facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Γραφείο Προϋπολογισμού: Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Ως «μία και μοναδική λύση» για την αύξηση των εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής εκτιμά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα» είπε και σημείωσε πως ενώ το νομοσχέδιο είναι έτοιμο, έχει καθυστερήσει. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πάρει το δρόμο του δεδομένου ότι και ο κ. Χουλιαράκης και ο κ. Αλεξιάδης συμφωνούν ότι είναι το μόνο μέτρο για την άντληση εσόδων.

Όπως ανέφερε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, εφόσον επιτευχθεί η δημοσιονομική ισορροπία και πάντως όχι πριν το 2018, θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την μείωση των φόρων, καθώς - εκτίμησε - πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων εξαντλήθηκε.

«Εκείνοι που θέλουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, πληρώνουν από τις αποταμιεύσεις τους με αποτέλεσμα να μειώνονται οι καταθέσεις» είπε. Όπως υπογράμμισε, για να καταδείξει την μη αποδοτικότητα του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ, τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2014 τα έσοδα βαίνουν διαρκώς μειούμενα. «Αυξάνει ο ΦΠΑ και μειώνονται τα έσοδα» τόνισε.

«Υπάρχουν δυνατότητες για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν τη μοναδική λύση. Όλοι συμφωνούν ότι αυτό είναι το βασικότερο μέσο για την άντληση εσόδων στη χώρα γιατί αλλιώς το βάρος πέφτει στους συνεπείς φορολογούμενους, που όμως έχει κάποια όρια που έχουμε εξαντλήσει» είπε ο κ. Λιαργκόβας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αγγίζει το 30% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 15%, ενώ υπάρχουν και χώρες, όπως η Σουηδία, που είναι μόλις 5%. Αυτό, σε συνδυασμό με την μείωση του ΑΕΠ εξηγούν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές παρά την αύξηση του ΦΠΑ, υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας την Έκθεση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, για το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 - Ιουνίου 2016, ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε ότι «οι ασαφείς κόκκινες γραμμές μπορεί να επιβραδύνουν την προσπάθεια ανάπτυξης» και ζήτησε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: ««Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ληφθούν νέα αναπτυξιακά μέτρα. Δεν γίνεται να είσαι ολίγον έγκυος με το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Ή τις εφαρμόζεις ή όχι». «Αλλιώς, ο κίνδυνος δυνητικής στασιμότητας είναι υπαρκτός», τόνισε.

«Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα», πρόσθεσε ο κ. Λιαργκόβας κι εκτίμησε ως υπονομευτικές του κλίματος αισιοδοξίας, που δημιούργησε η πρώτη αξιολόγηση, τις «διαφοροποιήσεις υπουργών», όπως είπε.

Ο κ. Λιαργκόβας, στάθηκε και στις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης που παρατηρούνται στη χώρα μας.

«Αν πούμε όχι στην πώληση του 17% της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,39% θα υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση των στόχων», ρωτήθηκε ο κ. Λιαργκόβας. «Είναι θέμα μηνύματος, αν εφαρμόζουμε ή όχι τις δεσμεύσεις» απάντησε. «Καλό θα είναι να αποφευχθεί» προσέθεσε.

Σχετικώς με την φημολογία για μείωση του κατώτατου μισθού ο κ. Λιαργκόβας σχολίασε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από τους δανειστές. «Δεν είναι κάτι που ζητούν οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που συζητείται είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μαζικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» διαβεβαίωσε. Ακόμα, σχολιάζοντας την αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Λιαργκόβας εκτίμησε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα αν η αδυναμία αυτή είναι συγκυριακή ή συστηματική.

Υποστήριξε επιπλέον πως η οικονομία της χώρας δεν είναι ακόμα έτοιμη για έξοδο στις διεθνείς αγορές και πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζονται κεφάλαια από το εξωτερικό αλλά και μια ρύθμιση του χρέους, κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική πλευρά. Τέλος, ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε την προσοχή ώστε να μην τίθενται υπερβολικά υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι, αφού το ζητούμενο στην ελληνική περίπτωση είναι η «διατηρησιμότητα μιας φορολογικής πειθαρχίας, ιδίως για μια χώρα που δεν έχει μια ιστορία δημοσιονομικής πειθαρχίας αφού συνεχώς ζούσαμε με ελλείμματα τα τελευταία 30 χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Αντιπολίτευση

Έντονη κριτική άσκησε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι έχουν υλοποιηθεί μόνο δύο από τα 15 προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Προσέθεσε πως η κυβέρνηση έχει κάνει εσωτερική στάση πληρωμών ύψους 3,3 δισ. ευρώ «για να έχει να λέει πως πετυχαίνει στους δημοσιονομικούς στόχους». Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αγγίξει τα 7,2 δισ. ευρώ κι έχει ήδη επιβληθεί ο κόφτης. «Η οικονομία μας σέρνεται στην ύφεση. Οι νέοι φόροι έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά και έχουν προκαλέσει ασφυξία στην οικονομία» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η έκθεση διαψεύδει την κυβέρνηση που μιλά για πλεόνασμα, καθώς αποκαλύπτει ότι έχει ενεργοποιηθεί ένας κρυφός κόφτης πληρωμών για να αποφύγει τον δημοσιονομικό κόφτη. Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εντείνει τον πανικό της κυβέρνησης» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

Από το Ποτάμι, ο Γιώργος Αμυράς υπογράμμισε πως «οι αλήστου μνήμης κόκκινες γραμμές έγιναν συζήτηση για το αν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπληρωμένο ή συμπληρωματικό».
«Είναι σαφές, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» υποστήριξε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

Ότι εκτοξεύει κραυγές καταστροφολογίας, υπονομεύοντας την Οικονομία, κατηγόρησε από την πλευρά του την αντιπολίτευση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Αντωνίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γραφείο Προϋπολογισμού: Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις"

ΥΠ.ΟΙΚ.: Δεν αυξάνονται νωρίτερα οι φόροι σε καύσιμα, καφέ, τσιγάρα

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί φορολογικών αυξήσεων, χαρακτήριζαν ως "ανύπαρκτη" την σχετική είδηση.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμαιναν "σήμερα η «παράσταση» δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, «ειδήσεις» για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη.

Όσο για το άλλο εφεύρημα ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων για το μήνα Αύγουστο επαναλαμβάνουμε ότι η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο.

Θυμίζουμε ότι ο στόχος περιελάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο.

Ενημερώνουμε ότι πλήρη και σαφή εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα έχουμε με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες.

Λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»", σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι του οικονομικού επιτελείου.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠ.ΟΙΚ.: Δεν αυξάνονται νωρίτερα οι φόροι σε καύσιμα, καφέ, τσιγάρα"

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από την Ελλάδα για τα προαπαιτούμενα

Τη διαβεβαίωση πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εκπληρώσει τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. που απομένουν από την πρώτη αξιολόγηση, πριν από τη συνεδρίαση του επόμενου euro working group και σαφώς πριν από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, δήλωσε πως έλαβε κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στη Μπρατισλάβα.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε πως χωρίς τα προαπαιτούμενα - που έσπευσε να σημειώσει ότι δεν αλλάζουν - δεν θα υπάρξει εκταμίευση και διευκρίνισε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης ήταν για την 15η Σεπτεμβρίου. Σχολίασε δε ότι «εκτός από την έλλειψη ρευστότητας, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλο σοβαρό πρόβλημα από την καθυστέρηση».

Ο κοινοτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, την αγορά ενέργειας, την υπηρεσία εσόδων και τη διοίκηση των τραπεζών. Η Ελλάδα θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα του eurogroup της Παρασκευής και όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν διεξοδικά εκεί.

Επιπλέον ανέφερε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα τις επόμενες 15 μέρες ώστε να προετοιμάσουν την έναρξη της 2ης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες του τι έχει να κάνει η Ελλάδα, εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το σωστό Ταμείο που θα τις διαχειριστεί». Σημείωσε δε ότι δεν έχει διοριστεί το εποπτικό συμβούλιο και τόνισε ότι «είμαστε δύο βήματα μακριά από το να αρχίσει να λειτουργεί».

Κληθείς να επεξηγήσει τα επόμενα βήματα του προγράμματος, είπε πως θα ξεκινήσει η 2η αξιολόγηση, πως αυτή έχει κυρίως διαρθρωτικό περιεχόμενο, «πρόκειται για δύσκολα πολιτικά θέματα» και πως «δεν θα τελειώσει σε μια ή δύο βδομάδες», πως «χρειάζεται επί της αρχής συμφωνία σε πολιτικές» και έχει κυρίως να κάνει με απελευθέρωση αγορών (μεταξύ των οποίων και η αγορά εργασίας).

Τέλος, επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που σύμφωνα με τις αποφάσεις της 24ης Μαΐου έπονται της αξιολόγησης, με τα κράτη μέλη να συμφωνούν σε μια ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και στη βάση αυτής το ΔΝΤ πηγαίνει στο διοικητικό του Συμβούλιο για να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ σημείωσε ότι θα συζητηθεί εκτός ατζέντας, καθώς αποτελεί ζήτημα κλειδί για πολλά κράτη μέλη και καθώς η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών είναι κομβικής σημασίας για όλους.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αξιωματούχος Ε.Ε.: Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από την Ελλάδα για τα προαπαιτούμενα"

Νέο θερμό φθινόπωρο για την ελληνική οικονομία προβλέπουν γερμανοί αναλυτές

Οι καθυστερήσεις αυτές μάλιστα, όπως έγραψε τη Δευτέρα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, που δεν θα πρέπει να αναμένεται εντός της τρέχουσας χρονιάς.

«Πρόκειται για ένα είδος déjà-vu», σχολιάζει ο Κλάους Σράντερ από το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου.

«Εδώ και πέντε χρόνια δεν τηρούνται προθεσμίες, δεν επιτυγχάνονται στόχοι και ήταν αφελές να πιστεύει κανείς ότι σε διάστημα ενός χρόνου -από το περασμένο καλοκαίρι που υπεγράφη το τελευταίο μνημόνιο- θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εμπρόθεσμα οι φιλόδοξοι στόχοι του προγράμματος. Εξαρχής ο σχεδιασμός ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξος, αν όχι μη ρεαλιστικός. Ας μην ξεχνά κανείς ότι η ίδια η ελληνική δημόσια διοίκηση αποτελεί αντικείμενο των μεταρρυθμίσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι θεσμοί εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι και οι ίδιοι αντικείμενο της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας. Είναι δύσκολο ένας γιατρός να κάνει εγχείριση ανοιχτής καρδιάς όσο εγχειρίζεται και ο ίδιος».

«Άλλο οι αποφάσεις, άλλο η υλοποίησή τους»

Παρά ταύτα, όπως επισημαίνει ο γερμανός οικονομολόγος, δρομολογήθηκαν τον τελευταίο χρόνο σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, όπως των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΛΠ αλλά και του ΟΣΕ.

Μολονότι πρόκειται για «φωτεινά παραδείγματα» προόδου, όπως λέει, «άλλο οι αποφάσεις και άλλο η υλοποίησή τους και οι οικονομικές επιτυχίες, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Πολλές φορές διαπιστώνεις άλλωστε μετά από χρόνια ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιήθηκαν έτσι όπως έπρεπε και είχε συμφωνηθεί. Σε αυτά τα συμφραζόμενα λοιπόν πρόκειται για μια ατέρμονη διαδικασία».

Το κλειδί της επιτυχίας στην Ελλάδα - και σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει και παλαιότερα οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία- είναι μια λειτουργική δημόσια διοίκηση. Με άλλα λόγια, όπως επισημαίνει ο Κλάους Σράντερ, θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία όλων εκείνων των θεσμών που είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων.

Μετά τις γερμανικές εκλογές η συζήτηση για το χρέος

Όσον αφορά το ερώτημα εάν και πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο οικονομολόγος είναι κατηγορηματικός: «Μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017».

Με την Ελλάδα, όπως λέει, «συμφωνήθηκε το Μνημόνιο Κατανόησης το οποίο δεν αποκλείει τη δυνατότητα απομείωσης του χρέους. Στο εσωτερικό των χωρών των δανειστών όμως υπάρχουν στην παρούσα φάση σχετικά μεγάλες πιέσεις προκειμένου η Ελλάδα να παρουσιάσει καταρχήν αποτελέσματα. Σε αρκετές χώρες η δεδομένη χρονική συγκυρία δεν ενδείκνυται για ένα γενναιόδωρο κούρεμα. Για να μην παρεξηγηθώ όμως: το χρέος που συσσωρεύτηκε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μόνον από την ίδια την Ελλάδα και γι' αυτό το λόγο το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα είναι αναπόφευκτο. Με έμμεσο ή άμεσο τρόπο λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει κούρεμα του χρέους».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο θερμό φθινόπωρο για την ελληνική οικονομία προβλέπουν γερμανοί αναλυτές "

Εξετάζουν αύξηση φόρων από Οκτώβριο σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ

Στα 578 εκατ. ευρώ υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι απώλειες δημοσίων εσόδων που προκαλείται από την υπέρμετρη αύξηση των άμεσων και των έμμεσων φόρων σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο των εσόδων έχουν «ενεργοποιήσει» νέα φοροεισπρακτικά σενάρια, τα οποία προβλέπουν την επίσπευση της επιβολής των αυξήσεων στους φόρους των καυσίμων και των τσιγάρων και των νέων φόρων σε καφέ και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Τρομοκρατούν τους πολίτες με κατασκευασμένες ειδήσεις

Οπως προκύπτει από στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στους δύο τελευταίους μήνες -τον Ιούλιο και τον Αύγουστο-, κατά τη διάρκεια των οποίων άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή τα νέα επαχθή φοροεισπρακτικά μέτρα που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο, τα συνολικά καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού σημείωσαν συνολική υστέρηση ύψους 578 εκατ. ευρώ.

