facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Όχι» από την Αχτσιόγλου στην αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τρίτης, η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.

Την Τετάρτη, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» από την Αχτσιόγλου στην αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων"

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τις ρυθμίσεις για εξομοίωση συμφώνου συμβίωσης και γάμου

Τις βαθύτατες ιδεολογικές και αξιακές διάφορες των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση ανέδειξε η συζήτηση στην Βουλή για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία κοινοτικής οδηγίας περί ίσης μεταχείρισης προσώπων άσχετων φυλετικής, εθνοτικής ή σεξουαλικής ταυτότητας.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης εξηγώντας τους λόγους που το κόμματος καταψηφίζει αρκετές από τις προωθούμενες διατάξεις είπε πως «δεν θα επιτρέψουμε την νομιμοποίηση του τρίτου φύλου. Οι ΑΝΕΛ είναι ενάντια σε οποιοδήποτε υποκατάστατο της οικογένειας» ενώ απευθυνόμενος σε όσα κόμματα στηρίζουν το νομοσχέδιο - μεταξύ των όποιων και ο ΣΥΡΙΖΑ - υπογράμμισε «θέλετε να εξομοιώσετε καθολικά το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών με το γάμο. Αυτό θα οδηγήσει σε τεκνοθεσία».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου εξισώνει τον θρησκευτικό γάμο με το σύμφωνο συμβίωσης για να προσθέσει «όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο και εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ανοίγει ο δρόμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία βουλευτών έλεγε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε».

«Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «το νομοθέτημα θέλει να εδραιώσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και έτσι ανοίγει ο δρόμος και για γάμο και για τεκνοθεσία».

Τέλος ο κ. Κατσίκης σημείωσε οτι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ενάντια στην ισότητα των ανθρώπων, πρόσθεσε όμως ότι θα διαφωνήσουν με προσπάθειες που επιχειρούν να διαμορφώσουν «μια κοινωνία χαλαρών ηθών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τις ρυθμίσεις για εξομοίωση συμφώνου συμβίωσης και γάμου"

Επεισόδια στη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Σειρά συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα βρίσκονται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης. Των συγκεντρώσεων ακολούθησε το γνωστό σκηνικό με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.

21.56: Επαναλαμβάνεται το σκηνικό των μολότοφ στη Στουρνάρη. Μετά τη σύλληψη ενός ατόμου άρχισε και πάλι η  ρήψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

21.55: Ανοιξαν οι σταθμοί του Μετρό σε Μέγαρο, Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού_Φιξ.

21.27: Επί μιάμιση ώρα συνεχίζεται στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως στην οδό Στουρνάρη, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, η ένταση στα Εξάρχεια.





21.20: Φωτοβολίδες, μολότοφ, κομμάτια μάρμαρου, τραπέζια, καρέκλες κατά αστυνομικών και δημοσιογράφων μέσα από το προαύλιο του Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη. 

21.19: Επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά από τα στενά των Εξαρχείων προς τους κουκουλοφόρους, στην οδό Στουρνάρη.

21.16: Συνεχίζεται η ρήψη μολότοφ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Τρεις συλλήψεις στην οδό Πανεπιστημίου και μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος των Εξαρχείων.

21.01: Μολότοφ προς τη μεριά των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Πατησίων εκτοξεύτηκε μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

20.54: Οι αντιεξουσιαστές έφυγαν από το «οδόφραγμα» με απορρίμματα και χαρτιά της Στουρνάρη και κινήθηκαν πιο κοντά προς τα ΜΑΤ. Βροχή οι μολότοφ κατά τα τελευταία λεπτά και οι πέτρες που εικάζεται ότι εκτοξεύονται από σφεντόνες. Οι αστυνομικοί απομακρύνουν δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Σημαδεύουν με στυλό-λέιζερ τους αστυνμικούς. 

20.47: Στα Εξάρχεια έχει μεταφερθεί το σκηνικό. Φωτιά σε περίπτερο στην οδό Στουρνάρη πρόλαβαν και την έσβησαν. Πέτρες κυρίως πέφτουν από ψηλά στη Στουρνάρη και σποραδικά ρίψη μολότοφ. 

