facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Προβάδισμα της ΝΔ με 8% σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του iefimerida.gr.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή), η Ν.Δ.συγκεντρώνει 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, Άλλο 4%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 8%, ενώ δεν απαντά το 5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31% και ο κ. Τσίπρας 22%. Κανένας από τους δύο απαντά το 42%.

Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 54%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 26%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα της ΝΔ με 8% σε νέα δημοσκόπηση"

Πιάνουν... τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική που πραγματοποιήθηκε απόψε, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, «πιάνουν» τιμόνι, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα" και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι "αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις".

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα, βάζοντας τα λεφτά σε "ασφαλή" λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: "πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού".

Ανακουφισμένος από τη σημερινή εξέλιξη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και τόνισε: "εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών απο τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών".

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιάνουν... τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ"

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ευρ. Στυλιανίδη και την ΜΚΟ German Marshall Fund

Στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα 28/9 η δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η υπόθεση αφορά τη χρηματοδότηση της αμερικανικών συμφερόντων ΜΚΟ «German Marshall Fund» με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 550.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορούσε την συνεισφορά της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy».

Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για τη χρηματοδότηση κατά την τριετία 2004-2007 που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών, ωστόσο ακόμα και να εντοπιστούν, θα έχουν παραγραφεί.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών της περιόδου 2004-2007 για απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχαν εμπιστευτεί, προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ.

bankingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ευρ. Στυλιανίδη και την ΜΚΟ German Marshall Fund"

Σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη: «Στο Δημόσιο "αγνοούνται" περίπου 20.000 άνθρωποι»

Το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ συντηρητικό στις προβλέψεις του ώστε να μην χάσει την αξιοπιστία του δήλωσε ο ο Στέλιος Πέτσας, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δημοσιονομικά.

Μιλώντας στον Σκάι τάχθηκε υπέρ της μείωση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

Δεν έχουμε κανένα μέλλον χωρίς τη δραστική μείωση των φόρων, είπε συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας πως στο Δημόσιο «αγνοούνται» περίπου 20.000 άνθρωποι που δεν ξέρουμε που βρίσκονται και ποιος τους πληρώνει.

Στάθηκε στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επισημαίνοντας ότι επιχειρεί τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και πλούτου στην οικονομία.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη: «Στο Δημόσιο "αγνοούνται" περίπου 20.000 άνθρωποι» "

Ακυρώνονται πτήσεις της Aegean και Olympic Air, Πέμπτη και Παρασκευή

Την ακύρωση πτήσεων που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν η AEGEAN και η Olympic Air.

Οι πτήσεις ακυρώνονται εξαιτίας της απεργίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 23:59 της Παρασκευής.

Για πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν τα site της Aegean και της Olympic Air ή να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την Aegean:
801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:
801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνονται πτήσεις της Aegean και Olympic Air, Πέμπτη και Παρασκευή"

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.

Έτσι, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου. Επιπλέον:

-Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.

-Για όσους έχουν κάνει επέμβαση στον μετρητή (πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής), η επανασύνδεση θα γίνεται με προκαταβολή του 15% της οφειλής (αντί για 30% που ισχύει τώρα) και η εξόφληση σε 12 δόσεις (αντί για 8).

Ως τώρα, στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 400.000 πελάτες, με οφειλές άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ"

DW: «Ο Τσίπρας ήταν η τελευταία μας ελπίδα»

Με ένα άκρως επικριτικό για τον έλληνα πρωθυπουργό ρεπορτάζ, η γερμανική δημόσια τηλεόραση στηλιτεύει την αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων και τον παρομοιάζει με τους προκατόχους του.

Έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα κυβερνητικής διαδρομής του έλληνα πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί η γερμανική δημόσια τηλεόραση. Σε ρεπορτάζ του 24ωρου ενημερωτικού καναλιού Tagesschau24, που υπάγεται στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του εκλογικού σώματος.
«Οι ελπίδες που είχαν εναποθέσει οι Έλληνες στη νέα, αριστερή τους κυβέρνηση ήταν μεγάλες. Τέλος στα παλιά μεγάλα κόμματα που είχαν διαβρωθεί από νεποτισμό, ήταν η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πολλές υποσχέσεις αθετήθηκαν. Οι εφοπλιστές επρόκειτο να πληρώσουν σημαντικούς φόρους, όμως ακόμη δεν αγγίζονται. Συγγενείς και φίλοι κομματικών στελεχών εξασφαλίζουν αξιώματα και έργα. Παράλληλα διαρκείς νέοι κύκλοι λιτότητας πλήττουν ακριβώς αυτά τα φτωχά κοινωνικά στρώματα που ήλπιζαν σε μια αλλαγή πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η γερμανική τηλεόραση.
Στο ρεπορτάζ εκφράζονται ακόμη αμφιβολίες για τη διαφάνεια της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Προβάλλονται πλάνα από παλαιότερες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, στις οποίες δεσμευόταν μεταξύ άλλων για πάταξη της διαφθοράς. Όπως σχολιάζει η γερμανίδα δημοσιογράφος, με αυτά τα λόγια «πριν από 18 μήνες ενθουσίασε τους ανθρώπους. Στο μεταξύ πολλοί τον θεωρούν ψεύτη». Το ρεπορτάζ παρομοιάζει δηκτικά τον έλληνα πρωθυπουργό με τον Πινόκιο, προβάλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα με μύτη που μεγαλώνει.
Όπως επισημαίνει κλείνοντας η γερμανίδα δημοσιογράφος, «αν η κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίσει αυτήν την πορεία, ενδέχεται οι Έλληνες προσεχώς να μην την απορρίψουν απλά ως αφελή ή άπειρη, αλλά είναι πιθανό να περάσει στην ιστορία ως εξίσου κακή και διεφθαρμένη όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Ένας Έλληνας πραγματοποιεί το «γερμανικό όνειρο»
Η ανεργία και η έλλειψη επαγγελματικής προοπτικής στην Ελλάδα οδήγησε τον Βασίλη Ιωαννίδη πίσω στη Γερμανία
Η ανεργία και η έλλειψη επαγγελματικής προοπτικής στην Ελλάδα οδήγησε τον Βασίλη Ιωαννίδη πίσω στη Γερμανία
Στις οικονομικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε για την περίπτωση ενός Έλληνα που γεννήθηκε στη Γερμανία, επέστρεψε στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του στην Ελλάδα, όπου πήγε σχολείο και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να γίνει δάσκαλος, για να βρεθεί όμως το 2013 και πάλι στη Γερμανία εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της ανεργίας στην πατρίδα του. Ο 30χρονος σήμερα Βασίλειος Ιωαννίδης εργάζεται πλέον ως διευθυντής καταστήματος αθλητικών παπουτσιών στο Μπέμπλιγκεν, μία πόλη περίπου 50.000 κατοίκων σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Στουτγκάρδη. Μετά από μερικούς μήνες αναζήτησης ο Βασίλειος Ιωαννίδης βρήκε τελικά τη δουλειά που ήθελε και είναι πλέον διευθυντής, σημειώνει ο αρθρογράφος, σχολιάζοντας ότι τελικά «πραγματοποίησε το ‘γερμανικό του όνειρο'».
«Αν έχεις δυνατότητες σου δίνονται ευκαιρίες εδώ», λέει ο Βασίλης Ιωαννίδης και αναρωτιέται «γιατί δεν είναι εφικτό αυτό στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχει τόση οικογενειοκρατία; Γιατί δεν αλλάζει τίποτα ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί δεν εισπράττει φόρους από τους πλούσιους;». Όπως εξομολογείται στην SZ, «ο Τσίπρας ήταν η τελευταία μας ελπίδα (…), ακόμη και για άτομα, όπως εγώ, που μάλλον προτιμούν τον καπιταλισμό».
Μια «ασυνήθιστη σχολική χρονιά» στην Ελλάδα
40% των 60.000 προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα είναι παιδιά, εκτιμά η οργάνωση Save the Children
40% των 60.000 προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα είναι παιδιά, εκτιμά η οργάνωση Save the Children
Ανταπόκριση της Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου μιλά για τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτό το διάστημα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας επισκέπτεται ένα δημοτικό σχολείο στην Αθήνα. Η διευθύντρια, που δεν ήθελε να κατονομαστεί, λέει ότι «η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ασυνήθιστη» και εξηγεί ότι στο σχολείο της έχουν εγγραφεί ήδη 30 προσφυγόπουλα. Όπως γράφει η εφημερίδα, «περίπου το 40% των 60.000 και πλέον προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται καθηλωμένοι στην Ελλάδα είναι παιδιά. Τα περισσότερα από αυτά αναγκάστηκαν, εξαιτίας της φυγής από την πατρίδα τους και της παραμονής τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς, να μείνουν κατά μέσο όρο ενάμιση χρόνο χωρίς σχολική εκπαίδευση, αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή για δημιουργία ειδικών τάξεων με στόχο τη σταδιακή κατανομή περίπου 2.000 προσφυγόπουλων και κατ' εκτίμηση 22.000 παιδιών μεταναστών σε ελληνικά σχολεία.
Ωστόσο, όπως τονίζει η TAZ, υπάρχουν εμπόδια. «Γονείς διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα», γράφει το δημοσίευμα αναφέροντας το πρόσφατο παράδειγμα ενός σχολείο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου οι γονείς των ελλήνων μαθητών κήρυξαν ανεπιθύμητα τα παιδιά προσφύγων. «Μία θλιβερή συμπεριφορά των γονέων», δήλωσε στην TAZ κουνώντας το κεφάλι της η διευθύντρια του δημοτικού στην Αθήνα.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: «Ο Τσίπρας ήταν η τελευταία μας ελπίδα»"

