facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παράταση 5 ημερών για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έδωσε το EuroWorkingGroup

Παράταση πέντε ημερών ζήτησε και έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από το EuroWorkingGroup προκειμένου να διευθετηθούν, μέσα στο επόμενο διάστημα, οι τρεις εκκρεμότητες που απομένουν.

Στη συνεδρίαση του EWG, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν για την εφαρμογή των 12 προαπαιτούμενων, ενώ παράλληλα έγινε σαφές από την ελληνική πλευρά πως τα υπολειπόμενα τρία προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Ρέγκλινγκ ενημέρωσε το EWG για την πορεία των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Θεωρείται πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί έκτακτο EuroWorkingGroup, το πολύ μέχρι το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει το Eurogroup, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι εκκρεμότητες που απομένουν είναι η προκήρυξη για τη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Σήμερα εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Λουξεμβούργο, και κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία της κυβέρνησης με την Κομισιόν, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, ανάπτυξη 2,7% θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, που κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα να επιστρέφουν για να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση 5 ημερών για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έδωσε το EuroWorkingGroup"

Alpha: Αλλοιώθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες - ΓΓΕΕ: Αν συνεχίσετε θα καταπέσει η εγγυητική σας

Νέα διάσταση στην υπόθεση του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας προέβαλε ο Alpha, σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, παρά το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την προσφορά των 61,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση άδειας, έκανε μηδενική προσφορά, στη συνέχεια, μένοντας στο ίδιο τίμημα, η επιτροπή για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών αποδέχθηκε ως έγκυρη προσφορά τα 61,6 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το ποσό που προσέφερε ο επιχειρηματίας κατά 100.000 ευρώ.

Ακόμα και το ποσό αυτό, ωστόσο, αν και φέρει τις υπογραφές των πέντε μελών της επιτροπής και θεωρείται έγκυρο, κατεβαίνει κατόπιν στα 61,5 εκατ. ευρώ -γεγονός που, κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, εγείρει βάσιμες υποψίες ότι ο κ. Σαββίδης υπέβαλε δύο μηδενικές προσφορές.

Για το θέμα αυτό, δημοσιογράφος του Alpha απευθύνθηκε σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Χρήστο Δουληγέρη, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια. Στα διαδοχικά ερωτήματα του ρεπόρτερ, ο κ. Δουληγέρης αρχικά παραπέμπει στη διακήρυξη της επιτροπής και στη συνέχεια αναγνωρίζει ως τελική προσφορά του κ. Σαββίδη τα 61,5 εκατ. ευρώ. Δεν απάντησε, όμως, στο ερώτημα γιατί προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει, με την υπογραφή του, έγκυρη την προσφορά των 61,6 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τον Alpha, φαίνεται ότι ουδείς στην επιτροπή γνώριζε πώς και γιατί η προσφορά του κ. Σαββίδη έγινε «ασανσέρ», ενώ ο κ. Δουληγέρης παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ένσταση και δήλωνε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» τόσο για την υπόθεση αυτή, όσο και για το βοσκοτόπι Καλογρίτσα...

ΓΓΕΕ: Αν συνεχίσετε θα καταπέσει η εγγυητική σας

Για τυπογραφικό σφάλμα στη μεταφορά των ποσών στα πρακτικά μιλά ανακοινωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας σε όσα κατήγγειλε το ρεπορτάζ του Alpha.

Παράλληλα μιλά για παραπληροφόρηση και τονίζει πως η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ.Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας.

Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED», στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 €, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 €, ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 €, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων.

Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού, με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016, στον όρο 3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση «απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία».






protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Alpha: Αλλοιώθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες - ΓΓΕΕ: Αν συνεχίσετε θα καταπέσει η εγγυητική σας"

Σταθερές οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά Β.Αιγαίου -149 αφίξεις σε ένα 24ωρο

Σταθερές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα το πρωί, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στη Λέσβο πέρασαν 102 άτομα, στη Σάμο 47 και κανένα στη Χίο. Σημειώνεται, ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τη Χίο είναι μηδενικές τις τελευταίες έξι ημέρες.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο ανέρχεται σε 5.525, στη Χίο σε 3.684 και στη Σάμο σε 1.232. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.441.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθερές οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά Β.Αιγαίου -149 αφίξεις σε ένα 24ωρο "

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 στο ΤΑΧΙS για τη υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων.

Ειδικότερα μέσω των τροποποιητικών δηλώσεων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία ακινήτων τους με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Στην περίπτωση που από τον επανυπολογισμό προκύψουν διαφορές στο ποσό του φόρου με το αρχικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα γίνει συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9"

Ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν: Βρήκαν αρχαίο νεκροταφείο στο κτήμα

Ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν στην Κω, καθώς οι αρχές, αναζητώντας τα ίχνη του, «έπεσαν» σε ένα αρχαίο νεκροταφείο.

Οπως αναφέρει η «Mirrοr», ανακαλύφθηκαν τέσσερις ή πέντε ρωμαϊκοί τάφοι έως 2.000 ετών και πλέον οι βρετανικές αρχές αναμένουν την έγκριση των ελληνικών αρχών για να συνεχίσουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες σε εκείνο το σημείο.

Την ίδια ώρα, αποδείξεις αποσύνθεσης βρέθηκαν στο σημείο που οι Αρχές ψάχνουν για τον μικρό Μπεν Νίνταμ, στην Κω. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να βρουν περισσότερες αποδείξεις άνοιξαν και έναν βόθρο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι.

Οι ειδικοί, όπως αναφέρει η βρετανική Sun, εξετάζουν αυτά τα ίχνη αποσύνθεσης, ωστόσο ακόμα δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι είναι από άνθρωπο.

«Τώρα εργαζόμαστε σε αυτή την περιοχή που βρήκαμε ίχνη αποσύνθεσης. Οι επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί μας δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τι είναι», δήλωσε ο κ. Κάζινς.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν αυτά τα ίχνη αποσύνθεσης είναι στον ελαιώνα που βρίσκεται πίσω από την αγροικία στην οποία έμενε ο Μπεν Νίνταμ πριν εξαφανιστεί, τον Ιούλιο του 1991.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν: Βρήκαν αρχαίο νεκροταφείο στο κτήμα "

Πώς θα αποζημιωθούν από τον ΟΑΣΘ οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών

Ο ΟΑΣΘ θα αποζημιώσει τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών, όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, εγκρίνεται η αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016 για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας ή επίσχεσης εργασίας από τους εργαζομένους του Οργανισμού, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημία.

Η αποζημίωση θα χορηγείται κατά την προμήθεια της επόμενης κάρτας απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) από τους δικαιούχους, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση και παράδοση στα εκδοτήρια του Οργανισμού της/των αντίστοιχης/ων κάρτας/των μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016. Τα ποσοστά αποζημίωσης επί της αξίας των προμηθευόμενων καρτών ορίζονται ως κάτωθι: για μηνιαία 1/30, για τριμηνιαία 1/90, για εξαμηνιαία 1/180, για ετήσια 1/360.

ΤΡΟΠΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

1) Προμήθεια κάρτας από 01/10/16-17/10/16 σε τιμή μειωμένη κατά το ποσοστό αποζημίωσης του ανωτέρω πίνακα (απαραίτητη προϋπόθεση η ταυτόχρονη προσκόμιση και παράδοση της/των αντίστοιχης/ων κάρτας/των μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016,

2) Προμήθεια κάρτας από 29/09/16-30/09/16 στην κανονική τιμή, με δυνατότητα προσέλευσης στα εκδοτήρια από 07/10/16 έως 17/10/16 και είσπραξης του αντιτίμου της αποζημίωσης, βάσει των ποσοστών του ανωτέρω πίνακα, με τη προσκόμιση και παράδοση της/των αντίστοιχης/ων κάρτας/των μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016.

Υπογραμμίζουμε και πάλι ότι, δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι μόνο οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι η παράδοσή τους στα εκδοτήρια του Οργανισμού. Προτείνουμε στους κατόχους, εφόσον το επιθυμούν, να φωτοτυπούν την/τις προς παράδοση κάρτας/των. Για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης γίνονται δεκτά μόνο τα πρωτότυπα στελέχη των εκάστοτε καρτών».

dailythess
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα αποζημιωθούν από τον ΟΑΣΘ οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών"

Εξορθολογισμό των φορολογικών βαρών ζητεί ο ΣΕΒ

Υπέρ των θέσεων του ΔΝΤ για μείωση της φορολόγησης και εξορθολογισμό του φορολογικού βάρους, ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας, τάσσεται ο ΣΕΒ με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

«Η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων και των οργανωμένων επιχειρήσεων εξακολουθεί να "στραγγαλίζει" την οικονομική δραστηριότητα, με τα νοικοκυριά να υφίστανται συνεχή μείωση στο διαθέσιμο εισόδημά τους, που, εκτός από τις καταναλωτικές τους ανάγκες, πρέπει να καλύψουν και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» τονίζει ο Σύνδεσμος.

