facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΟΓΑ: Δίνει επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Την έναρξη του προγράμματος Παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του ΟΓΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 1.11.2016 και θα διαρκέσει μέχρι και την 18.11.2016.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης ή σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στις 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000€. Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.300, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στα πρoγράμματα των προηγουμένων ετών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΓΑ: Δίνει επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες"

Την Τρίτη το Επίδομα Αλληλεγγύης Οκτωβρίου

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Οκτώβριο 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 9.970.971,09 ευρώ και αφορά 39.359 δικαιούχους του προγράμματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τρίτη το Επίδομα Αλληλεγγύης Οκτωβρίου"

Η ΠΟΕΔΗΝ διαψεύδει την Γεροβασίλη: Μέσω ΕΣΠΑ, και όχι από τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών οι προσλήψεις στην υγεία

Η δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη μετά την απόφαση του ΣτΕ ανέφερε ότι «Η απόφαση στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό».

Την επίμαχη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου διέψευσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Μιχάλης Γιαννάκος, και άλλοι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι προσλήψεις αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης που γίνονται μέσω ΟΑΕΔ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από κοινοτικούς πόρους και όχι από τα κονδύλια για τις τηλεοπτικές άδειες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΟΕΔΗΝ διαψεύδει την Γεροβασίλη: Μέσω ΕΣΠΑ, και όχι από τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών οι προσλήψεις στην υγεία "

Σε γραμμή Σόιμπλε ο Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δε θα έχει πρόβλημα χρέους για 10 χρόνια

H Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αν και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί σε περίπου 180% του ΑΕΠ της μετά την οικονομική κρίση, αυτό «δεν είναι σημαντικό, αν πληρώνεις επιτόκιο 1%». Η Αθήνα πληρώνει για το χρέος της σχετικά λιγότερα από τη Γαλλία ή το Βέλγιο, συνέχισε ο επικεφαλής του ESM, χάρη στα φθηνά δάνεια του ESM.

«Είμαι μάλλον με την πλευρά του Σόιμπλε παρά της Λαγκάρντ», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, αναφορικά με τις διαφορετικές θέσεις που έχουν εκφράσει οι δύο αξιωματούχοι σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε από την Ουάσιγκτον στις αρχές του μήνα ότι το βάρος του ελληνικού χρέους «σαφώς» δεν είναι βιώσιμο. Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Ουάσιγκτον ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά μάλλον η ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Η υπόσχεση της Ευρωζώνης «να βοηθήσει, αν η Ελλάδα κάνει τα μαθήματά της, είναι λογική», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει πως η Ελλάδα θα χρειασθεί νέο πρόγραμμα βοήθειας μετά το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2018.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε γραμμή Σόιμπλε ο Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δε θα έχει πρόβλημα χρέους για 10 χρόνια"

Πουλήθηκε το ξενοδοχείο Hilton για 142 εκατ. ευρώ. Ποια είναι η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία που το αγόρασε από την Alpha Bank

Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών) ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank.

Ειδικότερα η Alpha Bank ανακοινώνει ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings SA εταιρία των "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ" και "D-Marine Investments Holding BV", για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας "Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε."

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.

Με την ανακοίνωση της οριστικής αυτής συμφωνίας αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας. Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Athens

Σχετικά με τη D-Marine Investments Holding B.V.: Η D-Marine Investments Holding B.V. εδρεύει στην Ολλανδία (Άμστερνταμ).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S. Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους. Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς -χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση- με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Με έτος ίδρυσης το 1976, ο τουριστικός βραχίονας του ομίλου, Dogus Tourism Group, δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού - μαρινών (D-Marin) και MICE (Antur). H D-Hotels and Resorts κατέχει (εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών) και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs στην Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική, εγκατεστημένα σε ιστορικούς προορισμούς παγκόσμιας φήμης και κάλλους.

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Στην καρδιά της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πουλήθηκε το ξενοδοχείο Hilton για 142 εκατ. ευρώ. Ποια είναι η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία που το αγόρασε από την Alpha Bank"

Ο Καμμένος καρατόμησε τον αν. γραμματέα τον ΑΝΕΛ -Μετά το παραλήρημά του να «τσακίσουν» την Δικαιοσύνη

Μετά την πρωτοφανή δήλωσή του για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών, ο Πάνος Καμμένος έπαυσε τον αν. γραμματέα των ΑΝΕΛ Αθανάσιο Μπέλτσο.

«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, παύεται από τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα των ΑΝΕΛ ο Αθανάσιος Μπέλτσος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μπέλτσος, σε δήλωσή του στον ιστότοπο olympia.gr, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να «τσακίσουν» την Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, αντισυνταγματικό το ίδιο το... ΣτΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος καρατόμησε τον αν. γραμματέα τον ΑΝΕΛ -Μετά το παραλήρημά του να «τσακίσουν» την Δικαιοσύνη "

Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, «αντικαθιστώντας τον "νόμο Παππά" που κρίθηκε αντισυνταγματικός».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο ΕΣΡ.

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός ΕΣΡ με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα», προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη"

Το Ποτάμι παραδέχτηκε το λάθος του Θεοδωράκη στο Twitter για τις ραδιοφωνικές άδειες

Αναστάτωση προκλήθηκε μετά από ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στο Twitter. Ο κ. Θεοδωράκης είχε διαβάσει ψευδή είδηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περιορίσει και τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών. Όπως αποδείχτηκε, η είδηση είχε να κάνει με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Μετά από την συγκεκριμένη ανάρτηση, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, έκανε λόγο για «απίστευτη ραδιο...φονική αθλιότητα από το Ποτάμι» και για «παραπληροφόρηση». Τελικά, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση, όπου παραδεχόταν το λάθος του κ. Θεοδωράκη.

«Το tweet ότι ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε ότι “μπορούν να εκπέμπουν μόνο 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί”, δεν ισχύει και το διαγράψαμε. Η "είδηση" προήλθε από πολλά και μεγάλα σάιτ που το δημοσίευσαν σαν γεγονός. Όμως, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κάνουν ένα λάθος μιλώντας για “το παιδί της διαπλοκής”. Έχουν μπερδευτεί. Παιδί εργολάβου είναι ο Τσίπρας και όχι ο Θεοδωράκης. Ο Παναγιώτης Θεοδωράκης πουλούσε κουλούρια την ίδια περίοδο που ο Παύλος Τσίπρας έπαιρνε δημόσια έργα. Ας μείνουμε προς το παρόν σε αυτό».

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ποτάμι παραδέχτηκε το λάθος του Θεοδωράκη στο Twitter για τις ραδιοφωνικές άδειες"

Σε νέα δίκη ο Σταύρος Ψυχάρης για το πόθεν έσχες

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1553/2016 απόφασή του, παρέπεμψε σε νέα δίκη, ενώπιον του Ι΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, τον Σταύρο Ψυχάρη, για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος.