Ετσι, το πλεόνασμα ύψους 774 εκατ. ευρώ που είχαν σημειώσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι καθαρές εισπράξεις εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχει περιοριστεί στα 196 εκατ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου.

Ακόμη χειρότερα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα όσον αφορά στα συνολικά καθαρά έσοδα όλου του Κρατικού Προϋπολογισμού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έσοδα αυτά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016 υστερούν τουλάχιστον κατά 670 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί για την ίδια περίοδο!

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξετάζουν αύξηση φόρων από Οκτώβριο σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ"

Ευρωδικαστήριο: Βαρύ πρόστιμο στην Ελλάδα για τα απόβλητα

Η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει κατ’ αποκοπήν ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματική ποινή ύψους 30 000 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και λόγω καθυστερήσεως στην εφαρμογή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί αποβλήτων.

Το Δικαστήριο είχε διαπιστώσει την παράβαση της Ελλάδας για πρώτη φορά με απόφαση του 2009, αλλά έκτοτε η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, παρά την προθεσμία που η Κομισιόν είχε θέσει στη χώρα (Μάρτιος του 2013). Ως εκ τούτου η Κομισιόν παρέπεμψε τη χώρα εκ νέου στο ΔΕΚ με αποτέλεσμα της σημερινή απόφαση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, με απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2009 το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε προβεί σε προσήκουσα εφαρμογή διαφόρων οδηγιών, ήτοι της οδηγίας περί στερεών αποβλήτων , της οδηγίας περί επικίνδυνων αποβλήτων και της οδηγίας περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων .

Το Δικαστήριο αναφέρει ότι επιπλέον δεν είχε σχέδιο διαχειρίσεως των επικίνδυνων αποβλήτων σύμφωνο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ένωσης ούτε είχε δημιουργήσει ολοκληρωμένο και κατάλληλο δίκτυο εγκαταστάσεων διαθέσεως των επικίνδυνων αποβλήτων, στο πλαίσιο του οποίου να εφαρμόζονται οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Επιπροσθέτως, η Ελλάδα δεν είχε λάβει το σύνολο των μέτρων που απαιτούνταν για την εξασφάλιση, ως προς τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, της τηρήσεως των κανόνων περί αξιοποιήσεως και διαθέσεως των αποβλήτων και περί αδειοδοτήσεως και εκμεταλλεύσεως των χώρων υγειονομικής ταφής.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωδικαστήριο: Βαρύ πρόστιμο στην Ελλάδα για τα απόβλητα"

Στην Ευρωβουλή το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλαν την Τετάρτη το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Σε συνοδευτική επιστολή, οι κ.κ. Βούτσης και Μηταφίδης επεσήμαναν παράλληλα ότι το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την αμέσως προσεχή περίοδο.

Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων της κατοχικής περιόδου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την ίδια επιστολή των δύο προέδρων επισυνάφθηκε προς την πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σεσίλια Ουίκστρομ, η ομιλία του Πρωθυπουργού στις 16 Αυγούστου, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της σφαγής του Κομμένου Άρτας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ευρωβουλή το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές"

Τάζει προσλήψεις και στην Λευκάδα ο Πολάκης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο παλιό και στο υπό κατασκευή νέο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Ο κ. Πολάκης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο του νησιού Κώστα Δρακονταειδή και τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και τον σύλλογο εργαζομένων.

«Το νοσοκομείο της Λευκάδας θα ενισχυθεί άμεσα με 16 άτομα προσωπικό συν οκτώ επικουρικούς ιατρούς που νομίζω ότι μετά από χρόνια είναι μια πολύ σοβαρή ένεση προσωπικού», δήλωσε ο κ. Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στους χώρους του παλιού νοσοκομείου Λευκάδας, ενώ επεσήμανε ότι «ενισχύεται ο προϋπολογισμός του και από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γεγονός δε ότι μετά από πολλά χρόνια ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχουν δοθεί 160 εκατ. ευρώ».

Αφού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Λευκάδας αναχώρησε για το νέο νοσοκομείο που χτίζεται στο νησί του Ιονίου. Ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο νοσηλευτικό ίδρυμα που δημιουργείται και μαζί με τον υπεύθυνο εργολάβο του έργου ξεναγήθηκε σε κάθε γωνία του νοσοκομείου, γράφει το ΑΠΕ.

Για τα έργα που γίνονται στο νέο νοσοκομείο της Λευκάδας, ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Επισκέφθηκα το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας που πραγματικά περνάει την υγεία σε ένα άλλο επίπεδο με την ολοκλήρωσή του. Η δημόσια νοσηλευτική φροντίδα αναβαθμίζεται τα μέγιστα στην Λευκάδα. Το έργο είναι προχωρημένο και πιστεύω να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα μέχρι τον Απρίλιο με Μάιο που είναι η συμβατική ημερομηνία της ολοκλήρωσης. Επισκεφθήκαμε όλο το χώρο από πάνω μέχρι τα υπόγεια. Έχει σύγχρονο εξοπλισμό ενώ κάναμε κάποιες παρατηρήσεις για κάποια θέματα που πρέπει η κατασκευαστική εταιρεία να τα δει τώρα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το νέο νοσοκομείο «ως ένα στολίδι», και προσέθεσε: «Είπαμε ότι σταματήσαμε να κλείνουμε αλλά μόνο να ανοίγουμε και πιστεύω ότι του χρόνου την άνοιξη θα μπορέσουμε να το δούμε να λειτουργεί».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάζει προσλήψεις και στην Λευκάδα ο Πολάκης"

Epsilon: Συνεχίζουμε δυναμικά τη λειτουργία μας με νέο πρόγραμμα

«Το Epsilon θα εξακολουθήσει για πολλά χρόνια να λειτουργεί απρόσκοπτα» διαβεβαιώνει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κανάλι, ανακοινώνοντας παράλληλα την ημερομηνία έναρξης του νέου αναβαθμισμένου προγράμματός του για τη σεζόν 2016-2017.

Όπως τονίζει ο σταθμός, το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέες μεγάλες ελληνικές και διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές και με σημαντικούς παρουσιαστές, τόσο τους ήδη καταξιωμένους του δυναμικού του όσο και άλλους πασίγνωστους, όπως η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας.

