facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη Star: Με δάνειο της Attica Bank πλήρωσε ο Καλογρίτσας πρόστιμα για φοροδιαφυγή

Με χρήματα από δάνειο που πήρε από την Attica Bank, πλήρωσε οφειλές από πρόστιμα για φοροδιαφυγή ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο κεντρικό δελτίο του Star ο Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος ανέφερε ότι στις 29 Ιουνίου 2016 ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πούλησε στην «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας 1.224.000 μετοχές μιας άλλης εταιρείας της οικογένειας, την «ΜΙΚΗ ΑΕ». Για την αγοραπωλησία αυτή, όπως και για μια ακόμα την επόμενη μέρα, με αντικείμενο τις μετοχές της «ΜΙΚΗ ΑΕ», η Attica Bank διέθεσε «χρηματοδότηση γέφυρα», αξίας ύψους 15 εκ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό 5 εκ. ευρώ δόθηκαν στην Εφορία, όπου ο υιός Καλογρίτσας είχε οφειλές για τα οικονομικά έτη 2001 -2012, ενώ εξοφλήθηκαν από τα χρήματα της Attica Bank ο ΕΝΦΙΑ και οι οφειλές στη ΔΟΥ για το 2015 και 2016.

Η δεύτερη εμπλοκή της Attica Bank, όπως και πάλι ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου, είναι η περίφημη εγγυητική της Τράπεζας που άργησε να κατατεθεί και κατατέθηκε, ενώ θα έπρεπε να έχει κλείσει το πρωτόκολλο της ΓΓ Ενημέρωσης, λόγω της παρέλευσης της ώρας. Τα χρήματα ήρθαν από λογαριασμό του κ. Καλογρίτσα στην HSBC στο εξωτερικό στις 12.30 της ημέρας που εξεδόθη η εγγυητική και η εγγυητική της Τράπεζας εξεδόθη έναντι του ρευστού στις 3 μ.μ. μετά από αρκετή πίεση στην Τράπεζα από «παράγοντες εκτός Τραπέζης» όπως είπαν σήμερα στο Star στελέχη της Attica Bank.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Star: Με δάνειο της Attica Bank πλήρωσε ο Καλογρίτσας πρόστιμα για φοροδιαφυγή "

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση προσέλαβε στο Δημόσιο 27.700 δικά της παιδιά!

Το κόστος του «κομματικού κράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» παρουσιάζει μέσω ενός γραφήματος ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει σε ειρωνικό ύφος «λεφτά για τα δικά μας παιδιά πάντα υπάρχουν» και παραθέτει τα κόστη των γραφείων πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης «για όποιον συνεχίζει να αναρωτιέται «πόσο επιτέλους μας στοιχίζει το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»: 

2.408.000€ για τη Γραμματεία Πρωθυπουργού

1.711.000€ για τη Γραμματεία Συντονισμού

1.601.000€ για τη Γραμματεία της Κυβέρνησης

1.600.000€ για την υπό σύσταση Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής

Συνολικά 7.320.000€ και άλλα 1.534.000€ για τους υπουργούς του Μαξίμου
ήτοι: 

342.000€ για το γραφείο του κ.Φλαμπουράρη

315.000€ για το γραφείο της κ. Γεροβασίλη

274.000€ για το γραφείο του κ.Παππά 

229.000€ για το γραφείο του κ.Κουίκ

Και 374.000€ για το γραφείο του κ.Δραγασάκη

«Λεφτά για τα δικά μας παιδιά πάντα υπάρχουν».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση προσέλαβε στο Δημόσιο 27.700 δικά της παιδιά!"

Ξεπουλούν την Εγνατία Οδό για 40 χρόνια έναντι χαμηλού τιμήματος

Σοβαρές αντιδράσεις από τους εργαζομένους στην «Εγνατία Οδό» σχετικά με το ξεπούλημα όπως αναφέρουν σε ιδιώτες του ολοκληρωμένου αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα, και πρέπει να γίνει για να εκταμιευθεί η δόση των 2,6 δις ευρώ.

Τα 100 εκατ. ευρώ που θα εισπραχθούν θα κατατεθούν κατ’ ευθείαν στο ταμείο του εξωτερικού για την εξυπηρέτηση του χρέους και ένα ποσοστό από τα ετήσια έσοδα των διοδίων θα δίνεται στο Δημόσιο.

Μόνο τα έσοδα από τους επτά σταθμούς διοδίων ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οι όροι της παραχώρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι προβλέπεται 40χρονη παραχώρηση, με κατ’ αποκοπήν τίμημα 100 εκατ. ευρώ, που θα κατατεθεί κατ’ ευθείαν στο ταμείο του εξωτερικού για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και ποσοστό για το Δημόσιο από τα ετήσια έσοδα από τα διόδια.

Τα έργα στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα και διαθέτει τρεις κάθετους άξονες που εξυπηρετούν τη σύνδεσή του με τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια, κόστισαν 6,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, καθώς και από δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που δόθηκε με χαμηλό επιτόκιο και μακροχρόνια περίοδο εξόφλησης.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπουλούν την Εγνατία Οδό για 40 χρόνια έναντι χαμηλού τιμήματος"

Διακόπτεται για έξι μήνες η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας - Ξάνθης

Διακόπτεται από την ερχόμενη Κυριακή, η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας - Ξάνθης, για τουλάχιστον 6 μήνες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης διαδικασίας συντήρησης και ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ.

Η παρέμβαση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ, είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν προγραμματίσει όλες τις δράσεις και ρυθμίσεις που θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από την παρέμβαση στο επιβατικό κοινό, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπτεται για έξι μήνες η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας - Ξάνθης"

Νέο ποινολόγιο: Διετής φυλάκιση για φοροδιαφυγή

Ποινές φυλάκισης, οι οποίες στην πλειονότητά τους υπερβαίνουν τα δύο χρόνια για διάπραξη φοροδιαφυγής, προβλέπουν οι νέες διατάξεις του ποινολογίου της εφορίας. Διευκρινίσεις για τις νέες ποινές της εφορίας ανάλογα με την κατηγορία του εγκλήματος της φοροδιαφυγής που διαπράχθηκε, δίνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο προσδιορίζεται το έγκλημα της φοροδιαφυγής ανά κατηγορία φόρου, καθώς και οι ποινές που επιβάλλονται ανά περίπτωση.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι:

1. Έγκλημα φοροδιαφυγής στο φόρο εισοδήματος, στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) ή στον ειδικό φόρο ακινήτων (Ε.Φ.Α.), διαπράττει, όποιος με πρόθεση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή των παραπάνω φόρων, αποκρύπτει από τα όργανα της Φορολογικής Διοίκησης, φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή ή περιουσιακά στοιχεία, ιδίως παραλείποντας να υποβάλει δήλωση ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή καταχωρίζοντας στα λογιστικά αρχεία εικονικές δαπάνες ή επικαλούμενος στη φορολογική δήλωση τέτοιες δαπάνες, ώστε να μην εμφανίζεται φορολογητέα ύλη ή να εμφανίζεται αυτή μειωμένη.

