facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές των νέων φοιτητών

Για πρώτη φορά εφέτος θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικές εγγραφές στα Πανεπιστήμια των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών. Σημειώνεται ότι πέρσι είχε τεθεί σε λειτουργία σύστημα ηλεκτρονικής προ-εγγραφής και η εγγραφή των νέων φοιτητών γινόταν οριστική με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στη σχολή επιτυχίας.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα 5 -12 Σεπτεμβρίου με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Οι στρατιωτικές σχολές

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές των νέων φοιτητών"

Συνεχίζεται η «θύελλα» στα πανεπιστήμια - Παραιτήθηκε και το Συμβούλιο του ΟΠΑ

Την παραίτησή τους από το Δ.Σ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη του Συμβουλίου, καταγγέλλοντας στο κείμενό τους την παρούσα κυβέρνηση, ότι με το νέο καθεστώς, καθιστούν τις διοικήσεις στην ουσία ανενεργές και σε απολύτως διεκπεραιωτικό ρόλο. Οι παραιτήσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έρχονται μετά τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει τα Συμβούλια σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι δύο. Πρώτον, καθ’ όλην τη διάρκεια της θητείας μας, όλες ανεξαιρέτως οι διαδοχικές κυβερνήσεις έκαναν αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες επεμβάσεις και αλλαγές στο νόμο 4009/2011 («Νόμος Διαμαντοπούλου») βάσει του οποίου τα Συμβούλια εξελέγησαν. Με το ισχύον πλέον καθεστώς, θεωρούμε ότι τα Συμβούλια δεν έχουν κυριολεκτικά κανένα περιθώριο στοιχειώδους έστω προσφοράς και ο ρόλος τους έχει καταστεί καθαρά διεκπεραιωτικός.

Δεύτερον, είχαμε εύλογα την εδραία πεποίθηση ότι η θητεία μας, για την οποία είχαμε εκλεγεί από τα μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ με μεγάλη συμμετοχή, λήγει την προκαθορισμένη ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2016 και έχουμε ήδη ρυθμίσει τις δεσμεύσεις μας, χωρίς προγραμματισμό για παράταση της θητείας μας. Παραιτούμαστε, δηλαδή γιατί πιστεύουμε οτι, στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα εξυπηρετούσαμε τα πραγματικά συμφέροντα του Πανεπιστημίου, αποδεχόμενοι έναν ουσιαστικά ανύπαρκτο ρόλο και παραμένοντας για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε.

Στην απόφασή μας λάβαμε επίσης υπ’ όψιν ότι, βάσει του ισχύοντος τροποποιημένου θεσμικού καθεστώτος, η αποχώρηση του Συμβουλίου θα έχει ελάχιστες ή μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η «θύελλα» στα πανεπιστήμια - Παραιτήθηκε και το Συμβούλιο του ΟΠΑ"

Παναγιώτης Ρήγας για κανάλια που δεν πήραν άδεια: Ας κλείσουν!

«Η νομιμότητα σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει άδεια» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας αναφερόμενος στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ακόμη και κουλούρια να πουλάς πρέπει να έχεις άδεια Με αυτή τη λογική αυτό έπρεπε να γίνει. Τώρα, ξέρουν όλοι οι ιδιοκτήτες ότι έχουν την άδεια που δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει κανένας» συνέχισε ο κ. Ρήγας.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Star, ο Alpha και το Mega που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια τηλεοπτική άδεια.

«Ας κλείσουν, αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε ο Παναγιώτης Ρήγας. Μετά την παρατήρηση του δημοσιογράου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ότι αν γίνει αυτό περίπου 2.000 τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του.

«Το ας κλείσουν το είπα με την ένοια ότι έτσι προβλέπεται από τον νόμο, όχι ότι το θέλω εγώ» διευκρίνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Δεν το λέω με χαρά εγώ, προβλέπεται από τη νομοθεσία...».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «τα κανάλια τα είχαν για να παίζουν πολιτικό παιχνίδι» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος μου λέει σήμερα προχωρήστε».

«Πουθενά σε κανένα χώρο δεν υπάρχει αυτή η παντοδυναμία που είχαν τα κανάλια» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας και σημείωσε: «γίνεται μια κανονική διαδικασία που ήταν διαφανής και έντιμη, άρα αυτό έπρεπε να γίνει».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιώτης Ρήγας για κανάλια που δεν πήραν άδεια: Ας κλείσουν!"

Μετανάστες εγκατέλειψαν το hotspot και εγκαταστάθηκαν στην πλατεία του Κατσικά Ιωαννίνων

Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται και κατευθύνθηκαν στο χωριό και παραμένουν στην πλατεία του.

Όπως λένε τους είχαν υποσχεθεί ότι στο στρατόπεδο θα τοποθετούσαν οικίσκους για να περάσουν τον χειμώνα. Αντί αυτού, όμως, όπως καταγγέλλουν και σε επιστολή που έστειλαν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τοποθετήθηκαν μόνο σκηνές για να αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες.





 Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου οι μισοί από τους 790 μετανάστες που συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν ποτέ πίσω στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των τοπικών αρχών απέναντι στις δεκάδες οικογένειες που πλέον βρίσκονται στο κέντρο του Κατσικά.






protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες εγκατέλειψαν το hotspot και εγκαταστάθηκαν στην πλατεία του Κατσικά Ιωαννίνων"

Η ανακοίνωση του STAR για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ότι το Star αποτελεί μία υγιή ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί νομίμως από το 1993 και έχει συνεισφέρει οικονομικά στο ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κανάλι, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Παράλληλα, επισημαίνει πως έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσει κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τονίζοντας πως συνεχίζει τη λειτουργία του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, αποτελεί μια υγιή Ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί αδιαλείπτως, με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται συνεχώς από το 1993.

Στα χρόνια λειτουργίας του STAR, η Νέα Τηλεόραση έχει συνεισφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο:

- 17.659.309 εκατομμύρια ευρώ για δικαίωμα χρήσης Συχνοτήτων.
- 156.458.490 εκατομμύρια ευρώ για Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης.
- 118.875.376 εκατομμύρια ευρώ για ΦΠΑ.
- 87.864.752 εκατομμύρια Ευρώ για άλλους φόρους και Τέλη.
- 306.117.651 εκατομμύρια ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πέρα από την απόλυτη συνέπεια προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα τραπεζικά ιδρύματα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενούς του, το STAR επενδύει συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό, διατηρώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μάλιστα, τα τελευταία έξι χρόνια, εν μέσω εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι μέτοχοι του STAR στήριξαν την λειτουργία της επιχείρησης, με ποσό ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση. Επιπλέον, διεξήχθη σε ένα πλαίσιο τουλάχιστον ασαφές και ιδιότυπο. Για τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία, δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικές παράμετροι όπως η συνεπής νόμιμη λειτουργία, το υφιστάμενο προσωπικό, η ιστορία και η διαδρομή, η τεχνολογική επάρκεια αλλά και οι επενδύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μοναδικό κριτήριο αποτέλεσε η πλειοδοσία ανάμεσα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που για να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποιηθήκαν (καταθέτοντας φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα) και έλαβαν σχετική έγκριση από το ελληνικό δημόσιο και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που έπρεπε να είναι συνεπείς απλώς και μόνο στην καταβολή μίας εγγυητικής επιστολής.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας.

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων.

Το STAR συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική».

star

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση του STAR για τις τηλεοπτικές άδειες "

Συνελήφθη δημόσιος κτηνίατρος για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία, υπεξαίρεση

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, δημόσιος κτηνίατρος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη επιζωοτιών και απάτη κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.

Στην υπόθεση συγκατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παραβίαση μέτρων για πρόληψη επιζωοτιών, ηθική αυτουργία σε δωροληψία υπαλλήλου και απάτη κατ’ επάγγελμα, είναι και δεύτερος δημόσιος κτηνίατρος, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο δεύτερος κτηνίατρος, μετά από αιμοληψίες σε δυο κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι βρέθηκαν δείγματα αίματος ζώων ύποπτα για μελιταίο πυρετό. Για να αποφύγουν το ενδεχόμενο καραντίνας, προέτρεψε δε τους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στον πρώτο κτηνίατρο, ο οποίος ζήτησε να αποστείλουν στον ίδιο νέα δείγματα αίματος, για άτυπο εργαστηριακό έλεγχο στο δημόσιο κτηνιατρικό γραφείο όπου υπηρετούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής ανά δείγμα.

Στη συνέχεια ζητούσε προσχηματικά επανάληψη των εργαστηριακών εξετάσεων, επικαλούμενος περιοδικό επανέλεγχο ή επανεμφάνιση δειγμάτων μελιταίου πυρετού, αποκομίζοντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποτελέσματα εξετάσεων σε ιδιωτικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι για κανένα ζώο των μονάδων αυτών δεν υπήρχε υποψία για μελιταίο πυρετό.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ο πρώτος κτηνίατρος, αφού είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, ως αντίτιμο για άτυπη εξέταση δειγμάτων.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών...

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη δημόσιος κτηνίατρος για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία, υπεξαίρεση"

Το μήνυμα του Κοντομηνά στους εργαζόμενους του Αlpha

Ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά την αποτυχία εξασφάλισης τηλεοπτικής άδειας στον διαγωνισμό, απέστειλε mail στους εργαζόμενους του σταθμού καθησυχάζοντάς τους για το μέλλον.

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Ο Όμιλος ALPHA, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει.