«Το «Epsilon» θα συνεχίσει με την ίδια, όπως μέχρι τώρα, δυναμική λειτουργία αποδεικνύοντας, ότι σε μια δύσκολη για τα Μέσα Ενημέρωσης περίοδο, εξακολουθεί να επενδύει σε αυτό που η πολιτεία και οι πολίτες ζητούν: Να κάνει τηλεόραση ποιοτικής προσφοράς στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του σταθμού.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο παρακάτω

«Ο τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας «Epsilon», συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, που τον έχει ήδη καθιερώσει στην εκτίμηση του κοινού, ξεκινά δυναμικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμά του για την σεζόν 2016-2017. Με νέες μεγάλες ελληνικές και διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές και με σημαντικούς παρουσιαστές, τόσο τους ήδη καταξιωμένους του δυναμικού του όσο και άλλους πασίγνωστους, όπως η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας.

Το «Epsilon» θα συνεχίσει με την ίδια, όπως μέχρι τώρα, δυναμική λειτουργία αποδεικνύοντας, ότι σε μια δύσκολη για τα Μέσα Ενημέρωσης περίοδο, εξακολουθεί να επενδύει σε αυτό που η πολιτεία και οι πολίτες ζητούν: Να κάνει τηλεόραση ποιοτικής προσφοράς στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό.

Η εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική» που έχει την ευθύνη λειτουργίας του «Epsilon», διαβεβαιώνει ότι το πανελλαδικό αυτό κανάλι θα εξακολουθήσει για πολλά χρόνια να λειτουργεί απρόσκοπτα. Και τούτο παρά την σημερινή θεσμική αβεβαιότητα, τις νομοθετικές ατέλειες και την πρόσφατη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών, της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται και θα κριθεί τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Δικαστήρια) στο χρονικά αόριστο μέλλον.

Με την ευκαιρία η «Ραδιοτηλεοπτική» επαναφέρει την πρόταση που έχει επίσημα και δημόσια καταθέσει, για την αδειοδότηση εταιρειών ΜΜΕ και την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας. Δηλαδή την παροχή αδειών σε όποιες εταιρείες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου, «χωράνε» στο επίσημο φάσμα συχνοτήτων και καταβάλλουν συγκεκριμένο και ίσο για όλες ποσόν για την απόκτηση άδειας, σε ισόποσες ετήσιες δόσεις για όλα τα χρόνια ισχύος της.

Πρόκειται για τη μοναδική βιώσιμη και σύμφωνη με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αντιμετώπιση, που ακόμα και εκείνοι οι οποίοι την αγνόησαν ή έσπευσαν άκριτα να τη χλευάσουν, τώρα αναγνωρίζουν την ορθότητά της (βλ. σχετικά δημοσιεύματα της «Αυγής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών»).
Είναι η μόνη λύση του ραδιοτηλεοπτικού προβλήματος στη χώρα μας, όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αποφεύγει μάταιες και χρονοβόρες δικαστικές περιπέτειες αγνώστου αποτελέσματος, επιτρέπει τον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό, καθώς και την ευρωπαϊκή οδηγία περί ισότητας και εξασφαλίζει αλλά και πολλαπλασιάζει τις θέσεις εργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο αντί της ανεργίας χιλιάδων ατόμων, που δεν αντιμετωπίζεται με θνησιγενή περιφερειακά κανάλια, όπως εντελώς αβάσιμες απόψεις ισχυρίζονται.»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Epsilon: Συνεχίζουμε δυναμικά τη λειτουργία μας με νέο πρόγραμμα"

Ξέσπασαν σε Τόσκα και Κωνσταντινέα οι κάτοικοι της Καλαμάτας

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Μεσσηνίας που είδαν μέσα σε λίγες ώρες τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τα ορμητικά νερά που «βούλιαξαν» την περιοχή, ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη θεομηνία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της «αυτοψίας» ωστόσο, τόσο ο υπουργός όσο και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τα «άκουσαν» για τα καλά από τους οργισμένους Μεσσήνιους που εξέφρασαν με τον πιο έντονο τρόπο την απογοήτευση τους για τη μη υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν στην περιοχή, αλλά και για το γεγονός ότι έμειναν αβοήθητοι από τις αρμόδιες αρχές.

Οι κάτοικοι του νομού που «χτυπήθηκε» σφόδρα από τις φονικές πλημμύρες, ξέσπασαν κατά των στελεχών της κυβέρνησης ζητώντας εξηγήσεις για την ανακολουθία που διέπει τις υποσχέσεις και τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή τεράστιων υλικών ζημιών ακόμα και θανάτων -όπως τώρα- κάθε φορά που ο τόπος αφήνεται στο έλεος των ακραίων καιρικών συνθηκών.

«Μας έπνιξε, μας έπνιξε» φώναζαν απελπισμένοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, αποδοκιμάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι Τόσκας και Κωνσταντινέας επισκέφθηκαν την περιοχή με κοστούμια, ενώ ο κόσμος παλεύει να αντισταθεί στη μανία της φύσης. «Ήρθατε με τα κουστούμια, ενώ έπρεπε να έρθετε με φτυάρι» διαμαρτυρήθηκε μια κάτοικος.

Δείτε βίντεο με το ξέσπασμα των κατοίκων της Καλαμάτας


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασαν σε Τόσκα και Κωνσταντινέα οι κάτοικοι της Καλαμάτας"

Από το ξενοδοχείο με τους Υπουργούς, στο νοσοκομείο οι Κρητικοί αστυνομικοί!

Το γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση για τα συμπτώματα μαζικής δηλητηρίασης που εμφάνισαν αστυνομικοί από την Κρήτη που βρίσκονται στη Ρόδο, μετά το δείπνο σε ξενοδοχείο του νησιού.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται στο νησί για τη φύλαξη του συνεδρίου "Για την Ειρήνη και την Ασφάλεια" παρουσία επτά υπουργών Εξωτερικών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων επτά από αραβικές χώρες, με πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, 4-5 Κρητικούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ και η εικόνα για όσους δε χρειάστηκε να μεταφερθούν είναι πολύ κακή με τα συμπτώματα της δηλητηρίασης να κάνουν δύσκολη τη ζωή και το έργο τους!

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήών Ν. Λασιθίου, Γ. Καρτσάκης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Από το ξενοδοχείο με τους Υπουργούς, στο νοσοκομείο οι Κρητικοί αστυνομικοί!"

Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών: Θα επαναπροωθήσουμε πρόσφυγες στην Ελλάδα

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου εάν ενδεχόμενη επαναφορά των επαναπροωθήσεων μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, σημαίνει ότι θα επαναπροωθηθούν και άτομα που βρίσκονται, ήδη, στη Γερμανία, απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η επαναπροώθηση προς την Ελλάδα, στην περίπτωση επανέναρξης προωθήσεων προς αυτήν, αφορά άτομα, για τα οποία η Γερμανία δεν κατέστη (ακόμη) αρμόδια κατά τη χρονική στιγμή της επανέναρξης των επαναπροωθήσεων. Αυτό αφορά περιπτώσεις, στις οποίες η Γερμανία, έως αυτήν τη χρονική στιγμή, ούτε άσκησε το δικαίωμα υπεισέλευσης, ούτε κατέστη αρμόδια, διότι μία προώθηση προς ένα άλλο αρμόδιο κράτος-μέλος δεν ήταν δυνατή».

Σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που αφορά, ο Γερμανός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αυτήν τη στιγμή αξιόπιστες αναφορές, διότι μπορεί μέχρι τότε να έχει αλλάξει η μεταναστευτική δραστηριότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών: Θα επαναπροωθήσουμε πρόσφυγες στην Ελλάδα"

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Πολάκη στην Πρέβεζα

Με φωνές, πανό και συνθήματα υποδέχτηκαν τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας την Τετάρτη.

Κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, ο υπουργός αποδοκιμάστηκε με συνθήματα, από μέλη του ΠΑΜΕ, μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Δείτε βίντεο:


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Πολάκη στην Πρέβεζα"

Αίτημα της Τηλέτυπος προς τις τράπεζες για να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί της και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο MEGA

Επιστολή προς τις τράπεζες έστειλε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ για να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Στην επιστολή προς τις τράπεζες η εταιρεία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι έχει εκπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της και είναι ουσιαστικώς τραπεζικά ενήμερη. Γι' αυτό ζητά άμεση αποδέσμευση των τιμολογίων για την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων έως σήμερα μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα της Τηλέτυπος προς τις τράπεζες για να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί της και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο MEGA"

Καταβάλλεται η τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων -Πόσα παίρνει το καθένα

Λεφτά υπάρχουν για τα κόμματα

Ποσό 5 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν τα κόμματα, ως τρίτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016.

Η κατανομή αφορά, ειδικότερα, στα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας.

Από το ανωτέρω ποσό, τα 4.166.667 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 833.333 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Η τακτική κρατική χρηματοδότηση δίνεται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των κομμάτων και ανέρχεται σε ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις επί των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ αντίστοιχα σε ποσοστό 0,1 τοις χιλίοις ανέρχεται το ποσό χρηματοδότησης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς και δίνεται στα κόμματα για ίδρυση και λειτουργία κέντρων ερευνών και μελετών, καθώς και τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών τους.

Η πρώτη δόση της φετινής κρατικής οικονομικής ενίσχυσης ανερχόταν στο ποσό των 4.520.600 ευρώ και η δεύτερη 1.937.400 ευρώ.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων κατανέμονται τα εξής ποσά:

ΣΥΡΙΖΑ: 1.640.773

NEA ∆HMOKPATIA: 1.326.059

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 424.155

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 331.530

ΚΚΕ: 362.776

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 300.376

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 220.471

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 209.547

ΕΛΙΑ-∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ - Συµφωνία για τη Νέα Ελλάδα - ∆υναµική Ελλάδα - Μεταρρυθµιστική Αριστερά - Νέοι Μεταρρυθµιστές - ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β): 62.745

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 62.745

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 29.412

ΛΑΟΣ: 29.412

Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταβάλλεται η τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων -Πόσα παίρνει το καθένα "

Με απόφαση Φίλη ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας του Mediterranean College Β. Ελλάδος και των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Στην ανάκληση των αδειών επιχειρήσεων του ομίλου Mediterranean College Β.Ελλάδος και των ΙΕΚ Ξυνή προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, εκδίδοντας ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 2810.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανακαλείται η «αριθμ. 68635/Κ1/04-05-2015 (Β’ 873) απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε Άδεια Κολλεγίου με το διακριτικό τίτλο «MEDITERRANEAN COLLEGE» στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4. σε εκτέλεση του αριθμ. 430/2016 τελεσίδικου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών».




Επίσης, με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Διά Βιου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου ανακαλούνται οι «αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις οποίες χορηγήθηκαν άδειες Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) στο Ι.Ι.Ε.Κ. «Ξυνή»:

1. Την αριθμ. 120861/ΙΑ’/2-9-2013 (Β΄ 2278) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ.ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.

2. Την αριθμ. 120862/ΙΑ’/2-9-2013 (Β΄ 2278) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Την αριθμ. 148301/ΙΑ’/11-10-2013 (B΄ 2700) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» Iδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττική.

Τέλος , με απόφαση του κ. Παπαγεωργίου ανακαλείται η «αριθμ. 119414/ΙΑ/30-8-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη χορήγηση άδειας Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. «Ξυνή» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Β΄ 2277/12-9-2013)».


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Με απόφαση Φίλη ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας του Mediterranean College Β. Ελλάδος και των ΙΕΚ ΞΥΝΗ"

Παραιτήθηκε σύσσωμο το Συμβουλίο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με ανακοίνωσή του, το συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου έκανε γνωστή την παραίτηση των μελών του, λόγω αδυναμίας ουσιαστικής συμβολής στη λειτουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κύριος λόγος των παραιτήσεων είναι ότι η λειτουργία του συμβουλίου έχει πλέον καταλήξει σε μία γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς ουσία και προοπτική.

Στην ανακοίνωση αναλύονται οι αιτίες «που μετατρέπουν το Συμβούλιο, το οποίο είχε εκλεγεί δημοκρατικά με μεγάλη συμμετοχή και πλειοψηφία, σε θεσμό χωρίς ουσιώδη λόγο ύπαρξης»:

«α) Το πάγωμα επ' αόριστον και χωρίς προοπτική της έγκρισης από την Πολιτεία των προτάσεων Οργανισμού - Εσωτερικού Κανονισμού που είχαν υποβληθεί με ομόφωνες αποφάσεις από τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο. Τα δύο αυτά θεσμικά κείμενα ήσαν η απαραίτητη κατοχύρωση για την ομαλή λειτουργία και την ουσιαστική συμβολή του Συμβουλίου στο πλαίσιο της χρηστής Πανεπιστημιακής διακυβέρνησης.

β) Το πάγωμα επ' αόριστον και χωρίς προοπτική έγκρισης της συγκρότησης του ΝΠΙΔ, το οποίο είχαμε αποφασίσει. Το ΝΠΙΔ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής δραστηριοποίησης του Συμβουλίου και ολόκληρου του Πανεπιστημίου για εξωστρέφεια, αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας και οικονομική αυτονομία.