«Δε θα αποδράσετε»: Προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζητά ο Αλ. Τσίπρας (Video)

"Ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπλοκή. Καταθέτω λοιπόν αίτημα. Να έρθετε εδώ να απαντήσετε"

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ.

"Ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπλοκή. Καταθέτω λοιπόν αίτημα. Να έρθετε εδώ να απαντήσετε" ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε για άλλη μία φορά να αποδράσει, να σιωπήσει.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» σημείωσε με νόημα ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά δε θα αποδράσει η ΝΔ. «Δεν θα αποδράσετε, θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονόματα και διευθύνσεις», είπε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές ο Αλ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να μιλήσει στη Βουλή για το ζήτημα της διαπλοκής, τονίζοντας ότι «προτιμά να μιλά εκ του ασφαλούς ή να βάζει άλλους να μιλάνε γι' αυτόν».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στην πρωτολογία του «δόθηκε η ευκαιρία στον Μητσοτάκη να μιλήσει για την επικαιρότητα γιατί εδώ και ένα μήνα η χώρα βρίσκεται στο ρυθμό ενός καταιγιστικού βομβαρδισμού: οι άδειες. Μετά τον διαγωνισμό από κανάλια που δεν πήραν άδειες, από κανάλια που δεν έχουν άλλα θαλασσοδάνεια να πάρουν, από κανάλια που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει για πρώτη φορά να πληρώσουν, άνοιξε ορυμαγδός ότι η χώρα και η κυβέρνηση καταρρέει. Του έδωσα την ευκαιρία να τοποθετηθεί, αλλά προτίμησε να αποδράσει. Δεν θέλησε να λερώσει τα χέρια του ενδεχομένως γιατί του το συνέστησαν οι επικοινωνιολόγοι του ή γιατί την βρώμικη δουλειά την κάνουν άλλοι, οι καναλάρχες».

Αναφερόμενος στα θέμα της παιδείας ο πρωθυπουργός είπε στον Κ. Μητσοτάκη ότι το «πρόβλημα δεν είναι δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας».

"Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους μαθητικούς αγώνες του '90-'91 ενάντια σε έναν αυταρχικό νόμο του πατέρα σας, όπως ήταν και τιμή μου να συμμετέχω στο φοιτητικό κίνημα, σε μια εποχή παρακμής του. Όμως αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά» ανέφερε σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Το πρόβλημά μας κ. Μητσοτάκη όταν με κατηγορείτε για τα δικά μου βιώματα, είναι μάλλον τα δικά σας βιώματα, γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε. Υπερασπίζεστε μόνο το ιδιωτικό».

"Το τελευταίο που θα ήθελε κανείς να κάνει θα ήταν η σύγκρουση με την Εκκλησία. Αντιθέτως" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει αν συμφωνεί με το να σταματήσουν τα Θρησκευτικά να αποτελούν μάθημα ομολογίας πίστεως.