 

20.43: Άνοιξε η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.

20.38
: Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και οι εκτοξεύσεις μολότοφ στην περιοχή πέριξ της Στουρνάρη και του Πολυτεχνείου, με στόχο αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Τουλάχιστον τρις οι προσαγωγές μέχρι στιγμής. Οι αστυνομικοί, από απόσταση, δεν επεμβαίνουν.

20.17: Βροχή οι μολότοφ και πετροπόλεμος στις οδούς Τζωρτζ, Μπόταση, Σολωμού στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν χωρίς να έχουν εντολές να επέμβουν.

20.13: Ένταση και επεισόδια στην οδό Στουρνάρη στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

20.04
: Το σκηνικό των επεισοδίων επεκτείνεται και στην Πανεπιστημίου, με μολότοφ, χημικά και βομβίδες κρότου - λάμψης.

19.59: Δύο βόμβες μολότοφ έπεσαν στον αστυνομικό φραγμό στη Σταδίου και απάντηση με εκτόξευση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης. Στην Τοσίτσα συγκεντρώθηκαν περί τα 200 άτομα, με σκοπό, κατά τα φαινόμενα, το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

19.54
: Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια. Έρημη η Σταδίου. Πρώτες αναφορές για προσαγωγές.

19.50: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο από τα δακρυγόνα και τα χημικά. Για κάψιμο στα μάτια και στον λαιμό παραπονιούνται διαδηλωτές και περαστικοί.



19.41: Επεισόδια στο κέντρο με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης στον αστυνομικό φραγμό στην Αμερικής, όταν διαδηλωτές σχηματίζοντας αλυσίδα με τα κοντάρια των σημαιών τους κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών.

19.20
: Ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι.

19.15: Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έφτασαν ως το ύψος που υπάρχει αστυνομικός φραγμός στην Πανεπιστημίου, λίγο πάνω από τα Προπύλαια και επιστρέφει στην Ομόνοια φωνάζοντας συνθήματα.

19.00: Διαγκωνισμοί στη Σταδίου μπροστά από τον φραγμό με μέλη της ΛΑΕ, όπου οι δυνάμεις των αστυνομικών απάντησαν με αρκετά μικρής έκτασης χρήση χημικών. Φωτιά σε κάδο στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου εμφανίστηκαν και διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της πλατείας.

18.50
Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ που κατευθύνεται από την Αιόλου προς την Πανεπιστημίου. Οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 4.000.



18.40
Έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, καθώς σε συλλαλητήριο καλούσαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στις 18.30 στην Ομόνοια, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού κ.Βασίλης Σταμούλης και από την ΕΕΔΥΕ η κυρία Ελπίδα Παντελάκη, ενώ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

18.30
Ανεβαίνουν τη Σταδίου οι περίπου 4.000 διαδηλωτές, στο ύψος της Αμερικής, στην Παλαιά Βουλή, υπάρχει φραγμός από αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ τρεις-τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ ακολουθούν την ουρά της πορείας όπου βίσκεται και το λεγόμενο «μαύρο μπλοκ».


17.55: Η πορεία έφτασε στις αρχές Σταδίου, όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συγκέντρωση ης ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ. Στα Χαυτεία σε επιφυλακή βρίσκεται σε διακριτική απόσταση διμοιρία των ΜΑΤ.

17.40: Ξεκίνησε η πορεία στην Πατησίων, όπου στις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης είχαν δώσει ραντεβού μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) και στις στις 17.30 η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ». Στις 18.00 σε συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία καλούν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και οι Πυρήνες της Φωτιάς, προτρέπουν δημοσίως τους αναρχικούς, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να «υποδεχτούν όπως του αρμόζει» τον αμερικανό πρόεδρο και να «χαλάσουν τη γιορτή».

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί περί τις 3.000.

Ήδη από τις 16:30 η διέλευση οχημάτων αλλά και πεζών έχει αποκλειστεί προς το Σύνταγμα και η κίνηση διεξάγεται μέσω Κολωνακίου.

Σε κάθε περίπτωση, διαδοχικές αναμένονται οι συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο.

«Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ και η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια.

