facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για τη δεύτερη αξιολόγηση μετά τη συνάντηση με Δραγασάκη και Στουρνάρα

Θέματα σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση και τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Τσακαλώτος μετά την συνάντηση, αφού ανέφερε πως ενημερώθηκε ο κ. Στουρνάρας για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε αισιόδοξος και για το θέμα του χρέους υπογραμμίζοντας: «Όλοι μιλάνε με όλους. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για τη δεύτερη αξιολόγηση μετά τη συνάντηση με Δραγασάκη και Στουρνάρα "

«Καψόνια» στις συζύγους υπόχρεων για το Πόθεν Έσχες

Ουρές στα τμήματα μητρών των εφοριών για να παραλάβουν κλειδάριθμο ώστε, αν δεν έχουν ήδη ή έχουν χάσει τους κωδικούς τους, να ενεργοποιήσουν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Taxisnet, θα αναγκαστούν μέσα στις επόμενες 90 μέρες και, πάντως πριν τις 15 Ιανουαρίου 2017, κάποιες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, των οποίων οι σύζυγοι είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Η υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες γίνεται από φέτος μόνον μέσω διαδικτύου και της ιστοσελίδος www.pothen.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών που έχουν για να κάνουν είσοδο στο Taxisnet. Παρότι όμως το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε και τυπικά πλέον από σήμερα, ουδείς προνόησε (από την άνοιξη ήδη που ανακοινώθηκε τι θα ισχύσει από φέτος) να ενημερώσει τους υπόχρεους ότι πρέπει και οι σύζυγοι των υποχρέων να έχουν δικούς τους κωδικούς για να μπουν στην εφαρμογή και να επικυρώσουν την δήλωση που καταθέτει κάθε υπόχρεος.

"Έκπληξη"

Όποιος επισκέπεται την εφαρμογή από σήμερα, διαβάζει ότι «στην περίπτωση που ζευγάρι έχει κοινούς κωδικούς Taxisnet, απαιτείται η απόκτηση διακριτών κωδικών taxisnet για την σύζυγο μέσω». Ακόμα και οταν επιχειρήσει να κάνει είσοδο με τους κωδικούς του ο υπόχρεους, ενημερώνεται ότι «πριν ξεκινήσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) & Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ), το υπόχρεο πρόσωπο καθώς και η/ο σύζυγος, θα πρέπει, να έχουν προσωπικούς κωδικούς στο σύστημα TAXISnet. Αν κάποια σύζυγος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISnet (διακριτούς από αυτούς του συζύγου), θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται» για την έκδοση κωδικού.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι όποια γυναίκα-σύζυγος (ή το αντίστοιχο μέλος σε ομόφυλα ζευγάρια) δεν έχει κωδικούς Taxisnet, επειδή κατά βάση από το νόμο υπόχρεος στην υποβολή των δηλώσεων φόρου εισδοήματος Ε1 είναι ο άνδρας-σύζυγος, θα πρέπει να μπει στην διαδικασία να υποβάλει αίτηση και να προσέλθει στην ΔΟΥ για να παραλάβει τον κλειδάριθμο που ταυτοποιεί το πρόσωπο που χρησιμοποιεί τους κωδικούς του.

Έως και πέρυσι, ο ή η σύζυγος του υπόχρεου υποβολής δηλώσεως Πόθεν Έσχες συνυπέγραφε στο τέλος χειρόγραφα την δήλωση. Από φέτος πρέπει να μπει με ξεχωριστούς κωδικούς για να δώσει την τελική έγκριση, πριν την υποβολή της δήλωσης που συμπλήρωσε ο υπόχρεος.

Ταλαιπωρία

Έτσι δεν θα είναι λίγες οι σύζυγοι που θα χρειαστεί ακόμα και να ταξιδέψουν –αν πχ κατοικούν σε χωριά ή σε νησιά και η εφορία τους βρίσκεται μακριά ή σε άλλο νησί- για να παραλάβουν κλειδάριθμους. Και η μαζική μετακίνηση αυτή πρέπει να γίνει μέσα στον χειμώνα ενώ θα μπορούσαν, αν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, να το έχουν πράξει ήδη νωρίτερα ή σε κάποια άλλη ευκαιρία και όχι «επί τούτου», επειδή δηλαδή «τρέχουν» ήδη οι προσθεσμίες υποβολής των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καψόνια» στις συζύγους υπόχρεων για το Πόθεν Έσχες"

ΣτΕ: Σενάρια αναβολής της αυριανής διάσκεψης για τις άδειες μετά την ασθένεια δικαστή

Νέα, απρόσμενη διάσταση προσλαμβάνει το φλέγον θέμα της διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς εκφράζονται σενάρια, φόβοι και ανησυχίες λόγω της ξαφνικής νοσηλείας, στην εντατική νοσοκομείου, του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

Το γεγονός της ασθένειας του κ. Βώρου, ο οποίος συμμετείχε στην επίμαχη διάσκεψη, από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχουν ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μπορούν -κατ' αρχήν- να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε, αφού για το σκοπό αυτό είναι και αναπληρωματικοί.

Διευκρινίζεται ότι η ασθένεια του κ. Βώρου είναι γεγονός και δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Όμως, τα σενάρια μετά τις τελευταίες εξελίξεις πυροδοτούν ένα αρνητικό κλίμα.

Όπως έλεγαν έμπειροι δικαστές, δεν αποκλείεται να τεθούν και άλλα ζητήματα κατά την έναρξη της αυριανής διάσκεψης (εκτός των καθαρά νομικών), έτσι ώστε να οδηγηθεί σε επ' αόριστον αναβολή. Άλλοι, δε, κάνουν ένα ακόμα βήμα και δεν αποκλείουν την επανασυζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο και φυσικά την επάνοδό της σε μηδενικό χρονικό σημείο.

Μάλιστα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα για τον δικαστή που συμμετέχει στην αυριανή διάσκεψη και ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε σήμερα την διενέργεια έλεγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κ.λπ. στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών το έτος 2014.

Οι ίδιοι δικαστές δεν έκρυβαν τον θαυμασμό τους για το τυχαίο γεγονός να δημοσιοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο (ενώ ήταν από μεγάλο χρονικό διάστημα γνωστά) προσωπικά δεδομένα και ενέργειες του δικαστικού λειτουργού που συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας που εξετάζει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου για τη διενέργεια έλεγχου (πειθαρχικού και ποινικού) σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, αλλά και κάθε άλλου εμπλεκόμενου.

Ο εν λόγω ελεγχόμενος δικαστής, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ.

Όπως όλα δείχνουν, η αυριανή διάσκεψη θα είναι καθοριστική τόσο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών όσο και για το κύρος του ΣτΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Σενάρια αναβολής της αυριανής διάσκεψης για τις άδειες μετά την ασθένεια δικαστή"

Συστήνεται "Γραμματεία Ρομά" από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Tην πρόθεση της Πολιτείας να συστήσει Γραμματεία Ρομά ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανοίγοντας τις τριήμερες εργασίες της διάσκεψης για την ενίσχυση της συμμετοχής των Ρομά στα συμβουλευτικά όργανα λήψης αποφάσεων και στην πολιτική ζωή, με έμφαση στις γυναίκες και τους νέους.

Ο υπουργός συνεχάρη τους Ρομά για την απόφασή τους να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να προχωρήσουν στη σύσταση Συνομοσπονδίας. Επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η απόφασή τους να συμμετέχουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με συλλογικά όργανα, τονίζοντας ότι τώρα η Πολιτεία θα είναι παρούσα και θα τους αντιμετωπίσει διαφορετικά. Όπως εξήγησε, "δεν μπορεί η Πολιτεία να μην υιοθετήσει διαφορετικό τρόπο, απέναντι σε ομάδα ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη θέση τους κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας. Είναι μεγάλη η υπέρβαση των ανθρώπων να ξεφεύγουν από τις αδυναμίες τους και να διεκδικούν μία θέση".

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμα, ότι με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου γίνεται προσπάθεια να διευκολυνθεί η πρόσληψη Ρομά στους ΟΤΑ, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να ξεκινήσει με τους ΟΤΑ την αναβάθμιση των χώρων κατοικίας και όπως επεσήμανε στόχος είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, ως το 2019. Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, ανέφερε, θα γίνει προσπάθεια για ρύθμιση των αδειοδοτήσεων, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες ένταξης των παιδιών Ρομά στα σχολεία.

Τη διάσκεψη συνδιοργανώνουν το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Την Τρίτη η διάσκεψη θα συνεχιστεί στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα και την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συστήνεται "Γραμματεία Ρομά" από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή"

ΣτΕ: Δεν φορολογείται η πώληση μετοχών αν είναι ζημιογόνα

Η ζημιογόνα για τον πωλητή, πώληση μετοχών δεν φορολογείται, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και ακύρωσε την επιβολή φόρου 250.000 ευρώ και πρόσθετου φόρου 55.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε Τράπεζα.

