facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Με τους νοσηλευτές τα βάζει τώρα ο Πολάκης: Πάνε στη δουλειά με το πλεχτό

Αυτή τη φορά ο Παύλος Πολάκης άφησε για λίγο τους δημοσιογράφους και τα «κανάλια της διαπλοκής» και, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, τα έβαλε με τους νοσηλευτές με της επαρχίας.

«Υπάρχουν και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η κεντρική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεχτό», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Οι δηλώσεις αυτές του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, Δημήτρη Σκουτέλη: «Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουν τον εαυτό τους να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Ντρεπόμαστε που ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει αυτήν την άποψη για τους νοσηλευτές», δήλωσε εξοργισμένος στο star channel.

«Στα εγκαίνια δεν κάνουμε παράπονα»

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» η διοίκηση έριξε «απαγορευτικό» στους εργαζόμενους που ήθελαν να μιλήσουν για τα προβλήματα στον Παύλο Πολάκη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου επισημαίνει ότι η κατάσταση είναι τραγική λόγω ελλείψεων και ότι από τα 450 κρεβάτια λειτουργούν τα 230, ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε πάλι κατηγορηματικά να κάνει κάποιο σχόλιο σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, επαναλαμβάνοντας μονάχα ξανά και ξανά ότι «οι δημοσιογράφοι λέτε ψέματα».

«Σήμερα εγκαινιάσαμε το καινούργιο τμήμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Κάναμε μια αναλυτική ενημέρωση για το τι έχει γίνει αυτόν τον χρόνο στον χώρο της υγείας για να ισορροπήσει το σύστημα με στοιχεία και με αποδείξεις. Μπορείτε να πάρετε αυτές τις πληροφορίες και να τις ανακοινώσετε στο κανάλι σας», απάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στην δημοσιογράφο του Star, συμβουλεύοντάς τη μάλιστα να «ελέγξει τα στοιχεία της» γιατί λέει ψέματα.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τους νοσηλευτές τα βάζει τώρα ο Πολάκης: Πάνε στη δουλειά με το πλεχτό"

Ευρωπαϊκά συνδικάτα: Όχι άλλο καρφί στο φέρετρο των εργασιακών δικαιωμάτων

«Αυτές οι νέες απαιτήσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις - όπως τις αποκαλούν - οδηγούνται εξ ολοκλήρου ιδεολογικά και δεν έχουν κανένα νόημα από οικονομικής πλευράς. Θα βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα. Θα αναβάλουν τις ελπίδες της Ελλάδας για ανάκαμψη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και το όριο ομαδικών απολύσεων.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων αναρωτιέται «πότε θα καταλάβει το ΔΝΤ ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι ισχυρές συνδικαλιστικές ενώσεις αποτελούν βασικά συστατικά των πιο επιτυχημένων οικονομιών της Ευρώπης» και υπογραμμίζει:

«Η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση και η καταστολή των δικαιωμάτων δεν αποτελούν τρόπο για τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκά συνδικάτα: Όχι άλλο καρφί στο φέρετρο των εργασιακών δικαιωμάτων"

Νίκος Αναστασιάδης: «Συνεχίζουμε από το σημείο όπου είχαν διακοπεί οι συνομιλίες»

Την πρόθεσή του να συνεχισθεί ο διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού γνωστοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της ισχυρής πεποίθησης μου ότι για σημαντικές εξελίξεις ο λαός θα πρέπει να τηρείται ενήμερος και χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης με πολιτικές δυνάμεις του τόπου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Η χθεσινή απόφαση αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, διότι αίρει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Μοντ Πελεράν, χωρίς να παγιώνει το αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες, διασώζοντας τη δυναμική που υπήρχε, και καθορίζοντας ότι συνεχίζουμε από το σημείο όπου είχαν διακοπεί οι συνομιλίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τους σοβαρούς κινδύνους που θα προέκυπταν από ένα παρατεταμένο αδιέξοδο ή και τερματισμό της όλης διαδικασίας, αποτελούσε κοινή θέση των πολιτικών δυνάμεων ότι έπρεπε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Παραμένοντας απόλυτα συνεπής στις θέσεις που διατύπωσα τόσο κατά τη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου όσο και δημοσίως, με τη ψεσινή απόφαση διασφαλίστηκε πως πριν από την πραγματοποίηση της Διάσκεψης για την Κύπρο θα προηγηθεί:

Εντατική και ουσιαστική συζήτηση επί όλων των εκκρεμούντων θεμάτων με αλληλένδετο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων του εδαφικού. Η τουρκική πλευρά έχει αποδεχθεί και δεσμευθεί ότι αποτελεί προϋπόθεση αυτής της διαδικασίας η κατάθεση χάρτη για το εδαφικό σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πρόοδος στα πιο πάνω θέματα θα μας επιτρέψει να βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και προοπτικές επιτυχούς κατάληξης κατά τη συζήτηση του κεφαλαιώδους ζητήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων που θα ακολουθήσει, με την πραγματοποίηση της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Με βάση την πάγια μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων, τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν επέλθει συνολική συμφωνία επί όλων των θεμάτων, αποκλείοντας έτσι την επιδιαιτησία.

Ούτε το γεγονός ότι έχουν ορισθεί ημερομηνίες συναντήσεων, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες, μπορεί να θεωρηθεί ως καθορισμός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Η όποια λύση θα αποτελεί αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των δύο ηγετών. Και, θέλω εκ νέου να τονίσω και να διαβεβαιώσω τον Κυπριακό Ελληνισμό ότι καμία λύση δεν θα τεθεί ενώπιον του αν δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες και δεν απαντά στις εύλογες ανησυχίες του.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες βρίσκομαι σε συνεχή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία σταθερά παραμένει στο πλευρό της Κύπρου.

Η διασφάλιση της ενότητας σ’ αυτές τις σημαντικές εξελίξεις αποτελεί ένα κρίσιμο ζητούμενο. Γι’ αυτό τον λόγο και έχω συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη. Απευθύνω έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν τις όποιες ατεκμηρίωτες ερμηνείες και τοποθετήσεις.

Η χείριστη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα στον τόπο μας είναι η από αέρος διαπραγμάτευση μεταξύ μας και η πρόκληση σύγχυσης στο λαό».


tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Αναστασιάδης: «Συνεχίζουμε από το σημείο όπου είχαν διακοπεί οι συνομιλίες»"

Εργαζόμενοι MEGA: Πληρώθηκαν έναν μισθό - Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις

Έναν μισθό από τους επτά που τους οφείλονται συνολικά πληρώθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του MEGA, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πληρωθούν άλλον ένα τη Δευτέρα. Μετά από αυτά, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα. Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει:

«Στη σημερινή συνέλευση οι Εργαζόμενοι του MEGA ενημερώθηκαν από τον νομικό σύμβουλο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., κύριο Βασίλη Δεληβοριά, ότι εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η μισθοδοσία του μήνα Μαΐου (η οποία έχει ήδη ξεκινήσει), ύστερα από την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού, από την πλευρά του κυρίου Φώτη Μπόμπολα. Ο κύριος Δεληβοριάς διαβεβαίωσε, ότι γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί από την Δευτέρα 5/12/2016 και δεύτερος από τους οφειλόμενους μισθούς, με ποσό που θα καλύψει η πλευρά Βαρδινογιάννη.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν οι Εργαζόμενοι του MEGA αποφάσισαν τις εξής κινητοποιήσεις:

1. 24ωρη απεργία την Δευτέρα 5/12/2016, με ώρα έναρξης στις 14:00.

2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 6/12/2016, στις 10.00, έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK, Σταδίου 40.

3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 8/12/2016, στις 10.00, έξω από τα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, Ζαλοκώστα 10. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων θα ζητήσουν συνάντηση με τον κύριο Γιάννη Δραγασάκη.

