facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πετρέλαιο θέρμανσης: Όλο το επίδομα μόνο για όσους αγοράσουν μέχρι τέλος του χρόνου

Τρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να ετοιμάσουν την απόφαση για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης της περιόδου 2016-2017. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης ζητά να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να μπορέσουν να λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές την επιδότηση που αντιστοιχεί στα πραγματικά λίτρα που καταναλώνουν.

Σύμφωνα με το «Βήμα», όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο έως 31 Δεκεμβρίου 2016 θα λάβουν το σύνολο της επιδότησης που δικαιούνται και θα το πληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2017. Όμως όσοι αγοράσουν πετρέλαιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2017, θα λάβουν επιδότηση ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουν περισσέψει από το συνολικό κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ της συνολικής επιδότησης. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να λάβουν το μισό ή το 1/3 της επιδότησης που δικαιούνται αν δεν υπάρχουν άλλα χρήματα.

Στο κείμενο της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να έχει δοθεί στη δημοσιότητα προς τα τέλη Νοεμβρίου, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

- Συνολικό ποσό επιδότησης: 105 εκατ. ευρώ
- Επιδότηση ανά λίτρο: 25 λεπτά
- Αλλαγή στις ζώνες: Ορισμένοι νομοί θα μεταφερθούν από μία ζώνη σε άλλη (π.χ. από Γ σε Β ή από Β σε Α), ενώ γίνεται προσπάθεια ορισμένοι νομοί να «σπάσουν» σε δύο ζώνες βάσει ταχυδρομικού κώδικα.

Ομως εδώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εφαρμογή της πρότασης αυτής και όπως αναφέρουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, το πιθανότερο είναι τελικά να υπάρξει μεταφορά από τη μία ζώνη στην άλλη ολόκληρων νομών και όχι το «σπάσιμό» τους, όπως αρχικώς είχε διατυπωθεί.

Επίσης, επειδή θα καθυστερήσει η έκδοση της υπουργικής απόφασης, όσοι αγοράζουν πετρέλαιο από 15 Οκτωβρίου και μετά θα μπορούν να υποβάλλουν κανονικά αίτηση στο www.gsis.gr για να λάβουν την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης.

Οσον αφορά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης επιδόματος πετρελαίου, αυτά αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια. Οι όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι στις ζώνες:

- Αγαμος: Εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ - Αντ. αξία ακινήτων έως 100.000 ευρώ
- Εγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ - αντ. αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ
- Εγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και αντ. αξία έως 150.000 ευρώ
- Εγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και αντ. αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ
- Εγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ - Αντ. αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ
- Μονογονεϊκές οικογένειες: Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ

Το σύστημα αυτό ίσχυσε και την περίοδο 2015-2016, με τη διαφορά όμως ότι η πρώτη δόση του επιδόματος έτυχε να είναι σχετικά ισοϋψής με τη δεύτερη. Για την ακρίβεια, το υπουργείο Οικονομικών μπόρεσε δίνοντας 1 εκατομμύριο μόλις παραπάνω, να φτάσει το συνολικό κονδύλι για όλους (106 εκατομμύρια ευρώ συνολικά έναντι πρόβλεψης 105 εκατ. στον προϋπολογισμό) και να μην χρειαστεί να περικόψει εκ των υστέρων σε κανέναν την β΄δόση του επιδόματος.

Αν τυχόν όμως, λένε στο υπουργείο Οικονομικών, σπεύσουν λιγότεροι φέτος να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης πριν τον Δεκέμβριο (πχ επειδή είχαν αποθεματοποιήσει ποσότητες πετρελαίου από πέρυσι) αλλά εμφανιστούν και δυσανάλογα περισσότεροι δικαιούχοι από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2017, τότε δεν θα έχει ίδια περιθώρια αντίδρασης η κυβέρνησης, η 2η δόση θα περικοπεί και θα ισχύσει το ... «όποιος πρόλαβε το επίδομα είδε»...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρέλαιο θέρμανσης: Όλο το επίδομα μόνο για όσους αγοράσουν μέχρι τέλος του χρόνου"

Ραβασάκια του ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες

Ειδοποιητήρια με λογαριασμούς που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ από εισφορές 20ετίας απέστειλε ο ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν από το 1998) αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο, είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988 που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν να πληρώνουν εισφορές και πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από την ημέρα που γράφτηκαν στον Οργανισμό.

Στους 60.000 άρχισαν από πέρυσι να αποστέλλονται ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής τους, όχι όμως από το 1988 αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν φτάνει και τις 10.000 ευρώ και μάλιστα ο ΟΓΑ τα ζητάει μαζεμένα με διορία ως το τέλος Νοεμβρίου ή με αίτηση για ρύθμιση της οφειλής μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Αν δεν το πράξουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή αν δεν αποδείξουν ότι από το 1998 και μετά δεν ήταν στον ΟΓΑ αλλά σε άλλο φορέα τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς οι οφειλές που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ θα μεταφερθούν αυτόματα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και θα μπουν αυτόματα στη μαύρη λίστα των οφειλετών που αν δεν τακτοποιήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραβασάκια του ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες"

Η Αστυνομία προειδοποιεί για τηλεφωνικές απάτες - ΒΙΝΤΕΟ

Με βίντεο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για απάτες με τηλεφωνήματα σε ανυποψίαστους πολίτες. Ο στόχος είναι να αποσπάσουν χρήματα επικαλούμενοι κάποιο ανύπαρκτο περιστατικό οικείου προσώπου. Μην τους εμπιστευτείτε. Καλέστε το 100.


Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αστυνομία προειδοποιεί για τηλεφωνικές απάτες - ΒΙΝΤΕΟ"

ΙΚΑ: Εκκρεμούν 60.493 κύριες και 61.654 επικουρικές συντάξεις

Συνολικά 60.493 κύριες συντάξεις, από τις οποίες 41.340 συντάξεις γήρατος, 10.130 αναπηρίας και 9.023 χηρείας και επίσης συνολικά 61.654 επικουρικές εκκρεμούν στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γ. Κυριακόπουλος, κατά την έναρξη του 24ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ το τελικό έλλειμμα θα ανέλθει στα 800 εκ. ευρώ περίπου πολύ χαμηλότερο από το αρχικά παρουσιαζόμενο έλλειμμα των 2,1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κυριακόπουλος από τη μεριά του εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το ύψος των εσόδων και των παροχών του ΙΚΑ σήμερα και του ΕΦΚΑ από 01/01/2017 τονίζοντας ειδικότερα ότι «μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες στο όνομα της οικονομικής βιωσιμότητας και τη μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας και των απαιτούμενων ετών ασφάλισης είμαστε μπροστά στη μετάβαση από ένα ασφαλιστικό μοντέλο που παρά τις παθογένειες και τα διαχρονικά οργανωτικά προβλήματα, έχοντας υπηρετήσει τους ασφαλισμένους και την κοινωνία, αλλάζει και μετατρέπεται σε ένα θολό σύστημα αμφίβολης κοινωνικής αποτελεσματικότητας και σίγουρα ακόμη χαμηλότερων παροχών», ενώ χαρακτηριστικά τόνισε ότι οι νέες συντάξεις χηρείας όταν δοθούν, θα είναι ακόμη χαμηλότερες αφού αντί του κατώτατου ορίου που ήταν 430 ευρώ το νέο ποσό θα είναι 150 ευρώ.
Ο κ. Κυριακόπουλος προειδοποίησε, επίσης, ότι τα οικονομικά, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί θα διογκωθούν από την 01/01/2017 με την ενοποίηση στον ΕΦΚΑ.

