facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πολύ φτωχό το καλάθι Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ -Μείωση φόρων ...το 2018

Χωρίς ...καλάθι και παροχές ήταν η φετινή ομιλία του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ. Ελάχιστες ήταν και οι αναφορές του στην ΝΔ, ενώ απέφυγε να κάνει επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο φετινός Αλέξης Τσίπρας δεν θύμιζε σε τίποτα τον πρωθυπουργό του 2015.

Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:

Εμμεση παραδοχή ότι η φορολόγηση είναι υψηλή

Πετύχαμε έναν συμβιβασμό που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για το αύριο.
Και σταματήσαμε την πορεία προς τον γκρεμό.
Σταματήσαμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το βάρος που συσσωρεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις πλάτες της κοινωνίας δεν είναι μεγάλο και οι αντοχές πεπερασμένες.
Κατανοώ απολύτως ότι η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλότερων στρωμάτων έχει εξαντληθεί.
Αλλά σήμερα, για πρώτη φορά από το 2009, μπορούμε επιτέλους να έχουμε ένα ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την απομείωση των βαρών.

Μείωση φόρων το ...2018

Με τα χαμηλότερα-εφικτά πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη.
Πρώτον: Τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες.
Και δεύτερον: Να μειώσουμε την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη.
Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέσα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα.
Θέλω, λοιπόν, με δυο λόγια να μιλήσω απευθείας σε κάθε εργαζόμενο, μισθωτό ή ελεύθερο επαγγελματία, βιοτέχνη ή επιχειρηματία, που έχει ήδη σηκώσει στις πλάτες του ένα δυσβάσταχτο φορολογικό βάρος.
Υπάρχει φως στο βάθος και είναι πια ορατό.
Είμαστε προς το τέλος μιας δύσκολης διαδρομής.
Έχουμε πυξίδα, έχουμε οδικό χάρτη, έχουμε σχέδιο.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας : Εφαρμόστηκε επιτέλους ο νόμος και για αυτούς που είναι συνήθως πάνω από νόμους: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας.
Διεξήχθη με τρόπο απολύτως διαφανή, αμερόληπτο και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον.
Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους.
Ένα έσοδο που οι κυβερνήσεις της διαπλοκής όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούσαν από τον ελληνικό λαό.
Και αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι τώρα θα έπρεπε να είχαμε τον τρίτο στη σειρά διαγωνισμό.
Αναλογισθείτε λοιπόν πόσο έχουν ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Εμείς από τη πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη :
Για αυτό και μέχρι τελευταίο ευρώ, τα 246 εκ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν: Στον ελληνικό λαό.
Σε συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξουμε κοινωνικές ανάγκες.

Αυστηρή προειδοποίηση για τα "κρυφά" εισοδήματα

Επίσης άμεσα καταθέτουμε τον νόμο για την οικιοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων (VDI) με τον οποίο πλέον δίνεται η τελευταία ευκαιρία σε όσους απέκρυπταν χρήματα στο εξωτερικό, να τα δηλώσουν πληρώνοντας το νόμιμο φόρο που τους αναλογεί, αποφεύγοντας όμως τις εκκρεμότητες τους με το νόμο.
Και προειδοποιώ: Όσοι δεν το πράξουν θα το μετανοιώνουν γιατί θα υποστούν βαρύτατες ποινικές συνέπειες.
Η περίοδος της ασυλίας τους έχει πια τελειώσει.

"H εικόνα της Ελλάδα αλλάζει"

Συνήθως λέμε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή.
Εγώ θα σας πω ότι η ΔΕΘ φέτος διεξάγεται στη στιγμή της καμπής.
Διότι βρισκόμαστε ακριβώς σε εκείνο το σημείο όπου η οικονομία μας αλλάζει πρόσημο και από το μείον της επταετούς ύφεσης γυρνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης.

Η μόνη υπόσχεση


Θέλω να κλείσω σήμερα με μια πολιτική δέσμευση.
Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών.
Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου.
Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν, χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του.
Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου.
Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η μόνη επίθεση στον Μητσοτάκη