Ο ALPHA είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ. Τα όπλα στην φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε. Δημήτρης Κοντομηνάς».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Το μήνυμα του Κοντομηνά στους εργαζόμενους του Αlpha"

Σχεδιάζουν τη λειτουργία κέντρου μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου

Επανέρχεται στο σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών η λειτουργία του κέντρου μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου, ως προσωρινού χώρου φύλαξης μεταναστών και προσφύγων που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, τόνισε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" της Χίου.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του κόσμου ενώ σημείωσε, ότι ο αριθμός των 3.500 προσφύγων που υπάρχει στο νησί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση - «Ο αριθμός που μπορούμε να δεχτούμε εδώ είναι 1.000 με 1.100 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά - αλλά άμεση λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει, αφού όπως είπε για να φύγουν από το νησί πρέπει να έχουν δημιουργηθεί τα προαναχωρησιακά κέντρα, για τα οποία θεωρεί ότι η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η αναφορά του ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ζήτημα της έλλειψης συντονιστή για το προσφυγικό στο νησί, ενώ έβαλε κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασύλου, που δεν στήριξε, ως όφειλε, με προσωπικό, την υπηρεσία Ασύλου. «Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε καθημερινά διεκπεραίωση 50 - 60 αιτημάτων, σήμερα διεκπεραιώνονται μόνο 15, αριθμός που το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί αστείος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κατά τ' άλλα δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες του κόσμου, χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ανεξέλεγκτη, ενώ σε αναφορά του για το ρόλο των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εξέφρασε την προσωπική άποψη, ότι σ' ένα μεγάλο βαθμό δεν επιθυμούν την απομάκρυνση των προσφύγων από το νησί.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδιάζουν τη λειτουργία κέντρου μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου"

Η Ιρλανδία «χτυπά» την απόφαση της Κομισιόν για την Apple

Να εφεσιβάλει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την είσπραξη 13 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αναδρομικούς φόρους από την Apple αποφάσισε, επί της αρχής, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο στο Δουβλίνο και αναμένεται να επικυρωθεί την Τετάρτη από τη Βουλή.

Το ζήτημα της Apple έχει αποδειχτεί διαιρετικό για την ιρλανδική κυβέρνηση μειοψηφίας. Κάποιοι υπουργοί πιέζουν για σύγκρουση με την Κομισιόν ώστε να προστατευθεί το φορολογικό στάτους που φέρνει επενδύσεις από το εξωτερικό, ενώ ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές που δίνουν κρίσιμη στήριξη στην κυβέρνηση πιέζουν για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Ενδεικτικό είναι ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ έχει ενθαρρύνει την ιρλανδική κυβέρνηση να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης των Βρυξελλών, υποσχόμενος την υποστήριξη και συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού.

Ο κ. Κουκ έχει χαρακτηρίσει την απόφαση της Κομισιόν «απόλυτες πολιτικές μπούρδες», έχει απορρίψει κατηγορηματικά τα φορολογικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν έχει υποστηρίξει ότι το όλο θέμα κρύβει πολιτικά κίνητρα.

Απαντώντας στον επικεφαλής της Apple, η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέτε Βεστάγκερ υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κίνητρο.

Προκάλεσε μάλιστα τον αμερικανικό κολοσσό να συναινέσει στη δημοσιοποίηση της έως τώρα απόρρητης έκθεσης της Κομισιόν, ώστε να φανεί ο συλλογισμός των Βρυξελλών.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιρλανδία «χτυπά» την απόφαση της Κομισιόν για την Apple "

Παππάς σε Παυλόπουλο: Διαδικασία-πρότυπο ο διαγωνισμός για τις άδειες

Διαδικασία πρότυπο, όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν μία διαδικασία πρότυπο, σε σχέση με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Παρά ταύτα, ο κ. Παππάς παραδέχθηκε ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους, αλλά αποδείχθηκε ότι κάπως έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

“Νομίζω ότι έχουμε ένα θετικό μείγμα παλαιών και νέων Τηλεοπτικών Σταθμών, με ισορροπία πείρας και φρεσκάδας, η οποία θα μας δώσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο Ελληνικός Λαός”, τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Είναι μία πρωτοβουλία η οποία, δυστυχώς, είχε καθυστερήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις, από κοινού, να συμβάλλουν, ούτως ώστε – με τη διαφορετικότητά του ο καθένας, αυτό είναι και η ουσία της Δημοκρατίας – να οικοδομήσουμε από κοινού ένα τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο δικαιούται ο Ελληνικός Λαός και να συγκροτήσουμε μία ισχυρή Ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα είναι ο ‘άγρυπνος φρουρός’ του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε ως Πολιτεία να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες”, επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το τίμημα εξέπληξε την κυβέρνηση θετικά, καθώς δεν είχαν τέτοιες προσδοκίες. “Αλλά δεν μπορώ παρά να προσυπογράψω και εγώ αυτό που με έμφαση αναδείξατε τώρα μόλις: Ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι ζήτημα στενά επιχειρηματικό, αλλά απορρέουν από αυτή τη δραστηριότητα πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες. Και είμαι βέβαιος ότι και οι μόλις με το καλό αδειοδοτημένοι, καινούργιοι σταθμοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του Συντάγματος”, πρόσθεσε με νόημα ο αρμόδιος υπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, αν και “τα θέματα της αδειοδότησης δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι “ανήκει στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπενθυμίσει ποια είναι η αποστολή της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης, τώρα πλέον που υπάρχουν οι οριστικές άδειες. Και όταν λέγω Ραδιοφωνία και Τηλεόραση εννοώ το σύνολο της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης, δηλαδή και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα”.