Τον περασμένο Αύγουστο αναβλήθηκε επ’ αόριστον από το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη του Σταύρου Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, κατ’ εξακολούθηση, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του ΔΟΛ με το οποίο παραπέμφθηκε ο κ. Ψυχάρης σε δίκη.

Το κλητήριο θέσπισμα ακυρώθηκε, καθώς έγινε δεκτό ότι στο περιεχόμενό του δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο κ. Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από πρόθεση (δόλο) και η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον εν λόγω εκδότη.

Όμως, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τον περασμένο Αύγουστο άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα για το κ. Ψυχάρη, καθώς κρίθηκε ότι δεν διευκρινίζεται εάν τέλεσε τις σε βάρος του πράξεις από δόλο ή από αμέλεια.

Όπως είχε υποστηρίξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, το Πλημμελειοδικείο εσφαλμένα εφάρμοσε τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του νόμου 3213/2003, περί δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά και εσφαλμένα ακύρωσε το επίμαχο κλητήριο θέσπισμα.

Επίσης, η κ. Δημητρίου είχε υποστηρίξει, ότι η ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφέρει ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί όταν δεν αναφέρεται η μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση.

Η αναίρεση της εισαγγελικής λειτουργού εισήχθη στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκρινε ότι ο κ. Ψυχάρης πρέπει να δικαστεί από το ίδιο δικαστήριο -υπό άλλη σύνθεση, εκτός αυτής που δικάστηκε την πρώτη φορά- για το αδίκημα της παράβασης, από πρόθεση, του νόμου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες.

Το Ποινικό Τμήμα συνέκλινε, με τις θέσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και έκρινε ότι είναι αυτονόητο ότι η παράβαση έγινε από πρόθεση, καθώς η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα δεν αφήνει περιθώριο άλλης ερμηνείας και δεν χρειαζόταν αυτό να γραφεί στο κλητήριο θέσπισμα του κ. Ψυχάρη.

Τέλος, η υπόθεση απασχόλησε την ελληνική Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη, για τα οικονομικά έτη 2010-2014.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε νέα δίκη ο Σταύρος Ψυχάρης για το πόθεν έσχες "

Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει την απόφαση του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος μέσα στον Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, συνέδεσε τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης με την Έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου Χρέους η οποία θα υποβληθεί τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μαζί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου ελέγχου που διενήργησε το ΔΝΤ στο πλαίσιο του αρθ.4, τα οποία αφορούν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους. «Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό η σχετική απόφαση να ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ράις τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε πάντως ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει είτε την μείωση του προωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμα"

ΣΕΒ: Σε φοροδιαφυγή οφείλεται η μείωση των εισπράξεων από τον τουρισμό

Σε φοροδιαφυγή και διοχέτευση των εσόδων τουριστικών επιχειρήσεων σε λογαριασμούς του εξωτερικού αποδίδει ο ΣΕΒ τη μείωση των εισπράξεων από τον τουρισμό κατά το οκτάμηνο του 2016, παρά την αύξηση των αφίξεων.

«Η αναντιστοιχία μεταξύ αυξημένων τουριστικών αφίξεων και μειωμένων εσόδων κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2016 υποδηλώνει τη σημαντική φοροδιαφυγή στην οποία εξωθεί μέρος των τουριστικών επιχειρήσεων η υπερφορολόγηση και δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα και ως προς το κατά πόσο τα capital conrols οδηγούν πλέον στη σώρευση αποταμιεύσεων στο εξωτερικό όχι μόνο τις ναυτιλιακές και εξαγωγικές, αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις» αναφέρει συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Ασκώντας κριτική σε επιμέρους ζητήματα της τουριστικής αγοράς, ο ΣΕΒ σημειώνει ακόμη τα εξής:

- Η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξασφαλίσει στα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν τη χώρα να προσφέρονται ως ενιαίο πακέτο οι υπηρεσίες ελλιμενισμού, ρυμουλκού, τελωνείου, immigration, κλπ, ώστε ο πράκτορας να μην αγχώνεται, αν θα βρει τον κάθε υπεύθυνο στο θέση του, με ρίσκο την εμπλοκή της αποβίβασης, αν κάτι δεν πάει καλά.

- Στη Σαντορίνη μπορεί οι λάντζες να αρκούν, για να διαχειριστούν πολλές ταυτόχρονες, ασυντόνιστες φυσικά, αφίξεις, πλοίων, αλλά το τελεφερίκ δεν αρκεί, για να μεταφέρει τους επιβάτες, αφήνοντας πολλούς δυσαρεστημένους στην προβλήτα και στερώντας έσοδα από το νησί.

- Στην Τήνο θα μπορούσε να αναπτυχθεί σημαντικός θρησκευτικός τουρισμός, αλλά το τελείως ανεπαρκές λιμάνι δεν αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο.
- Στην Κεφαλλονιά, μετά το σεισμό του 2013, βασικοί χώροι και μουσεία παραμένουν κλειστοί, οδηγώντας σε μείωση των αφίξεων κρουαζιέρας 30%.

- Η ξαφνική αύξηση των εισιτηρίων στις αρχές του 2016 (ενδεικτικά, στην Ακρόπολη (από 12 ευρώ σε 20 ευρώ), Κνωσό (από 6 ευρώ σε 15 ευρώ), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (από 7 ευρώ σε 10 ευρώ), Αρχαία Αγορά Αθηνών (από 4 ευρώ σε 8 ευρώ), Ολυμπία (από 9 ευρώ σε 12 ευρώ), Μυκήνες (από 8 ευρώ σε 12 ευρώ)), που φυσικά αποτέλεσε έκπληξη για τους επαγγελματίες του τουρισμού, οδήγησε σε μεγάλη μείωση των επισκέψεων σε όλους σχεδόν τους προορισμούς (εξαίρεση, πχ το μουσεία Ηρακλείου που πρόσφατα επαναλειτούργησε) και, τελικά, αμελητέα αύξηση ή και μείωση εσόδων σε όλους τους προορισμούς, εκτός από ελάχιστους προορισμούς μεγάλης επισκεψιμότητας και με πολύ ανελαστική ζήτηση και στους οποίους είχαμε και τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών εισιτηρίων».

Ο ΣΕΒ επισημαίνει, τέλος, «την τιμωρητική φορολογική αντιμετώπιση παροχών των επιχειρήσεων προς τους εργαζόμενους, όπως το εταιρικό αυτοκίνητο, η επιδότηση παιδικού σταθμού, η ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή κάλυψη και η ανταμοιβή των εργαζομένων με διανομή κερδών ή καταβολή έκτακτης αμοιβής, την έλλειψη κινήτρων για την προσφορά από την επιχείρηση στον εργαζόμενο εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών για μέσα μαζικής μεταφοράς».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΒ: Σε φοροδιαφυγή οφείλεται η μείωση των εισπράξεων από τον τουρισμό"

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός.

