facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γυναίκα πήγε για εγχείριση ρουτίνας, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και πέθανε

Μοιραία κατάληξη είχε για την Ε.Α., 41 ετών από τη Ζάκυνθο, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια".

Τελικά η γυναίκα, σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, έχασε την «μάχη» για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα αύριο στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και στο Ρίο για να διερευνήσει τα αίτια. Θα διερευνηθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας.

Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκα πήγε για εγχείριση ρουτίνας, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και πέθανε"

Νέο Android malware μολύνει χιλιάδες συσκευές καθημερινά

Σχεδόν 1 εκατομμύριο συσκευές με Android έχουν μολυνθεί τελευταία από επικίνδυνο malware, υποστηρίζουν ερευνητές της Check Point, το οποίο μάλιστα εκτιμάται ότι “τρυπώνει” σε περίπου 13.000 συσκευές καθημερινά.

Το κακόβουλο λογισμικό έχει ονομαστεί “Gooligan” και ανακαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Διαδίδεται μέσω εφαρμογών που διαθέτουν διάφορα ανεπίσημα app stores για το λειτουργικό σύστημα της Google, ενώ εκμεταλλεύεται κενά ασφαλείας παλαιότερης έκδοσης του Linux Kernel. Οι περισσότερες επιθέσεις του έχουν εντοπιστεί στην Ασία.

Πάντως, το Gooligan δεν φαίνεται να υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα χρηστών – αν και θεωρητικά έχει αυτή τη δυνατότητα. Αντί αυτού λαμβάνει τον έλεγχο του λογαριασμού τους στη Google για να κατεβάσει εφαρμογές από το Google Play Store και στη συνέχεια να τις βαθμολογήσει θετικά, ώστε να τις καταστήσει δημοφιλέστερες. Εκτιμάται ότι οι δημιουργοί του κακόβουλου λογισμικού αποκομίζουν τεράστια κέρδη με αυτό τον τρόπο – μεγαλύτερα ίσως από όσα θα τους απέδιδε η κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών!

Σημειώστε ότι το Gooligan μπορεί να μολύνει μόνο συσκευές με Android 4 ή 5, οπότε αν διαθέτετε κάποια με νεότερη έκδοση του λειτουργικού, θεωρητικά δεν διατρέχετε κίνδυνο. Εάν υποψιάζεστε ότι το smartphone ή το tablet σας έχει εκτεθεί στο συγκεκριμένο malware, μπορείτε να τρέξετε το ειδικό εργαλείο που ανέπτυξε η Check Point για να σιγουρευτείτε.

Επιπλέον, η Google έχει ήδη λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής, ενώ χαιρέτησε τη συμβολή της Check Point στην προσπάθεια κατά του Gooligan. Σε επίσημη δήλωση της εταιρείας, αναφέρεται:

“Εκτιμούμε τη συμβολή της Check Point με την οποία έχουμε συνεργαστεί για να κατανοήσουμε και αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα. [...] Έχουμε πάρει πολυάριθμα μέτρα και λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για να βελτιώνουμε την ασφάλεια σε όλο το οικοσύστημα του Android. Συγκεκριμένα οι ενέργειες μας περιλαμβάνουν: την ανάκληση των token (παραμέτρων) των λογαριασμών Google των χρηστών που έχουν μολυνθεί οι συσκευές τους, την παροχή σαφών οδηγιών για να συνδεθούν ξανά με ασφάλεια, την απενεργοποίηση των εφαρμογών που σχετίζονται με το θέμα αυτό από τις μολυσμένες συσκευές, τη διαρκή ανάπτυξη εφαρμογών επαλήθευσης και τις διαρκείς βελτιώσεις του SafetyNet για την προστασία των χρηστών από αυτές τις εφαρμογές στο μέλλον και την συνεργασία μας με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ ( ISPs) για να εξαλείψουμε αυτό το κακόβουλο λογισμικό εντελώς”.

pcmag
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο Android malware μολύνει χιλιάδες συσκευές καθημερινά"

Πολ Kαζαριάν: Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα

O Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα χρέους, διότι αυτό απλούστατα ανέρχεται όχι στο 177% αλλά στο 71% του ΑΕΠ της.

Συνεπώς «το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Kαζαριάν στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel.

Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους: Eάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο 71% του ελληνικού ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας. Θα πρέπει, δηλαδή, να συνυπολογισθεί «η κεκαλυμμένη διαγραφή» μέρους του ελληνικού χρέους, όχι μόνο δια του χαμηλού επιτικίου, αλλά και δια της μεγάλης παρατάσεως της έναρξης αποπληρωμής του χρέους ήτοι δέκα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί και αυτό σημαίνει «μικρότερη επιβάρυνση λόγω του πληθωρισμού», όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό. «Η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής» τονίζει μάλιστα ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στο Spiegel.