Όπως παρουσιάστηκε στο Συνέδριο οι συνολικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζονται στα 28 δισ. ευρώ. Στον ΚΕΑΟ έχουν ενταχθεί 16,92 δισ. ευρώ οφειλές από τα οποία τα 8,17 δισ. πριν και τα 8,75 δισ. ευρώ μετά την κρίση. Τέλος, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου από 12/10/2015 έχει αποδώσει σε 10 μήνες 24 εκ. ευρώ.

Στο Συνέδριο το παρών έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο στην ομιλία του να υπεραμύνεται του ΕΦΚΑ τονίζοντας ότι με τον ΕΦΚΑ ο στόχος είναι να λυθούν οι γενεσιουργές αιτίες των ελλειμμάτων με την αναντιστοιχία εισφορών και παροχών χαρακτηρίζοντας επιπλέον την Εθνική Σύνταξη ως στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης. Επίσης, υπεραμύνθηκε συνολικά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αναφέροντας ότι στοχεύει στην ίση μεταχείριση των Ελλήνων σημειώνοντας ότι κακώς το ασφαλιστικό δέχτηκε την κριτική ότι αντιμετωπίστηκε με δημοσιονομικά κριτήρια.

Για τον ΑΚΑΓΕ ανέφερε ότι ενώ αρχικά είχε 4 δισ. ευρώ τώρα έχει 5 δισ. ευρώ. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου. Τέλος, για τον ΕΦΚΑ σχολίασε ότι πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του κ. Κατρούγκαλου κάποια μέλη του σωματείου των εργαζομένων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας με σφυρίχτρες και πανό απλωμένα μπροστά από το βήμα του υπουργού. Το περιστατικό έπειτα και από την παρέμβαση του προεδρείου έληξε χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση.

Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος στη δική ομιλία τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα για όλη την ελληνική κοινωνία και ότι αποτελεί ένα στοίχημα που θα βοηθήσει την χώρα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είχαν προσκληθεί οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Ο διοικητής του ΙΚΑ και διοικητής του προσωρινού Δ.Σ. του ΕΦΚΑ Διονύσης Καλαματιανός δήλωσε ότι ο ΕΦΚΑ υλοποιείται για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος που έχουν κληρονομηθεί και να παρασχεθούν καλύτερες και βελτιωμένες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους τονίζοντας ότι είναι ένα γιγαντιαίο έργο, ενώ για την κατάσταση του ΙΚΑ συνολικά σημείωσε ότι τα έσοδα ήταν αυξημένα για το πρώτο 9μηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015, κατά 4,55%.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ: Εκκρεμούν 60.493 κύριες και 61.654 επικουρικές συντάξεις"

Χίος: Οι οδηγοί φορτηγών ζητούν μέτρα στο λιμάνι για τους πρόσφυγες

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου και ασφαλείας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων στην χερσαία ζώνη του λιμένα της Χίου, ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να κρυφτούν σε αυτά και να ταξιδέψουν για την ηπειρωτική Ελλάδα, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Χίου και ο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Χίου. Καθημερινά καταγράφονται σκηνές ανάλογες με εκείνες του λιμανιού της Πάτρας, όπου μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων εισέβαλαν σε φορτηγά, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όλο και περισσότεροι οδηγοί οδηγούνται στο αυτόφωρο και τα αυτοκίνητα κατάσχονται, όταν εντοπίζονται στις νταλίκες κρυμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δύο φορείς ζητούν να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν κάμερες ασφαλείας στον χερσαίο χώρο του λιμένα, κάτι που ισχύει ήδη σύμφωνα με τα όσα είπε στον astraparis.gr ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Μιχάλης Μπελέγρης. Το ίδιο ισχύει και με τους ιδιωτικούς φύλακες, οι οποίοι επιτηρούν τον χώρο.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογα ζητήματα ασφαλείας είχαν θέσει πρόσφατα και οι λιμενικοί, με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου.

Ζητούν, επίσης, «οι αυτοψίες και οι έλεγχοι να γίνονται κατά την είσοδο του οχήματος στον περιφραγμένο χώρο του λιμένα και μετά τον έλεγχο να μην έχει ευθύνη ο οδηγός».

Ο κ. Μπελέγρης επισημαίνει ότι για την χερσαία ζώνη του λιμένα τηρούνται όσα προβλέπονται από το σχέδιο ασφαλείας για όλα τα ελληνικά λιμάνια. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα λιμάνι – φυλακή», τονίζει και προσθέτει ότι «οι οδηγοί πρέπει να κινηθούν σε νομικές κατευθύνσεις, ώστε μετά την είσοδο και τον έλεγχο του οχήματός τους να μην θεωρείται ότι φέρουν ευθύνη, αφού πρόκειται για περιφραγμένο χώρο και φυλασσόμενο με ευθύνη άλλων».

Αναφερόμενος, επίσης, στα όσα προτείνονται για να υψωθεί κι άλλο ο φράκτης, ο κ. Μπελέγρης επισημαίνει με νόημα «και τι θα κάνουμε θα βάλουμε φράκτη και στην πλευρά της θάλασσας, αφού και από το σημείο εκείνο έχουμε περιστατικά παράνομης εισόδου;».

Οι οδηγοί, πάντως, αναφέρουν ότι θα ενημερώσουν όλες τις αρμόδιες αρχές και αν δεν γίνει κάτι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δεν μπορεί σε ένα αφύλακτο λιμάνι ως όφειλε, να έχει μοναδική ευθύνη ο οδηγός και να πρέπει να κάνει φύλαξη ο καθένας του δικού του αυτοκινήτου όλη τη νύκτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκείνο, όμως, το οποίο δεν αναφέρεται είναι η δική τους ευθύνη και συμμετοχή στην φύλαξη των οχημάτων τους, τα οποία – σε αρκετές περιπτώσεις – μένουν επί ώρες στην χερσαία ζώνη του λιμένα πριν φορτωθούν στο πλοίο.

Ουδεμία, επίσης, αναφορά γίνεται – έστω και με την έννοια της καταγγελίας – στις περιπτώσεις εκείνες που βρέθηκαν σε νταλίκες κρυμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενόσω τα οχήματα ήταν εκτός της ζώνης του λιμένα Χίου.

astraparis
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Οι οδηγοί φορτηγών ζητούν μέτρα στο λιμάνι για τους πρόσφυγες"

Πήραν δανεικούς αναισθησιολόγους για να λειτουργήσουν και πάλι τα χειρουργεία του νοσοκομείου Λαμίας

Με…δανεικούς αναισθησιολόγους από τρία νοσοκομεία – Χαλκίδας, Άμφισσας, Τρικάλων- επαίρονται οι αρμόδιοι της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι κάλυψαν τις ανάγκες του νοσοκομείου Λαμίας που όπως καταγγέλθηκε χθες ανέστειλε τη λειτουργία των χειρουργείων του λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, «εξασφαλίστηκε η παρουσία αναισθησιολόγων (από τα Νοσοκομεία Τρικάλων, Χαλκίδας και Άμφισσας) για τη διεξαγωγή τακτικών και εκτάκτων χειρουργείων αλλά και την κάλυψη του τακτικού και εφημεριακού προγράμματος έως την επιστροφή των γιατρών που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (15 με 20 Νοεμβρίου)».

