Λέσβος: Έφοδος της αστυνομίας στους «No Border»

Ενννιά «αλληλέγγυοι» στους πρόσφυγες, που έχουν προβεί σε κατάληψη του χώρου των παλιών αποθηκών Χαϊτόγλου, δίπλα στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, οδηγήθηκαν χτες στην αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται για το αδίκημα διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο χτες το πρωί μετά από σχετική καταγγελία.

Δεν διερεύνησε, ωστόσο, καθώς δεν της καταγγέλθηκε σχετικά, και υπόθεση κλοπής ρεύματος.

Το κτήριο θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει κατασχεθεί από την «Alpha Bank», αλλά τυπικά η τράπεζα δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως ιδιοκτήτης του κτηρίου και να κινήσει τις διαδικασίες απελευθέρωσής του. Ο χώρος, που στέγαζε παλαιότερα τις αποθήκες «Χαϊτόγλου», ήταν σφραγισμένος και παραβιάστηκε πριν από ενάμιση μήνα περίπου, όπως αποκάλυψε το «www.emprosnet.gr», από την κεντρική του είσοδο και σταδιακά παραδόθηκε ολοκληρωτικά σε μετανάστες που έψαξαν για ένα κατάλυμα στις πρώτες βροχές και τα κρύα του χειμώνα.



Οι «No Border»

Την ευθύνη της κατάληψης του χώρου έχουν αναλάβει οι «No Border», ομάδα που πριν από λίγους μήνες είχε εξωθηθεί από το χώρο -πάλι της Alpha Bank- στο παλιό ΣΤΕΠ, δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, και στη συνέχεια… βρέθηκε απέναντι στον αίθριο χώρο -απ’ όπου επίσης εξωθήθηκε. Τον προηγούμενο χρόνο, η ίδια ομάδα λειτουργούσε άτυπο καταυλισμό δίπλα στην πλαζ στα Τσαμάκια και αποχώρησε μετά από συνεχείς εκκλήσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, καθώς ο χώρος έπρεπε να παραδοθεί στον εκμισθωτή για να λειτουργήσει η πλαζ το καλοκαίρι.

Από την πλευρά τους, σε άτυπη συνομιλία που είχαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους εγκαλούσαν ότι υποκινούν τις διαμαρτυρίες και τις φωτιές στη Μόρια, απάντησαν ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να καεί ο καταυλισμός και ότι η «όποια διαμαρτυρία γίνεται, γίνεται ειρηνικά».

«Δεν είμαστε εδώ για να κάψουν οι πρόσφυγες κανένα στρατόπεδο! Ούτε θέλουμε η Λέσβος να ξοδέψει κι άλλα λεφτά για να φτιάξει καινούριο. Ούτε είμαστε εδώ για να πείσουμε τους πρόσφυγες να μαλώνουν. Απλώς οργανώνουμε διαδηλώσεις για να εισακουστούν οι πρόσφυγες. Ήσυχα και χωρίς καβγάδες», προσθέτουν.

600 μερίδες καθημερινά

Οι αλληλέγγυοι των «No Border» μαγειρεύουν καθημερινά 600 μερίδες φαγητού και προσφέρουν ζεστό τσάι σε πρόσφυγες και μετανάστες. «Αν κάποιος ζητήσει να κοιμηθεί μέσα στο Κοινωνικό μας Κέντρο, του εξηγούμε ότι το μέρος είναι άδειο, αλλά από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ καλύτερο να κοιμάσαι κάτω από μια στέγη παρά μέσα σε μια σκηνή», αναφέρουν. Για το λόγο αυτό προσφέρουν κουβέρτες, ρούχα, είδη υγιεινής, υπνόσακους σε όποιον το ζητήσει.

«Τι κάνουμε άλλο; Μιλάμε με τους ανθρώπους για να τους δείξουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν νοιάζονται από πού προέρχονται, γιατί όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι. Επίσης οργανώνουμε χοροεσπερίδες και συζητήσεις για να ξεχνιούνται λίγο οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί».

emprosnet
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Έφοδος της αστυνομίας στους «No Border»"

Υπάλληλος περιπτέρου στην Πατησίων: Φοβήθηκα για τη ζωή μου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του υπαλλήλου στο περίπτερο που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στόχος αγνώστων. Οι δράστες αφού παρέσυραν με προφάσεις έξω από το περίπτερο τον 40χρονο υπάλληλο, τον χτύπησαν, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον πέταξαν ανήμπορο να κουνηθεί στην πίσω πλευρά του περιπτέρου, το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο 40χρονος υπάλληλος που κατάγεται από το Μπαγκλαντές. «Ηρθαν στην αρχή δύο άτομα και μου είπαν ότι ήθελαν αναψυκτικά και έπρεπε να τους βοηθήσω. Βγήκα έξω με μια σακούλα στα χέρια και τότε με χτύπησαν, μου έδεσαν τα χέρια και έπεσα κάτω. Μετά άκουσα φωνές, φωτια, φωτιά...»

Το περίπτερο παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο υπάλληλος σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος τον είδε πεσμένο και δεμένο και έσπευσε να τον βοηθήσει.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα έως τώρα



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος περιπτέρου στην Πατησίων: Φοβήθηκα για τη ζωή μου (ΒΙΝΤΕΟ)"

Στάση εργασίας στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες των ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, αύριο Δευτέρα, από τις 08:00 έως τις 13:00 λόγω στάσης εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09:00, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αίτημα την παράταση των συμβάσεων 177 εργαζομένων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση το άρθρο 16 του νόμου 4429/16 που προβλέπει την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων έως τις 31/12/2017 «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας του νομού Αττικής και των συμβασιούχων-παρατασιούχων, την Τρίτη στις 12:00, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητώντας την ακώλυτη πληρωμή των συμβασιούχων, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας σε κατηγορία εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.