Αυτά τα εγκλήματα φοροδιαφυγής τιμωρούνται, ανά είδος φόρου, ως εξής:
- Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, εφόσον ο φόρος που αναλογεί στα φορολογητέα εισοδήματα ή στα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί, υπερβαίνει, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος, τις 100.000 ευρώ και
- με ποινή κάθειρξης, εφόσον, κατά τα ως άνω, το ποσό του φόρου υπερβαίνει, τις 150.000 ευρώ.

2. Έγκλημα φοροδιαφυγής στο φόρο προστιθέμενης αξίας, στο φόρο κύκλου εργασιών, στο φόρο ασφαλίστρων και στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, τέλη ή εισφορές διαπράττει, όποιος με πρόθεση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή αυτών, δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς ή συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς τους παραπάνω φόρους, τέλη ή εισφορές, καθώς και, όποιος παραπλανά τη Φορολογική Διοίκηση με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων και δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς ή συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς αυτούς ή λαμβάνει επιστροφή, καθώς και όποιος διακρατεί τέτοιους φόρους, τέλη ή εισφορές.

Το έγκλημα φοροδιαφυγής στο ΦΠΑ τιμωρείται:

- Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, αν το προς απόδοση ποσό του κύριου φόρου που δεν αποδόθηκε ή αποδόθηκε ανακριβώς ή επεστράφη ή συμψηφίστηκε ή εξέπεσε ή διακρατείται, υπερβαίνει ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος τις 50.000 ευρώ και
- με ποινή κάθειρξης, εφόσον κατά τις ως άνω ίδιες προϋποθέσεις, το ποσό του φόρου υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

3. Τα εγκλήματα φοροδιαφυγής στο φόρο κύκλου εργασιών, στο φόρο ασφαλίστρων και στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, τέλη ή εισφορές, τιμωρούνται, ανά είδος φόρου, ως εξής:
- Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, εφόσον το προς απόδοση ποσό του κύριου φόρου, τέλους ή εισφοράς, σύμφωνα με τα ανωτέρω και κατά περίπτωση, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ και
- με ποινή κάθειρξης εφόσον, κατά τις ανωτέρω ίδιες προϋποθέσεις, το ποσό του φόρου, τέλους ή εισφοράς, υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

4. Έγκλημα φοροδιαφυγής στο φόρο πλοίων, διαπράττει, όποιος με πρόθεση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου πλοίων, δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς στο Δημόσιο φόρο πλοίων και τιμωρείται:
- Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, εφόσον, κατά τις ως άνω προϋποθέσεις, το εν λόγω ποσό φόρου υπερβαίνει, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος, τις 100.000 ευρώ και
- με ποινή κάθειρξης, εφόσον, κατά τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις, το εν λόγω ποσό φόρου υπερβαίνει, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος, τις 150.000 ευρώ.

5. Εγκλήματα φοροδιαφυγής για περιπτώσεις έκδοσης, αποδοχής, φορολογικών στοιχείων και για τη νόθευση φορολογικών στοιχείων, διαπράττει, όποιος εκδίδει πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία και, όποιος αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία ή νοθεύει τέτοια στοιχεία, ανεξάρτητα από το εάν διαφεύγει ή μη την πληρωμή φόρου.

Τα ως άνω εγκλήματα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, (ανεξαρτήτως της αναγραφόμενης αξίας συναλλαγής).

Επίσης:
- Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ και
- με ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ποινολόγιο: Διετής φυλάκιση για φοροδιαφυγή"

Φίλης: Το υπουργείο Παιδείας είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία

«Τα νέα προγράμματα του μαθήματος των θρησκευτικών είναι αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς - θεολόγους και εκπροσώπους της Εκκλησίας» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχόλιο του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο μάθημα.

«Τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα μαθήματα. Η ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών ανήκει, σύμφωνα με τον νόμο, στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» αναφέρει και προσθέτει: «Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας».

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Το υπουργείο Παιδείας είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία"

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και αύριο η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και αύριο, για πέμπτη συνεχή ημέρα, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, κρίνοντας ότι η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, δεν απέδωσε τα ευκταία αποτελέσματα ώς προς την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αύριο εκδικάζεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης, ενώ αργότερα απόψε αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, ώστε να συζητηθεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

"Για τους εργαζόμενους το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης δεν ήταν το αναμενόμενο, παρότι θέλαμε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Οπως επισήμανε, ο υπουργός πρότεινε μεν στους εργαζομένους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, αλλά οι ίδιοι διαφώνησαν ζητώντας την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ των 2300 απασχολούμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και αύριο η Θεσσαλονίκη"

Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος έπειτα από μήνυση του υπουργού Υποδομών

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης υπέβαλε μήνυση για το εξώφυλλο της εφημερίδας του δημοσιογράφου, λόγω συκοφαντικού περιεχομένου.

Ο δημοσιογράφος κρατείται.

Στα τέλη του περασμένου μήνα μήνυση σε βάρος του Στέφανου Χίου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, για πλήθος δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου του, είχαν καταθέσει οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος έπειτα από μήνυση του υπουργού Υποδομών"

Μήνυση κατά Κρέτσου καταθέτει ο Alpha

Μήνυση κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου αλλά και της Επιτροπής που διενήργησε τον έλεγχο των Πόθεν Έσχες των νέων καναλαρχών αναμένεται να καταθέσει ο Alpha.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 984, ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha, Πάνος Λαζαράτος, είπε πως έχει λάβει εντολή από τον ιδιοκτήτη του σταθμού Δημήτρη Κοντομηνά να καταθέσει τη μήνυση.

«Τα αδικήματα που έχουν διαπράξει είναι σε βαθμό κακουργήματος» σημείωσε ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Λαζαράτος υποστήριξε επίσης ότι ο διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί στο σύνολό του.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά Κρέτσου καταθέτει ο Alpha"

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα

Βόμβα για την υπόθεση Καλογρίτσα εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας το μεσημέρι της Τρίτης ότι όσοι ανακήρυξαν ως καναλάρχη «έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές».

«Αυτός και αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή έχουν ευθύνη;» ρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο BHMA FM με τον ίδιο να απαντά: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

Παράλληλα δήλωσε ότι «ο κύριος αυτος, αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Όσον αφορά την δανειοδοτηση Καλογρίτσα με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM για την Τράπεζα Αττικής ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση».



Άλλα εννοούσα, λέει τώρα
Λίγο μετά τις δηλώσεις του, ωστόσο, και αφού αντιλήφθηκε τί βόμβα έριξε, ο κ.Κουρουμπλής επιχειρεί να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα. Αφού προηγουμένως, παραδέχθηκε ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα, τώρα με μια λακωνική, γραπτή του ανακοίνωση, με προσεκτική διατύπωση, επιχειρεί να ανασκευάσει, αντιλαμβανόμενος τις προεκτάσεις των όσων είχε παραδεχθεί μιλώντας στον Βήμα FM.

Έτσι, ο υπουργός κάνοντας τώρα λόγω για «αποκατάσταση της πραγματικότητας» σχετικά με την τηλεφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FM, ανακοίνωσε: «Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Κουρουμπλή: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα"

Βαρδινογιάννης: «Το Star έχει άδεια, περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε»

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Αυτά δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την νομιμότητα της χορήγησης δανείων από Τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.