Επισημαίνει, ακόμη, τέσσερις «πολιτικά ενοχλητικές αλήθειες», όπως τις χαρακτηρίζει, στις οποίες εστιάζει το ΔΝΤ και αφορούν «τη στοχευμένη μείωση του αφορολογήτου ορίου, για να μειωθεί η φοροδιαφυγή, την ανάγκη να μειωθεί περαιτέρω η δαπάνη για συντάξεις, να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα τα προβληματικά δάνεια και να βρεθεί λύση στο ζήτημα του χρέους».

Ο ΣΕΒ τονίζει ακόμη ότι «η αύξηση των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, τον Αύγουστο, σε 123,9 δισ. ευρώ από 122,6 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο (αύξηση 1,3 δισ. ευρώ) είναι η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε εντός του 2016, εξέλιξη που συνδέεται με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε επιχειρήσεις, ασφαλισμένους και συνταξιούχους του δημοσίου. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτη και η μεταστροφή των ιδιωτών από καταθέσεις ταμιευτηρίου σε καταθέσεις προθεσμίας ύψους 300 εκατ. ευρώ».

Ο Σύνδεσμος καταγράφει, τέλος, στοιχεία για αύξηση των μισθών στο Δημόσιο (+4,6% Ιούλιος 2015-Ιούλιος 2016), σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα όπου καταγράφεται μείωση μισθών κατά 1,9% (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία Ιαν. 2015-Ιαν. 2016) και -2,5% για όλο το 2015.

«Οι μέσες μηνιαίες καθαρές αποδοχές στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά, κυρίως, στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις επιχειρήσεις που είναι ελεγχόμενες από το δημόσιο, αυξάνονται πολύ περισσότερο από το μέσο όρο στο δημόσιο τομέα, με τις αυξήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις να είναι καταφανώς υπερβολικές» υποστηρίζει ο ΣΕΒ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξορθολογισμό των φορολογικών βαρών ζητεί ο ΣΕΒ"

ΠΟΕΔΗΝ: Παλιά μηχανήματα και επικίνδυνα φίλτρα στις μονάδες Τεχνητού Νεφρού

Λίγα, παλιά και χαλασμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ακατάλληλα φίλτρα και επικίνδυνες καρέκλες αιμοκάθαρσης, έχουν οι περισσότερες μονάδες Τεχνητού Νεφρού στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν οι κινδυνεύουν ζωές ασθενών και κατηγορούν τους «καλαμοκαβαλάρηδες της κυβέρνησης» ότι βρίσκονται στον κόσμο τους. Την ίδια ώρα, παρότι οι αιμοκαθάρσεις καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, οι Ιδιωτικές Μονάδες κάνουν παράνομες χρεώσεις τις οποίες επιβαρύνονται οι ασθενείς.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λόγω των συνθηκών νοσηλείας στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του ΕΣΥ, οι επιπλοκές (πνευμονικά οιδήματα, υπερκαλιαιμία, εμφράγματα) που εμφανίζουν οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς είναι συχνές και δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής, καθώς επίσης η ποιότητα ζωής τους.

Βάσει των στοιχείων της καταγραφής που έκαναν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σήμερα αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής ανά 6-9 αιμοκαθαιρόμενους, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ αντιστοχεία ένας νοσηλευτής ανά 3 αιμοκαθαιρόμενους. Στην Ελλάδα, σήμερα, οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς είναι 11.000 με μέση ετήσια αύξηση 2%. Ετησίως, μόνο το 1% των αιμοκαθαιρόμενων θεραπεύεται με μεταμόσχευση.

Επιπλέον, πολλές νησιωτικές και ορεινές περιοχές δεν διαθέτουν Μονάδες Τεχνικού Νεφρού, με αποτέλεσμα οι αιμοκαθαιρόμενοι να είναι αναγκασμένοι να νοικιάζουν σπίτια σε άλλες περιοχές που διαθέτουν νοσοκομεία με αναπτυγμένες ΜΤΝ ή είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ακόμα, ότι ενώ οι αιμοκαθάρσεις καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, οι Ιδιωτικές Μονάδες κάνουν παράνομες χρεώσεις τις οποίες επιβαρύνονται οι ασθενείς, ενώ όταν προκύψουν επιπλοκές κατά την αιμοκάθαρση στέλνουν τους ασθενείς στα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία.

Ακόμα, οι ανασφάλιστοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες αιμοκαθαιρόμενοι δεν είναι ενταγμένοι σε συγκεκριμένες ΜΤΝ και ταλαιπωρούνται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, αναμονές που μπορεί να φτάσουν και τις οκτώ ώρες.

«Τα Νοσοκομεία δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για τις αιμοκαθάρσεις των ανασφαλίστων, εν αντιθέσει με τον Ιδιωτικό Τομέα. Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον, γι’ αυτό ρημάζουν οι Μονάδες. 'Με πορδές', επιδιώκει η κυβέρνηση να 'βάψει αυγά'» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ότι αφορά τις υποδομές και τον εξοπλισμό, η έρευνα δείχνει ότι πολλές κτιριακές δομές είναι ασυντήρητες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Οι αιμοκαθαιρόμενοι καλούνται να κουβαλάνε τα φίλτρα από το σπίτι τους, καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν συμβάσεις με εταιρείες για αγορά φίλτρων και αναλώσιμου υλικού.

«Οι νεφροπαθείς κάνουν αιμοκάθαρση με ότι ακατάλληλο φίλτρο βρεθεί ή περισσέψει. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο. Τα φίλτρα επιλέγονται στους ασθενείς με παραμέτρους ιστορικού εργαστηριακών και σωματομετρικών παραγόντων. Τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν όμως χρήματα να τα προμηθευτούν» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, οι μηχανισμοί στις πολυθρόνες αιμοκάθαρσης (ο οποίος ενεργοποιείται κατά της αιμοδυναμικές διαταραχές των αιμοκαθαιρόμενων), σε πολλές ΜΤΝ είναι χαλασμένοι, τα υφάσματα των πολυθρόνων έχουν εμποτιστεί (με τον καιρό) με αίμα των αιμοκαθαιρόμενων, και είναι άμεσος ο κίνδυνος εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Αναλυτικά τα προβλήματα ανά Νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
Έντεκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης τεχνικής υποστήριξης από την εταιρεία. Η Μονάδα λειτουργεί οριακά πλέον, με πολλαπλά προβλήματα (μεγάλη έλλειψη προσωπικού, υλικών, μηχανημάτων, εξοπλισμού). Εξαιτίας της μείωσης των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, οι ασθενείς αναγκάζονται ν’ αλλάζουν βάρδια, ενώ κάποιοι αποχώρησαν στον ιδιωτικό τομέα (δύο ασθενείς). Οι βάρδιες έγιναν τέσσερις, με συνέπεια την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών που καταλήγουν να τελειώνουν νύχτα την αιμοκάθαρση, αλλά και την εξουθένωση του λιγοστού προσωπικού με τα επιβαρυμένα ωράρια που πραγματοποιούν. Παλαιός εξοπλισμός, κατεστραμμένες πολυθρόνες τεχνητού νεφρού.
Γ.Ν. ΝΑΞΟΥ
Παρ’ ότι τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΤΝ λόγω έλλειψης προσωπικού. Έξι μηχανήματα παροπλισμένα το ένα εξ αυτών δωρεά της ακτοπλοϊκής εταιρείας BLUE – STARS. Μάλιστα προσφέρθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής να καλύψει το κόστος λειτουργίας της Μονάδας σε υλικά και προσωπικό. Χωρίς όμως να ευαισθητοποιηθεί η ψευτοαριστερή κυβέρνηση. Από τους αιμοθαιρόμενους (100 στον αριθμό) κάποιοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή που διαθέτει Μονάδα και κάποιοι άλλοι μέρα παρά μέρα ταξιδεύουν για αιμοκάθαρση στη Σύρο ή την Αθήνα. Εάν υπάρχει απαγορευτικό στα πλοία το χειμώνα, εάν χρειάζεται έκτακτη αιμοκάθαρση, εάν συμβεί επιπλοκή μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει.

Γ.Ν. ΚΩ
Εννέα μηχανήματα τα μισά είναι 20ετίας που έχουν συνεχώς προβλήματα. Παλαιές καταστραμμένες πολυθρόνες. Σοβαρά προβλήματα με την προμήθεια φίλτρων.

Γ.Ν.Θ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ
Δέκα οκτώ μηχανήματα αιμοκάθαρσης παλαιότατα, από το 1997 και 2004. Παλαιός εξοπλισμός. Καταστραμμένες πολυθρόνες τεχνητού νεφρού.

Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Παλαιά μηχανήματα, πάνω από 12 έτη που πρέπει ν’ αντικατασταθούν. Παλαιές και φθαρμένες οι πολυθρόνες αιμοκάθαρσης. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, οφείλονται πολλά ρεπό, και άδειες κανονικές.

Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
Ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού, σε βαθμό που δεν τηρείται η αναλογία που προβλέπεται από τους κανονισμούς (3 ασθενείς προς 1 Νοσηλευτή).
Λόγω έλλειψης προσωπικού η Μονάδα λειτουργεί από τις 7π.μ. – 8μ.μ. με συνέπεια ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης να διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία.
Το σύστημα επεξεργασίας νερού είναι 20ετίας και χρειάζεται διαρκή συντήρηση.
Δεν υπάρχει μόνιμο βοηθητικό προσωπικό, τραυματιοφορέας και καθαρίστρια όπως προβλέπεται.
Τα διαλύματα, τα φίλτρα και οι φύσιγγες είναι σε οριακό σημείο (ακατάλληλες).

Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο Ανοσολογικό Κέντρο.
Αχούρι η κλινική μεταμοσχεύσεων.
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρούς στη Μονάδα. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, 14 νοσηλευτές για 110 ασθενείς στο πρόγραμμα των δύο ημερών.
Παλαιός εξοπλισμός Μονάδος Τεχνητού Νεφρού. Πολλές φορές τα μηχανήματα
Αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας. Οι πολυθρόνες αιμοκάθαρσης είναι παλαιές και φθαρμένες.
Μεγάλος κίνδυνος ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ
20μηχανηματα αιμοκάθαρσης που χαλάνε συνέχεια λόγω παλαιότητας. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, οφείλονται πολλά ρεπό, και κανονικές άδειες. 1 νοσηλεύτρια σε έξι ασθενείς (αντί 3 το περισσότερο)

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Παλαιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας. Είναι αναγκαία η αντικατάστασή τους.
76 Αιμοκαθαιρόμενοι. 17 νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Γ.Ν.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Πεπαλαιωμένα μηχανήματα, δεν υπάρχει σύμβαση, δε γίνεται τακτική συντήρηση. Έλλειψη προσωπικού.

ΝΟΣ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Νησιά όπως η Ιθάκη (δεν λειτουργεί ΜΤΝ) ειδικά το χειμώνα μένουν ακάλυπτα με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της υγείας των Ασθενών.

Γ.Ν.Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης. Η μονάδα λειτουργεί σε άλλο κτίριο απομακρυσμένο από το κεντρικό κτίριο με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων. Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η μονάδα κατά τις εφημερίες όπου προσέρχονται και εξυπηρετούνται ασθενείς ανασφάλιστοι μη εγγεγραμμένοι στην κατάσταση ασθενών. Ταλαιπωρούνται οι Ασθενείς. Καμία κρατική επιχορήγηση για τους Ανασφάλιστους. Χρόνο με το χρόνο μειώνεται η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

Γ.Ν.Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Υποστελέχωση. Εξυπηρέτηση στις εφημερίες ανασφαλίστων μη ενταγμένων ασθενών. Χωρίς καμιά κρατική χρηματοδότηση. Λειτουργεί τρεις βάρδιες και Κυριακές. Διαθέτει 24 μηχανήματα, με έντονα προβλήματα ειδικά τις ημέρες εφημεριών.

Γ.Ν.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Η στελέχωση της μονάδας του τεχνητού νεφρού είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα να λειτουργεί με μονή βάρδια και να είναι κλειστή τα Σαββατοκύριακα. Σοβαρότατα προβλήματα αντίστοιχα με τα προηγούμενα νοσοκομεία στις ημέρες εφημερίας.

Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
Νεφρολογική Κλινική Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 13 κλίνες. Μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης 3 κλίνες. ΦΙΑΠ 1 κλίνη. Χημειοθεραπείες και σχήματα.
Η Νεφρολογική Κλινική έχει 10 (δέκα) Νοσηλευτές μαζί με την προϊσταμένη και καλύπτει τις ανάγκες όλων των παραπάνω. Έλλειψη προσωπικού 50% (χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη πέντε (5) Νοσηλευτές).
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει 12 κρεβάτια για αιμοκάθαρση. Λειτουργεί με 13 Νοσηλευτές. Χρειάζονται άλλοι 3 (τρείς) για να λειτουργεί ικανοποιητικά. Προβλήματα στις γενικές εφημερίες όπου η αναμονή είναι πολλές ώρες λόγω έλλειψης κενών κρεβατιών και μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ
Μεγάλη υποστελέχωση επικρατεί στη ΜΝΤ όπως άλλωστε και σε όλο το Νοσοκομείο. Τα μηχανήματα που διαθέτει είναι παλαιωμένα και χρίζουν αντικατάστασης. Αναμένονται τέσσερα μηχανήματα που θα γίνουν δωρεά από το μεγάλο ίδρυμα της χώρας. Δώρο – άδωρο εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας τους λόγω έλλειψης προσωπικού. Η νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου τελεί υπό αναστολή λειτουργίας λόγο έλλειψης προσωπικού.

Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το τμήμα λειτουργεί πρωί και απόγευμα για 35 ασθενείς. Υπάρχει αναμονή για 5 με 8 ασθενείς. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Στο τμήμα υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος ιατρός Νεφρολόγος και ένας ιδιώτης με μπλοκάκι για να καλύπτει τις εφημερίες.

Π.Γ.Ν.ΙΩΝΝΙΝΩΝ
Λειτουργεί από την έναρξη ως τμήμα οξέων αιμοκάθαρσης και στην συνέχεια ως τακτικό με προγραμματισμό. Λειτουργεί σήμερα με 8 μηχανήματα (παλιάς τεχνολογίας) συν ένα εφεδρικό. Υπάρχουν δύο μηχανήματα που λόγο παλαιότητας δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και έχουν βγει για απόσυρση. Το τμήμα λειτουργεί σε τρείς βάρδιες ασθενών και δύο βάρδιες προσωπικού. Τις Κυριακές από 12 έως 8. Μεγάλο πρόβλημα από αιτήματα για φιλοξενία κυρίως ασθενών από Γερμανία ( έως τώρα αιτήματα 21 δεκτά μόνο 4). Λειτουργεί στο όριο και κατά περιόδους εκτός ορίου. Ελλιπέστατο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Λειτουργεί με τα μηχανήματα που έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Ότι παλαιό περίσευε. Η λειτουργία γίνεται σε δυο βάρδιες με έναν μόνιμο Ιατρό και έναν Επικουρικό. Επιτακτική ανάγκη για λειτουργία 3ης βάρδιας αλλά λόγο έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού δεν είναι εφικτό. Μεγάλη λίστα αναμονής τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες λόγο τουρισμού.

Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Το τμήμα λειτουργεί με 8 κρεβάτια (παλιάς τεχνολογίας), καλύπτουν 2 βάρδιες. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρίτη βάρδια. Προσπαθούν να την ανοίξουν με προσωπικό από άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα θα είναι να αποδυναμώσουν τα άλλα Τμήματα. Μεγάλο πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες με λίστες αναμονής. Στο νέο υπό ανέγερση Νοσοκομείο δεν υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα κρεβάτια.

Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
90 Αιμοκαθαιρόμενοι, μαζί με έκτακτες μηνιαίες καθάρσεις 1100. 19 νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
Οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης στο νοσηλευτικό προσωπικό 755 εκτός των ημερών κανονικής άδειας. Μεγάλη ταλαιπωρία των Νεφροπαθών.

Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού 22 θέσεις για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς είναι ανενεργές.

Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Έλλειψη ιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 81 Αιμοκαθαιρόμενοι μόνιμα και συχνά έκτακτα περιστατικά. 14 νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 80 Αιμοκαθαιρόμενοι. 20 νοσηλευτικό προσωπικό. Ταλαιπωρία των νεφροπαθών.

Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ
75 Αιμοκαθαιρόμενοι. 17 νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ταλαιπωρία των αιμοκαθαιρόμενων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Παλιά μηχανήματα και επικίνδυνα φίλτρα στις μονάδες Τεχνητού Νεφρού"

«Μαϊμού» έρευνα για σούπερ μάρκετ στο διαδίκτυο -Χρεώνουν τηλεφωνικούς αριθμούς συμμετεχόντων

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης, μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων.
Μέσω υποτιθέμενων διαγωνισμών σε ιστοσελίδες οι δράστες αποσπούν με απατηλό τρόπο τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ενδιαφερόμενων χρηστών, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση τους σε εβδομαδιαία βάση.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες σχετικά με δραστηριότητα που εξελίσσεται στο διαδίκτυο και παρουσιάζεται ως «έρευνα αγοράς», με εμφανιζόμενη σε αυτήν το λογότυπο αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ.
Συμμετέχοντας στην έρευνα ο ανυποψίαστος χρήστης, αφού προωθηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η έρευνα, στη συνέχεια καλείται να απαντήσει σε δυο ερωτήσεις με το πρόσχημα να αποκτήσει μια δωροεπιταγή αξίας τριακοσίων (300,00) ευρώ της αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ, που φέρεται ψευδεπίγραφα ότι διοργανώνει το διαγωνισμό.
Επιπλέον ο χρήστης καλείται και να κοινοποιήσει την έρευνα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ακολούθως για να αποκτήσει την υποτιθέμενη δωροεπιταγή, καλείται να εγγραφεί σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης, καταχωρώντας σε ειδική φόρμα το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση του τηλεφωνικού αριθμού σε εβδομαδιαία βάση.
Επισημαίνεται ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία γνωστών εταιριών και παρουσιάζονται ως εξαιρετικά αληθοφανή, ενώ η κοινοποίηση τους μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθιστά την εξάπλωσή τους ιδιαίτερα γρήγορη.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους διαφημιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ως στόχο να πείσουν, με απατηλό τρόπο [«ψάρεμα»], τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα (όπως τηλεφωνικούς αριθμούς), τα οποία αξιοποιούν οι δράστες για να τους ζημιώσουν οικονομικά.
Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι:
• δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα,
• να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονοµικά δεδοµένα,
• η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και
• η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) (http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html) συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαϊμού» έρευνα για σούπερ μάρκετ στο διαδίκτυο -Χρεώνουν τηλεφωνικούς αριθμούς συμμετεχόντων "

Ενταση στην εξεταστική για τα δάνεια: «Εχετε έτοιμο το πόρισμα», καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λοβέρδος

Ένταση και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα δανείων από τράπεζες σε Κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, με κυβερνητικούς βουλευτές να αντιδρούν έντονα, στις κατηγορίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι η πλειοψηφία έχει έτοιμο πόρισμα και να τους κατηγορούν για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε, όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρίστηκε πως «με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι σύντομα έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής και θα δούμε ποιος θα γελάσει, αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία το έχει ήδη έτοιμο».