4. Σύνταξη επιστολής προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, προκειμένου να αποδεχτούν την πρόταση για άμεση συνάντηση των τριών βασικών μετόχων, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του MEGA. Ο στόχος είναι, στη συνάντηση αυτή να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση για το μέλλον του σταθμού. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Φώτης Μπόμπολας έχει ήδη αποδεχτεί την συγκεκριμένη πρόταση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι MEGA: Πληρώθηκαν έναν μισθό - Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις"

Στήριξη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα

«Στηρίζουμε σθεναρά το αίτημα της Ελλάδας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεως για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας», τονίζουν οι επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, σε επιστολή τους που απέστειλαν προς τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μάριο Ντράγκι.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού ελληνικού πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, εμπιστευόμαστε την αποφασιστικότητα και τη δράση σας – ως εκπρόσωποι θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ατόμων αφοσιωμένων σε μια Ένωση της πλήρους απασχόλησης, επαρκούς κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής ένταξης και προστασίας της ανθρώπινης υγείας – να διασφαλίσετε ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η φτώχεια», τονίζουν, μεταξύ άλλων, και επισημαίνουν:

«Ο κοινωνικός διάλογος και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν πραγματικά βασικά εργαλεία για τους εργοδότες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την καθιέρωση δίκαιων μισθών και συνθηκών εργασίας. Επιπλέον, αυξάνουν την αντοχή των κρατών-μελών σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Πριν την κρίση, η Ελλάδα είχε ένα συνολικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων με ισχυρή διαπραγμάτευση με πολλαπλούς εργοδότες και μια σχετικά υψηλή διαπραγματευτική κάλυψη.

Σε εθνικό επίπεδο, οι εργοδότες και τα συνδικάτα διαπραγματεύονταν ένα συλλογικό πλαίσιο συμφωνίας που καθόριζε τις ελάχιστες συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του επιπέδου του κατώτερου εθνικού μισθού. Σε αυτή τη βάση, οι συλλογικές συμφωνίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για συγκεκριμένους κλάδους ή επαγγελματικές ομάδες».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στήριξη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα "

Το χοντραίνουν κι άλλο οι Τούρκοι: Λένε «ασόβαρο» τον Καμμένο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος, είχε με τη σειρά του απαντήσει στις πρόσφατες επικρίσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Συνθήκης της Λωζάννης, λέγοντας: «Αν καταργηθεί η Λωζάνη, μπορούμε να επιστρέψουμε στην Συνθήκη των Σεβρών». Μάλιστα ο Ελληνας υπουργός Άμυνας είχε επισημάνει σχετικά πως οι Τούρκοι κάνουν ηλίθιες δηλώσεις. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε τη φράση, «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πίσω σε αυτόν».

Η δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής.

Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής
».



Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Καμμένος είχε παραστεί σε τελετή ορκωμοπσίας νεοσυλλέκτων στο στο 586 Τάγμα Πεζικού, όπου τόνισε πως «δεν μας τρομάζουν οι απειλές, δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις» απαντώντας στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στις δηλώσεις για Ιμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον σύντομο χαιρετισμό του ενώπιον των νεοσυλλέκτων στρατιωτών, σημείωσε: «Χάρη στις ένοπλες δυνάμεις ο ελληνικός λαός απολαμβάνει συνθήκες ασφάλειας και δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνομα της Μακεδονίας, τονίζοντας: «Από εδώ στη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία, σας αναφέρω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως για τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το χοντραίνουν κι άλλο οι Τούρκοι: Λένε «ασόβαρο» τον Καμμένο"

Ιστορική νίκη: Πρωτιά της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ για πρώτη φορά στα χρονικά-Αναλυτικά οι έδρες

Σαρωτική νίκη – για πρώτη φορά στα χρονικά -πέτυχε η «γαλάζια» παράταξη ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ.
Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη με 18 έδρες ενώ για 1 ψήφο έχασε την 19η έδρα. Δεύτερη ήρθε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, ακολουθεί η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και τέταρτη μόλις η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η νίκη της ΔΑΚΕ έχει έτι περαιτέρω σημασία καθώς πρώτευσε στις αρχαιρεσίες για την συνδικαλιστική οργάνωση της ΑΔΕΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων) παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί την ΝΔ ότι σχεδιάζει να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους όταν γίνει κυβέρνηση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι έδρες των παρατάξεων:
  • ΔΑΚΕ (ΝΔ) 136-18 έδρες
  • ΔΑΣ (ΚΚΕ) 112 -15 έδρες
  • ΠΑΣΟΚ 106 -14 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ 95 -13 έδρες
  • (Αριστεριστές) 70 -9 έδρες
  • (ΛΑΕ) 57 -8 έδρες
  • Ανατροπή (ανεξάρτητοι) 40 -6 έδρες
  • ΕΑΚ 13 -1έδρα
  • ΕΡΓΑΣ (αριστεριστές) 3 -0 έδρες
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστορική νίκη: Πρωτιά της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ για πρώτη φορά στα χρονικά-Αναλυτικά οι έδρες "

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ

Την αισιοδοξία του για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνεδρίου με τίτλο ««Work In Progress 2016: Το Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα», που διοργάνωσε η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ).

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΕΦΚΑ, χωρίς μειώσεις ήδη απασχολουμένων στην κοινωνική ασφάλιση, με μία καλύτερη οργάνωση.

«Θα ξεκινήσει, δεν θα ολοκληρωθεί μέσα σε μία ημέρα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο τρόπος καταβολής των εισφορών θα γίνει, σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, με βάση τα εισοδήματα.

Αυτό, όπως τόνισε, «θα οδηγήσει, παρά τα όσα λέγονται, σε ελάφρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έρχεται Αρμαγεδών με τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο συγκεκριμένος νόμος, που πρόκειται να θέσει σε λειτουργία τον ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου, αξίζει την υπεράσπιση και την υποστήριξη όλων και των εργαζομένων και των εργοδοτών.

«Θα χτυπήσουμε την εισφοροδιαφυγή και η ανάπτυξη, η οποία έχει σταθμιστεί ως βέβαιη εξέλιξη για το 2017 στο 2,7% του ΑΕΠ, μας δίνει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούμε ότι θα αποτρέψουμε τέτοιες εξελίξεις για το μέλλον», εξήγησε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ΕΚΑΣ θα μειωθεί παραιτέρω από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να κατανείμει αυτήν τη δαπάνη που θα μειωθεί για το 2017 με έναν αναλογικό τρόπο σε όλους.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρθηκε και στον ρόλο των επαγγελματικών ταμείων, δηλώνοντας ότι υπάρχει χώρος για την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, όμως, πρέπει να γίνει με έναν τρόπο, ο οποίος θα είναι αποτελεσματικός και αποδοτικός για τους ασφαλισμένους, ιδίως για τους ανεξάρτητα αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Νομίζω ότι είναι αναγκαία η επίλυση του προβλήματος της επιβάρυνσής τους με την επιλογή του τρόπου οργάνωσης ενός μέρους της ασφαλιστικής τους ζωής με τα επαγγελματικά ταμεία και θεωρώ ότι μέσα στο 2017 θα μπορέσουμε να οργανώσουμε μία σωστή λύση ως προς τα επαγγελματικά ταμεία, διότι, όπως προέκυψε και σήμερα από τη μέχρι τώρα συζήτηση, το θεσμικό πλαίσιο για τα υπάρχοντα επαγγελματικά ταμεία επιδέχεται κριτική. Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο οργάνωσης και θα το κάνουμε», υπογράμμισε.

Σχετικά με το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι λαμβάνονται μέτρα καλύτερης, αποδοτικότερης και πιο αξιόπιστης λειτουργίας της, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι θα υπάρξει καλύτερη εξέλιξη στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι χωρίς την κοινωνική ασφάλιση, η ιδιωτική θα κυριαρχεί με όρους που δεν θα μπορούν να ανταποκρίνονται οι πολίτες.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ"

Νοθευμένα ελαιόλαδα εντόπισε ο ΕΦΕΤ - Δείτε ποια είναι

Την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ.

Όπως ανακοίνωσε, πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

«ΚΡΗΤΙΚΟΝ», «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ», «ΕΙΡΗΝΗ», «BEVELLINI», «Το λιοτρίβι», «ΑΡΩΜΑ», «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες: «ΝΕΦΕΛΗ», «ΛΙΑΤΙΚΟ».

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.




Διαβάστε Περισσότερα » "Νοθευμένα ελαιόλαδα εντόπισε ο ΕΦΕΤ - Δείτε ποια είναι"

Μετεγγραφές φοιτητών: Στη σελίδα του υπουργείου τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των ενστάσεων για τις μετεγγραφές.

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει όσους έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας για το αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής ότι, από σήμερα, Παρασκευή, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους, στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr.