Επισημαίνει δε επίσης ότι «η Ελλάδα πιέζεται να πάρει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τις χώρες του ευρώ, αυτές δίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ωθούν την κυβέρνηση σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αντιλαϊκές και συχνά αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις».

H λύση την οποία προτείνει ο Καζαριάν είναι να αποδείξει η Ελλάδα καταρχάς το αληθινό ύψος του χρέους της «με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες», διότι «τότε θα γίνονταν εμφανές ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από εκείνο άλλων χωρών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολ Kαζαριάν: Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα "

Φακέλωμα: Η Εφορία ξεσκονίζει 1.270.047 ΑΦΜ

Σε πολλές εφορίες, ακόμα και στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, χιλιάδες φάκελοι με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις παραμένουν ακόμα και σήμερα χάρτινοι. Δεν συνιστά είδηση.
Το γεγονός όμως ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατάφερε να ψηφιοποιήσει τα στοιχεία καταθέσεων για 1.270.047 φορολογουμένους συνιστά καινοτομία, η οποία πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εντοπισμού φοροφυγάδων.
Το δείγμα είναι τεράστιο. Ενας στους έξι φορολογουμένους είναι φακελωμένος όσον αφορά τις τραπεζικές του καταθέσεις και εφόσον η διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα, όπως έχουν αποτυπωθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις, βγάλει σημαντικές αποκλίσεις, ο έλεγχος βρίσκεται πλέον προ των πυλών.
Στους ηλεκτρονικούς αυτούς φακέλους έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών για την περίοδο 2002-2014 και η δεξαμενή των φορολογουμένων δεν είναι τυχαία.
Προέκυψε από το πάντρεμα των διαφόρων καταλόγων που είχαν περιέλθει στην κατοχή του ΣΔΟΕ ή της ΓΓΔΕ τα τελευταία χρόνια, από τη λίστα Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς έως τα αρχεία που είχε συγκεντρώσει η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, με όλες τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων οι οποίοι είχαν κάνει συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο, ή μία κίνηση άνω των 100.000 ευρώ.