Για το θέμα το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα"

"Stop" στον βομβαρδισμό κλήσεων

Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, παράνομα οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα 5.870 ευρώ.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση που απασχόλησε τα δικαστήρια αφορούσε πιστωτική κάρτα, ο κάτοχος της οποίας στην τυποποιημένη αίτηση που υπέγραψε για τη χορήγηση της, αναγραφόταν ότι συναινούσε να διαβιβαστούν τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία. Όμως, ο κάτοχος της κάρτας καθυστέρησε μερικές δόσεις και ξεκίνησαν καθημερινά τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό του τηλέφωνο από εισπρακτική εταιρεία στην οποία η Τράπεζα είχε διαβιβάσει τα προσωπικά δυσμενή οικονομικά στοιχεία του. Ο κάτοχος της κάρτας, παραπονέθηκε κατ΄ επανάληψη για τη μεταβίβαση των δεδομένων του και επισήμανε ότι τα κατέχει παράνομα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η διαρροή των απόρρητων προσωπικών του δεδομένων σε τρίτους χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, του προκάλεσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή και στράφηκε κατά της Τράπεζας διεκδικώντας το ποσό των 15.000 ευρώ γι την ηθική βλάβη που υπέστη

Το Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπ΄ αριθμ. 3428/2016 απόφασή του επισημαίνει ότι ο όρος που αναφέρεται στην έντυπη τυποποιημένη αίτηση χορήγησης δανείου ή πιστωτικής κάρτας για μεταβίβαση των οικονομικών και άλλων δεδομένων του, δεν σημαίνει ότι παρέχει στην Τράπεζα «τη ρητή συγκατάθεσή του για τη μεταβίβαση» των δυσμενών, κ.λπ. προσωπικών σε εισπρακτική εταιρεία. Για να γίνει η μεταβίβαση των δεδομένων, πρέπει πρώτα η Τράπεζα να ενημερώσει για την πρόθεσή της αυτή το δανειολήπτη ή τον κάτοχο κάρτας και αυτός να συναινέσει για τη μεταβίβασή τους. Στη συνέχεια η εισπρακτική εταιρεία οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το δανειολήπτη ότι προτίθεται να κάνει χρήση των δεδομένων του και για το σκοπό που θα τα χρησιμοποιήσει.

Στη δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι ο όρος που περιλαμβάνεται στην αίτηση έκδοσης δανείου ή πιστωτικής κάρτας ότι ο αυτών συναινεί στη διαβίβαση των δεδομένων του, δεν σημαίνει τη «συγκατάθεση του δανειολήπτη για τη διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών» και συνεχίζει: «Η Τράπεζα «είναι υποχρεωμένη να τον ενημερώσει για την πρόθεσή της να κάνει χρήση των δεδομένων, για την εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, με την οποία συνεργάζεται (επωνυμία, έδρα κ.λπ.), κάτι όμως που δεν έγινε.

Ως «συγκατάθεση» τονίζεται στη δικαστική απόφαση ορίζεται «η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βούλησης, που εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρη επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που τον αφορούν». Έτσι, επιδικάστηκε υπέρ του κατόχου της κάρτας το ποσό των 5.870 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Παράλληλα, η δεύτερη περίπτωση αφορά καταναλωτικό δάνειο 5.200 ευρώ, όπου η δανειολήπτρια, μόλις είχε χειρουργηθεί λόγω αιμαγγειώματος εγκεφάλου, σε συνέπεια να έχει κρίσεις επιληψίας και «ψυχοσιόμορφες εκδηλώσεις» και μετά από κάποιο διάστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου.

Και στην περίπτωση αυτή, η Τράπεζα χωρίς να την ενημέρωση και χωρίς η δανειολήπτρια να συναινέσει μεταβίβασε τα δεδομένα της σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία άρχισε να τη βομβαρδίζει με κλήσεις στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων δόσεων. Τελικά, το Ειρηνοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ΄ αριθμ. 273/2016) να επιδικάσει στη δανειολήπτρια 6.000 ευρώ για την ηθική βλάβη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » ""Stop" στον βομβαρδισμό κλήσεων"

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα σε γερμανικό σχολείο

Νέο "επεισόδιο" στην κόντρα της Τουρκίας με την Γερμανία, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγόρευσαν σε σχολείο στην Κωνσταντινούπολη να γίνει οποιαδήποτε αναφορά και εκδήλωση για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

"Σε ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της Τουρκίας, ξεκαθαρίζεται ότι οι παραδόσεις των Χριστουγέννων και οι εκδηλώσεις στις τάξεις για την χριστιανική αυτή γιορτή, είναι υπό συζήτηση", αναφέρεται σε email που εστάλη.

Η προσωρινή αναστολή από την τουρκική διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος αφορά και την συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο γενικό προξενείο της Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα δημόσιο γυμνάσιο, στο οποίο η Γερμανία στέλνει καθηγητές, τους οποίους και πληρώνει. Στο εν λόγω σχολείο, στο οποίο τα περισσότερα από τα μαθήματα που διδάσκονται είναι στα γερμανικά, φοιτούν μόνο Τούρκοι ενώ είναι ανοικτό σε παιδιά από φτωχές οικογένειες, αρκεί αυτά να είναι καλοί μαθητές. Εκτός από το τουρκικό απολυτήριο, οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν και ένα ακόμα πιστοποιητικό, με το οποίο μπορούν να σπουδάσουν στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική "παρουσία" στα τουρκικά σχολεία κρατάει περισσότερο από 100 χρόνια. Το 1915, οι πρώτοι Γερμανοί δάσκαλοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους εκεί, κάτι που σταμάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Με την Πολιτιστική Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών το 1957, άρχισαν και πάλι οι αποστολές Γερμανών εκπαιδευτικών στα τουρκικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της εν λόγω συμφωνίας, όπως επισημαίνει το Spiegel: "Τα συμβαλλόμενα μέρη θα καταβάλλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν το ένα το άλλο στη μετάδοση της γνώσης της πολιτιστικής περιουσίας".

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα σε γερμανικό σχολείο"

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η επιστροφή στους δικαστές του φόρου για εισόδημα του 2010

Με «επείγουσα φορολογική» ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) ενημερώνει τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι μέχρι την εκπνοή του Δεκεμβρίου έχουν δυνατότητα για την επιστροφή (25% των ακαθάριστων αποδοχών) του φόρου του οικονομικού έτους 2011 δηλαδή εισόδημα 2010 και πρέπει να τρέξουν όσοι επιθυμούν την αποφορολόγηση των εισοδημάτων τους για τις αναγκαίες ενέργειες, ενώ παράλληλα παρέχονται και δέουσες οδηγίες.

Η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις και τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εάν κάποιος εισαγγελέας (φυσικά και δικαστής) «επιθυμεί την αποφορολόγηση των εισοδημάτων των ανωτέρω ετών με βάση την πενταετία, θα πρέπει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2016, να υποβάλει στην αρμόδια – κατά τα ανωτέρω έτη – για τη φορολόγηση των εισοδημάτων ΔΟΥ του, σχετική τροποποιητική δήλωση (αίτηση ανάκλησης)».

Ειδικότερα, η «επείγουσα φορολογική» ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το σκεπτικό της με αριθμ. 4075/2012 απόφασης του Σ.τ.Ε. (στην οποία γίνεται ρητή αναφορά και στη διάταξη του άρθρου 75 Ν. 2238/1994) και της υπ΄ αριθμ. 14/2016 Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. και βάσει των διατάξεων, που μνημονεύονται σ αυτές, συνάγεται η μη παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων των οικονομικών ετών 2011, 2012, 2013.