«Παρακαλώ μην μας κοροϊδεύετε. Αν έχετε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γι αυτά έχετε ευθύνη», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, αντέδρασε, καταλογίζοντας «σκοπιμότητα στις συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου που δεν βοηθούν στην εξέταση μαρτύρων». «Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε αυτό που ξέρει ολόκληρη η Ελλάδα. Στις 19 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πόρισμα. Ουδέν μένει κρυπτό. Αν κάποια μέλη δεν θέλουν πόρισμα μπορούν να ανησυχήσουν. Κανένα πόρισμα δεν είναι έτοιμο, καμία σύνδεση δεν έχουμε με κέντρα εξουσίας», επισήμανε ο κ. Φάμελος.

«Αν εμείς έχουμε βγάλει μια φορά πόρισμα εσείς έχετε βγάλει 100. Σταματήστε να μας κατηγορείτε. Είμαστε μια Επιτροπή που πρέπει να αποδώσει δικαιοσύνη. Δεν είναι προς τζόγο οι ιδεοπολιτικές μας απόψεις. Το πόρισμα θα βασίζεται στο αποδεικτικό υλικό και στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί», σχολίασε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό το καταγγελτικό ύφος για τη δημιουργία εντυπώσεων. Το ποιοι προσπαθούν να προκαταβάλουν το πόρισμα το γνωρίζει ο ελληνικός λαός», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία, κατηγορώντας τον κ. Λοβέρδο ότι «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα λόγω ένδειας επιχειρημάτων».

Ταυτόχρονα έκανε λόγο «για γνωστούς και μη εξαιρετέους αυτόκλητους υπερασπιστές των καναλαρχών» και «εκπροσώπους ενός συστήματος τόσων ετών που εμείς τολμάμε να ανοίξουμε».«Μιλά η συνάδελφος σαν να μην βλέπει ομιλίες με υπουργό και καναλάρχη. Εσείς την κάνατε δεν την έκανα εγώ την ομιλία» απάντησε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Αν ο πρωθυπουργός έχει προκαθορίσει το πόρισμα αυτό είναι Εβρέμ Χότζας».

«Η κυβέρνηση δεν έχει την ουσιαστική νομιμοποίηση. Εδώ και τώρα εμείς θέλουμε εκλογές», παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, έκανε λόγο για «αβανταδόρικες ερωτήσεις που κάνουν βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε όσους ενέχονται στη διαπλοκή. Το πόρισμα θα το βασανίσουμε και θα καταλήξουμε με τεκμηριωμένες αιτιολογημένες θέσεις και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», πρόσθεσε. «Τον προκαλώ τον κύριο που λέει ότι κάνω αβανταδόρικες ερωτήσεις. Δεν είμαι υπηρέτης κανενός εγώ. Και αφήστε αυτά τα βαρύγδουπα πως εσείς αντιμετωπίζετε αυτά τα θέματα… Με τον τρόπο που σας έχει αντιμετωπίσει η διαπλοκή φτάσατε να έχετε εξουσία….» αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

«Αντιπαρέρχομαι το ιταμό ύφος του κ. Τζαβάρα…», σχολίασε ο κ. Γκιόλας. «Είναι για γέλια οι εργασίες της Εξεταστικής. Είναι δεδομένο ότι όλα τα κόμματα έχουν βγάλει το πόρισμα τους», ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. «Θα εξασφαλίσω ότι το πόρισμα θα συνταχθεί εδώ και θα εγγυηθώ ότι θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένο και αποδεικτικό υλικό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, δίνοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενταση στην εξεταστική για τα δάνεια: «Εχετε έτοιμο το πόρισμα», καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λοβέρδος "

Γερμανοί βουλευτές ζητούν νέα ψηφοφορία στη Μπούντεστανγκ εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Την ανησυχία τους για το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμη συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εξέφρασαν αρκετοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματος στη Γερμανία λίγες ώρες αφότου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να παίζει ρόλο σημαντικό στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της Μπούντεστανγκ, Πέτερ Ράμσαουερ, ζήτησε συγκεκριμένα να διεξαχθεί εκ νέου ψηφοφορία έως το τέλος του 2016 στη γερμανική Βουλή, εάν το Ταμείο δεν έχει έως τότε ξεκαθαρίσει τη θέση του για συμμετοχή ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο χριστιανοδημοκράτης Μίκαελ Φουχς μιλώντας στη γερμανική Bild τόνισε ότι το ΔΝΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του δίνοντας το πράσινο φως για συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή ο επίσης χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστιαν φον Στέτεν, τόνισε ότι «Δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κανείς έτσι στο Κοινοβούλιο» καταγράφοντας τις ανησυχίες οι οποίες έχουν αρχίσει να δημιούργουνται στο εσωτερικό του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την παροχή τρίτης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Γι' αυτό άλλωστε και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται καθησυχαστικός σε σχετικές δηλώσεις του για την συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανοί βουλευτές ζητούν νέα ψηφοφορία στη Μπούντεστανγκ εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα"

Καταγγελία Αδωνι για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ που εμπλέκονται στελέχη ΣΥΡΙΖΑ -Εκρηξη Ξανθού

Σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης τον οποίο και κατήγγειλε για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ εταιρείες ψυχικής υγείας στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στοιχεία για 3 ΜΚΟ στις οποίες όπως είπε συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συνεργάτης του υπουργού υγείας και  συνεργάτης του υφυπουργού εργασίας.
Με βάση τα στοιχεία κυρίου Γεωργιάδη οι τρεις εταιρείες είναι οι ακόλουθες,  όπως λέει ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ, και έλαβαν αυξημένη χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου €:          
  1. Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών. 
  2. Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
  3. Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση. 
Ο κύριος Ξανθός φέρνοντας στην αντεπίθεση έκανε λόγο για πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα:
«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», υποστήριξε. «Δεν θα καταφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παράταξης. Όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα θα ελεγχθούν», κατέληξε ο κ. Ξανθός. 
«Μου κάνει εντύπωση πώς κάθε φορά που κάποιος σας κάνει κριτική για οικονομικά θέματα τον κατηγορείτε για λαϊκισμό» απάντησε ο κ.Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Δεν μου απαντήσατε γιατί δώσατε από 1 εκατ. ευρώ παραπάνω χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των ασθενών; Γιατί δώσατε παραπάνω λεφτά σε όσες εταιρείες ψυχικής υγείας εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;».
«Τα χρήματα μοιράστηκαν  ακριβώς  με τις ίδιες αναλογίες. Δεν ισχύει αυτό που λέτε, κάποιος μαγειρεύει τα στοιχεία που σας δίνει» επέμεινε ο υπουργός υγείας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Αδωνι για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ που εμπλέκονται στελέχη ΣΥΡΙΖΑ -Εκρηξη Ξανθού "

Την Παρασκευή η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Το ποσό των 5.399.005,65 Ευρώ (πέντε εκατομμύρια τριακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες πέντε ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά) θα καταβληθεί σε 21.433 δικαιούχους (πληρωμές Αυγούστου) και το ποσό 8.339.909,03 Ευρώ (οκτώ εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα εννέα χιλιάδες εννιακόσια εννέα ευρώ και τρία λεπτά) θα καταβληθεί σε 32.862 δικαιούχους (πληρωμές Σεπτεμβρίου)

Να σημειωθεί ιδιαιτέρως ότι, επειδή αριθμός δικαιούχων για μια σειρά λόγους δεν έχει παραλάβει ακόμη την προπληρωμένη κάρτα αγορών (λ.χ. δεν προσήλθαν ακόμη σε καταστήματα τραπεζών ή των ΕΛ.ΤΑ για να παραλάβουν την κάρτα ή τον προσωπικό μυστικό κωδικό-ΡΙΝ, δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν την κάρτα κ.ά), η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και όχι μισό σε λογαριασμό και μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Για πληρέστερη ενημέρωση, στον πιο κάτω πίνακα υπενθυμίζονται οι διαδικασίες παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας αγορών ανά Τράπεζα.

Διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας αγορών από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

ALPHA BANK

Η διαδικασία αποστολής και ενεργοποιήσεως της προπληρωμένης κάρτας “Alpha Bank Prepaid MasterCard Επιδομάτων” είναι η κάτωθι:

· Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτηση του για την ένταξη στο ΚΕΑ
· Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση.
· Η κάρτα ενεργοποιείται τηλεφωνικά, με κλήση του Πελάτη στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Τραπέζης (210 3260000), και κατόπιν επιτυχούς ολοκληρώσεως της διαδικασίας ταυτοποιήσεως του.

ATTICA BANK

Οι δικαιούχοι της εν λόγω κάρτας θα την παραλαμβάνουν από το Κατάστημα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός του.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι κάρτες θα αποσταλούν ανενεργές στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο με απλό ταχυδρομείο συνοδευόμενη από τον 15ψήφιο κωδικό (Smart PIN).
Για την ενεργοποίηση της κάρτας οι κάτοχοι πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επιθυμούν για την απόκτηση των θέσεων του PIN και την υπογραφή των όρων χρήσης της.

EUROBANK

Οι δικαιούχοι δύναται να παραλάβουν το πλαστικό της εν λόγω κάρτας από οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank. Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα.
Για την χρήση προπληρωμένων καρτών Eurobank δεν απαιτείται έκδοση PIN.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η διαδικασία αποστολής της προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid Visa είναι η κάτωθι:
· Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.
· Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Παρασκευή η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης"

Τόσκας: Έκτακτος δημοσιονομικός έλεγχος στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής

Την άμεση διενέργεια έκτακτου δημοσιονομικού ελέγχου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο έλεγχος, που θα διενεργηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, αφορά σε εκκρεμείς οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς την υπηρεσία NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη εναερίων μέσων πυρόσβεσης και γενικότερα τη διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η διενέργεια ελέγχου κατέστη αναγκαία, καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ή επίλυσης διαφορών που αφορούν στην τιμολόγηση υπηρεσιών.

Οι εκκρεμείς προς διερεύνηση οφειλές, σύμφωνα με την υπηρεσία NSPA, αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,1 εκατ. ευρώ αφορούν στην τριετία 2012-2014.

Στο μεταξύ, άμεσα, πιθανόν και εντός της ημέρας, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να ορίσει τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, έπειτα από την παραίτηση του αντιστρατήγου Ιώαννη Καρατζιά την περασμένη εβδομάδα.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Έκτακτος δημοσιονομικός έλεγχος στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσει το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Acropolis Run».

Ειδικότερα, στο διάστημα από 17.00-20.00, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στις παρακάτω οδούς, σε όλο το μήκος τους και τις καθέτους τους έως την πρώτη παράλληλη:

Ροβέρτου Γκάλι, Χατζηχρήστου, Γαριβάλδι, Ακάμαντος, Στησικλέους (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού), Αρακύνθου, Παναιτωλίου, Φρυνίχου, Λυσικράτους, Σέλλεϋ, Τριπόδων, Πρυτανείου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα από 18.00-19.30, με εκκίνηση στη διασταύρωση των οδών Ακάμαντος και Αποστόλου Παύλου και κατεύθυνση τις οδούς Ακάμαντος-Στησικλέους-Αρακύνθου-Παναιτωλίου-Μουσών-Γαριβάλδι-Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά)-Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δεξιά)-Φρυνίχου (αριστερά)-Λυσικράτους-Σέλλεϋ-Τριπόδων-Πρυτανείου (αριστερά)-Θεωρίας-Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δεξιά)-τερματισμός στο σημείο εκκίνησης.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις οδούς αυτές στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα δρόμου"

Εισαγγελική έρευνα με αφορμή τη μήνυση του Alpha για τον διαγωνισμό αδειών

Στα χέρια της κυρίας Ελένης Ράϊκου και των Εισαγγελέων Διαφθοράς βρίσκεται πλέον η μηνυτήρια αναφορά του καθηγητή κ. Πάνου Λαζαράτου που είχε κατατεθεί για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στο πλαίσιο της υπόθεσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να διερευνήσουν διεξοδικά τα στοιχεία της 70σέλιδης μήνυσης, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, καθώς - σύμφωνα με τον Alpha - έγινε πλημμελής έλεγχος του. Το υλικό που έχουν στα χέρια τους δεν αποκλείεται μάλιστα να εμπλουτιστεί, καθώς ο καθηγητής αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, - οπότε και συζητείται η υπόθεση στο ΣτΕ - παραχωρεί συνέντευξη τύπου σχετικά με τον διαγωνισμό.

Η εν λόγω μήνυση, πάντως, στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού, καθώς και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ Ελευθέριου Κρέτσου, που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής. Αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι κατά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Λαζαράτος είχε υπογραμμίσει την απουσία παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών στα του διαγωνισμού.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα με αφορμή τη μήνυση του Alpha για τον διαγωνισμό αδειών"

Καταγγελίες-σοκ για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, η οποία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» και όπως αναφέρει ερευνά το σοβαρό περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, όπως καταγγέλλεται.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες-σοκ για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας"

Στην Εξεταστική για τα δάνεια Στουρνάρας, Προβόπουλος και Αναστασιάδης

Άρχισε, και αναμένεται να είναι πολύωρη, η κατάθεση του Γιώργου Πάσχα, προϊστάμενου της Τράπεζας της Ελλάδος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου, προγραμματίστηκε από την Επιτροπή η κατάθεση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ηλία Προβόπουλου ενώ στις 11 του ίδιου μήνα έχει προσκληθεί ο νυν διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εξεταστικής Επιτροπής, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Εξεταστική για τα δάνεια Στουρνάρας, Προβόπουλος και Αναστασιάδης"

Κακουργηματική δίωξη εναντίον του πρώην διευθυντή του ΠαΣοΚ Ρ. Σπυρόπουλου

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠαΣοΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΠαΣοΚ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για περαιτέρω ανάκριση σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών και βασίστηκε κυρίως στο πόρισμα των έξι ελεγκτικών οίκων το οποίο είχε παραδώσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και είχε προκαλέσει την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 - 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε 4 τράπεζες ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακουργηματική δίωξη εναντίον του πρώην διευθυντή του ΠαΣοΚ Ρ. Σπυρόπουλου"

Επιστολή Αμβρόσιου στον υπουργό «α-Παιδείας»: Η παχιά κοιλιά δεν γεννά έξυπνο μυαλό

Υπουργό «α-Παιδείας» χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος τον Νίκο Φίλη. Με αφορμή τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών που πρότεινε ο υπουργός και τις αναφορές που έκανε στον ίδιο κατά την ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη, ο Μητροπολίτης δημοσίευσε ανοικτή επιστολή στο ιστολόγιό του που υπογράφει ο ίδιος.

Ολόκληρη η επιστολή του Μητροπολίτη:

Αγαπητέ μοι κ. Υπουργέ,
Θερμότατα Σας ευχαριστώ, διότι χθές το βράδυ 28 Σεπτεμβρίου ε.έ., κατά την ομιλίαν Σας στη Βουλή των Ελλήνων, ασχοληθήκατε πολύ μαζί μου! Μεγάλη η τιμή στο ταπεινό πρόσωπό μου! Πρέπει, λοιπόν, να Σας απαντήσω.
Εκ προοιμίου Σας διευκρινίζω, ότι οσάκις κάποιος Μητροπολίτης ομιλεί ή γράφει, ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, οι οποίοι αποτελούν τό «Ποίμνιό» του, το «Χριστεπώνυμο Πλήρωμα» της Εκκλησίας στην περιοχη της δικαιοδοσίας του.
Απόδειξις; Το ομόφωνο Ψήφισμα του συνόλου των Πολιτιστικών Συλλόγων των Καλαβρύτων, δια του οποίου, απαντώντες στα ανιστόρητα λόγια Σας περί της Κατοχής και των θυσιών του ιερού Κληρου, Σας έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι.
Κτυπήσαμε, λοιπόν, τις καμπάνες του Αιγίου, προσκαλώντας τους πιστούς μας να μας συμπαρασταθούν, προσυπογράφοντας τις ενέργειές μας! Και ανταποκρίθησαν πλήρως!
Στην ομιλία Σας διαβάζω τα εξής:
α) Ο κ. Φίλης στην δευτερολογία του...είπε ότι «ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο στην Επαρχία του με φωτογραφία μου. Με αποκαλεί φίδι και έχει ένα γνωμικό - δεν ξέρω που το βρήκε- ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες. Τόσο προσβλητική επίθεση».
Σας απαντώ:
Σας ευχαριστώ και συγχρόνως Σας συγχαίρω, διότι χωρίς καμμιά πίεση ομολογείτε, ότι έχετε ελλειπή παιδεία και μόρφωση. Το γνωμικό, το οποίον επικαλέσθηκα, είναι πασίγνωστο! «Παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόα» έγραψα.
1. Τίνος είναι;
Του αρχαίου Σοφού Κλαύδιου του Γαληνού. Ήταν ο δεύτερος μεγάλος και σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητος μετά τον Ιπποκράτη. Έδρασε κατά τόν 2ο μ.Χ. αιώνα.