Συνολικά υποβλήθηκαν 3.598 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 2.089, δηλαδή ποσοστό 58%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετεγγραφές φοιτητών: Στη σελίδα του υπουργείου τα αποτελέσματα των ενστάσεων"

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς διαπιστώνεται έλλειψη φαρμάκων σε πολλούς τομείς και κυρίως στα ογκολογικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να έχουν αναβληθεί οι χημειοθεραπείες ασθενών.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Παρασκευής με ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαίωσε την έλλειψη συγκεκριμένων σκευασμάτων για ομάδα καρκινοπαθών, τονίζοντας μεταξύ άλλων «πράγματι σε ορισμένα φάρμακα για αυτούς τους ασθενείς παρουσιάστηκε έλλειψη και μετατέθηκε για λίγες ημέρες η χορήγηση των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν κάποιο πρόβλημα».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος τόνισε πως σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, θα λυθεί το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έχει γίνει τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων.
Ο κ. Νάνος εξήγησε πάντως, πως υπήρξε μια αύξηση του φετινού προϋπολογισμού για τα ογκολογικά φάρμακα, όμως παρ' όλα αυτά το κόστος «ήταν τελικά δυσανάλογα μεγάλο με αυτό που είχε προβλεφθεί στην αρχική κατάρτιση του προϋπολογισμού»
Μια πολύ πιο άσχημη κατάσταση παρουσιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας, Λάμπρος Καραγιώργος, λέγοντας πως ελλείψεις δεν παρουσιάζονται μόνο στα ογκολογικά φάρμακα αλλά και αλλού.
«Εδώ και περίπου ένα μήνα είχαμε πει πως θα ξεμείνουμε από φάρμακα και αυτή τη στιγμή τα ράφια του φαρμακείου μας είναι άδεια, όχι μόνο από ογκολογικά φάρμακα αλλά και από άλλα σκευάσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο κ. Καραγιώργος επεσήμανε πως ελλείψεις υπάρχουν και σε φτηνά και σε ακριβά ογκολογικά φάρμακα, αλλά και σε αντιβιοτικά, σε αντιπηκτικά κ.ά, ενώ τόνισε πως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα αιτήματα των κλινικών.
«Μεταξύ των άλλων φαρμάκων που προστέθηκαν στους κωδικούς αυτούς ήταν τα ογκολογικά, τα οποία είναι ακριβά. Ήταν γνωστό συνεπώς από τις αρχές καλοκαιριού πως θα καταρρεύσει το σύστημα γιατί βλέπαμε πως πήγαιναν τα κεφάλαια του προϋπολογισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιώργος, αφήνοντας να εννοηθεί πως το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας"

"Τα μέτρα-σοκ φέρνουν εκλογές"

Με άμεση θέσπιση μέτρων συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ (και όχι 3,5 δισ. όπως αναμενόταν), τα οποία περιλαμβάνουν νέες μειώσεις συντάξεων και περιορισμό του αφορολόγητου εκβιάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να συμφωνήσει και να κλείσει το λεγόμενο staff level aggreement για τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Το  πρόσθετο αυτό πακέτο μέτρων θα ζητηθεί εάν ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 παραμείνει στο 3,5% και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών. 


Εάν τα μέτρα αυτά περάσουν, τότε ο συμβιβασμός Ε.Ε.-ΔΝΤ, για τον οποίο έχει μιλήσει σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει όντως γίνει στην πλάτη της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι τα νέα αυτά μέτρα θα συζητηθούν σε ένα έκτακτο Eurogroup εντός του έτους και όχι σε αυτό της 5ης Δεκεμβρίου, στο οποίο εκτιμάται ότι θα διαπιστωθεί πρόοδος για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (staff level aggreement), με τα περισσότερα θέματα να κλείνουν.

«Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020» 

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει πηγή του Υπουργείου Οικονομικών, το ΔΝΤ πιέζει για μέτρα μετά το 2018 ύψους 4,2 δισ. ευρώ.

Η πηγή τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα επισημαίνοντας ότι «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων, ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο».

Ακόμη παραδέχθηκε ότι δεν θα γλιτώσουν το πλεόνασμα 3,5% αλλά κι ότι υπάρχουν πιέσεις να ισχύσει αυτό και μετά το 2020. 

«Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση...» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων» και πρόσθεσε με νόημα ότι «αν επιμείνουν, θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις».

Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών σε ερώτηση δημοσιογράφων, τόνισε ότι τις σκέψεις που κάνουν εδώ στην Ελλάδα για πρόωρες κάλπες, τις ξέρουν και οι δανειστές. Επομένως θα πρέπει να σταθμίσουν το σενάριο των πολιτικών εξελίξεων και να πάψουν να πιέζουν.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση, τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».

«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπιστεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα» είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017, οι Ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».

Μίλησε τέλος για συμβιβασμό που να μπορεί να συζητηθεί εάν είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία για το χρέος, ο οποίος όμως θα περιέχει προσδιορισμό μέτρων αλλά όχι ποσοτικοποίηση τους.



Έκτακτο Eurogroup


Η κυβερνητική πηγή εκτίμησε ότι είναι πιθανό να συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup στις 18 ή στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς το καλύτερο σενάριο για τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ τη Δευτέρα, είναι οι θεσμοί να φτάσουν σε συμφωνία κατά το 95% με την Ελλάδα, και οι διαφορές με το ΔΝΤ να είναι μεγαλύτερες. 

Σε αυτό το σενάριο ο αξιωματούχος έδωσε πιθανότητα πάνω από 50% και εξηγούν ότι μπορεί να επιτευχθεί μια πρώτη συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα και να ακολουθήσουν εφαρμοστικοί νόμοι και διατάξεις με στόχο τη συνολική συμφωνία τον Ιανουάριο.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » ""Τα μέτρα-σοκ φέρνουν εκλογές""

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση ανέργων

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και άνω και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους με στόχο να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μόνο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis).

Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί πρώτον, σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών (ημερολογιακά) που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα και δεύτερον, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης -το ίδιο χρονικό διάστημα- για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και πέντε ωφελούμενους, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι:
i) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και
ii) μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
Επίσης πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρώ,ν που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν σύμφωνα με όσα ορίζει η δημόσια πρόσκληση.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

To «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014 -2020 (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο site του Οργανισμού www.oaed.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση ανέργων"

Στο ΣτΕ το ζήτημα της συνταγματικότητας του συμβιβασμού με την Siemens

Ο συμβιβασμός του Ελληνικού δημοσίου με τη Siemens, που υπεγράφη το 2012, απασχόλησε σήμερα την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, υπό την προεδρία του κ.Ν Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, συζητήθηκε μετά από παραπομπή από το Δ' Τμήμα λόγω μείζονος σπουδαιότητας, η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του σχετικού νόμου (4072/2012).

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και άλλοι πολίτες υποστηρίζοντας ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Κι αυτό γιατί, κατά τους προσφεύγοντας, από την παράνομη δραστηριότητα της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία δωροδοκούσε κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να αναλαμβάνει κρατικές συμβάσεις,προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των 2 δις ευρώ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της η οποία αναμένεται αρχές του νέου έτους.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ το ζήτημα της συνταγματικότητας του συμβιβασμού με την Siemens"

Γαβρόγλου σε Ιερώνυμο: Χαίρομαι που δεν υπάρχει ίχνος παρεξηγήσεων

Σε καλό κλίμα και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η εθιμοτυπική συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στο υπουργείο.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον μακαριότατο, ο οποίος ανταπέδωσε την επίσκεψη που είχα κάνει στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Τον ενημέρωσα για το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι που είχα με τον πρωθυπουργό στη Θράκη και ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά πράγματα».

«Όσο γνωρίζω τον μακαριότατο- και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα- καταλαβαίνω ότι είναι ένας άνθρωπος με πλούσια εμπειρία και ιδέες πολύ ενδιαφέρουσες για ένα σύνολο θεμάτων. Επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για τα Θρησκευτικά, θα σας πω ότι δεν τα συζητήσαμε στη σημερινή συνάντηση. Τα συζητήσαμε την περασμένη φορά, είναι τα συμφωνηθέντα και δεν θα λέμε τα ίδια κάθε φορά. Έχουμε πολλά άλλα πράγματα να συζητήσουμε με τον μακαριότατο. Τον ευχαριστώ και πάλι», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Απαντώντας ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε: «Θέλω και εγώ να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου. Διότι ήταν επιθυμία μου να έρθω και όχι μόνο εθιμοτυπικά. Ήθελα να έρθω σήμερα στο υπουργείο και να ανταποδώσω τη χαρά της επισκέψεως, όπως και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε ορισμένα θέματα, όπως είναι φυσικό. Πολύ ωραία είπε ο κύριος υπουργός ότι αυτά που είπαμε έχουν πάρει τον δρόμο τους, προχωρούν και σιγά σιγά υλοποιούνται. Ενημερώθηκα, επίσης, για την περιοδεία και τις επισκέψεις που είχε ο υπουργός στις άλλες μητροπόλεις. Αλλά δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και άλλα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια. Για όλα αυτά θα ήθελα να επαναλάβω κύριε υπουργέ αυτό που είπα, με μία πρόταση: Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο πολλά πράγματα αλλά και καλά πράγματα».