Στη σημερινή συζήτηση για την Παιδεία «εκφράστηκαν δύο διαφορετικές οπτικές για την Παιδεία, όπως έχουμε και για την οικονομία, αποτυπώθηκαν οι απόψεις και οι θέσεις από την πλευρά εκπροσώπησης δύο διαφορετικών κόσμων: Από τη μία ο δημόσιος χώρος και η υπεράσπισή του, από την άλλη ο κόσμος της αγοράς» τόνισε ο πρωθυπουργός, αποτιμώντας τη σημερινή συζήτηση κατά την τριτολογία του.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι παρότι κατατίθενται απόψεις με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, "τα θέματα Παιδείας απαιτούν διεξοδικό διάλογο και προσπάθεια σύνθεσης".

Όπως ανέφερε, προϋποθέσεις για τον διάλογο είναι, "πρώτον, οι καθαρές θέσεις όχι διαστρέβλωση, δεύτερον, να μην αποχωρούμε από τον διάλογο και, τρίτον, να μη λειτουργούμε με μία λογική ότι θα κατεδαφίσουμε τα πάντα".

«Σας αδικεί η λογική ότι θα τα γκρεμίσετε όλα», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώνοντας.


avgi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δε θα αποδράσετε»: Προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζητά ο Αλ. Τσίπρας (Video)"

Απάτη με δωροεπιταγές Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλου στο Facebook

Απαιτείται η προσοχή από όλους τους χρήστες του Facebook καθώς από το πρωί της Τρίτης στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες δημοσιεύσεις-διαγωνισμοί με δώρο δωροεπιταγές των σουπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι ψεύτικος και το site στο οποίο οδηγούν τα links (play4rewards.net) δεν έχει καμία σχέση με τις νόμιμες επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν. Ο σκοπός του είναι να εκμαιεύσει στοιχεία χρηστών που αφελώς τα καταθέτουν στην αντίστοιχη φόρμα για λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Οπότε μην κάνετε click, like, share σε αυτές τις δημοσιεύσεις καθώς παρασύρετε και άλλους χρήστες στο να το κάνουν!

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη με δωροεπιταγές Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλου στο Facebook"

Τι προβλέπει το πόρισμα-«φωτιά» των εμπειρογνωμόνων για ομαδικές απολύσεις και κατώτατο μισθό

Ένα ισχυρό όπλο στη μάχη της κυβέρνησης με τους δανειστές για τα εργασιακά έχει από χθες στα χέρια του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Enikonomia», η διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά ολοκλήρωσε και παρέδωσε χθες στον κ. Κατρούγκαλο το 62σελίδο πόρισμά της σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, συγκρινόμενες με τις βέλτιστες πρακτικές που τηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κυρίαρχο συμπέρασμα του τελικού κειμένου αναδεικνύει ότι σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν αυτή τη περίοδο τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης –δανειστών (ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις, ανταπεργία και συνδικαλιστικός νόμος) τα δεδομένα στη χώρα δεν παρουσιάζουν ουσιαστικές αποκλίσεις από το τι ισχύει κατά μέσο όρο στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει και προωθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υιοθέτηση περαιτέρω ευελιξίας στην αγορά εργασίας, απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει την έναρξη ενός νέου γύρου σκληρής αντιπαράθεσης που ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου και μένει να δούμε ποιο από τα δυο στρατόπεδα θα επιδείξει την αποτελεσματικότερη διαπραγματευτική στρατηγική.

Αναλυτικότερα τα βασικά σημεία του πορίσματος είναι τα εξής:

-Ομόφωνα η Επιτροπή τάσσεται κατά των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, χωρίς να ζητά παρεμβάσεις ούτε στον τρόπο κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά ούτε και στον τρόπο απόλυσης των συνδικαλιστικών στελεχών σε μια επιχείρηση.