Σε ισχύ ωστόσο από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης είναι και η απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα Προπύλαια και πέρα δεν θα επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική απαγόρευση διαδηλώσεων ισχύει ως εξής:

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 15:00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς Καβουρίου-δεξιά Αθηνάς-συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 24:00 της ίδιας ημέρας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και από τις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).


tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα"

Εισήγηση στον Άρειο Πάγο: Να εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης

Να εκδοθεί στην Ολλανδία ο 66χρονος εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας (είναι διευθύνων σύμβουλος του δικτύου 11 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, HellasNet) Ιωάννης Καραγιώργης προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον εκζητούν οι Ολλανδικές δικαστικές αρχές, πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Οι Ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις Ολλανδικές δικαστικές αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνη που είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών της.

Από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα.

Επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ενώπιον των αρεοπαγιτών ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισήγηση στον Άρειο Πάγο: Να εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης"

Στίγκλιτς: Η καθυστέρηση αναδιάρθρωσης του χρέους έχει μεγάλο κόστος και για τη Γερμανία

Την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, ακόμα και αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν θα γίνει. Αλλά αυτή η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία, γιατί όσο καθυστερεί τόσο το χειρότερο είναι για όλους. Επομένως ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία» υπογράμμισε ο Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες μια έκθεση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στη Γερμανία για τον «αποτυχημένο» τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί αντιμετώπισαν την κοινή γνώμη στο ζήτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη συζήτηση για το χρέος. «Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει χάρη στον Ομπάμα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ σε αυτήν την περίπτωση παίζουν το ρόλο του «έντιμου διαμεσολαβητή», όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του 2015.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το κατά πόσο θα συνεχίσει την παράδοση του προέδρου Ομπάμα στη στήριξη της Ελλάδας, ο διάσημος οικονομολόγος τοποθετείται με επιφυλακτικότητα.
«Κανείς έχει την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί με λογικές συνδιαλλαγής, ότι δηλαδή εάν δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνει τίποτα. Οπότε η έννοια της αλληλεγγύης και της ανησυχίας δεν δείχνει ότι μπορεί να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Τραμπ σε οτιδήποτε», κατέληξε ο καθηγητής Στίγκλιτς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στίγκλιτς: Η καθυστέρηση αναδιάρθρωσης του χρέους έχει μεγάλο κόστος και για τη Γερμανία"

Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς λόγω επίσκεψης Ομπάμα

Συνεχίζουν και αύριο τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου.

Κλειστός θα είναι στις 9.30 ο σταθμός του μετρό "Ακρόπολη" καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Τέλος, λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς λόγω επίσκεψης Ομπάμα"

