facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Αποκάλυψη: Στον αέρα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, που μπορεί ακόμη και να τινάξει στον αέρα την συμφωνία της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αποκαλύπτεται και προκαλεί ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της.
Ολα ξεκίνησαν από την εμμονή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να ξεκινήσει έργα στην «ναυαρχίδα» των περιφερειακών αεροδρομίων, το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2017, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
Πρόκειται για το έργο της διασταύρωσης των διαδρόμων 16-34 με τον 10-28 του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2006. Σημειώνεται ότι ο διάδρομος 16-34 είναι ο μοναδικός εν λειτουργία διάδρομος απο-προσγειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία».
Αφού, για διάφορους λόγους, λίμνασε επί 10 χρόνια, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο του 2017, ακριβώς πριν δηλαδή ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
Σήμερα, το έργο ακόμη δεν ξεκίνησε και, αν ξεκινήσει τώρα, θα είναι σε εξέλιξη στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με δραματικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής όπως καταγγέλλουν αρμόδιοι φορείς.
Οι κίνδυνοι ασφαλείας πτήσεων
Η YΠΑ ωστόσο, επιμένει στην άμεση έναρξη του έργου και προτείνει –κατά τη διάρκεια των έργων– να χρησιμοποιείται ως κύριος διάδρομος από-προσγείωσης, ο βοηθητικός διάδρομος που τροχοδρομούν τα αεροσκάφη από τον κύριο διάδρομο μέχρι το χώρο στάθμευσης.
Ωστόσο, η χρήση του τροχόδρομου ως κυρίου διαδρόμου, γεννά πολλά ερωτηματικά ασφαλείας, για τρεις κυρίως λόγους:
  1. Γιατί πρόκειται να γίνει σε περίοδο υψηλής κίνησης του αεροδρομίου (καλοκαιρινή-τουριστική περίοδος)
  2. Γιατί η χρήση του τροχόδρομου, ως κανονικού διαδρόμου, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, επιτρέπεται κάτω από πολύ ειδικές επείγουσες συνθήκες και μόνο για λίγες ώρες ημερησίως.
  3. Γιατί ο τροχόδρομος δεν υποστηρίζεται από ILS (Instrumental Landing System) και ραδιοβοηθήματα, έτσι οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις θα πραγματοποιούνται μόνον οπτικά, όταν στη Θεσσαλονίκη είναι συνηθισμένα και συχνά τα προβλήματα ομίχλης.
Αντί λοιπόν η ΥΠΑ να αναβάλει την έναρξη του έργου (που ούτως ή άλλως δεν έχει γίνει 10 χρόνια τώρα) για μια εποχή με λιγότερη κίνηση στο αεροδρόμιο, όπως είναι ο Σεπτέμβριος, επιμένει να το υλοποιήσει μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις
Ηδη αεροπορικές εταιρίες αλλάζουν τα σχέδια τους για το καλοκαίρι του 2017 ακυρώνοντας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη και δρομολογώντας τα αεροσκάφη τους σε άλλους προορισμούς, λόγω του κινδύνου της απόφασης της ΥΠΑ και της ασάφειας αναφορικά με την ικανότητα και την ασφάλεια του αεροδρομίου.
Όλοι οι τουριστικοί φορείς και όλες οι τοπικές αρχές (Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής κλπ) ζητούν την αναβολή των έργων για την περίοδο της χαμηλής κίνησης που έχει και σαφώς λιγότερα δρομολόγια.
Οπως καταγγέλλουν οι φορείς, η επιμονή της ΥΠΑ είναι μια παράλογη επιλογή για το 3ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και τη 2η μεγαλύτερη πόλη, καθώς μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.
Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί μια τέτοια κίνηση, για την ασφάλεια των πτήσεων, έχει κάνει την Fraport που έχει τα περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι εξαιρετικά ανήσυχη, όπως επιβεβαιώνουν πηγές της εταιρείας.
Θα παραλάβει η Fraport το αεροδρόμιο;
Και εδώ τίθεται το ερώτημα τι θα πράξει η γερμανική εταιρεία.
Γιατί, αν η Fraport παραλάβει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του Δημοσίου, δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων και για να μη διακυβεύσει το παγκόσμιο κύρος της.
Ως εκ τούτου, με αυτά τα δεδομένα, η Fraport είναι πιθανόν να αρνηθεί να παραλάβει το αεροδρόμιο Μακεδονία, όχι μόνο γιατί δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, αλλά κυρίως γιατί θα πρέπει να το κρατήσει κλειστό.
Οπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο ματαίωσης όλη τη συμφωνία παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, καθώς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο από τα 14 και σημαντικός πυλώνας της επένδυσης.
Είναι προφανές ότι η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας θα επιφέρει μια τεράστια απώλεια εσόδων για τη χώρα της τάξεως των 10 δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ άμεσα προκαλώντας «ανατριχίλα» στο ΤΑΙΠΕΔ.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Στον αέρα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων "

Εκρηκτικοί διάλογοι στο Eurogroup: Αν μας πιέσετε με μέτρα, θα πάμε σε εκλογές -Αν δεν αντέχετε, να πάτε

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», είπε ο υπουργός Οικονομικών στους ομολόγους του στην ευρωζώνη, θέτοντας ξεκάθαρο δίλημμα. «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε», ήταν η αντίδραση που εισέπραξε, όπως συνοψίζουν στο «Βήμα» πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΠΕ, ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα συμφωνία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ακόμη και ο Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών!», σύμφωνα πάντα με το «Βήμα».

Στο Eurogroup, η ελληνική πλευρά πήρε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ το 2060, αλλά αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά. Ο κ. Τσακαλώτος, σε εσωτερικές συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες φέρεται να διεμήνυσε στον πρωθυπουργό «Αν συμφωνηθεί πλεόνασμα πάνω από 2% του ΑΕΠ, εγώ φεύγω».

Μέσα σε όλα αυτά, οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, με την έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, επιβάρυναν περισσότερο τις σχέσεις της Αθήνας με τις Βρυξέλλες. «Αυτό δεν βοηθάει το κλίμα της διαπραγμάτευσης», σχολίασε στο «Βήμα» στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Δεν είναι ότι η Κομισιόν δεν έχει καρδιά και δεν θέλει την ενίσχυση των πλέον αδύναμων, αλλά υπάρχουν συμφωνημένες διαδικασίες», ανέφερε ακόμη η ίδια πηγή.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε για τις ενστάσεις ότι πρέπει πρώτα να επαληθευτεί το πλεόνασμα από την Eurostat, το Απρίλιο του 2017, και να συζητηθεί με τους Θεσμούς η διάθεσή του, ενώ υπενθύμισαν ότι υπάρχουν βασικές κατευθύνσεις για το πού πρέπει να διατεθούν τα χρήματα: 1. ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 2. ληξιπρόθεσμα, 3. συντάξεις που δεν έχουν αποδοθεί.

Η απάντηση Τσακαλώτου

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκανε αναφορά σε εκλογές στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών ​Ευκλείδη Τσακαλώτο ​και ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν ​έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού​. Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Βήμα επιμένει: Είναι ορθό το δημοσίευμα

Με νέα ανάρτησή του στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα το «Βήμα» απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζοντας ότι εμμένει στην ορθότητα των πληροφοριών του. «Πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετεί ο κ. Τσακαλώτος» αναφέρει αιχμηρά.

Η ανάρτηση του Βήματος

«Το ''Βήμα'' επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος. Βασίζεται σε περισσότερες από μια πηγές με παρουσία στη συνεδρίαση του Eurogroup. Πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετεί ο κ. Τσακαλώτος, όχι ''Το Βήμα''. Ακόμη και μετά τη δημοσίευσή του το άρθρο περιγράφεται από πηγή των Βρυξελλών ως «το πιο ακριβές» για όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρηκτικοί διάλογοι στο Eurogroup: Αν μας πιέσετε με μέτρα, θα πάμε σε εκλογές -Αν δεν αντέχετε, να πάτε "

Στον δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα - Τι προβλέπει

Σφίγγει ο «πλαστικός» κλοιός στους κλάδους που φοροδιαφεύγουν - Μόνο με πλαστικό χρήμα το «χτίσιμο» του αφορολόγητου από 1ης Ιανουαρίου - Υποχρεωτικά με κάρτα οι δαπάνες άνω των 500 ευρώ και οι πληρωμές σε γιατρούς