Ο κ. Γαβρόγλου συμφώνησε ότι έχουν να γίνουν πολλά και καλά πράγματα και ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να πάει ένα βήμα μπροστά. «Χαίρομαι πραγματικά που πήγαν καλά οι εργασίες της Συνόδου. Και χαίρομαι που δεν υπάρχει ίχνος παρεξηγήσεων, που θα έπρεπε να συζητηθούν σήμερα. Αυτό είναι μία κατάκτησή μας», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε ότι θα ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για τις επαφές που είχε με μητροπολίτες και μουφτήδες στη Θράκη.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου σε Ιερώνυμο: Χαίρομαι που δεν υπάρχει ίχνος παρεξηγήσεων"

Ποιούς όρους βάζει η Αθήνα ώστε να γίνει η πολυμερής για το Κυπριακό

Σταθερή στη θέση ότι μόνον εάν υπάρξει λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό παραμένει η ελληνική κυβέρνηση, μετά τη χθεσινοβραδυνή συμφωνία Αναστασιάδη - Ακιντζί για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης στην Ελβετία στις 12 Ιανουαρίου.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών έκλεισε στις 2 τα ξημερώματα μετά από το τετράωρο δείπνο που παρέθεσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρτ ‘Ειντε.

Το πρωί, ο κύπριος πρόεδρος είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία και συμφωνήθηκε να έρθει στην Αθήνα για περαιτέρω συνομιλίες μέσα στις επόμενες ημέρες ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τζανακόπουλος: Πολυμερής μόνον εάν υπαρξει συμφωνία για τις εγγυήσεις

Λίγη ώρα αργότερα, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτηρης Τζανακόπουλος χαιρέτισε την επανεκκίνηση των δικοινοτικών συνομιλιών επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα, θα εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να καταστεί εφικτή η σύγκλιση και στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο οποίο εμπλέκεται και για το οποίο έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφείς τις θέσεις της».

«Μόνο επί τη βάσει αυτής της συνεννόησης», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «στο πλαίσιο και διμερών ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής Διάσκεψη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις Αποφάσεις του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η συάντηση Τσίπρα - Εϊντε

Στην Αθήνα έφθασε σήμερα το πρωί και ο κ. Ειντε, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Στη Λευκωσία, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τις 8.30 το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, ενώ κατά πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η πιθανότερη μέρα για το ταξίδι του κύπριου προέδρου στην Ελλάδα είναι η Τρίτη.

Η συμφωνία Αναστασιάδη - Ακιντζί

Σε ό,τι αφορά την ουσία της συμφωνίας Αναστασιάδη - Ακιντζί, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι δυο ηγέτες συμφώνησαν κατά το δείπνο ότι η διαδικασία συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο Μοντ Πελεράν.

Ανέφερε πως στο μεταξύ θα εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ των δυο διαπραγματευτών ούτως ώστε να επιλυθούν τα υπόλοιπα ζητήματα ει δυνατόν μέχρι τις 9 του Γενάρη. Πρόσθεσε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι θα συζητηθούν και τα έξι κεφάλαια ανάμεσα στις δυο πλευρές μέχρι τις 12 του Γενάρη οπότε θα συγκληθεί η πολυμερής διάσκεψη.

Ως προς το εάν θα ήταν ρεαλιστικός στόχος να κλείσουν ένα με δυο κεφάλαια της διαπραγμάτευσης μέχρι την πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «εάν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση πολλά μπορούν να γίνουν».

Σε ερώτηση για την πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν διεθνείς συνθήκες χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να προσθέσει πως η Συνθήκη Εγγυήσεων είναι διεθνής συνθήκη και η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ερωτώμενος επίσης εάν η Λευκωσία είναι σε επικοινωνία με την Αθήνα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το πρωί μακρά τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και είναι σε πλήρη συνεργασία και μάλιστα θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες αναζητείται ημερομηνία στην Αθήνα για περαιτέρω διαβουλεύσεις».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιούς όρους βάζει η Αθήνα ώστε να γίνει η πολυμερής για το Κυπριακό"

Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί την Ελλάδα και να αποφεύγει απειλές και τριβές

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις με δηλώσεις για τα Ιμια και την Κάσο.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί την Ελλάδα και να αποφεύγει απειλές και τριβές"

Οικίσκοι αντικαθιστούν τις σκηνές στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας

Η τοποθέτηση 20 οικίσκων, συνολικής χωρητικότητας 200 ατόμων, ξεκίνησε σήμερα και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, 100 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού θα μετακινηθούν σήμερα σε ξενοδοχείο της περιοχής, έπειτα από συνεργασία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με χρηματοδότηση της DG ECHO. Τα υπόλοιπα 100 ευάλωτα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή αναμένεται να μεταφερθούν και αυτά σε ξενοδοχεία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα τοποθετήθηκαν και θερμαντικά σώματα στις σκηνές των προσφύγων. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, για τη στέγαση των υπολοίπων προσφύγων (συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου φιλοξενούνται στη δομή 858 άτομα) θα τοποθετούνται 20 οικίσκοι την εβδομάδα, προκειμένου να αντικαταστήσουν όλες τις σκηνές.

Χθες, προηγήθηκε διαμαρτυρία των προσφύγων που διαμένουν στη δομή για τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Οι πρόσφυγες έστησαν σκηνές έξω από τη δομή και ζήτησαν τη βελτίωση των συνθηκών για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων: Ανεπαίσθητες βελτιώσεις στις δομές

Για ανεπαίσθητες βελτιώσεις στις δομές φιλοξενίας και ελλείψεις σε θέρμανση, πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια και ασφαλείς χώρους για τις ευάλωτες ομάδες κάνει λόγο το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

«Το κρύο, η βροχή και ο επερχόμενος χιονιάς βυθίζει στην απελπισία τον προσφυγικό πληθυσμό που έχει φτάσει στα όριά του. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας, χρόνια και μη, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένοι που επέζησαν του δύσκολου οδοιπορικού προς τη Δύση, αναγκάζονται τώρα να επιζήσουν και του χειμώνα σε μία δυτική χώρα. Σε μία ευρωπαϊκή χώρα», επισημαίνει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επίσης, αναφέρει ότι «χιλιάδες άνθρωποι κυκλοφορούν χωρίς χαρτιά και αρκετοί συλλαμβάνονται από την αστυνομία. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση όσων προσπαθούν να αιτηθούν άσυλο και δεν τα καταφέρνουν λόγω διοικητικών αδυναμιών. Είναι απαράδεκτο, όμως, οι αδυναμίες της διοίκησης, αιτιολογημένες ή μη, να εκθέτουν σε κινδύνους και τραυματικές διαδικασίες ανθρώπους που δικαιούνται την προστασίας μας».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικίσκοι αντικαθιστούν τις σκηνές στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας"

Με θωρακισμένα τζιπ εξοπλίζεται η ΕΛΑΣ για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα

Με 25 θηριώδη και ημιθωρακισμένα τζιπ, κατασκευασμένα για «ειδικές αποστολές», δωρεά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρίχτηκε από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, στη μάχη κατά της βαριάς εγκληματικότητας, σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα, όπως η Δυτική Αττική.

Πρόκειται για αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για κάποιο διάστημα από την ευρωπαϊκή αποστολή για την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσεως στο Κόσσοβο και στην συνέχεια παρέμεναν στο τελωνείο αχρησιμοποίητα, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν καινούργια και σε άριστη κατάσταση.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο να δοθούν στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία τα ετοίμασε για τον εξοπλισμό των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Στα τζιπ, μάρκας Toyota Land Cruiser 4.200 κ.ε., diesel, έγινε προσεκτική και μελετημένη επισκευή και συντήρηση και σήμερα παρουσιάστηκαν επίσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παραδόθηκαν στα πληρώματα τους, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Από τα 25 νέα ημιθωρακισμένα τζιπ, τα 16 θα διατεθούν για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της βαριάς εγκληματικότητας γενικότερα, στις ΟΠΚΕ της Δυτικής Αττικής, πέντε στην Θεσσαλονίκη (τέσσερα για τις ΟΠΚΕ και ένα για την ΕΚΑΜ Βορείου Ελλάδος) και ένα στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα τρία οχήματα, εκ των οποίων τα δύο είναι πλήρως θωρακισμένα, θα ενισχύσουν την ΕΚΑΜ στην Αθήνα.

