facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Με νέο «κρυφό φόρο» στις συναλλαγές σχεδιάζουν να αποφύγουν τον «κόφτη»

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Όπως γράφει η εφημερίδα το σχέδιο θα είναι έκτακτο στην περίπτωση που τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά. Θεωρείται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου δεν θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τις συναλλαγές από λογαριασμούς μισθοδοσίας και πληρωμές φόρων - εισφορών.

Ωστόσο η πρόταση φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο από την τρόικα όσο και από τις τράπεζες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους. Η τρόικα απ' την πλευρά της φοβάται ότι ένας τέτοιος φόρος θα επηρεάσει και τη χρήση του πλαστικού χρήματος υπονομεύοντας κατ' ουσίαν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δίνοντας και άλλο χώρο στη φοροδιαφυγή.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιμένει ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει ικανοποιητικά φέτος και τα ταμεία θα γεμίσουν ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα...

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Με νέο «κρυφό φόρο» στις συναλλαγές σχεδιάζουν να αποφύγουν τον «κόφτη»"

Σφράγισαν νυχτερινό κέντρο της παραλιακής

Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σφράγισε -όπως προβλέπει ο νόμος- το νυχτερινό κέντρο «ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» επί της Λ. Ποσειδώνος (Ελληνικό), καθώς μετά από έλεγχο που διεξήχθη τα ξημερώματα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 16 αποδείξεις.

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό επί 48 ώρες, ενώ ο επιχειρηματίας καλείται να πληρώσει φόρο.






zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφράγισαν νυχτερινό κέντρο της παραλιακής"

Συντάξεις: 210.000 οι πρώτοι χαμένοι από το «ψαλίδι» στις επικουρικές

Σε 210.000 υπολογίζεται ο αριθμός των συνταξιούχων που θα πέσουν θύματα του πρώτου κύματος περικοπών στις επικουρικές συντάξεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που επικαλείται το Έθνος, οι μισοί από αυτούς είδαν περισσότερα από 100 ευρώ να λείπουν από τους λογαριασμούς τους ενώ οι άλλες μισές συντάξεις «ψαλιδίστηκαν» με ποσά μικρότερα των 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο κύμα ανακαθορισμού για άλλες 170.000 επικουρικές συντάξεις καθώς ήδη απο τη λαιμητόμο αυτή έχουν περάσει 1.080.000 σε σύνολο 1.250.000 επικουρικών συντάξεων.

Για ορισμένες κατηγορίες η μείωση φτάνει έως και το 40% με μεγάλους χαμένους τους υπαλλήλους ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, τους εμποροϋπαλλήλους και τους συνταξιούχους της πρώην τράπεζας Πίστεως.

Στο πρώτο κύμα μειώσεων τον Αύγουστο επηρεάστηκαν 66.900 συνταξιούχοι που είχαν απώλειες από 1 λεπτό έως και πάνω από 100 ευρώ ενώ τον Οκτώβριο οι απώλειες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς εκεί οι συνταξιούχοι θα δουν και την πρώτη δόση της επιστροφής αναδρομικών για τις επικουρικές συντάξεις καθώς το ψαλίδι μετράει απο τις συντάξεις Ιουνίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: 210.000 οι πρώτοι χαμένοι από το «ψαλίδι» στις επικουρικές"

«Καλάθι» με κρυφά «δώρα» για περιφερειάρχες-δημάρχους νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Φορτωμένο με κρυφά «δώρα» για Περιφερειάρχες και Δημάρχους αναρτήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών “ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ” για δημόσια διαβούλευση.

Μεταξύ άλλων, οι προωθούμενες ρυθμίσεις προβλέπουν διαγραφές προστίμων για παραβάσεις του νόμου περι εκλογικών δαπανών, “απελευθέρωση” μονιμοποίησης συμβασιούχων αλλά και παύση ποινικών διώξεων κατά δημάρχων που δεν προσκόμισαν στοιχεία για τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του νόμου για την διαθεσιμότητα – κινητικότητα.

Ειδικότερα, διαγράφονται, υπό προϋποθέσεις, πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής και υποψηφίους, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη δημοσιοποίηση στοιχείων περί εκλογικών δαπανών όπως υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης, μη εμπρόθεσμη υποβολή στοιχείων, ελλιπής ή αντικανονική σύνταξη των βιβλίων εσόδων-εξόδων κ.ά.

Σε ρύθμιση του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών ορίζεται ότι «διαγράφονται από χρηματικούς καταλόγους βεβαιώσεις που αφορούν πρόστιμα που αναφέρονται στη δημοσιοποίηση των στοιχείων στη Κεντρική Βάση Δεδομένων των άρθρων 9, 10 και 11 του ν. 3870/2010, συνυπολογιζομένων των προϋποθέσεων του άρθρου 22 του ν.4147/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 72 του ν. 4257/2014».

Επίσης, άρθρο καλεί τους Δήμους να παραιτηθούν απο ένδικα μέσα – παρά τα όσα προβλέπει ο “Καλλικράτης” - που χρησιμοποιούσαν κατά προσφυγών συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.

Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι προσφεύγοντας στα δικαστήρια πετύχαιναν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο, οι Δήμοι υποχρεωμένοι απο το νόμο του “Καλλικράτη” προχωρούσαν σε εφέσεις με αποτέλεσμα αρκετοί συμβασιούχοι να έχαναν στον Αρειο Πάγο την αρχική ευνοϊκή απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο λίγους μήνες, ανάλογη ρύθμιση είχε επιχειρήσει να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση στο δημόσιο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και αφορούσε τους συμβασιούχους έργου και ορισμένου χρόνου σε όλο το δημόσιο ,αλλά τελικώς αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Με το ίδιο άρθρο χαρακτηρίζονται νόμιμες οι ενέργειες δήμων, οι οποίοι παρανόμως στο παρελθόν και παρά την υποχρέωση για εξάντληση των ένδικων μέσων υπέρ του δημοσίου , δεν τα ασκούσαν με αποτέλεσμα να διώκονται πειθαρχικά , σύμφωνα με νόμο που είχε ψηφιστεί επί Υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ανάμεσά τους οι Δήμοι Αθηναίων,Θεσσαλονίκης ,και πλήθος επαρχιακών Δήμων αλλά και η Περιφέρεια Αττικής οι οποίοι παρανόμησαν και με αποφάσεις Δημοτικών η Περιφερειακών Συμβουλίων (με την έγκριση σχεδόν όλων των δημοτικών η Περιφερειακών παρατάξεων) δεν άσκησαν εφέσεις στα Δικαστήρια κατά Πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν εκατοντάδες συμβασιούχους (κυρίως στην καθαριότητα)με αποτέλεσμα οι συμβάσεις τους να μετατραπούν από έργου η ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Τέλος, με το άρθρο 141 παύει οριστικά η πειθαρχική δίωξη όσων δημοτικών υπαλλήλων και Δημάρχων συμπεριλαμβανομένων, οι οποίοι δεν παρέδωσαν στοιχεία για τους εργαζόμενους στους Δήμους τους, στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατά παράβαση της παραγράφου (Ζ) της εγκυκλίου Α.Δ.Α. Β4ΣΩΧ-ΗΤΔ/2015, αναγνωριζομένης της μη ιδιοτελούς στάσης τους και της, προς προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους αντιστοίχους δήμους, εμπράκτως εκφρασθείσας άρνησης συμμόρφωσής τους, στην άνω εγκύκλιο, τυχόν δε ασκηθείσες ή και περαιωθείσες διώξεις και πειθαρχικές διαδικασίες για την αιτία αυτή, θεωρούνται ως μηδέποτε γενόμενες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καλάθι» με κρυφά «δώρα» για περιφερειάρχες-δημάρχους νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ"

Σε εθνικό πένθος η Ιταλία για τους 290 νεκρούς από τον φονικό σεισμό

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Παρασκευή την κεντρική Ιταλία είναι 290 και οι τραυματίες 387, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ιταλικών αρχών.

Αλλες εννέα σοροί ανασύρθηκαν στο Αματρίτσε, ανάμεσά τους τρεις κατά διάρκεια της νύχτας από το ξενοδοχείο Ρόμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στο Αματρίτσε στους 230, στους οποίους περιλαμβάνονται κάτοικοι και τουρίστες.

Τα σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, συνεχίζουν το έργο τους, παρά τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις που δυσχεραίνουν και την δυνατότητα πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παράλληλα τόνισε πως 40 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από τον πιο φονικό σεισμό που έπληξε την χώρα από το 2009.

Εθνικό πένθος

Σήμερα η Ιταλία βρίσκεται σε εθνικό πένθος και οι σημαίες είναι μεσίστιες. Σε ένα γυμναστήριο στο Ασκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Απεννίνων, η επίσημη τελετή για τα θύματα του σεισμού πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων.

Ανάμεσα στα 35 φέρετρα της Αρκουάτα και της Πέσκαρα ντελ Τρόντο, που περιβάλλονται από συγγενείς, συχνά τραυματίες και οι ίδιοι, το μικρό φέρετρο της εννιάχρονης Τζούλια, το σώμα της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζιόρτζια, πέντε ετών, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

«Συγγνώμη αν ήρθαμε πολύ αργά (...) αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από κει. Όταν θα γυρίσω στο σπίτι μου στη Λ΄Άκουιλα θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό», γράφει ένας διασώστης σε ένα χαρτί κολλημένο με σελοτέιπ πάνω στο μικρό φέρετρο.

Μερικές από τις οικογένειες επέλεξαν, ωστόσο, να μην συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή και να κηδέψουν νωρίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αλλη μία τελετή, χωρίς τις σορούς, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για τα θύματα του Ακούμολι και κυρίως του Αματρίτσε.

Πρόσφυγες βοηθούν τους σεισμοπαθείς

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική σπεύδουν στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της Τετάρτης προκειμένου να βοηθήσουν τους ντόπιους, που έχασαν τα πάντα στην καταστροφή.

Φορώντας πορτοκαλί φόρμες, τα μέλη μιας ομάδας που διαμένει προσωρινά σε έναν ξενώνα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σημείο συμμετείχαν σήμερα στο πλευρό άλλων εθελοντών που ήλθαν από κάθε γωνιά της Ιταλίας στις επιχειρήσεις αρωγής των σεισμοπαθών.

Χρησιμοποιώντας φτυάρια, τσάπες και τσουγκράνες η ομάδα των περίπου 20 προσφύγων βοήθησε να προετοιμαστεί το έδαφος προκειμένου να στηθούν οι σκηνές που θα στεγάσουν τους σεισμοπαθείς και καθάρισαν ένα χωράφι προκειμένου να μπορούν να προσγειωθούν ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους, οι μετανάστες, όλοι τους Μουσουλμάνοι, έπεσαν στα γόνατά για να προσευχηθούν δίπλα από μία τέντα.

«Ήταν ιδέα τους. Ήθελαν να κάνουν κάτι, επομένως τους βοηθήσαμε να το κάνουν» είπε η Λετίτσια Ντελαμπάρμπα, στέλεχος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Human Solidarity Group (GUS), που βοήθησε τους πρόσφυγες να μεταβούν στο Πεσκάρα ντελ Τρόντο.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εθνικό πένθος η Ιταλία για τους 290 νεκρούς από τον φονικό σεισμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news