2. Τί σημαίνει;
Στη Νεοελληνική: Η παχιά κοιλιά δεν γεννά έξυπνο μυαλό.
Εναλλακτικά: Το παχύ στομάχι δεν παράγει δημιουργική σκέψη.
Και πιο ευπρεπισμένο: Η παχιά κοιλία δεν δημιουργεί λογική σκέψη.
3. Σχόλια
Αγνοείτε στοιχειώδη πράγματα από την σοφία των αρχαίων Ελλήνων!
Δεν γνωρίζετε να διαβάζετε και να ερμηνεύετε το αρχαίο κείμενο! Εδώ δεν γίνεται λόγος για τους παχείς ανθρώπους. Δεν γίνεται λόγος για το παχύ σώμα, αλλά γιά την χοντρή κοιλιά, δηλ. για τους καλοφαγάδες, τους καλοπερασάκηδες κλπ. Ναί, το γνωμικό αυτό δεν αναφέρεται στους υπέρβαρους ανθρώπους, αλλά στις χοντρές κοιλίτσες! Η παχειά κοιλιά, λέγει, δεν γεννάει έξυπνο μυαλό! Άρα η επίθεσή μου ΔΕΝ αφορούσε τη σωματική διάπλαση του ανθρώπου, δηλ. τους υπέρβαρους, όπως ισχυρισθήκατε, αλλά εκείνους που έχουν μεγάλη κοιλίτσα! Επομένως τα λόγια μου αναφέρονταν στο μυαλό Σας καί όχι στο σώμα Σας. Και «ο νοών, νοείτω»! Το γνωμικό «παχεία γαστήρ..» δηλ. έχει σχέση με την εγκράτεια, με την νηστεία κλπ. και αναφέρεται στην πνευματική διάσταση της υπάρξεώς μας.
Για να το αντιληφθείτε, στο τέλος Σας παραθέτω μια σχετική ομιλία του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου ακριβώς με τον ίδιο τίτλο, δηλ. «παχεία γαστήρ λεπτόν ου τίκτει νόον».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Έπειτα από τα παραπάνω τα λόγια που είπατε στη Βουλή αποδεικνύουν, ότι παρανοείτε, παραποιείτε και παρερμηνεύετε τα γεγονότα!

Στη συνέχεια της ομιλίας Σας στη Βουλή διαβάζω και τα εξής:
β) «Ο Αμβρόσιος χτύπησε τις καμπάνες στις Εκκλησίες, ενέργεια που σηματοδοτεί προαναγγελία θανάτου».
Σας απαντώ:
Κτυπήσαμε πένθιμα τις καμπάνες των Ναών μας για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των πιστών! Επομένως και εδώ κάνετε λάθος! Οι καμπάνες των Εκκλησιών κτυπούν συνήθως πένθιμα για να αναγγείλουν τον επισυμβάντα θάνατο κάποιου σπουδαίου ανθρώπου! Καί βέβαια όχι για να προαναγγείλουν ένα θάνατο!
Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ, μη ευτελίζεσθε άλλο! Μη μας απογοητεύετε πιό πολύ! Δεν υπάρχει προαναγγελία θανάτου! Μόνον ο Θεός γνωρίζει πότε θα πεθάνουμε, κανείς άλλος!
Τέλος στην ομιλία Σας είπατε ακόμη και τα εξής:
γ) «....Αλλά μπορεί κάποιος από τους λεβέντες, όπως αποκάλεσε ο Αμβρόσιος αυτούς της Χρυσής Αυγής......»
Σας απαντώ:
Αλήθεια, τι ωραίος που είσθε! Τι γραφικός! Τι .....χαριτωμένος! Ενθυμείσθε τι είπα για την Χρυσή Αυγή! Αλλά λησμονείτε, ότι αμέσως μετά την εκλογική Σας νίκη, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό είπα ακριβώς αυτά τα λόγια: «Γειά σου Λεβέντη Πρωθυ-πουργέ κ . Τσίπρα»!
Άνθρωπος είμαι, λάθη κάνω! Αλλά δεν διαστρέφω τα γεγονότα, δεν καταγγέλλω και δεν κατηγορώ αβασάνιστα ενώπιον της Βουλής πρόσωπα, τα οποία ασκούν κάποιο δημόσιο λειτούργημα! Ή και έναν Ιεράρχη, ο οποίος επί σαράντα τόσα χρόνια αναλίσκεται για το γενικό καλό! Αν καί Υπουργός, είσθε, λοιπόν, ένας ευτελής άνθρωπος! Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω!
Εντολή και εξουσιοδοτήσει του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού της Επαρχίας μου

Μετά χριστιανικής παρρησίας,
ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στην συγκεκριμένη επιστολή και τα φυλλάδια που μοιράζει ο Μητροπολίτης απάντησε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Φίλης . Ο υπουργός έκανε λόγο για «αντιχριστιανική εκστρατεία» εναντίον του.

«Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος -κατά κόσμον, διότι ήταν και χωροφύλαξ, Αθανάσιος Λένης - έχει κυκλοφορήσει στην επαρχία του αυτό εδώ το φυλλάδιο. Σε αυτό το φυλλάδιο με αποκαλεί φίδι. Και έχει ένα γνωμικό, το οποίο δεν ξέρω πού το βρήκε, όπου λέει ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες, τόσο απλά, τόσο χριστιανικά και τόσο προσβλητικά όχι για εμένα -αυτό δεν έχει καμιά σημασία- αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν το πρόβλημα να είναι υπέρβαροι, και τόσο προσβλητικά για όσους ανθρώπους έχουμε υπνική άπνοια, με τη φωτογραφία που βάζει», δήλωσε απο το Βήμα της Βουλής.

«Δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο, όπως είναι ο κ. Αμβρόσιος, να κάνει τέτοια προσβλητική εκστρατεία προς το άτομο -αντιχριστιανική εκστρατεία είναι αυτή- και να μην υπάρχει τοποθέτηση της διοίκησης της Εκκλησίας», τόνισε.

Ο κ. Φίλης έκανε και αναφορά στο γεγονός ότι ο Μητροπολίτης είχε χαρακτηρίσει «ελπίδα του έθνους» τα μέλη της ΧΑ.

«Μπορεί κάποιος «λεβέντης» από αυτούς που ο κ. Αμβρόσιος χαρακτήρισε «γλυκιά ελπίδα του έθνους» -έτσι είχε μιλήσει ο κ. Αμβρόσιος για τη Χρυσή Αυγή- οργανωμένος ή ανοργάνωτος, εμφορούμενος από μίσος -διότι μίσος είναι αυτή η στάση του κ. Αμβρόσιου και όχι αγάπη- να θελήσει να υποκαταστήσει και τον Θεό. Δεν το φοβάμαι, αλλά είναι θέμα δημοκρατικής τάξης. Και επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί η διοίκηση της Εκκλησίας. Δεν μπορεί να ανεχόμεθα τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις», είπε.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Αμβρόσιου στον υπουργό «α-Παιδείας»: Η παχιά κοιλιά δεν γεννά έξυπνο μυαλό"

Η Μητρόπολη Πειραιώς τιμωρεί τους καπνιστές

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο νέος κανονισμός του Γηροκομείου Πειραιά, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εκεί και καπνίζουν πλέον εκδιώκονται από το ίδρυμα με... συνοπτικές διαδικασίες. Το ίδιο, μάλιστα, ισχύει και για τους εργαζομένους, οι οποίοι απολύονται ακόμα κι αν έχουν τσιγάρα μέσα στην... προσωπική τους τσάντα!

Στο γηροκομείο οι υπερήλικες καπνιστές που έχουν ειδοποιηθεί να αποχωρήσουν, καθώς η σύμβασή τους με βάση τον νέο κανονισμό καταγγέλλεται, είναι συνολικά 32, εκ των οποίων οι επτά έχουν ήδη απομακρυνθεί! 

Αφορμή για αυτήν την εξέλιξη, που έχει δυσαρεστήσει τους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, στάθηκε ο τραγικός θάνατος μιας τρoφίμου, στα τέλη Αυγούστου, όταν πέθανε από ανακοπή, αφού ξέσπασε φωτιά μικρής έκτασης από αναμμένο τσιγάρο ενώ αυτή κοιμόταν.

Διαβάστε την αμφιλεγόμενη απόφαση του ιδρύματος:



Επίσης, έχουν απολυθεί τρεις εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με τους παρακάτω όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση... κατοχής τσιγάρων:



Όπως αναφέρουν συγγενείς ηλικιωμένων στο zougla.gr, για πολλούς από αυτούς «το τσιγάρο είναι από τις λίγες χαρές που τους έχουν απομείνει», ενώ συμφωνούν απόλυτα να μην καπνίζουν στους εσωτερικούς χώρους, αλλά να τους επιτρέπεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς.

Μάλιστα, ένα πρόσφατο ατυχές συμβάν κατέδειξε τα προβλήματα της εφαρμογής του εν λόγω κανονισμού, που εξαναγκάζει τους «θεριακλήδες» τροφίμους στην αποχώρηση: ένας ηλικιωμένος βγήκε λόγω της απαγόρευσης από τους χώρους του γηροκομείου για να καπνίσει, έπεσε και έσπασε το ισχίο του.

Κάποιοι συγγενείς ηλικιωμένων κατέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να αρθεί ο συγκεκριμένος κανονισμός:





Η διορία που έχει δοθεί στους καπνιστές να αποχωρήσουν είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Συνηγόρου του Πολίτη...