Τα τζιπ φέρουν θωράκιση που προστατεύει την καμπίνα πέντε θέσεων από βολές μέχρι και καλάσνικοφ, αλλά και από εκρηκτικό μηχανισμό που μπορεί κάποιος να πετάξει από κάτω, ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά οι αστυνομικοί, ενώ τα ελαστικά έχουν εσωτερική ενίσχυση περιμετρικά της ζάντας, που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα, αν κλατάρουν και τα τέσσερα από σφαίρες σε περίπτωση μάχης, ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τον τόπο τυχόν ένοπλης συμπλοκής.



Τέλος, φέρουν και βαρούλκο, («εργάτη») στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι τα 25 τζιπ, που δώρισε στην ΕΛΑΣ η ΕΕ, συνοδεύονται και από όλα τα ανταλλακτικά και αναλώσιμα εξαρτήματα, που εξασφαλίζουν την χωρίς το παραμικρό πρόβλημα λειτουργία τους τουλάχιστον για δύο χρόνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του ευχήθηκε καλή δύναμη στα μέλη των ομάδων που παρέλαβαν τα οχήματα, που όπως είπε «είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το έγκλημα από το οποίο κινδυνεύει περισσότερο η κοινωνία μας» και τόνισε ότι με την εξασφάλιση αυτών των τζιπ ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που είχε αναγγελθεί.

«Είχαμε πει ότι θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής και βλέπετε σήμερα ότι δεν λέμε λόγια του αέρα», ανέφερε ο κ. Τόσκας.
Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα, καθώς, παρά το δημοσιονομικό πρόβλημα που όλοι γνωρίζουν αξιοποιήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ μια δωρεά, με την οποία στελεχώνονται από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας οι αστυνομικές δυνάμεις στις ευαίσθητες περιοχές». Και τόνισε ότι οι ΟΠΚΕ είναι η αιχμή του δόρατος της Αστυνομίας, γι’ αυτό συνεχάρη δημόσια τους άνδρες των Ομάδων για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλα τα πληρώματα, σε όλες τις ομάδες, να είναι γεροί δυνατοί και αποτελεσματικοί. Γνωρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία και τους τιμά και τους εμπιστεύεται», επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του ανέφερε ότι «η ηγεσία νοιώθει περήφανη και απόλυτα ικανοποιημένη» για την εικόνα του Σώματος και ειδικά για τις ΟΠΚΕ και υπογράμμισε ότι «είναι ο ισχυρός επιχειρησιακός βραχίονας της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι ότι καλύτερο και αποτελεσματικότερο έχει η Ελληνική Αστυνομία σήμερα στη διάθεσή της, για την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας».

«Σήμερα παρατηρούμε μια μορφή σύγχρονης Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιρετικά εκπαιδευμένης, καλά στελεχωμένης, από ανθρώπους που έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αυταπάρνησης στην εκτέλεση του καθήκοντος», είπε ο κ. Τσουβάλας και συνέχισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπεύθυνος ασφάλειας του Προέδρου της Αμερικής, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, μου ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι μία από τις καλύτερες αστυνομίες που συνεργάστηκαν τα οκτώ χρόνια της Προεδρίας του κ. Ομπάμα στα ταξίδια του, ανά τον κόσμο».

Καταλήγοντας ο κ. Τσουβάλας ανέφερε: «Κατά την εκτίμησή μου, η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, ίσως από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στην Ελληνική Αστυνομία και όπου ο παράγων ασφάλειας είναι προϋπόθεση για τις συνθήκες οικονομικής ανάταξης, πιστεύω απόλυτα ότι η Ελληνική Αστυνομία προσφέρει εθνικής διάστασης υπηρεσίες στην πατρίδα και τη χώρα»

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Με θωρακισμένα τζιπ εξοπλίζεται η ΕΛΑΣ για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα"

Ένταση και διακοπή της ψηφοφορίας στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Μεγάλη ένταση επικράτησε την τελευταία μέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου, όταν κάποιος επιχείρησε να ψηφίσει με κάρτα μέλους και αστυνομική ταυτότητα που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Όπως καταγγέλεται τα ψευδή στοιχεία που έφερε ανήκαν σε πρόσωπο που ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ ο οποίος δεν βρισκόταν στον χώρο.

Ο άνθρωπος που επιχείρησε να ψηφίσει με ψευδή στοιχεία έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την αυτόφωρο διαδικασία. Ο άνθρωπος όλη αυτή την ώρα όπως αναφέρεται βρισκόταν σε μεγάλη αμηχανία.

Σε non paper το κόμμα της ΝΔ, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού ανέφερε ότι «Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και διακοπή της ψηφοφορίας στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ"

Κραυγή αγωνίας από 1.500 ΑμεΑ: Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς

Κραυγή αγωνίας για τις περικοπές που έχουν υποστεί και για τα λουκέτα στις υποστηρικτές δομές έβγαλαν την Παρασκευή τα άτομα με αναπηρία που συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα συλαλλητήρια των τελευταίων ετών.

Περίπου 1.500 άτομα με αναπηρία, οι συνοδοί και οι συγγενείς τους πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Το συλαλλητήριο πραγματοποιήθηκε ενόψει της Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου.





«Ας έρθουν αυτοί να ζήσουν με 430 ευρώ. Αυτή η πολιτική είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς» δηλώνει ο κ. Μιχάλης που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εδώ και 40 χρόνια.

«Φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας. Δεν είναι μόνο τα χρήματα» λέει μια άλλη διαδηλωτής μητέρα ενός παιδιού.


 

 



Σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία τονίζει ότι «απαιτούμε την προστασία της αναπηρικής οικογένειας».

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, θα φωνάξουμε «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα άτομα με αναπηρία διαμαρτύρονται για: 

• το κόψιμο των επιδομάτων, των μοναδικών οικονομικών πόρων για χιλιάδες από εμάς,
• τις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας,
• την αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας,
• τα λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες,
• τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,
• τις περικοπές στην χρηματοδότηση δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με αναπηρία σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένα από Θεό και ανθρώπους,
• τις μη μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση,
• την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στα άτομα με αναπηρία και στα μέλη των οικογενειών μας,
• την έλλειψη ειδικών πολιτικών για τα ξεχασμένα στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση,
• τον άδικο συνυπολογισμό του αναπηρικού επιδόματος (διατροφικού, εξωιδρυματικού, απολύτου αναπηρίας, κίνησης κ.λπ.) στο εισόδημα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, την ώρα που η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να υπολογιστεί αυτό το πρόσθετο κόστος της Αναπηρίας και οδηγεί νομοτελειακά μέχρι και να χάσουν το σπίτι τους άτομα με βαριές αναπηρίες ή γονείς παιδιών με αναπηρία!


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας από 1.500 ΑμεΑ: Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς"

Βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψήφισαν τις διατάξεις για την ίση αντιμετώπιση ομόφυλων ζευγαριών

Χωρίς τις ψήφους τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ, που καταψήφισαν, υπερψηφίστηκαν τα τέσσερα πρώτα άρθρα του του νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος, φυλής, εθνότητας, θρησκείας κλπ.

Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ανεξάρτητοι βουλευτές προκειμένου να αποτυπωθεί η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα άρθρα 1 έως και 4, που αποτελούν και βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου.

Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων.

«Κατά» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ οι κ.κ. Κ. Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ναι» ψήφισαν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ζουράρης ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Πάνος Καμμένος, Ελ. Κουντουρά, ο Γ. Λαζαρίδης, Β. Κόκκαλης.

