facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ακόμα 340.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη μέσα σε ένα μήνα

Να αντιμετωπίσει το εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που προκαλεί η άγρια υπερφορολόγηση, καλείται πλέον η κυβέρνηση, καθώς καθημερινά πλέον προστίθενται στρατιές οφειλετών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα βάρη της εφορίας.
 
Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά:
- Μέσα σε έναν μόνο μήνα, τον Σεπτέμβριο, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,28 δισ. ευρώ. Από 7,755 δισ. που είχαν φτάσει τον Αύγουστο, αυξήθηκαν στα 9,035 δισ. ευρώ τον επόμενο μήνα. Ως «νέο ληξιπρόθεσμο χρέος» ορίζεται το ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργείται μέσα στο τρέχον έτος. Ωστόσο εμφανίζεται στα συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΓΓΔΕ με ένα μήνα καθυστέρηση (άρα δεν έχουν «πιαστεί» ακόμα όσοι άφησαν απλήρωτους φόρους εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ που συνεισπράχθηκαν τον Σεπτέμβριο). Αυτό σημαίνει επίσης ότι σε 9 μήνες (Δεκέμβριος 2015-Αύγουστος 2016) παρέμεναν απλήρωτα κατά μέσο όσο 1 δισ. ευρώ μηνιαίως από τρέχοντες φόρους.

- Την ίδια στιγμή, τον μήνα Σεπτέμβριο, τα «παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη», δηλαδή αυτά που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα ήδη πριν το 2016,  ανήλθαν σε 82,418 δισ. ευρώ. Σε έναν μήνα τα παλαιά χρέη μειώθηκαν κατά μόλις 178 εκατ. ευρώ (έναντι 82,596 που ήταν τον Αύγουστο) και κατά 2,054 δισ. σε σχέση με τις αρχές του έτους (τότε ήταν 84,472 δισ. ευρώ).

- Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, «παλαιές»  και «νέες» μαζί,  ξεπέρασαν τα 92,75 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να εισπράξει από την αρχή του χρόνου 2 δισ. από «παλαιά» χρέη και άλλα 1,54 δισ. από τα «νέα χρέη».

Υπάρχει όμως μια ποιοτική διαφορά, που δείχνει το πρόβλημα που δημιουργεί το «κυνήγι» παλαιών χρεών, ενώ δημιουργούνται πολλαπλάσια νέα κάθε μήνα: τα παλαιά χρέη χρονολογούνται από δεκαετίες και απαιτούν πολύ περισσότερο κόπο και χρόνο να εισπραχθούν από την εφορία, ενώ όσο «παλαιώνουν» μειώνεται και το ποσοστό εισπραξιμότητος που μπορεί να επιτύχει το δημόσιο. Αντιθέτως από τα νέα χρέη, που είναι «φρέσκα» και οι οφειλέτες «ζωντανοί», έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας να τα εισπράξει (με τηλεφωνήματα υπενθύμισης κλπ).  Και αυτό αποδεικνύεται και από τα ίδια στοιχεία που δείχνουν πως ενώ τον Σεπτέμβριο έμειναν απλήρωτα νέα χρέη  10,340 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή το δημόσιο βρήκε τρόπο να εισπράξει 1,3 δισ. και να τα μειώσει τελικά στα 9,035 δισ. ευρώ. Εισέπραξε δηλαδή σε 1 μήνα 1,35 δισ. «νέα χρέη», ενώ χρειάστηκε 9 μήνες για να εισπράξει 2 δισ. από τα παλαιά χρέη.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των μέτρων υπερφορολόγησης των πολιτών;

- ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων  με ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Σεπτέμβριο έφτασε σε 4.374.475 έναντι 4.030.950 τον Αύγουστο. Δηλαδή 1 στους 2 οφειλέτες εμφανίζονται με χρέη στην εφορία. Περισσότεροι από 340.000 φορολογούμενοι προστέθηκαν μέσα σε ένα μήνα στον κατάλογο των οφειλετών  στην εφορία, χωρίς να έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους .

- οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου ανέρχονται σε 1.618.460 έναντι 1.541.970 που ήταν τον Αύγουστο. Θεωρητικά δηλαδή, ένας στους πέντε φορολογούμενους βρίσκεται πλέον εκτεθειμένος σε κατασχέσεις

- οι οφειλέτες στους οποίους  τον Σεπτέμβριο είχαν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 788.947  έναντι 774.321 τον Αύγουστο. Περίπου ένας στους δέκα εμφανίζεται έτσι να έχει υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης παρόλα αυτά, δεν παύει να προκαλεί εντύπωση πως παρά τα σχεδόν 3,5 δισ. που εισέπραξε το δημόσιο από απλήρωτα χρέη (παλαιά και νέα), τον Σεπτέμβριο εμφανίζονται να έχουν πληρώσει -και με το παραπάνω μάλιστα- και τους τρέχοντες φόρους που ανέμενε το δημόσιο από ΕΝΦΙΑ και β΄δόση φόρου εισοδήματος. Πώς γίνεται να πληρώνουν οι φορολογούμενοι και παλαιά χρέη, και νέα χρέη, αλλά και τους τρέχοντες φόρους Σεπτεμβρίου, είναι κάτι που δεν μπορούν εύκολα να εξηγήσουν ούτε καν στο υπουργείο Οικονομικών. Ίσως η απάντηση να κρύβεται στην λέξη "συμψηφισμοί" φόρων που είχαν βεβαιωθεί προκαταβολικά, ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε πως τα εισοδήματα ήταν χαμηλότερα και πιστώθηκαν οι επιστροφές τους, χωρίς να χρειαστεί ούτε το Κράτος, ούτε οι πολίτες να βάλουν το χέρι να τα πληρώσουν.






Σταϊκούρας: Η φοροεπιδρομή γονατίζει όσους φορολογούμενους έμειναν όρθιοιΣχετικά με τα στοιχεία αυτά, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Μέχρι χθες, η Κυβέρνηση "πανηγύριζε" για το γεγονός, ότι πέτυχε τον Σεπτέμβριο υπέρβαση των φορολογικών εσόδων. Σήμερα, όμως, αναγκάστηκε να παραδεχθεί και να ανακοινώσει ότι οι συνολικές οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, διαμορφώθηκαν πλέον στα 92,8 δις ευρώ, ποσό εφιαλτικό! Οι συνολικές φορολογικές οφειλές των πολιτών ανέρχονται στα 91,5 δις ευρώ! Μόνο το Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν κατά 1,3 δις ευρώ, ενώ οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 400.000, ξεπερνώντας πλέον τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους. 
 
Τι άλλο θέλει η Κυβέρνηση για να καταλάβει ότι η φοροεπιδρομή της, γονατίζει όσους έντιμους φορολογούμενους έμειναν όρθιοι. Το πλεόνασμα που προέρχεται από την συνεχή επιβολή νέων φόρων δεν είναι βιώσιμο.
 
Οι πολίτες πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους με τρεις τρόπους:
α) Μέσω πιστωτικών καρτών, με τον κίνδυνο κάποιες από αυτές τις οφειλές προς τις τράπεζες να μην μπορέσουν να αποπληρωθούν.
 
β) Μέσω των αποταμιεύσεων τους. Οι καταθέσεις στις τράπεζες επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 423.000.000 ευρώ το Σεπτέμβριο εν μέσω capital controls. Ένα μεγάλος μέρος αυτών των καταθέσεων εκταμιεύτηκε για να πληρωθούν φορολογικές υποχρεώσεις.
 
γ) Μέσω συμψηφισμού με τις επιστροφές φόρων.
Είναι φανερό, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συναντηθεί με τη λογική και την πραγματικότητα. Τα δημόσια έσοδα που στηρίζονται μόνο σε μια διαρκή και χωρίς λογική φοροεπιδρομή, δεν συνιστούν βιώσιμη πολιτική σε βάθος χρόνου.
 
Η καταβολή των φόρων που δεν προκύπτει από την παραγωγή πλούτου και την αύξηση των εσόδων των πολιτών, αλλά από πιστωτικές κάρτες και από αποταμιεύσεις, έχει ημερομηνία λήξεως.
 
