facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

«Άγνοια» Τσακαλώτου για το ύψος της υποδόσης: «Well... Τι 1,7, τι 1,8 δισ.»!

Ερωτήματα προκαλεί η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Και αυτό, καθώς ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε να μην γνωρίζει το ακριβές ποσό της δεύτερης υποδόσης, ύψους 1.7 δισ. ευρώ και να μην γνωρίζει επίσης πως η εκταμίευση των δύο υποδόσεων θα αποφασιστεί από το ΔΣ του ESM σε δύο εβδομάδες, στις 24 Οκτωβρίου, και δεν θα γίνει τμηματικά.

Εξερχόμενος ο υπουργός δήλωσε πως ήταν ένα «πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα» και τόνισε την «ομόφωνη απόφαση» ολοκλήρωσης των 15 προαπαιτουμένων, που επιτρέπει την εκταμίευση του 1,1 δισ.

Συνέχισε, όμως, λέγοντας πως τεχνικοί λόγοι δεν επέτρεψαν την συλλογή των στοιχείων για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Σεπτεμβρίου και έτσι δεν λήφθηκε απόφαση για εκταμίευση της υποδόσης ύψους... 1,8 δισ. (η οποία στην πραγματικότητα είναι 1,7 δισ.).

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ποσό της δόσης είναι 1,7 ή 1,8 δισ., ο υπουργός απάντησε στα αγγλικά: «Well, 1,7, 1,8, ok?»!

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος φάνηκε να μην γνωρίζει τον χρόνο εκταμίευσης των υποδόσεων, λέγοντας στη συνέχεια πως, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει να καταβάλει μεγάλες πληρωμές σύντομα, δεν προκύπτει πρόβλημα αν της δοθεί η υποδόση του 1,1 δισ. πριν και η υποδόση του 1,8 δισ. μετά, στις 24 Οκτωβρίου.

Αυτό έρχεται όμως σε αντίθεση με τις δηλώσεις του διευθυντή του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, που, λίγα λεπτά αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, χαιρέτισε την πολιτική απόφαση των υπουργών, αλλά υπενθύμισε πως το ΔΣ του ESM είναι αυτό που λαμβάνει τις αποφάσεις εκταμίευσης και θα συνεδριάσει εκ νέου για την εκταμίευση του 1,1 δισ. και θα λάβει απόφαση για 1,7 δισ. σε δύο εβδομάδες, στις 25 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού:

«Ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση πως η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα 15 προαπαιτούμενα και έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση του 1,1 δισ».

«Υπήρξε συμφωνία πως η Ελλάδα έπραξε πολύ καλά στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά για τεχνικούς λόγους, πέραν της αρμοδιότητάς μας, δεν έχουμε τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Μόλις τα στοιχεία γίνουν διαθέσιμα, η εκταμίευση για το 1.8 δισ. για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αποφασιστεί στις 24 Οκτωβρίου στο EWG».

«Δεν χρειαζόμαστε χρήματα άμεσα, δεν έχουμε να καταβάλουμε μεγάλες πληρωμές σύντομα, άρα, αν το 1,1 δισ. μας δοθεί πριν και το 1,8 στις 24 Οκτωβρίου, είναι δευτερεύον ζήτημα» είπε.

- Ερώτηση δημοσιογράφου: «Είναι 1,7 ή 1.8 δισ;»

- «Well 1,7, 1,8, ok?» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Το χρέος θα συζητηθεί σε επόμενη φάση» κατέληξε.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Άγνοια» Τσακαλώτου για το ύψος της υποδόσης: «Well... Τι 1,7, τι 1,8 δισ.»!"

Προσοχή! Μεγάλη κλοπή βενζίνης στα πρατήρια

Προσοχή! Μεγάλη κλοπή βενζίνης στα πρατήριαΘα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεγάλη κλοπή στα καύσιμα. Κι΄ αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου μία στις έξι αντλίες (14,5%) στην Αττική παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές. Η έρευνα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Μάλιστα υπάρχουν και οι θρασύτατοι κλέφτες που παραδίδουν λιγότερο καύσιμο κατά 9,5% από εκείνο που πληρώνουν η ΙΧήδες.

Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός η κλοπή μεγαλώνει, αφού σε τέσσερα χρόνια υπετριπλασιάστηκε το ποσοστό των πρατηρίων που κλέβουν στην αντλία. Από το 4% ¨πέταξε¨ στο 14,5%.

Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται, είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5%. Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δύο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρείας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Μεγάλη κλοπή βενζίνης στα πρατήρια"

Νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες"Βροχή" πέφτουν-ανά τακτά χρονικά διαστήματα- οι προσφυγές και οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για το διαγωνισμό και της διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Κυβέρνηση για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Σειρά είχαν χθες οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο νέες προσφυγές για το ζήτημα. Η μία προσφυγή κατατέθηκε από 376 εργαζομένους, όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του τηλεοπτικού σταθμού Star, ενώ, η δεύτερη από 630 εργαζομένους (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών, ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς-όπως υποστηρίζεται στις προσφυγές-αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση και κατ΄ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ, χθες συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου) οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη,οι οποίες στρέφονται η μια κατά της άλλης.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, ενώ, αναμένεται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλάριου να προσδιορίσει την ημερομηνία της νέας διάσκεψης για τη συνταγματικότητα ή μή του "νόμου Παππά" για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά την ματαίωση της προηγούμενης η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες"

Στο ΣτΕ η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣτΕΗ αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο συζητήθηκε σήμερα στο Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από σχετική προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και αναμένεται μέσα στο έτος η δημοσίευση της σχετικής απόφασης.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που εκδόθηκαν κατ΄ επιταγή του νόμου 4336/2015 και αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ ζητεί να ακυρωθούν: 1) η από 23.10.2015 και 2) η από 27.10.2015 υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν την σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Η συνδικαλιστική οργάνωση, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι παραβιάζεται σωρεία άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 2, 5, 22, 25 και 106), καθώς πριν την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και τη ψήφιση του εν λόγω νόμου, δεν υπήρξε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ειδική και εμπεριστατωμένη μελέτη από την οποία να προκύπτει ο αριθμός των απασχολουμένων οι οποίοι θίγονται από την επίμαχη ρύθμιση, αλλά ούτε προκύπτει από πουθενά και η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Ακόμη, επισημαίνει η ΑΕΔΥ ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, αφού αιφνιδίως μεταβλήθηκαν επί τα χείρω οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς το κριτήριο της ηλικίας -σύμφωνα με το νόμο- είναι αυθαίρετο και αθέμιτο, αφού προσπορίζει μόνο ταμειακό όφελος και δημοσιονομικούς σκοπούς της Κυβέρνησης.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή οδηγία 2900/78, καθώς εισάγονται δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων με βάση το κριτήριο της ηλικίας.

Η εισηγήτρια της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, επισήμανε ότι πράγματι αυξάνονται σταδιακά από 19.8.2015 έως 1.1.2022 τα όρια ηλικία συνταξιοδότησης των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι από 18.8.2015 είχαν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το κατά περίπτωση ισχύον όριο ηλικίας καταβολής της συντάξεως.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο, η κυρία Μπραίμη, επισήμανε ότι οι Ελληνικές αρχές ανέλαβαν τη δέσμευση να καταργήσουν σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και τις δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης, προσαρμόζοντας σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, το αργότερο μέχρι το 2022 ή στην ηλικία των 62 ετών και σε 40 έτη εισφορών, που θα ισχύει για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (εκτός τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και της μητέρες που έχουν παιδιά με αναπηρία).

Η δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ όσο και ο συνήγορος του Δημοσίου ανάπτυξαν τους αντίθετους νομικούς ισχυρισμούς τους.
Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο"

Το Eurogroup «έσπασε» στα δύο τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Σε δύο δόσεις θα εκταμιευτούν τα 2,8 δισ. ευρώ, καθώς, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος της συνεδρίασης του Eurogroup, για τεχνικούς λόγους η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup και ανέφερε πως ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων.