Με τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ορίζεται η προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και η καταπολέμηση των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας (στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες. Επανακαθορίζεται - διευρύνεται η έννοια των διακρίσεων (έμμεση και άμεση) και του όρου «παρενόχληση» και εισάγονται νέοι ορισμοί (διάκριση λόγω σχέσης, διάκριση λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών, πολλαπλή διάκριση, εύλογες προσαρμογές). Μεταξύ άλλων προστίθενται ως λόγοι απαγορευμένων διακρίσεων η εθνική καταγωγή, οι γενεαλογικές καταβολές, η χρόνια πάθηση, η οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του φύλου. Ορίζεται ότι η αρχή της ίσης μεταχείρισης εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θίγει τις διατάξεις και τις προϋποθέσεις του νομικού καθεστώτος των υπηκόων τρίτων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Επίσης καθορίζονται εκ νέου οι περιπτώσεις στις οποίες επιτρέπεται η δικαιολογημένη διαφορετική μεταχείριση λόγω ειδικών επαγγελματικών απαιτήσεων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψήφισαν τις διατάξεις για την ίση αντιμετώπιση ομόφυλων ζευγαριών"

Bγήκε από το νοσοκομείο ο Θ. Πλεύρης

Εξιτήριο πήρε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, μετά την πολυήμερη νοσηλεία του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ο κ. Πλεύρης μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στα μέσα Νοεμβρίου. Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρισκόταν διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οπότε βγήκε από τη ΜΕΘ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Bγήκε από το νοσοκομείο ο Θ. Πλεύρης"

Νέες βολές Αμβρόσιου κατά του Τσίπρα. «Σας καταγγέλλω ως διαστροφέα της εθνικής μας ιστορίας»

«Προσβολή» στον ελληνικό λαό χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κούβα, καθώς και τον παραλληλισμό της ελληνικής επανάστασης με την κουβανική.

«Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο, για να αποδείξω το έγκλημά Σας κατά της εθνικής μας ιστορίας! Αλλά δεν χρειάζεται! Ενώπιον του Ελληνικού Λαού Σας καταγγέλλω Υμάς ως ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΑ της εθνικής μας ιστορίας και ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ κατά της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας», γράφει ο Μητροπολίτης σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε.
«Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ.

Ως Μητροπολίτης της μαρτυρικής και τόσον ιστορικής Επαρχίας των Καλαβρύτων, όπου διεξήχθη η πρώτη μάχη κατά του Τούρκου κατακτητού και τα Καλάβρυτα ήταν η πρώτη πόλη που ελευθερώθηκε στις 21 Μαρτίου 1821.

Ως Μητροπολίτης της επίσης ιστορικής Επαρχίας της Αιγιαλείας, όπου συνεκλήθη η γνωστή και ιστορική Συνέλευσις της Βοστίτσας (δηλ. του Αιγίου), όπου διεκρίθη ο «μπουρλοτιέρης των ψυχών» Παπαφλέσσας καί όπου προετοιμάσθηκε και αποφασίσθηκε η κήρυξη της Επαναστάσεως των Ελλήνων εναντίον του Τούρκου κατακτητή της Ελλάδος,

Ως εκπρόσωπος της ιστορικής Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας, όπου ο Παλαιών πατρών Γερμανός εκήρυξε την Επανάσταση του 1821,

Ως εκπρόσωπος της ετέρας Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου οι Μοναχοί, ζωσμένοι τα άρματα, έδωσαν την μεγάλη και τελευταία μάχη κατά του Ιμβραήμ Πασά και τον κατετρόπωσαν,
Καί ως Έλλην πολίτης, που αγαπάει την ένδοξη Πατρίδα του,

Καί με τό θάρρος που μου δίδει η προς Υμάς πρώϊμος καί τόσον λανθασμένη προσφώνησή μου κατά την ορκομωσία Σας ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος: «Γειά σου λεβέντη Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα»,

Έρχομαι ΣΗΜΕΡΑ νά Σας ελέγξω δημοσίως και ως 'Ελλην Κληρικός καί Πολίτης να διαμαρτυρηθώ και νά διορθώσω ένα εγκληματικό λάθος, το οποίον διεπράξατε εκεί μακρυά στην Κούβα κατά την ομιλία Σας για τον νεκρό πιά Κομμαντάντε Φιντέλ Κάστρο.

Για τον Κομμαντάντε Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος - σύν τοις άλλοις - έγινε γνωστός για τήν ανηθικότητά του, αφού ερωτικά «αγκάλιασε» κάποιες εκατοντάδες γυναίκες!!!!

Καθώς μετέδωσαν τα ΜΜΕ εκεί είπατε τα εξής βλάσφημα λόγια:«Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959»!!!

Δηλ. εξομειώσατε την Επανάσταση των για 400 τόσα χρόνια σκλάβων προγόνων μας Ελλήνων εναντίον των κατακτητών μας Τούρκων με την Επανάσταση του Κάστρο, που ήταν μια εσωτερική, κομμουνιστική, Επανάσταση μερικών Κουβανών κομμουνιστών με αργηγό τους τον Φιντέλ Κάστρο εναντίον του Προέδρου της Χώρας Μπαρίστα και των Κουβανών συμπατριωτών τους!

Τα ΜΜΕ Σας κατέκριναν και Σας κατεδίκασαν!

«Αναζητώντας την αριστερή του νιότη στην Κούβα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται πλέον από το σύνολο των κομμάτων και βεβαίως των πολιτών, ότι εγκατέλειψε σε μία κρίσιμη στιγμή τη Χώρα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις....» έγραψε η τοπική μας εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» (30.11.2016, σελ. 1η).

«Μας χρέωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...αλά για να ζήσει το μύθο του στην Κούβα», έγραψε η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» (30.11.2016, σελ. 11η).

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μπορείτε να είσθε αριστερός, δεξιός, κεντρώος ή οτιδήποτε άλλο ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ (!!!) ή έστω ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ δεν μπορείτε να είσθε!

Δεν έχουν καμμιά, απολύτως καμμιά, σχέση μεταξύ τους τα δύο μεγέθη: Το «Ελευθερία ή θάνατος» των Ελλήνων και το «Patria o muerte, δηλ.Πατρίδα ή θάνατος» των Κουβανών!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ νά προσβάλλετε τον Ελληνικό Λαό!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αλλοιώνετε τήν εθνική μας ιστορία!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ισοπεδώνετε το μεγαλύτερο εθνικό μας κατόρθωμα!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξισώνετε την προσφορά της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Επανάσταση του Κομμουνιστού Επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ισοπεδώνετε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό με τον Κομμουνιστή και σφαγέα τόσων και τόσων χιλιάδων Κουβανών συμπατριωτών του!

Η Επανάσταση του 1821 ήταν επανάσταση εναντίον του Τούρκου Κατακτητού! Ήταν εξέγερση των Ελλήνων εναντίον του Τούρκου κατακτητή μας!

Η Επανάσταση στην Κούβα ήταν μια εσωτερική Κομμουνιστική Επανάσταση! Ήταν μιά εξέγερση Κουβανών εναντίον Κουβανών!
Η Επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ νά παραβλέπετε το γεγονός, ότι οι Αγωνισταί του 1821 απέθαναν πάμπτωχοι, ενώ ο Φιντέλ Κάστρο απέκτησε δισεκατομμύρια Δολλάρια σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο, για να αποδείξω το έγκλημά Σας κατά της εθνικής μας ιστορίας! Αλλά δεν χρειάζεται! Ενώπιον του Ελληνικού Λαού Σας καταγγέλλω Υμάς ως ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΑ της εθνικής μας ιστορίας καί ως ΕΓΚΗΜΑΤΙΑ κατά της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας!

Καλώ και προσκαλώ την Εκκλησιαστικήν, τήν Μοναστικήν, την Ακαδημαϊκήν, την Πανεπιστημιακήν, εν γένει την Πνευματικήν, την Πολιτικήν και την Στρατιωτικήν Ηγεσίαν της Χώρας, όπως επίσης τους Συλλόγους πατριωτικού χαρακτήρος και όποιον άλλον γνήσιον 'Ελληνα με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο να καταδικάσουν το εθνικό αυτό έγκλημά Σας!
Με εντιμότητα και εθνική υπερηφάνεια,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 30 Νοεμβρίου 2016

Υ.Γ. Δεν θα διαμαρτυρηθώ, όπως άλλοι πολύ σωστά τό έπραξαν, για το τόσο δαπανηρό, αληθινά πολυδάπανο καί μη αναγκαίο, αυτό ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Κούβα, για το οποίον εδαπανήθησαν χωρίς λόγο κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ και μάλιστα σε μια περίοδο εσχάτης ένδειας του Ελληνικού Λαού. Αυτή η σπατάλη ενός κομμουνιστή Πρωθυπουργού, που επιθυμούσε νά μεταβεί στην κηδεία ενός μεγάλου Κομμουνιστού Επαναστάτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τίποτε μπροστά στο έγκλημα που συνετελέσθη εκεί κάτω: Εκεί, στην Κούβα, δολοφονήθηκε η Εθνική μας Ιστορία! Εκεί ταπεινώθηκε η Εθνική μας συνείδηση! Εκεί ισοπεδώθηκαν άσχετα μεγέθη! Εκεί μια εθνική Εξέγερση κατά του αλλοεθνούς Κατακτητού μας, των Τούρκων, εξομοιώθηκε με την κομμουνιστική Εξέγερση, δηλ. με ένα εμφύλιο πόλεμο μιάς δυστυχισμένης Χώρας! Αίσχος! Αίσχος! Καί πάλιν Αίσχος!»