Ειδικότερα το δικαίωμα ανάκλησης – τροποποίησης των δηλώσεων, που υποβλήθηκαν αναφορικά με τα ανωτέρω έτη θεμελιώνεται στην έλλειψη, νομικά, φορολογικής υποχρέωσης ως προς το 25% των ακαθάριστων αποδοχών μας (άρθρο 75 παρ.1 περ. α του Ν. 2238/1994). Συνεπώς:

Αναφορικά με τα εισοδήματα από 1-1-2010 μέχρι 31-12-2010 (φορολογικό έτος δηλαδή 2010) το δικαίωμα του Δημοσίου για επιβολή φόρου, βάσει της διατάξεως του άρθρου 84 παρ.1 Ν. 2238/1994, λήγει σε πέντε χρόνια από το τέλος του έτους (31-12-2011), που έπρεπε να υποβληθεί η αντίστοιχη φορολογική δήλωση, ήτοι στις 31-12-2016, ενώ το αντίστοιχο δικαίωμα του Δημοσίου για τα φορολογικά έτη 2011 και 2012 λήγει αντιστοίχως, στις 31-12-2017 (αναφορικά με το φορολογικό έτος 2011) και στις 31-12-2018 (αναφορικά με το φορολογικό έτος 2012).

Επομένως, μέχρι τις αντίστοιχες ως άνω ημερομηνίες 31-12-2016 (αναφορικά με τα εισοδήματα του 2010), 31-12-2017 (αναφορικά με τα εισοδήματα του 2011) και 31-12-2018 (αναφορικά με τα εισοδήματα 2012) μπορούν να υποβληθούν οι αντίστοιχες ανακλητικές – τροποποιητικές δηλώσεις των ετών αυτών.

Από την αποδοχή, δε, των σχετικών τροποποιητικών δηλώσεων, που είναι δεσμευτική (η αποδοχή) για τη φορολογική διοίκηση διότι άλλως υπάρχει παράλειψη διενέργειας οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, θεωρείται ότι ο φόρος, που καταβλήθηκε είναι αχρεωστήτως καταβληθείς και από το σημείο αυτό (αποδοχής της ανάκλησης ή παρέλευσης της προθεσμίας για την αποδοχή της) αρχίζει πλέον η τριετής παραγραφή για τα έτη αυτά. Σημειωτέον ότι το Δημόσιο θεωρεί ότι επειδή παρήλθε η τριετία από την υποβολή των αντίστοιχων δηλώσεων για τα φορολογικά έτη 2010, 2011 και 2012, έχουν παραγραφεί οι αντίστοιχες αξιώσεις, διότι συνιστά άλλο ζήτημα η παραγραφή και άλλο ζήτημα το ενεργό δικαίωμα ανάκλησης φορολογικών δηλώσεων προηγουμένων ετών.

Κατόπιν των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι εάν κάποιος συνάδελφος επιθυμεί την αποφορολόγηση των εισοδημάτων των ανωτέρω ετών με βάση την πενταετία, θα πρέπει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2016, να υποβάλει στην αρμόδια – κατά τα ανωτέρω έτη – για τη φορολόγηση των εισοδημάτων ΔΟΥ του, σχετική τροποποιητική δήλωση (αίτηση ανάκλησης).

Μετά την παρέλευση τριμήνου από την κατάθεση της ανωτέρω αίτησης (οι περισσότερες ΔΟΥ – ειδικά στην Αθήνα – την απορρίπτουν σιωπηρώς) ασκείται η ενδικοφανής προσφυγή ενώπιον της διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Κατόπιν παρέλευσης 120 ημερών (προθεσμία της διεύθυνσης να απαντήσει επί της προσφυγής) ασκείται φορολογική προσφυγή ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, για το παραδεκτό της οποίας καταβάλλεται παράβολο 2% επί της φορολογικής διαφοράς.

Από 1.1.2017 παραγράφεται μόνο το δικαίωμα για επιστροφή του φόρου για το οικονομικό έτος 2011, ήτοι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010 και οι συνάδελφοι που επιθυμούν να προβούν σε τροποποιητική δήλωση, ειδικώς, δε, για το έτος (2010) πρέπει να το πράξουν το αργότερο μέχρι την 31-12-2016».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η επιστροφή στους δικαστές του φόρου για εισόδημα του 2010"

Στο εδώλιο πάλι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έφεση της Εισαγγελίας

Από την ελληνική δικαιοσύνη θα κριθεί και πάλι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από την οποία τον αθώωσε το Δ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθηνάς.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε έφεση στην απαλλακτική απόφαση κι έτσι ο Α. Γεωργίου θα ξανακαθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως του αποδίδεται, ο Ανδρέας Γεωργίου διέπραξε παράβαση καθήκοντος γιατί διατήρησε για ορισμένους μήνες από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, αντιμετώπιζε κατηγορία γιατί δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Εκτός αυτού, για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και δυο ακόμη στελέχη της Αρχής, εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών η υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο πάλι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έφεση της Εισαγγελίας"

Ο «καυτός» φάκελος των Τούρκων για τους 8 στρατιωτικούς – Τα 3 κενά στην έρευνα που τους αθωώνουν

Τα τρία υπό διερεύνηση επιχειρήματα της τουρκικής κυβέρνησης για την έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών παρουσιάζει ο «ΕΤ» της Κυριακής, που φέρνει στο φως τον φάκελο που εστάλη στις ελληνικές Αρχές με τα στοιχεία που συνέλεξε η τουρκική πλευρά.

Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι ο φάκελος των 84 σελίδων έχει «τρύπες», καθώς δεν τεκμηριώνονται τα αδικήματα, ενώ ακόμα και η περιληφθείσα τουρκική έκθεση εμπειρογνωμοσύνης αναφέρει ότι «για να εντοπιστούν το δρομολόγιο, οι ώρες λειτουργίας του κινητήρα και το ιστορικό πτήσεων είναι ωφέλιμο να διενεργηθεί ποιο αναλυτική εξέταση επί των συστημάτων». Ενδεικτικό είναι, επίσης, ότι δεν παρέχονται αποδεικτικά στοιχεία από την ανάλυση των κλήσεων που έκαναν οι οχτώ αξιωματικοί το βράδυ του πραξικοπήματος, ενώ γίνεται παραδοχή ότι «τα ελικόπτερα που χρησιμοποίησαν ήταν μεταφορών γενικής χρήσης».