Μετά την πολεμική των πρώτων ωρών απέναντι στους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει τακτική και πλέον δηλώνει ότι «δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές».

«Γι' αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στη συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Το πρωί της Πέμπτης συγκλήθηκε εκτάκτως κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παραλλήλως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για συγκρότηση νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η Διάσκεψη προσδιορίστηκε για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Όλγας Γεροβασίλη στο οποίο η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει επιλέξει ως τίτλο: «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες για την συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.
Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο.
Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης"

Καμμένος: «Παρά τις τουρκικές αντιδράσεις το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αιγαίο»

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά το πέρας  της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ προέβη σε δηλώσεις, συγχαίροντας τους «Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες στην αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ για τις προσπάθειες που κατέληξαν στην επιτυχή στήριξη της ελληνικής θέσης για τη συνέχιση της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας».







Εν συνεχεία, ανέφερε: 
 
«Είναι σημαντικό ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών.
 
Η ελληνική πλευρά στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παράλληλα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου».







Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού Αμυνας

«Θέλω να συγχαρώ τους Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ για τις προσπάθειες που κατέληξαν στην επιτυχή στήριξη της ελληνικής θέσης για τη συνέχιση της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας.
 
Είναι σημαντικό ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών.

 

 
Η ελληνική πλευρά στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παράλληλα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου».


Η Άγκυρα ζητά την απόσυρση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίλ θέτει ευθέως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα του τερματισμού της αποστολής της Συμμαχίας στο Αιγαίο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. 

Ο τούρκος υπουργός ζήτησε να μη συνεχιστεί η επιχείρηση πέραν του Δεκεμβρίου από τη στιγμή που οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Ισίλ τόνισε ότι «επρόκειτο για μία προσωρινή αποστολή και ο σκοπός της έχει επιτευχθεί. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθεί περαιτέρω». 


Στόλτενμπεργκ: Πολύ σημαντική η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Η συνέχιση της συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών προσφύγων στο Αιγαίο και στην Κεντρική Μεσόγειο, επιβεβαιώθηκε σήμερα κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, οι σύμμαχοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, αλλά και να ενισχύσουν με συμμαχικές δυνάμεις την ευρωπαϊκή επιχείρηση SOPHIA που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μεσόγειο από το 2015. «Η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ είναι στενότερη από κάθε άλλη φορά», δήλωσε με ικανοποίηση ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η συνεργασία με την ΕΕ έχει φέρει αποτελέσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία, οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν ουσιαστικά». Ο ίδιος προσέθεσε ότι το ΝΑΤΟ παρέχει συγκεκριμένη στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, αλλά και της ευρωπαϊκής FRONTEX και βοήθησε να «κοπούν» οι οδοί παράνομων διελεύσεων μεταναστών που χρησιμοποιούσαν τα εγκληματικά δίκτυα διακινητών.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ, σημείωσε ότι ένας από τους λόγους επιτυχίας του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο είναι ότι τα πλοία μπορούν να επιχειρούν τόσο σε τουρκικά όσο και σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Προσέθεσε, δε, ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει προστιθέμενη αξία και αποδείχθηκε πολύ σημαντική, όχι μόνο για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά και για πολιτικούς». Όπως εξήγησε, το ΝΑΤΟ αποτελεί την «πλατφόρμα» για να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ ενός νατοϊκού συμμάχου που δεν είναι μέλος της ΕΕ, της Τουρκίας, με την Ελλάδα αλλά και για να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Εξάλλου, σχετικά με την κατάσταση στη Μεσόγειο, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι παραμένει «εξαιρετικά σοβαρή», καθώς συνεχίζονται οι παράνομες διελεύσεις μεταναστών και οι τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως μέσα σε δύο εβδομάδες θα μεταβούν στην κεντρική Μεσόγειο νατοϊκά πλοία και αεροσκάφη, προκειμένου να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή επιχείρηση SOPHIA. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει πως θα συνεισφέρουν με πλοία η Ελλάδα και η Τουρκία και με εναέριες δυνάμεις η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία, ως τις 7 Νοεμβρίου. Αργότερα αναμένεται να ανακοινωθεί η συμβολή και άλλων συμμάχων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης SOPHIA, η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της ευρωπαϊκής αποστολής στις ακτές της Λιβύης για την κατάρτιση ανδρών ακτοφυλακής από τη Λιβύη, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό των διακινητών μεταναστών στην Κεντρική Μεσόγειο. Μια πρώτη ομάδα 78 ανδρών ακτοφυλακής θα καταρτιστεί σε δύο πλοία της ΕΕ που συμμετέχουν στην επιχείρηση σε διεθνή χωρικά ύδατα στα ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα τη σχετική ανακοίνωση της ΕΕ. 


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: «Παρά τις τουρκικές αντιδράσεις το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αιγαίο»"

Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο -Θα ζητήσει την παρέμβασή του

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 12:00, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την επίθεση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζουν πως υπάρχει εκτροπή και σύγκρουση της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, έχει υποχρέωση να παρέμβει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο -Θα ζητήσει την παρέμβασή του "

Επιστολή ΠΙΣ σε Ξανθό για κοστολόγηση 86 εξετάσεων και κενά στα Νοσοκομεία

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, τη στελέχωση των Νοσοκομείων και τις συμβάσεις των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Αναφορικά με την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, ο Π.Ι.Σ. θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας πρέπει να συνυπολογίζουν την προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά και τη βιωσιμότητα των ιατρικών εργαστηρίων και επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων (υποκοστολογήσεις, rebate, clawback κλπ).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί, και μέσω της επιστολής, την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να μη βιώσει η χώρα επιπλέον ανεργία και λουκέτα.

Επίσης, μέσα από την επιστολή του ο Π.Ι.Σ. θέτει ξανά ζήτημα σωστής λειτουργίας των Δημοσίων Νοσοκομείων χωρίς κενά και δυσλειτουργίες. Τονίζει ότι τα Νοσοκομεία πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμους νέους ιατρούς, για να ανακοπεί το κύμα μετανάστευσης.

Κλιμάκιο του Συλλόγου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βλασταράκο, θα επισκεφθεί το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου τους Νομούς Καβάλας, Σερρών και Δράμας. Οι εκπρόσωποι του Π.Ι.Σ. θα συζητήσουν με τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους εκπροσώπους των φορέων υγείας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων αλλά και τα μέλη της ιατρικής κοινότητας, τα προβλήματα υγείας και περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή ΠΙΣ σε Ξανθό για κοστολόγηση 86 εξετάσεων και κενά στα Νοσοκομεία"

Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο ( από Ράχες Μαλιακού έως Κλειδί Ημαθίας) η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες που προβλέπονται από το πρόγραμμα Τακτικής Συντήρησης Μέτρων Βραχοπροστασίας της Κοιλάδας των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια στους σταθμούς διοδίων Πυργετού, Μακρυχωρίου (μαζί με τον πλευρικό) και Γυρτώνης ( μόνο στους πλευρικούς).