Αλ. Τσίπρας: Δικαιούμαστε ουσιαστική απομείωση χρέους

«Η ουσιαστική απομείωση του χρέους, ο επανακαθορισμός των συμφωνηθέντων πλεονασμάτων και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι όλα όσα δικαιούται η Ελλάδα και ο χρόνος για να εκπληρωθούν είναι τώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 
Γι' αυτό, πρόσθεσε, θεωρεί «όχι μόνο ιστορικά συμβολική, αλλά και καθόλα ουσιαστική την παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και στο Βερολίνο μεθαυριο αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή». 
«Αναγνωρίζω τον ρόλο και την συνεισφορά του προέδρου Ομπάμα κατά την διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015, την ηθική και πολιτική στήριξη που πρόσφερε για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Όπως είπε, «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές συνέπειες της κρίσης. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόγραμμα καταστροφικής λιτότητας που όξυνε αντί να λύσει τα προβλήματα [...] Η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία μας μετά από επτά ολόκληρα χρόνια δεν αντέχουν άλλη λιτότητα». 
Κατά τον κ. Τσίπρα, «η επιμονή της ευρωπαϊκής ηγεσίας στην πολιτική της λιτότητας κρατά τις ευρωπαϊκές ηγεσίες εγκλωβισμένες στη στασιμότητα, προκαλώντας προβλήματα».
«Παρά τις πληγές μας, στεκόμαστε όρθιοι»
«Παρά τις πληγές μας, σήμερα στεκόμαστε όρθιοι», σημείωσε ο Πρωθυπουργος και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, μειώνεται η ανεργία και αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας. 
Ερωτηθείς αν θα καταφέρει να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για αυτά που ζητεί η Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας είπε πως οι Γερμανοί επιμένουν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, τονίζοντας ότι «αυτό που αναμένεται να γίνει σε σχέση με την Ελλάδα είναι ό,τι είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι».
Ανέφερε ακόμη ότι η κ. Μέρκελ είναι μια πολιτικός που έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ευρώπη. «Γι' αυτό πιστεύω πως θα πειστεί ότι θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρξει μια θετική εξελιξη και η Ελλάδα να μην είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης».
Προσφυγικό
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η χώρα πρόσφερε στήριξη στους πρόσφυγες και πρόσθεσε: «Επιμένουμε πως ο μονος δρόμος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι ο σεβασμός διεθνους δικαίου, η συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και καταγωγής».​
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τον ρόλο της στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εξάλλου, ευχαρίστησε θερμά τον Αμερικανό πρόεδρο για το γεγονός ότι επέλεξε τον τόπο που γέννησε τη δημοκρατία για έναν από τους τελευταίους σταθμούς πριν κλείσει την θητεία του.
«Ιστορική στιγμή όταν ο Κλίντον αναγνώρισε τα λάθη των ΗΠΑ»
Αναφερόμενος στη θητεία «Μία θητεία κατά τη διάρκεια της οποία άλλαξε η εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στη δική μας χώρα όπου στο πλαίσιο του ψυχρού πολέμου οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις συσσώρευσαν ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Ήταν ιστορική για τις σχέσεις των δύο χωρών η στιγμή που ο Μπιλ Κλίντον αναγνώρισε τα λάθη των ΗΠΑ σε σχέση με τη δικτατορία στην Ελλάδα», σημείωσε. 
Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός έχει χύσει αίμα, έχει δώσει αγώνες για να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας» και πρόσθεσε: «Σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται έναν Αμερικανό πρόεδρο που στη θητεία του υπερασπίστηκε με σθένος τις αξίες αυτές, αγωνίστηκε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από χρώμα θρησκεία και σεξουαλικό προσανατολισμό».
«Διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής της βορείας Κύπρου»
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι διμερές πρόβλημα, αλλά διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής της βορείας Κύπρου. «Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και στις δύο πλευρές για μια συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη» υπογράμμισε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε αποχώρηση των στρατευμάτων και κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων στο Κυπριακό. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, «δίκαιη και βιώσιμη λύση σημαίνει λύση χωρίς τη μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο νησί». Συμπλήρωσε επιπλέον ότι η προοπτική της συμφωνίας θα δώσει άλλη δυναμική, καθώς είναι η καλύτερη εγγύηση.
«Ο πρόεδρος Ερντογάν παίζει έναν σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι η δική μου ευθύνη να τον πείσω», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη προάσπισης του διεθνούς δικαίου και των περιφερειακών συμβάσεων.
Μιλώντας για τον νικητή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επεσήμανε ότι γνωρίζει λίγα πράγματα, κάνοντας λόγο για επιθετικότητα προ των εκλογών. «Κάποιοι μου είχαν πει να διαβάσω το βιβλίο του “Art of the deal”, πριν πάω να διαπραγματευτώ», πρόσθεσε.
Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι ακόμα και αν κάποιος ήθελε να αλλάξει άρδην την εξωτερική πολιτική, αυτό είναι δύσκολο για μια χώρα όπως οι ΗΠΑ. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να χτίζουμε γέφυρες και όχι τείχη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας: Δικαιούμαστε ουσιαστική απομείωση χρέους"

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση του Θ.Πλεύρη

Σταθερή, αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Θάνου Πλεύρη, που νοσηλεύεται από την Κυριακή σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

«ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη» αναφέρει το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν του ιδιωτικού νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Πλεύρης εισήχθη την Κυριακή το πρωί στο ιδιωτικό νοσοκομείο με εικόνα σήψης. Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση του Θ.Πλεύρη"

Oμπάμα σε Τσίπρα: Πέραν της λιτότητας, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την ανάπτυξη

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Ομπάμα στο τέλος της σκάλας και μαζί ανέβηκαν τα σκαλιά για να εισέλθουν στο Μαξίμου.

«Είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σας και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση υπεράσπισης πανανθρώπινων αξιών, μάχεται και στο σήμερα για αυτές, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, ανθρώπινα δικαιώματα... Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι. Ελπίζουμε πολύ σύντομα οι κόποι και οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που αφορούν στην κρίση του χρέους, αλλά και στο Κυπριακό» τόνισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για τη θερμή υποδοχή» δήλωσε από τη μεριά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι μία περίοδος προκλήσεων για την κυβέρνησή του και τον λαό. Θέλω να τον συγχαρώ για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την οικονομία. Θα συνεχίσω να υπογραμμίζω ότι μόνο η λιτότητα μόνη της δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτής της ανάπτυξης. Ελπίζω η ανάπτυξη να αποτελέσει το στοιχείο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε και να φτάσουμε σε μια βιώσιμη κατάσταση» επεσήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε για ακόμη μία φορά τον ρόλο της χώρας μας στο προσφυγικό. «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για τη συμπόνια και για τη συνεργασία που έχουμε με την κυβέρνηση για να βρούμε λύση στο θέμα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στις συγκρούσεις που προκαλούν τις ροές» είπε.

«Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη δική μας συνεργασία θα συμβάλει για να βρεθεί δίκαιη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα έναν σύμμαχο» σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ομπάμα μετέφερε και πάλι τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στον ελληνικό λαό.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Oμπάμα σε Τσίπρα: Πέραν της λιτότητας, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την ανάπτυξη"

Ούτε ένας υπάλληλος δεν έχει μείνει στον δήμο Κάσου

Ούτε ένας υπάλληλος υπάρχει πλέον στον Δήμο Κάσου, γεγονός που συνιστά παγκόσμια μοναδικότητα, ενώ ήδη έχουν προκληθεί αδιέξοδα στη λειτουργία του Δήμου, με σοβαρές επιπτώσεις στους κατοίκους του νησιού.

Την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτήν, παρουσίασε με επιστολή της στο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου, η δήμαρχος Κάσου, Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη.

Ο μόνος τρόπος για άμεση αντιμετώπιση του θέματος, τόνισε η δήμαρχος Κάσου, είναι η απόσπαση κάποιων υπαλλήλων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή από Δήμους της Δωδεκανήσου, έστω για λίγους μήνες και εκ περιτροπής, ώστε με τρεις υπαλλήλους να λειτουργήσει, τουλάχιστον η ταμειακή υπηρεσία, μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους υπαλλήλους.

Οι θέσεις αυτές έχουν εγκριθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, πλην όμως η διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα επεσήμανε η κ. Σορώτου-Τσανάκη.

Δεν υπάρχει πλέον κανείς υπάλληλος ούτε για το Δημοτολόγιο, ούτε για το μητρώο αρρένων, ούτε για την έκδοση ενταλμάτων προς εξόφληση των υποχρεώσεων του Δήμου, τόνισε η δήμαρχος Κάσου, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζηδιάκο, επισημαίνοντας ότι μερικές από αυτές τις υποχρεώσεις είναι εντελώς απαραίτητο να εκπληρωθούν για να κρατηθεί το νησί ζωντανό.

«Για παράδειγμα» αναφέρει η δήμαρχος «πρέπει να πληρωθεί η ΔΕΗ για να εγκατασταθεί ρεύμα στα νέα αντλιοστάσια νερού, απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι τέσσερις γεωτρήσεις που έγιναν επιτυχώς προ μηνών, εξασφαλίζοντας άφθονη διαθεσιμότητα νερού στους κατοίκους της Κάσου. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα κινδυνεύει να πάει χαμένο, διότι καθώς δεν έχουμε κανένα μόνιμο υπάλληλο, δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα και να καταβληθεί το αντίτιμο του ρεύματος της ΔΕΗ για τη λειτουργία τους».