Σύμφωνα με την νομοθεσία που ίσχυε το 2009 που ξεκίνησε η επίμαχη οικονομική διένεξη, «φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 5% η πραγματική αξία πώλησης μετοχών ημεδαπών Ανωνύμων Εταιρειών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες μεταβιβάζονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας των μετοχών για την επιβολή του φόρου 5% λαμβάνεται υπόψη και η κατώτατη πραγματική αξία των μετοχών που μεταβιβάζονται».

Μετά την επιβολή του φόρου των 250.000 ευρώ και του πρόσθετου φόρου 55.000 ευρώ η Τράπεζα προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.

Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αρμ. 1896/2016 απόφασή του δέχθηκε τις θέσεις της Τράπεζας, κρίνοντας ότι κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 13 του ΚΦΕ, όπως ίσχυε κατά τη επίδικη χρήση του 2009, ερμηνευόμενης υπό το φως, αφενός, των αναφερόμενων στις αιτιολογικές εκθέσεις των νόμων 2553/1999 και 3522/2006 και, αφετέρου, των διατάξεων των άρθρων 4 και 78 του Συντάγματος, «υπόκειται σε φόρο εισοδήματος η προσαύξηση της περιουσίας που πηγάζει από την πώληση μετοχών ημεδαπών ανώνυμων εταιρειών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ήτοι το κέρδος που προσπορίζεται ο πωλών τις μετοχές από τη μεταβίβαση αυτή, ενόψει της υπεραξίας τους».

Και, συνεχίζει το ΣτΕ, «η επιβολή φόρου εισοδήματος, κατά την εν λόγω διάταξη, προϋποθέτει κερδοφόρα πώληση, είναι δε διάφορο το ζήτημα του τρόπου υπολογισμού και φορολόγησης της σχετικής περιουσιακής προσαύξησης».

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν οι δικαστές, «έπεται ότι, αν η πώληση τέτοιων μετοχών είναι ζημιογόνα για τον πωλητή, δεν γεννάται φορολογική οφειλή, βάσει του άρθρου 13 παρ. 2 του ΚΦΕ, ο δε καταβληθείς φόρος πρέπει είτε να επιστραφεί στον πωλητή είτε να συμψηφιστεί με το φόρο εισοδήματος που αυτός τυχόν οφείλει για την ίδια χρήση».

Τελικά, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε φύλλο ελέγχου φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2010, του προϊσταμένου του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών, κατά το μέρος που με αυτό επιβλήθηκε σε βάρος της Τράπεζας φόρος εισοδήματος 250.000 ευρώ, λόγω πώλησης μετοχών καθώς και πρόσθετος φόρος 55.000 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Δεν φορολογείται η πώληση μετοχών αν είναι ζημιογόνα"

Ο ΟΑΣΑ προσέλαβε μουσικό επιμελητή για λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό -3.900 ευρώ η αμοιβή του

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στον ΟΑΣΑ προσελήφθη μουσική επιμελήτρια με σκοπό να επιμεληθεί τη μουσική που θα ακούγεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν διαθέτουν ηχοσυστήματα. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι Συνδικαλιστές του Οργανισμού στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha, η νέα σύμβουλος επί θεμάτων μουσικής, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από την επιλογή της μουσικής, η μουσική επιμελήτρια του ΟΑΣΑ ανέλαβε και το σχεδιασμό και προετοιμασία προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων/δράσεων σε χώρους του Μετρό και άλλους δημόσιους χώρους καθώς και την προετοιμασία/σχεδιασμό της δράσης «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο».

Το κόστος των παραπάνω υπηρεσιών ανέρχεται σε 3.900 ευρώ και η διάρκεια του έργου ορίζεται ως τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΑΣΑ προσέλαβε μουσικό επιμελητή για λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό -3.900 ευρώ η αμοιβή του "

Οι συμβολαιογράφοι μπλοκάρουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας -Νέα αποχή

Την συνέχιση της αποχής τους σε πανελλαδικό επίπεδο από τους πλειστηριασμούς που αναμένεται να διεξαχθούν μεθαύριο Τετάρτη 19/10, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, μόνο όμως για τις περιπτώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία.

Οπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, θα παρέχονται άδειες για την διεξαγωγή όσων πλειστηριασμών δεν αφορούν την πρώτη κατοικία.

Επίσης, κάθε Δευτέρα Δ.Σ. και Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογράφων θα συνέρχονται για να αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει των προγραμματισμένων για κάθε Τετάρτη, πλειστηριασμών.

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από την Πολιτεία να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας.

Οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να εκθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα των πλειστηριασμών και για την περαιτέρω στάση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συμβολαιογράφοι μπλοκάρουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας -Νέα αποχή "

Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από το υπ. Δικαιοσύνης για τον ανώτατο δικαστικό του ΣΤΕ

Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του zougla.gr σχετικά με τις πράξεις ανώτατου δικαστικού.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αναφέρει:

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από το υπ. Δικαιοσύνης για τον ανώτατο δικαστικό του ΣΤΕ"

Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για αύριο το απόγευμα ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη και σημαντική διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που προσδιορίστηκαν να συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως, η διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, πλέον του ότι διακόπηκε το πρωί μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, διακόπηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, λίγο πριν κλείσει ο πρώτος και βασικός κύκλος των νομικών ζητημάτων και προχωρήσουν οι 31 δικαστές σε ψηφοφορία.

Δηλαδή, δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων, καθώς συνεχώς ετίθεντο νέα παράπλευρα νομικά ζητήματα. Έτσι, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Πάντως, εάν η ψηφοφορία ξεπεράσει το σκόπελο των τριών σημείων, όπως έλεγαν νομικοί, μετά η όλη διαδικασία είναι ένας... μοναχικός περίπατος. Και αυτό γιατί η μη συγκρότηση του ΕΣΡ και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στον υπουργό Επικρατείας δεν μπορεί να ξεπεραστεί, με αποτέλεσμα ο νόμος 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, να κριθεί αντισυνταγματικός.

Πάντως, δικαστές που γνωρίζουν καλά τον χώρο του ΣτΕ, έλεγαν στο protothema.gr ότι, την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση έστειλε φάκελο στην Ολομέλεια με τους νομικούς ισχυρισμούς της για το δεύτερο στάδιο της διασκέψεως, δηλαδή αφότου ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων.

Οι ίδιοι δικαστές έκαναν λόγο και πάλι για εσωτερική ενημέρωση της κυβέρνησης ως προς την πορεία της διασκέψεως μέσα από το ΣτΕ, ενώ παράλληλα επισήμαναν ότι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου είναι ότι η διάσκεψη θα ξεπεράσει τους πρώτους τρεις σκοπέλους και θα προχωρήσει στο συνταγματικό σκέλος.

Ακόμη, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι η όλη προσπάθεια της περασμένης Παρασκευής να μην ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ανάγεται στη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των τεσσάρων υπερθεματιστών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες"

«Οχι» από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των νομών Έβρου-Ροδόπης

Τον προβληματισμό και την αντίθεσή του στην απόφαση δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων στη Μέστη, μεταξύ των Νομών Ροδόπης και Έβρου, καταθέτει με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Με αφορμή την πρόσφατη κοινοποίηση από την Εγνατία Οδό ΑΕ, της δημοσίευσης δημοπράτησης του έργου κατασκευής των σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων, προϋπολογισμού 6.900.000 ευρώ, ο κ. Λαμπάκης εκτιμά πως με την επιβολή διοδίων ανάμεσα τους Νομούς Έβρου και Ροδόπης, δημιουργείται αρνητικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σημειώνει στην εν λόγω επιστολή, ότι με τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων «καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση ανθρώπων μέσα στη Θράκη, ιδιαίτερα των αδυνάμων, που είναι φυσικά οι περισσότεροι».

Επιβαρύνονται τα μεταφερόμενα εμπορεύματα και οι ζωοτροφές με μεγαλύτερο κόστος «στην πιο φτωχή περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας», ενώ δημιουργούνται «..διαχωριστικές γραμμές στη Θράκη, στοιχείο αρνητικό ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά» και επιβαρύνεται ο πολίτης επιπλέον «ενώ επίκειται μεταβίβαση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας έναντι τμήματος που μάλλον δεν δικαιολογεί τη δημιουργία και άλλων σταθμών διοδίων για να γίνει πιο δελεαστικό το προς διάθεση προϊόν».