Οι τιμές των διοδίων στο σταθμό του Μοσχοχωρίου για τα ΙΧ αυτοκίνητα θα είναι 3,40 ευρω ( από 3,90 ευρω) για όσους πληρώνουν μετρητά ενώ η τιμή για όσους οδηγούς χρησιμοποιούν πομποδέκτη παραμένει ίδια και είναι 3,10 ευρώ..

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη"

Πωλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης αντί 393,1 εκ. ευρώ

Στην Apollo Investment Holdco πέρασε το 90% των μετοχών της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. μετά την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo.

Τα πακέτα των μετοχών που κατείχε η Εθνική και αντιστοιχούν στο 67,23% της Αστήρ Παλλάς πέρασαν στην Apollo Investment μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντί 298,7 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 21,23% της Αστήρ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «Το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας».

H Eθνική Τράπεζα αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου της συμμετοχής της στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» (54.537.967 κοινές μετοχές ή ποσοστό 67,229%) στην Apollo Investment Holdco SARL μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έναντι 298,8 εκατ. Ευρώ.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο pro forma δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το β’ τρίμηνο του 2016 αυξάνεται περίπου κατά 46μβ.

Η ΕΤΕ θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα που αντλήθηκε από τη συναλλαγή ώστε να μειώσει περαιτέρω την χρηματοδότησή της από το μηχανισμό Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα («ELA»), με θετική επίπτωση στο κόστος χρηματοδότησής της.

Σχετικά με τη συναλλαγή, η πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΕ, Λούκα Κατσέλη δήλωσε:

«Για την Εθνική Τράπεζα, η πώληση του μεριδίου που μέχρι σήμερα κατείχε στον Αστέρα έχει ένα σαφή στρατηγικό προσανατολισμό: Την απεμπλοκή από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο τουριστικός-ξενοδοχειακός κλάδος, και την αταλάντευτη προσήλωση και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της. Η πώληση του Αστέρα ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες και τη ρευστότητα της Εθνικής».

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ ήταν η Citigroup Global Markets Ltd και νομικός σύμβουλος για την πώληση το γραφείο Αλεξίου- Κοσμόπουλος.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης αντί 393,1 εκ. ευρώ"

Νέο νόμο με ετήσιο «ενοίκιο» 25 εκατ. για τα κανάλια φέρνει η κυβέρνηση

Ετήσιο ενοίκιο, για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, ύψους τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ θα προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή απόφαση-καταπέλτη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επιτρέψει τη λειτουργία όχι μόνον των σταθμών που εκπέμπουν τώρα, αλλά και των δύο νέων καναλιών (Μαρινάκη, Σαββίδη) που αδειοδοτήθηκαν από τον διαγωνισμό που κατέπεσε.
25 εκατ. ευρώ από όλα τα κανάλια
Το ποσό των 25 εκατ. προκύπτει από το συνολικό ποσό που «διασφάλισε» το κράτος από τη δημοπρασία των αδειών (255 εκατ. ευρώ) επιμερισμένο στα 10 χρόνια που ήταν η προβλεπόμενη διάρκεια κάθε άδειας, όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας στην ΕΡΤ. Οπως ανέφερε κ. Παππάς, το εν λόγω τίμημα θα περιγράφεται στον νέο νόμο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και θα επιμεριστεί στο σύνολο των σταθμών που θα εκπέμπουν τηλεοπτικό σήμα.
Μάλιστα, έσπευσε να σημειώσει ότι ακόμη και οι υπερθεματιστές που είχαν λάβει άδεια αλλά δεν εκπέμπουν (όμιλοι Μαρινάκη και Σαββίδη) θα μπορούν, εφόσον τηρήσουν τους όρους της νέας νομοθεσίας και καταβάλουν το τίμημα, να εκπέμψουν κανονικά, καθώς, όπως ανέφερε, το «νομικό καθεστώς είναι ίδιο με τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν». Συγκεκριμένα, είπε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε το όποιο νέο κανάλι έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που λειτουργεί εδώ και χρόνια. Μπορούν να κοιτάξουν τις προϋποθέσεις που θα βάλουμε, να καταβάλουν το τίμημα και να εκπέμψουν. Τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών».
Οσον αφορά στις προϋποθέσεις, είπε ότι είναι ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους προσδιόρισε στους 400 και παρέπεμψε στις προϋποθέσεις του νόμου Παππά για κτιριακές υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό και πρόγραμμα.
Ποια κανάλια μπορούν να εκπέμπουν
Εφόσον τα όσα ανέφερε ο κ. Παππάς γίνουν νόμος, τότε δεν αποκλείεται ο αριθμός των λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν πανελλαδικά να αυξηθεί, υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο των τεσσάρων καναλιών που είχε θέσει η κυβέρνηση. Ηδη εκπέμπουν οι ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 -που έλαβαν ούτως ή άλλως και άδειες από τον διαγωνισμό που κατέπεσε- Star, Mega, Alpha, Epsilon) ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον το επιλέξουν, να βγουν στον αέρα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί συμφερόντων Μαρινάκη και Σαββίδη. Ανάλογα, συνεπώς, με τις εκτιμήσεις για τον τελικό αριθμό των καναλιών, θα οριστεί και ένα ετήσιο ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν και το οποίο αθροιστικά δεν θα υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια.
Κύκλοι Μαξίμου: 6-7 εκατ. ευρώ το χρόνο για κάθε κανάλι
Την ίδια ώρα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι θα ζητηθεί από κάθε κανάλι που θα λειτουργεί 6-7 εκατ. ευρώ ετησίως προκειμένου να πάρει τη Βεβαίωση λειτουργίας, δηλαδή την προσωρινή άδεια. Το τι ακριβώς θα ισχύσει, τελικά, αναμένεται να διευκρινιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, κατά την κατάθεση του νέου σχεδίου νόμου Παππά στη βουλή για τα κανάλια.
Nέα παρέμβαση Παππά: Δεν υπάρχει κλειστό κλαμπ καναλιών
Σαφής ότι «δεν υπάρχει κλειστό κλαμπ» για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών από εδώ και στο εξής εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με νέα συνέντευξή του.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Παππάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κλειστό κλαμπ. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα για ανθρώπους που δεν συμμετείχαν (σ.σ.: στον διαγωνισμό) να εξασφαλίσουν άδεια» και στο σημείο αυτό τόνισε πως «θα βάλουμε προϋποθέσεις και όποιος τις καλύπτει. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως έλεγχο να περιορίσουμε τον αριθμό».
Με κατεπείγον ο νέος νόμος
Ερωτηθείς πότε θα ψηφιστεί ο νέος νόμος, ο κ. Παππάς αποκάλυψε πως θα έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος, δηλαδή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι «εμείς λέμε τίμημα και προϋποθέσεις και περιμένουμε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη», και σημείωσε: «Υποχρεούται η ΝΔ να προστρέξει για να βρεθεί συναίνεση στο ΕΣΡ, ευχόμαστε και πιστεύουμε το τίμημα για το Δημόσιο να είναι αρκούντως υψηλό και κυρίως εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ουδείς θα μπορέσει να συνεχίσει δωρεάν».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο νόμο με ετήσιο «ενοίκιο» 25 εκατ. για τα κανάλια φέρνει η κυβέρνηση "