Ημερομηνία λήξεως έχουν και οι αντοχές των Ελλήνων πολιτών, της χώρας και της οικονομίας. Και οι αντοχές αυτές έχουν εξαντληθεί με ευθύνη και επιλογή της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. 
 
Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή.
 
Είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, την κρίση».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα 340.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη μέσα σε ένα μήνα"

Εμμένει ο Σόιμπλε: ESM αντί Κομισιόν για επιβολή δημοσιονομικής συμμόρφωσης

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε και υποστήριξε σήμερα πως το ταμείο χρηματοοικονομικής διάσωσης της ευρωζώνης—ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ESM—θα μπορούσε να αποτελέσει τον κατάλληλο θεσμό για να αναλάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορισμένες από τις ευθύνες της για την επίβλεψη της τήρησης των προϋπολογισμών στην ευρωζώνη.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Μπρατισλάβα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως όσο δεν υφίσταται μία ευρωπαϊκή νομισματική ένωση—κάτι που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον—η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να αναλάβει έναν περισσότερο πολιτικό ρόλο, ενώ το βάρος της επίβλεψης των δημοσιονομικών πολιτικών θα μπορούσε να το επωμισθεί ο ESM.

«Τυπικώς, η εφαρμογή εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τωρινή Επιτροπή έχει επιλέξει να έχει πιο πολιτικό ρόλο και έχει το απόλυτο δικαίωμα να το πράξει. Όμως αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη την αποστολή να επιβληθεί η συμμόρφωση», υπογράμμισε ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ίσως ο ESM θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο σε μερική σύμπραξη με την Κομισιόν για εκείνες της υποθέσεις συμμόρφωσης που αυτή δεν μπορεί να επιβάλει», πρόσθεσε.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμμένει ο Σόιμπλε: ESM αντί Κομισιόν για επιβολή δημοσιονομικής συμμόρφωσης"

Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά έφυγαν από την Αθήνα οι θεσμοί

Με ανοικτά τα μέτωπα στα εργασιακά, στα «κόκκινα» δάνεια αλλά και στα μέτρα του προϋπολογισμού αναχώρησαν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για τις 14 Νοεμβρίου.

Επί τάπητος παραμένουν ζητήματα όπως ο κατώτατος μισθός, ομαδικές απολύσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει σε περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού προκειμένου να προσφέρει νέα δάνεια στη χώρα μας, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει νέα μείωση συντάξεων.

Ο ρόλος ΔΝΤ, που επισήμως λειτουργεί ακόμα μόνος ως επόπτης, προκάλεσε μάλιστα μία μικρή «αψιμαχία» το βράδυ της Πέμπτης. Εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με Ευρωπαίους και Αθήνα για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο τρίτο Μνημόνιο, ενώ στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δήλωσε αργότερα πως δεν υπάρχει ξεχωριστή συζήτηση με το Ταμείο.

Ένα ακόμα κρίσιμο μέτωπο που εξακολουθεί να είναι ανοιχτό είναι η μορφή του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις προς τις τράπεζες. Η βασική διαφωνία παραμένει στο κατά πόσον θα μπορεί να υπάρξει «κούρεμα» και στα εταιρικά χρέη προς το Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στην εξαίρεση των παρακρατούμενων φόρων, αλλά και της βασικής οφειλής.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» κατά τον πρώτο κύκλο επαφών που έληξε χθες Πέμπτη η ελληνική πλευρά και θεσμοί φαίνεται ότι συμφώνησαν ότι στη διαδικασία ρύθμισης θα μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και στα βήματα που θα ακολουθούνται για ένταξη στο νόμο.