-Ομόφωνα η Επιτροπή τάσσεται κατά των αλλαγών στο υπάρχον καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, έως ότου εκδοθεί η απόφαση σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά την προσφυγή κατά του «βέτο» στις ομαδικές απολύσεις στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής της Lafarge. Ωστόσο, η Επιτροπή επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί σχετική έγκριση από θεσμικό φορέα για τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει το ΔΝΤ το οποίο ζητά να γίνονται ελεύθερα οι ομαδικές απολύσεις κι εκ των υστέρων να ελέγχεται η νομιμότητα τους.

-Με μεγάλη πλειοψηφία (6 υπέρ μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Επιτροπής -2 κατά) η Επιτροπή τάσσεται υπέρ της επαναφοράς και επέκτασης των κλαδικών συβάσεων, αλλά και της εφαρμογής της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης με την υπερίσχυση των κλαδικών έναντι των επιχειρησιακών συμβάσεων. Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ στην έκθεση του έκανε ειδική αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα επισημαίνοντας ότι «Η μεταρρύθμιση του 2011 στην αγορά εργασίας, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον κατώτατο μισθό ήταν σημαντικά βήματα κι επ’ ουδενί οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν πρέπει να αντιστραφούν, καθώς «αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τα δυνητικά οφέλη για τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

-Με μικρή πλειοψηφία (5 υπέρ και 3 κατά) η Επιτροπή τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του ορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους κι όχι από το κράτος, προκαλώντας εμπόδια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη πλειοψηφία, τα μέλη της επιτροπής είχαν αρχικά προτείνει τη σύσταση ενδιάμεσης επιτροπής ανεξάρτητων ειδικών, τα μέλη της οποίας θα καθορίζονταν από το κράτος και τους κοινωνικούς εταίρους, και θα γνωμοδοτούσε πριν την τελική απόφαση των κοινωνικών εταίρων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν υιοθετήθηκε με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το αδύναμο 5 -3, εξασθενώντας την διαπραγματευτική ισχύ των επιχειρημάτων του υπουργού Εργασίας.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει το πόρισμα-«φωτιά» των εμπειρογνωμόνων για ομαδικές απολύσεις και κατώτατο μισθό"

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε η μήνυση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι βουλευτές της ΝΔ, Μ. Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιω. Τραγάκης, Κ. Τζαβάρας και Χ. Αθανασίου (μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΝΔ) κατά παντός υπευθύνου, για τον διαγωνισμό που αφορά στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Με την μηνυτήρια αναφορά οι βουλευτές ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης στα μέλη της ειδικής επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, που με πράξεις ή παραλείψεις τους, ανακήρυξαν τους οριστικούς υπερθεματιστές των αδειών, μεταξύ των οποίων τον κ. Ι. Καλογρίτσα, αλλά και για συνέργεια στα αδικήματα αυτά, στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριο Κρέτσο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε η μήνυση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες"

Εισαγγελέας για Άκη: Αν ο Τσοχατζόπουλος βγει εκτός φυλακής μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα

Την απόρριψη της δεύτερης κατά σειρά, αίτησης του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 20ετούς κάθειρξης που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστκών προγραμμάτων.

Στην πρότασή της προς το δικαστήριο, η εισαγγελέας ζήτησε να μην βγει εκτός φυλακής ο πρώην υπουργός διότι - όπως είπε - είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής. Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας τόνισε πως ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός αν βρεθεί εκτός φυλακής, υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα υγείας που ο Ακης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε προκειμένου να στηρίξει την αίτησή του, η εισαγγελέας ανέφερε πως ναι μεν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έχει προβλήματα υγείας που επιτείνονται στο περιβάλλον της φυλακής, «πλην όμως η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στο θέμα της ανατροφής του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως το παιδί «σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα», ωστόσο, «έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του» και «η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη».

Για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα. Ακόμη όμως και να είχε αυτή τη δυνατότητα - ανέφερε η εισαγγελέας - «θα πρότεινα απόρριψη (και για το βραχιολάκι) διότι ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων».

Λαμβάνοντας το λόγο οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, επικαλέστηκαν ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει. Τόνισαν, πως η κατάστασή του χειροτερεύει από τις συνθήκες στη φυλακή ενώ ανέφεραν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία όπως αναφέρει η πρωτόδικη απόφαση... είναι 77 ετών», ανέφερε η υπεράσπιση.