«Η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Ευ. Τσακαλώτος. Ο ίδιος εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, η Ελλάδα υιοθέτησε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τον τομέα ενέργειας καθώς και σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση των τραπεζών, την ανεξάρτητη υπηρεσία εσόδων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει πως το Eurogroup χαιρετίζει την περαιτέρω πρόοδο στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, προσθέτοντας πως ο διορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων του προέδρου και του διευθύνοντος Συμβούλου αποτελεί «προτεραιότητα», προκειμένου να καταστεί το ταμείο πλήρως λειτουργικό πριν από το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Για το σκοπό αυτό, χαιρετίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία διορισμού θα είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για το Ταμείο έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης ανεξαρτησία και ο επαγγελματισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πως τα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης θα είναι σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

«Η εφαρμογή των ορόσημων ανοίγει το δρόμο για το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM να εγκρίνει την εκταμίευση των 1,1 δισ. ευρώ από τη δεύτερη δόση για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 1,7 δισ. που συνδέονται με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η ανακοίνωση αναφέρει πως «το Eurogroup αναγνωρίζει ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση της εκκαθάρισης των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο», σημειώνοντας ωστόσο, πως για την έγκριση της εκταμίευσής τους είναι αναγκαία και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου τα οποία θα είναι διαθέσιμα αργότερα τον Οκτώβριο. «Η θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στην Ελλάδα, θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση από τον ESM της απελευθέρωσης των επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του Εurogroup αναφέρει πως τώρα η προσοχή στρέφεται στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καλώντας τις ελληνικές αρχές να την ολοκληρώσουν σε εύθετο χρόνο. Σημειώνει δε πως το Eurogroup χαιρέτισε την πρόθεση των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα, στα μέσα Οκτωβρίου γι’ αυτό το σκοπό.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Το σημερινό Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που πάει στο χρέος, αναγνωρίζοντας ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Το 1,7 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου - Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας. Τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Το 1,7 δισ. ευρώ, λοιπόν, θα εκταμιευθεί στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του ESM, όπου και τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Eurogroup «έσπασε» στα δύο τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ"

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Στο κτίριο του Κεράνη μετακομίζει το ΥΠΟΙΚ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην εργοστασίου Κεράνης στην οδό Θηβών.

Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ορίζονται οι πρώτες υπηρεσίες που θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο και ζητείται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις ενέργειες της μετεγκατάστασης (μεταφορά υλικοτεχνικής υποδομής κά).

Ειδικότερα στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σημειώνεται ότι «μετά την παραλαβή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196-198 στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να μετεγκατασταθούν υπηρεσίες του υπουργείου από μισθωμένα κτίρια».

Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να μεταστεγαστούν σε πρώτη φάση οι ακόλουθες υπηρεσίες (με βάση τα σχετικά έγγραφα) του υπουργείου Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού:

- Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Καρ. Σερβίας 10
- Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Κεντρικές Υπηρεσίες (Καρ. Σερβίας 8)
Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου (Νικήτα 15, Πειραιάς)
Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής (Φερών 24 Κτίριο 1), Κονδυλάκη 1 Κτίριο 2)
- Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)
Κεντρικές Υπηρεσίες (Πειραιώς και Αλκίφρονος)
Περιφερειακή Δ/νση Αττικής- Αιγαίου (Πειραιώς και Αλκίφρονος)
- Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (νεοσύστατη Υπηρεσία)
- Δ.Ο.Υ Νίκαιας – Κορυδαλλού (Θεσπιέων 62, Κορυδαλλός)

Στην απόφαση ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση των παρακάτω κατ’ αρχήν εργασιών:

1. Μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής των Υπηρεσιών (γραφεία, αρχεία, υπολογιστές κλπ), από τα κτίρια στα οποία στεγάζονται σήμερα
2. Φύλαξη του κτιρίου
3. Εγκατάσταση νέου τηλεφωνικού κέντρου για το σύνολο των προς εγκατάσταση Υπηρεσιών ή για τις επί μέρους Υπηρεσίες
4. Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου προσέλευσης-αποχώρησης του προσωπικού
5. Καθαριότητα του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου

«Μετά την οριστικοποίηση της μελέτης χωροθέτησης των επί μέρους υπηρεσιών στο κτίριο από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, θα πρέπει να προβείτε στην ανάθεση και των λοιπών εργασιών (π.χ. σήμανση του κτιρίου, ανάθεση συντήρησης των εγκαταστάσεων του κτιρίου κλπ), οι οποίες είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Δ/νση Διαχείρισης Υπολογιστικών Υποδομών, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να παρέχουν οποιαδήποτε τεχνική συνδρομή απαιτηθεί για την υλοποίηση του γενικότερου έργου της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών στο υπόψη κτίριο» αναφέρεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Στο κτίριο του Κεράνη μετακομίζει το ΥΠΟΙΚ"

Ξεκινούν την Τετάρτη οι μετεγγραφές φοιτητών: Ποια είναι τα κριτήρια, τι δικαιολογητικά απαιτούνται

Την Τετάρτη 12 Oκτωβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή των φοιτητών των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούμενοι ηλεκτρονικής αιτήσεως μετεγγραφής είναι η εξής:
Βήμα 1: Οι δικαιούμενοι ηλεκτρονικής αιτήσεως, για να την υποβάλλουν, θα συνδέονται στο ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα όπου και θα εισάγουν τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν στην πιστοποίησή του λογαριασμού τους, εισάγοντας τον 8-ψήφιο κωδικό που θα λαμβάνουν με sms στο κινητό τηλέφωνο που θα έχουν δηλώσει. Έπειτα, θα επιλέγουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν και θα καταχωρούν τα στοιχεία της μόνιμης κατοικίας των ιδίων ή των γονέων τους. Επιπρόσθετα θα καταχωρούν και το Τμήμα φοίτησης του Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. που φοιτά ή σπουδάζει ο αδελφός ή αδελφή τους. Στο επόμενο στάδιο οι φοιτητές ή σπουδαστές οφείλουν να επιλέξουν, ανάμεσα στους Νομούς όπου ευρίσκονται τα αντίστοιχα Τμήματα με το Τμήμα προέλευσης, εκείνον που είναι πλησιέστερος στον τόπο μόνιμης κατοικίας που δήλωσαν ή στην πόλη που φοιτά ή σπουδάζει ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους, εάν ανήκουν στις κατηγορίες α,β,γ,δ,ε και στ. Εάν ανήκουν στην κατηγορία ζ τα αδέλφια οφείλουν να επιλέξουν τον ίδιο Νομό. Σε καμία περίπτωση ο επιλεγείς Νομός δεν επιτρέπεται να συμπίπτει με αυτόν του Τμήματος προέλευσης. Εάν τα αντίστοιχα Τμήματα είναι περισσότερα του ενός σε ένα Νομό οι φοιτητές ή σπουδαστές θα ιεραρχούν τα προτεινόμενα Τμήματα ανάλογα με την προτίμηση μετεγγραφής τους σε αυτά και θα κατανέμονται στα αντίστοιχα Τμήματα σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία. Η ηλεκτρονική αίτηση των φοιτητών ή σπουδαστών επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν.1599/1986 (Ά  75).
Βήμα 2: Με την οριστικοποίηση της αίτησης οι φοιτητές ή σπουδαστές θα ενημερώνονται από το σύστημα για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν στις Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής, καθώς και για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου.
Βήμα 3: Εντός επτά ημερών από την λήξη της ημερομηνίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αιτήσεως ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου για το Τμήμα υποδοχής που μετεγγράφονται. Ο φοιτητής ή σπουδαστής μετεγγράφεται αυτόματα από την τελευταία ενημέρωση του στο Τμήμα υποδοχής, υπό την διαλυτική αίρεση της έγκρισης της μετεγγραφής από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος υποδοχής και τον έλεγχο νομιμότητας της τελευταίας από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής θεμελιώνουν οι παρακάτω κατηγορίες:
α) Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων. Ως πολύτεκνοι θεωρούνται όσοι πληρούν μια εκ των προϋποθέσεων του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Ά 229), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/06 (‘Α 75).
β) Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αγάμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα που δεν υπερβαίνουν το ανωτέρω όριο ηλικίας.
γ) Τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1897/90 (Α΄120)
δ) Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων Ευρώ. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών των ορφανών από τον έναν ή και τους δύο γονείς δε λαμβάνεται υπόψη το ατομικό εισόδημα του αποβιώσαντος γονέα ή των αποβιωσάντων γονέων που είχαν τυχόν δηλώσει κατά την τελευταία τριετία πριν από την αίτηση μετεγγραφής.
ε) Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ πέτυχαν μια από τις εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις, που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Ά 121), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 5 στοιχείο 8 του άρθρου 18 του ν. 3708/2008 (Ά 210) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο Γ.1 του άρθρου 45 του ν. 3773/2009 (Ά 120).
στ) Φοιτητές ή σπουδαστές με αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων και επιθυμούν να μετεγγραφούν σε τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ευρισκόμενα εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.
ζ) Αδέλφια που φοιτούν σε τμήματα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους και που επιθυμούν τη μετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος σε αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. με εκείνα που ενεγράφησαν, ευρισκόμενα στον ίδιο Νομό και εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.