Τον δρόμο της Βουλής αναμένεται να πάρει εντός της εβδομάδας – πιθανώς και αύριο Δευτέρα -το περίφημο νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, με την οποία θα «χτίζεται» το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται η πολυαναμενόμενη διάταξη για τον ακατάσχετο λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Όπως έγραφε νωρίτερα μέσα στον μήνα το Newmoney, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τον ακατάσχετο, δεν πέρασε τελικά από τους θεσμούς, προκαλώντας έντονη δυσφορία στο υπουργείο Οικονομικών. Το μόνο που μπόρεσε να «περάσει» το ΥΠΟΙΚ ήταν ένας επιχειρηματικός τραπεζικός λογαριασμός στις διατάξεις για τα φυσικά πρόσωπα που προβλέπει ότι η εφορία, οι τράπεζες και τα Ταμεία δεν θα μπορούν να κατάσχουν χρήματα από τον λογαριασμό αν αυτός έχει κατατεθειμένα έως 1.250 ευρώ. Στα μεγαλύτερα ποσά θα μπορεί να κατάσχεται το 50% της διαφοράς μεταξύ 1.250 και 1.500 ευρώ, ενώ για χρέη άνω των 1.500 ευρώ, τότε θα μπορεί να κατάσχονται όλα τα χρήματα πάνω από το ποσό αυτό, εφόσον φυσικά έχει χρήματα ο λογαριασμός.

Στόχος της κυβέρνησης να θέσει σε στενότερο κλοιό τους κλάδους που είναι «συνήθεις ύποπτοι» φοροδιαφυγής, ενώ το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τρεις καινοτομίες.
Αφενός την ευκολότερη παροχή αφορολόγητου ορίου σε όσους συμπληρώνουν συγκεκριμένο ποσό δαπανών με αγορές από κάρτα, αφετέρου τη θέσπιση αντικινήτρων ή και προστίμων για τις επιχειρήσεις που δεν θέλουν να εγκαταστήσουν POS, ενώ, με το νομοσχέδιο, οι κλάδοι με υψηλά κρούσματα φοροδιαφυγής θα τίθενται σε στενότερο έλεγχο με τη χρήση πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

- Το ανώτατο ποσό δαπάνης με πλαστικό χρήμα για να δοθεί αφορολόγητο περιορίζεται από 30% σε 20%. Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει το 10% με πλαστικό χρήμα, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ η δαπάνη θα πρέπει να ανέρχεται στο 15%, ενώ για εισόδημα από 30.001 ευρώ και άνω οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα θα πρέπει να ανέρχονται τουλάχιστον στο 20% του εισοδήματος.

- Αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις, θα του επιβληθεί πέναλτι φόρου 22% στη διαφορά των λιγότερων αποδείξεων.

- Αναγκαστικά με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα θα πρέπει να γίνονται οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

- Καμιά απόδειξη από γιατρό δεν θα «περνάει» αν δεν έχει πληρωθεί με κάρτα

- Καθιερώνεται ηλεκτρονική λοταρία αποδείξεων ως κίνητρο για να ζητά κανείς απόδειξη

- Δαπάνες για νομικές υπηρεσίες θα αναγνωρίζονται για «χτίσιμο» αφορολόγητου μόνο να ξεπερνούν τα 500 ευρώ κι έχουν πληρωθεί φυσικά με κάρτα.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα - Τι προβλέπει"

Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική - συνιστάται η αποφυγή χρήσης τζακιών

Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 10.12.2016. Συγκεκριμένα στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ 120 μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 111 μg/m3, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 110 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα 11.12.16 θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική - συνιστάται η αποφυγή χρήσης τζακιών"

Προκατασκευασμένα σπίτια αντί για σκηνές σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Σκηνές με προκατασκευασμένα σπίτια αντικαθιστά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε οκτώ χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Πρόκειται για τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό, Στυλίδα, Φιλιππιάδα, Λαγκαδίκια, Διαβατά, Κατσικάς, Αλεξάνδρεια και Νέα Καβάλα.