Στο τραπέζι παραμένει ακόμα και ο προϋπολογισμός του 2017, με τους δανειστές να ζητούν ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τις εκτιμήσεις του σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος του 1,8% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμότητα είναι και το νέο καθεστώς στα ειδικά μισθολόγια, που προβλέπει προσομοιώσεις με το μισθολόγιο του Δημοσίου, και θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά έφυγαν από την Αθήνα οι θεσμοί "

Ουάσιγκτον: Βάζει «φρένο» τις προσδοκίες της Αθήνας εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα

Σε εσπευσμένο «κούρεμα» των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης και των προπαγανδιστικών της μηχανισμών εν όψει της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου προχώρησε ο Λευκός Οίκος.

Με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου Τζος Ερνεστ, λίγες μόλις ώρες έπειτα από την έκδοση ενός non paper από το Μέγαρο Μαξίμου, η αμερικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι σκοπός της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα δεν είναι κανενός είδους παρέμβαση στο θέμα του χρέους ή στην υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του Λευκού Οίκου, ο κ. Ερνεστ δέχθηκε την εξής ερώτηση: «Θα βρίσκεται στο τραπέζι ων συζητήσεων η απομείωση του χρέους; Και δεδομένης της ιστορικής σημασίας της επίσκεψης, τι θα σημάνει αυτό για τις μελλοντικές σχέσεις Ουάσιγκτον-Αθήνας;»

Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου ήταν: «Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος δεν επισκέπτεται την Ελλάδα για να διαπραγματευθεί κάποιον νέο οικονομικό διακανονισμό (financial arrangement) μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Αυτό που θα ανέμενα είναι πως ο πρόεδρος θα αφιερώσει κάποιο χρόνο προκειμένου να εγκωμιάσει την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων που είχε δεσμευτεί να κάνει. Επιπλέον, για να την παροτρύνει να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη μακροχρόνια οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό αποτελέσει με βεβαιότητα ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος (Ομπάμα)» συνέχισε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουάσιγκτον: Βάζει «φρένο» τις προσδοκίες της Αθήνας εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα"

Πολίτης στον ΠτΔ: Κύριε Παυλόπουλε, γιορτάζουμε το «όχι» που δεν λέτε σε κανέναν [βίντεο]

Στη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ένας πολίτης επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο πολίτης είπε απευθυνόμενος στον ΠτΔ: «Πρόεδρε ξέρετε τι γιορτάζουμε σήμερα; Γιορτάζουμε το ΟΧΙ, αυτό που δεν μπορείτε να πείτε εσείς σε κανέναν», με τους ανθρώπους ασφαλείας να τον απομακρύνουν από το σημείο.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολίτης στον ΠτΔ: Κύριε Παυλόπουλε, γιορτάζουμε το «όχι» που δεν λέτε σε κανέναν [βίντεο] "

Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου: Επικίνδυνη η υπονόμευση του ρόλου της Δικαιοσύνης

«Χωρίς Δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ σημειώνει ότι «αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

Α) Υπενθυμίζει ότι το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).

Β) Επισημαίνει, αναφορικά με τις απαξιωτικές για τη Δικαιοσύνη πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, ότι η πολιτική πράξη οφείλει να είναι γόνος αρετής (Πλάτων) και ότι οι δίκαιοι δεν οργίζονται (Ευριπίδης).

Γ) Δηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία του τόσο για τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστηρίου εγνωσμένου κύρους και αξίας, όσο και για την έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του, φαινόμενα δυστυχώς νεοπαγή που συνδηλώνουν και συντείνουν στον εκπεσμό της ποιότητας της δημόσιας ζωής της χώρας.

Δ) Τονίζει ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων συνιστά, κατά το Σύνταγμα, θεμελιώδη υποχρέωση της δικαστικής λειτουργίας και ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ως ανθρώπινων δημιουργημάτων, πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου: Επικίνδυνη η υπονόμευση του ρόλου της Δικαιοσύνης"

Εως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΔΑΠ

Εως την Δευτέρα 31/10 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στην ΕΥΔΑΠ για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους σε οποιοδήποτε από τα 12 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα είναι:

- Η ύπαρξη πάσης φύσεως οφειλής άνω των 60€.

- Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 20€.

