facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. ευρώ βλέπουν οι θεσμοί για το 2018

Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των Θεσμών το σχέδιο συμφωνίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, για το δημοσιονομικό κενό υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι Θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.

Το κενό των 50 εκατ. ευρώ για το 2017, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν συνιστά πρόβλημα για τον προϋπολογισμό που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα ανοικτά ζητήματα επί των οποίων συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα στα εργασιακά και κάποια στα θέματα της Παιδείας.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη (οπότε ολοκληρώνεται η δεύτερη αποστολή των επικεφαλής των κλιμακίων) να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξ αποστάσεως.

Χρονικό ορόσημο παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. ευρώ βλέπουν οι θεσμοί για το 2018"

Δεν «έκλεισαν» τα εργασιακά - «Συνεχίζουμε» είπε η Αχτσιόγλου

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά, η οποία και κράτησε αρκετές ώρες. Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει λακωνικά: «συνεχίζουμε».

Φαίνεται λοιπόν ότι στα εργασιακά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και τα αγκάθια παραμένουν. Αφορούν κυρίως τις ομαδικές απολύσεις.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Oικονομικών, υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, στα οποία συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και ορισμένα θέματα Παιδείας.

Για το δημοσιονομικό κενό, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες μια διάσταση απόψεων για 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Για το δημοσιονομικό κενό του 2017 εκτιμάτε ότι η διαφορά δεν συνιστά ιδιαίτερο πρόβλημα εν όψει της κατάθεσης αυτή την εβδομάδα στη Βουλή του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη οπότε και θα αποχωρήσουν οι δανειστές, να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο που η συμφωνία να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως.

Η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όποτε εκφράζονται ελπίδες για τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν «έκλεισαν» τα εργασιακά - «Συνεχίζουμε» είπε η Αχτσιόγλου"

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε, σήμερα, Κυριακή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, διεκδικώντας μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο αξίωμα.

«Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή (του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU) ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση», είπε. «Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό. Η απόφαση (να διεκδικήσω) για μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη», είπε.

Η ηγέτιδα του CDU υπογράμμισε ότι θέλει να εκτίσει μια πλήρη, τετραετή θητεία. Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ώθηση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

«Ο στόχος μου είναι να εργαστώ για τη συνοχή της κοινωνίας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση του μίσους.

Προειδοποίησε πάντως ότι οι εκλογές του 2017 θα είναι «δύσκολες». «Η μάχη για τις αξίες μας» καθώς και «η υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας» θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του προγράμματός της, εξήγησε.

Η Μέρκελ εκτίμησε ότι οι εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 θα είναι «οι δυσκολότερες» που έχουν γίνει «τουλάχιστον από την επανένωση» του 1990, λόγω της πόλωσης της κοινωνίας και των πρόσφατων εκλογικών επιτυχιών του ξενοφοβικού, αντιμεταναστευτικού, κινήματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Το ακροδεξιό κόμμα πέτυχε εντυπωσιακές νίκες φέτος στις περιφερειακές εκλογές, εκμεταλλευόμενο τον φόβο και τη δυσαρέσκεια από την άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου προσφύγων στη χώρα το 2015.

Η 62χρονη Μέρκελ, που θεωρείται ως «δύναμη σταθερότητας» στην Ευρώπη εν μέσω της αβεβαιότητας μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, είναι καγκελάριος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τα τελευταία 11 χρόνια.

«Δεν υπήρχε εναλλακτική, η καγκελάριος έπρεπε να είναι ξανά υποψήφια. Χαιρετίζω το γεγονός ότι υπάρχει τώρα σαφήνεια», είπε ο Ράινερ Ντούλγκερ , πρόεδρος της Ενωσης εργοδοτών μετάλλου (Gesamtmeetall) στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau (έκδοση της Δευτέρας).

Επίσης ο Ίνγκο Kράμερ, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA), αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, είπε ότι η Γερμανία είναι σήμερα οικονομικά και πολιτικά "καταφύγιο σαθερότητας στην Ευρώπη. «Η Άγγελα Μέρκελ συνεισέφερε ουσιαστικά σε αυτό με το να ηγείται τη χώρα μας με σύνεση σε μια εποχή γεμάτη κρίσεις». Για την γερμανική οικονομία είναι "μια αξιόπιστη εταίρος σε ταραγμένους καιρούς", όπως δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα.