Οι δικαιούχοι μετεγγραφής των ανωτέρω κατηγοριών μετεγγράφονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό και πέραν του συνολικού ποσοστού των κάθε φύσεως μετεγγραφών και κατατάξεων που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για μετεγγραφή έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους. Εάν ο λόγος μετεγγραφής των κατηγοριών γ, δ ε, στ και ζ ανακύψει μεταγενέστερα, τότε οι αιτήσεις υποβάλλονται στις  Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής.
Δικαιολογητικά
Α) Γενικά Δικαιολογητικά
α) Εκτύπωση Ηλεκτρονικής Αίτησης του ενδιαφερομένου.
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός τριμήνου από την υποβολή του.
γ) Βεβαίωση εγγραφής που εκδίδεται από το Τμήμα προέλευσης.
δ) Ατομικό δελτίο επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.
ε) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας που εκδίδεται από το τμήμα προέλευσης, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται σε εξάμηνο μεταγενέστερο του πρώτου.
στ) Βεβαίωση του τμήματος από την οποία προκύπτει η φοιτητική ή σπουδαστική ιδιότητα του αδελφού ή της αδελφής, εφόσον στοιχειοθετείται δικαίωμα μετεγγραφής σε σχέση με τον αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι.
ζ) Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσίας ή λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφελείας, από το οποίο προκύπτει ο τόπος κατοικίας του αιτούντος ή του προσώπου σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής.
η) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986  για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, στην οποία βεβαιώνεται ο τόπος κατοικίας του αιτούντος ή του προσώπου σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής και γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης των συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.
Β) Επιπλέον Κατά Περίπτωση Δικαιολογητικά
α) Η α κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον, ληξιαρχική πράξη γέννησης των ιδίων και των αδελφών τους και πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (αποκλειομένου του βιβλιαρίου ταυτότητας πολυτέκνων), που έχει εκδοθεί οπωσδήποτε εντός τριμήνου από την υποβολή του και το οποίο αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του γονέα ή των γονέων και πιστοποιεί την ταυτότητά τους, με τις τυχόν στο μεταξύ επελθούσες μεταβολές των στοιχείων και της οικογενειακής τους κατάστασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του ν. 1910/1944 (Ά 229), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Ά 75). Αν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη, υποβάλλεται έγγραφο αποδεικτικό της ηλικίας τους από τα μητρώα αρρένων για τους άνδρες και από το γενικό μητρώο δημοτών για τις γυναίκες.
β) Η β κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον Ληξιαρχική πράξη γέννησης των ιδίων και των αδελφών τους. Αν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη, υποβάλλεται έγγραφο αποδεικτικό της ηλικίας τους από τα μητρώα αρρένων για τους άνδρες και από το γενικό μητρώο δημοτών για τις γυναίκες.
γ) Η γ κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον αντίγραφο πράξης συνταξιοδότησης του γονέα που φονεύθηκε ή κατέστη πλήρως ανίκανος για την εκτέλεση των καθηκόντων του σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1897/90 (Α΄120), από τον οικείο συνταξιοδοτικό φορέα.
δ) Η δ κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον, αντίγραφα εκκαθαριστικών σημειωμάτων της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του ενδιαφερομένου των τριών τελευταίων οικονομικών ετών ή, αν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, σχετική βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το λόγο μη υποβολής της και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Ά 75) με την οποία δηλώνονται τα απαιτούμενα ως άνω στοιχεία, από τα οποία θεμελιώνεται ο λόγος απαλλαγής από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα όλων των φορολογούμενων μελών της οικογένειας του υποψηφίου, από κάθε πηγή, είτε δηλώνεται χωριστά είτε από κοινού.
ε) Η ε κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον, βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί της συνδρομής των προϋποθέσεων της περίπτωσης δ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3282/2004, στην οποία αναφέρονται ιδίως το άθλημα στο οποίο διακρίθηκε ο αθλητής, η διοργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διακρίθηκε και η ημερομηνία πραγματοποίησης της διάκρισης, η κατηγορία και η σειρά της διάκρισης, καθώς και η εγγραφή στον ειδικό πίνακα της παραγράφου 3 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Ά 121), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 18 του ν. 3708/2008 (Ά 210) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο Γ.1 του άρθρου 45 του ν. 3773/2009 (Ά 120), εφόσον αυτή προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Στην ίδια βεβαίωση βεβαιώνεται, προκειμένου περί ομαδικού αθλήματος, ότι ο αθλητής συμμετείχε στο 50% και άνω των αγώνων της διοργάνωσης.
Σημειώνεται ότι εκτός από τα παραπάνω προβλεπόμενα δικαιολογητικά, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος υποδοχής μπορεί να ζητά από τους υποψήφιους για μετεγγραφή φοιτητές ή σπουδαστές να προσκομίσουν συμπληρωματικά και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο κατά την κρίση της δικαιολογητικό, που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία τη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν την Τετάρτη οι μετεγγραφές φοιτητών: Ποια είναι τα κριτήρια, τι δικαιολογητικά απαιτούνται "