Τα τρία βασικά στοιχεία στα οποία βασίζεται η τουρκική πλευρά είναι:

1) Η επικοινωνία των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών με τον Αντισυνταγματάρχη Πιλότο Αεροπορίας Στρατού Δ.Ο., ο οποίος συνελήφθη από Τούρκους αστυνομικούς κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είχαν πολλές συνομιλίες με τον Δ.Ο. Ο ύποπτος… μίλησε με τον αντισυνταγματάρχη Δ.Ο. τρεις φορές, ο ύποπτος… 15 φορές, ο ύποπτος.. τέσσερις φορές και ο … δύο φορές. Ο αντισυνταγματάρχης είναι αυτός που μαζί με τον … μετέφεραν ειδική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων που υπάγεται στην ομάδα έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου Γενικού Επιτελείου κοντά στο ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν ο Ταγίπ Ερντογάν στην επαρχεία Μαρμαρίς αλλά λόγω του ότι ο Πρόεδρος είχε αναχωρήσει λίγο πριν δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους. Όταν οι ύποπτοι θέλησαν να πάρουν πίσω τους άνδρες τους η ομάδα ασφαλείας του Προέδρου άνοιξαν πυρ εναντίον του ελικοπτέρου. Στη συνέχεια, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Τσιγλί και συνελήφθησαν εκεί», αναφέρεται στον φάκελο. Από την πλευρά τους οι οχτώ Τούρκοι απαντούν στις ελληνικές Αρχές ότι «ο Αντισυνταγματάρχης ήταν ο προϊστάμενος μας και είναι φυσιολογικό να τον καλέσουμε μία τέτοια ημέρα στο τηλέφωνο αφού δεν απαντούσε στον ασύρματο. Είναι ο άνθρωπος που μας έδωσε εντολή για περισυλλογή τραυματιών». Ισχυρίζονται, επίσης, ότι δεν μίλησαν ποτέ τελικά μαζί του γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Η τουρκική πλευρά δεν έχει προσκομίσει στοιχεία που να δείχνουν διάρκεια κλήσεων, συνεπώς δεν αποδεικνύεται πουθενά στον φάκελο ότι μίλησαν μαζί του.

2) Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρονται και οι επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους οι οχτώ αξιωματικοί την ημέρα του πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου: «Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και σύμφωνα με τα γραφικά των στοιχείων εκπομπών σημάτων από τους σταθμούς βάσης των κινητών τηλεφώνων, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι αν και υπηρετούσαν σε διαφορετικές μονάδες είχαν πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους». Οι ίδιοι ισχυρίζονται, ωστόσο, ότι εφόσον επιχειρούσαν μαζί για τη περισυλλογή τραυματιών είναι φυσιολογικό να επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Αναλυτικά ο φάκελος γράφει: «Οι ύποπτοι με την έναρξη της πάταξης της απόπειρας πραξικοπήματος, χωρίς να είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι, άρπαξαν από κοινού κατά τις νυχτερινές ώρες ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι από την Αεροπορική Βάση Σαμάνδρα, η οποία βρίσκεται στην Επαρχία Σαντζακτέπε της πόλης Ινσταμπούλ και με αυτόν τον τρόπο διέπραξαν το έγκλημα της διακεκριμένης αρπαγής. Οι μονάδες όπου υπηρετούσαν: Ο ύποπτος Α.Γ., Λοχαγός πιλότος Αεροπορίας Στρατού, υπηρετεί στον 2ο Λόχο Επιθετικών Ελικοπτέρων, ο ύποπτος Φ.Τ., Λοχαγός Πιλότος Αεροπορίας Στρατού, υπηρετεί στο Λόχο Επισκευών και Συντήρησης, ο Μ.Κ., Αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού, υπηρετεί στο Τμήμα Ελέγχου Πτήσης και Τυποποίησης, ο Μ.Φ., Αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού υπηρετεί στη διμοιρία Συντήρησης και Επισκευής Αεροπορικών Μέσων, ο ύποπτος Α.Γ., Ταγματάρχης Πιλότος Αεροπορίας Στρατού, στη Διοίκηση του 3ου Σώματος Στρατού, ο ύποπτος Γ.Μ., Ταγματάρχης Πιλότος Αεροπορίας Στρατού στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, ο ύποπτος Σ.Ο., Λοχαγός Πιλότος Αεροπορίας Στρατού, στη πολεμική ακαδημία και ο ύποπτος Ο.Ο., Λοχαγός Πιλότος Αεροπορίας Στρατού, στη πολεμική ακαδημία.

3) Ως επιχείρημα προβάλλεται και «το σβήσιμο όλων των στρατιωτικών κωδικών και των στοιχείων πτήσεων μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη», στοιχείο, όμως, που αποδίδεται σε «πληροφορίες του προσωπικού της μονάδας». Και προσθέτουν: «Στην έκθεση εμπειρογνωμοσύνης, μετά την εξέταση του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι η συσκευή αυτοταυτοποίησης αεροπορικού μέσου που εκπέμπει πληροφορίες υψόμετρων MOD C, η οποία είναι τμήμα του συστήματος αναμετάδοσης και πρέπει να βρίσκεται στο ηλεκτρονικό τμήμα στο μπροστινό μέρος του ελικοπτέρου, είχε αφαιρεθεί». Ο κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος, δικηγόρος των Τούρκων στρατιωτικών και καθηγητής Νομικής, απαντά μιλώντας στον «ΕΤ» της Κυριακής ότι «οι οχτώ στρατιωτικοί έπραξαν όπως θα έπρατταν όλοι οι στρατιωτικοί που δεν θα ήθελαν να αποκαλύψουν στρατιωτικά δεδομένα της πατρίδας τους σε μία άλλη χώρα. Πριν προσγειωθούν στην Ελλάδα έσβησαν και αφαίρεσαν όλα αυτά που θα μπορούσαν να προδώσουν πράγματα στις ελληνικές Αρχές. Αν δεν τα αφαιρούσαν θα ήταν κατηγορούμενοι για αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών».

Οι κατηγορίες που προσάπτει η Τουρκία στους οχτώ είναι: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν, κατάλυση πολιτεύματος και κατάλυση του Κοινοβουλίου και αρπαγή ελικοπτέρου. Στον φάκελο αναγράφεται: «Είδος και χρόνος ποινής που προβλέπεται από το νόμο για το έγκλημα: Η ποινή που καταλογίζεται για τους υπόπτους είναι ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ποινή επιβαρημένη ισόβιας κάθειρξης», ενώ στην παράγραφο με τίτλο «εγγυήσεις» αναφέρεται ότι «μετά την έκδοση σε περίπτωση εξιχνίασης εγκλήματος που άπτεται της τουρκικής δικαστικής δικαιοδοσίας και διαπράχθηκε πριν από την ημερομηνία έκδοσης, τότε σύμφωνα με τον «κανόνα ιδιαιτερότητας» θα ζητηθεί συγκατάθεση των αρμόδιων Αρχών της Ελλάδας για την εκδίκαση των υπόπτων για το έγκλημα αυτό».