Ο Μάρτσελ Φράτσερ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου επαίνεσε και αυτό με τη σειρά του την πολιτική της Μέρκελ: «Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι εταίροι της πολιτεύτηκαν συνετά στη Γερμανία και την Ευρώπη τα περασμένα χρόνια και διαχειρίστηκαν πολλούς τομείς με έξυπνο πραγματισμό / ρεαλισμό. Τα σημαντικότερα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να καταστήσουν τη Γερμανία ικανή να αντιμετωπίσει το μέλλον σε θέματα παιδείας, καινοτομίας και υποδομών και να ανοίξει το δρόμο για την ισότητα των ευκαιριών και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην οικονομία και την κοινωνία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία"

Ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί αύριο η Πα.Σ.Ο.Νο.Π

Σε ολονύχτια διαμαρτυρία του νοσηλευτικού προσωπικού αύριο Δευτέρα (21/11/2016) έξω από το υπουργείο Υγείας καλεί η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού τα μέλη της.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε περιγράφει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτού του είδους την κινητοποίηση.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Σε ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και με ώρα έναρξης τις 19:00μμ, προχωρά η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ).

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017.

Μέσα στο επόμενο έτος η Κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλη αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί αύριο η Πα.Σ.Ο.Νο.Π"

Βέμπερ: «Να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία»

Σκληρή γραμμή απέναντι της Τουρκίας ζητά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), διότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ανησυχεί για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία.

Γι αυτό ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Συνέπειες για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό δεν φοβάται, διότι και η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει συμφέρον να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται, όπως είπε στο DLF.

Επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε την απαίτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη λήξη της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα τηρηθούν οι σχετικές συμφωνίες.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός τάχθηκε επίσης υπέρ της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας. Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ίδιες ευθύνες, όπως τόνισε.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέμπερ: «Να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία»"

Ο Ράμα επαναφέρει θέμα «Τσαμουριάς»: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί»

«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της αλβανικής διασποράς στα Τίρανα.

«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα. Από την άλλη όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα. Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές. Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν» δήλωσε ο Ράμα μετά από ερώτηση Αλβανού υπηκόου που ζει και εργάζεται επί 25 χρόνια στην Ελλάδα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ράμα επαναφέρει θέμα «Τσαμουριάς»: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί»"

Στον Εισαγγελέα ο Σάκης Πάστρας – Κοσμηματοπώλης και πεθερός του ιδιοκτήτη του Nammos

Μέτα από ανώνυμη καταγγελία για εμπλοκή του στο κύκλωμα των Ρομά, που ξάφριζε σπίτια οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον γνωστό κοσμηματοπώλη των Βορείων προαστίων Σάκη Πάστρα και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Ο Σάκης Πάστρας είναι πεθερός του Ζαννή Φραντζέσκου (έχει παντρευτεί την κόρη του Βερόνικα Πάστρα), ιδιοκτήτη του Nammos στη Μύκονο και κολλητού φίλου του προφυλακισμένου Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Αν και το όνομα του κοσμηματοπώλη δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην δικογραφία των Ρομα, η ανώνυμη καταγγελία τον εμφανίζει ως παραλήπτη ρολογιών και κοσμημάτων που έπαιρνε ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Ο Σάκης Πάστρας οδηγήθηκε πριν από λίγο στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αλλά σε βάρος του ασκήθηκε μέχρι ώρας δίωξη μόνο για ένα όπλο που κατείχε παράνομα (σ.σ καραμπίνα του πάτερα του όπως είπε ο συνήγορός του).

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των Ρομά, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών και έστειλε το φάκελο με τα στοιχεία στους ανακριτές κατά της διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση. Ετσι, οι δικαστικοί λειτουργοί αποτιμώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα αποφασίσουν αν προκύπτουν ή όχι σε βάρος του κοσμηματοπώλη ενδείξεις για άλλες αξιόποινες πράξεις.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Εισαγγελέα ο Σάκης Πάστρας – Κοσμηματοπώλης και πεθερός του ιδιοκτήτη του Nammos "

Ασφυκτιούν από πρόσφυγες τα νησιά: 16.500 συνολικά, 217 το τελευταίο 24ωρο

«Έκρηξη» στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν σε καθημερινή βάση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταγράφηκε την Κυριακή καθώς σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 217 άτομα έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά φτάνει τους 16.433 όταν η χωρητικότητα των κέντρων φιλοξενίας και των υπόλοιπων δομών δεν ξεπερνά τις 7.450 θέσεις.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο έφτασαν 108 πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη, 94 στη Χίο και 15 στη Σάμο.

Συνολικά ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα, νησιωτική και ηπειρωτική, σύμφωνα με την κυβέρνηση ανέρχεται σε 62.348.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφυκτιούν από πρόσφυγες τα νησιά: 16.500 συνολικά, 217 το τελευταίο 24ωρο"

Η πρώτη απόδραση κρατουμένου με «βραχιολάκι» είναι γεγονός. Παραβίασε τους όρους 43χρονη πρώην υπάλληλος της Energa

Η πρώτη απόδραση κρατουμένου με «βραχιολάκι» είναι γεγονός από το απόγευμα του Σαββάτου.