Στην ανακοίνωση διαβεβαιώνεται ότι το νοσοκομείο θα συνεχίζει να λειτουργεί το αμέσως επόμενο διάστημα, δίχως προβλήματα στην εφημεριακή του κάλυψη, «με μικρές όμως καθυστερήσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων ημερών, σε σχέση με τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων».

Δανεικοί γιατροί και για τα Επείγοντα

Με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής θα αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες της εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ενός νοσοκομείου - «κορμού» για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως διευκρινίζεται, «με την συνδρομή Γενικών Ιατρών και αγροτικών Ιατρών από τα διασυνδεδεμένα με το Νοσοκομείο Κέντρα Υγείας της περιοχής, αντιμετωπίζεται το ζήτημα κάλυψης των εφημεριακών αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών».

Η διοίκηση της ΥΠΕ και του νοσοκομείου αναφέρουν πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχουν ήδη προκηρυχθεί τέσσερις (4) μόνιμες θέσεις παιδιάτρων, δύο (2) μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων και μία (1) θέση επικουρικού αναισθησιολόγου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήραν δανεικούς αναισθησιολόγους για να λειτουργήσουν και πάλι τα χειρουργεία του νοσοκομείου Λαμίας"

Χίος: Οι ξενοδόχοι κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν, έστω και κατόπιν εορτής, στην ολοένα και αυξανόμενη πρόθεση των Μ.Κ.Ο. να ενοικιάζουν καταλύματα για πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα και σε τουριστικές περιοχές του νησιού, εμφανίζονται ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων.

Αντιλαμβανόμενοι στο «και πέντε» ότι η τακτική αυτή από τη μία ωφελεί οικονομικά μερίδα επαγγελματιών του κλάδου, από την άλλη καταστρέφει το τουριστικό προϊόν της Χίου, λαμβάνουν σαφέστατη θέση, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων να μην ενοικιάζουν τα καταλύματά τους.

Μετά την τελευταία απόπειρα ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας στην Αγιά Φωτιά να προσεγγίσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προτείνοντας ενοικίαση των δωματίων του, τα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων κινητοποιήθηκαν βάζοντας φρένο σε μία τακτική που υπονομεύει τον εναπομείναντα τουρισμό του νησιού.

Πρώτο πήρε θέση το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, με τον πρόεδρό του Δ. Κυτριλάκη να επισημαίνει στον «π» ότι το εύκολο κέρδος έχει σαφέστατες συνέπειες στην τοπική οικονομία.

«Είναι δεδομένο ότι κανένας από εμάς ή τους συναδέλφους μας δεν είναι ρατσιστής ή μισάνθρωπος. Όμως τους προτρέπουμε να μην παραχωρούν τα καταλύματά τους για τον συγκεκριμένο σκοπό διότι θα φθάσουμε στο σημείο να υποτιμήσουμε μόνοι μας το τουριστικό μας προϊόν. Ποιος τουρίστας θα πάει σε μία περιοχή όπως ο Καρφάς ή η Αγιά Φωτιά ξέροντας ότι τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν καταληφθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους έχουν προτείνει πολλές φορές την ενοικίαση των δωματίων μας. Φυσικά αρνηθήκαμε διότι πρώτοι εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουριστικό προορισμό που λέγεται Χίος», ανέφερε ο ίδιος στον «π»

Στη γραμμή του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κινείται πλέον και το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων του νησιού, διαχωρίζοντας σαφέστατα τη θέση του από όσους επαγγελματίες επιλέγουν την ενοικίαση των ξενοδοχείων τους σε Μ.Κ.Ο.. «Το θέμα μας απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε αυτή πήραμε την απόφαση να μην ενοικιάζουμε τις μονάδες μας για τον συγκεκριμένο σκοπό και αυτό προτρέπουμε τα μέλη μας. Φυσικά πρόκειται για μία απόφαση που δεν είναι δεσμευτική", ανέφερε στον "π" ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου Γ. Μισετζής.

politischios
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Οι ξενοδόχοι κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες"

Έπιασαν τη "χρυσή"συμμορία

Ζούσαν πλουσιοπάροχα, με ξένη... περιουσία. Ο λόγος για τα κυκλώματα που εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε συντονισμένη πανελλαδική επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν την επιχείρηση ως «χτύπημα στην καρδιά της μαφίας» η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως τη Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με «Ferrari», «Porsche» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Μεταξύ των θυμάτων τους είναι γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που διέμεναν κυρίως στην βορειοανατολική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους η Άννα Βίσση και η Ηρώ Καριοφύλλη.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και ενδεικτικό του μεγέθους της, είναι το γεγονός ότι συμμετέχουν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από την Αττική και εκατοντάδες από όλες τις υπηρεσίες καθώς και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Μέχρι πριν από λίγο είχαν συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50.

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν τη "χρυσή"συμμορία"

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Την πραγματοποίηση 24ωρη γενικής πανελλαδικής απεργίας για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

Στη συνεδρίασή της αποφάσισε επίσης:

• Κεντροποιημένα Συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στις διαδηλώσεις.
• Περιφερειακές συσκέψεις για συντονισμό δράσης σε συνεργασία με Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.
• Παραστάσεις διαμαρτυρίας.
• Συνεννόηση και συντονισμός με άλλες κοινωνικές ομάδες για την επίτευξη ενός ευρύτερου μηνύματος κοινωνικής αγανάκτησης.
• Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου για περαιτέρω προγραμματισμό δράσης.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, τα μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και η ΓΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει για ακόμη μία φορά, όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της, για να μπει οριστικό τέλος στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν και σε αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια.

Διαμηνύει παράλληλα ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν έμεινε και δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.

Όπως επισημαίνει, ο αγώνας είναι μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουν, η άγρια λιτότητα, οι φοροεπιδρομές, οι κοινωνικές περικοπές, η καταστροφή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου"

Στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου το κίνημα «Δεν Πληρώνω» κατά των πλειστηριασμών

Στο Ειρηνοδικείο Περιστεριού έδωσε ραντεβού σήμερα Τετάρτη το κίνημα "Δεν Πληρώνω" ώστε να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς.

Παρότι οι συμβολαιογράφοι έχουν εξαγγείλει για άλλη μια Τετάρτη απεργία ώστε να μη γίνουν οι πλειστηριασμοί, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, η Λαϊκή Ενότητα αλλά και το κίνημα "Δεν πληρώνω" έχουν αποκλείσει την είσοδο του Ειρηνοδικείου Περιστερίου -το οποίο παραμένει κλειστό.



Η υπόθεση για την οποία βρέθηκαν τα κινήματα αυτά έξω από το Ειρηνοδικείο αφορά μια πρώτη κατοικία 77 τ.μ., την οποία βγάζει σε πλειστηριασμό η ισπανική τράπεζα Union Creditos inmobiliarios που διαθέτει και αντίστοιχο fund.