Αντιπροτείνει, στην περίπτωση που το υπουργείο θεωρεί πως «υπάρχει απόλυτη ανάγκη ή επιβάλλεται ενδεχόμενα από μνημονιακή ανάγκη ή άλλη παρεμφερή, η δημιουργία στη Θράκη κι άλλου σταθμού διοδίων, ο νέος σταθμός να μετατοπισθεί στα σύνορα των Κήπων».

Σημειώνεται πως πέραν της επιστολής προς τον υπουργό Μεταφορών, ο κ. Λαμπάκης κάλεσε σε διαμαρτυρία το σύνολο των φορέων και βουλευτών των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, από κοινού με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους «προς αποτροπή της κατασκευής και λειτουργίας σταθμού διοδίων στη Μέστη, που θα σφραγίσει με την υφιστάμενη αδράνεια στην οικονομία, την οικονομική καταστροφή των Θρακιωτών και της Αγοράς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των νομών Έβρου-Ροδόπης"

Ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες 75 ασθενοφόρα στην Αττική -Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Στοιχεία για την «ελλιπή επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ» παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών -υψηλός μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων και διανυθέντων χιλιομέτρων». Κατά μέσο όρο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα και «λόγω έλλειψης χρημάτων μένουν ασυντήρητα» και κάνει λόγο για «επικίνδυνες διακομιδές».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα. «Πολλές ορεινές και νησιωτικές περιοχές δεν διαθέτουν κάλυψη με ασθενοφόρα», τονίζει ενώ, όπως προσθέτει «στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, τα δύο εξ αυτών καινούργια (αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια). Οι τρεις διαθέσιμοι οδηγοί του Κέντρου Υγείας κινούν ένα παλαιότερο, σε καλή κατάσταση και τα δύο καινούργια είναι κλειδωμένα σε ένα προσωρινό γκαράζ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «στον νομό Αττικής 75 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες, ενώ ο προαύλιος χώρος στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ έχει μετατραπεί σε "νεκροταφείο" ασθενοφόρων οχημάτων. Στον νομό Θεσσαλονίκης 18 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά 22-23 ασθενοφόρα, ενώ με βάση τον πληθυσμό θα έπρεπε να είναι τα διπλάσια».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου «18 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες και 5-10 ασθενοφόρα στα συνεργεία καθημερινά. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα 20-21 ασθενοφόρα, ενώ θα έπρεπε να είναι τα τριπλάσια. Στη Θεσσαλία 17 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα, τα 6 από αυτά είναι για απόσυρση. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη τη Θεσσαλία 21-22 ασθενοφόρα, θα έπρεπε με βάση τον πληθυσμό και την έκταση να είναι τα τριπλάσια».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες 75 ασθενοφόρα στην Αττική -Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ "

Τι πραγματικά είπε ο Ερντογάν για Θράκη, Κύπρο και Θεσσαλονίκη

Διαφορετική διάσταση από αυτή που έδινε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ  έχουν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού στα λόγια του δεν υπάρχει η επίμαχη λέξη «δημοψήφισμα», που αναφερόταν στο τηλεγράφημα που μετέδωσε το Πρακτορείο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα. 

 Ο Ερντογάν μιλώντας για «τα σύνορα της καρδιάς μας» (σ.σ.των Τούρκων) εμφανίσθηκε να έχει μιλήσει για δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες της Θράκης πού θέλουν να ανήκουν. 
Τα όσα μεταδόθηκαν προκάλεσαν πολιτική θύελλα, με το υπουργείο Εξωτερικών να αντιδρά σε υψηλούς τόνους, ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να καταδικάσουν τις φερόμενες τοποθετήσεις Ερντογάν. 

Ωστόσο, η εικόνα είναι διαφορετική, αφού ο Ερντογάν δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «δημοψήφισμα». Στον Τούρκο πρόεδρο αποδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο, σχόλιο του τουρκικού τύπου. Η μεγαλειώδης γκάφα, έγινε αντιληπτή με περίπου πέντε ώρες καθυστέρηση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Είδησεων, οπότε και εκδόθηκε η διόρθωση. Το ΑΠΕ έκανε γνωστό ότι μετά το «τραγικό λάθος» απολύει και τον ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή.


Δείτε το αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ: 

Η «διόρθωση» από το ΑΠΕ
Το ΑΠΕ -ΜΠΕ αναγνώρισε τη γκάφα του και στις 18.28 το απόγευμα προχώρησε σε διόρθωση:







Οι δηλώσεις Ερντογάν στη σελίδα της τουρκικής προεδρίας
Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, έχουν ως εξής: 

«Η Τουρκία δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες όλους τους καταπιεσμένους και τα θύματα και ποτέ δεν άφησε τους ομοεθνείς της μόνους», τόνισε ο πρόεδρος Ερντογάν και πρόσθεσε: "Τα φυσικά σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Εμείς, βέβαια, εκφράζουμε το σεβασμό μας για τα φυσικά σύνορα, αλλά δε μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε θα το επιτρέψουμε. Κάποιοι μας ρωτούν “γιατί ενδιαφέρεστε για το Ιράκ, γιατί ενδιαφέρεστε για τη Συρία”. Μας ρωτούν “γιατί νοιάζεστε για την Γεωργία, την Ουκρανία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ, τα Βαλκάνια, τη Βόρειο Αφρική”. Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να επεκταθούν. Πάντως, παρατηρείστε ότι κανείς δεν ρωτά τις χώρες που έρχονται σε εμάς από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων “τι δουλειά έχετε εκεί”. Κανένα από αυτά τα μέρη για τα οποία μας ρωτούν “τι δουλειά έχετε εκεί” δεν είναι ξένα σε εμάς. Σας ρωτώ για την Ριζούντα, αγαπητοί μου αδελφοί. Πώς είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε την Ριζούντα από το Μπατούμι; Πώς μπορούμε να σκεφτούμε την Ανδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη ή το Κάρτζαλι; Πώς μπορείτε εσείς να θεωρήσετε ότι το Γκαζιαντέπ και το Χαλέπι, το Μαρντίν, τη αλ-Χασάκα, ή τη Σύρτη και τη Μοσούλη ότι είναι μέρη που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο; Βλέπετε κάτι από εμάς σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, μεταξύ της επαρχίας Χατάι και του Μαρόκου. Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη ενός από τους προγόνους μας σε κάθε βήμα σας (κατά τα εδάφη που εκτείνονται) από τη Θράκη στην Ανατολική Ευρώπη». 

Ο Απ. Δοξιάδης

Το γεγονός ότι η είδηση που μεταδόθηκε από το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το ΑΠΕ- ΜΠΕ απέχει από αυτά που στην πραγματικότητα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, επισήμανε με ιδιαίτερα δηκτική ανάρτησή του στο facebook ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. 

Η ανάρτησή του έχει ως εξής: «Φίλες και φίλοι σοβαροί δημοσιογράφοι (όσες και όσοι είστε σοβαροί, εννοώ) παρακαλώ προσέξτε ιδιαίτερα το παρακάτω: Το θέμα με την είδηση περί Ερντογάν είναι πολύ σοβαρότερο από ότι νόμισα αρχικά, αλλά αφορά αποκλειστικά την ανευθυνότητα του ρεπορτάζ, του ΑΠΕ/ΜΠΕ και όσων αποφάσισαν να το ακολουθήσουν. Μιλώντας με πολύ σοβαρούς ανθρώπους, και άριστους γνώστες της Τουρκίας, της γλώσσας και πολιτικής, συνειδητοποίησα τα εξής: Μεταφράζοντας από μια τουρκική εφημερίδα (Huriyet) μας μεταφέρθηκε η είδηση ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα για τη Θράκη (χωρίς να ξεκαθαρίζουν οι δικοί μας αν ήταν ως τωρινό του αίτημα ή περιεχόμενο μιας παλιάς διακήρυξης) ενώ ουσιαστικά μετέφεραν το σχόλιο του αρθρογράφου της εφημερίδας, που ερμήνευε το Misak-ı Milli (Εθνικό Συμβόλαιο) του 1920, και έλεγε εκείνος τι λέει, μάλιστα σε μερικά σημεία ερμηνεύοντας κατά τη δική του άποψη. Η λέξη ῾δημοψήφισμα᾽ δεν αναφέρθηκε πουθενά από τον Ερντογάν, ούτε για τότε, ούτε για τώρα. Η δήλωση του Ερντογάν έγινε, παρεμπιπτόντως, για να δικαιολογήσει την παρουσία τουρκικού στρατού στη Συρία, και την ανάγκη συμμετοχής τους στην επίθεση στη Μοσούλη. 

