facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΣΦΑ: Παραιτήθηκε εν μέσω των διαπραγματεύσεων ο διευθύνων σύμβουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ξιφαράς ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Οκτώβριο του 2013 συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Η παραίτηση υποβάλλεται, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: είτε να προχωρήσει η μεταβίβαση του 66% των μετοχών στην εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν και εν συνεχεία (σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν) ο περιορισμός της συμμετοχής της αζέρικης εταιρείας κάτω από το 49%, είτε να μην επιτευχθεί τελική συμφωνία, οπότε το Δημόσιο σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις δια της νομικής οδού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΣΦΑ: Παραιτήθηκε εν μέσω των διαπραγματεύσεων ο διευθύνων σύμβουλος"

Πειραιάς: Καθυστέρηση απόπλου 3 πλοίων μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Με καθυστέρηση αναμένεται να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη, τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία ότι σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Πρόκειται για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία "blue orizon" και "Κνωσός Παλλάς", που θα αναχωρούσαν στις 9 το βράδυ για το Ηράκλειο, αλλά και το blue Galaxy που και αυτό ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει την ίδια ώρα για τα Χανιά.

Τα τρία πλοία ελέγχονται από ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος και αν δεν βρεθεί κάτι ύποπτο θα αναχωρήσουν κανονικά για τον προορισμό τους.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Καθυστέρηση απόπλου 3 πλοίων μετά από τηλεφώνημα για βόμβα "

Καραμπάτσος για τα βοσκοτόπια της Ιθάκης: Γιατί τα παραχώρησα στον Καλογρίτσα

Τη δική του απάντηση, για τα επίμαχα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, τα οποία παραχωρήθηκαν στον κ. Καλογρίτσα ως εγγύηση προκειμένου να πάρει μία από τις τηλεοπτικές άδειες, δίνει ο Σπύρος Καραμπάτσος.

Ο επιχειρηματίας καταγγέλλει «συκοφαντική, ψευδή και χυδαία» επίθεση εναντίον του, κατηγορεί κανάλια και νομικούς και ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του ο κ. Καραμπάτσος αναφέρει ότι η ΑΓΥΙΑ ΑΕ είναι ελληνική και όχι offshore εταιρεία, ότι η ακίνητη περιουσία του στην Ιθάκη δεν υπήρξε ποτέ «τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία», αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών, επί των οποίων δεν υπάρχει καμία διεκδικητική αγωγή, ούτε αξίωση.

Σε ό,τι αφορά τα πληρεξούσια, απαντά ότι από αυτά «προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω απόλυτη εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων», ενώ στο ερώτημα γιατί παραχώρησε την έκταση απαντά «Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Mετά την από πολλών ημερών άθλια, βάρβαρη, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ, ΨΕΥΔΗ και ΧΥΔΑΙΑ επίθεση εναντίον μου και κατά της εταιρείας μου, που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, προσφεύγω σήμερα στην δικαιοσύνη, για να προστατεύσω την τιμή της συζύγου μου και των παιδιών μου, και να αμυνθώ στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν -για δικά τους συμφέροντα και λόγους- να με αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας.

Παραθέτω τα ακόλουθα:

1. Ως προς την Εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε.

1.1 Η επιχειρηματική μου παρουσία στην Ιθάκη αγγίζει ήδη τα 30 έτη, από την αγορά της πρώτης εκτάσεως εκ μέρους της ΑΓΥΙΑ ΑΕ το 1987 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα.

1.2 Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία. Οι μόνοι μέτοχοι και μέλη του ΔΣ είναι τα μέλη της οικογενείας μου και εγώ, ο δε “επιχειρηματίας φάντασμα” κατοικεί με την οικογένειά του τα τελευταία είκοσι έτη στην ίδια διεύθυνση.

1.3 Η εταιρεία δημιουργήθηκε για την αγορά γης και την ανάπτυξή της και ΔΕΝ πραγματοποιεί άλλες εμπορικές πράξεις.

1.4 Οι όποιες αργοπορημένες δηλώσεις – δημοσιεύσεις κλπ που εμφανίζονται ως “κακουργήματα”, επισύρουν τα φοβερά πρόστιμα των 150€.

2. Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων.

2.1. Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μου στην Ιθάκη -παρά το μεγάλο της μέγεθος- δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών.

2.2. Οι εκτάσεις αυτές ούτε γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει πλησίον κρατική, δημοτική, εκκλησιαστική ή άλλη κοινόχρηστη ιδιοκτησία.

2.3. Παρ’ ότι έχω δεκάδες όμορους ιδιοκτήτες, τα 30 αυτά έτη, ΚΑΜΜΙΑ διεκδικητική αγωγή δεν εγέρθηκε εναντίον μου πλην μίας 4 στρεμμ. στην οποία η αντίδικος δεν έδωσε συνέχεια όταν το δικαστήριο διέταξε πραγματογνωμοσύνη.

2.4. ΚΑΜΜΙΑ οικονομική αξίωση δεν έχει απαιτηθεί από ΚΑΝΕΝΑ για τις πράξεις αυτές.

2.5. ΟΥΔΕΜΙΑ αξίωση έχει ΠΟΤΕ εγερθεί δικαστικά από τον Δήμο Ιθάκης.

2.6. Για την διάνοιξη της ιδιωτικής οδού εντός του κτήματος -την πόρτα του οποίου δείχνουν συνεχώς οι φωστήρες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας- υποβλήθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες:

α. Δ/νσης Δασών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

β. Άδεια από τις τρεις Δ/σεις Υπ. Πολιτισμού. (Κλασσικών, Βυζαντινών και Νεωτέρων μνημείων)

γ. Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Το κόστος μελετών και διάνοιξης καλύφθηκε βεβαίως εξ ολοκλήρου από εμάς.

3. Οι αθλιότητες περί ανύπαρκτων πληρεξουσίων νεκρών ανθρώπων.

3.1. Από την απλή ανάγνωση των πληρεξουσίων, από πτυχιούχο της νομικής, προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων 3.000 στρεμμάτων από το έτος 2000.

3.2. Αίφνης, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και δικηγόροι ενημερώνουν από τηλεοράσεως την κοινή γνώμη, ότι είμαι εφοδιασμένος με πληρεξούσια, των οποίων η ισχύς έχει παύσει, διότι οι εντολείς μου έχουν αποβιώσει. Είναι πρόδηλο ότι οι «δημοσιογράφοι» γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν.

3.3. Οι νομικοί όμως που εκφράζουν αβασάνιστα αστήρικτες και παραπλανητικές απόψεις, δεν έκαναν τον κόπο να αναγνώσουν προ της εμφανίσεώς τους στα κανάλια, τα πληρεξούσια αυτά. Διότι εάν το έκαναν, είναι ακόμη πιο πρόδηλο, ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν τι ορίζει ο νόμος περί ανέκκλητης πληρεξουσιότητας και περί μεταθανάτιας πληρεξουσιότητας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλούν για πράγματα που γνωρίζουν.

4. Ως προς την αξία των επίμαχων εκτάσεων:

4.1. Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη.

4.2. Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι:

4.3. Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο.

Οι πανεπιστήμονες θα πρέπει να αμφισβητήσουν:

α. Την νομική επάρκεια του Νομικού Γραφείου που ήλεγξε για λογαριασμό του Δημοσίου την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας της γης.

β. Την νομική επάρκεια των υπηρεσιών του Δημοσίου για το ίδιο θέμα.

γ. Την ικανότητα του ανεξάρτητου αξιολογητή εκ μέρους του Δημοσίου για το Business Plan της εταιρείας.

δ. Την ικανότητα των υπηρεσιών του Fast Track για το ίδιο θέμα.

ε. Τέλος την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, το 2014, για πρόταση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου ως Στρατηγική Επένδυση.

4.4. Σε κάθε περίπτωση, το να αμφισβητούν οι Έλληνες καναλάρχες και δημοσιογράφοι την αξία της έκτασης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αξία κτήσης της έκτασης, που πραγματοποιήθηκε προ τριάντα ή τις αντικειμενικές αξίες προ δέκα ετών προκαλεί θυμηδία, διότι προφανώς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που ΔΕΝ κατάλαβαν ότι οι αξίες της ακίνητης περιουσίας, καθώς τα χρόνια περνούν μεταβάλλονται και συνέργειες μπορούν να δημιουργήσουν θεαματικές υπεραξίες.