Τους όρους παραβίασε μία 43χρονη, η οποία είχε αποφυλακιστεί με τον όρο να φοράει το «βραχιολάκι» και να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η 43χρονη φέρεται να παραβίασε τους όρους το απόγευμα του Σαββάτου.

Η καταζητούμενη πλέον γυναίκα,πρώην υπάλληλος της Energa είχε εμπλοκή σε υπόθεση υπεξαίρεσης και κατηγορούνταν επιπλέον για αδικήματα του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Της είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος του κατ' οίκον εγκλεισμού, ενώ της είχε τοποθετηθεί το ειδικό βραχιολάκι.

Το απόγευμα του Σαββάτου φέρεται να παραβίασε τον ιμάντα που συγκρατεί το βραχιολάκι και εξαφανίσθηκε. Τελευταίο σήμα που ενημέρωνε για απουσία από το σπίτι της στην Ομόνοια δόθηκε στις 18:58, ενώ στις 19:09 δόθηκε το τελευταίο σήμα συναγερμού από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι με τον πομπό σήματος, όχι όμως και την ίδια που είναι πλέον καταζητούμενη.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη απόδραση κρατουμένου με «βραχιολάκι» είναι γεγονός. Παραβίασε τους όρους 43χρονη πρώην υπάλληλος της Energa"

Νέα ταλαιπωρία από αύριο για το επιβατικό κοινό από τις στάσεις σε Μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία, έχουν ως εξής:

-Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

-Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως 16:00 σε μετρό και τραμ

-Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στάση εργασίας 21:00 έως τη λήξη βάρδιας στον ηλεκτρικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Τέλος, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (έναρξη βάρδιας έως 10:00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (12:00 έως 16:00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ταλαιπωρία από αύριο για το επιβατικό κοινό από τις στάσεις σε Μετρό, τραμ και ηλεκτρικό"

Στα μέσα Δεκεμβρίου σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα δοθεί σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη.

Αυτό έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του Χρήστου Σπίρτζη, μαζί με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Αλέξη Χαρίτση, στην Καλαμάτα. Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι θα προχωρήσουν για την επόμενη χρονιά τα αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Ο κ. Σπίρτζης, αφού επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα των αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία ως το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «δεν θα ξαναζήσουν οι φτωχογειτονιές της Καλαμάτας αυτό που έζησαν φέτος», καθώς εξήγγειλε τη χρηματοδότηση και νέων αντιπλημμυρικών έργων στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα μέσα Δεκεμβρίου σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα "

Μπαλάφας: Οι κάτοικοι της Χίου πρέπει να μάθουν να ζουν με τους μετανάστες

Στην απίστευτη δήλωση ότι «πρέπει οι κάτοικοι της Χίου να συνηθίσουν για να ένα διάστημα στη συμβίωση με τους μετανάστες» προχώρησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο η Χίος να αδειάσει».

«Η Σούδα πρέπει να αδειάσει από τους μετανάστες. Πρέπει να κλείσει και θα κλείσει καθώς θα κατασκευαστεί τις επόμενες μέρες ένας καταυλισμός στο νησί όπου θα πάνε οι μετανάστες», τόνισε.

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που επισκέφτηκε τη Χίο το Σάββατο, είπε ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στο νησί» ενώ ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος που κοιμούνται σε παραπήγματα οι μετανάστες.

Η δήλωση του υφυπουργού έρχεται ακριβώς μία μέρα μετά τη συνέντευξη του Αυστριακού αρχιτέκτονα της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό και ιδρυτή της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας (ESI)» στο Spiegel, Γκέραλντ Kνάους, ο οποίος είπε πως σε περίπτωση που αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας.

Ο Κνάους εξήγησε: «Οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Εάν η Ευρώπη το κάνει αυτό θα σήμαινε και το τέλος της Συνθήκης για τους πρόσφυγες, θα ήταν μια καταστροφή. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως ..."Νησί της Χαράς") για την Αυστραλία. Τα σύνορα στα Βαλκάνια θα στρατικοποιούνταν και μια ούτως ή άλλως εύθραυστη περιοχή θα αποσταθεροποιείτο».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η αποτυχία της συμφωνίας (Ε.Ε.-Τουρκίας) θα έδινε μεγάλη ώθηση σε εξτρεμιστικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Αυτά τα κόμματα θα κέρδιζαν το 2017 τις εκλογές στη Γαλλία, την Αυστρία και την Ολλανδία» εκτίμησε.