Δεν είναι όλοι φοροφυγάδες
Είναι όλοι αυτοί φοροφυγάδες; Προφανώς όχι. Γι' αυτό και την περασμένη εβδομάδα άρχισε η πρώτη διαλογή των υποθέσεων.
Περισσότεροι από 150 ελεγκτές της φορολογικής διοίκησης εκπαιδεύτηκαν ώστε να χειριστούν με αποτελεσματικότητα το νέο λογισμικό, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του ελεγκτικού μηχανισμού και πραγματοποιεί διασταύρωση πρωτογενών καταθέσεων (όχι χρήματα που μπήκαν και βγήκαν από τους λογαριασμούς, ενδεχομένως από μια τράπεζα σε άλλη αλλά μόνο τις «καθαρές» καταθέσεις) με τα δηλωθέντα εισοδήματα, μέσα σε 24 ώρες.
Το πρώτο φίλτρο είναι η ειδική μεταχείριση εισοδημάτων για τα οποία δεν υπήρχε υποχρέωση καταγραφής στις φορολογικές δηλώσεις ή προσδιορίζονταν για χρόνια με τεκμαρτό τρόπο, όπως για παράδειγμα εισοδήματα αγροτών και ναυτικών. Με ένα πλέγμα κριτηρίων, τα οποία δεν κοινοποιούνται για ευνόητους λόγους, όλα τα στοιχεία της σούπερ λίστας των καταθετών φιλτράρονται ώστε να προκύψουν οι πλέον σοβαρές υποθέσεις. Ακολουθεί - και πάλι με συγκεκριμένα κριτήρια - η κατά προτεραιότητα προώθηση των υποθέσεων και με βασικό γνώμονα τις πιθανότητες άμεσης είσπραξης φόρων αρχίζει ο έλεγχος.
Για τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, η αξιοποίηση αυτού του τεράστιου όγκου δεδομένων αποτελεί προσωπικό στοίχημα. Η λίστα των εμβασμάτων σέρνεται από το 2010 και τα αποτελέσματα έως τώρα είναι περιορισμένα, για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς οι τεράστιες προσδοκίες οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί σε πολιτικό επίπεδο δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.
Τώρα, σύμφωνα με στελέχη της ΓΓΔΕ, διαμορφώνονται οι συνθήκες για μετρήσιμα αποτελέσματα. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλει, εκτός από το νέο υπερόπλο της Εφορίας (το ειδικό ταχύτατο λογισμικό), και το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, το οποίο ύστερα από ενάμισι έτος κυοφορίας φαίνεται πως βρίσκεται στον προθάλαμο της Βουλής.
Οι κεντρικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι από καιρό έτοιμοι. Το μοναδικό που μένει να κλείσει είναι το ύψος του φορολογικού συντελεστή. Οι εκπρόσωποι των δανειστών στην πράξη ουδέποτε υπαναχώρησαν από την αρχική τους θέση για την επιβολή πολύ υψηλού συντελεστή, έως και 90% του κεφαλαίου που έχει κρατηθεί κρυφό από την Εφορία, σε όσους οικειοθελώς αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα, με αντάλλαγμα την απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για πράξεις φοροδιαφυγής.
Στους κόλπους της κυβέρνησης, η κυρίαρχη γραμμή - αλλά όχι η μοναδική - αφορά την καθιέρωση ελκυστικού, πολλαπλάσια χαμηλότερου συντελεστή προκειμένου το μέτρο να έχει επιτυχία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά πλέον η ομάδα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και θεωρείται πιθανότερο ο συντελεστής να κλειδώσει στα ύψη. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται - κατά ορισμένες πληροφορίες - υπέρμαχος της άποψης μη χαριστικών ρυθμίσεων.
Πηγές του οικονομικού επιτελείου που τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης υψηλού συντελεστή, υπενθυμίζουν με νόημα ότι οι διατάξεις νόμου τις οποίες είχαν προωθήσει στο παρελθόν τόσο ο Γιώργος Αλογοσκούφης όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με χαριστικούς συντελεστές από 3% έως και 8%, δεν απέδωσαν παρά λίγα εκατομμύρια.
Κλειδί, λένε, δεν είναι το ύψος του φόρου αλλά κατά πόσον ο φορολογούμενος θεωρεί ότι κινδυνεύει. Δηλαδή, κατά πόσον έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός μπορεί να τον εντοπίσει και να βρεθεί μπλεγμένος με ποινικές κυρώσεις, επιπρόσθετα της απώλειας των αδήλωτων κεφαλαίων του.
Οι διατάξεις νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, αναμένεται να περιληφθούν εκτός απρόοπτου στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Αν καθυστερήσουν κι άλλο οι διατάξεις ή ο έλεγχος, χιλιάδες υποθέσεις από τις διάφορες λίστες παραγράφονται στα τέλη του έτους.

Μοντέλο Μπόργιανς
Αμέσως μετά την ψήφιση των διατάξεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει την αποστολή μαζικών επιστολών. Σε όλους τους φορολογουμένους που θα έχουν εντοπιστεί με ουσιαστικές αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και στις καταθέσεις τους, στη βάση της λίστας των 1.270.047 ΑΦΜ, σχεδιάζεται να αποσταλούν επιστολές με τις οποίες αφενός θα ενημερώνονται ότι στη διάθεση του ελεγκτικού μηχανισμού έχουν περιέλθει στοιχεία σχετικά με αδικαιολόγητη προσαύξηση καταθέσεων, αφετέρου θα επισημαίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στις διατάξεις νόμου για οικειοθελή αποκάλυψη. Το μήνυμα επί της ουσίας μπορεί να κωδικοποιηθεί ως εξής: σας ξέρουμε, αν έχετε κάτι να δηλώσετε κάντε το πριν αρχίσει ο έλεγχος και μπλέξετε.
Ανάλογη μέθοδο έχει εφαρμόσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του κυρίου Μπόργιανς. Οι εισπράξεις φόρων και προστίμων την τελευταία πενταετία φτάνουν τα 2,4 δισ. ευρώ, τόσο μέσω της αυτοκαταγγελίας φορολογουμένων όσο και μέσω των συμφωνιών που έχει καταφέρει να συνάψει το υπουργείο Οικονομικών με τράπεζες του εξωτερικού οι οποίες συμβιβάστηκαν, μετά τις αποκαλύψεις ότι με τις πρακτικές τους διευκόλυναν τη φοροδιαφυγή γερμανών πελατών τους.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Φακέλωμα: Η Εφορία ξεσκονίζει 1.270.047 ΑΦΜ"

Έως 21/12 η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Εως τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση τα δώρα εορτών υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.

Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη την παραπάνω χρονική περίοδο δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Βάση για τον υπολογισμό του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σε περίπτωση που το δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν παράβολο. Εάν όμως καταθέσουν ατομική μήνυση οφείλουν να πληρώσουν ατομικό παράβολο ποσού 100 ευρώ (+20% προσαύξηση).