Κατέθεσε μήνυση κατά του Στουρνάρα ο Νικολόπουλος

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέθεσε ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στη σκιά των όσων κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, απέστειλε επιστολή και στον Μάριο Ντράγκι, ζητώντας διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του κ. Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών είπε ότι ο κ. Στουρνάρας κράτησε πολλά κλειστά χαρτιά, για τα θαλασσοδάνεια, και τόνισε ότι αυτά καλείται να τα πληρώσει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου:

«Η κατάθεση της μήνυσης ήταν απόρροια της στάσης του κ. Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Είναι αδιανόητο ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας να υπεκφεύγει, να ψεύδεται, να αοριστολογεί, να παραπέμπει στις? υπηρεσίες για δικές του πράξεις και παραλείψεις κι όλα αυτά για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του. Πρόκειται για ευθύνες που απορρέουν από την ελλιπή ή και ανύπαρκτη εποπτεία του στα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα της χώρας.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος χορηγήθηκαν θαλασσοδάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε ΜΜΕ και κόμματα και τις πελώριες μαύρες τρύπες έχει κληθεί να καλύψει ο δύσμοιρος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς έχει επίσης, την προσθετική έννοια της συνδρομής μου στο έργο της Δικαιοσύνης, που ήδη διερευνά τον τρόπο χορήγησης δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι έχει εμπλακεί η Δικαιοσύνη, φανερώνει περίτρανα ότι ο εποπτικός ρόλος της ΤτΕ πάσχει και κύριος υπεύθυνος είναι ο Γ. Στουρνάρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέθεσε μήνυση κατά του Στουρνάρα ο Νικολόπουλος"

Στις 15 καθορίστηκαν οι άδειες των ραδιοσυχνοτήτων

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κλείσει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το τεράστιο θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αμέσως άνοιξε ένα άλλο ζήτημα: Αυτό της χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.

Χθες ενώ η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ήταν σε διάσκεψη και έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με τον οποίο χορηγήθηκαν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κατά παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με απόφαση του, καθόριζε σε 15 τις άδειες εθνικής εμβέλειας προς χρήση ραδιοσυχνοτήτων του επίγειου συστήματος παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 – 26,6 GHz.

Οι άδειες αυτές θα είναι 15ετούς διάρκειας και για τη χορήγησή τους θα υπάρξει διαδικασία ανοιχτής δημοπρασίας.

Όπως αναφέρεται η επίμαχη υπουργική απόφαση επιδιώκει να «εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε χθες την υπ΄ αριθμ. οικ. 69097/1496 απόφασή του η οποία αφορά τον περιορισμό και καθορισμό «είδους διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δημόσιων δικτύων ή/και διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHz».

Για την έκδοση της εν λόγω υπουργικής απόφασης -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της:
- Την πρόθεση του κράτους για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή καινοτόμων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους πολίτες.
- Το γεγονός ότι το ραδιοφάσμα είναι σπάνιος πόρος και η χορήγηση του για χρήση πρέπει να εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη απόφαση αναφέρει:
«1. Τον περιορισμό των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων έως δεκαπέντε (15) δικαιώματα εθνικής εμβέλειας εύρους ζώνης 2x56 MHz συμπεριλαμβανομένων των ζωνών συχνοτήτων ασφαλείας (guard bands) στη ζώνη συχνοτήτων 24.549-25.389 MHz και 25.557-26.397 MHz, με τήρηση ζωνών συχνοτήτων ασφαλείας εύρους 28 MHz μεταξύ των φασματικών τμημάτων διαφορετικών παροχών.

2. Τον ορισμό ως εξής: α) Η χρονική διάρκεια του περιορισμού των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHZ καθορίζεται στα δεκαπέντε (15) έτη, ενώ η διάρκεια των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη 24, 5 - 26,5GHZ καθορίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHZ να λήγουν την ίδια ημερομηνία.
β) Τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων χορηγούνται με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας.
3. Την κατάργηση της υπουργικής απόφασης με αριθμό 29913/1196/30-05-2006 (ΦΕΚ Β'711) όπως ισχύει τροποποιηθείσα από την υπουργική απόφαση με αριθμό 7349/218/12-02-2014 (ΦΕΚ Β'350)».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 15 καθορίστηκαν οι άδειες των ραδιοσυχνοτήτων"

Σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως και την 30ή Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα:

-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr) και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr/).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ"

Π. Καμμένος για αμυντικές δαπάνες: Αλλα ζητεί το ΝΑΤΟ και άλλα οι δανειστές

Στις περικοπές των δαπανών άμυνας που προβλέπονται στο πλαίσιο του μνημονίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση την πρώτης ημέρας Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός ζήτησε από τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οι χώρες τους συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, να πάρουν θέση και να περάσουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις τους ότι δεν μπορεί από τη μία πλευρά το ΝΑΤΟ να ζητά από τις χώρες-μέλη του να δαπανούν για την άμυνα το 2% του ΑΕΠ, και να συγχαίρει την Ελλάδα για το γεγονός ότι τα καταφέρνει, και από την άλλη οι θεσμοί να ζητούν 20% περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εξάλλου, όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα με την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε στους ομολόγους του κατά τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: «Χαίρομαι που μιλάτε για ενότητα στη συμμαχία, αλλά ενότητα είναι να μην υπάρχουν προκλήσεις από ένα κράτος-μέλος σε άλλο».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Καμμένος για αμυντικές δαπάνες: Αλλα ζητεί το ΝΑΤΟ και άλλα οι δανειστές"

Λαζόπουλος κατά ΣτΕ: «Σαπίλα στη δικαιοσύνη - Η κυβέρνηση δεν έχασε στην κοινωνία»

Θέση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο βάσει του οποίου διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πήρε το πρωί της Πέμπτης ο Λάκης Λαζόπουλος.

Στη μακροσκελή ανάρτησή του στην ιστοσελίδα altsantiri.gr λίγες ώρες μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ο ηθοποιός επιτίθεται στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι «έχει χάσει την εκτίμησή του στην κοινωνία» υιοθετώντας τη ρητορική της Όλγας Γεροβασίλη ότι ήταν το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα Μνημόνια.

Επικρίνει, επίσης, το ΣτΕ γράφοντας ότι «ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα».

Επιτίθεται και κατά της πλειοψηφίας των δικαστών γράφοντας ότι «Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντου, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης;».