Σε ερώτηση για το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρία, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκ ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφερόμενος στον πρώην ανταποκριτή του STAR, Δημήτρη Σουλτογιάννη που παρακολουθούσε με περούκα τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη ξεκαθάρισε ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως.

«Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως» είπε ο κ. Βαρδινογιάννης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε άνωθεν εντολής παρακολούθησης του υπουργού Επικρατείας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, απαράδεκτη την πρακτική του ανταποκριτή και ανέφερε ότι ο σταθμός πήρε αμέσως τα μέτρα του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πρακτική του ανταποκριτή δεν αποτελεί και «έγκλημα» και απέρριψε την πρόταση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρδινογιάννης: «Το Star έχει άδεια, περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε»"

Ιερώνυμος για αλλαγές στα Θρησκευτικά: Απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών με το νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζει το υπ. Παιδείας κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα».

«Επειδή το διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας» είπε ο κ. Ιερώνυμος μετά από συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο, επίσης, για βεβιασμένα νέα προγράμματα που ξέρουμε πώς προωθήθηκαν και με σφραγίδα ποιών ανθρώπων προωθήθηκαν.

«Έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς πολιτείας να συνεργαστούμε με θετική άποψη, όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια 10 ή 5 ημερών αλλά με περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο λόγος» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος για αλλαγές στα Θρησκευτικά: Απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα"

Ρέντσι: Ο Γιούνκερ λέει ωραία πράγματα αλλά δεν γίνονται πράξεις - Θα πρέπει να δράσουμε μόνοι μας

«Αν η κατάσταση μείνει ως έχει, για το μεταναστευτικό θα πρέπει να οργανωθούμε μόνοι μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από την Νέα Υόρκη.

«Αυτό είναι και το μόνο καινοτόμο στοιχείο που προκύπτει από την Μπρατισλάβα, όπου ειπώθηκαν πολλά πράγματα, αλλά δεν σταθήκαμε ικανοί να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά το θέμα της Αφρικής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν αντιδράσαμε θετικά. Ο Γιούνκερ λέει τόσα ωραία πράγματα, αλλά δεν βλέπουμε να γίνονται πράξεις», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα της Ευρώπης είπε επίσης ο Ρέντσι ο οποίος τόνισε ότι η Ιταλία θα κινηθεί με δική της πρωτοβουλία γιατί είναι σε θέση να το κάνει, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σε ό,τι μας αφορά η προτεραιότητα εντοπίζεται στις σχέσεις με την Αφρική, όπως είπαμε από την Μπρατισλάβα, και στην συνέχεια στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην Αφρική «για να σταματήσει η ροή εκεί όπου δημιουργείται», διότι «διαφορετικά η Ευρώπη αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το φαινόμενο αυτό» και η Ιταλία, από την πλευρά της «σώζει όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορεί, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέντσι: Ο Γιούνκερ λέει ωραία πράγματα αλλά δεν γίνονται πράξεις - Θα πρέπει να δράσουμε μόνοι μας "

Στην Επιτροπή Θεσμών θα καταθέσουν οι νέοι καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς [ΒΙΝΤΕΟ]

Εν μέσω ένταση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να κληθούν τελικά οι 4 νέοι καναλάρχες μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νικο Παππά προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι συνεδριάσεις θα γίνουν με βάση το άρθρο 41Α, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν δύο συνεδριάσεις, μία κάθε μήνα και ότι τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα και οι αρμόδιοι υπουργοί.



Νωρίτερα, η ΝΔ δια μέσου του Μάκη Βορίδη υποστήριξε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός κι ότι η επιτροπή θα έπρεπε να έχει εξετάσει και τα πόθεν έσχες στον διαγωνισμό.

«Εμφανίζεται ο άλλος με βοσκοτόπια τρίτου, χωρίς δεκάρα τσακιστή και του λέτε: “προχώρα…”» είπε ο Μάκης Βορίσης, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό σκάνδαλο από μια κυβέρνηση που «έχει χάσει πλέον το ηθικό πλεονέκτημα».

Από την άλλη, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια για να εξετάσει τα πόθεν έσχες. Είπε πως με το θέμα ασχολείται η δικαιοσύνη και δεν πρέπει η επιτροπή να παρεμβαίνει στο έργο της, κατηγορώντας την ΝΔ ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό ή να ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του κατέθεσε γραπτό αίτημα για να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας σε συνέχεια του αιτήματος της ΝΔ, το οποίο έκανε δεκτό η Πρόεδρος της Επιτροπής «ασθμαίνοντας», όπως είπε η ίδια.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Επιτροπή Θεσμών θα καταθέσουν οι νέοι καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς [ΒΙΝΤΕΟ]"