Για να καταφέρει την έκδοση η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι «τα εγκλήματα που καταλογίζονται στους υπόπτους δεν είναι πολιτικής και στρατιωτικής φύσης. Εξάλλου στη διάταξη της 3ης παραγράφου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης περί έκδοσης εγκληματιών αναφέρεται ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά προέδρου Κράτους ή κατά μελών της οικογένειάς τους δεν θεωρείται πολιτικό έγκλημα». Ο κ. Μυλωνόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι κάθε απόφαση για έκδοση δεν είναι νόμιμη: «Οι δύο από τις τρεις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται (κατάλυση πολιτεύματος και κατάλυση του Κοινοβουλίου) δεν είναι αξιόποινες κατά το ελληνικό δίκαιο και δεν τιμωρούνται, διότι το Ελληνικό Δίκαιο τιμωρεί την κατάλυση του ελληνικού πολιτεύματος και κοινοβουλίου (και όχι ξένων χωρών) ελλείψει τουρκικής διάταξης για αμοιβαιότητα. Ως προς την τρίτη αξιόποινη πράξη για την οποία εκδίδονται, δηλαδή την αρπαγή του ελικοπτέρου, πρόκειται για πράξη που θεωρείται στρατιωτικό έγκλημα. Η έκδοση για στρατιωτικά εγκλήματα κατά την Ευρωπαϊκή σύμβαση εκδόσεως απαγορεύεται. Άρα το μόνο αίτημα το οποίο είναι νόμιμο τυπικά είναι μόνο η απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Ερντογάν. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται η έκδοσή τους, διότι είναι βέβαιο ότι θα κινδυνέψει η ζωή τους από βασανιστήρια. Σημειωτέον ότι για αυτήν την πράξη δεν έχει χορηγηθεί έκδοση».

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «καυτός» φάκελος των Τούρκων για τους 8 στρατιωτικούς – Τα 3 κενά στην έρευνα που τους αθωώνουν"

Χαλκίδα: Καταδίκη γυναικολόγου που έκανε αμβλώσεις «μαϊμού»

Γυναικολόγος - μαιευτήρας εξαπατούσε τις πελάτισσες της ότι κυοφορούσαν και τις υπέβαλε σε αμβλώσεις έναντι αμοιβής 800 ευρώ.

Για να γίνει μάλιστα πειστική η 62χρονη γυναικολόγος χορηγούσε στις άτυχες δήθεν εγκυμονούσες και πλαστό υπερηχογράφημα, όπως και βεβαίωση για χορήγηση άδειας από την εργασίας των θυμάτων της.

Πάντως, οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την ποινή φυλάκισης και τη χρηματική ποινή που είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Ευβοίας.

Η γυναικολόγος γέννημα θρέμμα της Εύβοιας ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ιταλία και απέκτησε την εξειδίκευση της γυναικολόγου μαιευτήρος.

Το 1991 άνοιξε δικό της ιατρείο στην Αθήνα και έξι χρόνια μετά (1997) αποφάσισε να εγκαταλείψει την Πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην ιδιαιτέρα πατρίδα της. Έτσι, στη Χαλκίδα άνοιξε ιατρείο σε κεντρικό σημείο της πόλης και συνεργαζόταν με μεγάλες μαιευτικές μονάδες.

Στις αρχές Φεβρουαρίου του έτους 2007 επισκέφθηκε τη γυναικολόγο στο ιατρείο της 40χρόνη πελάτισσά της από το έτος 2000 και ήδη μητέρα 3 παιδιών προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου («τεστ Παπ». Η γιατρός διαπίστωσε ότι η πελάτισσα της βρισκόταν στο 2ο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα.

Η 40χρόνη δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη καθώς ήταν ήδη μητέρα τριών παιδιών και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης (άμβλωση) και αφαίρεση του πολύποδα. Ως αμοιβή έλαβε από το σύζυγο της πρώην εγκυμονούσης 800 ευρώ.

Έξι μήνες μετά, περί τα τέλη Αυγούστου 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο, η οποία αφού την εξέτασε της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της αφού είχε αδιαθετήσει στις 8.8.2007 και είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ΄ όλα αυτά, η μαιευτήρ τη διαβεβαίωνε ότι είναι έγκυος. Μάλιστα για να γίνει πιστευτή της έκανε και υπερηχογράφημα, το οποίο της το έδειξε για να της φύγει κάθε αμφιβολία.

Στη συνέχεια η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσα της για διακοπή της εγκυμοσύνης (νέα άμβλωση) και τις έκανε καλλίτερη τιμή, 750 ευρώ, αυτή τη φορά.
Όταν ο σύζυγος έμαθε ότι η γυναικά του είναι και πάλι έγκυος, παρά τις προφυλάξεις που εκείνος ελάμβανε, μπήκαν ψιλοί στα αυτιά του.... ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, πήρε τη γυναίκα του από το χέρι και πήγαν σε άλλο γυναικολόγο για να πάρουν μια δεύτερη γνώμη.

Πράγματι ο γυναικολόγος αφού εξέτασε την 40χρόνη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη. Για να είναι απόλυτα σίγουρος την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα «ελάσσονος πυέλου» όπου διαπιστώθηκε ότι η μήτρα είναι «κενή σάκου κυήσεως». Δεν αρκέστηκε όμως ο γιατρός μόνο στο υπερηχογράφημα. Έκανε έλεγχος «της ορμόνης β' χοριακής γοναδοτροπίνης» η οποία αναπτύσσεται στο γυναικείο οργανισμό μόλις υπάρξει γονιμοποίηση του ωαρίου και τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Κατόπιν αυτών αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο κυήσεως, ενώ παράλληλα ησύχασε.... και ο σύζυγος.
Μετά τις αναμφισβήτητες αυτές διαβεβαιώσεις περί μη εγκυμοσύνης ενημερώθηκε από το ζεύγος η Εισαγγελία και η Ασφάλεια της Χαλκίδας.


Έτσι, από την Ασφάλεια προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 και η 40χρόνη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με το σύζυγο. Εκεί της ζήτησα να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης προκειμένου να το χρησιμοποιήσει απουσιάσει από την εργασία της, ενώ παράλληλα της είπαν ότι ήθελαν να της δώσουν και την αμοιβή της (750 ευρώ).

Πράγματι η γυναικολόγος της έδωσε βεβαίωση που ανέφερε ότι "η κυρία .... λόγω κολπικής αιμόρροιας από τριημέρου (κύηση Α΄τριμήνου) έχει ανάγκη ν' απέχει από την εργασία της για δυο ημέρες ήτοι από 13.9.2007 έως 14.9.2007".

Αμέσως, η γυναικολόγος πριν καλά καλά πάρει την αμοιβή της, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας.