Όσο για την κυβέρνηση της αναγνωρίζει μόνο ένα λάθος ότι «σε αυτή την ιστορία έπρεπε από την αρχή να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους όπως το έκανε στην ΕΡΤ».

Η ανάρτηση του Λάκη Λαζόπουλου έχει ως εξής:

Θέλω να ξεκινήσω από τη χαρά.
Σήμερα οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί παραγωγοί, διοικητικό προσωπικό πήρανε μία μεγάλη ανάσα.
Το φάντασμα της ανεργίας που τρέχει πίσω από όλους τους Έλληνες, σταμάτησε να τους κυνηγάει.

Βεβαίως την μεγάλη χαρά την παίρνουν οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κέρδισαν τη μάχη με την κυβέρνηση και ισχυροποίησαν την τηλεδημοκρατία.
Δίκιο έχει αυτός που εμφανίζεται και μιλάει στο δελτίο, άδικο αυτός που δεν ακούμε την γνώμη του.
Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Η χαρά των εργαζόμενων όμως, που ήταν όμηροι μίας κατάστασης για την οποία δεν έφταιξαν, χαροποιεί όλους.
Όπως χαρήκαμε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τον Κυριάκο εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως χαρήκαμε για 12.000 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου για τους οποίους βρέθηκε λύση, έτσι θα χαρούμε και με τους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν έχασαν τις δουλειές τους!.

Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.

Αυτό που δεν αντελήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι νόμοι αυτοί είναι φτιαγμένοι εδώ και χρόνια σα κοστούμια για να χωρούν συγκεκριμένοι και να περισσεύουν οι πολλοί.

Τι μας είπε το ΣτΕ;
Μας είπε ότι έπρεπε να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αυτό να είχε αποφασίσει.
Ποιος αρνήθηκε τη συγκρότηση του ΕΣΡ;
Η Νέα Δημοκρατία.
Γιατί;
Για να έχει νομικό πάτημα το ΣτΕ, μεταγενέστερα.
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Το χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας.

Οι νόμοι είναι υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης.
Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων.
Επιστρέφει τα 250 εκ. ευρώ στους ιδιοκτήτες και αφήνει ανοιχτές τις συχνότητες. Δηλαδή κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο, επιβάλλει τη συνέχιση της παρανομίας των προηγούμενων 27 ετών, που έχει κριθεί και αυτή ως αντισυνταγματική.

Στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα.

Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει;
Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο;

Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν.
Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ανομία που έγινε δεκτή και παραδεκτή και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.
Διότι προσήλθαν στον διαγωνισμό.
Αν είσαι νόμιμος γιατί να προσέλθεις σε διαγωνισμό για να αποκτήσεις νομιμότητα αφού την έχεις;

Οι δικαστές επέβαλαν «αναδρομική νομιμότητα».
Το ΣτΕ έχει ήδη χάσει την εκτίμηση του στην κοινωνία, από τη στιγμή που ψήφισε τα Μνημόνια είναι ως συνταγματικά.
Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι οι Έλληνες δικαστές νομιμοποίησαν καθεστώς αποικιοκρατίας και συνθήκες κατοχής στη χώρα.
Η απόφαση για τις άδειες είναι παρανυχίδα.

Χιλιάδες παιδιά σέρνονται και μπρουντρομιάζονται καθημερινά για ένα γραμμάριο χασίς και απολαμβάνουν της σκληρότητας των νόμων. Εκεί βρίσκουν πολλοί δικαστές την ευκαιρία να κάνουν τους μάγκες.
Ο κόσμος ξέρει πως όλα αυτά τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς και στις παραλίες έχουν σφραγίδες ανώτατων δικαστικών και νομικών συμβουλίων.
Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντου, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης;
Έπρεπε λοιπόν, να έχει αποφασίσει το ΕΣΡ.
Δεν αναρωτήθηκαν οι 25 δικαστές γιατί δεν έχει αποφασίσει το ΕΣΡ 27 χρόνια τώρα;
Τους φάινεται φυσιολογικό ότι μία ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση 27 χρόνια;
Δεν καταλαβαίνει ότι Βρωμάει το βασίλειο;
Ποια ανεξάρτητη αρχή;
Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο;
Μια χαρά εξαρτημένη αρχή είναι η ανεξάρτητη.

Ε.Σ.Ρ. = Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Το ΕΣΡ ήταν μία επιτροπή λογοκρισίας Δεξιάς και ΠΑΣΟΚικής κοπής, φίμωσης κάθε δημοκρατικού λόγου, βάζοντας πρόστιμα σε όσους «κακοποιούσαν» την ελληνική γλώσσα.
Έχω συρθεί άπειρες φορές για κακοποίηση της γλώσσας.
Η μόνη γλώσσα που δεν κακοποιεί σε αυτή την χώρα, είναι η γλώσσα του γλείφτη.
Έχει βρωμίσει ο τόπος και τα τζάμια των τηλεοράσεων από γλείφτες και υποτελείς σαλιάρηδες.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ενίοτε αναγκαστικά αποδεκτές. Αλλά κρίνονται κιόλας.
Ιδιωτικά η απόφαση με συμφέρει, να το πούμε κι έτσι.
Αλλά το ΣτΕ αποφασίζει για το ιδιωτικό συμφέρον ή το δημόσιο;

Το ΕΣΡ είναι ένα ακόμα χέρι της διαπλοκής. Τίποτα παραπάνω.
Μόνο καθαρά πρόσωπα θα μπορούσαν να δώσουν αξιοπιστία σε τέτοιους ανεξάρτητους οργανισμούς.
Κάποια μέρα θα γραφούν και θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.

Η κυβέρνηση δεν έχασε στη κοινωνία. Προσπάθησε να της εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και απέτυχε.
Ο κόσμος ξέρει τι γίνεται, δεν είναι μαλάκας.

Νευριάζει όμως, γιατί όταν ο εχθρός είναι δύσκολος, πρέπει να οπλίζεσαι καλά. Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτυ από καλάζσνικοφ.