Ούτε στα σχολικά κτίρια μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, όπως μας έχει υποδειχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών μας, αναφέρει επίσης η δήμαρχος Κάσου, τονίζοντας ακόμα ότι «δεν μπορούμε να εισπράξουμε ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες, πράγμα που θα μας έδινε τη δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων, αναγκαίων για την καθαριότητα, το δίκτυο ύδρευσης και άλλες στοιχειώδεις λειτουργίες».

Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου της Κάσου σας ζητώ να δείξετε την δέουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στον Δήμο μας και στο νησί μας, αναφέρει στην επιστολή της η δήμαρχος, η οποία, απευθυνόμενη στους δημάρχους των άλλων νησιών, τους ζητά να αποσπάσουν υπαλλήλους των Δήμων τους, έστω για λίγους μήνες, «ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς, μέχρις ότου γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ή βρεθεί άλλη λύση από το υπουργείο Εσωτερικών».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε ένας υπάλληλος δεν έχει μείνει στον δήμο Κάσου"

Διευκρινίσεις για τις συντάξεις Δημοσίων υπαλλήλων και ένστολων

Διευκρινίσεις για το συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του Δημοσίου, τους εξομοιούμενους με αυτούς, καθώς και τους στρατιωτικούς, παρέχει εγκύκλιος την οποία εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με βάση τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο, επηρεάζονται αρνητικά όσοι ασφαλισμένοι του Δημοσίου οι οποίοι, αν και υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, αλλά όμως δεν είχαν καλύψει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ή είχαν επιστρέψει στην εργασία τους, οι συντάξεις που θα λάβουν, θα υπολογιστούν με τον τρόπο που ορίζει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Επίσης, με την εγκύκλιο ορίζεται ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν δύο συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λάβουν μία σύνταξη ως άθροισμα των προηγούμενων, καθώς θα ενταχθούν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, εάν συνταξιούχοι του Δημοσίου λαμβάνουν κατά την ημερομηνία ένταξής τους στον ΕΦΚΑ και άλλη σύνταξη ή άλλες συντάξεις κύριας ασφάλισης και από άλλους ασφαλιστικούς φορείς, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει μία σύνταξη ίση με το άθροισμα των συντάξεων αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συντάξεις αυτές προέρχονται από ίδια αιτία. Εάν προέρχονται από διαφορετική αιτία, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει αυτές χωριστά.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις για τις συντάξεις Δημοσίων υπαλλήλων και ένστολων"

Νέα αποχή των συμβολαιογράφων την Τετάρτη

Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μένοντας σταθερή στις επιδιώξεις της για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων για την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή καταγγέλλει «τις άδικες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων και μεθοδεύσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ».

Κατ’ εξαίρεση, σημειώνει η συντονιστική επιτροπή, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδίκησης από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αποχή των συμβολαιογράφων την Τετάρτη"

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Την Πέμπτη το πρωί δεν θα κουνιέται τίποτα

Σε νέα συνεδρίασή τους θα αποφασιστεί εάν η καταβολή δεδουλευμένων ενός μήνα είναι ικανή να ματαιώσει την επίσχεση εργασίας που έχουν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 17/11, είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με δηλώσεις του περί αναστολής της κινητοποίησης εάν καταβληθούν δεδουλευμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ο ίδιος σε υψηλούς τόνους ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Δεν μίλησα ποτέ για αναστολή. Την Πέμπτη το πρωί δεν θα κουνιέται τίποτα».

«Δεν γίνεται κάθε φορά να προαναγγέλλουμε κινητοποιήσεις και να μην τις πραγματοποιούμε, επειδή μας βάζουν έναν μισθό στους λογαριασμούς μας|», σχολίασε ο κ. Τσερμενίδης και πρόσθεσε:

«Επιτέλους πρέπει να βρεθεί και να δοθεί μια οριστική λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του οργανισμού και την τύχη των 2.300 ατόμων που δουλεύουν σε αυτόν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι τρεις μήνες, συμπεριλαμβανόμενου και του τρέχοντος και έχουν να λάβουν ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ, συνολικά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ανέφερε ότι έχει πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη των αρμόδιων υπουργείων πως δόθηκε εντολή από τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, να γίνει η προεκταμίευση της αντισταθμιστικής του Δεκεμβρίου, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

«Περιμένω και εγώ. Ακόμα δεν έχω κανένα νεότερο αναφορικά με το ποσό που περιμένουμε», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Στεφανίδης.