Δεμένα τα πλοία λόγω 48ωρης απεργίας από την ΠΝΟ

Σαραντακτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η ΠΝΟ. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να κάνει δεκτό το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού για 48ωρη απεργία. Η απεργία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στις συντάξεις και στο εργασιακό πλαίσιο των ναυτών.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ έχει ως εξής:
«Σε πλήρη αποδοχή των προτάσεων του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ κατέληξε στην απόφασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε για τον σκοπό αυτό στις 14/9/2016.
Κυρίαρχα προβλήματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν οι εξελίξεις στα κοινωνικοασφαλιστικά ταμεία των Ναυτεργατών αλλά και οι πρωτοβουλίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε), κυβέρνησης και Υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία.
Σημειώνουμε ότι στα δύο αυτά ζητήματα υπήρξε πρόσφατα δημόσια παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επισήμανε τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις των Ναυτικών και την σφαγή που αποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μειώσεις για τους έχοντες κύρια και επικουρική σύνταξη 1300 ευρώ, οι οποίες περικοπές ανέρχονται στο 40,24%!!!
Ταυτόχρονα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων και τα ποσοστά αναπλήρωσης σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) θα οδηγήσουν τις συντάξεις των Ναυτικών σε τραγικά χαμηλά επίπεδα και την κοινωνική τους ασφάλιση στην απαξίωση!
Στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και τα μέτρα που θα ληφθούν και αφορούν τις εφάπαξ παροχές των Ταμείων Πρόνοιας τα οποία επί μία τριετία με απόφαση της κυβέρνησης έχουν σταματήσει να καταβάλλονται στους δικαιούχους Ναυτικούς.
Επίσης αναφέρθηκε στο νέο αντεργατικό πακέτο που σχεδιάζουν κυβέρνηση – δανειστές στα εργασιακά αλλά και στον συνδικαλιστικό νόμο.
Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κοινή και συντονισμένη επιχείρηση της κυβέρνησης, του Υπουργού Ναυτιλίας και της Ε.Ε.Ε που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία και για τον σκοπό αυτό ασκούν πολύπλευρες πιέσεις αυτό να υλοποιηθεί με συμφωνία Ναυτεργατικών Σωματείων και Ε.Ε.Ε!!!
Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχει μπαράζ δημόσιων δηλώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και του Προέδρου της Ε.Ε.Ε αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα τα οποία στην πλειονότητά τους γίνονται καθ’ υπόδειξη των εφοπλιστών και στοχεύουν – όπως πιστεύουν οι εμπνευστές τους – να προλειάνουν το έδαφος και να διαμορφώσουν το ανάλογο κλίμα για να υλοποιηθεί ο επαίσχυντος σχεδιασμός τους που, όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες, εμπνευστές αυτής της άθλιας αντεργατικής μεθόδευσης είναι από κοινού η κυβέρνηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Ε.Ε.Ε.
Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία της ΠΝΟ η οποία σιώπησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κοινή μεθόδευση κυβέρνησης – ΥΝΑ με την με την Ε.Ε.Ε.
Θεωρούμε παρά ταύτα απολύτως θετικό το γεγονός ότι έστω και καθυστερημένα το σύνολο των Ναυτεργατικών Σωματείων και η Διοίκηση της ΠΝΟ ομόφωνα και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση καταδίκασαν απερίφραστα τις βρώμικες αυτές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εφοπλιστών, συμφώνησαν να τις καταγγείλουν και να απορρίψουν οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης και κατάργησης των ΣΣΕ.
Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατέθεσε πρόταση όπως το πρόβλημα της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία απασχολήσει άμεσα την Ε.Ε της ΠΝΟ η οποία οφείλει και πρέπει να πάρει μια σειρά μέτρα και αποφάσεις για να επιβάλει την ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.
Επίσης στην συνεδρίαση της Ε.Ε καταγγέλθηκε ο προβοκατόρικος ρόλος συγκεκριμένων ΜΜΕ τα οποία σε αγαστή συμμαχία με την κυβέρνηση και την Ε.Ε.Ε συνδράμουν με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν να δημιουργήσουν διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα αναφορικά με το θέμα της ΣΣΕ αλλά και παράλληλα να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν τα Ναυτεργατικά Σωματεία για την άρνησή τους να προσυπογράψουν την καταδίκη τους καταργώντας την ΣΣΕ….
Τέλος επαναβεβαιώθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων της ομοσπονδίας που αναφορικά για την ποντοπόρο ναυτιλία είναι η πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, η ασφάλιση όλων των Ναυτικών στο ΝΑΤ αλλά και κατοχυρωμένα δικαιώματα στην εργασία και στην συνδικαλιστική εκπροσώπιση.
Στο τέλος της συνεδρίασης της Ε.Ε της ΠΝΟ η μοναδική πρόταση που τέθηκε για ψηφοφορία ήταν αυτή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ο οποίος πρότεινε 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 22-23 Σεπτέμβρη 2016 με ώρα έναρξης και λήξης την 6η πρωινή.
Η πρόταση αυτή στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε συγκέντρωσε 8 ψήφους υπέρ και 6 κατά.
Αφήνουμε για μετά την απεργία να σχολιάσουμε και να κρίνουμε την θέση, την στάση και τον ρόλο συγκεκριμένων δυνάμεων στην απεργία αυτή.
Εκείνο που θεωρούμε ότι προέχει σε αυτήν την φάση είναι η οργάνωση, η προετοιμασία, η ενημέρωση τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων Ναυτεργατών.
Το διακύβευμα αυτής της απεργιακής κινητοποίησης επιβάλει την πιο πλατιά ενότητα, την συσπείρωση, την κοινή και συντονισμένη πάλη για την επιτυχή έκβαση του απεργιακού μας αγώνα.
Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να παρθούν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα αυτό.
Καλούμε τον κλάδο μας σε αγωνιστική και μαχητική συσπείρωση, μαζί με όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν από κοινού το αγωνιστικό τους παρόν.
Η απεργία δεν αποτελεί μόνο απάντηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου που οδηγούν την κοινωνική μας ασφάλιση στην διάλυση και την καταστροφή, αποτελεί και μια απάντηση ενός πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που θυσιάζει τα συμφέροντα των εργαζομένων για να εξυπηρετήσει αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών.
Είναι μια αποφασιστική μάχη της τάξης μας την οποία όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να την στηρίξει, να την πλαισιώσει και να την υπερασπισθεί».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία λόγω 48ωρης απεργίας από την ΠΝΟ "

«Όχι» σε προσφυγόπουλα και από σχολείο στην Φιλιππιάδα

Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά οι αντιδράσεις από Συλλόγους Γονέων είναι αρκετές.

Μετά τις απειλές για κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα από τον Σύλλογο Γονέων σε σχολείο του Ωραιόκαστρο, έρχεται η αντίδραση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ο οποίος αρνείται την παραχώρηση του σχολείου σε παιδιά προσφύγων, ακόμη και κατά τις απογευματινές ώρες.

Σε υπόμνημά τους παραθέτουν μία σειρά από λόγους για τους οποίους αρνούνται την παραχώρηση του σχολείου στα παιδιά των «παράτυπων μεταναστών», όπως αναφέρουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας».

Η ανακοίνωση του συλλόγου


Από:

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου
Φιλιππιάδας

Προς:

1) Περιφερειάρχη Ηπείρου
2) Περιφερειάρχη Πρέβεζας
3) Δήμαρχο Ζηρού
4) Περιφερειακή Διευθύντρια Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ηπείρου
5) Διευθυντή Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Πρέβεζας
6) Υπουργείο Παιδείας - Διεύθυνση Προσφύγων – Μεταναστών
7) κο Μπάρκα Κων/νο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας
8) κο Γιαννάκη Στέργιο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016μετά τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων στην οποία οι παρευρισκόμενοι γονείς συμφωνήσαμε τα κατωτέρω, προκειμένου να αποσταλεί η παρούσα επιστολή.

ToΔ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας. Οι λόγοι εναντίωσής μας είναι οι εξής:

1. Δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητας μας εφόσον φιλοξενούνται όπως αρχικά διαβεβαιώσατε την τοπική κοινωνία για 6 ως 8 μήνες. Οι ίδιοι διαδηλώνουν και ζητούν να φύγουν, από την χώρα. Ποια λοιπόν είναι τα σχέδια για αυτούς και συνεπώς για την κοινωνία μας;

2. ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Προέρχονται από άλλη Ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένοι από το περιβάλλον που προέρχονται. Σε καθημερινή βάση ενημερωνόμαστε για παρουσία νέων περιστατικών από ασθένειες που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με άκρως μεταδοτικές ασθένειες στις οποίες δεν συνεργάστηκαν καθόλου με τις υγειονομικές αρχές. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά χρήζουν ειδικής μέριμνας λόγω των ψυχικών τραυμάτωνκαι των καταστάσεων που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια στις πατρίδες τους.Παράγοντες που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην προσαρμογή τους.
Γνωρίζοντας τα παραπάνω ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται σε κάθε σχολείο.

3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά μεταναστώντα οποία έχουν:α) τεράστιο εκπαιδευτικό κενό λόγω της πολύχρονης αποχής τους από οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης, β) διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία, με ελληνόπουλα που οι γονείς τους στερήθηκαν και στερούνται για να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση, αυτή που αναγνωρίζουν και συγχαίρουν τα σχολεία της Ευρώπης.