Σε κρίσιμη καμπή το θέμα του ΟΑΣΘ, μετά το νέο τελεσίγραφο των εργαζομένων

Ως κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες ώρες για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΑΣΘ μετά το τελεσίγραφο που έχουν δώσει στην κυβέρνηση οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Η διοίκηση έστειλε το πρωί συγκεντρωμένα όλα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, από την εξέταση των οποίων θα διαπιστωθεί και θα ρυθμιστεί οριστικά το εάν και πόσο οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε σχετικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Μέχρι το μεσημέρι περιμένω κάτι. Ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και εκτιμώ ότι κατά 99% την Πέμπτη, 13/10, θα τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο». Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στείλει τελεσίγραφο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ότι εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, έως τις 12/10, τότε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε ότι νωρίς το πρωί απέστειλε συγκεντρωμένα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, παραλάμβαναν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μεμονωμένα και στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την εκτίμησή του ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει η νέα συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στην Αθήνα.

«Περιμένουμε να εξετάσουν τα στοιχεία που τους στείλαμε συγκεντρωμένα πια το πρωί και πιστεύω ότι θα τα εξετάσουν γρήγορα και σύντομα θα καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε πλέον να δρομολογηθούν οι οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό και έτσι η επιχείρηση να μπορέσει και πάλι με συνέπεια να καταβάλει μισθούς και να πληρώνει τις άλλες υποχρεώσεις της» δήλωσε ο ίδιος.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κρίσιμη καμπή το θέμα του ΟΑΣΘ, μετά το νέο τελεσίγραφο των εργαζομένων"

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι σήκωσαν πανό μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου [εικόνες]