Και ο εχθρός σήμερα νίκησε την κυβέρνηση.
Όμως εμείς εκεί στον Alpha που περάσαμε όλη αυτή τη στεναχώρια όλο αυτό το διάστημα, έχουμε μία μέρα χαράς.
Οι εργαζόμενοι ανακουφίστηκαν.
Η κυβέρνηση έκανε ένα λάθος.
Σε αυτή την ιστορία έπρεπε από την αρχή να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους όπως το έκανε στην ΕΡΤ.
Το σκετπικό θα έπρεπε να είχε προβλεφτεί στο νόμο Παππά ή σε κάποιο άλλο νόμο. Δεν μπορεί να χάνουν τις δουλειές τους εργαζόμενοι υγιών επιχειρήσεων τελεία και παύλα.
Και αναφέρομαι και στον Alpha που γνωρίζω και στο STAR και στο Epsilon, που δεν γνωρίζω.
To MEGA όμως δεν θα κλείσει λόγω ΕΣΡ, ούτε λόγω αντισυνταγματικότητας, θα κλείσει λόγω χρεών. Κι αυτό το μετρούνε μέσα τους οι εργαζόμενοι, γιατί ξέρουν ότι τώρα που ο καθένας μπορεί να έχει μία άδεια, η διανομή της διαφημιστικής πίτας των 200 εκατομμυρίων σε περισσότερους, θα φέρει μεγάλα προβλήματα.
Διότι με την απόφαση του ΣτΕ, τόσο ο Σαββίδης, όσο και ο Μαρινάκης, μπορούν να έχουν ασφαλώς άδεια, χωρίς απλώς να πληρώσουν. Τα λεφτά δηλαδή τους επέστρεψε το ΣτΕ.
Ο καθένας μπορεί να έχει άδεια, όμως η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μετά την απόφαση αυτή του ΣτΕ, μπορεί να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στην κατάσταση του MEGA.
Το ΣτΕ όμως, δεν έλαβε υπόψιν του το νέο τοπίο, το οποίο διαμόρφωσε.
Κάτι που είναι θεμελιώδες για την όποια κρίση ανωτάτου δικαστηρίου.
Το ΕΣΡ όταν συγκροτηθεί, θα πρέπει να είναι μία ανεξάρτητη δημοκρατική αρχή.
Ελπίζω να μην συνεχίσει να παρακολουθεί αμέριμνη τα δελτιά προπαγάνδας και τις στημένες βρωμιές, στέλνοντας μόνο πρόστιμα στις σατιρικές εκπομπές με τις εντολές των μπαμπάδων κάποιων αυτοδημιούργητων.
Ο άγιος Δημήτριος, ο μυροβλήτης, μετά την απόφαση του ΣτΕ μετονομάστηκε ως άγιος Δημήτριος, ο Τηλεπροβλήτης.

*Υ.Γ. – Όταν τον πρόεδρο του ΣτΕ τον περιμένουν στο Κολωνάκι αγανακτισμένοι τηλεθεατές, καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι δικαστές τι πρέπει να ψηφίσουν για να μην τους συμβούν παρόμοια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαζόπουλος κατά ΣτΕ: «Σαπίλα στη δικαιοσύνη - Η κυβέρνηση δεν έχασε στην κοινωνία»"

Επίθεση «Αυγής» κατά της Δικαιοσύνης: Ευτυχώς, δεν κυβερνούν δικαστές

Στη γραμμή που χάραξε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 για τις τηλεοπτικές άδειες επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, κινείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή».

Η εφημερίδα που απηχεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανή πολιτική απόφαση του ΣτΕ που επαναφέρει το καθεστώς ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές».

Η εφημερίδα κάνει λόγο, επίσης, για «βαθύ κράτος» σχολιάζοντας ότι «την τυφλή-μετωπική σύγκρουση με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία επέλεξε η πλειοψηφία (14-11) του ΣτΕ με την πρωτοφανή ως προς την απολυτότητα και την αυταρχικότητα απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών».

«Η πλειοψηφία που όπως παρατήρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκρινε συνταγματικά τα Μνημόνια, το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με το PSI, απεφάνθη ότι η αρμοδιότητα αδειοδότησης ανήκει στο ΕΣΡ και όχι στον υπουργό, ευθυγραμμιζόμενη - κατ' αυτό τον τρόπο - πλήρως με τη ΝΔ, το σύστημα Σαμαρά-Βενιζέλου και τους χρεωκοπημένους καναλάρχες» συνεχίζει την επίθεση κατά των δικαστών η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση «Αυγής» κατά της Δικαιοσύνης: Ευτυχώς, δεν κυβερνούν δικαστές"

Δικαστικοί: Αδικαιολόγητες οι κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Να μην εμπλέκεται η δικαιοσύνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις ζητά η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της στη σκιά της σκληρής κριτικής που ασκήθηκε από την κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε στα πλαίσια της εγγυητικής λειτουργίας της Δικαστικής εξουσίας, που ανατίθεται μόνο σε αυτήν από το Σύνταγμα, προκάλεσε άλλη μία φορά αδικαιολόγητες επιθέσεις της Κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης, πρώτη φορά όμως τόσο έντονες, με σαφή προσπάθεια να εντάξει τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της στην πολιτική αντιπαράθεση», τονίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της.

«Κατηγορήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για τις αποφάσεις του στα Μνημόνια, το «κούρεμα» των ομολόγων, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, σα να είναι αυτό που νομοθετεί και όχι οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που επέβαλαν τα δυσβάσταχτα για την κοινωνία μέτρα. Επιρρίπτεται ευθύνη στο Δικαστήριο διότι δεν υπολόγισε τις συνέπειες που προκαλεί η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και γιατί παρεμποδίζει με την απόφασή του την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των Δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα χωρίς να υπολογίζουν σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις. Μία Δικαιοσύνη με άλλη κατεύθυνση θα ήταν πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας και για το Κράτος Δικαίου.

Ο οικονομικός σχεδιασμός και ο τρόπος εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία των κρατικών δομών είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, ενώ καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της Συνταγματικής νομιμότητας. Στη Δημοκρατία δε νοείται κανενός είδους αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών. Η ομαλή λειτουργία των θεσμών προϋποθέτει κατανόηση του διακριτού ρόλου της κάθε εξουσίας και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της μιας από την άλλη».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστικοί: Αδικαιολόγητες οι κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη"