Υπενθύμισε ότι αυτή την αποστολή την καθορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 15 παρ.2. Όπως είπε αυτή είναι “η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης, η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων τους, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και ο σεβασμός της αξίας του Ανθρώπου καθώς και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας”.

“Αυτοί είναι κανόνες τους οποίους θέτει το Σύνταγμα. Και καθένας ο οποίος αναλαμβάνει αυτή την μεγάλη αποστολή λειτουργίας τέτοιων ΜΜΕ – γιατί είναι μεγάλη αποστολή, δεν είναι μόνο μία επιχείρηση – θέλω να πιστεύω ότι θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων”, επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς σε Παυλόπουλο: Διαδικασία-πρότυπο ο διαγωνισμός για τις άδειες"

Σοκ: Οι μειώσεις έφθασαν και το 50% στις επικουρικές συντάξεις

Ισχυρό σόκ δέχτηκαν σήμερα 150.000 συνταξιούχοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μειώσεις εως και 50% στις επικουρικές συντάξεις . Οι απώλειες ηταν μεγαλύτερες από την αναμενόμενες .Και έρχονται να προστεθούν στις αγριες περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα μερίσματα, στις συντάξεις χηρείας, και στις νέες συντάξεις.

Μεγαλύτεροι χαμένοι του επαναυπολογισμού ήταν οι δικαιούχοι επικουρικών του ΙΚΑ που έπαιρναν μέσες και υψηλές συντάξεις με λιγότερα από 25 χρόνια ασφάλισης. Για παράδειγμα συνταξιούχος με σύνταξη 332 ευρώ είδε να συρρικνώνεται στα 170 ευρώ ( μείωση 49%). Συνολικά με το χτεσινό πακέτο του Σεπτεμβρίου επαναυπολογίστηκαν περίπου 805.000 συντάξεις εκ των οποίων εκτιμάται ότι υπέστησαν μειώσεις περίπου 150.000.
Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που ειχαν περικοπές προέρχονται από 6 ταμεία:

- το ΕΤΕΑΜ.
- το ΤΕΑΥΕΚ των εμποροϋπαλλήλων .
- το ΤΕΑΠΟΖΟ των εργαζόμενων σε εταιρείες Οινοποιίας .
- το ΤΕΑΥΝΤΠ των υπαλλήλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων .
- το επικουρικό της ΔΕΗ .
- ΤΑΠΤΠ του Προσωπικού της πρώην Τράπεζας Πίστεως .
· ΤΕΑΠΕΤΕ των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας .

Τονίζεται ότι με την πληρωμή του Οκτωβρίου αναμένεται το τρίτο και τελευταίο κύμα των μειώσεων στις επικουρικές , που θα αφορά σες υντάξεις με ειδικά καθεστώτα ενώ κατά τον ίδιο μήνα θα παρακρατηθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών, αφού η μείωση «μετρά» από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, κατά τις πληρωμές των μηνών Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου θα "περάσει" και η ισόποση της μείωσης μηνιαία παρακράτηση για τους μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΤΕΑ, με την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής για το σύνολο των συντάξεων που χορηγεί το Ταμείο, θα αναρτηθούν αναλυτικά εκκαθαριστικά για την καλύτερη πληροφόρηση των συνταξιούχων.Σημειώνεται ότι ο νέος συντελεστής, βάσει του οποίου γίνεται ο επανυπολογισμός στις επικουρικές, διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο και κυμαίνεται μεταξύ 0,5 με 0,6 για τη μεγάλη πλειονότητα, πράγμα που σημαίνει πως το μεικτό καταβαλλόμενο ποσόν των επικουρικών πέφτει κατά 50% - 40%. Όσοι εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 ευρώ καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις διασώζονται από τις μειώσεις. Η διαφορά παλαιού και νέου ποσού διατηρείται και εγγράφεται ως «προσωπική διαφορά». Αντιθέτως, σε όσους το άθροισμα συντάξεων είναι πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά η διαφορά ανάμεσα στη νέα και την παλιά επικουρική κόβεται αυτόματα.

Εξάλλου στο τέλος του μηνα οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου θα λάβουν και τα νέα μειωμένα μερίσματά τους. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, τα μερίσματα προς τους 280.000 μερισματούχους του ΜΤΠΥ των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016. Τα μερίσματα των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Δεκεμβρίου του 2016. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι οι περικοπές των μερισμάτων με τον νέο τρόπο υπολογισμού έφθασαν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και στο 34%.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: Οι μειώσεις έφθασαν και το 50% στις επικουρικές συντάξεις"

Πώς έγιναν τα «χτυπήματα» των αδειών

Πρώτος ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου (με 43,6 εκατ. ευρώ) πήρε την πρώτη άδεια και ακολούθησαν οι Β. Καλογρίτσας (52,6 εκατ. ευρώ), Κυριακού (ΑΝΤ1 - 75,9 εκατ. ευρώ), Μαρινάκης - ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (73,9 εκατ. ευρώ). Συνολικά οι τέσσερις υπερθεματιστές που επικράτησαν στο σκληρό πόκερ έδωσαν 246 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά τα χτυπήματα έγιναν ως εξής:


- Πρώτη άδεια: Την κέρδισε ο ΣΚΑΙ μετά από 56 γύρους και με τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 30 Αυγούστου, στις 8.50 το βράδυ.