Αναρωτιέμαι: αυτό έπρεπε να κάτσω να το βρω εγώ; Όχι το ΑΠΕ/ΜΠΕ; Όχι οι δημοσιογράφοι που το αναπαρήγαγαν;»




protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι πραγματικά είπε ο Ερντογάν για Θράκη, Κύπρο και Θεσσαλονίκη"

Κρήτη: Δόση 40 ευρώ σε οικογένεια αγροτών που χρωστούν 1.368.000 ευρώ

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας εξέδωσε προσωρινή διαταγή, για οικογένεια αγροτών δανειοληπτών, με ενήλικα παιδιά, όπου όρισε τη διάσωση του συνόλου της περιουσίας τους από τις Τράπεζες και από τους ιδιώτες, ανακοινώσε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πρόκειται για οικογένεια δανειοληπτών αγροτών, από την περιοχή του Δήμου της Ιεράπετρας και σύμφωνα με τη Ένωση, το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 715.871,25 ευρώ, σε διάφορες Τράπεζες και ιδιώτες, η δε σύζυγος οφείλει 651.828,81 ευρώ σε Τράπεζες. Συνολικά η οικογένεια, οφείλει το ποσό των 1.367.700,06 ευρώ.

Με βάση την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί της ουσίας της υπόθεσης τα εισοδήματα που διαθέτουν είναι:
α) Ο οφειλέτης, 4.997,29 ευρώ ετησίως από αγροτικά εισοδήματα.
β) Η οφειλέτρια έχει αγροτικά εισοδήματα που δεν επαρκούν για την διαβίωση της.

Στα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη περιλαμβάνονται μία κύρια κατοικία 120 τμ, επαγγελματική στέγη 120 τμ σε οικόπεδο 158 τμ και πλήθος αγροτεμαχίων μονοετούς και πολυετούς καλλιέργειας, ενώ η οφειλέτρια έχει κατοικία 16 τμ, οικόπεδο 70 τμ με ποσοστό συνιδιοκτησίας 18,75 % και αγροτεμάχια.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρόντων διαδίκων, τα επιδειχθέντα έγγραφα, την οικονομική ρευστότητα των αγροτών, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:
1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.
2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των αιτούντων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης.
4) Ορίζει μηνιαία δόση 40 ευρώ για τον σύζυγο, ποσό το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει ορισθεί να συζητηθεί, στις 28-04-2017, για δε την σύζυγο «μηδενικές δόσεις» καθότι το μηνιαίο εισόδημά της, κρίνεται ανεπαρκές για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών της.

Η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας είναι σημαντική, αναφέρει συμπερασματικά, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για την αγροτική οικογένεια, σημειώνοντας ότι είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς η δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία (λόγω μειωμένης ρευστότητας) που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντάς τους στην εν λόγω νομοθεσία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Δόση 40 ευρώ σε οικογένεια αγροτών που χρωστούν 1.368.000 ευρώ "

Ένας χρόνος φυλάκιση για τον Πέτρο Τατούλη και τη στενή του συνεργάτη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.

Την μήνυση έχει καταθέσει η «Ελευθερία» για τον αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού της από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη - Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.

Η σημερινή δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.

Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας χρόνος φυλάκιση για τον Πέτρο Τατούλη και τη στενή του συνεργάτη"

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση.

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτρονική εφαρμογή των μετεγγραφών, το οποίο προέκυψε από την Παρασκευή 14/10 έως την Κυριακή 16/10 και οφειλόταν σε συντήρηση των συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016. Σημειώνεται ότι το σύστημα έχει ήδη επανατεθεί σε λειτουργία από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2016», επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

«Περαιτέρω ενημερώνονται οι εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ (ποσοστό 5%), οι οποίοι εγγράφονται στα ΑΕΙ από την 14η Οκτωβρίου 2016 έως και την 21η Οκτωβρίου 2016, ότι μπορούν, εφόσον έχουν εγκαίρως παραλάβει τους κωδικούς τους από το Τμήμα εγγραφής τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016. Εφόσον δεν ολοκληρωθεί η εγγραφή και η παραλαβή των κωδικών τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016», υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών"

Ούτε ένας υπουργός στα Γιάννενα για τον σεισμό

Ανύπαρκτα -ούτε καν καθυστερημένα- αντανακλαστικά εμφανίζει η κυβέρνηση για τα Γιάννενα, καθώς κανένας από τους αρμόδιους υπουργούς δεν έσπευσε στην περιοχή, η οποία τις τελευταίες δύο ημέρες «χορεύει» στον ρυθμό των Ρίχτερ, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις ζημιές και τα προβλήματα και να δώσει κεντρική καθοδήγηση για την κινητοποίηση των αρμόδιων μηχανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί πρόσφατα -στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου- και με τις καταστροφές από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα, όταν χρειάστηκε πρωθυπουργική εντολή, για να μπουν οι υπουργοί κ.κ. Τόσκας και Σπίρτζης στο ελικόπτερο και να μεταβούν στην περιοχή, προκειμένου να εκτιμήσουν «ιδίοις όμμασι» την έκταση των ζημιών και να προεδρεύσουν σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς.

Καθώς φαίνεται, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ... απορρόφησε όλη την ενέργεια και την προσοχή των αρμοδίων, και έτσι ουδείς φρόντισε να βρεθεί στην Ήπειρο, προκειμένου να επιβλέψει την κατάσταση στην περιοχή μετά τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και τις δονήσεις που ακολούθησαν και την επόμενη μέρα, κρατώντας τους κατοίκους έξω από τα σπίτια τους.

Δείτε εικόνες από τις ζημιές














protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε ένας υπουργός στα Γιάννενα για τον σεισμό"

Eurostat: Σε συνθήκες φτώχειας ζουν ένας στους τρεις Έλληνες

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι).

Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 8,1% και 10,5%.

Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%).

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Σε συνθήκες φτώχειας ζουν ένας στους τρεις Έλληνες"

Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Η Θράκη είναι ελληνική - Αδιανόητη και επικίνδυνη οποιαδήποτε άλλη σκέψη

Πολύ σύντομα -για τους χρόνους αντίδρασης που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό η ελληνική διπλωματία- εκδόθηκε η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στους πρωτοφανείς ισχυρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν για τη «δυτική» Θράκη.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «η Θράκη είναι ελληνική», τονίζει ότι «οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη» και εγκαλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι με την προκλητική συμπεριφορά του «υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα».

Διαβάστε την ανακοίνωση με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον πρόεδρο της Τουρκίας:

«Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς.

Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Η Θράκη είναι ελληνική - Αδιανόητη και επικίνδυνη οποιαδήποτε άλλη σκέψη"

Παράταση για τις 36 δόσεις στη ΔΕΗ ζητούν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Tην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και μία νέα παράταση του προγράμματος διακανονισμού των 36 δόσεων έως το τέλος του έτους, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη και οι βουλευτές επισημαίνουν ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, πρόγραμμα που έχει παραταθεί έως το τέλος Οκτωβρίου 2016. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν, ταυτόχρονα, ότι η ΔΕΗ έχει προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών και σε νοικοκυριά ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά και στην ανάγκη να καθιερωθεί μηνιαίος λογαριασμός, καθώς η αποστολή λογαριασμών ανά δίμηνο στους καταναλωτές δημιουργεί, μάλλον, δυσμενή αποτελέσματα ως προς τη σωστή και συνεπή διαχείριση των οφειλών τους, κυρίως όσον αφορά στους δικαιούχους ΚΟΤ (Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου), οι οποίοι εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ΔΕΗ προχωρά στην αναστολή λειτουργίας κάποιων τοπικών καταστημάτων της, πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου στην ΠΕ Κορινθίας, της Αμαλιάδας στην ΠΕ Ηλείας, της Σαλαμίνας στην ΠΕ Πειραιώς και της Ιεράπετρας στην ΠΕ Λασιθίου και αυτή η απόφαση έχει, ήδη, εγείρει αντιδράσεις από τους πολίτες και τις δημοτικές Αρχές των ως άνω περιοχών.

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Σκουρλέτη να ενημερώσει τη Βουλή, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο για την περαιτέρω βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ. Ειδικότερα, ρωτούν εάν υπάρχει πρόθεση για νέα παράταση του προγράμματος διακανονισμού των 36 δόσεων έως το τέλος του έτους και την καθιέρωση μηνιαίου λογαριασμού. Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο, ώστε να αποφευχθούν εφεξής φαινόμενα καταχρηστικής διακοπής της ηλεκτροδότησης προς νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ποιες ενέργειες θα γίνουν, ώστε να διατηρηθούν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ στις αναφερόμενες περιοχές, καθώς και να ενισχυθούν με περαιτέρω προσωπικό τα κεντρικά κατάστηματα ανά ΠΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών από πλευράς της Επιχείρησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για τις 36 δόσεις στη ΔΕΗ ζητούν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "

Τα 3 βραχυπρόθεσμα μέτρα που εξετάζει ο ESM για την ελάφρυνση του χρέους

Στα τρία στοιχεία που θα περιλαμβάνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο Καλίν Ανεβ Γιάνσε, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και γενικός γραμματέας του ESM και του EFSF, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung.