Η απάντηση του μητροπολίτη Πειραιώς σχετικά με την απόφαση

Μία φοβερή παθογένεια τῆς ἐποχῆς μας εἶναι νά συμπλέκεται ἡ ἐμπάθεια καί ἡ κακότητα μέ τό θράσος τῆς ἀγνοίας, ἡ ἀνευθυνότητα μέ τήν ἔπαρση καί τήν προκατάληψη.

Ὅλα αὐτά χαρακτηρίζουν ὅλους ὅσους ἔσπευσαν μέ περισσό θράσος νά ψέξουν τήν ἀπόφαση τοῦ Δ.Σ. τοῦ Γηροκομείου Πειραιῶς νά ἀπαγορεύσει τόσο στούς φιλοξενουμένους σέ Αὐτό, ὅσο καί στούς ἐργαζομένους κατά τό ὡράριον ἐργασίας τους τήν χρήση καπνικῶν προϊόντων (κάπνισμα) καί τήν χρήση οἱασδήποτε ἑστίας φωτιᾶς (ἀναπτήρες – σπίρτα).

Τό Γηροκομεῖο Πειραιῶς εἶναι Ν.Π.Ι.Δ., ἕνα πρότυπο κοινωνικό ἵδρυμα μέ ἱστορία 125 χρόνων, καταξιωμένο στήν πόλη τοῦ Πειραιῶς, πού συνδιοικεῖται ἀπό τόν ἑκάστοτε Μητροπολίτη Πειραιῶς καί τόν Δῆμο Πειραιῶς καί προσφέρει χωρίς καμμία κρατική ἐπιχορήγηση ἕνα ἐξαίρετο κοινωνικό ἔργο.

Ἡ Γεν. Διεύθυνση Ὑγείας καί Κοινωνικῆς Μέριμνας τῆς Περιφέρειας Ἀττικῆς μέ τήν ὑπ’ ἀριθμ. 3349/1-3-2016 ἔκθεσή της, ἀναφέρει ὡς παρατηρήσεις – συμπεράσματα τά ἀκόλουθα: «Τό Γηροκομεῖο Πειραιῶς ἀποτελεῖ μιά Μονάδα πού λειτουργεῖ ἄψογα, μέ ὀργάνωση καί ὑπευθυνότητα, παρέχοντας ποιοτικές ὑπηρεσίες καί εὐχάριστη διαμονή στούς ἡλικιωμένους. Μιλήσαμε μέ τούς περιθαλπόμενους, οἱ ὁποῖοι ἐξέφρασαν θετικά σχόλια γιά τή διαμονή τους ἐκεῖ. Οἱ χῶροι εἶναι καθαροί καί περιποιημένοι, ἡ διατροφή εἶναι προσεγμένη ἐνῶ παράλληλα τά πιστοποιητικά ὑγείας τῶν ἐργαζομένων εἶναι σέ ἰσχύ».



Τό Γηροκομεῖο ἔχει λάβει συνεχῆ βραβεῖα γιά τήν ποιότητα τῶν παρεχομένων ὑπηρεσιῶν του καί ἐλέγχεται ἀπό τήν Διεύθυνση Ἐθνικῶν Κληροδοτημάτων τῆς Περιφέρειας Ἀττικῆς καί ἔχει πλήρη ἀσφαλιστική καί φορολογική ἐνημερότητα.

Κάθε χρόνο γίνεται ἐκπαίδευση ἀπό τό Πυροσβεστικό Σῶμα, τῶν ὑπαλλήλων τοῦ Ἱδρύματος, γιά τήν ἀντιμετώπιση πυρκαϊᾶς καί ἔχουν τοποθετηθεῖ ὑπερσύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης καί πυρόσβεσης.

Ἡ ἐντολή ὅμως τοῦ Διοικητοῦ τῆς Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας Πειραιῶς εἶναι – κατόπιν ἑνός λυπηροῦ συμβάντος πού ἀντιμετωπίστηκε ἄμεσα – νά μήν ὑφίσταται ἡ παραμικρά ἑστία χρήσεως πυρός ἐντός τοῦ χώρου τοῦ Ἱδρύματος, διότι ἀφ’ ἑνός μέν ἡ πρόληψις εἶναι καλυτέρα τῆς ἀντιμετωπίσεως, ἑνός τόσο σοβαροῦ προβλήματος καί ἀφ’ ἑτέρου στό Ἵδρυμα φιλοξενοῦνται 200 περιθαλπόμενοι Γέροντες ἐκ τῶν ὁποίων οἱ 80 κατάκοιτοι καί ἑπομένως σέ περίπτωση πυρκαϊᾶς εἶναι εὐνόητες οἱ συνέπειες. Ἑπομένως ἐφαρμόζοντας τήν ἐντολή τῆς Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας, τό Δ.Σ. ἔλαβε τήν ἀπόφαση νά μήν ἐπιτρέπει πλέον σέ κανένα περιθαλπόμενο, τό κάπνισμα καί τή χρήση ἑστίας φωτιᾶς καί τό ἴδιο διά τούς ἐργαζομένους κατά τήν διάρκεια τῆς ἐργασίας των, ὄχι γιά νά τηρήσῃ «αὐστηρά» τόν ἰσχύοντα ἀντικαπνιστικό Νόμο, ἀλλά γιά νά μήν ὑφίσταται ἡ παραμικρή ὑπόνοια κινδύνου γιά τούς φιλοξενουμένους 200 Γέροντας, ἐπειδή δέν εἶναι ἀνθρωπίνως δυνατόν νά ἐπιτηρῆ ἐπί 24ὥρου βάσεως τούς φιλοξενουμένους παρ’ ὅτι ἔχει δομή διοικήσεως καί φροντίδος ὑψηλῆς ποιότητος μέ 65 ἐργαζόμενους.

Τό Δ.Σ. τοῦ Ἱδρύματος πού ἀφιλοκερδῶς προσφέρει τήν διακονία του ἀγωνιζόμενο στήν ἐποχή τῆς κρίσεως, νά ἀντιμετωπίσει χωρίς καμμία βοήθεια οὔτε ἀπό τό Κράτος, οὔτε ἀπό τό Δῆμο Πειραιῶς, ὁ ὁποῖος παρ’ ὅτι συνδιοικεῖ τό Ἵδρυμα, ἔχει νά καταβάλῃ τίς ὑποχρεώσεις του ἀπό τό ἔτος 1955, ἀναμένει εὐγενεῖς κρίσεις γιά τό ἔργο του καί ὄχι ὕβρεις καί συκοφαντίας.

Τελικά βέβαια τό Δ.Σ. ἔχει τήν ἠθική καί ποινική εὐθύνη τῶν διακοσίων φιλοξενουμένων καί ὄχι κάθε ἀνεύθυνος ἐπικριτής.

Δυστυχῶς ὅμως ἡ κακεντρέχεια καί ἡ ἐμπάθεια πρυτανεύουν στήν ἐποχή μας.

Διά τό Δ.Σ.

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μητρόπολη Πειραιώς τιμωρεί τους καπνιστές"

Η Σουηδία σχεδιάζει επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας με το βλέμμα στη Ρωσία

Την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας προτείνει η κυβέρνηση της Σουηδίας, καθώς η σκανδιναβική χώρα επιδιώκει να ενισχύσει τις άμυνές της εν μέσω της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και το NATO στην περιοχή της Βαλτικής.

Το σχέδιο θα επηρεάσει νεαρούς σουηδούς που έχουν γεννηθεί από το 1999 κι έπειτα, με την πρώτη εκπαιδευτική σειρά να αρχίζει τη θητεία της στις αρχές του 2018.

Περίπου 4.000 στρατεύσιμοι, άνδρες και γυναίκες, αναμένεται να καλούνται στα όπλα κάθε χρόνο.

Η υποχρεωτική θητεία καταργήθηκε στη Σουηδία το 2010, όμως η ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, και η γενικότερη ανησυχία για ρωσικό επεκτατισμό, έχουν γεννήσει νέους φόβους για την εθνική ασφάλεια στη Στοκχόλμη.

Η Σουηδία δεν είναι μέλος του NATO, όμως έχει επιδιώξει να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία της με Δυτικές δυνάμεις, έχοντας καταλήξει σε συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλιο και την Φινλανδία το τελευταίο διάστημα.

Η κυβερνητική πρόταση εισέρχεται τώρα σε φάση εξωκοινοβουλευτικής διαβούλευσης και θα σταλεί σε διάφορους κοινωνικούς εταίρους ώστε να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017, όταν και τα σχόλια των κοινωνικών εταίρων θα χρησιμοποιηθούν ώστε να καθοριστεί η πορεία του σχεδίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σουηδία σχεδιάζει επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας με το βλέμμα στη Ρωσία "

ΕΣΕΕ: Θετικό το νομοσχέδιο για την απλοποίηση σύστασης επιχειρήσεων

Θετικά κρίνει ο εμπορικός κόσμος το νομοσχέδιο για τις Υπηρεσίες Μίας Στάσης που αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη σύσταση επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη τονίζοντας ότι «αποτελεί έναν σημαντικό νόμο πλαίσιο, που εάν λειτουργήσει όπως πρέπει, με την έκδοση των απαιτούμενων εκτελεστικών πράξεων, μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού και απαλλαγμένου από στρεβλώσεις και αγκυλώσεις επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντός του οποίου θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις».