γ) Η πελώρια περικοπή του δημόσιου προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου και η ουσιαστική επιβολή της κατανομής των εναπομενόντων κονδυλίων που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας για το Πανεπιστήμιο. Οι περικοπές μετατρέπουν την αρμοδιότητα έγκρισης του προϋπολογισμού από το Συμβούλιο σε τυπική πράξη χωρίς επιλογές ή ουσιαστική εποπτεία. Η έγκριση του προϋπολογισμού από το Συμβούλιο αποτελεί πλέον μία πρόσθετη γραφειοκρατική πράξη που δίκαια πολλοί θεωρούν ότι περιττεύει.

δ) Πέραν της περικοπής των πόρων και της αδυναμίας επεξεργασίας τρόπων νέας χρηματοδότησης, η αποψίλωση του εκπαιδευτικού προσωπικού επισσωρεύει τεράστιες δυσκολίες για την ίδια την λειτουργία του Πανεπιστημίου αλλά και την όποια δυνατότητα αναπτυξιακών επιλογών και πρωτοβουλιών.

ε) Οι συνεχείς απαξιωτικές αναφορές από επίσημα χείλη για τα Συμβούλια χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη εμπειρική αποτίμηση του έργου τους. Οι αναφορές αυτές έχουν υποσκάψει το κύρος και τις δυνατότητες του Συμβουλίου να συμβάλει εποικοδομητικά στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, έργο για το οποίο άλλωστε το Συμβούλιο είχε λάβει την ψήφο και εξουσιοδότηση της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

στ) Η διακηρυγμένη πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν τα Συμβούλια όταν ωριμάσουν οι νομοθετικές συνθήκες, ή, στην καλύτερη περίπτωση, να μετατραπούν σε συμβουλευτικά όργανα της διοίκησης. Ούτως ή άλλως αν τα Πανεπιστήμια χρειάζονται συμβουλευτικά όργανα μπορούν να τα ιδρύσουν με δική τους πρωτοβουλία και προδιαγραφές στο πλαίσιο των αναγκών και των αυτοδιοικητικών τους αρμοδιοτήτων το καθένα.

ζ) Η διοικητική παράταση των θητειών των Συμβουλίων για ένα χρόνο, ασχέτως της νομικής της υπόστασης, επεκτείνει τεχνητά το βίο οργάνων που εν τω μεταξύ έχουν απωλέσει την ουσιαστική τους θέση και αρμοδιότητα στο Πανεπιστημιακό σύστημα διακυβέρνησης. Ουσιαστικά πρόκειται για τυπική παράταση ενός θεσμού χωρίς περιεχόμενο, η οποία αποτρέπει την κανονική διαδικασία που περιλαμβάνει προκήρυξη εκλογών για νέα Συμβούλια.

η) Η πρόνοια που ήδη έχει θεσμοθετηθεί, ότι απουσών των αποφάσεων του Συμβουλίου, οι αρμοδιότητες μεταφέρονται αυτομάτως στη Σύγκλητο, πράγμα που πιστοποιεί κατάφωρα την άποψη της Πολιτείας για την περιθωριακή, αν όχι εντελώς περιττή, πλέον λειτουργία του Συμβουλίου. Η ίδια πρόνοια αποκλείει βεβαίως το ενδεχόμενο η παύση λειτουργίας του Συμβουλίου να οδηγήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε λειτουργικό αδιέξοδο».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε σύσσωμο το Συμβουλίο του Πανεπιστημίου Αιγαίου"

Ερευνάται μήνυμα των Anonymous για την Ελλάδα - Τι λένε για καναλάρχες, κυβέρνηση και ΜΜΕ

Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μπει εδώ και λίγες ώρες ένα βίντεο με μήνυμα που φέρονται να ανήρτησαν στο Διαδίκτυο οι Αnonymous και αφορά την χώρα μας.

Συγκεκριμένα οι κυβερνοακτιβιστές κάνουν λόγο για διεφθαρμένους επιχειρηματίες, ενώ επισημαίνουν πως η κυβέρνηση έδωσε στην «διαπλοκή» την δημόσια ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα αναφέρονται και στους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Παρακολουθήστε το βίντεο:



Εξειδικευμένα στελέχη του κυβενοεγκλήματος προσπαθούν να διαπιστώσουν την προέλευση του βίντεο και να αποκλείσουν πως δεν πρόκειται για hoax.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνάται μήνυμα των Anonymous για την Ελλάδα - Τι λένε για καναλάρχες, κυβέρνηση και ΜΜΕ"

ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζει από προσωπικό το νοσοκομείο Σαντορίνης- Κινδύνεψε 11χρονη

Σοβαρές καταγγελίες για το νοσοκομείο Σαντορίνης κάνει η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας ότι κινδύνεψε εντεκάχρονο κοριτσάκι λόγω υποστελέχωσης σε προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο της Σαντορίνης αδειάζει από προσωπικό όσο μειώνεται ο τουρισμός στο νησί και καταγγέλει ότι πρόσφατα ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι, που σήμερα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Αθήνα όπου μεταφέρθηκε με αεροπλάνο, κινδύνεψε σοβαρά.

Ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στην πολιτική υγείας και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά όλο το 24ωρο και όμως τις νύχτες τώρα που έπιασε το φθινόπωρο, είναι άδειο από Ιατρούς.
Μόνο οι Ιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας, είναι παρόντες στις εφημερίες. Οι Ιατροί της ΑΕΜΥΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον. «Ο Μαυρογιαλούρος κος Τσίπρας» κατά τα εγκαίνια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους.

Ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ΑΛΑ ΚΑΡΤ. Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα; 8 Ιδιώτες Γυναικολόγοι στο νησί. Με τον παλαιό υπέρηχο του Κέντρου Υγείας κάνουν εξετάσεις και μόνο.» Οπως αναφέρει οι αποσπασμένοι Ιατροί άρχισαν να γυρνάνε στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα ενώ το τοπικό ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για συνλειτουργία του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, αν και ο Δημόσιος Χαρακτήρας προστατεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας.

ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το περιστατικό. Σε δήλωσή της η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το περιστατικό με το 11χρονο κοριτσάκι που διακομίσθηκε στην Αθήνα από το Γ.Ν. Θήρας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΠΟΕΔΗΝ συστηματικά αναδεικνύει σειρά περιστατικών που δεν μπόρεσαν να τύχουν έγκαιρης περίθαλψης από το άδειο σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό Γ.Ν. Θήρας, με τελευταίο το σημερινό περιστατικό με το 11χρονο κοριτσάκι.
Υπενθυμίζει έμμεσα στον ελληνικό λαό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, με φανφάρες και φαρισαϊσμούς εγκαινίασε το κτίριο και όχι το ολοκληρωμένο Γ.Ν. Θήρας.
Είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος ο κος Τσίπρας θα προτιμούσε να ξεχάσει αυτά τα εγκαίνια.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζει από προσωπικό το νοσοκομείο Σαντορίνης- Κινδύνεψε 11χρονη "

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Μεσσηνία

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας νωρίς το απόγευμα αποφάσισε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Οιχαλίας, του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης και των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του Δήμου Πύλου Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 06 και 07-09-2016.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Μεσσηνία"

Αναστασιάδης: Μόνο δελτίο τύπου και όχι κοινό ανακοινωθέν μετά τις 14 Σεπτεμβρίου

Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί μερική συμφωνία στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα εκδοθεί Κοινό Ανακοινωθέν αλλά δελτίο Τύπου μετά το πέρας της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του, κατά την επιστροφή του από τις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι μια μερική συμφωνία είναι αντίθετη με την αρχή ότι «τίποτα δεν συμφωνείται αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Είπε ακόμη ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, η ανακοίνωση θα αναφέρεται στην παρατηρηθείσα πρόοδο και στις προοπτικές.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε κόμμα που του ζήτησε να μην υπογράφει το Κοινό Ανακοινωθέν. «Δεν πρόκειται περί Κοινού Ανακοινωθέντος, πρόκειται περί δελτίου Τύπου για την παρατηρηθείσα πρόοδο ή μη κατά τη διάρκεια των εντατικών διαβουλεύσεων» επεσήμανε.

Ως προς τις αντιδράσεις κομμάτων, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι αυτά ενημερώνονται από τα πρακτικά για το τί διαμείβεται. «Στις 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα» είπε ο Κύπριος Πρόεδρος «θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω ενδελεχώς τα κόμματα για οτιδήποτε έχει μετατραπεί από συναντίληψη σε σύγκλιση, όπως και για τα εκκρεμούντα θέματα που χρειάζεται να συζητηθούν περαιτέρω».

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι αυτή περιστράφηκε στην εφαρμογή της λύσης και πρόσθεσε ότι με βάση τις προτάσεις των δύο πλευρών έγινε εκτεταμένη και γόνιμη συζήτηση.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συζήτησης, παρέπεμψε στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο υπήρξε σήμερα συναντίληψη ή ευθυγράμμιση των απόψεων με τον κ. Ακιντζί, απάντησε «υπήρξαν βεβαίως, όπως και υπάρχουν ακόμα κάποιες διαφορές που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων».

Ερωτηθείς αν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση στα δύσκολα θέματα είπε «νομίζω ναι, υπάρχουν όμως κάποια θέματα τα οποία τυγχάνουν διευκρίνησης και μιας περαιτέρω συζητήσεως που να μας οδηγήσουν σε μια οριστική σύγκλιση». Ως προς το κατά πόσο ισχύει αυτό και για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, απάντησε «εν μέρει».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης: Μόνο δελτίο τύπου και όχι κοινό ανακοινωθέν μετά τις 14 Σεπτεμβρίου"

Από τις 12 Σεπτεμβρίου τα προνοιακά επιδόματα στο Ηράκλειο

Από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών 4.578 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο Ιουλίου - Αύγουστου 2016.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα από την αντιδημαρχία Οικονομικών και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Από τις 12 Σεπτεμβρίου τα προνοιακά επιδόματα στο Ηράκλειο"

Μ. Σχοινάς: Η Ε.Ε. δεν έχει κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών

Η E.E. δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη-μέλη της, επανέλαβε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο Ε.Ε. για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και σύμφωνα με τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες της Ένωσης. «Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να πει ή να κάνει κάτι επ’ αυτού» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στις ελληνικές Αρχές ο αρμόδιος επίτροπος για την ψηφιακή αγορά, Γκίντερ Έτινγκερ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι αυτή αφορούσε στη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και όχι στις τηλεοπτικές άδειες. Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Σχοινάς: Η Ε.Ε. δεν έχει κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών"

Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλ.Βέλιου

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά με την παραγγελία του να αναζητηθεί εάν κάποιος βοήθησε το δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή. Αφορμή για την παρέμβαση στάθηκε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, όπου γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να συνδράμει στην επιθυμία του δημοσιογράφου.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλ.Βέλιου"

Αξιολόγηση με έκτακτα μέτρα

Νέες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς, που θα οδηγήσουν σε αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων, θα φέρει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης.

Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα;

Ότι θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με τα νέα μέτρα να παίρνουν τη μορφή νομοσχεδίου και να περνούν από τη Βουλή έως τα τέλη της χρονιάς.

Ποιες, λοιπόν, είναι οι αλλαγές για τις οποίες δανειστές και κυβέρνηση θα συζητήσουν;

-Η επανεξέταση όλων των κινήτρων που υπάρχουν στη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και η ενσωμάτωση σε ενιαία νομοθεσία των φορολογικών απαλλαγών, με την κατάργηση εκείνων που κρίνονται αναποτελεσματικές ή άδικες.

- Η αλλαγή επί τα χείρω του φορολογικού καθεστώτος της ναυτιλίας που θεωρείται προνομιακό για τον συγκεκριμένο κλάδο υπό τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-Η αύξηση του ορίου τζίρου για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ καθώς και περισσότερες και ταχύτερες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

- Η χρονική επέκταση έως το 2018 της εφαρμογής των διατάξεων για την προσωρινή εθελοντική συνεισφορά των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

- Η αλλαγή της νομοθεσίας για τη φορολογία εισοδήματος των εταιρειών, η οποία καλύπτει τις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και τους εταιρικούς λογαριασμούς αποθεματικών.

-Η ανάπτυξη του νέου φορολογικού πλαισίου για τα οχήματα συλλογικών επενδύσεων και τους συμμετέχοντες σ’ αυτά, σε συμφωνία με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Η αναθεώρηση των ρυθμίσεων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (του ν. 4174/2013) που προβλέπουν μειωμένα πρόστιμα στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων, ώστε να προσμετράται και να λαμβάνεται υπ' όψιν η συμπεριφορά του φορολογουμένου και η ύπαρξη ή όχι πρόθεσης για δήλωση ή για απόκρυψη φορολογητέας ύλης, βάσει αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων. Ουσιαστικά θα επιβάλλονται και πάλι αυτοτελή πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες εντοπίζονται να έχουν διαπράξει ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων.

-Η επανεξέταση και η αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η αναθεώρηση του ΚΕΔΕ θα περιλαμβάνει αλλαγές στις διαδικασίες που θα εφαρμόζει η φορολογική διοίκηση για την αναγκαστική εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ασυνεπών οφειλετών σε δημόσιους πλειστηριασμούς.

- Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της είσπραξης των φόρων επί των εισοδημάτων που δημιουργούνται σε off-shore χαρτοφυλάκια ιδιωτών.