IMG 8382

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν κατάφερε να μπει στο νόμο Κατσέλη, ενώ η κατοικία -πρώτη και μοναδική- βγήκε πρώτη φορά σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο και θα ξαναβγεί σε 40 ημέρες.
Το ποσό του δανείου του ιδιοκτήτη είναι 40.000 ευρώ, ενώ έχει αποπληρωθεί σχεδόν το μισό.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου το κίνημα «Δεν Πληρώνω» κατά των πλειστηριασμών"

Ιερώνυμος: Νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν ότι πάμε σε αφελληνισμό και αποχριστιανισμό

«Ο τόπος μας μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνσιμό και στον αποχριστινιασμό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά. Σε ότι αφορά στο θέμα της ανέγερσης τζαμιού ξεκαθάρισε:«Θα μπορούσε να αναβληθεί κατά την δική μου την άποψη, έως ότου να ξεκαθαρίσει το θέμα των μουσουλμάνων. Θα μείνουν εδώ, δικαιούνται. Αν όμως είναι περαστικοί τι χρειάζεται; Τίποτα δεν θα κάνουμε... Και αυτό να γίνει ποιος θα το διοικήσει; Πρώτον. Τι θα είναι αυτό; Θα είναι ένας τόπος προσευχής ή θα είναι ένας χώρος διδασκαλίας; Ποιος θα διδάξει τον μουσουλμανισμό; Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Και ο άλλος ο κίνδυνος ότι θα γίνει αφορμή πολέμου μεταξύ των μουσουλμάνων. Στο τζαμί ποιοι θα πάνε; Θα πάνε οι Σιίτες, θα πάνε οι Σουνίτες; Επομένως είναι μια μεγάλη δοκιμασία, ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Γι’ αυτό η δική μου θέση, η προσωπική, δεν μιλάω, δεν εκπροσωπώ κανέναν, είμαι επιφυλακτικός. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αφομοίωσης των μουσουλμάνων τόνισε είναι το το μουσουλμανικό στοιχείο δεν αφομοιώνεται μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε λάβρος κατά του υπουργού Παιδείας τον οποίο χαρακτήρισε «προβληματικό και ασυνεπή», αλλά ήταν και καταγορηματικός εναντίον του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. O υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε ανακοίνωσή του πριν την έναρξη της συνέντευξης από δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου είχε είπε: «Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Στην συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος λέει για τον υπουργό Παιδείας:«Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι' αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπερασπίσθηκε τις θέσεις της Εκκλησίας τόσο στα ζητήματα που αφορούν την πρόσφατη κρίση με την κυβέρνηση, όσο και στα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και συνολικά των σχέσεων με την Πολιτεία. «Δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός», είπε ευθέως. «Για το κράτος είναι πολίτες, για μας είναι οι πιστοί». 

Ο Ιερώνυμος επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την κόντρα που είχαν προκαλέσει οι αλλαγές Φίλη στα θρησκευτικά, παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του υπουργού Παιδείας, ο κ. Καμμένος του είχε δηλώσει πρόθυμος «να ρίξει την κυβέρνηση» εφόσον δεν βρισκόταν λύση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είπε: 
«Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα. Και ο Χριστόδουλος είχε τα δικά του χαρίσματα και τάλαντα. Και εγώ το ίδιο. Δεν πιστεύω στις συγκρούσεις, πιστεύω στη συνεργασία, αλλά δεν κάνω πίσω στις Αρχές μου. Θα βρω τρόπο και θα τις υπερασπιστώ μέχρι τέλους».

«Οι Αρχές μου είναι μεγάλα θέματα: Η Πίστη μας, η Ορθοδοξία μας, ο κίνδυνος του αφελληνισμού που είναι ορατός πια, για να πάμε και στις οικογένειές, μας στην Ιστορία μας. Η Ιστορία αν τη μελετήσουμε θα βρούμε ανθρώπους που έχουν προσόντα, ταλέντα. Εκτιμώ το έργο του Χριστοδούλου, παρόλο που είμαι πικραμένος. Σέβομαι το έργο του, είχαμε διαφορετική άποψη σε μερικά πράγματα. Η Ιστορία θα πει ποιος είχε δίκιο», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος και συνέχισε: «Δεν είναι του χαρακτήρα μου να καλέσω τον κόσμο στο δρόμο. Δεν αγαπώ τα αίματα, τις συγκρούσεις. Δεν αρνήθηκα το διάλογο με κανέναν πρωθυπουργό. Εκτιμώ τις προσπάθειές τους, προσπαθώ να επισημάνω τα λάθη, μέσα από τη συζήτηση και περιμένω. Δεν θα μείνω με κλειστά τα μάτια αν δω ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».
Για τον Αλέξη Τσίπρα:
 «Ήμασταν γνωστοί πριν γίνει πρωθυπουργός. Συνεχίζουμε να έχουμε κατά καιρούς ορισμένες συναντήσεις. Μέσα μου υπερισχύει το δημιουργικό πνεύμα. Οι συζητήσεις μας είναι δημιουργικές και πηγαίνουν πέρα από τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. Το έχουμε ανάγκη και οι δύο. Προσδιορίζουμε τι θέλουμε για να κάνουμε καλή συζήτηση.
Για τα Θρησκευτικά: Ο πρωθυπουργός μου είπε δεν θα κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς ο κ.Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Είναι ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί. Από τέτοιους ανθρώπους δεν περιμένεις».

«Υπάρχει σύγχυση αποστολής και ρόλου: Τι δουλειά έχει η Πολιτεία στο παγκάρι της Εκκλησίας; Η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να πει τι θέλει, να πει πώς θέλει τα θρησκευτικά;
Ξέροντας το χαρακτήρα του υπουργού, στη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου ρώτησα τον κ. Φίλη μπροστά στον Πρωθυπουργό, αν συμφωνεί με όσα είχαμε πει. Μου είπε ότι εφόσον ήταν παρών ο πρωθυπουργός, ο υπουργός κάνει ό,τι λέει εκείνος. Στην πορεία τα άλλαξε όλα».

Σε ερώτηση για τη δημιουργία επιτροπής που θα χειρίζεται τα ζητήματα της Εκκλησίας, ως τρόπο για να παραμείνει στη θέση του ο υπουργός Παιδείας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Είναι τρόπος πλαϊνός αλλά δεν λύνει το θέμα. Το Μάθημα των θρησκευτικών θα είναι στα χέρια του υπουργού Παιδείας. Αν ο κ.Φίλης πειθαρχήσει σ΄αυτό που είναι και απόφαση του πρωθυπουργού, εγώ δεν έχω θέμα. Εγώ πρέπει να προασπίσω τις θέσεις της Εκκλησίας και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Εκκλησίας».