Είπε ακόμα, ότι με σημερινή του επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, του υπενθυμίζει τις οφειλές του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ - που όπως επανέλαβε - ανέρχονται στα 155 εκατ.. ευρώ. «Ποσό ύψους 18 εκατ. ευρώ αφορά τον ΦΠΑ που εμείς εισπράττουμε με 13% και αποδίδουμε με 24%. Γιατί επιτέλους δεν βγαίνει η σχετική ΚΥΑ και να πάρουμε τουλάχιστον αυτά τα 18 εκατ. ευρώ;», αναρωτήθηκε.

Καταλήγοντας, ο κ. Στεφανίδης έκανε γνωστό ότι αύριο θα στείλει έγγραφο προς όλους τους φορείς του νομού, καθώς και στο αρμόδιο τμήμα της Δικαιοσύνης, στο οποίο - όπως ανέφερε - θα επισυνάπτεται και η σημερινή επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να εξηγηθεί για πιο λόγο η επιχείρηση αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς στους εργαζομένους της.

Στο μεταξύ, στις 7, σήμερα το απόγευμα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων φορέων, με θέμα τις νέες κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

«Ο αποκλεισμός της πόλης και του νομού για άλλη μια φορά δεν είναι ανεκτός. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μείνει για άλλη μια φορά χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης που εξυπηρετεί τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μπουτάρης.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Την Πέμπτη το πρωί δεν θα κουνιέται τίποτα"

ΕΚΤ για «κόκκινα δάνεια»: Δεν μας ενδιαφέρει η πρώτη κατοικία

Η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από την πρώτη κατοικία, επισήμανε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος υπενθύμισε ότι ο SSM έχει αναθέσει σε μία ομάδα (task force) την κατάρτιση των κατευθυντήριων γραμμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα πορίσματα της οποίας θα κατατεθούν εντός του Νοεμβρίου και θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη τόσο για τις τράπεζες, όσο και για τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Ειδικά για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, η κα Νουί διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε από την πρώτη κατοικία» καθώς «το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μεγάλο και αφορά πολλά δάνεια, κυρίως επιχειρηματικά».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατέληξε, «θα πρέπει να ξεκινήσει η διευθέτηση, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, καθώς όχι μόνο θα δώσει ώθηση στην οικονομία, αλλά θα βοηθήσει και τους πολίτες να βγάλουν μία έγνοια από πάνω τους».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ για «κόκκινα δάνεια»: Δεν μας ενδιαφέρει η πρώτη κατοικία"

Ομπάμα: Για τα μάτια του μόνο - Κλειστή αύριο η Ακρόπολη

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι θέλει να δει την Ακρόπολη. Είπε ότι δεν γίνεται να έχει έρθει στην γενέτειρα της δημοκρατίας και να μην έχει επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο.

Και θα τον επισκεφθεί. Και θα είναι μόνος του. Και άλλοι 500 μυστικοί πράκτορες, αλλά μόνος του. Γιατί αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, η Ακρόπολη θα είναι κλειστή όλη μέρα. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού:

«Την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) θα παραμείνουν κλειστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομπάμα: Για τα μάτια του μόνο - Κλειστή αύριο η Ακρόπολη"

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο πολλά σχολεία του δήμου Αθηναίων λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέλευση ή αναχώρηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού τους.

Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων, μετά από εισήγηση των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν το επόμενο διήμερο τα εξής σχολεία:

1. Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ στην οδό Σκουφά 43.
2. 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.
3. 15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.
4. 1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4.
5. 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34
6. 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1
7. 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1
8. 46ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Αδριανού 106-108
9. 74ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών "Βασίλειος Καμπάνης" στην οδό Αδριανού 106-108
10. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4
11. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4
12. 95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 34
13. 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ»
14. 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
15. 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών
16. 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών
17. 5ο Γυμνάσιο Αθηνών
18. 46ο Γυμνάσιο Αθηνών
19. 46ο ΓΕΛ Αθηνών
20. 26ο ΓΕΛ Αθηνών
21. 26ο Γυμνάσιο Αθηνών
22. 1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών
23. 2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών
24. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών
25. Ε.Ε.Ε.Ε. Κωφών και Βαρηκόων
26. Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α' Αθήνών.