Πως μπορεί ένα παιδί, των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, δεκατριών ή δεκαπέντε ετών να ενσωματωθεί στην ίδια τάξη με μικρότερα παιδιά δεδομένου ότι δεν θα γνωρίζει βασικές λέξεις ελληνικής γλώσσας?Μήπως οδηγηθούμε σε σχολικό εκφοβισμό εναντίων των παιδιών μας;
Στο σύνολο αυτά τα παιδιά είναι ορισμένες φορές πολύ περισσότερα από τα ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας είναι πολύ μικρή και διαθέτει μόλις τρία δημοτικά σχολεία μικρής δυναμικότητας. Η ένταξη επομένως των προσφυγόπουλων θα αλλοιώσει αφενός τον ελληνικό χαρακτήρα των σχολείων και αφετέρου θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες στο μαθησιακό κομμάτι των μαθητών των δημοτικών της πόλης μας.

Σαν γονείς βλέπουμε μπροστά μας να έρχεται η υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας.

4. Ο προαύλιος χώρος του σχολείου χρησιμοποιείται τις απογευματινές ώρες για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας (πλατείες –αθλητικές εγκαταστάσεις) στην Παλαιά Φιλιππιάδα. Οι αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για μαθήματα σκακιού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και για διδασκαλία παραδοσιακών χορών των παιδιών του σχολείου και της ευρύτερης περιοχής.

5. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους του αλλά και σέβεται την ιστορία και τις θρησκείες των άλλων λαών. Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται.

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το χάσμα στον πολιτισμό είναι τόσο μεγάλο που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας. Σε μια ύποπτη διαδικασία υποβίβασης του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως προκύψουν. Κανένα αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού δε δικαιολογεί την αποδοχή της μείωσης.

Σαν σύλλογος γονέων δεν είμαστε αντίθετοι στην μόρφωση των παιδιών των πραγματικών προσφύγων εφόσον επιθυμούν την πραγματική και ομαλή τους ένταξη στην τοπική κοινωνία οικιοθελώς και χωρίς εξαναγκασμό από τρίτους. Άλλωστε η τοπική κοινωνία αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας αυτούς.

Για τους ανωτέρω λόγους επιθυμούμε και απαιτούμε την πλήρη ενημέρωση από αρμόδιο φορέα για το εν λόγω θέμα, ώστε μελλοντικά να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την τοπική κοινωνία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Φιλιππιάδας

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» σε προσφυγόπουλα και από σχολείο στην Φιλιππιάδα"

Στην Αμυγδαλέζα οι οικογένειες προσφύγων που επαναπατρίζονται οικειοθελώς

Στην Αμυγδαλέζα Αττικής θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη είναι έτοιμος και παραδίδεται την Τετάρτη προς χρήση ο ειδικός χώρος που διαμορφώθηκε στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του θα τον επισκεφθούν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αμυγδαλέζα οι οικογένειες προσφύγων που επαναπατρίζονται οικειοθελώς"

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Είναι τρέλα να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις

Για τις σχέσεις του με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής μίλησε χθες στο Kontra Channel ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στα όσα τον συνδέουν με τον κ. Καλογρίτσα - είναι κουμπάροι - αναρωτήθηκε γιατί να ποινικοποιούνται οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Αναλυτικά η απάντησή του για τον κ. Καλογρίτσα: «Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής; Πως διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί από ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; Το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Λοιπόν εγώ είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη του ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους να μου πει πώς ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, ε με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια».

Ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι βάλλεται επειδή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί όσοι έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ να έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και προσωπικό μαζί μου και με τους ανθρώπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό, δηλαδή η λάσπη από πάρα πολλές πλευρές και η στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων πρέπει να αποδεικνύεται κιόλας».

Για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής είπε:

«Υπήρξα πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 μέχρι το 2015, τους πρώτους μήνες του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση ενώ ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ. Η σχέση μου με την τράπεζα Αττικής, είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό, δεν έχω ούτε δάνεια ούτε είχα κάποια συνεργασία ποτέ επειδή ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ για να τιμήσω…».

Ο δημοσιογράφος τότε τον ρώτησε: «Είναι το ταμείο μηχανικών που είναι ο βασικός μέτοχος. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι του ΤΕΕ;» για να λάβει την εξής απάντηση:

««Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι. Η δεύτερη εμπλοκή που είχα με την τράπεζα Αττικής είναι να παλεύω να τη σώσω από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο μας τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί. Όλα τα υπόλοιπα μπορούμε πραγματικά να τα αναζητήσουμε σε όσους λασπολόγους τα επικοινωνούν, αλλά για να έχουμε και εμείς, και οι ακροατές που μας ακούν να έχουν μια καθαρή εικόνα, πρέπει να βρείτε και να μας ζητήσετε στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, ποιων υπουργών συγγενείς μετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής. Πρέπει να δούμε πόσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έγιναν αυτό το διάστημα με τον έλεγχο της τράπεζας Ελλάδος. Πόσοι έλεγχοι της τράπεζας Ελλάδος έγιναν. Αν υπάρχουν ιδρύματα από τον SSM, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν υπήρχαν από την τράπεζα της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια που είναι η αρμόδια ελεγκτική αρχή. Τρίτον, πρέπει να δει ποιος ήταν και ποιοι ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας. Σε ποιες θέσεις υπηρέτησαν αυτό το διάστημα, ποιοι ήταν οι συνεργάτες τους και που πήγαν όταν έφυγαν. Διότι αν έχουμε τοποθετημένο σε αυτό το διάστημα ένα διευθύνοντα σύμβουλο που ήταν πριν πρόεδρος της ΕΡΤ και στη συνέχεια πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε από εκεί».

Και συνέχισε: «Ούτε είχα εμπλοκή στην διαχείριση της τράπεζας, ούτε πρόκειται να έχω αλλά και όποιος θέλει να πει το αντίθετο, να το πει, αλλά να το αποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις γιατί θα τρελαθούμε εδώ. Εδώ θα κατηγορηθούμε για όλα τα αμαρτήματα που έχουν ή δεν έχουν γίνει στη χώρα από τότε που γεννήθηκε. Άρα όποιος έχει να κάνει μια συγκεκριμένη καταγγελία να την κάνει και να την αποδείξει αλλιώς να δούμε ποιες είναι οι ευθύνες, ποιων είναι οι ευθύνες πραγματικά, ποιοι είχαν τοποθετήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και σε ποιο χώρο ανήκουν».

Για τα πόθεν έσχες είπε: «Εγώ είμαι φανατικά υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν έσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά στη δημοσιότητα και όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην τράπεζα Αττικής αλλά και σε όλες τις τράπεζες, να μην είμαστε επιλεκτικοί, να δοθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στη δημοσιότητα, γιατί όποιος έχεις στοιχειώδεις γνώσεις και των ελέγχων και των οργάνων γεννιούνται πάρα πολλά ερωτηματικά δηλαδή ο SSΜ πήγε και ασχολήθηκε με συγκεκριμένα δάνεια και έβγαλε πόρισμα και μάλιστα για τον συγκεκριμένο εργολήπτη που μετέχει στις άδειες τηλεοπτικών καναλιών».