Η μητέρα των τριών παιδιών μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γυναικολόγου. Έτσι, η συνέχεια καταγράφηκε ενώπιον των δικαστηρίων.
Το σκάνδαλο τάραξε την κοινωνία της Χαλκίδας και ειδικά όταν η 62χρόνη κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Χαλκίδας, το οποίο έκρινε ένοχη για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Η γυναικολόγος άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της φυλάκισης στους 13 μήνες και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ.

Η γυναικολόγος επέμεινε και άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Οι αρεοπαγίτες όμως απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της ως αβάσιμους, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Παράλληλα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικύρωσε τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Καταδίκη γυναικολόγου που έκανε αμβλώσεις «μαϊμού»"

Βενιζέλος: Ανησυχία για νέο δημοψήφισμα και μήνυμα στον ΠτΔ για «θεσμική αντίσταση»

Εν μέσω ενός πολιτικού κλίματος με έντονο το άρωμα εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πάει τη σκέψη του ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει έναντι του πιθανού αδιεξόδου με τους Θεσμούς ένα δεύτερο δημοψήφισμα αντί της πρόωρης κάλπης και στέλνοντας εμμέσως μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον καλεί να μην το υπογράψει κάνοντας λόγο για αναγκαία «θεσμική αντίσταση».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές, λόγω έλλειψης κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Ετσι συμβαίνει υπό ομαλές συνθήκες, αλλά εδώ δεν γίνεται τίποτα ομαλά. Είμαστε στο πλαίσιο, ούτως ή άλλως, μιας ιστορικής και αξιακής ανωμαλίας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα», σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή» και προσθέτει: «Εγώ δεν λέω ότι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσιπρας ως πρώτη επιλογή ένα σενάριο επανάληψης των θεσμικών εκβιασμών και ατασθαλιών του 2015, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αν επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή - η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον - ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει ''αντίσταση'' θεσμική. Υπάρχει ευθύνη των πολιτειακών οργάνων που κατά το Σύνταγμα έχουν αρμοδιότητα της θέματα αυτά».

Καθιστώντας μάλιστα ακόμα πιο σαφές το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται το μήνυμά του, επισήμανε το γεγονός ότι το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσω Προεδρικού Διατάγματος και όχι μόνο με την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο παιχνίδια με τους θεσμούς».

«Αν η χώρα βρεθεί ξανά σε τεχνητά διλήμματα ευρωπαϊκής ταυτότητας, ευρώ -δραχμής και λοιπά, θα είναι κωμικοτραγικό. Θα είναι πραγματικά η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας, χωρίς κοινωνικές αναφορές, με επικοινωνιακούς εκβιασμούς τζάμπα μαγκιάς και εκεί πρέπει να υπάρξει απάντηση η οποία είναι κοινωνική, πολιτική, κοινοβουλευτική αλλά και πολιτειακή», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κος Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας πάντως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, επαναλαμβάνει την άποψη ότι η βέλτιστη λύση για τη χώρα είναι η ευρύτατη συνεργασία όλων των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων και χαρακτηρίζει «λάθος» και «ανιστόρητο» να αναζητηθεί μονοκομματική λύση με μία επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία και μάλιστα αυτοδύναμης.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που τον θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ και τη μετακίνησή του στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη φημολογία «κωμική» έως και «χυδαία».

«Ενας άνθρωπος που έχει τιμηθεί με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που έχει εκφράσει την παράταξη στις πιο αγωνιώδεις και ιστορικά κρίσιμες στιγμές, δεν μπαίνει σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Η δική μου στάση και η δική μου γραμμή αμφισβητεί τον βασικό στόχο της ΝΔ που είναι η επάνοδος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και μάλιστα η αυτοδυναμία. Η δραστηριότητα μου και ο λόγος αναδεικνύουν το στρατηγικό και ηγετικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης. Είναι κωμικό, προκλητικό και πολλές φορές χυδαίο να λέγονται τέτοιες ανοησίες στο όνομα εκείνων οι οποίοι εκλιπαρούσαν να κάνουν κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2011 ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε αυτοδύναμη πλειοψηφία ή να λέγονται από κάποιους που με πολύ μεγάλη προθυμία θα κατείχαν μονίμως υπουργικούς ή άλλους κυβερνητικούς θώκους και στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και στη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και στη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ . Και ίσως κάποιοι ξεχνούν ότι όλες οι αποφάσεις υπήρξαν και συλλογικές και ομόφωνες. Δεν χαρίζουμε στην Νέα Δημοκρατία το κεκτημένο του έθνους του Δεκεμβρίου του 2014. Κάνουν έγκλημα σε βάρος της παράταξης και σε βάρος της προοπτικής του χώρου όποιοι χαρίζουν στη Νέα Δημοκρατία αυτή την ιστορική εισφορά του ΠΑΣΟΚ από το 2010 έως το 2015», υπογραμμίζει με νόημα ο κος Βενιζέλος.

Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα απομείωσής του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο για διπλή ήττα της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση έχασε και στις δύο κατευθύνσεις. Ενώ πήγε να επωφεληθεί από τη σύγκρουση ΔΝΤ - ΕΕ, τελικά συνθλίβει στη σύγκρουση, που σημαίνει ότι δεν έχει καμία διαπραγματευτική στρατηγική, δεν μπορούν να διαπραγματευτούν, δεν ξέρουν τι και πώς να ζητήσουν.».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Ανησυχία για νέο δημοψήφισμα και μήνυμα στον ΠτΔ για «θεσμική αντίσταση» "

Ερευνα: Δύσπιστοι οι Ελληνες απέναντι στην ΕΕ -Σε λάθος πορεία λέει το 84%

Παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με τον ένα ή τον άλλο ρόλο, επιθυμεί η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα, ενώ οι περισσότεροι είναι δύσπιστοι απέναντι στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Palmos Analysis για την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το 22% θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως χρηματοδότης και το 24% να συμμετάσχει μόνο ως τεχνικός σύμβουλος. Στον αντίποδα, το 43% επιθυμεί να μην παραμείνει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακόμη, οι περισσότεροι βλέπουν αρνητικά τις αποφάσεις του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, αυτή την άποψη εκφράζει το 41%, ενώ άλλο ένα 32% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, αλλά δεν επαρκούν.

Στην ίδια πανελλαδική έρευνα, οι Ελληνες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, το 84% θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς το 45% θεωρεί ότι είναι αρνητική και το 44% εκφράζει την αντίθετη άποψη. Ακόμη, 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πάνω από 7 στους 10 θεωρούν ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Συγκριτικά για τις δραστηριότητες του ελληνικού κοινοβουλίου 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση σχετικά με αυτές.