Η προσπάθεια της Ύπατης Αρμοστείας να διαμορφώσει κατάλληλα για το χειμώνα επίσημους χώρους φιλοξενίας προσφύγων βασίζεται σε τέσσερις άξονες:


  • Στην αντικατάσταση σκηνών με προκατασκευασμένους οικίσκους σε οκτώ κέντρα φιλοξενίας.
  • Στη μεταφορά προσφύγων που μένουν σε κέντρα ακατάλληλα για το χειμώνα σε ξενοδοχεία με χαμηλές τιμές και διαμερίσματα.
  • Στην αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών σε 15 κέντρα φιλοξενίας.
  • Στην παροχή στους πρόσφυγες χειμερινών ειδών, όπως τα μπουφάν και οι υπνόσακοι.
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκατασκευασμένα σπίτια αντί για σκηνές σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων"

Συμπλοκές στο hot spot της Σούδας: 6 τραυματίες - Πυροβολισμοί στον αέρα από ιδιοκτήτη καφενείου

Με πυροβολισμούς στον αέρα, με την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων –το απόγευμα της Κυριακής– μεταξύ ομάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο του νησιού, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο άνδρας έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την απερίσκεπτη και καταφανώς παράνομη ενέργειά του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα astraparis.gr, στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται να παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

Οκτώ τραυματίες από τις συμπλοκές

Οκτώ είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των τραυματιών, που έφτασαν με κάθε τρόπο στο νοσοκομείο Χίου, μετά τα επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι πέντε εξ αυτών θα παραμείνουν για παρακολούθηση και νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι τρεις μάλλον θα φύγουν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Πάντως, ουδείς εκ των τραυματιών διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι.

Κατά τις ίδιες πηγές, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου με βάση το ρεπορτάζ, είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στη Σούδα και στη συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, δύο εισήχθησαν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ελαφρύτερα τραύματα.

Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Στην Σούδα, μετά την λήξη των επεισοδίων, μετακινήθηκε άλλη ομάδα των ΜΑΤ, η οποία παραμένει στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

astraparis
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκές στο hot spot της Σούδας: 6 τραυματίες - Πυροβολισμοί στον αέρα από ιδιοκτήτη καφενείου"

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Να ανοίξει ένας διάλογος, προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική» λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης» επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων τούρκων υπουργών «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Για το θέμα της έκδοσης των τούρκων αξιωματικών, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας"

Συζήτηση στη βουλή για τα προβλήματά τους ζητούν οι αγρότες με το χέρι στη… μίζα των τρακτέρ!

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα ιστορικά Αμπελάκια του δήμου Τεμπών, η πανελλαδική συνάντηση αγροτών με πρωτοβουλία Λαρισαίων αγροτοσυνδικαλιστών. Περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι αγροτικών φορέων βρέθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής και συζήτησαν για ώρες, για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η απόφαση που ελήφθη είναι να αποσταλεί στον πρόεδρο της Βουλής υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών, στο οποίο θα ζητείται επίσης να έλθει σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή, το αγροτικό ζήτημα. «Αυτό το κάνουμε για να δούμε τι λέει η κυβέρνηση και τι η αντιπολίτευση για τα προβλήματά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σε ότι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, αυτό παραμένει σε απολύτως απαραίτητα και αναγκαία που καλύπτονται στο τετράπτυχο φορολογικό, ασφαλιστικό ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, ενώ εξέχουσα θέση κατέχουν επίσης στη λίστα, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα προγράμματα των νέων αγροτών.

Από τα όσα ελέχθησαν στη συνάντηση, φάνηκε η ιδιαίτερη επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίζουν οι αγρότες το προσκλητήριο διαλόγου που τους απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων αγρότες από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λαμία, Αταλάντη, Θήβα, Κοζάνη, Πέλλα, Ημαθία και Χαλκιδική.