Επίσης, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της επετείου για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου και της καθιερωμένης πορείας, δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία :
1) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κωφών ? Βαρηκόων Αθήνας
2) 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
3) 15ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
4) Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών
5) 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών
6) 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών
7) 5ο Γυμνάσιο Αθηνών
8) 46ο Γυμνάσιο Αθηνών

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο"

Δύο παιδιατρικά νοσοκομεία ενισχύει ο ΟΠΑΠ με το ποσό των 3.286.177 ευρώ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του ΟΠΑΠ να συμμετάσχουν στη δράση και την ειδική εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο», στο πλαίσιο του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, του οποίου Μέγας Χορηγός είναι η εταιρεία.

Συνολικά 216.873 πολίτες χρησιμοποίησαν την ανανεωμένη εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο» και τον ιστότοπο www.katikalytero.gr και είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν για τρίτο συνεχόμενο έτος στο έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από το σύνολο των δράσεων συγκεντρώθηκαν 3.286.177 ευρώ εικονικής προσφοράς, τα οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση.

Αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης της εταιρείας για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων που θα πραγματοποιηθεί το 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα μέσα στο 2017, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του 1ου και του 4ου ορόφου (πτέρυγα Α') του νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» καθώς και της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης και του 6ου ορόφου στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ εξέφρασε την ικανοποίηση του, επισημαίνοντας ότι ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη αλλά και μια σπουδαία διεθνή αθλητική διοργάνωση.

«Είμαστε ευτυχείς που στηρίζουμε και πάλι ως Μέγας Χορηγός τη διοργάνωση, η οποία συνδυάζει το πάθος μας για τον αθλητισμό και την επιθυμία μας να προσφέρουμε στην κοινωνία.

Οι δράσεις μας εφέτος επιδιώκουν την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στους σκοπούς που πιστεύουμε και αφορούν στους νέους ανθρώπους, τον τομέα της υγείας και ειδικότερα την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα παιδιά. Είμαι ευτυχής που σήμερα είναι όλοι εδώ για να βοηθήσουν σε έναν καλό σκοπό. Σας ευχαριστώ που υποστηρίζετε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, που υποστηρίζετε τον αθλητισμό και τους νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ο Chief Corporate Affairs Officer του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου τόνισε: «Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για εμάς. Εκτός από τη σημαντική οικονομική συνεισφορά της εταιρείας μας στην ευρύτερη οικονομία, ο ΟΠΑΠ στηρίζει και συνεισφέρει στην κοινωνία. Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η εταιρεία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τα παιδιά. Η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων είναι ένα τεράστιο έργο για όλη τη χώρα».

Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ Πετρ Ματεγιόφκι δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τη στήριξη που προσφέρει στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων, που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα του ΟΠΑΠ, καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί και συμβάλλουν έμμεσα στη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού, το οποίο η εταιρεία θα μετατρέψει σε οικονομική ενίσχυση και θα το διαθέσει στην ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων».

Ήδη, μέχρι σήμερα, ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει οκτώ Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Οι πιο πρόσφατες εργασίες στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» αφορούν δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων, την Α' & Β' Ορθοπεδική του 2ου ορόφου, δυναμικότητας 29 κλινών, την Α' & Β' Χειρουργική του 2ου, δυναμικότητας 32 κλινών, τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια, καθώς και την κεντρική είσοδο του 1ου ορόφου.

Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α' Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 30 κλινών, οι κεντρικές είσοδοι του ισογείου και του 1ου ορόφου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, οι αίθουσες αναμονής και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας.

Σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους των νοσοκομείων έχει γίνει επισκευή και μερική αντικατάσταση του ξενοδοχειακού και του γραφειακού εξοπλισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο παιδιατρικά νοσοκομεία ενισχύει ο ΟΠΑΠ με το ποσό των 3.286.177 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news