Οι Ελληνες πολίτες θα ήθελαν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πλειοψηφία που κυμαίνεται από 47% (για έλεγχο κρατικών προϋπολογισμών) έως και 86% (για προσφυγικό).

Σχετικά με τους Ελληνες ευρωβουλευτές, από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο 1 στους 4 Έλληνες συμφωνεί ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν επάξια τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο και 2 στους 4 διαφωνεί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα: Δύσπιστοι οι Ελληνες απέναντι στην ΕΕ -Σε λάθος πορεία λέει το 84% "

«Σαφάρι» της Τροχαίας στους δρόμους της Αττικής

Ειδική διήμερη εξόρμηση για τη βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων οργάνωσε στο Λεκανοπέδιο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. 

Συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της, ενώ συγκροτήθηκαν 57 συνεργεία, αποτελούμενα συνολικά από 383 αστυνομικούς, κατά μήκος οδικών αξόνων που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα ή άλλες ιδιαιτερότητες. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο διενεργήθηκαν συνολικά 5.639 τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς και βεβαιώθηκαν 2.448 παραβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Σε 189 περιπτώσεις οι παραβάτες είχαν επιπλέον και ποινικές κυρώσεις.

Πιο αναλυτικά, καταγράφηκαν: 
  • 72 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
  • 117 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 
  • 386 για υπερβολική ταχύτητα, 
  • 104 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 
  • 85 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 
  • 119 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 54 για ανασφάλιστα οχήματα και
  • 1.511 λοιπές τροχαίες παραβάσεις.
Παράλληλα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον κατά τόπο αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών συνολικά 104 οδηγοί για διάφορα αδικήματα του K.O.K., μεταξύ των οποίων στέρηση ή πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, κατάληψη δημόσιου χώρου με εμπόδια για διευκόλυνση της στάθμευσης.
Επιπλέον, συνελήφθησαν 15 επαγγελματίες οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή προς αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.
Τέλος, ακινητοποιήθηκαν 66 οχήματα και αφαιρέθηκαν:
  • 268 πινακίδες κυκλοφορίας,
  • 436 άδειες ικανότητας οδήγησης και
  • 162 άδειες κυκλοφορίας
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματιστούν και θα επαναληφθούν στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σαφάρι» της Τροχαίας στους δρόμους της Αττικής"

Στο εδώλιο ο Γερμενής για το επεισόδιο με τον Καμίνη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο ο Γιώργος Γερμενής, για το περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 2 Μαΐου του 2013, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε επιτεθεί στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στην Ευελπίδων ο χρυσαυγίτης Γερμενής κάθεται στο «σκαμνί» για την επίθεση εναντίον του Γιώργου Καμίνη στο φρουραρχείο του δήμου.

Για τη δίκη ο Δ. Αθηναίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Είναι Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου του 2013, και η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχειρεί να διοργανώσει συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Συντάγματος. Χωρίς άδεια από τον Δήμο και κάτω από προφανώς αντισυνταγματικό πλαίσιο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το απαγορεύει. Ρητά και χωρίς περιστροφές. Η αστυνομία επεμβαίνει και το σόου του μίσους ματαιώνεται. Έξαλλοι χρυσαυγίτες, σχηματίζοντας πομπές μοτοσυκλετών στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο της Αθήνας, εξαπολύουν βρισιές και απειλές εναντίον του Γ. Καμίνη.

Η Χρυσή Αυγή έχει δεχθεί το πρώτο αποφασιστικό χτύπημα. «Το νεοναζιστικό μόρφωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπο με το νόμο» δηλώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων και στέλνει ένα μήνυμα που υπενθυμίζει έως σήμερα: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», παραπέμποντας στη φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού.

Ο «πασχαλιάτικος» σχεδιασμός μίσους και πρόκλησης του 2013 είχε ανατραπεί. Η έως τότε «άτρωτη» Χρυσή Αυγή έχει δεχθεί το πρώτο της πλήγμα και αναζητά να βρει τρόπο να απαντήσει. Κάποιοι θεώρησαν ότι καταλληλότερο σημείο ήταν ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Λίγα μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, λίγο μετά την απαγόρευση του συσσιτίου του μίσους, ο Γερμενής, εκλεγμένος βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος, γνωστός ως «Καιάδας», επικεφαλής ομάδας εφόδου εισβάλλει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας. Επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον Δήμαρχο Αθηναίων, που εκείνη την ώρα έδινε λαμπάδες στα παιδιά των δικαιούχων. Η γροθιά χτυπά ένα 12χρονο κοριτσάκι. Η ασφάλεια του Δημάρχου ακινητοποιεί τον Γερμενή και διαπιστώνει ότι οπλοφορεί. Την ίδια ώρα η αστυνομία αποτρέπει ομάδα εφόδου χρυσαυγιτών να εισβάλει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, από την πίσω πλευρά του.

Η εικόνα του ψευτοπαλληκαρά χρυσαυγίτη βουλευτή να φεύγει στην κυριολεξία «σηκωτός» από τον Κόμβο, εκλιπαρώντας για μεταχείριση που άρμοζε στη «βουλευτική του ιδιότητα» αποτελεί έως σήμερα σημείο αναφοράς στη συνεπή μάχη κατά της Χρυσής Αυγής.

Αύριο Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, περίπου στις 10.30 π.μ., η υπόθεση εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο Προκάτ).

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο ο Γερμενής για το επεισόδιο με τον Καμίνη"

Χρυσόγονος: Επρεπε να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές για το βοήθημα προς τους συνταξιούχους

Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να συνεννοηθεί με τους δανειστές για τις έκτακτες παροχές, δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος, αν και εκτίμησε ότι δεν παραβιάζουν τη συμφωνία.

«Επρεπε να είχε γίνει μια συνεννόηση με τους δανειστές και ότι ένα ποσό θα μπορούσε να δοθεί σε άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, μιλώντας στο «Ε».

Παράλληλα, τόνισε ότι η παροχή αυτή «δεν οδηγεί σε παραβίαση της συμφωνίας με τους δανειστές και ούτε σε εκτροχιασμό της συμφωνίας».

Ακόμη, ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι όσο νωρίτερα κλείσει η αξιολόγηση τόσο το καλύτερο, γιατί όπως προειδοποίησε «από την 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα μπαίνει σε επικίνδυνη στροφή». Ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο.

«Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουν οι δόσεις. Η θα καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές ή η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δραματική για την χώρα μας», συμπλήρωσε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Επρεπε να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές για το βοήθημα προς τους συνταξιούχους "

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Αλγερινών στη Λέσβο

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Αλγερινών μεταναστών στη Μυτιλήνη, ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Συγκεκριμένα, οι πέντε Αλγερινοί οι οποίοι έμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην πόλη της Μυτιλήνης, έχοντας διαφύγει από τον καταυλισμό της Μόριας, τις τελευταίες 20 μέρες διέπραξαν 19 μέχρι τώρα εξιχνιασμένες κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έμπαιναν συνήθως νωρίς τα ξημερώματα σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως πόρτες ή παράθυρά και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα. Η αξία των κλοπιμαίων πολλά από τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι και το ύψος των φθορών που προξένησαν. Εξετάζεται επίσης η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.

Σε βάρος και των πέντε, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών και μέσα στη μέρα θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Αλγερινών στη Λέσβο"

Γαβρόγλου: Δίνουμε μάχη με τους θεσμούς για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα στο 2017, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι «είναι καθημερινή η μάχη» με τους θεσμούς για το ζήτημα αυτό. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιους διορισμούς θα έχουμε φέτος», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι για τις οποιεσδήποτε προσλήψεις θα πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλάβει και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και αναπληρωτές. Επίσης, σημείωσε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει ομαλά η ερχόμενη σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει και ότι τα απαιτούμενα κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι ήδη εξασφαλισμένα και θα προκύψουν κυρίως από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Mιλώντας στο ΑΠΕ, ο υπουργός επανέλαβε το πόσο σημαντικό είναι «να εδραιωθούν, να κατοχυρωθούν και να βελτιωθούν» οι πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί επί Ν. Φίλη και ανέλυσε τον «οδικό χάρτη» του τριετούς προγράμματος για την Παιδεία. Αρχικά, από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούνιο, θα έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει το υπουργείο στην αναβάθμιση των τελευταίων δύο τάξεων του λυκείου - από το οποίο οι απόφοιτοι θα παίρνουν Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια - αλλά και στην αναμόρφωση του πρώτου χρόνου των πανεπιστημίων. «Οι τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου δεν θα είναι ακυρωμένες, ορισμένες εξετάσεις για ορισμένα μαθήματα θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, ορισμένα θα είναι σχολικές εξετάσεις, θα παίρνεις Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό τον τρόπο θα μπαίνεις στα πανεπιστήμια, όπου και εκεί θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη ευελιξία, απ' ό,τι υπάρχει σήμερα», εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία τα τελευταία πέντε χρόνια.

'Οσον αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο υπουργός υπεραμύνεται της αλλαγής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, αναφορικά με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. «Νομίζω ότι είναι θέμα δημοκρατίας, όταν συμφωνούμε σε κάτι, να συμφωνούμε και να πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα" σημείωσε και πρόσθεσε "και θα ήθελα να κάνω και μία έκκληση στους θεσμούς, να συζητάνε με τους σχολάρχες των καλών σχολείων. Δηλαδή, εκείνων των σχολείων, που είναι και καλές επιχειρήσεις και η παιδαγωγική τους προσφορά είναι υψηλότατου επιπέδου. Επειδή είναι ειδικής κατηγορίας επιχειρήσεις αυτές, πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο "μάτι", το οποίο θα κρίνει την αιτία της απόλυσης ή όχι».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου: Δίνουμε μάχη με τους θεσμούς για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών"

Συνελήφθη διακινητής αλλοδαπών στην Πάτρα- Μετέφερε ανήλικους σε φορτηγό ψυγείο

Στη σύλληψη ενός 55χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο 55 χρονος εντοπίστηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, ως οδηγός ενός φορτηγού οχήματος ψυγείου με επικαθήμενο, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Το φορτηγό προοριζόταν να μεταφέρει κρυμμένους δύο ανήλικους αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας μετά από προανάκριση, κατέσχεσε το παραπάνω όχημα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη διακινητής αλλοδαπών στην Πάτρα- Μετέφερε ανήλικους σε φορτηγό ψυγείο "

Βγαίνουν αποφάσεις για χορήγηση ασύλου και φεύγουν οι πρόσφυγες από τη Λέσβο

Ύστερα από εννέα περίπου μήνες – από τις 20 Μαρτίου που τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας – άρχισε να χορηγείται πολιτικό άσυλο σε όσους πρόσφυγες το δικαιούνται.

Έτσι το τελευταίο διάστημα αρκετοί από αυτούς έφυγαν και φεύγουν καθημερινά με τα πλοία της γραμμής προς τον Πειραιά.

Την τελευταία εβδομάδα αναχώρησαν από τη Λέσβο περισσότεροι από 300 πρόσφυγες κυρίως άτομα με οικογένειες, γυναίκες, παιδιά και ευάλωτες ομάδες κυρίως προερχόμενοι από τη Συρία.

Μάλιστα σε ένα μόνο δρομολόγιο με το πλοίο «Νήσος Σάμος» έφυγαν προς τον Πειραιά περισσότερα από 180 πρόσφυγες.

lesvosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βγαίνουν αποφάσεις για χορήγηση ασύλου και φεύγουν οι πρόσφυγες από τη Λέσβο"

Ιαπωνία: Εκατόμβη πουλερικών για να περιοριστεί η επιδημία της γρίπης

Η Ιαπωνία ξεκίνησε τη θανάτωση 210.000 πουλερικών σε μία προσπάθεια να περιοριστεί νέα επιδημία γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε στα βόρεια, στο νησί Χοκάιντο.

Αυτή είναι η πέμπτη μαζική θανάτωση πτηνών από την έναρξη του χειμώνα στην Ιαπωνία. Ο ιός H5 έχει εντοπιστεί σε αρκετές φάρμες πουλερικών σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη θανάτωση πουλερικών και παπιών, οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά πουλερικών και προϊόντων τους σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μολυσμένες περιοχές και παράλληλα αποστειρώνουν τους δρόμους που οδηγούν σε αυτές.

Η διαδικασία θανάτωσης των πουλερικών είναι αργή. Το Σάββατο το βράδυ, θανατώθηκαν μόνο 32,310 κοτόπουλα στο Σίμζου και στο Χοκάιντο, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

«Συνεχίζουμε τις διαδικασίες θανάτωσης αλλά σήμερα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί η θερμοκρασία έπεσε πολύ το βράδυ» και επιπλέον η χιονόπτωση δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, τόνισε ένα αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις αρχές του μήνα, 550.000 κοτόπουλα θανατώθηκαν στην πόλη Νιγκάτα στην κεντρική Ιαπωνία και 23.000 πάπιες στην περιφέρεια Αομόρι, νότια του Χοκάιντο. Αυτές ήταν οι πρώτες περιπτώσεις γρίπης των πτηνών σε αγροκτήματα στην Ιαπωνία από τον Ιανουάριο του 2015.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Εκατόμβη πουλερικών για να περιοριστεί η επιδημία της γρίπης "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news