Αναλυτικά η παρέμβαση Σπίρτζη:

Δημοσιογράφος: Καλήσπέρα κ. Σπίρτζη επειδή αναφέρθηκε το όνομά σας από τον κ. Κεγκερογλου ότι δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση αλλά δική σας , παρακαλώ σας ακούμε
Υπουργός : Καλησπέρα, κοιτάξτε, μπορεί όσοι έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ να έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και προσωπικό μαζί μου και με τους ανθρώπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό, δηλαδή η λάσπη από πάρα πολλές πλευρές και η στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων πρέπει να αποδεικνύεται κιόλας. Πριν λίγες μέρες ζήσαμε το πρώτο επικοινωνιακό τρικ για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, που είπαν ότι καταργήσαμε το ασυμβίβαστο μεταξύ εργολάβων και καναλαρχών. Ξέρει όλος ο κόσμος ότι ήταν μια φωτοβολίδα, που ήταν ψεύτικη. Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Γινόμαστε βορρά στα συγκεκριμένα ΜΜΕ και στις εφημερίδες που ελέγχουν . Την τελευταία Κυριακή υπήρχε εφημερίδα που είχε 8 άρθρα, μου αφιέρωνε μεγάλο όγκο της είδησης .
Είναι πάρα πολύ καλά αυτά. Εγώ θέλω να πω σε σχέση με αυτό που αναφέρθηκε, αν μου το μετέφεραν σωστά, για να ξεκαθαρίσουμε και μερικά πράγματα και να σταματήσει η σπέκουλα που ρίχνεται όλο αυτό τον καιρό σε σχέση με την Τράπεζα Αττικής . Όπως γνωρίζετε εγώ υπήρξα πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 μέχρι το 2015, τους πρώτους μήνες του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση ενώ ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ. Η σχέση μου με την τράπεζα Αττικής, είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό, δεν έχω ούτε δάνεια ούτε είχα κάποια συνεργασία ποτέ επειδή ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ για να τιμήσω…
Δημοσιογράφος: Είναι το ταμείο μηχανικών που είναι ο βασικός μέτοχος το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι του ΤΕΕ
Υπουργός: Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι. Η δεύτερη εμπλοκή που είχα με την τράπεζα Αττικής είναι να παλεύω να τη σώσω από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο μας τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί. Όλα τα υπόλοιπα μπορούμε πραγματικά να τα αναζητήσουμε σε όσους λασπολόγους τα επικοινωνούν, αλλά για να έχουμε και εμείς, και οι ακροατές που μας ακούν να έχουν μια καθαρή εικόνα, πρέπει να βρείτε και να μας ζητήσετε στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, ποιων υπουργών συγγενείς μετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής.
Πρέπει να δούμε πόσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έγιναν αυτό το διάστημα με τον έλεγχο της τράπεζας Ελλάδος. Πόσοι έλεγχοι της τράπεζας Ελλάδος έγιναν. Αν υπάρχουν ιδρύματα από τον SSM, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν υπήρχαν από την τράπεζα της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια που είναι η αρμόδια ελεγκτική αρχή. Τρίτον, πρέπει να δει ποιος ήταν και ποιοι ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας. Σε ποιες θέσεις υπηρέτησαν αυτό το διάστημα, ποιοι ήταν οι συνεργάτες τους και που πήγαν όταν έφυγαν. Διότι αν έχουμε τοποθετημένο σε αυτό το διάστημα ένα διευθύνοντα σύμβουλο που ήταν πριν πρόεδρος της ΕΡΤ και στη συνέχεια πήγε στην τράπεζα της Ελλάδος όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε από εκεί.
Καταλαβαίνετε ότι κάποιο άλλο είναι το παιχνίδι που παίζεται και κάποιο άλλη είναι η ομάδα που σταθερά επιδιώκει η τράπεζα να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο και να ελεγχθεί από άλλα κέντρα. Όσον αφορά εμένα προσωπικά ούτε είχα εμπλοκή στην διαχείριση της τράπεζας, ούτε πρόκειται να έχω αλλά και όποιος θέλει να πει το αντίθετο, να το πει, αλλά να το αποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις γιατί θα τρελαθούμε εδώ. Εδώ θα κατηγορηθούμε για όλα τα αμαρτήματα που έχουν ή δεν έχουν γίνει στη χώρα από τότε που γεννήθηκε. Άρα όποιος έχει να κάνει μια συγκεκριμένη καταγγελία να την κάνει και να την αποδείξει αλλιώς να δούμε ποιες είναι οι ευθύνες, ποιων είναι οι ευθύνες πραγματικά, ποιοι είχαν τοποθετήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και σε ποιο χώρο ανήκουν
Δημοσιογράφος: Με απλοϊκό τρόπο κ. Υπουργέ η κατηγορία είναι ότι έχετε στενές σχέσεις με τον κ. Καλογρίτσα και ότι τον έχετε διευκολύνει να πάρει δάνεια και τον έχετε παραδιευκολύνει να πάρει και την τηλεοπτική άδεια από δάνεια της τράπεζας Αττικής.
Υπουργός: Πως διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής ; Πως διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί από ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Λοιπόν εγώ είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη του ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους να μου πει πως ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, ε με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια.
Δημοσιογράφος: Τα πόθεν αίσχες των υπερθεματιστών τώρα που προχωράει η διαδικασία και θα καταθέσουν και χρήματα θα δοθούν στην βουλή γιατί αυτό είναι το αίτημα της αντιπολίτευσης.
Υπουργός: Καταρχάς να τα πιάσουμε από την αρχή το ποιος ελέγχει το πόθεν αίσχες. Το ξέρετε δεν είναι ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης ούτε η κυβέρνηση είναι τα αρμόδια όργανα που έχουν οριστεί από τον νόμο και που οφείλουν να τα ελέγξουν
Δημοσιογράφος: Έτσι και αλλιώς υπάρχει αυτή η διαδικασία λέτε.
Υπουργός: Έτσι και αλλιώς υπάρχει αυτή η διαδικασία. Εγώ είμαι φανατικά υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν αίσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά στη δημοσιότητα και όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην τράπεζα Αττικής αλλά και σε όλες τις τράπεζες, να μην είμαστε επιλεκτικοί, να δοθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στη δημοσιότητα, γιατί όποιος έχεις στοιχειώδεις γνώσεις και των ελέγχων και των οργάνων γεννιούνται πάρα πολλά ερωτηματικά δηλαδή ο SSΜ πήγε και ασχολήθηκε με συγκεκριμένα δάνεια και έβγαλε πόρισμα και μάλιστα για τον συγκεκριμένο εργολήπτη που μετέχει στις άδειες τηλεοπτικών καναλιών. Μιλώ για το συγκεκριμένο που παίζεται σε συγκεκριμένα ΜΜΕ χθες και σήμερα . Ασχολήθηκε ο SSΜ με ένα ένα δάνειο και βρήκε ότι το συγκεκριμένο δάνειο είναι αυτό, και αν είναι αυτό, πρέπει να πληρώσουν πραγματικά και να παραπεμφθούν όσοι ενέκριναν το δάνειο και όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή είναι η άποψη μου. Αλλά με προβληματίζει αυτό τα ένα, όταν έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που από τον Τύπο από όσο ξέρω, έχουν συγκεκριμένα ανοιχτά φορολογικά θέματα και άλλα θέματα. Δε μπορεί να είναι μόνο στον έναν που έτυχε να του βαφτίσει ο εγγόνι ο υπουργός της κυβέρνησης γιατί αυτό μας οδηγεί μαθηματικά σε άλλες σκέψεις και οι σκέψεις είναι πως στοχοποιείται η κυβέρνηση και πως γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα λόγω του ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μαζί τους για να κάνει ένα χαλκευμένο και στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια, να ευνοήσει κάποιον και να συναλλαγεί μαζί του. Η κυβέρνηση αυτό που έχει διακηρύξει και αυτό που κάνει, είναι σπάσει τα τρίγωνα της αμαρτίας τις τράπεζες, τα ΜΜΕ, το οικονομικό σύστημα και το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Β Μέρος
Υπουργός : Να απαντήσω κ. Σουρμελίδη.