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες βολές Αμβρόσιου κατά του Τσίπρα. «Σας καταγγέλλω ως διαστροφέα της εθνικής μας ιστορίας»"

Επιμένει η Τουρκία: Είναι γνωστή η θέση μας για τα Ίμια

Επιμένει στην τοποθέτησή της η Αγκυρα ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να προχωρά σε νέα απάντηση προς την Ελλάδα.

Απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσείν Μούφτογλου ξεκαθάρισε ότι η στάση της Τουρκίας σχετικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ιμια είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996.

«Η στάση μας σχετικά με στην κυριαρχία της χώρας μας στις βραχονησίδες «Kardak» (σ.σ. Ίμια) είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι γείτονές μας θεωρούν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή θέση στην Ελλάδα», καταλήγει εκδηλώνοντας απορία ο Χ. Μούφτογλου.

Τι απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δήλωση του Εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ για το καθεστώς Ιμίων δήλωσε τα εξής :

«Η δημόσια επανάληψη μιας νομικά αβάσιμης θέσης δεν την καθιστά λιγότερο σαθρή, ούτε μπορεί να της προσδώσει οποιοδήποτε νομικό κύρος.

»Το νομικό καθεστώς, του Αιγαίου έχει αποσαφηνιστεί ρητά από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, την ιταλο-τουρκική Συμφωνία και το Πρωτόκολλο του 1932, καθώς και από τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 που καθορίζουν σαφώς την ελληνική κυριαρχία επί νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων.

»H Τουρκία πρέπει να αποφασίσει εάν σέβεται ή όχι το Διεθνές Δίκαιο, καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες. Να ξεκαθαρίσει δε εάν αντιλαμβάνεται ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι υπεράνω των εσωτερικών της σκοπιμοτήτων».

Το σχόλιο της Κομισιόν

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσις.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει η Τουρκία: Είναι γνωστή η θέση μας για τα Ίμια"

Γιατί το ταξίδι του Τσίπρα στην Αβάνα δεν κοστίζει 22.900 ευρώ

Απάντηση στα όσα υποστήριξε το Μέγαρο Μαξίμου με non paper για το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Αβάνα δίνει από τη στήλη του στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Η κυβέρνηση υποστήριξε την Πέμπτη ότι το κόστος ανέρχεται σε 22.900 ευρώ, ισχυρισμό που καταρρίπτει με σειρά επιχειρημάτων στο άρθρο του ο δημοσιογράφος.

Το κείμενο του έχει ως εξής:

Με μπόλικη ειρωνεία, αρκετό... σανό, από αυτόν που ταΐζουν καθημερινά και για οτιδήποτε τους πολίτες, ελάχιστες δόσεις αλήθειας και με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να ξεπεράσει τoν πολιτικό σάλο που δημιουργεί η μετάβαση στην Αβάνα του Πρωθυπουργού με το πανάκριβο και ιδιαίτερα κοστοβόρο κρατικό τύπου Gulfstream650 αεροσκάφος, την ώρα που οι πολίτες της χώρας βιώνουν την πιο σκληρή λιτότητα.

Εγώ έγραψα επί λέξει ότι, σύμφωνα με την πηγή μου (είναι πιλότος που πιλοτάρει ένα ίδιο ακριβώς αεροσκάφος) ένα τέτοιο ταξίδι «κοστίζει περί τα 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίου. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τα 300.000 δολάρια.

Το Μέγαρο Μαξίμου με ένα μνημειώδους χαρακτήρα non paper και αφού κατάπιε όλα τα υπόλοιπα, ανακοίνωσε ότι το ταξίδι κόστισε 22.900 ευρώ και κάτι ψιλά, που δεν είναι ακόμη γνωστά διότι αφορούν τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο της Αβάνας και περιμένει τα τιμολόγια. Ιδού το πλήρες κείμενο:

«Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν… πιλότο(!) που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!

Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!».

Ας δούμε τώρα και την αλήθεια, την οποία ο... πτέραρχος Τσίπρας κατά την πάγια τακτική του, την τοποθέτησε προσεκτικά στην κλίνη του Προκρούστη και την έφτιαξε στα μέτρα του για ευνόητους λόγους. Παρακάμπτω εντελώς το γεγονός ότι αν έμπαινε στον κόπο να ανατρέξει στο διαδίκτυο θα διαπίστωνε ότι:

- Το μέσο κόστος ανά πτητική ώρα όπως καθορίζεται από την Πολεμική Αεροπορία (ΦΕΚ 169/6-2-2012) είναι στα 5.200 ευρώ, άρα ακόμα και η ΠΑ με τιμές του 2012 υπολογίζει το κόστος του πηγαινέλα στην Κούβα σε πάνω από 120.000 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά 100.000 ευρώ το μαγειρεμένο κόστος που δημοσιοποίησε το Μαξίμου. Αν ισχύει πάντως αυτό που υποστηρίζει το non paper του... πτεράρχου Τσίπρα, τότε είναι προφανές ότι χαράς ευαγγέλια για τους Έλληνες πολίτες: με 0,8 το χιλιόμετρο που υποτίθεται ότι καίει σε κηροζίνη, συμφέρει να μετακινούνται με αυτό αντί με το σαράβαλο ΙΧ που συντηρούν, λόγω κρίσης με νύχια και με δόντια

- Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτού του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου που θεωρείται η Rolls Royce των ιδιωτικών αεροσκαφών ανά πτητική ώρα, όπως αναφέρουν διάφορα εξειδικευμένα sites (όπως το Private Fly, το Forbes κ.α.) είναι 12.000-15.000 ευρώ. Μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι, ας πούμε με την Private Fly ένα ταξίδι στην Κούβα one way, που λένε, από το Ελευθέριος Βενιζέλος ως το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας κοστίζει 120.000 ευρώ.

Στέκομαι στη... σανοαπάντηση του Μεγάρου Μαξίμου και αναφέρω ότι εκτός από καύσιμα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος που αγοράστηκε το 2003 αντί 48 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει και πάγια έξοδα - fix costs τα ονομάζουν οι πιλότοι - και με βάση αυτά υπολόγισε και ο δικός μου τα 15.000 δολάρια ανά πτητική ώρα. Διότι αυτά τα fix costs που είναι πάγιες δαπάνες για να μπορεί το αεροπλάνο να πετάει, κατανέμονται ανά πτητική ώρα του αεροσκάφους και με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται και το κόστος της παγκοσμίως, εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου που προσπαθεί να θολώσει τα νερά σαν να μην κατάλαβε τι έγραψα εχθές.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα fix costs του Gulfstream όπως με πολλή υπομονή μου περιέγραψε χθες ο δικός μου, ο οποίος όπως προανέφερα, πετάει ένα ακριβώς ίδιου τύπου αεροσκάφος.

1. Συντήρηση: Την κάνει φυσικά η Πολεμική Αεροπορία, αλλά αν μπορεί. Υπολογίζεται σε μίνιμουμ 400.000 ευρώ ετησίως, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας για μέρη του αεροσκάφους (ανταλλακτικά) τα οποία έχουν ορισμένη διάρκεια ή συγκεκριμένο αριθμό ωρών πτήσεως και πρέπει να αντικαθίστανται και να αποφεύγονται οι βλάβες.

2. Εξυπηρέτηση. Το αεροσκάφος αυτό έχει την ανάγκη των υπηρεσιών εδάφους, όπως αναφέρουν τα Νέα. Η πιο γνωστή εταιρεία αυτού του είδους ονομάζεται Universal Aviation και το κόστος εξυπηρέτησης υπολογίζεται σε 300.000-350.000 ετησίως.

3. Τέλη αεροδρομίων: «Εξαρτάται από τα πόσα ταξίδια θα κάνει το αεροσκάφος και κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, τα υπολογίζει σε 50.000 ευρώ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

4. Ασφάλεια αεροσκάφους: κανένα αεροσκάφος δεν παίρνει άδεια να σηκωθεί αν δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρά του. Αυτά κυμαίνονται ανάλογα τον τύπο του αεροσκάφους και τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτό. «Ο δικός μου θεωρεί ότι ένα μίνιμουμ ποσό ασφαλίστρων είναι τα 100.000 ευρώ».