- Για την έγκριση της δοσιακής ρύθμισης απαιτείται η άμεση καταβολή της πρώτης από τις εγκεκριμένες δόσεις, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής στο διακανονισμό.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;

1. Αντίγραφο λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ

2. Αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο)

3. Ε9 (σε περίπτωση που ο αιτών είναι ιδιοκτήτης) ή μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση που ο αιτών είναι ένοικος)

4. Αίτηση-δήλωση του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών ή νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου αυτών με την οποία αναγνωρίζουν τις οφειλές και αποδέχονται τη ρύθμισή τους σε δόσεις.

Επίσης: Στην περίπτωση που ο αιτών έχει υπαχθεί στο Ν. 4320/15 αλλά δεν έχει αιτηθεί τη χορήγηση ΕΕΤ, απαιτείται είτε η προσκόμιση του σχετικού αποδεικτικού υπαγωγής στο Νόμο, είτε να γνωρίζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Στην περίπτωση που ο αιτών είναι ενταγμένος στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, απαιτείται πρόσθετα η προσκόμιση πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο να φαίνεται ότι του έχει χορηγηθεί ΚΟΤ.

Τι προβλέπει το Πρόγραμμα;

α) Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

β) Απαλλαγή από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο όριο μέχρι 6 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

γ) Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων για τους δικαιούχους ΕΕΤ της ΕΥΔΑΠ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

δ) Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ της ΔΕΗ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

ε) Δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής κατά ανώτατο μέχρι 36 έντοκες μηνιαίες δόσεις για όσους οφειλέτες δεν υπάγονται ή δεν επιλέξουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις ευνοϊκής ρύθμισης.

στ) Εξέταση ειδικών περιπτώσεων αποπληρωμής οφειλών από αρμόδια Επιτροπή ή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΔΑΠ "

Τσίπρας στην «Stuttgarter Zeitung»: Κόψιμο κονδυλίων στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητά περικοπή κονδυλίων για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες δείχνουν μειωμένη αλληλεγγύη στο προσφυγικό προς την Ελλάδα και δεν δέχονται την εγκατάσταση προσφύγων στις χώρες τους, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung». Πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα (pacta sunt servanta), όπως ακριβώς έγινε και με την Ελλάδα κατά τις διαπραγματεύσεις της ευρωκρίσης, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης στο θέμα αυτό.



«Στην προσφυγική κρίση η Ελλάδα έφερε το μεγαλύτερο μερίδιο του βάρους», ενώ αντίθετα άλλες χώρες «έκλεισαν τον ίδιο καιρό τα σύνορα και ύψωσαν φράχτες», υπενθύμισε και τόνισε πως «η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης», σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου υπήρξαν ξενοφοβικές εκδηλώσεις με τραυματίες». Εξάλλου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στον 20ό αιώνα με τις ξενοφοβικές ιδέες και τον αποκλεισμό της πρόσβασής της από άλλες χώρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε επίσης ένα σαφές αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Οι υφιστάμενες συμφωνίες στο προσφυγικό πρέπει να τηρηθούν». Ο αριθμός των προσφύγων ναι μεν έχει μειωθεί πάρα πολύ μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και έτσι ενώ έρχονταν χιλιάδες ημερησίως τώρα έρχονται μόνο 100 την ημέρα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως τόνισε. Η διαδικασία παροχής ασύλου είναι αργή και η επαναπροώθηση των προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία είναι πολύ δύσκολη.

Εν τούτοις, κεντρικό πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, τους οποίους θα όφειλαν να εγκαταστήσουν στις χώρες τους. Η συμφωνία είναι σαφώς διατυπωμένη όπως υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός: «Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι 66.000 πρόσφυγες πρέπει να μετεγκατασταθούν, έως τώρα όμως είναι μόνο 5.200».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά «να τηρηθούν ο συμφωνίες» και αυτό το αίτημα το θεωρεί σημαντικό, διότι όπως υπενθυμίζει οι χώρες με μεγάλη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριζαν με μεγάλη επιμονή ακριβώς αυτή την άποψη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει την «ευέλικτη αλληλεγγύη» και ζητά για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ το οποίο δεν τηρεί τα συμπεφωνημένα να πιεστεί να το κάνει. Ως δοκιμασμένο μέσον των Βρυξελλών για την επίτευξη αυτού του στόχου βλέπει την άσκηση πίεσης μέσω των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων: Όποιος αρνείται τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα λάβει λιγότερα χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία, διαμηνύει μέσω της εφημερίδας της Στουτγάρδης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας στην «Stuttgarter Zeitung»: Κόψιμο κονδυλίων στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες"