«Δεν μπορώ να πω παρά πολλά γι' αυτά, επειδή έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά μας και δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι. Είναι μία πολιτική διαδικασία ακόμη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις μεταξύ των μετόχων, τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη», είπε ο Γιάνσε.

Έδωσε όμως το πλαίσιο των μέτρων που εξετάζονται:

«Το πρώτο είναι η εξομάλυνση του προφίλ των αποπληρωμών. Η μέση διάρκεια αποπληρωμής είναι σήμερα 28 χρόνια. Μπορούμε να την αυξήσουμε στα 32,5 χρόνια για να προσαρμόσουμε τις αποπληρωμές και να αποφύγουμε κάποιες μεγάλες αυξήσεις στο προφίλ των αποπληρωμών.

Δεύτερον, εξετάζουμε μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος από τα επιτόκια.

Και τρίτον, είναι η άρση μίας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων το 2017 για ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους», είπε.

Ερωτηθείς αν ο ESM εξετάζει την επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων που εκδίδει, ο Γιάνσε απάντησε: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη το ενεργητικό μας, όταν εξετάζουμε το προφίλ των ωριμάνσεων ή, με άλλα λόγια, θα πρέπει το ενεργητικό και το παθητικό μας να ταιριάζουν μέχρι ένα βαθμό. Το μεγαλύτερης διάρκειας δάνειο μας για την Ελλάδα λήγει το 2059, δηλαδή σε 43 χρόνια. Οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουμε, μας επιτρέπουν να δανειζόμαστε με διάρκεια έως 45 χρόνια. Ωστόσο, επειδή το (μεγαλύτερης διάρκειας) δάνειο για την Ελλάδα είναι στα 43 χρόνια, δεν θα εκδώσουμε πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το πιο μακροπρόθεσμο ομόλογο του ESM είναι 40ετές και πρόσθεσε ότι ο ESM επεκτείνει πρόσφατα το προφίλ των ωριμάνσεων, αξιοποιώντας το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 3 βραχυπρόθεσμα μέτρα που εξετάζει ο ESM για την ελάφρυνση του χρέους"

Διεκόπη για τον Νοέμβρη η δίκη για το μέγα σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών του ΕΣΥ

Για την 1η Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών του ΕΣΥ από την εταιρεία «DePuy» θυγατρική της «Johnson@Johnson», καθώς ένας από τους 24 κατηγορούμενος δεν εκπροσωπούνταν στο δικαστήριο από συνήγορο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση - το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο δωροδοκίας στο χώρο της υγείας - περιγράφεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες σε πολυσέλιδο βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο το protothema. gr.

Με το βούλευμα (343/2016) παραπέμπονται να δικαστούν για κατηγορίες που επισύρουν ακόμη και ισόβια, 24 συνολικά κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους «βαριά» ονόματα της oρθοπεδικής στο ΕΣΥ, στελέχη της «DePuy» καθώς και Έλληνες που βρίσκονταν πίσω από πλειάδα off shore εταιριών μέσω των οποίων διακινούνταν το μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ.

Έπειτα από χρόνια ερευνών η ελληνική δικαιοσύνη αποτύπωσε σε 2.168 σελίδες του βουλεύματος, το «πάρτι» που είχε στηθεί στις ορθοπεδικές κλινικές 109 δημόσιων νοσοκομείων καθώς και των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ. Η χαρτογραφημένη συνολική μίζα προς γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στα 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημία για το ελληνικό δημόσιο είναι ανυπολόγιστη. Για αυτό το λόγο οι 24 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Από τις έρευνες προέκυψε πως τα ορθοπεδικά προϊόντα της Depuy υπερκοστολογούνταν στην Ελλάδα έως και 35% και από το ποσοστό αυτό, το 20% διατίθεντο στους γιατρούς ως «αμοιβή» για την προτίμηση που έδειχναν στα προϊόντα της εταιρίας και με το υπόλοιπο 15% συντηρούνταν ο μηχανισμός διακίνησης του χρήματος (λογιστές, δικηγόροι κλπ που είχαν ιδρύσει τις εταιρίες off shore).

Όπως προκύπτει, από το βούλευμα για μια τουλάχιστον εξαετία, από το 2000 ως το 2006, στα 109 δημόσια νοσοκομεία της χώρας οι ορθοπαιδικές επεμβάσεις είχαν…απογειωθεί – ομοίως και οι μίζες στους γιατρούς που τις διενεργούσαν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού εγγράφου την αρνητική πρωτιά στις μίζες κατακτά το ΚΑΤ, κατεξοχήν νοσοκομείο αναφοράς για τις ορθοπαιδικές επεμβάσεις: στα χειρουργεία του ΚΑΤ διακινήθηκε η μερίδα του λέοντος του μαύρου χρήματος, σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 10% του συνόλου των μιζών.

Η δίκη και οι έρευνες

Τώρα, στη δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν δεκάδες νομικοί παραστάτες του ελληνικού δημοσίου και νοσοκομείων προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη επικαλούμενη τη ζημία που κατά το παραπεμπτικό βούλευμα υπέστησαν από τη δράση των κατηγορουμένων. Ωστόσο η παράσταση θα δηλωθεί μετά την υποβολή εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης των ενστάσεων ακυρότητας της διαδικασίας.

Η δίκη διεκόπη για την 1η Νοεμβρίου, καθώς το δικαστήριο απέρριψε με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας τα αιτήματα αναβολής τριών εκ των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας πάντως στη σχετική τοποθέτησή τους επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση.

Το έναυσμα για να ξετυλιχθεί η μεγαλύτερη υπόθεση μίζας – για τα ελληνικά δεδομένα- στο πεδίο της υγείας δόθηκε με την κατάθεση στο Γραφείο Σοβαρών Περιπτώσεων Απάτης (SFO) στο Λονδίνο του Ρόμπερτ Τζον Ντουγκάλ, ο οποίος εργαζόταν από το 1993 έως το 2007 στην εταιρία Depuy International και μάλιστα σε υψηλές θέσεις, αντιπρόεδρος πωλήσεων, ανάπτυξης αγορών και στρατηγικών σχέσεων.

Το στέλεχος της Depuy περίγραψε στη βρετανική υπηρεσία την ελληνική πραγματικότητα: «είχα διαπιστώσει ότι η πρακτική της πληρωμής δώρων ή ανταμοιβών σε ορθοπαιδικούς χειρουργούς στο ΕΣΥ σε σχέση με την προμήθεια ορθοπεδικών προϊόντων ήταν ‘ενδημική’. Το ύψος των κονδυλίων που διατίθεντο από όλους τους κατασκευαστές ορθοπεδικών προϊόντων που επέλεγαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα ανερχόταν σε 20% έως 35% επί της αξίας των πωλήσεων προς τους τελικούς χρήστες».

Η Depuy International πωλούσε τα προϊόντα της στο ελληνικό σύστημα υγείας βάσει της από 19/9/1997 συμφωνίας διανομής μέσω της εταιρίας Medec SA, η οποία ανήκε στον κ. Νικόλαο Καραγιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2000 τα προϊόντα της Depuy που διένειμε η Medec SA αντιπροσώπευαν το 26% της αγοράς ορθοπεδικών ειδών στην Ελλάδα. Βάσει άλλης σύμβασης που είχαν υπογράψει οι δύο εταιρίες η Depuy κατέβαλλε προμήθεια 35% για όλες τις πωλήσεις της Medec στην εταιρία Madison Management Limited η οποία επίσης ανήκε στον κ. Καραγιάννη.

Όπως εξηγείται στο βούλευμα «μπορούσε ο κ. Καραγιάννης μετά την αφαίρεση εξόδων και λοιπών δαπανών να καταβάλλει χρηματικά κίνητρα ή άλλα δώρα ανταμοιβές σε χειρουργούς στην ελληνική αγορά προκειμένου να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Depuy». Τα ποσά αυτά, όπως προέκυψε από την αλληλογραφία των εταιριών, αποκαλούνταν με κωδικές ονομασίες όπως «δώρα σε μετρητά» ή «επιχειρηματική εκπαίδευση» ή «επιμόρφωση χειρουργών» ή «προμήθεια συμβούλου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεκόπη για τον Νοέμβρη η δίκη για το μέγα σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών του ΕΣΥ"

Το Δημόσιο διεκδικεί χιλιάδες σπίτια σε 67 δήμους της Αττικής!