- Δεύτερη άδεια: Την κέρδισε ο Βλαδίμηρος Ιωάννης Καλογρίτσας μετά από 78 γύρους και με τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 3.25 το μεσημέρι (20 ώρες μετά).

- Τρίτη άδεια: Την κέρδισε ο ΑΝΤ1 μετά από 99 γύρους και με το υψηλότερο τίμημα 75.900.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 11.20 το πρωί (άλλες 20 ώρες).

- Τέταρτη άδεια: Την κέρδισε η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά από 117 γύρους και τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 2.35 τα ξημερώματα (άλλες 15 ώρες και ένα τέταρτο πριν βγούν οι υποψήφιοι).


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς έγιναν τα «χτυπήματα» των αδειών"

ΙΚΑ: Μπορούν να ξαναμπούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι την έχασαν

«Κατά πάγια τακτική, για το σύνολο των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο., σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται απώλεια ρύθμισης, παρά την αποδεδειγμένη πρόθεση του οφειλέτη για τη διατήρησή της και οφειλόμενη σε γεγονός που δεν άπτεται των ευθυνών του, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε επαναφορά των εν λόγω ρυθμίσεων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών του αρ. 28 του ν.4321/2015 (100 δόσεων).

Όπως επισημαίνει, «από τις 08/04/2015, τέθηκε σε εφαρμογή μία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω των οποίων δίνεται στους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών του Κ.Ε.Α.Ο. και στους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η δυνατότητα να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους, μέσω διαδικτύου, να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για τα ποσά που έχουν πιστωθεί στην καρτέλα τους, καθώς και για τα ακριβή ποσά οφειλών (εντός ή εκτός ρύθμισης), που είναι απαιτητά τη δεδομένη χρονική στιγμή και, επιπλέον, να καταβάλλουν, μέσω πιστωτικών Ιδρυμάτων, τα απαιτητά ποσά από καθυστερούμενες οφειλές. Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η ηλεκτρονική ενημέρωση των οφειλετών είναι άμεση και σε 24ωρη βάση».

Η διοίκηση του IKA-ETAM τονίζει ότι, «αναγνωρίζοντας τόσο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι 2015, όσο και τη μη εξοικείωση της πλειονότητας των οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εξέδωσε στις 27/08/2015 δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους οφειλέτες ότι δύνανται να διατηρήσουν τη ρύθμιση που απώλεσαν, υπό την προϋπόθεση να καταβάλουν ορθά τα απαιτητά ποσά, μέχρι τις 30/09/2015. Ακολούθησε και σχετική εξατομικευμένη ενημέρωση των οφειλετών, μέσω e-mail, που απεστάλησαν στις 22/9/2015 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κάθε οφειλέτη». «Πέραν των ανωτέρω, ως συνεχής δράση για τη διασφάλιση της αρτιότερης ενημέρωσης των οφειλετών έχει τεθεί σε εφαρμογή η άμεση αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος αυθημερόν σε κάθε οφειλέτη Κ.Ε.Α.Ο. και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εις βάρος του οποίου καταλογίζεται νεότερη οφειλή από τους αρμόδιους φορείς» διευκρινίζει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ: Μπορούν να ξαναμπούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι την έχασαν"

Τσίπρας: Τα 246 εκατ. από τις άδειες θα δοθούν για τις ευπαθείς ομάδες

Τα 246 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα κρατικά ταμεία από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου - Πάτρας), ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι και το τελευταίο ευρώ θα επιστρέψει στην κοινωνία που το έχει ανάγκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν απροσδόκητα υψηλό και σημείωσε ότι έως και το τελευταίο ευρώ - και συγκεκριμένα τα 2/3 του τιμήματος έως το τέλος του 2016, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017 - «θα κατευθυνθεί για έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων». Όπως είπε, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε με το διαγωνισμό το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει και τόνισε ότι πλέον μπαίνει στην ανομία και την ασυδοσία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στον τηλεοπτικό χώρο.



Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «δίνει ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία. Μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο, όλοι θα είναι ίσοι, οι νόμοι θα ισχύουν για όλους. Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Επικρατείας».

Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει τα έξι χρόνια της κρίσης θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν υψηλή φορολογία και άλλοι να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες, ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος, στέλνουμε το μήνυμα και προς τα έξω ότι υπάρχει μια νέα Ελλάδα, τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα του διαγωνισμού, κατηγορώντας την ότι υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα, και χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και στο κατεστημένο των ΜΜΕ που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη» σημείωσε ενώ ζήτησε από τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Τα 246 εκατ. από τις άδειες θα δοθούν για τις ευπαθείς ομάδες"

Ποιοί είναι και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι 4 τέσσερις νέοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών

Με την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών,αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα ενώ στο «κλαμπ» των ισχυρών μιντιαρχών μπαίνουν εκτός από τους «παλιούς», Γιάννη Αλαφούζο και Θοδωρή Κυριακού, οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Χρήστος Καλογρίτσας οι οποίοι πλέον είναι οι κάτοχοι των σχετικών αδειών, έναντι ιδιαίτερα υψηλού τιμήματος.
  • Χρήστος Καλογρίτσας
default
«Πρόερχεται» από τον κατασκευαστικό κλάδο και είναι εργολάβος από την Καρδίτσα που διατηρούσε πάντα στενές σχέσεις με τον χώρο της Αριστεράς και παλαιότερα, κυρίως του ΚΚΕ αν και φροντίζει να διατηρεί στενές σχέσεις με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.
Ασχολήθηκε με τα δημόσια έργα και κατάφερε σταδιακά να καθιερωθεί στο χώρο. Ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής Τοξότης καθιερώθηκε ως εργολάβος μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του υπουργείου Δικαιοσύνης Θέμις (του είχε ανατεθεί η ανέγερση του νέου Εφετείου της Αθήνας στον ανεκμετάλλευτο χώρο πίσω από τον Αρειο Πάγο). Έχει εξαγοράσει στο παρελθόν πολλές μικρές τεχνικές εταιρείες και σήμερα δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, από τους οδικούς άξονες έως την αποκατάσταση χωματερών. 
  • Θοδωρής Κυριακού
greece tv kyriakou 2016
Γιος του εφοπλιστή Μίνωα Κυριακού, ενός από τους πρώτες κατόχους ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα, του ΑΝΤ1. Ο Ομιλος ΑΝΤ1  έχει παραγάγει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές και περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων, απασχολεί περί τα 2.500 άτομα και εκτός της Ελλάδας έχει τηλεοπτικά κανάλια σε Σερβία, Κύπρο, Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Ρουμανία.
Ο Ομιλος Κυριακού δραστηριοποιείται σε 12 κλάδους και σε 14 χώρες, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ασία. Ο δε Μ.Κυριακού είναι γόνος οικογένειας εφοπλιστών με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση να ιδρύεται το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία, ίδρυσε την Athenian Tankers Inc και δύο εταιρείες Εμπορίου Πετρελαιοειδών, την Bacoil Internationalκαι την Athenian Oil Trading Inc., οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου. Στα τέλη της δεκαετίας του '80  δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ΜΜΕ με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 που σήμερα ονομάζεται Easy 97.2 και ακολούθησε η ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού.

  • Βαγγέλης Μαρινάκης
greece tv marinakis 2016
Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp. Διετέλεσε από το Μάρτιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2014 πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners LP, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq:CPLP). Aπό το Μάρτιο του 2010 Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Crude Carriers Corp., εταιρίας συνδεδεμένης με την Capital Maritime, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υορκης (NYSE:CRU) έως τη συγχώνευσή της με την Capital Product Partners L.P. το Σεπτέμβριο του 2011.[Πέραν και άλλων στη ναυτιλία, σημαντικές επενδύσεις διαθέτει ακόμα στους κλάδους ενέργειας και real estate. Είναι ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Η βρετανική έκδοση Lloyd's List "Power 100" σχετικά με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, τον κατέταξε το 2015 στην 65η θέση, το 2014 στην 67η θέση, το 2013 στην 73η θέση και το 2012 στην 84η θέση. Το 2014 ο Μαρινάκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά. Το 2010 ανέλαβε τον Ολυμπιακό. 
  • Γιάννης Αλαφούζος
greece tv alafouzos 2016
Είναι γιος του επιχειρηματία και εκδότη της εφημερίδας «Καθημερινή», Αριστείδη Αλαφούζου και ο ίδιος είναι πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΣΚΑΙ (τηλεοπτικός σταθμός και τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί Σκάι 103, Μελωδία και Sport FM 94,6).
Τον Μάιο του 2012, ίδρυσε μαζί με παράγοντες και φίλους του συλλόγου την Παναθηναϊκή Συμμαχία η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Πρόσφατα, με απόφαση του Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου. Αιτία ήταν το γεγονός ότι όταν κλήθηκε να τεκμηριώσει το πόθεν έσχες του δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει – σε πρώτη φάση- περί τα 50 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.
huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοί είναι και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι 4 τέσσερις νέοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών"

Ε.Ε: Η διαδικασία για τις άδειες θα πρέπει να είναι συμβατή με το δίκαιο

Τις ισχυρές της αμφιβολίες της σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των ΜΜΕ στην Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του Επιτρόπου Γκίντερ Έττινγκερ, ο οποίος με απάντησή του στην ευρωβουλευτή της Ελιάς Εύα Καϊλή αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τη συμβατότητα των αμφιλεγόμενων διαδικασιών που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αδειοδοτήσεις περιεχομένου. 