4.5. Επισημαίνω την δόλια σκοπιμότητα του σοβαροφανούς “ερευνητή” να εμφανίζει την αναπόσβεστη αξία του κτήματος στον ισολογισμό, μετά από 20 έτη κατοχής του, ως παραδοχή εκ μέρους μου της μικρής αξίας του.

5. Απάντηση στο ερώτημα “Για ποιο λόγο του το έδωσε”

Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

6. Επίλογος

Όλα όσα ανέφερα ανωτέρω με αφορούν κυρίως ως επιχειρηματία. Ως πολίτης όμως της χώρας αυτής, με αφορά η πραγματικότητα που βίωσε η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι κανάλια και καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ως δύναμη πυρός τους ασύστολα ψέμματα, να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Διαπίστωσα, ότι οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να λοιδορείται και να συκοφαντείται μέχρις ισοπεδώσεως, χωρίς αιδώ, χωρίς όριο.

Οι υπαίτιοι όλης αυτής της προκλητικά ψευδούς και αήθους επίθεσης εναντίον μου, μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι, ότι θα κληθούν λίαν συντόμως στις αίθουσες των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων: Εκεί όπου τα συμπεράσματα βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και που όταν αναδειχθεί η γελοιότητα των κατασκευασμένων ρεπορτάζ και των δήθεν στοιχείων τους θα αρχίσει ο συνήθης χορός “Συγγνώμη δεν ήξερα”».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμπάτσος για τα βοσκοτόπια της Ιθάκης: Γιατί τα παραχώρησα στον Καλογρίτσα "

Άγριες συμπλοκές στο hotspot της Μόριας – Εγκαταλείπουν το χώρο οι μετανάστες

Από τις επτά περίπου το απόγευμα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.

Οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριες συμπλοκές στο hotspot της Μόριας – Εγκαταλείπουν το χώρο οι μετανάστες "

Ρύθμιση για τα χρέη της εταιρείας Μαρινόπουλος προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των χρεών του Ομίλου Μαρινόπουλος, των θεμάτων εισοδήματος και ΦΠΑ, προανήγγειλε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό θα συμβεί εφόσον οριστικοποιηθούν σε νομικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο οι εξελίξεις στην υπόθεση.

«Αναμένουμε για να δούμε πως θα διασφαλιστεί η συμφωνία ανάμεσα στις επιχειρήσεις ώστε να φέρουμε κατόπιν διάταξη για το πως θα αντιμετωπίσουμε και τα θέματα και το ΦΠΑ και του εισοδήματος και των χρεών της εταιρείας Μαρινόπουλος και προς το Δημόσιο και προς τις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Θα δώσουμε την καλύτερη λύση», δεσμεύτηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Στύλιου, ο αν. υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως κριτήριο της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση των προμηθευτών της επιχείρησης και η εν συνόλω διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά. Προσέθεσε πως ειδικώς για τους προμηθευτές, δίδεται η δυνατότητα από ένα όριο και κάτω θα πληρωθούν αυτά που τους οφείλει η επιχείρηση και από ένα όριο και πάνω να πληρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό των χρεών.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρύθμιση για τα χρέη της εταιρείας Μαρινόπουλος προανήγγειλε ο Αλεξιάδης"

Δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Attica Bank

Στοιχεία όσον αφορά τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα με την Attica Bank, επικαλείται σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την ATTICA BANK, το οποίο παραδίδεται στον εισαγγελέα, ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια, να του έχουν δοθεί επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού το πόρισμα της ΤτΕ αναφέρει πως συνολικά ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων του ΑLPHΑ και του STAR, η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Το πόρισμα το οποίο αποστέλλεται στις δικαστικές αρχές, κατά πληροφορίες καταγράφει τα εξής ευρήματα:

-Την περίοδο από το 2011 έως το 2014 ο Χρ. Καλογρίτσας και οι εταιρίες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.

-Το διάστημα από 2.1.2015 έως 31.12.2015 , ο κατασκευαστής πήρε από την τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνεια περίπου 55 εκατ.

-Το 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη 22,6 εκατ. από την τράπεζα Αττικής. Από αυτά τα 7,6 εκατ. είχαν δοθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ σε δυο εταιρίες συμφερόντων του. Από τις συγκεκριμένες εταιρίες ο επιχειρηματίας φέρεται να «τραβάει» μεγάλο μέρος των 15 εκατ. και εικάζεται ότι είναι χρήματα που χρησιμοποίησε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Attica Bank"

Περισσότεροι από 2.700 πρόσφυγες στο Ελληνικό, υπό «άθλιες συνθήκες»

Περισσότεροι από 2.700 πρόσφυγες παραμένουν στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού «υπό άθλιες συνθήκες», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Μαρίνο Κακκαβά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ζωή.gr», ο κ. Κακκαβάς διευκρίνισε πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και άλλες χώρες διαμένουν στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων, καθώς και στις εγκαταστάσεις του μπέιζμπολ και του χόκεϋ επί χόρτου.

Ενδεικτικό της έντασης του προσφυγικού, θεωρείται το γεγονός ότι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 60.000, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότεροι από 2.700 πρόσφυγες στο Ελληνικό, υπό «άθλιες συνθήκες» "

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ευμενής μεταχείριση των παιδιών αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης

Αντισυνταγματική μεν η ευμενής μεταχείριση των παιδιών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης τα οποία αναγκαστικά προσλαμβάνονται σε ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καθώς παραπέμφθηκε η υπόθεση προς οριστική λύση, λόγω αντίθετης απόφασης του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι όταν υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις επί του ιδίου νομικού ζητήματος μεταξύ των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου) τότε το όλο θέμα παραπέμπεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προς οριστική και αμετάκλητη λύση.

Ακόμη, η νομοθεσία προβλέπει ότι την αναγκαστική πρόσληψη ή τοποθέτηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τόσο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, όσο και των τέκνων τους. Η αναγκαστική τοποθέτηση των παιδιών πλέον (αφού οι γονείς έχουν εκλείψει) των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις γίνεται σε ποσοστό ανάλογα με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων της κάθε επιχείρησης. Ακόμη, προβλέπεται η αναγκαστική τοποθέτηση των παιδιών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την απασχόλησε περίπτωση ιδιωτικής επιχείρησης στην οποία είχε τοποθετηθεί από τον ΟΑΕΔ αναγκαστικά υπάλληλος ως τέκνο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Μετά από προσφυγή της επίμαχης εταιρείας στα δικαστήρια τέθηκε προδικαστικό ερώτημα (σύμφωνα με το νόμο 3900/2010) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην υπ΄ αριθμ. 1470/2016 απόφασή τους, αναφέρουν αρχικά ότι η λαμβανόμενη μέριμνα για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, έχει σκοπό «να αντισταθμίσει την εξ ορισμού μειονεκτική θέση, στην οποία περιήλθαν ή ευρίσκονται τα πρόσωπα αυτά στο πλαίσιο της συνεισφοράς τους προς την πατρίδα» και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να παρέχονται προς αυτούς διευκολύνσεις.

Όμως οι διατάξεις εκείνες του νόμου 2643/1998 που προβλέπουν την αναγκαστική πρόσληψη ή τοποθέτηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τόσο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, όσο και των τέκνων τους, οδηγούν στην εισαγωγή υπέρ των συγκεκριμένων προσώπων προνομίου, «το οποίο πλήττει τόσο την αρχή της ισότητας μεταξύ των ελλήνων πολιτών, όσο και την οικονομική ελευθερία, δεδομένου ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, υπό τις οποίες θα καθίστατο θεμιτή η ανωτέρω ευμενής μεταχείριση».