Δημοσιογράφος : Να ακούσουμε και τον κ. Σπίρτζη.

Υπουργός : Πάμε, πάμε πάλι από την αρχή για να απαντήσουμε σε αυτά που ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου. Πρώτον εγώ δε ρίχνω λάσπη σε κανέναν. Δεν κατηγόρησα κανέναν και οι θέσεις μου είναι οριζόντιες θέσεις, θέσεις διαφάνειας και θέσεις που τις είχα πάντα. Δεν άλλαξα εγώ αν θέλετε ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική τοποθέτηση. Δεύτερον, ένα το κρατούμενο για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα. Το δεύτερο, υπάρχουν μερικά λογικά άλματα σε αυτά που είπε ο κ. Κεγκέρογλου. Και ποια είναι τα λογικά άλματα. Ο εκάστοτε πρόεδρος του ΤΕΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου οφείλει να υπερασπίσει στην επένδυση που έκανε το ταμείο των μηχανικών. Να επιβεβαιώσω σε σχέση με αυτά που σήμερα ζητάει το τεχνικό επιμελητήριο από την ανακοίνωση που είδα, ότι τα ίδια ακριβώς ζητούσα και εγώ στον κ. Στουρνάρα αλλά δεν ξέρω αν ανταποκρίθηκε, γιατί αν ανταποκρινόταν τότε, δεν θα είχαμε πρόβλημα για τη συγκεκριμένη περίοδο. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΤΕΕ, είτε τότε που ήμουν εγώ, είτε τώρα που είναι ο κ. Στασινός να λέει εξονυχιστικό έλεγχο στην τράπεζα Αττικής και αυτό έγινε παρουσία και του τότε γενικού γραμματέα του ΤΕΕ που είναι ακόμη, του κ. Ακριτίδη, μιλάω με ονόματα, και όλων των διευθυντών της τράπεζας Αττικής, ε, συγνώμη, της τράπεζας της Ελλάδος, που από ότι ξέρω δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα και των ελεγκτών. Άρα ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ο εκάστοτε πρόεδρος του ΤΕΕ έχει αυτό το ρόλο και πολύ καλά κάνει που ζητάει από την ΤτΕ που εποπτεύει την τράπεζα Αττικής πολύ σκληρούς ελέγχους και διαφάνεια. Από εκεί, μέχρι αυτό που είπε ο κ. Κεγκέρογλου ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή, ξέρετε πόσο απέχει; Από που και ως που ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν είναι, δε μετέχει στο ταμείο των μηχανικών, που δεν μετέχει στην τράπεζα Αττικής, που στην καθημερινότητά του δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με την τράπεζα Αττικής. Πως λοιπόν μπορεί να είναι ο κρίκος όλων αυτών των πραγμάτων; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Όπως καλό ερώτημα είναι τα ερωτήματα που έθεσα πριν και μάλλον να με συγχωρέσει ο κ. Κεγκέρογλου κάνει ότι δεν τα ακούει. Ρώτησα ποιος συγγενής συγκεκριμένου υπουργού της τότε κυβέρνησης, διακριτού, ήταν τότε στο διοικητικό συμβούλιο.

Υπουργός : Βεβαίως. Να σας πω κ. Κεγκέρογλου για να ξέρετε την ιστορία της τράπεζας Αττικής. Η τράπεζα Αττικής υπήρχε μία, ήταν πάντα τράπεζα δημόσιου χαρακτήρα. Πάντα οι τότε κυβερνήσεις πρότειναν τον διευθύνοντα σύμβουλο και μάλιστα οι τότε υπουργοί οικονομικών δεν είχε απορριφθεί μέχρι ένα σημείο από ότι γνωρίζω, δεν ήμουν εγώ πρόεδρος. Εγώ όταν κληρονόμησα την κατάσταση στο Τεχνικό Επιμελητήριο είχαν αρχίσει και τα μνημόνια και πολύ σκληρές ιστορίες και στο χώρο των μηχανικών και στην ελληνική κοινωνία. Τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο πρόεδρος του ταμείου μας γιατί για δύο κυβερνήσεις τουλάχιστον δεν είχε προτείνει κανείς διευθύνοντα σύμβουλο και στη συνέχεια η κυβέρνηση Σαμαρά πρότεινε διευθύνοντα σύμβουλο. Έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, δεν το θυμάμαι, δεν το θυμάμαι, λοιπόν, μπορείτε να το βρείτε. Πριν ήταν πρόεδρος στην ΕΡΤ, έκλεισε την ΕΡΤ, πήγε διευθύνων σύμβουλος στην τράπεζα Αττικής και όταν έφυγε από την τράπεζα Αττικής πήγε στην τράπεζα της Ελλάδος. Λοιπόν, αυτά δεν είναι ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Είναι συγκεκριμένα, καταγεγραμμένα, δημόσια, μπορούν να βρουν όλοι ποιοι μετείχαν στα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας, τι ευθύνες έχουν, ποιοι μετείχαν στις επιτροπές, στις εγκρίσεις κλπ. Αλλά για όνομα του Θεού σιγά μην κατηγορήσουμε τώρα τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ για ένα δάνειο που δόθηκε και μπορεί να είναι νόμιμο μπορεί να είναι παράνομο. Αυτά είναι τρέλα δηλαδή, είναι πραγματικά τρέλα.

Υπουργός : Ναι, μην τα λέτε σε εμένα. Ξέρετε δεν μπορεί να φορτώνομαι, μια στιγμή, θυμήθηκα και το όνομα, Γκίκας Μάναλης ο διευθύνων σύμβουλος. Λέω εγώ λοιπόν το εξής για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Αν είναι δυνατόν να χρεώνεται ο εκάστοτε πρόεδρος του ΤΕΕ τα δάνεια που δινόταν από την τράπεζα Αττικής αν ήταν νόμιμα ή παράνομα, δεν θα έκανε τη δουλειά του, θα έκανε άλλη δουλειά. Θα είχε πάει εκπρόσωπος του ΤΣΜΕΔΕ στην τράπεζα και θα μετείχε αν μη τι άλλο στο ΔΣ. Λοιπόν εγώ προκαλώ τον οποιονδήποτε, μα δεν με αφήσατε να μιλήσω, προκαλώ κ. Κεγκέρογλου οποιονδήποτε να βγει και να πει ότι ο Σπίρτζης ως πρόεδρος του ΤΕΕ ή ως υπουργός με πήρε τηλέφωνο για να με πιέσει, για να πάρει δάνειο ο κ. Κεγκέρογλου. Εγώ δεν έχω πάρει δάνειο για μένα κ. Κεγκέρογλου από την τράπεζα Αττικής και το έχω σε άλλη τράπεζα για το σπίτι μου. Θα έπαιρνα για άλλους στην τράπεζα Αττικής ; Λοιπόν, υπάρχουν λοιπόν, μια στιγμούλα, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν συγκεκριμένη πορεία, δεν φύτρωσε κανείς, και για να σταματήσει η πλάκα δεν επιτρέπω σε κανέναν όμως, σε κανέναν να θίγει την ηθική μου, την πορεία μου, και όλα αυτά που έχω δείξει μέχρι τώρα. Αν έχει κάποιος να πει οτιδήποτε για μένα, πολύ ωραία, με στοιχεία και να πάμε να τα καταθέσουμε όπου θέλει μαζί με εμένα, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα. Μέχρι εδώ.