Για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου  
Ερωτηθείς για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου από το Δημόσιο, απάντησε: «Αυτά που ζούμε εμείς σήμερα τα έζησαν νωρίτερα άλλα κράτη της Ευρώπης. Εάν μας δώσει το κράτος όλη την περιουσία που μας έχει πάρει, όλη την περιουσία, και ιδιαίτερα τις καταχρηστικές απαλλοτριώσεις, τότε μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι έκαναν και οι Γερμανοί. Είπαν, δεν μπορούμε να σας πούμε τι κάνει η περιουσία σας, αλλά ούτε και να σας πληρώνουμε. Παίρνουν εφάπαξ κεφάλαιο κάθε χρόνο 1 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους. Αν τεθεί το θέμα αυτό, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να καταγραφεί και να καταλογιστεί».
Ο κ. Ιερώνυμος έκανε εκτενείς αναφορές στις απαλλοτριώσεις εκκλησιαστικής περιουσίας και τις δωρεές προς το Δημόσιο και αναρωτήθηκε: «Πού θα πάμε εμείς και πώς θα διεκδικήσουμε αυτή την περιουσία;»

Μάλιστα για την εκκλησιαστική περιουσία, ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι «έγινε καταλήστευση. Να τα μαζέψουμε όλα αυτά και να δώσει το κράτος επιχορήγηση έναντι αυτών για να πληρώνουμε εμείς τους ιερείς. Η εκκλησιαστική περιουσία είναι μια περιουσία 1.000 νομικών προσώπων. Δεν είναι εύκολα πράγματα να διατεθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Βάσει του νόμου που υπογράψαμε με την κυβέρνηση Σαμαρά να έρθουμε να συνεργαστούμε για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας και για την Εκκλησία και για το κράτος. Έχει τη δυνατότητα όμως το κράτος να μας πει πώς;»




Στην ερώτηση τι ζητάει από ένα χρεοκοπημένο κράτος η Εκκλησία, απάντησε ότι
 «έχουμε υποχρεώσεις. Επιτρέπει ο καυγάς αυτό να αφήσει 10.000 οικογένειες ιερέων να υποφέρουν;»
«Για μας δεν υπάρχει χωρισμός. Δεν διώχνουμε τους ανθρώπους. Υπάρχουν προβλήματα τεράστια, αλλά δεν θα κοιτάξουμε τα δικαιώματά μας, να τα υπερασπιστούμε; Τα Ιδρύματα για παράδειγμα. Έχουμε 700 ιδρύματα, θα τα συντηρήσει το κράτος;»

Για τις άλλες θρησκείες: «
Αν δείτε τα βιβλία θα δείτε ότι υπάρχουν ήδη μαθήματα, να τα εμπλουτίσουμε, αλλά να μην τα χαλάσουμε όλα».
Για το Οικουμενικό ΠατριαρχείοΟ κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σημειώνοντας ότι πλέον έχουμε εξομαλυνθεί.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι ο Πατριάρχης του είπε:
 «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι εγώ θα διεκδικήσω τις Νέες Χώρες και εγώ συγκινήθηκα όταν το άκουσα αυτό και επειδή είχα ζήσει μερικές πικρές καταστάσεις με αυτό το ζήτημα, αλλά έκτοτε ζούμε σε καλή ατμόσφαιρα. Ο Πατριάρχης είναι δεκτός να έρθει όποτε και όπου θέλει στην Ελλάδα, γιατί είναι ο Πατριάρχης μας».
Μάλιστα, σχολιάζοντας την σχετική αναφορά του υπουργού Παιδείας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι οι σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Αρχιεπίσκοπος το διατηρεί επίτηδες αυτός, ο κ.Ιερώνυμος σχολίασε ότι «αυτό είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του κ.Φίλη».
Για την επέμβαση του κράτους στην εκπαίδευση του κλήρου:
 «Έρχεται ο κ.Φίλης και ο κάθε κ.Φίλης να μιλάει για την εκπαίδευση των κληρικών. Μπορούμε να πούμε εμείς θα σας κάνουμε εμείς τους αστυνομικούς οι Ευέλπιδες;» αναρωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος.

Για την προσφορά της Εκκλησίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στη στήριξη που προσφέρει η Εκκλησία σε φτωχές οικογένειες και ευχαρίστησε όλους όσοι τη συνδράμουν σ' αυτή την προσπάθεια.

Για τους πρόσφυγες«Συγκινηθήκαμε περισσότερο απ΄όλους. Βοηθάμε, αλλά πλέον είμαστε λίγο μακριά. Είμαι λίγο επιφυλακτικός. Δεν θέλουμε οι δικοί μας να λένε βοηθάτε εκεί και όχι εδώ. Φοβάμαι ότι η φιλοξενία των ξένων έχει γίνει λίγο επαγγελματική».
Για τον κίνδυνο ισλαμοποίησης
«Είναι μια απόπειρα αλλοίωσης αυτού του τόπου από κέντρα που ξέρουμε. Ο τόπος μας προχωράει στον αφελληνισμό και τον αποχριστιανισμό. Εκείνοι που δεν το βλέπουν είναι μακριά νυχτωμένοι και κείνοι που το βλέπουν χαίρονται γιατί το σχέδιό τους προχωρά». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο μουσουλμάνος δεν αφομοιώνονται. «Εξαιρέσεις υπάρχουν. Το μουσουλμανικό στοιχείο δεν αφομοιώνεται. Μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί και όχι αυτοί».
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θα αγωνιστώ γι΄ αυτά που πιστεύω και να ξέρετε δεν φοβόμαστε γιατί η Εκκλησία πάντα νικά, γιατί το πνεύμα του Θεού ζει μέσα στην Εκκλησία. Δεν με νοιάζει η υστεροφημία μου, αυτός είμαι αυτό μπορώ να κάνω, αν δεν αρέσω παίρνω το μπαστουνάκι μου και φεύγω για το μοναστηράκι μου».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος: Νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν ότι πάμε σε αφελληνισμό και αποχριστιανισμό"

Πανελλαδική απεργία ιδιωτικών υπαλλήλων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, ημέρα προγραμματισμένης κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει o Ν. 4177/2013.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «η εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δείχνει ότι πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας, ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική απεργία ιδιωτικών υπαλλήλων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου"

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Πέμπτη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-Δημοσίου-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΤΑΕ ΟΑΕΕ με αφορμή την παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά στις 10.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.

Οι Συνταξιούχοι στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασαν επίσης την αγανάκτησή τους για τις επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας οι οποίες, όπως είπαν, απλώς έχουν αναφορές στα ποσά των συντάξεων που λαμβάνουν και δεν επεξηγούν τίποτα.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Πέμπτη"

Στις φλόγες F-16 στο αεροδρόμιο Χανίων-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο πιλότος

Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο Χανίων και συγκεκριμένα στον τομέα που είναι τα στρατιωτικά αεροσκάφη, όταν πολεμικό αεροσκάφος τύπου F16 της 115ΠΜ, λίγο πριν της τέσσερις το απόγευμα, κατα την προσγείωση του και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, δυστυχώς ο πιλότος βρισκόταν μέσα και δεν είχε προλάβει να βγει, ενώ ανατινάχθηκαν οι πυραύλοι και οι δεξαμενές καυσίμων που βρισκόταν πάνω στο F16 το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενω ο πιλότος φέρεται τραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο ΝΝΚ ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις φλόγες F-16 στο αεροδρόμιο Χανίων-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο πιλότος"

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έσωσαν τον Νικολόπουλο από τις ομοφοβικές καταγγελίες