Σε τοπικό επίπεδο, οι Λαρισαίοι αγρότες προγραμματίζουν τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα αγροτών στον Πλατύκαμπο πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να βρίσκονται με το… όπλο παρά πόδα για κινητοποιήσεις μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Συζήτηση στη βουλή για τα προβλήματά τους ζητούν οι αγρότες με το χέρι στη… μίζα των τρακτέρ! "

Άλλοι 46 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά

Άλλοι 46 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά, οι 45 εκ των οποίων στη Χίο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο συνολικός αριθμός προσφύγων στη χώρα μας είναι 62.426 και 7000 εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός δομών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλοι 46 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά"

Εξαρθρώθηκε πολυπληθές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη

Χειροπέδες σε τουλάχιστον 24 άτομα που συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Αθήνα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα μέλη του κυκλώματος χορηγούσαν στους «πελάτες» τους πλαστά έγγραφα με τα οποία αυτοί, στη συνέχεια, επιχειρούσα να φύγουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν εξοπλισμό από τρία πλήρως εξοπλισμένα «εργαστήρια» παραγωγής πλαστών εγγράφων.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει τη Δευτέρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε πολυπληθές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη"

Καμμένος: Ανησυχώ για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο Αιγαίο

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο «ατύχημα» στο Αιγαίο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κύριος Καμμένος εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβάνεται πως η δημιουργία Κουρδικού Κράτους είναι πλέον ισχυρή πιθανότητα και «γι' αυτό το λόγο αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί».

«Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα "ατύχημα"», δήλωσε ο κύριος Καμμένος και εξήγησε πως: «Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται», κατέληξε ο κύριος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Ανησυχώ για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο Αιγαίο"

Η Αυστρία επιμένει στο πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Η Αυστρία θα αντιταχθεί στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα θέμα που θα βρίσκεται στην ατζέντα του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να εγκρίνουμε στην παρούσα μορφή το προσχέδιο συμπερασμάτων (της συνόδου), το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν περιέχει την απαραίτητη αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία», ήταν το σχόλιο του Κουρτς σε συνέντευξή το στο αυστριακό πρακτορείο APA.

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσει την Τρίτη την πρόοδο της διαδικασίας διεύρυνσης της Ένωσης, το οποίο αφορά πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Ο Κουρτς επιθυμεί να αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου «το πάγωμα των διαπραγματεύσεων» με την Τουρκία. «Έχουμε ήδη πει στους εταίρους μας ότι η Αυστρία δε μπορεί να υιοθετήσει το προσχέδιο των συμπερασμάτων στην παρούσα μορφή», διευκρίνισε ο Αυστριακός υπουργός. Κατήγγειλε τα πλήγματα που έχει επιφέρει η τουρκική κυβέρνηση «στο κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα ζητήσει την υποστήριξη των Ευρωπαίων για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Η Αυστρία ανήκει στο κλαμπ των σκληρών σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο, το οποίο ακολούθησε μαζική καταστολή και δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία την κατ’ αρχάς αναστολή των διαπραγματεύσεων, ένα ψήφισμα που δεν είναι δεσμευτικό.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία υπέβαλε επίσημο αίτημα για την ένταξή της στην ΕΕ το 1987 και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2005.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αυστρία επιμένει στο πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας"

Δημοσκόπηση: Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της Ν.Δ.

Στις 15 ποσοστιαίες μονάδες «παγιώνεται» το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει μόλις 15,1%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει τη δυναμική του στο 30,5%.

Η διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., σύμφωνα με την έρευνα, αποδίδεται στην απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ έπονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,74% ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 5,26%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, το 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.

Την ίδια ώρα, το 65% χαρακτηρίζει λάθος το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κούβα, ενώ το 67% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της Ν.Δ."

Διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με δεκάδες νεκρούς

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου σε μια επίθεση που στόχευε αστυνομικές δυνάμεις και άμαχους πολίτες και στόχος ήταν να προκαλέσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων, όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανακοίνωσή του.

Οι νεκροί σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό ανέρχονται σε τουλάχιστον 38, ενώ 155 είναι οι τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση σε περιοχή έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας.
Συνολικά 30 αστυνομικοί, επτά πολίτες και ένας ακόμη άνθρωπος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση.

«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ενδέχεται να ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση, ενώ επισήμανε πως έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακολούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 17 από τους τραυματίες χειρουργούνται και έξι βρίσκονται στην εντατική. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο.

Καταδίκασε την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», τονίζεται στην ανάρτηση.
TURKEY2TURKEY3TURKEY4TURKEY5TURKEY6TURKEY7
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με δεκάδες νεκρούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news