Δεν έφτανε ο ΕΝΦΙΑ, οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, οι περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να καταθέτει ενστάσεις και να διεκδικεί την ακίνητη περιουσία χιλιάδων ιδιοκτητών.

Πρόκειται για ιδιοκτησίες που αφορούν πρώην δημόσιες εκτάσεις, είτε δασικές, που απώλεσαν σταδιακά τον χαρακτήρα τους, εντασσόμενες από δεκαετίες σε σχέδια πόλης χωρίς ποτέ να ληφθούν μέτρα προστασίας τους, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, εντός των σημερινών σχεδίων πόλης ( π.χ «Αποικία Βαυαρών» στο Νέο Ηράκλειο) για τα οποία επίσης δεν λήφθηκαν μέτρα. Εκτάσεις που έχουν ανοικοδομηθεί και βρίσκονται εντός σχεδίου, μάλιστα μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα, που αν και αποχαρακτηρίστηκαν ως δασικές, παρέμειναν χαρακτηρισμένες ως δημόσιες.

Συνολικά το Δημόσιο διεκδικεί σήμερα εκτάσεις από 67 «Καποδιστριακούς» δήμους. Από τον Ασπρόπυργο και τους Αγίους Αναργύρους μέχρι το Κορωπί, την Ανάβυσσο, την Παλαιά Φώκαια, το Λαύριο, την Κερατέα, την Βούλα, την Βουλιαγμένη, την Βαρυμπόμπη. Και έπονται κι άλλοι.

Οι ιδιοκτήτες τους υποχρεούνται να προσλάβουν μηχανικούς για τις απαραίτητες αυτοψίες και δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι τις κατέχουν νόμιμα αλλά και δικηγόρους οι οποίοι θα παραστούν στην Επιτροπή Ενστάσεων που είναι υπεύθυνη για να εκδώσει οριστική και αμετάκλητη απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν χρειαστεί οι δικηγόροι θα τους εκπροσωπήσουν και στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να προσβάλουν πιθανή απόφαση υπέρ του Δημοσίου.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές χιλιάδες συστημένα ειδοποιητήρια βρίσκονται στα ταχυδρομεία για να αποσταλούν στους αντίστοιχους παραλήπτες. Ειδοποιητήρια που φέρουν την σφραγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής του υπουργείου Οικονομικών. Στα γραφεία της, στην πλατεία Βικτωρίας έχει στηθεί δίχως υπερβολή μια μικρή φάμπρικα παραγωγής αυτών των εγγράφων.

Μόνο για το 2015 περισσότερα από 20.000 επιστολόχαρτα έχουν σταλεί μέσω ταχυδρομείου με την «λυπητερή» να χρεώνεται στα ταμεία του υπουργείου. Περίπου 15.000 ευρώ για τα έξοδα αποστολής και του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε ήταν το κόστος που βάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μαζί και μια αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου ιδιοκτήτη ακινήτου.
Όσο τραγικό και αν ακούγεται, υπήρξε, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας, Ευαγγελίας Κουφού, περιστατικό στη Νέα Ιωνία όπου ιδιοκτήτης ακινήτου μη μπορώντας να πιστέψει όσα διάβαζε στο χαρτί που μόλις είχε φτάσει στην πόρτα του, δηλαδή, ότι το κράτος ερχόταν να διεκδικήσει το σπίτι του, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Είναι γεγονός, παραδέχονται οι άνθρωποι της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου, ότι τα ειδοποιητήρια που παραλαμβάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τα οποία το Δημόσιο εγείρει ενστάσεις επί της κυριότητας των ιδιοκτησιών τους, έχουν προκαλέσει τουλάχιστον αναστάτωση στους χιλιάδες παραλήπτες.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, η πλειονότητα των αποφάσεων των επιτροπών δεν δικαιώνουν το Δημόσιο, όμως οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται ψυχολογικά και οικονομικά από την όλη διαδικασία, όπως επισημαίνουν.

Ξεσηκώθηκε η Βαρυμπόμπη

Οι επιστολές του …τρόμου έφτασαν από την προπερασμένη βδομάδα και στην Βαρυμπόμπη προκαλώντας σύγχυση και πανικό στις πιο ευπαθείς ομάδες.
Διαβάζοντας λοιπόν οι κάτοικοι και δη οι ηλικιωμένοι ότι τα χωράφια μέσα στα οποία έχουν χτίσει με τις οικονομίες μιας ζωής, «είναι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο πόλης και ενώ απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα, δεν έπαψαν ποτέ να είναι δημόσια κτήματα εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές», το λιγότερο που χρειάστηκαν για να συνέλθουν ήταν …υπογλώσσια.

Και μπορεί οι καμπάνες του χωριού να μην σήμαναν, όμως η κινητοποίηση των κατοίκων ήταν άμεση. Ο πρόεδρος του οικισμού και δικηγόρος Φιλόλαος Νικολόπουλος οργανώνει τους κατοίκους απέναντι στις ορέξεις του υπουργείου Οικονομικών, καλώντας σε συνάντηση και τις 200 οικογένειες που ζουν στην Βαρυμπόμπη την Τετάρτη το απόγευμα στο καφέ Ίωνες στη πλατεία.
Επικαλούμενος τη νομική του ιδιότητα θα τους συμβουλεύσει ώστε να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες κατά των αξιώσεων του Δημοσίου.

Ο κ. Νικολούζος Αναστάσιος, κάτοικος Βαρυμπόμπης πιστεύει όπως λέει στο protothema.gr ότι οι ενστάσεις στις οποίες προχωρά το Δημόσιο εναντίων τους δεν είναι παρά ένα τέχνασμα για την είσπραξη χρημάτων.

«Όταν αγόρασα και έχτισα το σπίτι μου στη Βαρυμπόμπη υπήρχε αν θυμάμαι καλά άλλο ένα σπίτι. Ήμουν από τους πρώτους. Όταν μας ήρθε αυτό το χαρτί πίστεψα πως το κράτος για ακόμη μια φορά προσπαθεί από κάπου να βγάλει χρήματα. Όλα τα χαρτιά όμως που έχω αποδεικνύουν πως τόσο εγώ όσο και όλοι οι κάτοικοι εδώ στη Βαρυμπόμπη που τα σπίτια τους είναι εντός σχεδίου πόλεως ήμαστε νόμιμοι και δεν μπορεί το δημόσιο να διεκδικήσει τις περιουσίες μας. Το Κτηματολόγιο έχει δεχθεί τα χαρτιά μας, έχουμε πληρώσει τους φόρους μας και τον ΕΝΦΙΑ και απλά θεωρούμε πως πάλι ψάχνουν να βρουν χρήματα».

Ο κ. Νίκος Σπανάκης, πρόεδρος του εξωραϊστικου συλλόγου της Βαρυμπόμπης λέει με τη σειρά του: «Το οικόπεδο το αγόρασα από μια κτηματική εταιρεία με την επωνυμία «Κτηματική Τατοϊου». Το αγόρασα το 1971. Έβγαλα άδεια, έχτισα το σπίτι και από τη δεκαετία του 1970 μένουμε εδώ. Και στις 29 Σεπτεμβρίου μας ήρθε αυτό το χαρτί από το υπουργείο Οικονομικών που ουσιαστικά μας λέει ότι το δημόσιο διεκδικεί τις περιουσίες μας. Ο κόσμος εδώ αναστατώθηκε και αγωνιά γιατί ενώ ξέρει πως έχει τα σπίτια του νόμιμα τόσα χρόνια, εν τούτοις κανείς δεν γνωρίζει τι θέλει το κράτος να κάνει με αυτά τα χαρτιά που στέλνει. Έρχεται το κράτος δηλαδή να μου πει μετά από πενήντα χρόνια που ζω εδώ πως η περιουσία μου δεν μου ανήκει»!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Δημόσιο διεκδικεί χιλιάδες σπίτια σε 67 δήμους της Αττικής!"

Στο μικροσκόπιο τα δάνεια των κομμάτων μετά τις αναφορές Στουρνάρα στη Βουλή

Νέο κεφάλαιο φαίνεται να ανοίγει στην πολύκροτη υπόθεση των συνθηκών δανειοδότησης των κομμάτων, με την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου να ζητήσει τα πρακτικά με την τοποθέτηση που έκανε στην Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν η υπόθεση μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο και αν μπορούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, εφόσον προκύψουν για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η πολύκροτη αυτή υπόθεση – που συνολικά αφορά σε δάνεια άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 50 τραπεζικά στελέχη και τουλάχιστον 10 πολιτικά πρόσωπα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – είχε αρχειοθετηθεί μετά την τροπολογία την Άνοιξη του 2013. Τα δάνεια χορηγήθηκαν το διάστημα 2000 – 11.