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΕΛ είπαν «όχι» στην άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.
Ετσι το αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ.Νικολόπουλου απορρίφθηκε με 153 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν 23 βουλευτές και τρεις «παρών».
Επίσης δεν ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη για απαλλοτρίωση οικοπέδου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου στο οποίο ο βουλευτής ήταν δημοτικός σύμβουλος. Το αίτημα απορρίφθηκε με 173 ψήφους κατά. Υπέρ ψήφισαν πέντε βουλευτές και ένας «παρών».
Νωρίτερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είχε αναρτήσει στα social media φωτογραφία που ψήφιζε υπέρ της άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έσωσαν τον Νικολόπουλο από τις ομοφοβικές καταγγελίες "

Διευκρινίσεις για τα περί μέτρων για το ασφαλιστικό του Ντάισελμπλουμ: Δεν εννοούσε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε σήμερα ότι η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό», δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο καθιερωμένο έγγραφο πριν από κάθε Eurogroup που καταθέτει προς την ολλανδική Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις για τα περί μέτρων για το ασφαλιστικό του Ντάισελμπλουμ: Δεν εννοούσε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού"

Επιασαν λαγοκέφαλο-γίγα στην Κρήτη -Διαθέτει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους [εικόνες]

Ένας τεράστιος λαγοκέφαλος που φτάνει περίπου το μισό μέτρο σε μήκος, αλιεύτηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει το fishingmania.gr, ο λαγοκέφαλος ο οποίος έχει πλημμυρίσει τις ακτές της ανατολικής Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας είναι το δεύτερο πιο τοξικό ζώο στον πλανήτη.
Πιο τοξικό από την πιο επικίνδυνη κόμπρα, και από τον πιο θανατηφόρο σκορπιό, από την πιο δηλητηριώδη αράχνη. Είναι εξαιρετικός θηρευτής, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το οικοσύστημα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Ένας λαγοκέφαλος έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους.
Δείτε τις φωτογραφίες του Μανώλη Κοκού
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιασαν λαγοκέφαλο-γίγα στην Κρήτη -Διαθέτει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους [εικόνες] "

Στάση εργασίας την Πέμπτη στα δημόσια νοσοκομεία

Τετράωρη στάση εργασίας για αύριο, Πέμπτη, προκήρυξε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) διεκδικώντας την παράταση της θητείας όλων των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα απέχουν από την εργασία τους τις 11 π.μ. - 3 μ.μ., και οι γιατροί θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες όπου ανήκουν (1η ή 2η) στη 1 το μεσημέρι.

Επίσης, η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και καλεί όλους τους επικουρικούς γιατρούς να μην παραμείνουν σε εφημερία ή στο προσωπικό ασφαλείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας την Πέμπτη στα δημόσια νοσοκομεία"

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων σε πληγείσες περιοχές

Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους:

Α) Στο δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 21.10.2016 και 22.10.2016, και λήγουν ή έληξαν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης έως και τις 21.4.2017.

Για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών. Ακόμα, αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανωτέρω από την έκδοση της υπουργικής απόφασης έως και την 21.4.2017.

Β) Στις δημοτικές ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 22.10.2016, και λήγουν ή έληξαν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης έως και τις 24.4.2017.
Για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών. Ακόμα, αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανωτέρω από την έκδοση της υπουργικής απόφασης έως και την 24.4.2017.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε, βάσει σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο και κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων σε πληγείσες περιοχές"

Συνθήματα στο γραφείο της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης

Συνθήματα σε τοίχους και φέιγ βολάν άφησαν πίσω τους άγνωστοι που εισέβαλαν σε πολυκατοικία όπου στεγάζεται το γραφείο της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, όταν περίπου 20 άτομα που αυτοπροσδιορίζονται αναρχικοί, μπήκαν αιφνιδιαστικά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, στο κτήριο, έγραψαν συνθήματα στους κοινόχρηστους χώρους και στην είσοδο του γραφείου της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και αποχώρησαν.

Ως πρωταγωνιστές της διαμαρτυρίας εμφανίζονται άτομα που ανήκουν στη «Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ.-» που υπογράφουν σχετικό κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, Τετάρτη, ημέρα διενέργειας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, εκ νέου απέχουν πανελλαδικά από τη σχετική διαδικασία οι συμβολαιογράφοι.

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από την Πολιτεία τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών που αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης, την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογράφων, κατ' εξαίρεση διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας από τους συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα τού επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.

Ενδεικτικά, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνθήματα στο γραφείο της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης"

«Αυτοψία» του iefimerida στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου -Εκλεισαν 2 κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού [εικόνες]

«Αυτοψία» στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, έκανε το iefimerida, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν κλείσει δυο κλινικές, η οφθαλμολογική και η ουρολογική κλινική.
Τα προβλήματα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στον ακριτικό Έβρο, είναι τεράστια, αφού λόγω της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ουσιαστικά υπολειτουργεί. Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί πληθυσμό περίπου 80 χιλιάδων κατοίκων, από το Ορμένιο, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, μέχρι το Σουφλί. Την ίδια στιγμή, το ΕΚΑΒ του Νομού Έβρου διαθέτει μόνο 12 ασθενοφόρα για μια τεράστια έκταση από το Ορμένιο μέχρι την Ξάνθη, επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί για να τα κινήσουν.
Έκλεισαν δυο κλινικές
Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου λόγω έλλειψης προσωπικού πριν από έναν μήνα έκλεισε η ουρολογική κλινική, ενώ από τον περασμένο Μάιο παραμένει κλειστή και η οφθαλμολογική κλινική, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να αναγκάζονται είτε να πηγαίνουν μέχρι το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης (που απέχει 170 χιλιόμετρα από το Ορμένιο και 120 χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα) είτε να πληρώσουν για να πάνε σε ιδιώτη γιατρό. 
«Δυο κλινικές πρώτης γραμμής, κυρίως για τους ηλικιωμένους κατοίκους, έκλεισαν επειδή δεν υπάρχει προσωπικό», δηλώνει στο iefimerida ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Στάθης Στάμος και προσθέτει: «Το νοσοκομείο μας καλύπτει τα 2/3 του νομού Έβρου και έχουμε τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης. Από τις 51 οργανικές θέσεις γιατρών έχουμε 33. Νοσηλευτικό προσωπικό θα έπρεπε να έχουμε 177 άτομα και έχουμε 140».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου Στάθης Στάμος με τον συντάκτη του iefimerida Ιάσονα Πιπίνη
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Στάμος, εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού έχει τεθεί το μηχάνημα του ουρολογικού ελέγχου που είναι απαραίτητο για την εξέταση του προστάτη, ενώ κλειστό παραμένει και το μηχάνημα ωστικής πυκνότητας. Η ταλαιπωρία για τους ασθενείς του Διδυμοτείχου και των γύρω περιοχών είναι μεγάλη, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, πολλές φορές κάτοικοι των ακριτικών περιοχών του Έβρου, ειδικά όσοι μένουν κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία και την Τουρκία, έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν γιατρό στις γειτονικές χώρες!

Το ουρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Διδυμοτείχου παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού
«Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο»
Στα εξωτερικά ιατρεία και στις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Διδυμοτείχου φθάνουν καθημερινά περίπου 300 άτομα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το προσωπικό δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά και οι γιατροί δίνουν μάχη για να μη κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή. Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης δηλώνει στο iefimerida ότι λόγω της υποχρηματοδότησης και λόγω της συνένωσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (η συνένωση έγινε το 2013), δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την αγορά πετρελαίου. 