Ακόμη, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι υπάρχει ιατρική βεβαίωση που μιλάει «για αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια από την καθημερινότητά του».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε όμως από την υπεράσπιση και στην αναφορά της εισαγγελέως για το το ότι ο πρώην υπουργός σε περίπτωση που αποφυλακιστεί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; Δεν μας το λέτε...Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα, να τα πάρει και να αρχίσει να τα ξεπλένει;» διερωτήθηκε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού και προσέθεσε: «Ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 78 ετών....».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας για Άκη: Αν ο Τσοχατζόπουλος βγει εκτός φυλακής μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα"

Καμμένος: Δεν θα συμφωνήσουμε σε τίποτα για τα Θρησκευτικά αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει η Ιεραρχία

Νέο γύρο ενδοκυβερνητικής κρίσης φαίνεται ότι πυροδοτεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και για το θέμα των Θρησκευτικών, το μεσημέρι της Τετάρτης εμφανίστηκε κάθετος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».

«Σας διαβεβαιώ ότι και ο πρωθυπουργός δεν θέλει με κανένενα τρόπο - και δεν μπορεί - να αποκοπεί η ορθοδοξία από τη διδασκαλία και την κοινωνία» είπε ο υπουργός Άμυνας στον κ. Ιερώνυμο.





Παράλληλα «κάρφωσε» - χωρίς να κατονομάσει - τον Νίκο Φίλη χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» αυτά που ειπώθηκαν. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε αντίσταση εκ μέρους της Εκκλησίας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Απο την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «στο συγκεκριμένο θέμα θα μας βοηθούσε πολύ να πάρουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία που τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα με ωραιό τρόπο».

Παράλληλα όμως αναρωτήθηκε με νόημα: «Αν δεν έχει λόγο η Εκκλησία για τα θρησκευτικά ποιος έχει λόγο;».

«Πρέπει να συνεργαστούμε και οι δύο πλευρές από μηδενική βάση για το καλό του λαού» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.





Ο υπουργός Άμυνας προσκύνησε μια εικόνα πριν τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο



Πλήθος δημοσιογράφων κάλυψε τη συνάντηση του κ. Καμμένου με τον κ. Ιερώνυμο


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Δεν θα συμφωνήσουμε σε τίποτα για τα Θρησκευτικά αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει η Ιεραρχία"

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις άδειες

Χάθηκε άλλη μια δικαστική μάχη ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, δύο ημέρες πριν συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του ΣτΕ για να αποφανθεί επί των κυρίων προσφυγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε να συζητηθούν στις 10 Οκτωβρίου 2016 (το πρωί) οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.
        
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων  των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη χορήγηση  των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών,  ενώ έκανε δεκτές τις 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί.
        
Διευκρινίζεται ότι δεν δημοσιεύθηκε σήμερα το σκεπτικό των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, αλλά μόνο το «δια ταύτα», δηλαδή, ότι απερρίφθησαν. Το σκεπτικό των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων  θα δημοσιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
                
Αναλυτικότερα,  η  Ολομέλεια  του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, απέρριψε τις αιτήσεις  ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και  Star  όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη  Ανώνυμη  Εταιρεία (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης).  
         
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες  στρέφονταν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (πρώτη φάση) χορήγησης αδειών  «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
        
Όμως,  στο πλαίσιο των εν λόγω ασφαλιστικών μέτρων είχαν κατατεθεί και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες εταιρείες  στρέφονταν η μια κατά της άλλης, προκειμένου κάποιοι να εξέλθουν από τον τηλεοπτικό  στίβο.
        
Οι 28 παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς αυτό φυσικά να επηρεάζει την απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.
        
Συγκεκριμένα παρεμβάσεις είχαν καταθέσει:
     1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) η οποία είχε καταθέσει 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων  τηλεοπτικών σταθμών και νέων καναλαρχών.  
        2) Η εταιρεία  Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η οποία είχε καταθέσει  5 παρεμβάσεις.
        3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα είχε καταθέσει 5 παρεμβάσεις.
        4) Η τηλεοπτική εταιρεία   Αlpha  είχε καταθέσει 4 παρεμβάσεις.  
        5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna  είχε καταθέσει 3 παρεμβάσεις.  
        6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ  είχε καταθέσει 5 παρεμβάσεις.  
        7) Η Κυπριακή εταιρεία  «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη  είχε καταθέσει  3 παρεμβάσεις.
 