Στην απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου τονίζεται ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου σύμφωνα με εσωτερικές διατάξεις εφόσον όμως αυτές συμμορφώνονται με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, που προβλέπονται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια λεπτομέρεια που ίσως να παραβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντά ότι «Εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, εκκρεμούν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων δικαστικές υποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου η ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαθιδρύσει καθεστώς, περνά μέσα από τον έλεγχο της πληροφόρησης. Όμως η οδυνηρή πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψευστεί ούτε να διασκεδαστεί - ανεξάρτητα με το αν παίρνει τη μορφή των λογαριασμών των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την αύξησης των φόρων και του ΕΝΦΙΑ που φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, την άθλια κατάσταση της «παιδείας της μετριοκρατίας» του κ. Φίλη ή το διαλυμένο τομέα της υγείας του κ. Πολάκη - όσο και αν προσπαθούν να τη φτιασιδώσουν τα μέσα ενημέρωσης της νέας διαπλοκής». 

Ακολουθεί η απάντηση του Επιτρόπου

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-005433/2016
προς την Επιτροπή
Άρθρο 130 του Κανονισμού
Eva Kaili (S&D)
Θέμα:   Δημοπρασία αδειών συχνοτήτων

Ο Έλληνας νομοθέτης (άρθρο τρίτο του Ν. 4367/2016) όρισε ότι μόνο τέσσερις (4) τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας μπορούν να χορηγηθούν σε ιδιώτες στην Ελλάδα, και μάλιστα κατόπιν πλειοδοτικής δημοπρασίας. Πέραν μιας αόριστης αναφοράς στο άρθρο 15 παρ. 2 του ελληνικού Συντάγματος, ο παραπάνω περιορισμός έγινε πρωτίστως για λόγους αμιγώς οικονομικούς, όπως η κάλυψη του δημοσίου χρέους, και επιχειρήθηκε να τεκμηριωθεί σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που, λαμβάνοντας υπόψη ασαφή δεδομένα μόνον της ελληνικής αγοράς, υιοθέτησε αναξιόπιστες αναλύσεις, όπως προκύπτει ιδίως από την από Απρίλιο 2016 νεότερη ανεξάρτητη μελέτη του Director of Computing MIT Media Lab κ. Μ. Μπλέτσα (http://www.skai.gr/files/1/PDF/medialab.pdf) και από την από 20.04.2016 βεβαίωση του διαχειριστή του ψηφιακού φάσματος (DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ) ότι, σήμερα, στην Ελλάδα, είναι τεχνικώς δυνατή η μετάδοση δεκαέξι (16) προγραμμάτων εθνικής εμβέλειας.


Ερωτάται, λοιπόν, η Επιτροπή:

1.            Είναι ο παραπάνω περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών σύμφωνος με το δίκαιο της Ένωσης, δεδομένου ότι η θέση της εκπομπής τηλεοπτικών μηνυμάτων υπό καθεστώς προηγούμενης άδειας συνιστά περιορισμό της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών;

2.            Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει εκκινήσει την πλειοδοτική δημοπρασία χορήγησης των παραπάνω αδειών, παρακάμπτοντας μάλιστα την απαίτηση και του ελληνικού Συντάγματος να ανατίθεται η σχετική αρμοδιότητα σε ανεξάρτητη αρχή;
             

EL
E-005433/2016
Απάντηση του κ. Oettinger
εξ ονόματος της Επιτροπής
(23.8.2016)


Η Επιτροπή παραπέμπει την κυρία βουλευτή στην απάντηση που είχε δώσει στη γραπτή ερώτηση E-005097/2016[1]. Οι διαδικασίες για την χορήγηση αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχουν εναρμονιστεί σε ενωσιακό επίπεδο. Τα κράτη μέλη δύνανται να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου, σύμφωνα με τις σχετικές εσωτερικές διατάξεις, εφόσον αυτές είναι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελευθεριών παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, οι οποίες προβλέπονται στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, εκκρεμούν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων δικαστικές υποθέσεις σχετικά με την διαδικασία δημοπράτησης για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου στην Ελλάδα.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ε.Ε: Η διαδικασία για τις άδειες θα πρέπει να είναι συμβατή με το δίκαιο"

Σπίρτζης: Αν δε συμμορφωθεί η Digea θα παρέμβει η πολιτεία

Συνέχεια στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ότι τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα σταματήσουν να εκπέμπουν μέσω Digea εντός 90 ημερών, έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως σε περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι στο χώρο των καναλιών γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε σταθμό.

Σε δικές της δηλώσεις νωρίτερα, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως ο διαγωνισμός-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες ανοίγει μία «νέα σελίδα» για το «ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας, μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων».