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κωνσταντίνος Βαφειάδης
«Με την συνένωση των δυο νοσοκομείων το δικό μας νοσοκομείο έχασε την αυτονομία του. Ουσιαστικά είναι ένα παράρτημα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Έχει χάσει την νομική του οντότητα. Λόγω της περίπλοκης κατάστασης το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει χάσει χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως για παράδειγμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρήματα ούτε για να προμηθευτούμε πετρέλαιο», καταλήγει ο κ. Βαφειάδης. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δείχνει στον φωτογραφικό φακό το μηχάνημα ουρολογικού ελέγχου που σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού
«Να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς»
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης δηλώνει στο iefimerida ότι ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες από το 2013 για να αποκτήσει το νοσοκομείο της πόλης ξανά την αυτονομία του και να στελεχωθεί από γιατρούς και νοσηλευτές. «Έχουμε έρθει σε επαφή και με τους βουλευτές του νομού μας και έχουμε ζητήσει να μεσολαβήσουν και εκείνοι στην κυβέρνηση. Πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται να πάνε σε ιδιώτη γιατρό. Με τη συνένωση των δυο νοσοκομείων μας είχαν υποσχεθεί ότι θα έρχονται στο Διδυμότειχο καθηγητές πανεπιστημίου για να εξετάζουν ασθενείς. Εμείς μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανέναν καθηγητή. Κανένας δεν ήρθε. Αντιθέτως, δεν έχουμε ούτε γιατρούς, το νοσοκομείο υποβαθμίστηκε και άλλο», τονίζει ο κ. Πατσουρίδης. Επιπλέον, όπως επισημαίνει, υπάρχουν γιατροί που φεύγουν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου για να πάνε σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας, επειδή οι συνθήκες λόγω των ελλείψεων στο Διδυμότειχο είναι δύσκολες. «Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εργαζόμενους για να μείνουν στο νοσοκομείο της πόλης μας», επισημαίνει ο κ. Πατσουρίδης. 

Χιλιάδες ασθενείς από τον νομό Έβρου ζουν έναν "Γολγοθά" αφού το νοσοκομείο Διδυμοτείχου ουσιαστικά υπολειτουργεί
Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν ασθενείς, από το νοσοκομείο λείπουν και αναλώσιμα και άλλο ιατρικό υλικό. «Παλαιότερα είχα φέρει συγγενή μου στο νοσοκομείο και αναγκάστηκα να αγοράσω μόνος μου με τα χρήματα μου καθετήρα, γιατί στο νοσοκομείο δεν υπήρχε» δηλώνει με αγανάκτηση ο κ. Μανώλης Μαλλιακούδης, κάτοικος Ορεστιάδας.

Ο κ. Μανώλης Μαλλιακούδης αναγκάστηκε να αγοράσει καθετήρα με τα χρήματα του, αφού όπως υποστηρίζει στο νοσοκομείο δεν υπήρχε
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστελέχωση αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν με εξαντλητικούς ρυθμούς. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αυτή τη στιγμή οφείλονται 3.500 μέρες ρεπό στους νοσηλευτές. 

12 ασθενοφόρα από τα σύνορα της Βουλγαρίας μέχρι την Ξάνθη!
Την ίδια στιγμή, το ΕΚΑΒ του νομού Έβρου, ενώ διαθέτει δεκάδες ασθενοφόρα, πολλά εκ των οποίων από δωρεές ιδιωτών, χρησιμοποιεί μόνο 12 ασθενοφόρα για όλη την περιοχή ευθύνης του, αφού λόγω υποστελέχωσης δεν υπάρχουν οδηγοί για να τα κινήσουν. «Πριν από λίγο καιρό πήραμε 7 καινούργια ασθενοφόρα. Όμως το ΕΚΑΒ του νομού Έβρου βγάζει μόνο 12 ασθενοφόρα για μια έκταση από το Ορμένιο μέχρι την Ξάνθη», δηλώνει στο iefimerida ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ξάνθης, κ. Αντώνης Τερζής. 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το ΕΚΑΒ διαθέτει για ολόκληρη την Αλεξανδρούπολη μόλις 5 ασθενοφόρα, για την Ορεστιάδα μόνο 1 ασθενοφόρο, για το Διδυμότειχο 1 ασθενοφόρο, για την Κομοτηνή 2 ασθενοφόρα και για την Ξάνθη 2 ασθενοφόρα. «Αν στην Ορεστιάδα υπάρξει και δεύτερο περιστατικό θα πρέπει να ξεκινήσει ασθενοφόρο από το Διδυμότειχο, και αν και εκείνο είναι απασχολημένο θα πρέπει αναγκαστικά να ξεκινήσει ασθενοφόρο από την Αλεξανδρούπολη, που απέχει περίπου μια ώρα. Αυτό έχει συμβεί κάποιες φορές», τονίζει ο κ. Τερζής. 

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης
Αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ του νομού Έβρου η υποστελέχωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, για να μπορέσουν να κινηθούν περισσότερα ασθενοφόρα και να καλυφθεί ολόκληρη η περιοχή ευθύνης, υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον 50 εργαζομένων. «Τα Κέντρα Υγείας στην Ορεστιάδα και στις άλλες περιοχές δεν διαθέτουν οδηγούς για τα ασθενοφόρα.
Το ΕΚΑΒ έχει την υποχρέωση να κινεί τα ασθενοφόρα, χωρίς όμως να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό», καταλήγει ο κ. Τερζής.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αυτοψία» του iefimerida στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου -Εκλεισαν 2 κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού [εικόνες] "

Συνταξιούχοι έκαψαν την επιστολή του υπουργού έξω από το ΙΚΑ

«Επέστρεψαν», συμβολικά, ως «απαράδεκτες» τις επιστολές, που είχε στείλει ο υπουργός Εργασίας σε συνταξιούχους, μέλη των «συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών»(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου), που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, σε συγκέντρωση τους, το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Επιστρέφουμε τις επιστολές που μας έστειλε ο κ. Κατρούγκαλος, γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία» δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, και έκανε λόγο για μειώσεις που «ξεπερνούν τα εκατόν πενήντα ευρώ» μηνιαίως.



Οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν στη συνέχεια προς το ΥΜΑΘ και όταν ενημερώθηκαν ότι απουσίαζε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), στην οποία σκόπευαν να δώσουν τις επιστολές για να τις επιστρέψει στον αρμόδιο υπουργείο, τις έκαψαν έξω από την πύλη του Διοικητηρίου.



Ο υπουργός Εργασίας εξηγούσε στις επιστολές αυτές, το πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων μετά τον επαναϋπολογισμό των επικουρικών, διαβεβαίωνε ότι δε θα γίνει άλλη μείωση, καθώς και ότι το ύψος των συντάξεων θα αυξάνεται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Οι συνταξιούχοι έκαναν λόγο για «μεγάλες περικοπές» στις επικουρικές, που διαμορφώνουν σημαντικά προς τα κάτω το συνολικό ποσό της σύνταξης τους και ζήτησαν επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ της κρίσης και δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη.