Μπορούμε λοιπόν να πετύχουμε το στόχο μιας νέας Ελλάδας μέχρι το 2021, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη παραγωγή νέου πλούτου.
Αλλά ταυτόχρονα αν δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις ώστε αυτός ο πλούτος να διανεμηθεί δίκαια.
Όχι σε αυτούς που μοιράστηκαν ως λεία τα οφέλη της ανάπτυξης πριν τη κρίση, για να βγάλουν αφορολόγητα κέρδη στις τράπεζες του εξωτερικού.
Όχι στους γνωστούς κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, των off shore και των θαλασσοδανείων, τα συμφέροντα των οποίων με σθένος υπερασπίζεται η ΝΔ του κου Μητσοτάκη.
Αλλά στους ανθρώπους της εργασίας, της δημιουργίας και της παραγωγής.
Στους ανθρώπους των επιστημών και της καινοτομίας.
Αυτήν την Ελλάδα πρέπει να ενισχύσουμε.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ φτωχό το καλάθι Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ -Μείωση φόρων ...το 2018 "

Πέρασαν τον έλεγχο πόθεν έσχες οι τέσσερις καναλάρχες

Πετυχημένη ήταν η διαδικασία εξέτασης από την αρμόδια επιτροπή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000 ευρώ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΕ.

Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Με την υπ' αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.

2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.

4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα €73.900.000,00.

Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση.»

ΝΔ: Αντί να δώσουν τα πόθεν έσχες, αρκούνται σε μια δήλωση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες.

Ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες.

Η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής με την οποία η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό.

Οι πολίτες απαιτούν από την Κυβέρνηση και τον κ. Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους.

Αρκετά πια με τα αστεία.

Κανείς δεν ανέχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι».

ΝΔ: Τι φοβάται ο Παππάς και δεν φέρνει στα στοιχεία στη Βουλή;

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει:

«Ο κ. Παππάς έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για να μην δώσει στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των 4 υπερθεματιστών, όπως ζητάνε οι πολίτες.

Είναι καθήκον της Νέας Δημοκρατίας να αγωνιστεί για την πολυφωνία και την αχειραγώγητη ενημέρωση των πολιτών. Είναι υποχρέωση Δημοκρατίας.

Γι' αυτό:

1. Θα καταργήσει τον νόμο που θέλει να επιβάλει τον ολοκληρωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην ελεύθερη ενημέρωση

2. Θα φέρει τον υπουργό - καναλάρχη μαζί με τους 4 υπερθεματιστές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να ελεγχθεί ενδελεχώς η προέλευση των χρημάτων που προσφέρθηκαν και να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του δημοσίου. Τι φοβάται ο κ. Παππάς και δεν έρχεται στην Επιτροπή της Βουλής; Τι έχει να κρύψει;

Το επαναλαμβάνουμε με δύναμη. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει.

Στο λεξικό πλέον, Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και διαπλοκή είναι συνώνυμα».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασαν τον έλεγχο πόθεν έσχες οι τέσσερις καναλάρχες"

«Καπέλο» 350 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ ζητά το κουαρτέτο

«Πόλεμο» στις φοροαπαλλαγές του ΕΝΦΙΑ που απολαμβάνουν περίπου 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων (περίπου 1,12 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 19.000 επιχειρήσεις) έχει κηρύξει το κουαρτέτο των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι δανειστές φέρονται να ζητούν να κοπούν οι εκπτώσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις φορείς του Δημοσίου. Στο στόχαστρο βάζουν όμως και τις φοροαπαλλαγές σε γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές και φόρους μεταβίβασης ακινήτων. Το νομοσχέδιο δε που θα αλλάξει τον χάρτη της φορολογίας στα ακίνητα αναμένεται να κατατεθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, πριν καλά-καλά εκδοθούν και πληρωθούν τα εκκαθαριστικά του 2016, οι δανειστές φέρονται να ζητούν να κοπούν οι εκπτώσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις φορείς του Δημοσίου. Στο στόχαστρο βάζουν όμως και τις φοροαπαλλαγές σε γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές και φόρους μεταβίβασης ακινήτων. Το νομοσχέδιο δε που θα αλλάξει τον χάρτη της φορολογίας στα ακίνητα αναμένεται να κατατεθεί τον Νοέμβριο.

Οχι πια φοροαπαλλαγές, μόνο επιδόματα!

Μπορεί -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- να γλίτωσαν τις επιβαρύνσεις περίπου 35.000 ιδιοκτήτες ακινήτων (στη συντριπτική τους πλειονότητα ανάπηροι χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι πολύτεκνοι γονείς), αλλά αυτό προσωρινά και μόνο.

Η κυβέρνηση θα τους θυσίαζε για να αγοράσει χρόνο -καθώς στα μέσα Ιουλίου έφερε διάταξη στη Βουλή για να καταργήσει την απαλλαγή τους, αλλά μέσα σε λίγες μέρες την ανακάλεσε- μεταθέτοντας το πρόβλημα στις αποφάσεις για ευρύτερες αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων από 1/1/2017.