Η ΕΣΕΕ εκτιμά μεταξύ άλλων ότι το πεδίο εφαρμογής του νόμου περιορίζεται στη σύσταση, ενώ κατά τη γνώμη της ο νόμος θα επιτύχει τον σκοπό του, δηλαδή τον τελικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση της άμεσης επιχειρηματικότητας, μόνο εάν τελικώς επεκταθεί εκτός από την ίδρυση και στο σύνολο των διαδικασιών λειτουργίας μιας επιχείρησης.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΕΕ: Θετικό το νομοσχέδιο για την απλοποίηση σύστασης επιχειρήσεων"

Ζωή για Τσίπρα: Παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας, είναι εντελώς ξεφτιλισμένος [βίντεο]

Στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης καλεσμένη η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου άσκησε για ακόμη μια φορά σκληρή κριτική με βαρύτατες εκφράσεις απέναντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική που ακολούθησε. Οξύτατη ήταν και η κριτική της σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που την χαρακτήρισε σκάνδαλο από τη στιγμή που υπήρξε δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη και το 98% των πολιτών τάχθηκε κατά αυτής της ιδιωτικοποίησης να προχωρούν σε τέτοιους είδους κινήσεις, με αποτέλεσμα να διοικούνται αυτοί οι οργανισμοί από το Λουξεμβούργο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Εγώ ξέρω ότι οι άνθρωποι που έχουν τιμή και αξιοπρέπεια δεν λένε άλλα και πιστεύουν άλλα. Άκουγα τις προάλλες τον λόγο του κ.Τσίπρα όταν πήγε στην ΕΥΔΑΠ που έλεγε θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας αυτοί που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την ΕΥΔΑΠ. Όταν το έχεις πει αυτό, ε, πρέπει πραγματικά, να είσαι εντελώς ξεφτιλισμένος. Δεν μπορώ να πω άλλη λέξη για να φτάνεις να υπογράφεις την ιδιωτικοποίηση αυτή. Δεν μπορώ να πω άλλη λέξη. Είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε, είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Κάποιοι απλώς επέλεξαν να κάνουν τη δική τους ροπή και λαγνεία για την εξουσία, να την μετατρέψουν σε ένα σενάριο αδιεξόδου και μονόδρομου», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας».


Κωνσταντοπούλου: Ξεφτιλισμένος ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ από Enikos_gr

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωή για Τσίπρα: Παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας, είναι εντελώς ξεφτιλισμένος [βίντεο] "

Die Zeit: Δεν φταίει η Ελλάδα για την κατάσταση στη Λέσβο

H Ελλάδα προτίθεται να μεταφέρει "μεγάλο αριθμό" προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας, η οποία προβλέπει ότι οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξετάζονται απευθείας στα νησιά. «Παραβιάζουν λοιπόν οι ελληνικές αρχές τη συμφωνία; Εχουν μήπως αποτύχει;» , διερωτάται η Die Zeit σε σημερινό της άρθρο.

Μια ματιά στα στοιχεία τα οποία έδωσε η Κομισιόν στη δημοσιότητα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στην αφόρητη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στα νησιά, η οποία κλιμακώθηκε με την πυρκαγιά στη Μόρια. Και οφείλεται αυτή η κατάσταση τουλάχιστον στην απραξία πολλών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα κενά που υπάρχουν πρέπει να είναι και ο λόγος γα τον οποίο η προαναγγελθείσα μετεγκατάσταση πολλών προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα δεν προκάλεσε καμία σοβαρή κριτική εκ μέρους των χωρών μελών της Ε.Ε. Παράλληλα η Ε.Ε. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν προτίθεται να επαναπροωθήσει προς το παρόν κανέναν πρόσφυγα στην Ελλάδα όπως προβλέπει η Συνθήκη του Σένγκεν.

Συγχρόνως η γερμανική κυβέρνηση προέτρεψε την Ελλάδα να βελτιώσει τον έλεγχο των αιτήσεων ασύλου, μια απαίτηση η οποία είναι εντελώς άτοπη, δεδομένου ότι από τους 60.500 πρόσφυγες μόνο οι 13.600 βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα και επομένως είναι αποφασιστικής σημασίας η αποστολή υπαλλήλων και ειδικών στα νησιά, τους οποίους έχουν υποσχεθεί οι χώρες μέλη της Ε.Ε.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι προβληματική η αντιμετώπιση του θέματος από την Ελλάδα. Από τους 100 ειδικούς για θέματα ασύλου τους οποίου έχει υποσχεθεί η Κομισιόν έχουν σταλεί μόνο 41 στα νησιά. Αλλά και στο θέμα των μεταφραστών δεν έχει κρατήσει το λόγο της η Ε.Ε. σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η οποία ζητά στην έκθεση της "να αυξήσουν τα κράτη μέλη επειγόντως την υποστήριξή τους στην Ελλάδα."

Σε όλα αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι η υποσχεθείσα μεταφορά από την Ελλάδα 63.302 συνολικά προσφύγων σε άλλες ώρες μέλη ή συνδεδεμένες με την Ε.Ε.χώρες δεν λειτουργεί. Ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία έχουν βέβαια εν μέρει αυξήσει τη συμμετοχή τους στην κατανομή των προσφύγων, ο συνολικός όμως απολογισμός παραμένει απογοητευτικός, αφού μόνο 4.410 πρόσφυγες έχουν γίνει δεκτοί από άλλα κράτη μέλη. Μια ματιά στα στοιχεία αποδεικνύει ότι σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ή -όπως η Πολωνία, η Αυστρία και η Ουγγαρία- αρνούνται να το κάνουν ολοκληρωτικά.

Επομένως, συμπεραίνει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα, η κατάσταση στη Λέσβο δεν οφείλεται σε αποτυχία της Ελλάδας στο προσφυγικό, αφού πολλές χώρες ακόμα αρνούνται να της παράσχουν την υποσχεθείσα υποστήριξή τους.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Zeit: Δεν φταίει η Ελλάδα για την κατάσταση στη Λέσβο"

Κατρούγκαλος: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει ό,τι κι αν λέει το ΔΝΤ

Το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, ό,τι κι αν λέει ή ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε πως οι αξιώσεις του Ταμείου στο ασφαλιστικό δεν υποστηρίζονται ούτε από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι δεν ζητούν επανέναρξη της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα.

«Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά [το ασφαλιστικό] δεν αλλάζει», είπε.

Το μήνυμα Κατρούγκαλου έρχεται μία εβδομάδα αφότου η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα διαμήνυσε εκ νέου ότι χρειάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις, καθότι το μέγεθος της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι «μη βιώσιμο» και επιβαρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης, επιτάσσοντας πολιτική υψηλής φορολόγησης.

«Για να δημιουργηθεί χώρος για τις κοινωνικές δαπάνες που χρειάζονται για να προστατευθούν ευάλωτες ομάδες [...] χρειάζεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων και η εφαρμογή μίας νέες φόρμουλας για επιδόματα», ανέφερε το Ταμείο.

«Είναι απόλυτα λογικό να υπολογίζονται οι εισφορές με βάση το εισόδημα, αφού με αυτόν τον τρόπο θα υπολογίζονται και οι συντάξεις για να είναι ανταποδοτικές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι με αυτό το σύστημα το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών, καθώς σε πολλά ταμεία, όπως στον ΟΑΕΕ, το 1/3 δεν μπορεί να καταβάλει το προκαθορισμένο ποσό που υπάρχει.

Ο κ. Κατρούκαλος εξήγησε πως, το ποσοστό που πληρώνει κάποιος ως μισθωτός, το ίδιο θα πληρώνει εάν έχει και μπλοκάκι για το ύψος του εισοδήματος που πρόερχεται από το ελεύθερο επάγγελμα. Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες έχουν και 11% για επικουρικά και αναζητούμε τρόπο να μην πληρώνουν αυτές τις εισφορές, τόνισε και συμπλήρωσε πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν επαγγελματικά ταμεία για τέτοιες περιπτώσεις.

Για τη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε αισιόδοξος. Όπως εκτίμησε, από τη στιγμή που θα επιστρέψει η δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να διαπραγματεύουνται για τους μισθούς εκτίμησε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό, όπως και η προστασία στην απόλυση, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις είπε ότι εκκρεμεί ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η επιτροπή έχει προτείνει να υπάρχει εκ των προτέρων έγκριση για να γίνουν, ώστε να υπάρχει πλαίσιο προστασίας.

Τάχθηκε εναντίον του λοκ-αουτ και υπογράμμισε πως ορισμένες διατάξεις για τον συνδικαλιστικό νόμο μπορούν να αλλάξουν. Για τον ΕΔΟΕΑΠ είπε πως είχε δοθεί η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να βρεθεί λύση για να καλυφθεί ο πόρος, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Πρόσθεσε πως ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να λειτουργεί και θα είναι ζωντανός, σημειώνοντας ότι απομένει να συμφωνηθούν λεπτομέρειες.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει ό,τι κι αν λέει το ΔΝΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news