Επισημαίνουμε ότι στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατό, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί 48 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Με τη νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων ή μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 8202100 & 210 8202174 ή μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:30 το βράδυ στη διεύθυνση Αινιάνος 3 & Πατησίων 69, Αθήνα.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Έως 21/12 η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα"

Μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού από 1η Ιανουραρίου

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).

Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται στο υπόλοιπο τμήμα του λογαριασμού που αφορά την προμήθεια, όπου η σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς έχει οδηγήσει σε μειώσεις 15% από τη ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, πολιτική την οποία ακολούθησαν οι περισσότεροι εναλλακτικοί προμηθευτές.

Αναλυτικά, οι ισχύουσες και οι νέες τιμές για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής έχουν ως εξής:
Οικιακό τιμολόγιο

1. Σύστημα Μεταφοράς:
-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,14 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,13 ευρώ (μείωση 7,1 %).
-Χρέωση ενέργειας: σημερινή τιμή 0,541 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,527 λεπτά (μείωση 2,5 %).
2. Δίκτυο Διανομής
-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,56 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,54 ευρώ (μείωση 3,5 %).
-Χρέωση ενέργειας: 2,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, νέα τιμή 2,13 λεπτά (μείωση 0,4 %).
Τιμολόγιο Πολυτέκνων και Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
1. Σύστημα Μεταφοράς:
-Χρέωση ενέργειας σημερινή τιμή 0,602 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,586 λεπτά (μείωση 2,6 %).
2. Δίκτυο Διανομής
-Χρέωση ενέργειας, η σημερινή τιμή 2,37 λεπτά ανά κιλοβατώρα , παραμένει αμετάβλητη.
Η χρέωση ισχύος τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη διανομή στο ΚΟΤ και το τιμολόγιο πολυτέκνων παραμένει μηδενική. Επίσης, το νυχτερινό τιμολόγιο απαλλάσσεται πλήρως από χρεώσεις τόσο για τα δίκτυα μεταφοράς όσο και για τα δίκτυα διανομής.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού από 1η Ιανουραρίου"

Απεργία ΠΑΜΕ στις 8 Δεκεμβρίου - Οι προσυγκεντρώσεις

Απεργιακή κινητοποίηση προανήγγειλε για τις 8 Δεκεμβρίου το ΠΑΜΕ, καλώντας εργαζόμενους, συνταξιούχους, συνδικάτα, φορείς και λαϊκές επιτροπές να συμμετάσχουν σε αυτή.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.00 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ προσυγκεντρώσεςι θα γίνουν στις 9.30 στα εξής σημεία:

Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού – Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, ΕΥΔΑΠ, Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΣΕ, μισθωτών οδηγών Ταξί, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών,

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Μισθωτών – Τεχνιτών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών- στριών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Δικηγόρων. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Κεντρικού τομέα Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας από την περιοχή των Μεσογείων. Ο σύλλογος επαγγελματιών Α’ Αθήνας και τα κλαδικά σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων - ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου: Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σπουδαστικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ

Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας και Βόρειου Τομέα Αθήνας

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Νότιου τομέα της Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΠΑΜΕ στις 8 Δεκεμβρίου - Οι προσυγκεντρώσεις"

Αλλαγές στην τιμή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα/Σπάρτη

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη» (νόμος 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016 προς Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 (ώρα 00.00 της 1/1/2017), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2017.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις τιμών (5 ή 10 λεπτών) σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στους παρακάτω πίνακες. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2016:




Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών. 


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στην τιμή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα/Σπάρτη"

Μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί ο Ρέντσι

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με διάγγελμα τουστον ιταλικό λαό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας, η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες. Είμαι περήφανος χάριν στο γεγονός ότι δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν για το σύνταγμα. Ζήτω η Ιταλία που συμμετέχει και πιστεύει στην πολιτική. Το ΟΧΙ κέρδισε ξεκάθαρα. Να συγχαρώ όσους ηγήθηκαν του "ΟΧΙ". Αυτό το στρατόπεδο αναλαμβάνει ευθύνες. Πρέπει να κάνουν πρόταση αναθεώρησης του εκλογικού νόμου.
Στους φίλους του ΝΑΙ που μοιράστηκαν μαζί μου τις συγκινήσεις, να στείλω μια αγκαλιά, να σας ευχαριστήσω έναν προς έναν. Δώσαμε μια ευκαιρία αλλαγής, αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία. Κερδίσαμε εκατομμύρια ψήφων, αλλά όχι αρκετές. Γι αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Εγώ έχασα, όχι το ΝΑΙ. Όποιος μάχεται για μια ιδέα, δεν μπορεί να χάσει. Προσπαθήσατε ενάντια στον λαϊκισμό, χτυπήσατε τις πόρτες των πολιτών, δεν ζητούσατε απλά δίνατε. Να νιώθετε ικανοποιημένοι. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά να νιώθετε περήφανοι.
Το να κάνεις πολιτική ενάντια σε κάποιον είναι εύκολο. Να κάνεις για κάτι, είναι δύσκολο. Μπορεί να χάσει κανείς ένα δημοψήφισμα, αλλά δεν χάνουμε την πίστη ότι αυτή η σημαία εκπροσωπεί τον πολιτισμό, την ομορφιά της χάρας.
Εγώ προσωπικά έχασα. Έχασα και το λέω δυνατά, αν και με δυσκολία, γιατί δεν είμαι μηχανή. Δεν κατάφερα να σας οδηγήσω στη νίκη, αν και έκανα ότι μπορούσα. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα σύστημα που η δημόσια πολιτική να μην αλλάζει. Πιστεύω στη Δημοκρατία, γι αυτό και όταν κάποιος χάνει δεν μπορεί απλά να πέσει για ύπνο, περιμένοντας το ξημέρωμα. Δεν κλείνει τα μάτια. Βίωσα καταπληκτικές στιγμές σ' αυτό το Μέγαρο.
Η σημερινή Δημοκρατία βασίζεται σε κοινοβουλευτικό σύστημα, θέλαμε να απλουστεύσουμε το σύστημα, να μειώσουμε το κόστος. Δεν μετανιώνουμε. Όταν κερδίζει η Δημοκρατία, ακόμα και με το ΟΧΙ, καταγράφει την αποφασιστικότητά μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα κεφάλαιο. Βλέπουμε τους ηγέτες, που μένουν κολλημένοι στις καρέκλες τους όμως εγώ δεν μπορώ.
Αύριο θα μεταβώ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα δώσω την παραίτησή μου στον πρόεδρο Ματαρέλα»
Έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών».

«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ότι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».

«Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί ο Ρέντσι"

Δημοψήφισμα Ιταλία: Η πρώτη προβολή επί των πραγματικών ψήφων δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι»

Βαριά ήττα για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων. Η πρώτη προβολή επί των πραγματικών ψήφων δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι».

Παραίτηση του Ρέντσι ζητά η αντιπολίτευση
Σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων συμμετείχε στο ιταλικό δημοψήφισμα, ποσοστό σχεδόν εξωπραγματικό. Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις από τα κόμματα στην Ιταλία, έχουν ήδη ξεκινήσει κάτι που σημαίνει πως το αποτέλεσμα θεωρείται δεδομένο. Οι εκπρόσωποι της Λέγκας του Βορρά και του κόμματος Forza Italia, ζήτησαν ήδη την άμεση παραίτηση του Ματέο Ρέντσι. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia στη ιταλική Βουλή, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί.
«Mια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί» λέει ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Σαλβίνι
«Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας τα exit poll σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα. «Δεν είμαστε προληπτικοί και ευχαριστούμε τους πολίτες για την μεγάλη προσέλευση στις κάλπες», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον οποίο «αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».
Η Λέγκα ζητά άμεση προκήρυξη εκλογών, χωρίς τον σχηματισμό νέων κυβερνήσεων.
Λίγο έξω από τη Ρώμη, στο Καστελνουόβο Ντι Πόρτο, στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, όταν έκλεισαν όλες οι κάλπες, άρχισε η καταμέτρηση και των ψήφων των απόδημων Ιταλών. Μια ιδιαίτερα αναλυτική διαδικασία, δεδομένου ότι τις περασμένες ημέρες, μέλη του μετώπου του «όχι» είχαν καταγγείλει τον κίνδυνο νοθείας, στην επιστολική ψήφο των απόδημων Ιταλών.
Οι Ιταλοί ψήφισαν την Κυριακή για το συνταγματικό δημοψήφισμα, καλούμενοι να εκφράσουν την ετυμηγορία τους σχεδόν σαράντα επτά εκατομμύρια πολίτες σε οκτώ χιλιάδες δήμους της χώρας.

Η αγορές αντιδρούν

Το ευρώ «κατρακύλησε» μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit poll. Πιο συγκεκριμένα, η πτώση έφτασε το 0,8%, ενώ η στερλίνα, επίσης «έπεσε», ύστερα από υψηλό σχεδόν δύο μηνών.
huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοψήφισμα Ιταλία: Η πρώτη προβολή επί των πραγματικών ψήφων δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news