Αν και το πόσοι τελικά θα αποφύγουν να πληρώσουν τότε ΕΝΦΙΑ (ή όπως αλλιώς μετονομαστεί ο φόρος κατοχής ακινήτων) θα κριθεί από τη νέα διαπραγμάτευση τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το σκεπτικό των δανειστών, πάντως, όπως λένε πηγές μέσα από τη διαπραγμάτευση, είναι το κράτος να μην ασκεί πλέον κοινωνική πολιτική με φοροαπαλλαγές, αλλά με στοχευμένα επιδόματα που θα δίνει στις κοινωνικές ομάδες που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Την «κατραπακιά» της Εφορίας δεν γλίτωσαν φέτος οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων που θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ χωρίς τις εκπτώσεις που απολάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Το κουαρτέτο, όμως, δεν αρκείται σε αυτούς. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα καταφέρει να αυξήσει την είσπραξη από τον ΕΝΦΙΑ σε 3 δισ. ευρώ τον χρόνο αντί 2,65 δισ. που ισχύει ως τώρα. Σειρά παίρνουν έτσι προκειμένου να ψαλιδιστεί η φοροαπαλλαγή που είχαν από τον ΕΝΦΙΑ.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καπέλο» 350 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ ζητά το κουαρτέτο"

ΔΕΘ: 15.000 διαδήλωσαν σε κλοιό 5.000 αστυνομικών

«Αστακός» ήταν σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα συνδικάτα να δίνουν δυναμικό «παρών» στην 81η ΔΕΘ, με προγραμματισμένες δράσεις και συλλαλητήρια. Περίπου 15.000 διαδηλωτές, σε ειρηνικό κλίμα, διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων που «στραγγαλίζουν» την εργασία και την οικονομία.

Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και πολιτικοί, όπως ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί -ήτοι, 2.000 περισσότεροι από πέρυσι- έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με τελικό προορισμό την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Ξεχωριστές πορείες πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ.

Λίγα μέτρα παρακάτω, η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποίησε τη δική της συγκέντρωση με τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να βρίσκεται επίσης εκεί.

Κλειστή παρέμεινε κατά τη διάρκεια της πορείας η Εγνατία και στα δύο ρεύματά της.

Μέλη του ΠΑΜΕ, επίσης, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και κάλεσε τον λαό σε ξεσηκωμό, χωρίς συμβιβασμούς, ενάντια στη φτώχεια και τη μιζέρια.

Η πορεία κατευθύνθηκε, μέσω της λεωφόρου Νίκης, στην Νικολάου Γερμανού και κατέληξε στην πλατεία της ΧΑΝΘ, μπροστά από τους χώρους της ΔΕΘ.

Από την άλλη, η πορεία των αντιεξουσιαστών, είχε ως αφετηρία το μνημείο της Καμάρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχανν περίπου 200 αντιεξουσιαστές, περίπου 600 αριστεριστές και 100 πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν με μέτωπο προς δυτικά και μέσω των οδών Αγ. Σοφίας και Τσιμισκή κατευθύνθηκαν προς τη νότια πύλη της ΔΕΘ.

«Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει ένα νέος, μεγάλος, ενωτικός, λαϊκός, ταξικός αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη σήμερα γίνεται αφετηρία η οποία θα καταλήξει σε μια λαϊκή εξέγερση που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Τσίπρα, που θα ανατρέψει όλο το μνημονιακό μπλοκ και θα βάλει τη χώρα μας σε μια νέα δημοκρατική – αντιμνημονιακή πορεία με έξοδο από την Ευρωζώνη με το εθνικό μας νόμισμα».

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης, υπογράμμισε: «Σήμερα από εδώ η Λαϊκή Ενότητα σαλπίζει ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλο τον ελληνικό λαό. Να φύγουμε από τους καναπέδες μας, φτάνει πια πριν μας εξοντώσουν να τους ανατρέψουμε».