Tη γλύτωσε ο εφοπλιστής Αγούδημος

Να μην κατηγορηθεί ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος για τα αδικήματα της απάτης, από την οποία το σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, και της υπεξαίρεσης αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το 2009 ο κ. Παντελής Τσαγκάρης, διαχειριστής της εταιρείας «Ι. Τσαγκάρης και ΣΙΑ ΟΕ».

Ο εφοπλιστής έχει προσφύγει με δύο αγωγές ενώπιον του δικαστηρίου αξιώνοντας αποζημιώσεις από αδικοπραξία.


Η κοινοπραξία «GA Ferries», συμφερόντων Αγούδημου, υπέβαλε στην πορεία μήνυση κατά της «Ι. Τσαγκάρης και ΣΙΑ ΟΕ» και των κ.κ. Παντελή και Ιωάννη Τσαγκάρη, υποστηρίζοντας ότι τέλεσαν σε βάρος της το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας και συγκεκριμένα ότι εισέπραξαν από επιβάτες εισιτήρια αξίας 1.703.063,05 ευρώ για λογαριασμό της, τα οποία δεν απέδωσαν, ενώ υποστηρίζει ότι τέλεσαν και το αδίκημα της απάτης.

Μήνυση σε βάρος των ίδιων υπέβαλε και η ναυτική εταιρεία, ιδίων συμφερόντων, «Αγία Ευφημία Ναυτική Εταιρεία».

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι τελέστηκαν σε βάρος της τα ίδια ως άνω αδικήματα από την είσπραξη και
 μη απόδοση εισιτηρίων αξίας 1.389.396,18 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσαγκάρης συνεργάστηκε µε την κοινοπραξία «GA Ferries» από το έτος 1992, αρχικά µε αντικείµενο την έκδοση εισιτηρίων των πλοίων της κοινοπραξίας µε προµήθεια και στη συνέχεια, από το έτος 1997, ανέλαβε τη ναυτική πρακτόρευση µερικών από τα πλοία της.

Από το έτος 2002 και εντεύθεν είχε την αποκλειστική ναυτική πρακτόρευση, στον λιµένα της Ρόδου, όλων των πλοίων της κοινοπραξίας «GA Ferries».

Ο τρόπος των µεταξύ τους οικονοµικών συνδιαλλαγών εγένετο µε χρεοπιστώσεις του λογιστηρίου της κοινοπραξίας και σύµφωνα µε όσα υποστηρίζονται στη µήνυση της εταιρείας Τσαγκάρη από το έτος 2005 παρατηρήθηκε πλήρης αλλαγή του τρόπου των χρεοπιστώσεων, από το λογιστήριο της κοινοπραξίας, που εκδηλώθηκε η αλλαγή αυτή, µε συχνότατη και πιεστική απαίτηση των εκ µέρους της ροδίτικης εταιρείας καταβολών από τον κ. Αγούδηµο, σε τέτοιο βαθµό που τους απέτρεπε, λόγω της φιλικής τους σχέσης και της καλής πρότερης συνεργασίας τους, να ασκήσουν τον οποιονδήποτε, έστω και τυπικό, έλεγχο των µέχρι τότε οικονοµικών συναλλαγών τους.

Ο κ. Τσαγκάρης ισχυρίστηκε ακόµη ότι µέχρι τότε δεν κατέστη δυνατόν να πραγµατοποιηθεί η µεταξύ τους συνολική λογιστική εκκαθάριση για τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008.