-Η απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον ΦΠΑ και η ευθυγράμμισή του με τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και η εξάλειψη των εκκρεμών νομικών κενών. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών εξετάζεται ο περιορισμός των υποβολών περιοδικών δηλώσεων για τις επιχειρήσεις οι οποίες διενεργούν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους μέσω του τραπεζικού συστήματος, καθώς επίσης και η αύξηση του ορίου των ακαθαρίστων εσόδων για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης ΦΠΑ, από τα 10.000 στα 25.000 ευρώ.

-Επιτάχυνση της είσπραξης των προστίμων για οχήματα ανασφάλιστα, οχήματα που δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο.

-Αυτοματοποίηση διαδικασιών κατασχέσεων. Οι φορολογικές αρχές θα προμηθευτούν προγράμματα ηλεκτρονικών εφαρμογών που θα επιτρέπουν την περαιτέρω αυτοματοποίηση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ειδικότερα θα παρέχουν τη δυνατότητα λειτουργίας μιας πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας κατασχέσεων σε βάρος των ασυνεπών οφειλετών.

-Τροποποίηση της νομοθεσίας για τα μη εισπράξιμα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αξιολόγηση με έκτακτα μέτρα"

«Left lies»: Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Λίγες ημέρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναδεικνύουν τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα θέλοντας να αναδείξουν την άποψή τους ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε... αυταπάτες για όσα υποσχέθηκε αλλά συνειδητά εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες.



Ακούστε και κατεβάστε την πρώτη συλλογή από ψέματα του Αλέξη Τσίπρα. → http://bit.ly/left_lies 
«Ακούστε και κατεβάστε την πρώτη συλλογή από ψέματα του Αλέξη Τσίπρα» έγραψε το ΠΑΣΟΚ στο twitter, λίγες ώρες μετά το βίντεο της ΝΔ σύμφων με το οποίο στην περσινή ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έλεγεένα ψέμα κάθε τρία λεπτά. Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά έχουν σταχυολογήσει μερικά από τα ψέματα του πρωθυπουργού, όπως η δέσμευση του κ. Τσίπρα για κατάργηση των μνημονίων, η διαβεβαίωσή του ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 751 ευρώ, ή η δήλωσή του πως η κυβέρνησή του θα χτυπά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν...

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Left lies»: Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα"

Ζητούν από 95χρονη να επιστρέψει 20 χρόνων σύνταξη Εθνικής Αντίστασης

Επιστολή που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και δημοσιεύει το cretalive αναφέρεται στην υπόθεση μιας 95χρονης γυναίκας από την οποία το κράτος ζητά να επιστρέψει την τιμητική σύνταξη της Εθνικής Αντίστασης των τελευταίων 20 ετών. Η κόρης της ηλικιωμένης γυναίκας στην επιστολή της αναφέρει ότι της ζητούν να επιστρέψει 16.000 ευρώ.

Η επιστολή
«Την απόφασή μου να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου να εκθέσω το θέμα μου, πήρα μετά από πολύ σκέψη, ωστόσο νομίζω ότι η υπόθεση αυτή είναι ενδεικτική του τι ζούμε!
Η μητέρα μου, ηλικίας άνω των 95 ετών, συντηρείται από μια χαμηλή σύνταξη.
Στην νεανική της ηλικία, κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, είχε αναπτύξει έντονη αντιστασιακή δράση, για την οποία και φυλακίστηκε. Η προσφορά στην πατρίδα και η ανάγκη της να ζει σε μια ελεύθερη χώρα, ήταν η μοναδική της επιδίωξη. Την προσφορά της αυτή δεν την εξαργύρωσε με τίτλους ούτε για τον εαυτό της ούτε για οποιονδήποτε άλλον γύρω της.

Αργότερα το κράτος, αναγνωρίζοντας τόσο την δική της προσφορά, όσον και των τόσων άλλων αγωνιστών, σαν ελάχιστη τιμή, αποφάσισε να της καταβάλει σύνταξη «Εθνικής Αντίστασης», η οποία της εδίδετο παράλληλα με την σύνταξη του ΟΓΑ. Την σύνταξη του ΟΓΑ εδικαιούτο να λαμβάνει αφού συνέχισε να ασχολείται με την γη, αυτή τη γη, που και με τη δική της δύναμη και τη δική της ψυχή, κατάφερε να την χαίρεται ελεύθερη.

Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, παραιτήθηκε από το δικαίωμα της σύνταξης του ΟΓΑ και επέλεξε να λαμβάνει την σύνταξη του συζύγου της. Το κράτος ωστόσο συνέχισε παράλληλα να της αποδίδει την σύνταξη της Εθνικής Αντίστασης. Από εμάς θεωρήθηκε ως σύνταξη καθαρά προσωπική και ότι σ' αυτόν τον λόγο οφειλόταν το γεγονός πως δεν διεκόπη.

Το ίδιο όμως το κράτος σήμερα, απαιτεί την επιστροφή 16.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη σύνταξη των τελευταίων 20 χρόνων!

Στο σημείο αυτό, παραθέτω τις απορίες που δημιουργήθηκαν τόσο στη μητέρα μου, όσο και στην υπόλοιπη οικογένεια:

α. Άραγε θεωρείται δόλος να λαμβάνεις μια σύνταξη, που το ίδιο το κράτος αποφάσισε ότι νόμιμα πρέπει να σου καταβάλλεται, και σε τιμωρεί με την υποχρέωση της επιστροφής της;

β. Η αναγνώριση της προσφοράς έχει ημερομηνία λήξεως και πέραν αυτής δεν ισχύει;

γ. Θεωρείται ιδιαίτερα κολάσιμο να λαμβάνεις μια χαμηλή σύνταξη, που απέκτησες χωρίς ψεύτικα δικαιολογητικά, ενώ το να ξεχάσει κάποιος να δηλώσει υψηλά εισοδήματα έχει λιγότερη σημασία και θεωρείται «συγχωρητέο λάθος» χωρίς συνέπειες;

δ. Τι σημαίνει προοδευτική Κυβερνητική Αντίληψη; Na κλείνουμε τα μάτια στις αξίες του παρελθόντος και να φυλακίζουμε τις Ιδέες;

Κύριοι,

Δεν είναι το χρέος των 16.000 (!) που θα κληρονομήσουμε από την μητέρα μας. Κληρονομιά μας θα είναι οι ιδέες τις, οι αγώνες της, η δύναμη της ψυχής που φύτεψε και στις δικές μας ψυχές.

Στο μόνο σημείο που θα διαφοροποιηθούμε, είναι το θέμα της Εμπιστοσύνης σ΄αυτούς που έλεγαν ή που θα πουν: «αναγνωρίζω την προσφορά σου»

Εμείς πλέον, θα αμφισβητούμε την βαρύτητα των λεγομένων τους... »

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούν από 95χρονη να επιστρέψει 20 χρόνων σύνταξη Εθνικής Αντίστασης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news