Καταλήγοντας τόνισε: «Ή τα μνημόνια ή τη ζωή μας, αυτές είναι οι επιλογές και αυτά είναι τα διλήμματα».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε τη ΔΕΘ βήμα από το οποίο, όπως είπε, «ξεκινάει η νέα αγωνιστική περίοδος για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση για τους μισθωτούς που έχουν που έχουν πληρώσει το βαρύτερο φόρο, το φόρο αίματος, το φόρο της ανεργίας». Και συνέχισε: «Για τις μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά προσθέτοντας χιλιάδες ανέργους μέσα στα πλαίσια μιας ατερμάτιστης πολιτικής που δεν έχει αλλάξει ούτε κατά κεραία από την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η παρούσα κυβέρνηση άλλα έταξε, άλλα εννοούσε και άλλα κάνει. Εμείς, όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, όσο χάνονται θέσεις εργασίας, όσο μειώνονται οι αποδοχές και όσο το κοινωνικό κράτος αποδομείται είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, σε δηλώσεις του, έβαλλε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχει αλλάξει στάση μετά τις εκλογές, ενώ στράφηκε και κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Σήμερα που είναι πρωθυπουργός κάνει τα χειρότερα με το τρίτο μνημόνιο», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ και κατέληξε: «Τα ψέματα, οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες τελείωσαν, από δω και πέρα θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους».















protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΘ: 15.000 διαδήλωσαν σε κλοιό 5.000 αστυνομικών"

Διπλασιάζει η ΕΕ την έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Σε παραπάνω από το διπλάσιο αυξάνει η Κομισιόν την έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων εν όψει του χειμώνα. Σύμφωνα με τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστο Στυλιανίδη, παράσχονται περίπου 115 εκατ. ευρώ, πλέον των 83 εκατ. ευρώ νωρίτερα φέτος.


Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλασιάζει η ΕΕ την έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το προσφυγικό"

48ωρο «λουκέτο» σε γνωστό μπαρ της Κηφισιάς που δεν έκοβε αποδείξεις

«Λουκέτο» 48 ωρών έβαλαν σε γνωστό μπαρ της Κηφισιά οι Ράμπο» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Το μαγαζί είναι κλειστό από το απόγευμα του Σαββάτου, όπότε και οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, συνοδεία της αστυνομίας, «σφράγισαν» την είσοδο και ζήτσησαν απο τους υπεύθυνους και το προσωπικό του μαγαζιού να αποχωρήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εφοριακοί βρέθηκαν στο μαγαζί μια μέρα πριν και κάθισαν ακριβώς μπροστά από την ταμειακή μηχανή, διαπιστώνοντας πως δεν κόπηκαν 30 αποδείξεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη ανήλθε στα 250 ευρώ.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "48ωρο «λουκέτο» σε γνωστό μπαρ της Κηφισιάς που δεν έκοβε αποδείξεις"

Σταθάκης: «Ζεστό χρήμα» 11,5 δις στην ιδιωτική οικονομία έως τα Χριστούγεννα

Kονδύλια ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στην ιδιωτική οικονομία έως τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η ανακοίνωση έγινε από το βήμα του γεύματος, που παρέθεσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Από το συνολικό ποσόν, τα 6,75 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ, τα 3,5 δισ. θα δοθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, τα 600 εκατ. για τον αναπτυξιακό νόμο και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από διάφορα προγράμματα.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ακόμη πως μέχρι τον Ιούνιο του 2017 η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να «τρέχει» με ρυθμό 2,7% σε δωδεκάμηνη βάση (Ιούνιος 2016-Ιούνιος 2017).

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: «Ζεστό χρήμα» 11,5 δις στην ιδιωτική οικονομία έως τα Χριστούγεννα"

Οργισμένος πολίτης κατά Τσίπρα στην ΔΕΘ: Με κατέστρεψε, δεν έχω να πάρω φάρμακα

Ακόμη ένα επεισόδιο σημειώθηκε στον χώρο της ΔΕΘ με πολίτη να καταφέρεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ενας άνδρας περίπου 60 ετών βρισκόταν στην ΔΕΘ και μόλις ο πρωθυπουργός έκανε την καθιερωμένη βόλτα του, άρχισε να φωνάζει εναντίον του.

Αμέσως η ασφάλεια του Τσίπρα τον... πήρε «σηκωτό» και αυτόν (όπως έγινε και με τον άνδρα που τον πλησίασε στο ρωσικό περίπτερο) και τον έβγαλε εκτός της έκθεσης.

Εκεί ο άνδρας άρχισε να φωνάζει προς τους άνδρες της ασφάλειας του Τσίπρα τονίζοντας γεμάτος ένταση σε έναν εξ' αυτών:

«Εγώ δούλεψα για σένα, είμαι παθών, μικροομολογιούχος του ελληνικού δημοσίου! Με καταστρέψανε εμένα! 50 χρόνια δούλευα, δεν έχω να πάρω φάρμακα, εσείς δεν ντρέπεστε; Τον πατέρα σας να τον πάτε στα κρατητήρια; Ντροπή σας!».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένος πολίτης κατά Τσίπρα στην ΔΕΘ: Με κατέστρεψε, δεν έχω να πάρω φάρμακα"

Κλειστή η Εγνατία οδός λόγω συσσώρευσης υδάτων

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον κόμβο των Κοίλων έως το κόμβο της Σιάτιστας εξαιτίας των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταίων ημερών με την συνεχή βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα το νερό σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας οδού να μην μπορεί να απορροφηθεί από τα φρεάτια και τις καταβόθρες και να πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με δώδεκα άνδρες που από χθες κάνουν άντληση υδάτων.