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Μάλιστα σήκωσαν ένα μεγάλο πανό μπροστά από το Μαξίμου που γράφει «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Στη συνέχεια πέταξαν και φέιγ βολάν. Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι κρατούσαν και πλακάτ με τα οποία απευθύνονταν ονομαστικά σε βουλευτές πρώην δημοσιογράφους.
Τελικά λιγο μετά τις 13:00 αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ πέρασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπροσωπεία αποτελείται απο 7 άτομα, εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με βασικό αίτημα να μη κλείσουν κανάλια και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Νωρίτερα δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί στα ΜΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό της οδού Ηρώδου Αττικού και έφθασαν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο κάποια στιγμή ξεκίνησαν τρέχοντας από τη Βουλή και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και πέρασαν προς το Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν -ορισμένοι μάλιστα τους απώθησαν και τράβηξαν από τα χέρια τους τα πανό που κρατούσαν.
Οι αστυνομικοί πανικόβλητοι προσπάθησαν να βάλουν κλούβες μπροστά από την Ηρώδου Αττικού πριν περάσουν οι εργαζόμενοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά δεκάδες εργαζόμενοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ανήρτησαν στα κάγκελα ένα μαύρο πανό στο οποίο αναγράφεται «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να περάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και παραμένουν μπροστά από τις κλούβες της αστυνομίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. 
Στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΙΤΑ και άλλες ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών συμμετειχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το "μαύρο" που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση να ρίξει σε τηλεοπτικούς σταθμούς το επόμενο διάστημα και ζητούν να μη χαθεί καμία θέση εργαζόμενου. 
Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ σε δήλωση του στο iefimerida διέψευσε για μια ακόμη φορά τον πρωθυπιυργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δηλώσει πως οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είχαν στηρίξει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όταν έκλεινε : "Ο πρωθυπουργός λέει πολλά εν τη ρήμη του λόγου του και κάνει λάθη. Όλοι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ και όλη η κοινωνία ήταν μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το θέμα δεν είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εννοείται ότι στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων". 
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Star Γιώργος Βότσκαρης δήλωσε στο iefimerida: "Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι είναι της Αριστεράς να οδηγεί περίπου 1800 εργαζόμενους στο δρόμο. Δεν είναι όλα χρήμα. Θεωρώ ότι ο κ. Παππάς και ο κ Τσίπρας πρέπει να κάνουν πίσω. Να μας πουν τελικά πόσα κερδίζουν με τα κανάλια που θα ανοίξουν και πόσα θα χάσουν με τα κανάλια που θα κλείσουν".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης τόνισε πως "2 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο για τα καπρίτσια του κ. Παππά. Όσο η κυβέρνηση σφίγγει την αγχονη στο λαιμό μας, τόσο οι αντιδράσεις μας θα ειναι πιο δυναμικές". 
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παραμένουν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και φωνάζουν συνθήματα κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ρίξει "μαύρο" σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Γύρω τους υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους παρακολουθούν διακριτικά. 
Μαξίμου: Ολοι έχουν δικαίωμα στην απεργία εντός νομίμου πλαισίου
Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τα γεγονότα στην πορεία διαμαρτυρίας των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και να σηκώσουν πανό, αναφέρουν: «έχουν δικαίωμα στην απεργία εντός νομίμου πλαισίου».  Παράλληλα αναφέρουν πως έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία για συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεχνικοί και δημοσιογράφοι σήκωσαν πανό μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου [εικόνες] "

Προς δημοσιοποίηση μαύρη λίστα 13.000 οφειλετών στα Ταμεία

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία -όπως ήδη ισχύει και για την εφορία- προχωρούν τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών ενεργοποιώντας σχετική διάταξη νόμου που «πέρασε» το καλοκαίρι στη Βουλή.

Στη «μαύρη» λίστα που θα δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», περιλαμβάνονται 13.197 οφειλέτες με συνολικά χρέη 7,6 δισ. ευρώ, σε σύνολο 304.163 οφειλετών, των οποίων τα χρέη ύψους 16,783 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες επίκειται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης στην οποία προβλέπονται όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία της δημοσιοποίησης, την ασφάλεια της σχετικής επεξεργασίας, καθώς και των στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν.

Οκτώ ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, οι οφειλέτες θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση (mail) στην τελευταία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν δηλώσει στην εφορία, με την προειδοποίηση να προσέλθουν για ρύθμιση στα Ταμεία πριν από την ανάρτηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο.

Παράλληλα θα τους γνωστοποιείται ότι θα «κινηθεί» εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης ή και ποινικής δίωξης.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς δημοσιοποίηση μαύρη λίστα 13.000 οφειλετών στα Ταμεία"

Μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαπλοκή [Live]

Στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, με την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναμένεται έντονη.

Η συζήτηση -που θα ξεκινήσει στις 14:30 και πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός-, διεξάγεται σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

Ζωντανή Μετάδοση


Διαβάστε Περισσότερα » "Μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαπλοκή [Live]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news