Τόνισε επίσης, ότι «τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ελπίζουν πως η συμφωνία με την Τουρκία θα διατηρηθεί, αλλά δεν κάνουν αρκετά», κάτι που «είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο διότι διακινδυνεύονται πολλά». «Ακόμα δεν υφίστανται αποστολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, οι οποίες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία του ασύλου όταν το ζητούν η Ελλάδα και η Ιταλία. Ο στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι να μπορεί να αποφασίζεται η παροχή ή μη ασύλου εντός τεσσάρων εβδομάδων. Είναι θέμα αριθμού και εξειδίκευσης υπαλλήλων, μεταφραστών και νομικής βοήθειας», σημείωσε.

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι ο αριθμός των προσφύγων οι οποίοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον επικίνδυνο δρόμο να έλθουν στην Ευρώπη μέσω τους Αιγαίου έχει μειωθεί κατά πολύ» όπως άλλωστε και «ο αριθμός όσων πνίγονται μειώθηκε πολύ». «Αν δει κανείς αυτά τα στοιχεία, τότε (μπορεί να πει ότι) η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία λειτουργεί. Αυτό οφείλεται τόσο σε αυτή όσο και στο κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου. Εάν δεν υπήρχε η συμφωνία αυτή η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων και η χώρα δεν θα το άντεχε», τόνισε.

Σημείωσε πάντως ότι «αν έρχονται άνθρωποι από την Τουρκία δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τους δεχτούμε», διότι ενώ «όλοι συμφωνούν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, κανείς δεν γνωρίζει πως πρέπει να γίνει».

«Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται καθοδόν από το Ιράκ και τη Συρία αυξάνεται. Χρειαζόμαστε την βούληση του λαού να τους παρασχεθεί προστασία. Ο στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι να γίνει αυτό με μια συντεταγμένη διαδικασία και να έρχονται στην Ευρώπη όσο γίνεται λιγότεροι.

Μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπισθεί η απομόνωση σε νησιά, η στρατιωτικοποίηση όλων των (ευρωπαϊκών) συνόρων ή η καταγγελία της Διεθνούς Συνθήκης για τους πρόσφυγες», κατέληξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλάφας: Οι κάτοικοι της Χίου πρέπει να μάθουν να ζουν με τους μετανάστες"

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για μαζική απεργία την Πέμπτη

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά των κυβερνητικούς σχεδιασμών που «θα επιφέρουν νέες επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Στο κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση του μνημονίου και, με το πρόσχημα τήρησης της συμφωνίας, θα ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία στερώντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της Οικονομίας.

Αναφέρεται και σε πληροφορίες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και, εξ αυτής, για περαιτέρω μείωση των συντάξεων σημειώνοντας επίσης ότι κατά απαίτηση των δανειστών, η κυβέρνηση αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και συζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, τον ΑΔΜΗΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σειρά παίρνουν η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, κυβερνά τη χώρα κατ' εντολή δανειστών -Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ- αποδεχόμενη το ρόλο κυβερνήτη ενός προτεκτοράτου.

Η κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησής τους, η υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, συνολικά η μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και η εξ αυτού υπολειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.


Στη σχετική ανακοίνωση για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου τονίζει ότι πρέπει να είναι μια παλλαϊκή κινητοποίηση που θα ανατρέψει τις «αντεργατικές πολιτικές».

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για μαζική απεργία την Πέμπτη"

Η υπερφορολόγηση «ψαλιδίζει» τα δημόσια έσοδα από τα τσιγάρα

Έσοδα τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων ευρώ έχει το χάσει το Δημόσιο από τις φορολογικές αυξήσεις στα τσιγάρα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, το 2011 οι φορολογικές εισπράξεις από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ανέρχονταν σε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ, τον επόμενο χρόνο μειώθηκαν σε 3,44 δισεκ. και έκτοτε κινούνται λόγο πάνω από τα 3 δισεκ. ευρώ ετησίως.

Συνεπώς, την τελευταία πενταετία το Δημόσιο έχει χάσει περισσότερα από 3 δισεκ. ευρώ σε δυνητικές εισροές.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθούν ακόμη περισσότερα έσοδα με τις νέες αυξήσεις το 2017, που θα είναι της τάξης των 40 με 50 λεπτών ανά πακέτο.

Παράγοντες του κλάδου δήλωσαν στην «Καθημερινή» ότι το σοκ που θα προκληθεί στην αγορά θα οδηγήσει τους καταναλωτές μαζικά στα λαθραία καπνικά προϊόντα.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει μείωση του επιχειρηματικού τζίρου και συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Η υπερφορολόγηση «ψαλιδίζει» τα δημόσια έσοδα από τα τσιγάρα "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news