Υπουργός : κ. Κεγκέρογλου εσείς ξέρετε. Υπήρχαν μέχρι πρόσφατα οι εκπρόσωποι ξέρετε στα ταμεία από τους συνδικαλιστικούς ή τους επιστημονικούς φορείς δεν είναι, δεν βγαίνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ ή του δικηγορικού συλλόγου και λέει να πάνε από την παράταξή μου ή οι φίλοι μου, προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, από ψηφοφορίες, είναι από όλες τις παρατάξεις. Και βέβαια υπάρχει η ΤτΕ που είναι θεματοφύλακας. Εκτιμώ ότι η ΤτΕ αν ισχύουν αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα, εγώ πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη φούσκα, αν ισχύουν, τις πλέον σοβαρές ευθύνες εκτός από αυτούς που συμμετείχαν σε αυτά, τις έχει η ΤτΕ. Αυτός είναι ο ελεγκτής.

Υπουργός : Με συγχωρείτε εγώ θα πάρω πρωτοβουλία. Εγώ λοιπόν θέλω να γίνει έλεγχος όλων των δανείων στην τράπεζα Αττικής. Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία σας

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Είναι τρέλα να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις"

Δεκαετής ποινή κάθειρξης σε δύο κτηνοτρόφους για εμπρησμό

Σε δεκαετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκαν τη Δευτέρα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης δύο κτηνοτροφοι, για εμπρησμό από πρόθεση.

Πρόκειται για τον Α. Α. του Ι. και τον Β. F. του Α. (αλβανικής υπηκοότητας), που καταδικάστηκαν ως οι υπαίτιοι για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21.15 της 28ης Ιουλίου 2011 στην Τοπική Κοινότητα Πλατανές του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, από την οποία κάηκε αγροτοδασική έκταση άνω των 30.000 στρεμμάτων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαετής ποινή κάθειρξης σε δύο κτηνοτρόφους για εμπρησμό"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στην Αθηνών - Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Ωρωπού, θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, λόγω εργασιών κατασκευής βάσεων γεφυρών σήμανσης.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν:

• από τη χ/θ 41,180 έως τη χ/θ 44,750 στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
• από τη χ/θ 47,400 έως τη χ/θ 43,430 στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στην Αθηνών - Λαμίας"

Νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Συνολικά 65 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Δευτέρα το πρωί έως και σήμερα Τρίτη το πρωί.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο πέρασαν 38 άτομα, στη Χίο 27 και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.302, στη Χίο 3.726 και στη Σάμο 1.156.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.184.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου"

Ύποπτος για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ ο Καλογρίτσας

Στη δίνη της δικαστικής έρευνας για τις λίστες φοροδιαφυγής βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο υιός του Ιωάννης Βλαδίμηρος, ο υπερθεματιστής δηλαδή της μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Και οι δύο ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε βάρος του Χρήστου Καλογρίτσα έχει σχηματιστεί δικογραφία για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της παραπομπής σε δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 για τις αποκαλούμενες λίστες φοροδιαφυγής εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων του κατασκευαστή. Ο κ. Καλογρίτσας έχει κληθεί να δικαιολογήσει τα ποσά και στην περίπτωση που το κάνει, θα απαλλαγεί.

Μια δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά στον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τον δικαιούχο της μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιες Αρχές φέρονται να εντόπισαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε ώστε να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για τη χορήγηση δανείων, ύψους 127,6 εκατ. ευρώ, στον Καλογρίτσα από την Attica Bank.


Δικογραφίες για τις κόρες του Χρ. Καλογρίτσα

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο ακόμη δικογραφίες εκκρεμούν για τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η μία θυγατέρα ελέγχεται για ποσό 3 εκατ. ευρώ και η άλλη για 6 εκατ. ευρώ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ύποπτος για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ ο Καλογρίτσας"

Διαψεύδει ο Γ. Μουζάλας τη δημιουργία νέου hot spot στη Λέσβο

Διαψεύδει τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Γαληνό, «τόσο προσωπικά όσο και το σύνολο της Κυβέρνησης όπως ήδη γνωρίζεις, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και των λοιπών νησιών όπου διαμένουν πρόσφυγες».

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «ο στόχος αυτός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εις βάρος της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Η συμφωνία αποτελεί Ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, στηρίζεται σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και επ' ουδενί τίθεται υπό αμφισβήτηση».

Ο κ. Μουζάλας επαναλαμβάνει τα μέτρα για την εκτόνωση της κατάστασης στη Λέσβο, που συμφωνήθηκαν σε πρόσφατη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λέσβου.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων που το αίτημα ασύλου τους παραπέμφθηκε στην κανονική διαδικασία, λειτουργία ενδιάμεσου κέντρου κράτησης για ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά μέχρι τη μεταφορά τους σε προαναχωρησιακά κέντρα της ενδοχώρας, ενίσχυση της αστυνομίας και των υγειονομικών υπηρεσιών στο νησι, έγκριση αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας για τις ζημιές που έχουν υποστεί και ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό για ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει ο Γ. Μουζάλας τη δημιουργία νέου hot spot στη Λέσβο"

Έπεσε Apache σε άσκηση – Σώοι οι χειριστές

Ενα ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης, με τους δύο χειριστές να καταφέρνουν να διασωθούν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Apache έπεσε περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε Apache σε άσκηση – Σώοι οι χειριστές"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Λόγω εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Την Τρίτη 20-09-2016 και την Τετάρτη 21-09-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 21:00:

(1) Θα μεταφερθεί ο ποδηλατόδρομος που βρίσκεται επί του πεζοδρομίου της Λεωφ. Νίκης στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Βενιζέλου μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Π.Μελά.

(2) Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφ.Νίκης θα διεξάγεται από τις δύο ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.

β. Την Πέμπτη 22-09-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 21:00:

(1) Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα το κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ.Νίκης – Εθν.Αμύνης – Αλ.Σβώλου – Κεραμοπούλου – Ερμού – Βενιζέλου.

(2) Στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Ελ.Βενιζέλου η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

(3) Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία τα οποία θα κινούνται κανονικά στις λεωφορειολωρίδες των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως καθώς και στις οδούς Αλ.Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Π.Μελά.

(4) Επίσης από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

• Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
• Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η παραπάνω Υπηρεσία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
• Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news