5. Μισθοί πιλότων: Το αεροσκάφος εξυπηρετείται από 8 πιλότους σε βάρδιες. Οι μισθοί τους χωρίς τις κρατήσεις υπολογίζονται στα 35.000 ευρώ, συνολικό κόστος που ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ.

6. Εκτός έδρας πιλότων: αφορούν την ενδιαίτηση και τη διατροφή. Στο ταξίδι της Κούβας ήταν 6.200, αναφέρει το non paper.

7. Εκπαίδευση πιλότων: Οι 8 πιλότοι υποχρεούνται να περνούν ανά εξάμηνο από «σχολεία» στις ΗΠΑ για την επικαιροποίηση του πτητικού τους πτυχίου. Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς το ποσό που απαιτείται είναι 50.000 ευρώ.

Ο πιλότος μου μού είπε ακόμη ότι το ύψος των παγίων εξαρτάται από τον αριθμό των πτητικών ωρών. Ολα τα προηγούμενα αφορούν ένα υποτυπώδες πρόγραμμα πτήσεων 100 ωρών. Αν οι πτητικές ώρες αυξάνονται πχ στις 300 ανεβαίνουν και τα πάγια. Φτάνει σύμφωνα με υπολογισμούς πιλότων τα 1.400.000 ευρώ. Και τώρα που απαντήθηκε λεπτομερώς το non paper Μαξίμου μήπως να μας πουν και ποιος πλήρωσε την παραμονή του συριζοτρόλ κυρίου Καραμάνη στην Αβάνα; (νομίζουν ότι το ξέχασα...)

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί το ταξίδι του Τσίπρα στην Αβάνα δεν κοστίζει 22.900 ευρώ"

“Ελάφρυνση χρέους μόνο με μέτρα”

Τις προτάσεις εφαρμογής των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξετάζει στην παρούσα φάση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ.

«To Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στη συμφωνία, στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων» τονίζει ο κ. Κόλμπεργκ στο ΑΠΕ, ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblatt» που υποστηρίζει ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σχετικά με τις πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας για το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Κόλμπεργκ δεν το απέκλεισε, λέγοντας: «Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι. Απόψεις ανταλλάσσουμε φυσικά και εκτός Εurogroup τακτικά σε διάφορα επίπεδα. Παρακαλώ για την κατανόησή σας για το ότι δεν θα αναφερθούμε σε ενδεχόμενες συναντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη «Handelsblatt» «τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης: Η περίοδος αποπληρωμής δανείων από τον παλαιό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) παρατείνεται κατά τέσσερα έτη, κατά μέσο όρο. Επιπλέον, θα μπορούσαν να διαγραφούν κάποια τέλη για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 220 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι να προστατευθεί η Αθήνα από τον κίνδυνο των αυξανόμενων επιτοκίων. (…) Για να επιτευχθεί αυτό, ο ESM θα μπορούσε να εκδώσει δάνεια με προθεσμία εξόφλησης 30 ετών ή να αξιοποιήσει τα λεγόμενα swaps επιτοκίων».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τo Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να εξετάσει μέτρα, όπως:

-βραχυπρόθεσμα: δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του χρέους του προγράμματος

-μεσοπρόθεσμα: το Eurogroup καλεί το EWG να ερευνήσει συγκεκριμένα μέτρα (όπως μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον καταστεί αναγκαίο, στο τέλος του προγράμματος ESM, με την επιφύλαξη της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος του ESM, καθώς και μέτρα όπως η χρήση των ισοδύναμων κερδών SMP και ANFA

-μακροπρόθεσμα: το Eurogroup είναι έτοιμο, εφόσον καταστεί αναγκαίο και με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, να εκτιμήσει περαιτέρω στο τέλος του προγράμματος την ανάγκη πιθανών πρόσθετων μέτρων για το χρέος, ώστε να διασφαλίσει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα παραμείνουν σε έναν βιώσιμο δρόμο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "“Ελάφρυνση χρέους μόνο με μέτρα”"

Ο Βαλς υποψήφιος στις προκριματικές της γαλλικής αριστεράς;

Μετά τον κεραυνό που έπεσε στο γαλλικό πολιτικό τοπίο με την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να μην διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία, τα βλέμματα στρέφονται σήμερα, Παρασκευή, στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, ο οποίος καλείται να επισημοποιήσει γρήγορα την υποψηφιότητά του στις προκριματικές μίας κατακερματισμένης αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα βρίσκεται ολόκληρη την ημέρα στο Νανσί, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας αναχωρεί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη.

«Χωρίς εμένα», «Το Τέλος», «Εις το επανδιείν, πρόεδρε», «Ο Ολάντ παραδίδεται» είναι οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών φύλλων των γαλλικών εφημερίδων, την επομένη του πρωτοφανούς για την 5η Γαλλική Δημοκρατία διαγγέλματος ενός προέδρου που εγκαταλείπει τη διεκδίκηση μίας δεύτερης θητείας.

Δύο ερωτήματα τίθενται πλέον για τον Μανουέλ Βαλς, τον υποτιθέμενο κληρονόμο: πότε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν από την λήξη της προθεσμίας της 15ης Δεκεμβρίου; Και επίσης, να αποχωρήσει αμέσως από το Ματινιόν και τη θέση του πρωθυπουργού;

Δεν είναι πολύ πιθανόν ότι η επίσκεψή του στη γαλλική επαρχία αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο για την αναγγελία της υποψηφιότητας του Μανουέλ Βαλς και μάλιστα σε τόσο βραχύ χρόνο από τον πολιτικό θάνατο του Φρανσουά Ολάντ, στον οποίο ο πρωθυπουργός δεν είναι ξένος.

Αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Παρίσι. Αλλά μία προσωπική ανακοίνωση υποψηφιότητας σε τέτοιο κομματικό πλαίσιο απειλεί να εξοργίσει τους άλλους υποψήφιους στις προκριματικές, τον Αρνό Μοντεμπούρ και τον Μπενουά Αμόν.

Αντιδημοτικότητα ρεκόρ

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος έκανε την ανακοίνωσή του χωρίς να εκφράσει την υποστήριξή του προς τον πρωθυπουργό του, χωρίς καν να αναφερθεί στο πρόσωπό του. Αλλά οι δύο άνδρες συνομίλησαν δύο φορές, πριν και μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με το περιβάλλον του Μανουέλ Βαλς.
Εχοντας πια μπροστά του ελεύθερο τον δρόμο, ο Μανουέλ Βαλς θα συνεχίσει την επιχείρηση συσπείρωσης που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες φροντίζοντας να αναδείξει προεδρικό προφίλ.
Αλλά κληρονομεί μία καθόλου ζηλευτή θέση, αφού, εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις πριν από την ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του Μανουέλ Βαλς βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 9% και στο 11%, πίσω από τον πρώην υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν και τον υποψήφιο της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Με αντιδημοφιλία σε επίπεδα ρεκόρ, με την ανακοίνωσή του ο Φρανσουά Ολάντ κέρδισε τιμητικά σχόλια από όλο το πολιτικό φάσμα: «αξιοπρέπεια», «σεβασμός» και «θάρρος» ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν στα σχόλια προερχόμενα ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα που τον πρόδωσαν ή τον έπληξαν.

«Συνετή απόφαση»

«Απόφαση συνετή, ρεαλιστική και εξόχως σεβαστή», σύμφωνα με τον Αρνό Μοντεμπούρ, «θαρραλέα και αξιοπρεπής», σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν. «Επιλογή ηγέτη», για τον Μανουέλ Βαλς.

Στο στρατόπεδο της αριστεράς, ορισμένοι παρακινούν την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, που εγκατέλειψε το κυβερνητικό πλοίο μετά τη διαμάχη για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη στέρηση της ιθαγένειας, να προσθέσει και τη δική της υποψηφιότητα στις ήδη υπάρχουσες.

Για τον πρώην πρωθυπουργό του Σαρκοζί, υποψήφιο της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017, τον Φρανσουά Φιγιόν, «ο Φρανσουά Ολάντ παραδέχθηκε με διαύγεια την αποτυχία του».
Στο στρατόπεδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, το δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό έβαλε στο στόχαστρο Φιγιόν και Βαλς ταυτοχρόνως: «2 πρόεδροι Δημοκρατίας εκτός κούρσας σε 2 εβδομάδες. Σε τι χρησιμεύει να τρέξουν τα αντίγραφά τους, οι δεύτεροί τους», έγραψε στο Twitter.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βαλς υποψήφιος στις προκριματικές της γαλλικής αριστεράς;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news