Νέα ασφαλιστικά μέτρα
Σις 11π.μ. της 10ης Οκτωβρίου 2016 με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν στην ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου  οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη.
        
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δικαστική συμμετοχή  της εταιρείας των συμφερόντων του κ. Βαρδινογιάννη,  η οποία στην όλη διαδικασία χορήγησης των αδειών είναι 3η επιλαχούσα με ποσό 13 εκατομμυρίων ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτει επιδιώκει να μείνει μέσα στο «χορό» της όλης διαδικασίας αδειοδότησης.
        
Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα   Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  του υπουργείου Επικρατείας  Ελευθέριου Κρέτσου.
        
Επίσης, μεταξύ των άλλων, τρέφονται και κατά αποφάσεων του κ. Κρέτσου (όπως είναι οι 228, 253, 254/2016 αποφάσεις) που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, όπως επίσης στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών. 

Η διάσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής
Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων και πάλι των θυρών, θα συνέλθει σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών  των τηλεοπτικών σταθμών  Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς  και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
        
Οι δικαστές στην εκπνοή του μήνα θα αποφανθούν για τη  νομιμότητα και τη συνταγματικότητα του τρόπου και των προϋποθέσεων του προπαρασκευαστικού σταδίου επεξεργασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.
         
Οι επίμαχες προσφυγές συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία  πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ  συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.
         
Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη της  30ης Σεπτεμβρίου 2016 αναμένεται μέσα στο πρώτο διάστημα του ερχόμενου μήνα, εφόσον δεν χρειαστεί να γίνουν και άλλες διασκέψεις των δικαστών και η όλη διαδικασία ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Διαβάστε εδώ την απόφαση του ΣτΕ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις άδειες"

Διαμαρτυρία για το «μαύρο»: Έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι των ιδιωτικών καναλιών

Έξω από τη Βουλή βρίσκονται αυτή την ώρα εργαζόμενοι των ιδιωτικών καναλιών διαμαρτυρόμενοι για το μαύρο στα κανάλια, που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια συχνότητας, καθώς και εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Οι τεχνικοί των καναλιών κρατούν πανό που αναγραφεί «Νέο Μαύρο στην ΤV=1817 νέοι Άνεργοι» ενώ σε ένα άλλο πανό οι εργαζόμενοι του Mega γράφουν: «διεκδικούμε τις αμοιβές μας! Αγωνιζόμαστε για θα δουλειές μας! Όχι στο μαύρο-Ναι στο αύριο».

Αντιπροσωπεία των τεχνικών μπήκε στη Βουλή και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενώ στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης ανέφερε πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου 2.000 οικογένειες να μην βρεθούν στον δρόμο ενώ χαρακτήρισε ψεύτη τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπραγια τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ ότι οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών καναλιών δεν συμπαραστάθηκαν στο μαύρο της ΕΡΤ.
Δείτε φωτογραφίες




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία για το «μαύρο»: Έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι των ιδιωτικών καναλιών"

Ο εφιάλτης των Ρίχτερ ξαναχτύπησε μετά από 30 χρόνια στην Καλαμάτα

Μνήμες από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ του 1986 ξύπνησε στους κατοίκους της  Καλαμάτας η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 10:17 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται 38 χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 8 χλμ. νοτιοδυτικά της Κορώνης.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπολόγισε το εστιακό βάθος στα 19χλμ.

Εντωμεταξύ λίγο πριν τα μεσάνυχτα δόνηση 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε και τα Δωδεκάνησα

22 νεκροί το 1986 στην Καλαμάτα

Πριν από 30 χρόνια, στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν η δόνηση των 6,2 Ρίχτερ ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά.

Τότε 300 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί και το 80% των κτιρίων της Καλαμάτας γκρεμίστηκε ή κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε χρήση.

Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό του 1986

 

Δύο ημέρες μετά την καταστροφή ολοκλήρωσε ο μεγάλος μετασεισμός των 5,4 Ρίχτερ. Πολλοί από τους κατοίκους εγκατέλειψαν την πόλη για να εγκατασταθούν στα γύρω χωριά ή σε άλλες πόλεις, ενώ οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι στεγαστήκαν προσωρινά σε πλοία ελλιμενισμένα στο λιμάνι τής Καλαμάτας και σε σκηνές. Αργότερα, κατασκευάστηκαν λυόμενα σπίτια που στέγασαν τον πληθυσμό και η πόλη άρχισε να ανοικοδομείται.


Σεισμολόγοι: Να είμαστε επιφυλακτικοί για μερικές ημέρες
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το σεισμό των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Όπως δηλώνουν παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου αφού η Καλαμάτα είναι μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές.

Στο protothema.gr μίλησε ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Καραστάθης Βασίλης.

«Είναι σεισμός μεγάλου βάθους, Καραστάθης, αλλά κρατάμε κάποια επιφύλαξη για να δούμε και τις επόμενες ημέρες. Είναι λογικό να ξυπνούν μνήμες από το σεισμό του 1986, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να πούμε ότι θα πρέπει να ανησυχούμε. Στη περιοχή αυτή δεν θα έλεγα ότι δεν είναι αναμενόμενο τέτοιοι σεισμοί. Έχουμε παρά πολύ καλή υποδομή στη περιοχή αυτή, γίνονται σεισμικές παρακολουθήσεις, έχουμε στήσει και ένα κέντρο μέτρησης ραδονίου και μάλιστα είχαμε και κάποιες ενδείξεις ότι θα γίνει σεισμός. Ωστόσο αυτά είναι πειραματικά και δεν απελευθερώνουμε τέτοιου είδους πληροφορίες στο κόσμο. Δεν μπορώ να πω ότι μας προκάλεσε κάποια έκπληξη. Με μια μόνο δόνηση και με τα στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε πως θα εξελιχθεί». 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο εφιάλτης των Ρίχτερ ξαναχτύπησε μετά από 30 χρόνια στην Καλαμάτα"

Συντάξεις: Μειώσεις και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα

Με οριζόντιο τρόπο το ΕΤΕΑ επέβαλε ακόμη και σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 1.300, που προέβλεπε ο νόμος, μειώσεις που ξεπερνούν το 50%.

Ουσιαστικά έπεσε τσεκούρι σε 150.000 συνταξιούχους οι οποίοι, καθώς το λάθος δεν έχει διορθωθεί, θα δουν και στη μείωση που θα λάβουν τον Οκτώβριο την ίδια, άδικη μείωση, που περιορίζει την επικουρική τους σύνταξη κάτω από το μισό.

Το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ, όπως φαίνεται, επέβαλαν με οριζόντιο τρόπο έναν μαθηματικό τύπο χωρίς να λάβουν όμως υπόψη τις αποδοχές σύνταξης και τα έτη ασφάλισης ανά συνταξιούχο, αλλά τον μέσο όρο ανά Ταμείο και επέβαλαν έναν γενικό κανόνα μειώσεων για όλους.



Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος συνταξιούχος με μικτή κύρια σύνταξη στα 1.137 και μικτή επικουρική 371 ευρώ και καθαρές αποδοχές μετά τις μειώσεις στα 1.152 ευρώ (πολύ κάτω δηλαδή από τα 1.300 που προβλέπει ο νόμος) βρέθηκε να παίρνει επικουρική αντί για 197 μόλις 147 ευρώ καθώς του επιβλήθηκε μείωση της τάξης του 25%.



Ουσιαστικά με την επιβολή του μαθηματικού τύπου ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν λαμβάνουν πλέον όπως προβλέπεται στο νόμο επικουρική σύνταξη στο 20% των συντάξιμων αποδοχών τους, αλλά κοντά στο 5%.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας την Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποσχέθηκε ότι εάν υπήρξαν λάθη θα διορθωθούν, όμως τα λάθη που όπως φαίνεται υπάρχουν δεν πρόκειται να διορθωθούν ούτε και τον επόμενο μήνα με την πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου και έτσι οι συνταξιούχοι για ακόμη μια φορά θα βρεθούν διπλά χαμένοι και παραμένει άγνωστο πως θα γίνει η διόρθωση και πότε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Μειώσεις και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news