Και αυτό, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, γιατί «ως κριτήριο θεσπίζεται η απλή, - χωρίς καμία ειδικότερη προϋπόθεση είτε ιδιαίτερης συμβολής είτε, συνεπεία της συμμετοχής στην Εθνική Αντίσταση, συνδρομής οποιασδήποτε μορφής αναπηρίας ή ανικανότητας του ενδιαφερομένου-, ιδιότητα του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, η οποία μάλιστα συνάπτεται με λίαν παρωχημένες καταστάσεις (απώτατο χρονικό σημείο λήξεως της εθνικής αντίστασης 28.5.1945), με βάση το χρόνο θέσπισης του ν. 2643/1998».

Κατά συνέπεια «η μη δικαιολογημένη ευμενής μεταχείριση, συντρέχει πολλώ μάλλον επί ατόμου που έχει μόνο την ιδιότητα του τέκνου αγωνιστή εθνικής αντίστασης, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή δεν υφίσταται ούτε άμεση σύνδεση του ιδίου του δικαιούχου με την εθνική αντίσταση».

Επομένως, κατέληξαν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «οι διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 περ. γ΄ του ν. 2643/1998, καθ’ ο μέρος με αυτές ορίζεται ότι στις διατάξεις του νόμου αυτού υπάγονται «όσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την έννοια του ν. 1285/1982 και τα τέκνα τους» αντίκεινται στις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1 και 5 παρ. 1 του Συντάγματος».

Όμως, επειδή ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1643/2012 απόφασή του έχει κρίνει τα αντίθετα, το όλο θέμα παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για οριστική κρίση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ευμενής μεταχείριση των παιδιών αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, την Τετάρτη 21/9/16, στις 10:00 πμ, έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στο Σύνταγμα, (Φιλελλήνων 13-15).

«Η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στη δραστική μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, που φτάνει ακόμη και 50%, ενώ έπεται και συνέχεια. Οι περικοπές θα συνεχιστούν και, σύμφωνα με το Νόμο 4387/16, που ψήφισε η κυβέρνηση, οι επικουρικές συντάξεις, με μαθηματική ακρίβεια, θα εξαφανιστούν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη"

Ένωση Κεντρώων κατά Κατρούγκαλου: Υπολογίσατε λάθος τις μειώσεις στις συντάξεις

Τους λανθασμένους υπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, που επέφεραν εξοντωτικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για περισσότερους από 100.000 δικαιούχους, φτάνοντας μέχρι και το 50%, επισημαίνουν με κοινή ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, οι οκτώ βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

"Τίθεται σοβαρό θέμα για το αν οι μειώσεις που έγιναν είναι σύννομες αφού δεν έγιναν με βάση το συντάξιμο μισθό, ούτε τηρήθηκαν στις περιπτώσεις που το μεικτό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ" τονίζουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, που καλούν τον υπουργό να τηρήσει τα προβλεπόμενα για την επανόρθωση της αδικίας στην επιβολή μειώσεων και το μη σύννομο αυτής.

"Είναι προφανές ότι οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν τους επόμενους μήνες στην απόλυτη φτωχοποίηση αφού θα δουν στο λογαριασμό τους ακόμη και μηδενικές συντάξεις" προειδοποιεί η Ένωση Κεντρώων, που ζητά από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Η ερώτηση των οκτώ βουλευτών της Ενωσης Κεντρώων έχει ως εξής:

Όπως αποκαλύπτουν αρμόδιοι παράγοντες της ασφάλισης σε πληθώρα δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες, οι εξοντωτικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων του Σεπτεμβρίου που φθάνουν έως και 50% οφείλονται σε λάθος επανυπολογισμό από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μειώσεις αυτές ήταν μη αναμενόμενες τουλάχιστον ως προς αυτό το ποσοστό και έφεραν προ εκπλήξεως 160.000 περίπου συνταξιούχους, καθώς ο νόμος 4387/2016 πρόέβλεπε σαφώς ότι ο επανυπολογισμός των υφιστάμενων συντάξεων επρόκειτο να γίνει με βάση το συντάξιμο μισθό και με συντελεστή 0,45% κατ' έτος. Μάλιστα, ο νόμος αυτός προέβλεπε μειώσεις μόνο στις περιπτώσεις που το μεικτό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερέβαινε τα 1300 ευρώ.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις μειώσεις που επιβλήθηκαν, τα παραπάνω δεν τηρήθηκαν και τα νέα ποσά υπολογίστηκαν με συντελεστή 0,49% κατ' έτος και με βάση τις καταβαλλόμενες συντάξεις και όχι σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο ανωτέρω νόμος. Τίθεται, επομένως, σοβαρό θέμα κατά πόσο οι μειώσεις αυτές είναι σύννομες.

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να επέλθουν δραματικές μειώσεις 100 έως 150 ευρώ το μήνα για πάνω από 100.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα, τον ερχόμενο μήνα αναμένεται η κατάσταση να είναι ακόμα πιο δραματική, καθώς θα αρχίσει η παρακράτηση των αναδρομικών και θα σημειωθεί το φαινόμενο πολλοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα να δουν στο λογαριασμό τους 1-5 ευρώ ή ακόμα και μηδενικές συντάξεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις για το πώς προέκυψαν αυτά τα τόσο χαμηλά ποσά, όταν οι αρμόδιοι παράγοντες των ταμείων αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου σας διαβεβαίωναν ότι οι περικοπές θα ήταν πολύ μικρότερες. Αντιθέτως, πολλά κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν ακόμα και μετά τα όσα βιώνουν οι πολίτες, να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δε μείωσε τις κύριες συντάξεις, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι το συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει πως λέγεται η σύνταξη που μειώθηκε, αν είναι κύρια, επικουρική, μέρισμα ή ο,τιδήποτε άλλο αλλά πόσα έχασε από το εισόδημά του το οποίο συρρικνώθηκε πλέον ασφυκτικά.

Ο αρνητικός αντίκτυπος που θα έχει στην ελληνική κοινωνία τους επόμενους μήνες η απόλυτη πλέον φτωχοποίηση των συνταξιούχων θα είναι τεράστιος, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι συντάξεις αυτές κάλυπταν ανάγκες μελών της ευρύτερης οικογένειας του κάθε συνταξιούχου που πλήττονται από την ανεργία.

Κατόπιν των ανωτέρω, κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:

1) Προτίθεστε να δώσετε επαρκείς εξηγήσεις στους πληγέντες συνταξιούχους για τις μη αναμενόμενες και μη σύμφωνες με το νόμο που εσείς θεσμοθετήσατε μειώσεις που τους επιβλήθηκαν;

2) Πώς σκοπεύετε να επανορθώσετε την αδικία στην επιβολή μειώσεων και το μη σύννομο αυτής ώστε να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Κεντρώων κατά Κατρούγκαλου: Υπολογίσατε λάθος τις μειώσεις στις συντάξεις"

Εύα Καϊλή: Ζητά παρέμβαση της ΕΚΤ για την Attica Bank

Το θέμα της Τράπεζας Αττικής, της ανακεφαλαιοποίησής της και της σκανδαλώδους λειτουργίας της, αναδεικνύει με κατεπείγουσα ερώτησή της η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Ζήτησε την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και αντίγραφο της έκθεσης ελέγχου της ΤτΕ και του SSM, που θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

“H Τράπεζα Αττικής δυστυχώς, λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι συστημική και δεν υπόκειται στους περιορισμούς των άλλων τραπεζών, κινδυνεύει να παραμείνει εκτεθειμένη σε πολιτικές πιέσεις, καθώς φαίνεται πως εξωθήθηκε να λειτουργήσει ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη χορήγηση θαλασσοδανείων σε εκλεκτούς επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση αντί να αφήσει την Τράπεζα Αττικής να λειτουργήσει ως τράπεζα-πρότυπο, που να δανειοδοτεί λελογισμένα και να παρέχει ρευστότητα στην υγιή επιχειρηματικότητα, χρησιμοποιήθηκε για δανεικά και αγύριστα σε βολικούς πολιτικούς της φίλους. Και φυσικά το λογαριασμό της ανακεφαλαιοποίησής της πληρώνουν για μία ακόμη φορά οι φορολογούμενοι. Οφείλει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της νέας διοίκησης με την εποπτεία και της ΤτΕ, ώστε να διαφυλαχθούν τα αποθεματικά ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ και να προστατευθούν τελικά, οι ίδιοι οι μηχανικοί σε όλη την χώρα, από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της κυβέρνησης που ρισκάρει τυχοδιωκτικά στις μικροπολιτικές της σκοπιμότητες, τους κόπους όλου του κλάδου.”