Ο αν. γραμματέας των ΑΝΕΛ καλεί Τσίπρα και Καμμένο να «τσακίσουν» τη Δικαιοσύνη

Πρωτοφανής ήταν ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκε ο αναπληρωτής Γραμματέας των ΑΝΕΛ Αθανάσιος Μπέλτσος την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το «νόμο Παππά».
Με μία παραληρηματική δήλωση η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο olympia.gr, ο κ. Μπέλτσος καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να «τσακίσουν» τη δικαιοσύνη, ενώ χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό» το ίδιο το ΣτΕ.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπέλτσου έχει ως εξής:
“ΞΕΥΤΙΛΑ !!! ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ!!!!
Αντισυνταγματικός ο νόμος Παπά από το ΣτΕ. Υπάρχει Έλληνας που να πίστευε ότι θα είχαν άλλη ετυμηγορία; Είναι η ανεξάρτητη αδέκαστη δικαιοσύνη. Είναι αυτή που στην μεταπολίτευση τιμωρεί την διαπλοκή που έχει βάλει πίσω από τα σίδερα αυτούς που χρόνια κλέβουν τον δημόσιο πλούτο , αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε φτωχοποίηση. Είστε οι ίδιοι που κρίνατε συνταγματικά τα μνημόνια ,το PSI ,το μαύρο στην ΕΡΤ. Είναι η ανεξάρτητη και η αδέκαστη δικαιοσύνη που ο ακροδεξιός Βορίδης προανήγγειλε ως εκπρόσωπος τύπου την απόφαση της. Περιμένεις Έλληνα με αυτούς κάθαρση και διαφάνεια; Περιμένεις με αυτούς να φέρουμε το αξιακό σύστημα στην ζωή μας. Δυστυχώς ο λαός θέλει, σου δίνει την δύναμη η κυβέρνηση νομοθετεί αποφασισμένη να χτυπήσει την σαπίλα αλλά οι εξουσίες είναι υποδουλωμένες και χορεύουν στα κελεύσματα της κλεπτοκρατίας ,της οικογενειοκρατίας και των νταβατζήδων. Να δώσουμε στα παλικάρια με τα γουνάκια αυξήσεις ….. άξιο το έργο τους. Αυτό είναι κατάλυση της λαϊκής βούλησης, κατάλυση της Συνταγματική επιταγής. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣτΕ. Παραμονές της εθνικής εορτής του Αλβανικού Έπους, της μάχης κατά του Ναζισμού μια ακόμη κερκόπορτα Εφιαλτική άνοιξε ….ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!!!! Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρε Πάνο Καμμένε ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ .Δεν θα μας νικήσουν”.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αν. γραμματέας των ΑΝΕΛ καλεί Τσίπρα και Καμμένο να «τσακίσουν» τη Δικαιοσύνη "

Ν. Παππάς: Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

«Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ Ν. Παππάς μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημείωσε ότι «δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα νομιμοποιήσουμε αυτό το νομικό κενό, το οποίο και το ΣτΕ έχει περιγράψει ως μη συνταγματικό». Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά η συγκεκριμένη διάταξη για το ΕΣΡ, συμπληρώνοντας ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών».
«Ο νόμος 4339 ήταν αυτός που έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα παράδοξο και ένα νομικό κενό και είχαμε μία πολιτική πραγματικότητα που αντί οι προκάτοχοι να νομοθετούν, περνούσαν σε μία παράταση ανομίας. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει σε σχέση γιατί η ΝΔ δεν έχει συναινέσει τόσο καιρό για το ΕΣΡ» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Κάναμε έναν διαγωνισμό κρυστάλλινο και διαφανή. Μπήκαν 275 εκατ. ευρώ στα Ταμεία. Μπορούν να τοποθετηθούν τα κόμματα, πώς μπορεί να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος πόρος;»

Μιλώντας για τον νόμο 4339, υποστήριξε ότι βάζει πολύ αυστηρά κριτήρια, για πρόγραμμα, εγκαταστάσεις κλπ. Και όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, την ίση προβολή των απόψεων, ενώ προκάλεσε τον οποιοδήποτε να πει αν έχουν τεθεί τόσο αυστηρά κριτήρια στο παρελθόν. «Εμείς βάλαμε αυστηρά κριτήρια, δεν μπορούσαμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα πάρει άδεια, καμία δυνατότητα», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός ο καινούριος από το ΕΣΡ, θα πληρώσουν όλοι 25 εκατ. ευρώ», διευκρινίζοντας ότι όλα τα κανάλια θα τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αριθμός εργαζομένων, κτιριακές υποδομές, εξοπλισμός, πόθεν έσχες κλπ) και το ΕΣΡ θα κρίνει βάσει του νόμου 4339. Το ΣτΕ με την απόφασή του ζήτησε την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Η ΝΔ έχει πει ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα προστρέξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Το ερώτημα παραμένει για το τι θα πράξει τώρα. Είναι υπόλογοι, όλοι όσοι υπονόμευσαν τη διαδικασία αδειοδότησης».

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική»

Σε προηγούμενες δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ υπεραμύνθηκε του αδιάβλητου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για την ανάγκη να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική» σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

«Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος τηλεοπτικών πιέσεων» τόνισε.

Επανέλαβε μάλιστα ότι τα κριτήρια του διαγωνισμού που έγινε ήταν αυστηρά και ποιοτικά, αλλά και δικλείδες ασφαλείας σε θέματα διαφάνειας και παρουσίασης όλων των απόψεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, «θα ήταν λάθος να γυρίσουμε απλά στα γραφεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το δικό του πολιτικό μέλλον, επανέλαβε ότι βρίσκεται στη θέση του υπουργού με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, απέρριψε τα περί ανηθικότητας, λέγοντας ότι «ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Παππάς: Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου"

Πρατήρια-«βόμβες» θα παραμείνουν εσαεί στα ισόγεια των πολυκατοικιών

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων που βρίσκονται σε ισόγεια πολυκατοικιών θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά παρά την προθεσμία επτά ετών που είχε δοθεί σε μερικά από αυτά το 2010 να απομακρυνθούν από αυτούς τους χώρους -έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιών και άλλων ατυχημάτων, όπως αναφέρουν τα «Νέα».

«Υφιστάμενα πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν σε ισόγεια κτιρίων με ορόφους δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και μετά τη 10η Δεκεμβρίου του 2017, εφόσον υλοποιήσουν μία σειρά από μέτρα ασφάλειας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη.

Να σημειωθεί πως η παράγραφος 3 του άρθρου 11 του νόμου 3897/2010 προέβλεπε ρητά πως «υφιστάμενα πρατήρια καυσίμων ή σταθμοί αυτοκινήτων δημόσιας χρήση εξοπλισμένοι με αντλίες καυσίμων που λειτουργούν στα ισόγεια κτιρίων, όπου άνωθεν αυτών στεγάζονται χρήσεις γραφείων και ξενοδοχείων, απομακρύνονται εντός επταετίας από της ισχύος του παρόντος».

Τελικά, τα βενζινάδικα θα παραμείνουν εσαεί στα ισόγεια των πολυκατοικιών με το υπ. Μεταφορών να ακυρώνει στην ουσία τη διάταξη του 2010.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρατήρια-«βόμβες» θα παραμείνουν εσαεί στα ισόγεια των πολυκατοικιών"

Αλ. Τσίπρας:« Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος»

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δημοσιοποίησε την εξής ανακοίνωση: «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλάβει ότι αυτόν τον τόπο τόν κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι "ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός".

Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι ότι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει το σχέδιο αποσταθεροποίησης, που έχει ενορχηστρωθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον στηρίζουν.

Τους απαντάμε: Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος. Τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις με τη βούληση του ελληνικού λαού.»

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας:« Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος»"

Γεροβασίλη: Νέο νόμο για προσωρινές άδειες φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα

«Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά. Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει νέα νομοθετική πρωτοβουλία για προσωρινές τηλεοπτικές άδειες τη Δευτέρα, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες, και θα επιστρέψει τα χρήματα στους υπερθεματιστές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας  -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
  • έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
  • έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
  • έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής. Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:
  • στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
  • εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
  • στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
  • και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς. Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.»
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη: Νέο νόμο για προσωρινές άδειες φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news