Αρχικά την υπόθεση είχαν ερευνήσει οι πρώην οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι το 20013 είχαν καλέσει τους άλλοτε διευθυντές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε εξηγήσεις, πλην όμως ελάχιστο διάστημα αργότερα με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης – και η οποία ψηφίστηκε από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - οι εισαγγελείς αναγκαστικά αρχειοθέτησαν τη σχετική δικογραφία.

Η επίμαχη τροπολογία που έδεσε, τότε, τα χέρια των εισαγγελέων απάλλασσε από τυχόν ποινικές ευθύνες τις διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια ύψους 270 εκατ. ευρώ σε κόμματα, αλλά και άλλα δάνεια σε ιδρύματα και ΜΚΟ. Να σημειωθεί ότι από τα 270 εκατ., τα 250 εκατ. έχουν καταλήξει στα ταμεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τα περισσότερα (περί τα 200 εκατ.) ήταν από την Αγροτική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, τα κόμματα είχαν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες Αγροτική , Marfin Egnatia Bank, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Οι αναφορές Στουρνάρα

Τώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος το 2013 ήταν υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, ανέφερε πως η επίμαχη τροπολογία που έδινε ασυλία στα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια, δεν αφορούσε τα κόμματα. «Δεν την έχω υπογράψει εγώ (σ.σ. τη τροπολογία). Μπήκε από βουλευτές την τελευταία στιγμή και είναι εκ του περισσού. Αλλά, δεν αφορά σε δάνεια στα κόμματα, διότι τα κόμματα δεν ανήκουν στην γενική κυβέρνηση» ήταν τα λόγια του κ. Στουρνάρα στη Βουλή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο μικροσκόπιο τα δάνεια των κομμάτων μετά τις αναφορές Στουρνάρα στη Βουλή"

Τροπολογία Τσακαλώτου - Σταθάκη- Σπίρτζη για τον ΟΤΕ

Τροπολογία για την αλλαγή διατάξεων της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telecom μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσαν στην Βουλή οι υπουργοί Ε. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης.

Η τροπολογία προβλέπει:

- συμφωνείται από τα Μέρη η τροποποίηση του άρθρου 21 της Συμφωνίας Μετόχων και ειδικότερα ορίζεται ότι εφεξής, καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα Συμφωνία δεν θα απαιτεί περαιτέρω ενέργειες για την ισχύ της, πλην του εγγράφου τύπου που υπογραφεται προσηκόντως από τα Μέρη (σ.σ. σήμερα προβλέπεται η κύρωση τυχόν τροποποιήσεων κλπ με νόμο)

- Τίθενται οι όροι για την ισχύ της προς κύρωσης Συμφωνίας καθώς και οι συνέπειες από την μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας (30/10/2016)

- Προβλέπονται αμοιβαίες διαβεβαιώσεις που παρέχουν τα Μέρη μεταξύ τους, τροποποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας κλπ»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία Τσακαλώτου - Σταθάκη- Σπίρτζη για τον ΟΤΕ"

Φίλης: Το ότι πήρα πολλούς σταυρούς στο Συνέδριο σημαίνει ότι η Αριστερά θέλει διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους

Η πολιτεία δεν έχει υποχωρήσει στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι η πολιτεία είναι αυτή που αποφασίζει.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον Real FM, εκτός από το μάθημα των θρησκευτικών όπου έκανε σαφές ότι η πολιτεία δεν συναποφασίζει με κανέναν, απέδωσε τα υψηλά ποσοστά με τα οποία εξελέγη στην Κ.Ε.., στην πεποίθηση του κόσμου της αριστεράς πως πρέπει να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση διαχωρισμού-κράτους.

«Πρώτα-πρώτα δεν θέλουμε κόντρα και δεν είναι κόντρα με την εκκλησία. Είναι διατύπωση διαφορετικών απόψεων στη βάση γνωστών, προγραμματικών, θέσεων δικών μας και στη βάση γνωστών θέσεων της εκκλησίας. Δεν έγινε γι’ αυτό τον λόγο κάποια αντιπαράθεση και πιστεύω ούτε από τη μεριά της εκκλησίας έχει κάποιο τέτοιο χαρακτήρα η διατύπωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Στο ερώτημα αν σε αυτό το πεδίο έχει εκτονωθεί η κατάσταση ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος της Αριστεράς έχει επί χρόνια γαλουχηθεί και πολιτικά πειστεί ότι πρέπει να γίνουν βήματα σε αυτό που ονομάζεται διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Αυτό είναι γνωστό, είναι προγραμματική θέση της Αριστεράς κι εδώ και στην Ευρώπη και παντού, όπου έχει ανέβει αριστερό κόμμα, έχει προωθήσει βήματα. Πρέπει να διευκρινίσουμε τι εννοούμε, ποιοι είναι οι ρόλοι εκατέρωθεν, καμία αντίρρηση. Αυτό το στοιχείο πιστεύω ναι ήταν «παρών» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την υποστήριξη που υπήρξε και προς το πρόσωπό μου, αλλά συνολικότερα στην πορεία ενός αριστερού κόμματος σε συνθήκες διακυβέρνησης. Διότι αυτό είναι το μείζον που συζητήσαμε στο συνέδριο».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει στο θέμα των θρησκευτικών ο κ. Φίλης απάντησε: «Οχι. Δεν έχει υποχωρήσει. Προφανώς, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων θα γίνει εφέτος και θα αξιολογηθούν στο τέλος του χρόνου που θα δοθούν τα νέα βιβλία. Τη χρονιά αυτή το υλικό που συνοδεύει τη διδασκαλία των νέων προγραμμάτων των θρησκευτικών είναι πλούσιο και περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα τα βιβλία τα οποία εμείς, ως κυβέρνηση, διανείμαμε το καλοκαίρι. Αυτό είναι σαφές. Θέλουμε να υπάρξει μία συνεννόηση στο ζήτημα αυτό; Βεβαίως, αλλά η συνεννόηση προϋποθέτει διάλογο και διάλογος έγινε και μπορεί να γίνει και ξανά διάλογος. Δεν σημαίνει αμφισβήτηση του κριτηρίου “ποιος αποφασίζει”. Κι αποφασίζει η Πολιτεία δεν συναποφασίζουμε με κανέναν».

Και τόνισε: «Είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα πλαίσιο σχέσεων που δεν βοηθά ούτε την εκκλησία, ούτε την Πολιτεία. Αν βγούμε από την κρίση και μπορούμε να βγούμε με σταθερά βήματα που αφορούν την οικονομία, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε νοοτροπίες, ιδεολογίες, σχέσεις εξουσίας που προϋπήρχαν της κρίσης και οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κρίση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Το ότι πήρα πολλούς σταυρούς στο Συνέδριο σημαίνει ότι η Αριστερά θέλει διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους "

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» λέει ο Ερντογάν και μιλά για Δυτική Θράκη ακόμη και τη Θεσσαλονίκη

Το νεοθωμανικό του όραμα εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μόνο διάστημα αφότου είχε αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» λέει ο Ερντογάν και μιλά για Δυτική Θράκη ακόμη και τη Θεσσαλονίκη"

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα -Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι

Εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά, από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης, τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους Τσέσνα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή το απόγευμα.

Νεκροί εντοπίστηκαν και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν τρία χιλιόμετρα βόρεια από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε απανθρακωμένους τον 32χρονο χειριστή του μονοκινητήριου και τον εκπαιδευόμενο συγκυβερνήτη. Στην περιοχή σπεύδουν η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ.

Περίπου 19 ώρες μετά την εξαφάνιση του Τσέσνα, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι δύο χειριστές.

Το Τσέσνα είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα. Υπενθυμίζεται πως ο πιλότος του Τσέσνα περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από πλωτό του Λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος στην ακτογραμμή Κιάτου-Ξυλοκάστρου δεν εντόπισαν κάτι από το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Νωρίτερα υπήρξε μία πληροφορία πως στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, ωστόσο δεν ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος, αλλά αποτελούν συντρίμμια παλιαότερου ατυχήματος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα -Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι "

Λαφαζάνης: Ανυπόστατο το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών: Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος από τη Ρωσία

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαψεύδει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ως ανυπόστατο, υποβολιμαίο και τονίζει πως δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ουδέποτε ασχολήθηκε με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία. Μάλιστα κάνει λόγο για προβοκάτσιες και παγίδες που στήνουν κάποιοι και ο ίδιος προειδοποιεί «Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν».