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Η Τράπεζα Αττικής, από τις λίγες μη συστημικές τράπεζες της Ελλάδας, ευρισκόμενη ουσιαστικά υπό τον έλεγχο του ΤΣΜΕΔΕ, στο τέλος Μαρτίου 2016 εμφάνιζε «κόκκινα» δάνεια 57%, ενώ σήμερα ήδη 60%, με μέσο όρο στις άλλες τράπεζες 45%. Σ' αυτές περιλαμβάνονται χρηματοδοτήσεις σε γνωστά επιχειρηματικά ονόματα, με ασυνήθιστα υψηλές χρηματοδοτικές γραμμές. Μετά τον εποπτικό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος, η Attica Bank βρέθηκε ένα βήμα πριν την τοποθέτηση Επιτρόπου και την ενεργοποίηση των διαδικασιών εκκαθάρισης. Αυτό απετράπη έπειτα από συμφωνία του ΤΣΜΕΔΕ με την Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο Ιούλιο, για την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης με έμπειρα τραπεζικά στελέχη και τη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ελεγκτών. Η μονομερής ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης του νέου Δ.Σ. χωρίς προηγούμενη έγκριση της ΤτΕ ήταν προφανές θεσμικό ατόπημα. Παράλληλα, πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ έγινε έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο γραφείο της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ!

α) Ενόψει της κατάθεσης στον Εισαγγελέα του πορίσματος ελέγχου της ΤτΕ και του SSM, ζητείται η χορήγηση αντιγράφου του.

β) Ποιες δράσεις προτίθεται η ΕΚΤ να αναλάβει για την προστασία του τραπεζικού συστήματος από ενδεχόμενες απόπειρες πολιτικών πιέσεων σε όποιο επίπεδο;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή: Ζητά παρέμβαση της ΕΚΤ για την Attica Bank"

Κωλοτούμπα Πελεγρίνη: Τώρα λέει πως εκ παραδρομής δήλωσε ότι οι Εβραίοι «οικειοποιήθηκαν» το Ολοκαύτωμα!

Τα «μαζεύει» μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «οικειοποίησης» του Ολοκαυτώματος από τον εβραϊκό λαό, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης. Πριν από λίγο και αφού το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι είχαν ζητήσει την παραίτησή του, ο κ.Πελεγρίνης υποχρεώθηκε σε «διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την αναφορά του στον εβραϊκό λαό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

«Οι Εβραίοι εξασφάλισαν την οικειοποίηση του Ολοκαυτώματος για να εξασφαλίσουν τη δικαίωσή τους» είπε ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης μιλώντας στη Βουλή, δήλωση που προκάλεσε σάλο και θύελλα αντιδράσεων.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι εκ παραδρομής χρησιμοποίησε τη λέξη «οικειοποίηση», αντί της λέξης «ανάδειξη», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το λεκτικό λάθος του «δεν αλλοιώνει το νόημα των όσων υποστήριξε από το βήμα της Βουλής»!

Ειδικότερα, η δήλωση αναδίπλωσης του κ.Πελεγρίνη έχει ως εξής: «Εξ αφορμής κακόβουλων δημοσιευμάτων, στα οποία διαστρεβλώθηκε η αναφορά μου στον εβραϊκό λαό κατά την ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, δηλώνω κατηγορηματικά ότι στην συγκεκριμένη περικοπή της ομιλίας μου, εξέφρασα τον σεβασμό και την συμπάθειά μου προς τον εβραϊκό λαό για τις διώξεις που υπέστη από τους ναζί, όπως κάθε αμερόληπτος αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει αν ανατρέξει στο ίδιο το κείμενό μου. Η εκ παραδρομής χρήση της λέξης «οικειοποίηση», αντί της λέξης «ανάδειξη», δεν αλλοιώνει το νόημα των όσων υποστήριξα από το βήμα της Βουλής».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωλοτούμπα Πελεγρίνη: Τώρα λέει πως εκ παραδρομής δήλωσε ότι οι Εβραίοι «οικειοποιήθηκαν» το Ολοκαύτωμα!"

Σχέδιο για την ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία παρουσίασε η κυβέρνηση

Το κοινό σχέδιο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σε ελληνικά σχολεία, που βασικά του στοιχεία είχε δημοσιεύσει το Βήμα της Κυριακής, παρουσίασαν τη Δευτέρα τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους, το σχέδιο βασίζεται στις προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και εξέδωσε ειδικό πόρισμα τον Μάιο.

Όπως προκύπτει από τη διαδικασία προκαταγραφής της Υπηρεσίας Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 46% όσων συμμετείχαν στη διαδικασία είναι παιδιά.

«Η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των ανήλικων που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας της χώρας αποτελεί βασικό καθήκον, υποχρέωση, αλλά και πολιτική απόφαση της ελληνικής πολιτείας» σημειώνουν τα δύο υπουργεία.

Αναλυτικά:

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας προβλέπεται εκπαίδευση εντός των δομών φιλοξενίας, επειδή είναι δύσκολο να απομακρύνονται από τους γονείς τους. Θα συσταθούν παραρτήματα νηπιαγωγείων εντός των δομών φιλοξενίας και θα διοριστούν πρόσθετοι νηπιαγωγοί, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Παράλληλα, θα παρέχονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων εντός των δομών φιλοξενίας, από ΜΚΟ και άλλους φορείς. Όσοι οργανώνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πρέπει να καταγραφούν στο μητρώο ΜΚΟ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών (mko.ypes.gr) και ταυτόχρονα να ζητήσουν έγκριση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (http://www.iep.edu.gr/index.php/el/)

Για την πρωτοβάθμια και την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσουν φέτος ειδικές τάξεις υποδοχής κατά τις απογευματινές ώρες (2-6 μ.μ.) σε σχολεία που βρίσκονται πλησίον των δομών φιλοξενίας της χώρας. Όπως σημειώνεται, με τη διαμόρφωση απογευματινής ζώνης μαθημάτων, στόχος της Πολιτείας είναι η εξασφάλιση της ψυχοκοινωνικής στήριξης και η σταδιακή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, έπειτα από ένα διάστημα προετοιμασίας, χωρίς την επιβάρυνση των σχολείων με υπερβολικά μεγάλο αριθμό παιδιών που δεν γνωρίζουν ελληνικά και δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη φοίτηση σε ελληνικό σχολείο. Στις τάξεις υποδοχής θα παρέχονται μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικών και πληροφορικής, με στόχο, είτε την ένταξη των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από το επόμενο σχολικό έτος, είτε την ένταξή τους στο σχολικό σύστημα άλλης ευρωπαϊκής χώρας, σε περίπτωση μετεγκατάστασης της οικογένειάς τους.

Στην επιλογή των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν τις τάξεις υποδοχής, έχουν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των παιδιών και η διαθεσιμότητα αιθουσών στα κοντινά σχολεία. Επίσης, έχει προβλεφθεί η αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, που θα προσληφθούν με κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των παιδιών από τις δομές φιλοξενίας στα γειτονικά σχολεία και των πρόσθετων εξόδων για την καθαριότητα και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Διευκρινίζεται ότι το παραπάνω μοντέλο θα ακολουθηθεί στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Τα παιδιά που δεν ζουν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, αλλά σε διαμερίσματα ή άλλους χώρους σε αστικά κέντρα, θα μπορούν να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία ή τάξεις υποδοχής που θα λειτουργήσουν σε κοντινά σχολεία, είτε τα πρωινά είτε τα απογεύματα.

Για μαθητές άνω των 15 ετών, όπως επίσης και για τους ενήλικες, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την παροχή μαθημάτων γλωσσομάθειας, αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης. Οι έφηβοι άνω των 15 ετών θα έχουν τη δυνατότητα, αφού μάθουν την ελληνική γλώσσα, να φοιτήσουν στις τεχνικές, επαγγελματικές και άλλες σχολές της χώρας ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα λύκεια. Σημειώνεται ότι η πολιτεία θα εξασφαλίσει την παροχή βεβαιώσεων σπουδών και την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων σε όσους περατώνουν επιτυχώς τη φοίτησή τους. Για τη χρηματοδότηση των δράσεων αυτών έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, ενώ παράλληλα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO) ως τις 31/1/2017, με πρόβλεψη επέκτασης της χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς, καθαριότητας, κ.α. για το σύνολο του σχολικού έτους.