Με ευθύνη της Τροχαίας Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία και σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων, διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων.

Επίσης με ανακοίνωση της η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ενημερώνει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καταστροφής του οδοστρώματος στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής Αιανή - Καισαρειά και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Αιανής - Ρυμνίου.

Προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην ορεινή κοινότητα Γαλατινής στην Κοζάνη από την χθεσινοβραδινή βροχόπτωση με πλημμυρισμένα υπόγεια όπου η πυροσβεστική κάνει άντληση των υδάτων.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή η Εγνατία οδός λόγω συσσώρευσης υδάτων"

Μυτιλήνη: Πακιστανοί τα έσπασαν μετά από φήμη για νεκρούς μετανάστες

Μια φήμη για επτά νεκρούς μετανάστες, πέντε Πακιστανούς και δύο Μαροκινούς, σε φορτηγό αυτοκίνητο σε ένα πλοίο στο δρόμο από τη Μυτιλήνη σε κάποιο άλλο λιμάνι της Ελλάδας, έβγαλε όλη νύχτα στους δρόμους της Μυτιλήνης περίπου 200 Πακιστανούς μετανάστες.

Ήταν περίπου 11:30 το βράδυ όταν διαδόθηκε η φήμη για τους νεκρούς μετανάστες στους χώρους του χοτ σποτ της Μόριας. Βορειοαφρικανοί και Πακιστανοί κυρίως μετανάστες εξεγέρθηκαν και βγήκαν έξω από το χοτ σποτ φωνάζοντας συνθήματα ενώ κατά την πορεία τους έσπασαν και δυο αυτοκίνητα εργαζομένων στο χοτ σποτ.

Παρά το ότι η πληροφορία περί νεκρών μεταναστών διαψεύδονταν από κάθε δυνατή πηγή και μεταφραστές συνεργάτες ΜΚΟ προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν, «αόρατα κέντρα» μέσω τηλεφωνημάτων καθοδηγούσαν τους εξεγερμένους στο να εγκαταλείψουν το χοτ σποτ και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Ακολούθησε ένα πραγματικό κυνηγητό σε μια απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το χοτ σποτ μέχρι το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πόλης όπου οι εξεγερμένοι μετανάστες έφτασαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας από όσους τους καλούσαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο χοτ σποτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Πακιστανοί τα έσπασαν μετά από φήμη για νεκρούς μετανάστες"

Θεσσαλονίκη: Με πανό για τα έργα του Μετρό υποδέχθηκε πολύτεκνος τον Τσίπρα

Διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο σταθμό του μετρό στη Νέα Ελβετία, πραγματοποιεί αυτή την ώρα, ο Ζαφείρης Τζούτζιας, ιδιοκτήτης καταστήματος υαλικών στην περιοχή της Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω των εργοταξίων.

Ο κ. Τζούτζιας αντιμετωπίζει προβλήματα από το 2009, ενώ μια αποζημίωση που του είχε τάξει η κυβέρνηση επί υπουργίας Χρυσοχοΐδης, δεν την έχει πάρει ποτέ.

Ο καταστηματάρχης βρίσκεται στο σημείο με τρις κόρες του και κράταει ένα πανό το οποίο αναγράφει: "Kύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνατε για μας τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το μετρό;".

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο εργοτάξιο του σταθμού του μετρό λίγο μετά τις 9:30 το πρωί.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄και Β' Θεσσαλονίκης.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Με πανό για τα έργα του Μετρό υποδέχθηκε πολύτεκνος τον Τσίπρα"

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Άγιον Όρος και Θάσο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7:20 το πρωί, στο Άγιον Όρος. Στην περιοχή επιχειρούν -μέχρι στιγμής- εννέα οχήματα με 18 άτομα, ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων κι ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στο νησί της Θάσου, ενώ ήδη με εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Δήμου Θάσου δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα ξέσπασαν πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα και ειδικότερα στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμενων κατάσβεσης.

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και έξι αεροσκάφη. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.

Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς. Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ζωντανεύουν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Άγιον Όρος και Θάσο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news