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ
Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία.
Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.
Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ' όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική.
Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.
Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Ανυπόστατο το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών: Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος από τη Ρωσία "

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι έβαλαν πανό στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» [εικόνες]

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προχωρήσει τεχνικοί και δημοσιογράφοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που διαμαρτύρονται για το μαύρο σε κανάλια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) που πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι έφθασαν το πρωί έξω από την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανήρτησαν στην είςοδο ενα πανό που γράφει "Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις", ενώ κόλλησαν και αφίσες που γράφουν "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και "κάτω η χούντα". Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών Star, Mega, Alpha και E.
Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανέβουν στο κτίριο για να κρεμάσουν ενα πανό στον πρώτο όροφο, ωστόσο οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους εργαζόμενους να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου και τους έχουν περιορίσει στην είσοδο. Άνδρες των ΜΑΤ παρακολουθόυν διακριτικά τη συγκέντρωση των εργαζομένων, ωστόσο έχουν λάβει σαφεις εντολές να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έχει ζητήσει να επιδωσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ο προεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης δήλωσε στο iefimerida: "Ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο είπε για σκυλιά που δεν έχουν δόντια, για το σπάσιμο της διαπλοκής, κλπ. Δεν άκουσα ούτε μια κουβέντα για τους εργαζόμενους. Ούτε ένα δάκρυ δεν έχει τρέξει για τους δυο χιλιάδες εργαζόμενους που θα αφήσουν στο δρόμο. Ήρθαμε σήμερα να κάνουμε εναν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσουμε να κρεμάσουμε το πανό στον πρώτο όροφο του γραφείου, ετσι και αλλιώς η κυβέρνηση έχει πει στους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους".
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μαζί τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη κλείσει κανένας τηλεοπτικός σταθμός και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεχνικοί και δημοσιογράφοι έβαλαν πανό στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» [εικόνες] "

«Πρεμιέρα» για τα ηλεκτρονικά Α.Τ. – Πώς θα αποφύγετε τη γραφειοκρατία με ένα κλικ

Η λειτουργία των ηλεκτρονικών Αστυνομικών Τμημάτων ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, στη διαδικτυακή πύλη portal.astynomia.gr.

Πρόκειται για 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους πολίτες, καθώς θα κερδίσουν χρόνο στην εξυπηρέτησή τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα αναρτήθηκαν πιλοτικά οι πρώτες δράσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αστοχίες και να θωρακιστεί το ηλεκτρονικό σύστημα.

Στόχος των e-Τμημάτων είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η κατάργηση της έντυπης επεξεργασίας, ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση των διαδικασιών, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμεύεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών που απασχολείται με την γραφειοκρατική δουλειά για απλά θέματα πολιτών, που ταλαιπωρούνται για μέρες προκειμένου να λάβουν πολυπόθητα έγγραφα και υπηρεσίες.

Από τις 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι 25 απευθύνονται σε πολίτες και οι έξι σε φορείς. Για την υποβολή των αιτημάτων των υπηρεσιών απαιτείται ταυτοποίηση των αιτούντων μέσω Taxisnet με χρήση των σχετικών κωδικών. Για τις άλλες διαδικασίες που αφορούν καταγγελίες Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (E-Crime) καθώς και αιτήσεις που αφορούν διαδικασίες ασύλου αλλοδαπών-ομογενών (E-tap) απαιτείται η εισαγωγή κωδικού επιβεβαίωσης (Captcha).

Οι πρώτες 31 δράσεις

Οι διοικητικές διαδικασίες ανά έργο αφορούν πέντε ηλεκτρονικές αιτήσεις E-tap για:


1. Έκδοση άδειας εισόδου αλλοδαπών στη χώρα
2. Διαγραφή από τα αρχεία ασφαλείας λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης αθώωσης
3. Εθελοντική προ-εγγραφή ηλεκτρονικής αναγνώρισης του πολίτη για συναλλαγές με το δημόσιο
4. Γνωστοποίηση καταχώρησης στο Σύστημα Πληροφορικών ΣΕΝΓΚΕΝ
5. Βεβαίωση δακτυλοσκόπησης

Ακολουθούν 14 αιτήσεις ψηφιοποίησης για:

1. Άσκηση επαγγέλματος Αργυραμοιβού
2. Άσκηση επαγγέλματος Κλειθροποιού
3. Χορήγηση άδειας εργασίας προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας
4. Χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικών όπλων
5. Χορήγηση άδειας οπλοφορίας για προστασία
6. Έκδοση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου
7. Αίτηση (από φορέα) ποινικής κατάστασης πολίτη για εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
8. Αίτηση (από φορέα) ποινικής κατάστασης πολίτη για χρήση στο Δημόσιο
9. Αίτηση (από φορέα) χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων
10. Αίτηση (από φορέα) χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου πολίτη
11. Αίτηση (από φορέα) χορήγησης αντιγράφου ποινικής κατάστασης πολίτη για νόμιμη χρήση οπλοφορίας
12. Αίτηση (από φορέα) χορήγησης αντιγράφου ποινικής κατάστασης πολίτη για νόμιμο εμπόριο εκρηκτικών υλών
13. Χορήγηση αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων
14. Χορήγηση αντιγράφων εγγράφων Βιβλίου Αδικημάτων και Συμβάντων (Β.Α.Σ.)

Άλλες 12 αστυνομικές υπηρεσίες αφορούν τις καταγγελίες E-Crime για:

1. Απατηλές διατραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου
2. Περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας
3. Οικονομικές ζημιές στο πλαίσιο του εμπορίου μέσω διαδικτύου
4. Παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης
5. Εντοπισμό χρηστών διαδικτύου που εκφράζουν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν
6. Εντοπισμό παιδόφιλων στο διαδίκτυο, προς προστασία των ανήλικων χρηστών
7. Διάπραξη απόπειρας απάτης ή τετελεσμένης απάτης (νιγηριανές απάτες)
8. Υποκλοπές προσωπικών δεδομένων και διοχέτευσή τους στο διαδίκτυο
9. Διερεύνηση υποθέσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
10. Ηλεκτρονικό εμπόριο διακίνησης ναρκωτικών
11. Έκδοση αντιγράφου Βιβλίου Αδικημάτων και Συμβάντων (Β.Α.Σ.).

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πρεμιέρα» για τα ηλεκτρονικά Α.Τ. – Πώς θα αποφύγετε τη γραφειοκρατία με ένα κλικ"

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για την ALTER EGO

Με αφορμή ανακοίνωση της 14.10.2016 της εταιρείας ALTER EGO αναφορικά με τον έλεγχο πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, ο ΣΚΑΙ απαντά στα «αβάπτιστα» της ενημέρωσης:

Η παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς

Η νεότευκτη εταιρία ALTER EGO ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη αδυνατεί να καταλάβει ότι οι κανόνες της δημοσιότητας ισχύουν για όλους.

Όταν επικαλείται προσωπικά δεδομένα για να μην δημοσιοποιηθούν οι ορθώς βιντεοσκοπούμενες κινήσεις των εκπροσώπων της στους δημόσιους χώρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής δημοπρασίας και ικανοποιείται σε αυτό, όλα είναι καλά.

Όταν επικαλείται προσωπικά και εμπιστευτικά επιχειρηματικά δεδομένα υποδεικνύοντας ποια θέλει να απαλειφθούν από τα πρακτικά της Επιτροπής Ενστάσεων πριν αυτά χορηγηθούν στους ανταγωνιστές της και ικανοποιείται σε αυτό, όλα είναι καλά.

Όταν, όμως, η Επιτροπή Ενστάσεων και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εφαρμόζει, μετά ταύτα, τους ίδιους κανόνες για όλους, τότε η νεότευκτη εταιρία ALTER EGO, διαμαρτύρεται, ολοφύρεται, θρηνεί, αυτοδιαψεύδεται και δυσφημεί.

Δεν πειράζει. Στην πορεία, όσοι προσέρχονται, ως νεωκόροι, στον χώρο της ενημέρωσης, θα μάθουν το πρώτο μάθημα του χώρου αυτού: Πρώτα κρίνεσαι με κανόνες διαφάνειας και μετά, αφού αποδεχθείς αυτήν την διαρκή και ισόβια υποχρέωσή σου, μπορείς να αποπειραθείς να παραστήσεις τον τιμητή των άλλων.

Και θα ακολουθήσει το δεύτερο μάθημα: Ο,τι επικαλείσαι τη μια μέρα οφείλεις να το θυμάσαι και την δεύτερη. Αλλιώς θα μείνεις μεταξεταστέος.

Η ενημέρωση είναι γήπεδο αμφίδρομης δημοσιότητας. Αλλά, ευτυχώς, το γήπεδο αυτό δεν έχει γρασίδι...

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για την ALTER EGO "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news