Τέλος, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την παροχή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή άλλους ειδικούς φορείς εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκμάθησης των μητρικών γλωσσών των παιδιών των προσφύγων εντός των δομών φιλοξενίας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για την ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία παρουσίασε η κυβέρνηση"

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη της Marfin

Ράγισαν καρδιές στη δίκη της Marfin όταν οι γονείς της εγκύου, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, κατέθεσαν ως πολιτικοί ενάγοντες για ψυχική οδύνη. Αμφότεροι ανέβηκαν στιγμιαία στο βήμα του μάρτυρα, με τον πατέρα της άτυχης γυναίκας κ.Ζαχαρία Παπαθανασόπουλο να επιχειρεί να περιγράψει πως έμαθε τον χαμό της κόρης του από τον ανιψιό του, ο οποίος ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Δεν κατάφερε να πει πολλά.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν και οι συγγενείς των άλλων δύο εκλιπόντων,Επαμεινώνδα Τσάκαλη και Παρασκευής Ζούλια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Θοδωρής Σίψας και Παύλος Αντρέεβ, αρνήθηκαν πάντως τα αδικήματα που τους αποδίδονται (κατά περίσταση είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και άλλα).

«Από το 2011 έχω καταδικάσει δημόσια τη συγκεκριμενη επίθεση και έχω αρνηθεί τις κατηγορίες. Έχω πάρει θεση και δεν έχω καμία ανάμειξη στη επίθεση», ανέφερε για τα όσα του αποδίδονται ο Θ. Σίψας, λέγοντας ότι συμμετείχε στην πορεία ως διαδηλωτής.

Ομοίως, και ο Π. Αντρέεβ καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση, αρνήθηκε την κατηγορία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στην εργασία του, και όχι στη διαδήλωση.

Κανείς δεν αναγνώρισε τους κατηγορούμενους

Περισσότεροι από 80 μάρτυρες

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε, ύστερα από αίτημα της πολιτικής αγωγής με δευτερεύοντες μάρτυρες, καθώς οι δύο από τους τρεις συνηγόρους πολιτικής αγωγής βρίσκονταν σε άλλα ακροατήρια. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 80 μάρτυρες εκ των οποίων 37 απουσίαζαν κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης.

Σήμερα εξετάστηκαν περισσότεροι από 20 μάρτυρες, υπάλληλοι παρακείμενων εταιριών αλλά και της τράπεζας Μαρφίν. Κανένας τους δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο των κατηγορουμένων τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης του υποκαταστήματος, ενώ υπήρξε και ένας μάρτυρας που ζήτησε να μην επεκταθεί περαιτέρω στα πραγματικά περιστατικά γιατί δεν ένιωθε ασφαλής:

«Δεν θέλω να επεκταθώ. Δεν νιώθω ασφάλεια. Υπήρχε ένας διάλογος τότε με κάποια άτομα. Δεν έχω δει τα πρόσωπα αυτά σήμερα εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζήσαμε την αγωνία του θανάτου πάρα πολλή ώρα. Δεν ξέραμε αν θα ζούμε στα επόμενα πέντε λεπτά. Αναρωτιόμασταν γιατί δεν βλέπουμε την πυροσβεστική. Ακουσα μετά ότι εμποδίστηκε από κάποιους διαδηλωτές», ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η σύγκρουση εισαγγελέα - υπεράσπισης

Έντονος διάλογος επικράτησε μεταξύ της εισαγγελέως της έδρας και της υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου, κατά τη διάρκεια εξέτασης υπαλλήλου της τράπεζας Μαρφίν, η οποία υποστήριξε -ύστερα από σχετική ερώτηση- ότι ο σωματότυπος του Θ. Σίψα «δεν αποκλείεται να ταιριάζει» με αυτόν ενός εκ των τριών δραστών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Κατσαρής, επεσήμανε με τη σειρά του ότι με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται να κατηγορούνται άνθρωποι για ανθρωποκτονία.

«Είδε τρεις συνολικά», είπε. «Κινούνταν σαν φοιτητές, γρήγορα. Ο ένας ήταν πιο ψηλός, πανω απο 1.70 μ., οι άλλοι μετρίου αναστήματος. Δεν ήταν ιδιαίτερα εύσωμοι και φορούσαν κουκούλες. Ο ένας έριξε, όταν υποχώρησε το τζαμι και αμεσως ξεσπασε η φωτιά. Μία συνάδελφος φώναξε "είμαστε άνθρωποι μέσα", μήπως και δεν το είχαν καταλάβει. Ακουγαμε απ'εξω "καψτε τους" αλλά δεν κάθισα να ασχοληθώ ποιός το είπε».

Εισαγγελέας: αποκλείετε ότι το ύψος του πρώτου κατηγορουμένου μπορεί να είναι το ίδιο με τον ψηλό δράστη;

Μάρτυρας: Δεν το αποκλείω.

Υπεράσπιση: Μη δημιουργείτε εντυπώσεις στους κυρίους ενόρκους. Με σωματοδομή και σωματότυπο να πηγαίνουν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες, πού ακούστηκε αυτό;

Εισαγγελέας: Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις. Αν θελετε να σχολιάσετε, μπορείτε.

Υπεράσπιση: Δεν το απαγόρευσε κανείς. Μη δημιουργείτε εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, η υπεράσπιση ρώτησε αν η μάρτυρας είναι βέβαιη ότι μοιάζει ο σωματότυπος για να λάβει την απάντηση: «τώρα βλεπω δύο ανθρωπους που κάθονται σε χαλαρή στάση. Εκείνη τη στιγμή απο φόβο και τρομοκρατία, είδα γιγαντωμένη μία μορφή απέναντί μου».

Υπεράσπιση: θα μπορούσε και να μην μοιάζει δηλαδή;

Μάρτυρας: θα μπορούσε. Είναι ένας κοινός σωματότυπος.

Μεταξύ των μαρτύρων που δεν αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους, ήταν και ο υπάλληλος της Μαρφίν, Γιώργος Στρατογιαννάκης, ο οποίος περιέγραψε τα όσα έζησε ως εξής:

«Προσπάθησα να κατέβω στο ισόγειο για να σβήσω τη φωτιά. Είδα φλόγες που έγλειφαν το ισόγειο και ανέβηκα πανω. Στο μπαλκόνι, στο 2ο όροφο, ήταν 2 συνάδελφοι, και μου είπαν "αυτοί έρχονται και πετάνε κι άλλο". Έσκυψα και είδα κάποιον στο σημείο που είχε σπασει η τζαμαρία, που κρατουσε κάνιστρο και κάτι έριχνε, ή έτσι φαινόταν. Το έκανε  2-3 φορές και όταν έφευγε ξαναφούντωνε η φωτιά. Φορούσε μαυρα ρούχα, ήταν νεαρός μετρίου αναστήματος, καλοντυμένος, θα μπορούσε να ήταν φοιτητής, 20 -22 χρονών. Μας κοιτούσε και μας έκανε χειρονομία. Στην αρχή καταλαβα ότι ήταν κάποιος που έδειχε τη φωτιά. Μετά που το συζήτησα με συναδέλφους, τελικά έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και έκανε άσεμνη χειρονομία».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν ο τελευταίος που βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τους άτυχους  Αγγελική Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

«Έμπαινε ο καπνος στο γραφείο του Νώντα. Προσπαθουσε να βρει κάποιον στο τηλέφωνο, μαλλον για να δει τί πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε. Η Αγγελική ήταν διπλα του, μάλον γιατί ήξερε την κατασταση της και ήθελε να τη βοηθήσει.  Λεμε να φύγουμε, να βρουμε τους άλλους. Έβαλα το σακακι μου στη μύτη και κρατούσα με το άλλο χέρι την κουπαστή. Κατεβηκα στον άλλο όροφο. Αυτη η τελευταία επαφή που είχα. Τον Νώντα τον βρήκαν στα σκαλιά, δεν τον έφτασε η ανάσα του και έπαθε ασφυξία», είπε.  «Η Αγγελική δεν είχε κουνηθεί καθόλου από το γραφείο. Μέρες μετά, είδα το αποτύπωμα του σώματός της, του χεριού της στο πάτωμα. Εκείνη την ημέρα, 21 άτομα βγήκαμε ζωντανοί. Τρεις άλλοι, όχι».