«Όσο η οικονομία λειτουργεί με βάση το κέρδος, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο το ασφαλιστικό θα βρίσκεται επάνω στο τραπέζι των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων, το ίδιο οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα που ετοιμάζονται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, που βρέθηκε στη συγκέντρωση και πρόσθεσε: 

«Ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού, λαϊκού αγώνα, ενάντια στον κύριο εχθρό, που είναι η δράση των επιχειρηματικών ομίλων για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους».



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ BINTEO: thessnews.gr

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχοι έκαψαν την επιστολή του υπουργού έξω από το ΙΚΑ"

Διαμαρτυρία και πλακάτ σε ομιλία Κατρούγκαλου

Κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιούσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ, στην αίθουσα μπήκαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων κρατώντας πλακάτ και στάθηκαν μπροστά από τον κ. Κατρούγκαλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το Star.

«Όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ» και «Όχι στον ΕΦΚΑ» ήταν οι φράσεις που σχημάτιζαν οι λέξεις που ήταν γραμμένες στα πλακάτ.

Δείτε το βίντεο του Star:



Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), Γιώργος Κυριακόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). 

Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία και πλακάτ σε ομιλία Κατρούγκαλου"

Αρτέμης Αρτεμίου: Με τον Παππά πήγαμε να πουλήσουμε, όχι να αγοράσουμε

Για το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα με τον Νίκο Παππά μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος ειδικός σε θέματα offshore εταιρειών Αρτέμης Αρτεμίου.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Επικρατείας είχε υποστηρίξει ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα έγινε για να διευρυνθεί η αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, ενώ χθες μιλώντας στο Epsilon είπε ότι το ταξίδι οργανώθηκε μαζί με το «αδελφό κόμμα» του Νικολάς Μαδούρο για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου. Σύμφωνα με τον κ. Παππά το ταξίδι «οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας» και θα εξεταζόταν εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις και στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία».Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά δεν προέκυψε καμία συμφωνία.
Επίσης σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παππά μετέβη στο Καράκας προκειμένου να εξεταστεί εάν η κυβέρνηση Μαδούρο μπορεί να αγοράσει ελληνικά προϊόντα όμως δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία. Μέχρι στιγμής πάντως ο κ. Παππάς δεν έχει διευκρινίσει ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».
Tι δηλώνει ο Κύπριος δικηγόρος
Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Αρτεμίου ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα..
Σε ερώτηση για το «τι προϊόντα θα πουλούσατε στη Βενεζουέλα», ο κ. Αρτεμίου απάντησε: «Για παράδειγμα η Βενεζουέλα ήθελε φασόλια τέτοιας ποιότητας που δεν μπορεί να καλύψει η ελληνική αγορά, αλλά μπορούσαν ελληνικές εταιρείες να συνεργαστούν με εταιρείες από τρίτες χώρες. Θα προμήθευαν και αντζούγιες, λάδι, ελιές, προϊόντα μακράς διαρκείας. Ωστόσο στους οικονομικούς όρους τα τσουγκρίσαμε».
Ο κ. Αρτεμίου αναφέρθηκε και στον Έλληνα υπουργό Επικρατείας λέγοντας τα εξής: «Ο κ. Παππάς έκανε τις δουλειές του και εγώ τις δικές μου. Συναντιόμασταν μόνο όταν υπήρχαν εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις. Σε κάτι μουσεία και σε κάτι κοκτέιλ πήγαμε όλοι μαζί. Στις αμιγώς πολιτικές συναντήσεις πήγαινε μόνος του ο κ. Παππάς».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αρτεμίου διέψευσε για μία ακόμα φορά τον Νίκο Παππά καθώς επιβεβαίωσε ότι συνοδευόταν μόνο από ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από αντιπροσωπεία του κόμματος, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας.
Εφ.Συν και Νέα: Πήγαν να ανταλλάξουν τρόφιμα με πετρέλαιο
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών και ρεπορτάζ των Νέων, στόχος του ταξιδιού Αρτεμίου-Παππά ήταν να δώσει η Ελλάδα τρόφιμα στην Βενεζουέλα και σε αντάλλαγμα να πάρει πετρέλαιο από το κρατικό πρόγραμμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής «πετρέλαιο αντί για τρόφιμα».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για το σκοπό αυτό το γραφείο του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα ήρθε σε επαφή με μεγάλη ελληνική ενεργειακή εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία διαθέτει και το μόνο καθετοποιημένο διυλιστήριο καυσίμων.
Μάλιστα, όπως γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, αποφασίστηκε η μεταφορά να γίνει από μικροεφοπλιστές για να μη δίνουν στόχο λόγω της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα του Ν. Μαδούρο που διαδέχθηκε τον Ούγκο Τσάβες ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2013.
Μετά την ρύθμιση των λεπτομερειών, έγινε και το επίμαχο ταξίδι στο Καράκας. Ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στην αποστολή εκπροσωπώντας τη Μότορ Οϊλ. Μαζί ήταν ο Νίκος Παππάς, ο Κώστας Ήσυχος, (ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τα αριστερά κινήματα στη Λατινική Αμερική και σήμερα στέλεχος της ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη), ένα ακόμη στέλεχος του Ομίλου πετρελαιοειδών και καμιά δεκαριά μικροεφοπλιστές. Μάλιστα, στο Καράκας ταξίδεψε το 2015 - και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση - και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
«Δεν μου βγαίνει στο τηλέφωνο ο Παππάς, θα έρθω Αθήνα και θα τα πω όλα»
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι «έξαλλος» γιατί, όπως λέει, το Μέγαρο Μαξίμου, του απαγορεύει να μιλήσει και να πει και αυτός τα δικά του, τι ακριβώς συμβαίνει και για τις επενδύσεις (για τις οποίες είχε προσληφθεί), αλλά και για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα. Μάλιστα, παραπονείται, ότι τηλεφωνεί στον κ. Παππά και αυτός δεν βγαίνει στο τηλέφωνο, ενώ κάποτε έβγαινε με την πρώτη: «Του τηλεφωνώ και απαντούν κάτι κορούδες και μου λαλούν ότι θα δώσουν το μήνυμά μου στον Παππά και αυτός δεν με παίρνει πίσω» ακούστηκε να λέει. Ισχυρίζεται δε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις και χωρίς να πει τη δική του άποψη μπορεί να καταστραφεί η καριέρα του και λέει ότι κάποια στιγμή θα έρθει στην Αθήνα και θα τα πει όλα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρτέμης Αρτεμίου: Με τον Παππά πήγαμε να πουλήσουμε, όχι να αγοράσουμε "

Φωτιά στο κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο - Σοβαρά τραυματισμένα αδελφάκια

Δύο ανήλικα αδελφάκια υπέστησαν εγκαύματα, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στις 4.45 τα ξημερώματα σε σκηνή, όπου διαβιούν, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην εργοστασίου «Φέσσα», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Τα προσφυγόπουλα, ένα 9χρονο κοριτσάκι και ο 8χρονος αδελφός της, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης, η πρώτη στο «Παπανικολάου» και ο δεύτερος στο «Ιπποκράτειο». Πιο σοβαρή φαίνεται ότι είναι η κατάσταση της 9χρονης.

Στην 35χρονη μητέρα τους, που είναι από τη Συρία, χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία της.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται, σβήστηκε από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας, πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο - Σοβαρά τραυματισμένα αδελφάκια "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news