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος εποχής στα χρόνια ανομίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Αν δε συμμορφωθεί η Digea θα παρέμβει η πολιτεία"

Οι δάσκαλοι απεργούν στις 15 Σεπτεμβρίου

«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Εξάλλου, σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δάσκαλοι απεργούν στις 15 Σεπτεμβρίου"

Τραγωδία στην Αίγινα: Τι κατέθεσε το ζευγάρι που ήταν πάνω στο ταχύπλοο του 77χρονου

Τα πρώτα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα της Αίγινας εξιστόρησαν στις καταθέσεις τους ο Επαμεινώνδας και η Ευθυμία Βενετσιάνου, που βρίσκονταν στο φονικό ταχύπλοο.

Σύμφωνα με την δικογραφία, αποσπάσματα της οποίας αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», προκύπτει ότι μετά το δυστύχημα το ζευγάρι μετέβη με ταξί στο σπίτι του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου και όχι στο Λιμεναρχείο, ενώ η τέταρτη επιβαίνουσα στο σκάφος –σύμφωνα με έγγραφο του Λιμενικού- «εξαφανίστηκε», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καταθέσει με πολλές ημέρες καθυστέρηση.

Μετά το δυστύχημα παρέμειναν στο «Ντουέντε» για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ο 83χρονος περιγράφει: «Περί 12.45 ενώ πηγαίναμε νότια της Αίγινας αισθάνθηκα ένα ισχυρό τίναγμα. Στην αρχή νόμιζα ότι πέσαμε σε βράχο. Όταν η πλώρη κατέβηκε κοίταξα γύρω και είδα ένα πλοίο μισοβυθισμένο και ανθρώπους στη θάλασσα. Κάτσαμε με τη σύζυγό μου μέσα στο σκάφος για περίπου μισή ώρα, ενώ ο Λυκουρέζος καλούσε για να έρθει κάποιος να μας πάρει. Περί 13.30 ήρθε ένα φουσκωτό και μας πήρε. Μας αποβίβασε στην Πέρδικα και από εκεί φύγαμε με ταξί και πήγαμε στην Αίγινα στην οικία του Λυκουρέζου. Τη στιγμή του συμβάντος το σκάφος κυβερνούσε ο Λυκουρέζος. Δεν πηγαίναμε με μεγάλη ταχύτητα διότι λόγω του κυματισμού χτυπάγαμε μέσα στο σκάφος. Ξέρω σίγουρα ότι το Ντουέντε είχε σωσίβια. Δεν υπήρξε τραυματισμός. Ούτε εγώ τραυματίστηκα, ούτε η γυναίκα μου, ούτε η κυρία Ντότη, ούτε ο Λυκουρέζος».

Η Ευθυμία Βενετσιάνου από την πλευρά της καταθέτει: «Ξεκινήσαμε από την Αίγινα για να πάμε στη Μονή για μπάνιο. Στο σκάφος επιβαίναμε εγώ, ο άντρας μου, ο φίλος μας Λυκουρέζος και ακόμα μαζί μας ήταν μια φίλη του Λυκουρέζου. Ενώ ταξιδεύαμε ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και τρανταχτήκαμε. Αμέσως είδα ένα καΐκι να παίρνει απότομη κλίση και να πέφτουν άνθρωποι στη θάλασσα. Ο Λυκουρέζος τηλεφώνησε για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη θάλασσα. Στο σημείο έφτασαν σκάφη για την περισυλλογή των ναυαγών. Μετά από λίγο και αφού τελείωσε η περισυλλογή των ναυαγών ήρθε και μας πήρε ένα ταχύπλοο. Μας οδήγησε στην Πέρδικα και μας αποβίβασε. Έπειτα μεταβήκαμε στο σπίτι του φίλου μας, ο οποίος και μας φιλοξενούσε, καθώς δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Έπειτα από λίγη ώρα και αφού ηρεμήσαμε μεταβήκαμε με τον άντρα μου στο Λιμεναρχείο. Χειριστής ήταν ο Λυκουρέζος. Στο σκάφος ήμασταν οι τέσσερις μας».

Η τέταρτη επιβαίνουσα, ηλικίας 65 ετών, πήρε ανενόχλητη στις 16 Αυγούστου 2016 το πλοίο της γραμμής και έφυγε από την Αίγινα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Αίγινα: Τι κατέθεσε το ζευγάρι που ήταν πάνω στο ταχύπλοο του 77χρονου "

Σε ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Μαρινάκη και Καλογρίτσα οι 4 άδειες

Μετά από έναν μαραθώνιο που διήρκησε 64 ώρες ανακοινώθηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών αδειών της χώρας. 

Τις τέσσερις άδειες έλαβαν οι ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα και η εταιρεία του κ. Μαρινάκη. 


Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 246 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικά ο ΣΚΑΙ έδωσε 43,6 εκατ., η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα 52,6 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 75,9 εκατ. ευρώ και η εταιρεία του κ. Μαρινάκη 73,9 εκατ. ευρώ. 

Δείτε τα ποσά:




Δείτε όσους κόπηκαν και τις προσφορές τους:




Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Μαρινάκη και Καλογρίτσα οι 4 άδειες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news