Ο Ευάγγελος Λαγουδάτος, υπάλληλος της Μαρφίν, κατέθεσε επίσης τα παρακάτω:«Ημουν στον δεύτερο όροφο και άκουσα το μπαμ στο κατάστημα. Ακούστηκε θόρυβος, βγήκα στο μπαλκόνι και φώναξα σε αυτούς που βρίσκοταν στην είσοδο και έκαναν επίθεση  γιατί υπήρχε κόσμος. Θυμάμαι ότι είχα πάρει μία κούτα για χαρτιά Α4 και τους έλεγα "φύγετε, αλλιώς θα την πεταξω". Ήρθε τότε ένα συνάδελφος και μου είπε "άστο θα τους σκοτώσεις».

Εισαγγελέας: Αλλά κι αυτοί ήθελαν να σκοτώσουν εσας...

Μάρτυρας: δεν μπορούσα να το φανταστώ αυτό...

Και συνέχισε ο Ευαγγ. Λαγουδάτος: «Άκουσα το συναγερμό πυρασφάλειας. Είδα κάποιον κάτω από το μπαλκόνι όπου βρισκόμουν, να βαράει, ή να κάνει μία αντίστοιχη κίνηση. Ήταν μαυροντυμένοι με κάτι άσπρο στα χέρια τους. Δεν μπορούσα να δω πόσοι ήταν. Ηταν όχλος. Αυτοι που τα έσπαγαν και η πορεία». Όπως κατέθεσε, ο ίδιος σώθηκε γιατί κατάφερε να σκαρφαλώσει από το μπαλκόνι της τράπεζας σε αυτό παρακείμενου κτιρίου. Στη συνέχεια, έσπασε την πόρτα και κατέβηκε στο δρόμο.

«Να καείτε, ρε»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μάρτυρες όπως και πολλοί άλλοι, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι όταν ήταν στο μπαλκόνι, ενώ το κτίριο φλεγόταν, άκουσε διαδηλωτές να του φωνάζουν: «να καείς ρε», αλλά και να ρίχνουν μούτζες και βρισιές.

Παράλληλα, η Αναστασία Κούκου, υποδιευθύντρια του ίδιου υποκαταστήματος, υποστήριξε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα. «Έπιασε φωτιά μπροστά στη τζαμαρία στο γραφείο της διευθυντριας. Εξαπλωθηκε οπως καταλαβα, από το εύφλεκτο υλικό και απο τον τρόπο που ήταν φτιαγμένο στο καταστημα. Δημιουργηθηκε το φαινόμενο της καμινάδας μας είπαν και άρπαξε αμέσως».

Περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας, με σπασμένη φωνή, η μάρτυρας κατέθεσε:«Ήμασταν στο μπαλκονι. Υπήρχε καπνος απο μέσα από το κατάστημα και από την είσοδο. Προσπαθούσα να προστατευθώ για να αναπνεύσω. Δεν έβλεπα τίποτα. Ενας συνάδελφος είχε περάσει τα κάγκελα στο μπαλκόνι σε ένα διακοσμητικό πεζουλάκι για να αναπνεύσει και κρατιόμασταν χέρι χέρι για να μην πέσει. Δεν μπορούσα να μιλήσω, ήμουν μέσα στον καπνό. Δεν μπορούσα ούτε να ζητήσω βοήθεια».

Η Αναστασία Χρηστάκη, επίσης υπάλληλος, περιέγραψε τους δράστες της επίθεσης ως «μικρόσωμα, αδύνατα παιδιά. Δεν ήταν άνδρες. Είχαν ευλυγισία και έκαναν γρήγορα τις κινήσεις τους. Είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά, με υφάσματα και μάσκες».  

Η ίδια επεσήμανε ότι από το μπαλκόνι όπου βρισκόταν, έβλεπε κόσμο να περνάει καθώς και μία κοπέλα: «Άκουσα τη φωνή της να λέει "να καείτε". Κάποιοι άλλοι μου πέταξαν ένα μπουκάλι νερό και το έριξα στο πρόσωπο». .

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Οκτωβρίου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη της Marfin"

Συνέχεια στην κόντρα ΑΔΕΔΥ - Βερναρδάκη

Διαστρέβωση της αλήθειας και απαξίωση των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσίων υπαλλήλων αποδίδει η ΑΔΕΔΥ στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη, στη συνεχιζόμενη από την περασμένη εβδομάδα κόντρα που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή τη στάση της ΑΔΕΔΥ σε ανακοινώσεις του ΣΕΒ για περικοπές στον δημόσιο τομέα. Η τελευταία απάντηση του συνδικάτου έρχεται μετά τα σχόλια του υπουργού ότι η ΑΔΕΔΥ λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

«Σε μία ακόμη συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και απαξίωσης των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα προχώρησε με πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, στην οποία εκτός από λάθη και ανακρίβειες περιλαμβάνονται και ασύστολα ψεύδη!

» Για την αποκατάσταση της αλήθειας, υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και επιχειρώντας να φρεσκάρουμε εμείς τη μνήμη του Υπουργού Διαστρέβλωσης της Αλήθειας, του υπενθυμίζουμε τα εξής:

» Η ΑΔΕΔΥ, έχοντας σε υψηλή ιεράρχηση το θέμα της καλύτερης αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα και την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση, επιμόρφωση και εξέλιξή του, έθετε επί σειρά ετών -από τη δεκαετία του 90 κι έπειτα- το θέμα ανάπτυξης μέσω Προγραμματικής Συμφωνίας κοινών και συνεργατικών δράσεων με τον κατ’ εξοχήν Φορέα Εκπαίδευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο, το Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

» Η διαρκής διεκδίκηση της ΑΔΕΔΥ ως προς το ζήτημα αυτό, οδήγησε το 2004 σε σύνταξη και υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών, ΕΚΔΔΑ και ΑΔΕΔΥ για την εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων, παρουσία της Πολιτειακής, Πολιτικής Ηγεσίας της χώρας και των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων εκείνης της περιόδου.

» Με βάση, λοιπόν, αυτήν τη -νομοθετικά κατοχυρωμένη- Προγραμματική Συμφωνία (άρθρο 15, Ν. 3345/2005) το Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, το Κοινωνικό Πολύκεντρο (Ινστιτούτο Επιμόρφωσης το οποίο λειτουργεί ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες και μέσω συμπεφωνημένων, κοινών με το ΕΚΔΔΑ χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων, υλοποίησε ένα μέρος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων για θέματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης και των Κοινωνικών Λειτουργιών του Κράτους. Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν έκτοτε (από την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας κι έπειτα) και εξακολουθούν να υλοποιούνται, τίθενται στον προβλεπόμενο και διαρκή έλεγχο εκ μέρους των Ελεγκτικών Οργάνων των μετεχόντων στην Προγραμματική Συμφωνία. Παράλληλα το Κοινωνικό Πολύκεντρο υλοποιεί αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, όπως άλλωστε γίνεται με τα αντίστοιχα Ινστιτούτα των άλλων Κοινωνικών Εταιρών τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη! Τυγχάνουν, δε, ευρύτατης απήχησης στο χώρο των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση.

» Ωστόσο, από τα χρήματα αυτά η ΑΔΕΔΥ, ουδέποτε εισέπραξε ούτε ένα (1) ευρώ για να καλύψει τις λειτουργικές και διοικητικές της δαπάνες, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βερναρδάκης. Η μοναδική της εμπλοκή στην όλη υπόθεση ήταν η συμμετοχή της στην υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας, όπως εκτενώς αναλύθηκε παραπάνω.

» Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι για ακόμη μία φορά να επαναλάβουμε ότι η ΑΔΕΔΥ, ως Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, ουδέποτε έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση έως σήμερα και ούτε πρόκειται βεβαίως να λάβει στο μέλλον. Οι μόνοι πόροι, που η ΑΔΕΔΥ εισπράττει και διαχειρίζεται είναι τα τρία (3) ευρώ της ετήσιας συνδρομής των εργαζομένων – μελών της. Κάθε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι ψευδής και έχει ως προφανή στόχο τη διαστρέβλωση της αλήθειας.

» Τέλος, επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι σε απόλυτη γνώση του Υπουργού, εκφράζουμε την έκπληξή μας για ετούτη την επίθεση και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο γίνεται, ειδικά αυτή την περίοδο και μάλιστα εν όψει της προαναγγελθείσας αλλαγής του Συνδικαλιστικού Νόμου, η προσπάθεια συσχέτισης της χρηματοδότησης των συμπράξεων μεταξύ Φορέων του Δημοσίου (όπως είναι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) και των Ινστιτούτων Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης Θέσεων των Συνδικάτων (όπως είναι το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ) με την αυτονομία και ανεξαρτησία των Συνδικάτων.

» Καλούμε, τέλος, για μία ακόμη φορά, τον Υπουργό να αποδεχθεί το αίτημα των εκπροσώπων των 550.000 Δημοσίων Υπαλλήλων και να συναντηθεί μαζί μας για να συζητήσουμε τα σοβαρά ανοικτά ζητήματα για το Δημόσιο (διορισμοί, νέοι οργανισμοί, κινητικότητα, συλλογικές διαπραγματεύσεις, μονιμοποίηση ΙΔΑΧ, αναγνώριση προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα κτλ) και να αφήσει κατά μέρος της αήθεις επιθέσεις, οι οποίες δεν προσβάλουν παρά μόνον τον ίδιο και την Κυβέρνηση της κατά τα άλλα... 'πρώτη φορά Αριστεράς'»!

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέχεια στην κόντρα ΑΔΕΔΥ - Βερναρδάκη"

ΟΑΣΘ: Αντιδράσεις για τη δήλωση Μπουτάρη περί επιστράτευσης

«Οργή και αγανάκτηση» για τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί επιστράτευσης των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εκφράζει με ανακοίνωση το συνδικάτο των απασχολουμένων στον οργανισμό, οι οποίοι από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

«Η προτροπή του για επιστράτευση των εργαζομένων, για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του κράτους, δεν αρμόζει σε ένα θεσμό της πόλης και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένο», επισημαίνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Δημήτρης Τσερμενίδης.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος, εκπροσωπώντας τους 2.300 εργαζομένους στον οργανισμό, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση πως «δεν θα ασπαστούμε τη μνημονιακή άποψη του δημάρχου, ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ».

Προσθέτει δε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου αύριο, Τρίτη, στις 2 μετά το μεσημέρι, να προσέλθουν στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται ότι για τρίτη ημέρα τα αστικά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Αντιδράσεις για τη δήλωση Μπουτάρη περί επιστράτευσης"

Μπουτάρης: Μπορούμε να απορροφήσουμε άνετα 50.000 πρόσφυγες

«Η Ε.E χειρίστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο το θέμα των προσφύγων. Έχουμε δύο εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη. Θεωρώ κατ' αρχήν απαράδεκτο, μια ενότητα 350 εκατομμυρίων κατοίκων να μην μπορεί να απορροφήσει συστηματικά δύο εκατομμύρια ανθρώπους, που δεν είναι σίγουρο ότι θέλουν να μείνουν μόνιμα εκεί, έρχονται γιατί έχουν πόλεμο» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η δήλωση του κ.Μπουτάρη έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών - μελών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό επισήμανε: «Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έκλεισε η Ελλάδα τα σύνορα. Μπλόκαρε τα σύνορα η ΠΓΔΜ, όχι από μόνη της, προφανώς είχε κάποια υποστήριξη». Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι δεν κατανοεί τη θέση των χωρών της ομάδας του Βίσενγκραντ ή την ουγγρική θέση, είπε ότι η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα είναι εκείνη που πρέπει να κάνει τις απευθείας συμφωνίες με την Τουρκία και υπογράμμισε, ότι αν δεν κάνει η ΕΕ τις συμφωνίες η Ελλάδα θα έχει μόνιμο πρόβλημα.

«Έχουμε 50.000 πρόσφυγες. Μπορούμε να τους απορροφήσουμε άνετα» είπε και σημείωσε, ότι εξελίσσεται με αργό ρυθμό η διαδικασία ενοικίασης διαμερισμάτων στην πόλη για τη φιλοξενία προσφύγων, με τη μεσολάβηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το σημείο ανέφερε: και ο κόσμος δεν είναι ρατσιστής όταν λέει: «δεν θέλω να είμαι κοντά με τους πρόσφυγες». Δεν είναι ρατσισμός αυτό, είναι ένας φόβος που προέρχεται όταν βλέπει κανείς όλη μέρα ότι εκεί γίνονται πόλεμοι και σκοτώνει ο ένας τον άλλο και λέει: «πώς ξέρω εγώ ποιος είναι αυτός που θα έρθει δίπλα μου; Δεν είναι ρατσισμός αυτός».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε, ότι έχει προτείνει να φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που διαθέτουν τις σχετικές εγκαταστάσεις και θα μπορούσαν εκεί να γίνουν κάποιες επισκευές. Διευκρίνισε επίσης, ότι ο ίδιος δεν διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες καθώς, όπως είπε, όλοι ταλαιπωρούνται γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στη χώρα τους και γνωστοποίησε, ότι ο δήμος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία παιδικής χαράς στη δομή που λειτουργεί στα Διαβατά, τη διοργάνωση επισκέψεων στην πόλη με τα λεωφορεία, την πραγματοποίηση επισκέψεων σε μουσεία και την καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: Μπορούμε να απορροφήσουμε άνετα 50.000 πρόσφυγες"

Υπόθεση ΤΤ: Δεν μεταφράστηκε το βούλευμα - Φόβοι για αναβολή της δίκης

Σε νέο φιάσκο τύπου... Siemens τείνει να εξελιχθεί και η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία έφτασε σήμερα προς εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πλην όμως αναβλήθηκε για τις 6 Οκτωβρίου. Η αναβολή αποφασίστηκε μετά από ένσταση που υπέβαλε Σέρβος κατηγορούμενος για τον οποίο δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στη μητρική του γλώσσα ώστε να λάβει γνώση των κατηγοριών που τον βαραίνουν.

Ειδικότερα, τα όσα έλαβαν χώρα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το διάστημα 2008 – 2010, παρέπεμπαν στα τεκταινόμενα στην δίκη για την υπόθεση της Siemens, όπου η εκδίκασή της τινάχθηκε στον αέρα επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα στις γλώσσες των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Σήμερα, στο δικαστήριο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Σέρβος κατηγορούμενος από τους 35 συνολικά του ειδωλίου, ενημέρωσε μέσω της υπεράσπισής του το δικαστήριο, ότι πριν από περίπου ένα έτος είχε υποβάλλει αίτημα ζητώντας τη μετάφραση του βουλεύματος στην μητρική του γλώσσα.

Τότε το αίτημά του απερρίφθη με εισαγγελική απόφαση αλλά μετά το σάλο που προκλήθηκε λόγω αναβολής της δίκης για τη Siemens, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος απέστειλε στις 28 Ιουλίου έγγραφο στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας την μετάφραση του βουλεύματος στη σερβική γλώσσα το αργότερο έως τις 12 Αυγούστου.

Σήμερα, ωστόσο, ο δικηγόρος του εν λόγω κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει άκυρη την κλήτευση του Σέρβου εντολέα του και να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης. Η υπεράσπιση επικαλέστηκε τη δικαστική απόφαση με την οποία είχε αναβληθεί η υπόθεση της Siemens επ’ αόριστον επειδή ακριβώς δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στη δίκη πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπ. Εξωτερικών έχει απαντήσει ότι το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017! Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 6 Οκτωβρίου μέχρι να αποφασίσει για το αίτημα.

Η υπόθεση

Ανάμεσα στους 35 κατηγορούμενους που παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση του Τ.Τ περιλαμβάνονται «βαριά» ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας όπως και στελέχη της διοίκησης της τράπεζας. Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα: Απιστία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες τις οποίες κατά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή είχαν αρνηθεί.