Υποστήριξε παραπέρα ότι κατά το τελευταίο τετράµηνο του έτους 2008 ο κ. Αγούδηµος σε σύµπραξη και προφανώς µε προτροπή του λογιστηρίου της «GA Ferries», αφού προηγουµένως τους εξαπάτησε, τους ζήτησε και παραδόθηκαν προς την εταιρεία του 38 σώµατα µεταχρονολογηµένων επιταγών, εκδόσεως της ροδίτικης εταιρείας, σε διαταγή της «GA Ferries», πληρωτέων από τους αντίστοιχους λογαριασµούς που τηρούν, συνολικού ποσού 1.297.093,53 ευρώ, πληρωτέων από 04.03.2009 µέχρι και 26.09.2009.

dimokratiki/zougla


Διαβάστε Περισσότερα » "Tη γλύτωσε ο εφοπλιστής Αγούδημος"

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων -Σε ποιες περιοχές

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες περιοχές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους και φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στις 7 το πρωί δεν εκτελέστηκε από το λιμάνι του Πειραιά, το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού sea jet 2 για Τήνο,Μύκονο, Νάξο, Θήρα.

Κλειστό είναι το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια σε όλες τις τοπικές γραμμές φέρι, Λιμένας Θάσου - Κεραμωτή και Πρίνος - Καβάλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων -Σε ποιες περιοχές "

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για εξεγέρσεις σε hot spots

Ντόμινο εξεγέρσεων στα νησιά του Bορειοανατολικού Αιγαίου φοβούνται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι «βλέπουν» να πυκνώνουν τα επεισόδια στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε Σάμο, Χίο και Λέσβο.

Η βασική αιτία λόγω της οποίας διατηρείται το κλίμα ηλεκτρισμένο είναι η τραγική καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου, που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά περίπου 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Τα στελέχη των γραφείων υποστήριξης ασύλου είναι τρομοκρατημένα, καθώς γίνονται στόχος υβριστικών και άλλων επιθέσεων από αγανακτισμένους μετανάστες που στρέφονται εναντίον τους βλέποντας ότι η παραμονή τους στα νησιά παρατείνεται. Τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό της περασμένης Τετάρτης στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο, όπου ξέσπασαν ταραχές με αφορμή διαμαρτυρία Σύριας σε υπάλληλο της Yπατης Αρμοστείας για την καθυστέρηση στην εξέταση του αιτήματος ασύλου.

Με απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας βρίσκονται στη Λέσβο τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από μία διμοιρία βρίσκεται σε Χίο, Σάμο και Λέρο.

Στο πλαίσιο της αυξημένης επαγρύπνησης των Αρχών, έχουν σταλεί στα συγκεκριμένα νησιά δεκάδες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ενώ συντρέχουν και «διμοιρίες υποστήριξης» που επανδρώνονται με άνδρες των τοπικών δυνάμεων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και αποτελεσματική καταστολή τυχόν εξεγέρσεων. Καλά πληροφορημένες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι τα έξοδα για κάθε έναν από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στα νησιά ανέρχονται σε 60 ευρώ την ημέρα (22-25 ευρώ για σίτιση και 35 ευρώ για στέγαση). Αυτό σημαίνει ότι για μία διμοιρία που αριθμεί 20 άνδρες απαιτούνται περίπου 1.200 ευρώ την ημέρα και 36.000 ευρώ το μήνα. Για τις εφτά διμοιρίες, δηλαδή, χρειάζονται περίπου 250.000 ευρώ μηνιαίως. Τα ποσά καλύπτονται από ευρωπαϊκά προγράμματα, ύστερα από μία χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία.

Ενδεικτικό του φόβου για επεισόδια είναι ότι οι εφτά διμοιρίες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη παραμένουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο παρότι κατά τη διάρκεια ενός μήνα μπορεί να χρειαστεί να επέμβουν μόνο δύο ή τρεις φορές κατά μέσο όρο. Το βάρος της πρόληψης έχει πέσει και στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., που καλούνται να υποστηρίξουν το πληροφοριακό δίκτυο.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για εξεγέρσεις σε hot spots"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news