Το βούλευμα αναφέρει ότι τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τους κατηγορουμένους δόθηκαν από τα στελέχη της χωρίς εγγυήσεις για να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τράπεζα με εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι οι πρώην επικεφαλής του Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Βίκτωρας Ρέστης, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Οκτωβρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση ΤΤ: Δεν μεταφράστηκε το βούλευμα - Φόβοι για αναβολή της δίκης"

Εκτός Star ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης - Εκτός Alpha και Ο Δημάδης

Εκτός Star μένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης μετά τη σύλληψή του από την αμερικάνικη αστυνομία στη Νέα Υόρκη και τις διαστάσεις που πήρε το επεισόδιο με την παρακολούθηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε τη συνεργασία του με τον δημοσιογράφο ο οποίος εργαζόταν ως ανταποκριτής του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το βράδυ της Κυριακής πάντως, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης διέψευσε τις πληροφορίες ότι συνελήφθη, κάνοντας λόγο για «απλή εξακρίβωση στοιχείων» και υποστηρίζοντας ότι η μόνη μεταμφίεσή του ήταν ένα τζόκεϊ. 



Έγραψε χαρακτηριστικά: 

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»  


O Alpha ζήτησε εξηγήσεις από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη για τις «μορφές δημοσιογραφίας» που ακολούθησε και μέχρι τότε τον κάλεσε να απέχει από τα καθήκοντά του, θέτοντάς τον στην ουσία εκτός καναλιού.

Όπως τονίζει το κανάλι, «σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός Star ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης - Εκτός Alpha και Ο Δημάδης"

Ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών στην Γεωργία Τσατάνη

Ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στην εισαγγελέα Εφετών κυρία Γεωργία Τσατάνη.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και δεν αποτελεί κώλυμα για οποιαδήποτε υποψηφιότητά της στις αρχαιρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών.

Κατά το κατηγορητήριο η ποινή που της επιβλήθηκε εδράζεται σε συμπεριφορά που δεν συνάδει με το λειτούργημά της και αφορά τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών στην Γεωργία Τσατάνη"

Εκλογές στο Βερολίνο: Ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της Μέρκελ, για πρώτη φορά το ακροδεξιό AFD στη Γερουσία

Οι χριστιανοδημοκράτες (CDU) υπέστησαν μεγάλη ήττα στις εκλογές για τη Γερουσία του Βερολίνου και έλαβαν το μικρότερο ποσοστό τη ιστορίας τους. Αλλά και οι "νικητές" σοσιαλδημοκράτες (SPD) είναι πλέον το μικρότερο μεγάλο κόμμα σε επίπεδο κρατιδίων.
Η Αριστερά (Die Linke) κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις της και να γίνει το τρίτο κόμμα, ενώ οι τέταρτοι οι Πράσινοι (Gruene) υπέστησαν επίσης (σχετικά μικρές) απώλειες. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) επιστρέφει στη Γερουσία και το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εισέρχεται για πρώτη φορά θριαμβευτικά. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες (67%), ενώ το 2011 ήταν 60,2% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και αυτό οφείλεται στην κινητοποίηση των αναποφάσιστων από το AfD.
Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα συνεχίσει να κυβερνά την πόλη του Βερολίνου για τα επόμενα πέντε χρόνια και ο Μίχαελ Μίλερ θα παραμείνει δήμαρχος και επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης. Πρέπει όμως να βρει οπωσδήποτε εταίρους. Πράσινοι (Gruene) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τους χριστιανοδημοκράτες (CDU). Ετσι, η μοναδική -και αναγκαστικά τρικομματική, αφού απαιτούνται 75 έδρες για να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Γερουσία- εναλλακτική είναι ο συνασπισμός με την Αριστερά και τους Πράσινους, δηλαδή ο λεγόμενος κοκκινο-κοκκινο-πράσινος συνασπισμός. Το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" αποκλείεται εξ ορισμού από τα δημοκρατικά κόμματα.
Ο Μίλερ, τον οποίο πάντως θα ψήφιζε απευθείας το 55% των εκλογέων, πρέπει να αποφασίσει με ποιους και θα πάει και ποιους θα αφήσει. Διότι, αν τελικά αποφασίσει να συνεχίσει να συγκυβερνά με τους χριστιανοδημοκράτες θα πρέπει να συμπράξουν οπωσδήποτε είτε οι Πράσινοι, είτε οι Φιλελεύθεροι. Ο συνδυασμός είναι μάλλον δύσκολος ιδεολογικά. Η τελική επιλογή θα έχει βαρύνουσα σημασία και ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων στην πρωτεύουσα θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος για μιαν ανάλογη κυβέρνηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο μετά τις εθνικές εκλογές του 2017. Εάν βέβαια οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ τις χάσουν.
Το πόσο σημαντικές ήταν οι τοπικές εκλογές στο Βερολίνο αποδεικνύει το γεγονός ότι η Μέρκελ ανέβαλε το ταξίδι της στη Ν. Υόρκη για να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τη διεθνή συνάντηση για το προσφυγικό την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Ομπάμα. Πρόκειται εξ άλλου για την πέμπτη συνεχή ήττα του CDU σε επίπεδο κρατιδίων και την τρίτη η οποία δεν αναδεικνύει πλειοψηφία CDU και SPD. Σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος θα κάνει σχετικές δηλώσεις στον τύπο μετά τη συνεδρίαση του κόμματός της.
Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και η ίδια η καγκελάριος τιμωρήθηκαν από τους ψηφοφόρους, ενώ το AfD απέδειξε ότι είναι παρόν και σε μεγάλες πόλεις. Η ήττα του CDU στο Βερολίνο δεν ήταν όμως τόσο βαριά όσο φοβόντουσαν ορισμένοι, αλλά ήταν ιστορική, όπως γράφει η συντηρητική Die Welt, αφού έπαιρνε επί μακρόν πάνω από 40% στο Βερολίνο.
"Μαύρη μέρα για τα μεγάλα κόμματα" στο Βερολίνο, δηλαδή και για τους σοσιαλδημοκράτες χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών της πρωτεύουσας Φρανκ Χένκελ, στον οποίο χρεώνεται η μεγαλύτερη ήττα του κόμματος. Ο ίδιος όμως δηλώνει ότι δεν παραιτείται, διότι δεν οφείλεται στην τοπική αλλά στην ομοσπονδιακή πολιτική, υπονοώντας την πολιτική της καγκελαρίου ιδίως στο προσφυγικό.
Η Μέρκελ μπορεί μεν να χρεωθεί την χτεσινή ήττα, έχει όμως πάντα την ικανότητα να επιβιώνει. Η "μητερούλα" του έθνους, όπως αποκαλείται στη Γερμανία, έχει μπροστά της αρκετό χρόνο μέχρι τις εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2017. Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει το Φεβρουάριο του 2017 και οι επόμενες εκλογές σε κρατίδιο θα γίνουν τον ερχόμενο Μάρτιο στο Ζάαρλαντ, όπου οι χριστιανοδημοκράτες ενδέχεται να είναι πρώτοι σε ψήφους....
Σύμφωνα με τα (προσωρινά) τελικά αποτελέσματα των χτεσινών τοπικών εκλογών για τη Γερουσία του Βερολίνου, έλαβαν σε σχέση με τις εκλογές του 2011:
  • Σοσιαλδημοκρατικό Κομμα (SPD) : 21,6% ( -6,7%), Eδρες 38
  • Xριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU): 17,6% (-5,7%) , Eδρες 31
  • Aριστερά (Die Linke): 15,6% ( +3,9% ), Eδρες 27
  • Πράσινοι (Gruenen): 15,2% ( -2,4%), Eδρες 27
  • Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): 14,2% (+14,2%), Eδρες 25
  • Φιλελεύθερο κόμμα (FDP): 6,7% +4,9%, Eδρες 12
  • Πειρατές (Piraten): 1,7% ( -7,2%) , Eδρες -
Η συμμετοχή των εκλογέων έφτασε το 66,9% (το 2011 ήταν 60,2%)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές στο Βερολίνο: Ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της Μέρκελ, για πρώτη φορά το ακροδεξιό AFD στη Γερουσία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news