facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ηλεκτρονικό φακέλωμα με ΑΦΜ για κάθε συναλλαγή

Σε ταυτοποίηση των φορολογουμένων που χρησιμοποιούν «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», κάθε είδους κάρτες και e-banking για τις συναλλαγές τους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κλείσει τα παράθυρα του νόμου και να εμπλουτίσει το «περιουσιολόγιο» με νέες πληροφορίες και στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των πολιτών, ενισχύοντας έτσι το οπλοστάσιο των ελεγκτικών Αρχών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Με νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, υποχρεώνονται τα πάσης φύσεως πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικών πληρωμών να ταυτοποιήσουν τον χρήστη των συναλλαγών και να ονομαστικοποιήσουν το μέσο των συναλλαγών.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες, τα υποκαταστήματα των ξένων στην Ελλάδα και τα ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού χρήματος θα πρέπει να διατηρούν στα αρχεία τους αναλυτική λίστα με το ΑΦΜ του κάθε χρήστη, καθώς και του μέσου και της αξίας της συναλλαγής.

Τα στοιχεία αυτά θα περάσουν στην ενιαία πλατφόρμα του «Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Πληρωμών», από όπου με ένα απλό e-mail και σε χρόνο - εξπρές οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα αντλούν πληροφορίες για το εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ, τον τρόπο διαβίωσης και τις αγορές του κάθε φορολογούμενου.

Έτσι, ανά πάσα στιγμή οι ελεγκτικές Αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε διασταυρώσεις των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους από το μητρώο τραπεζικών πληρωμών με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, για να εντοπίζουν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος, φοροαποφυγής και φοροκλοπής, καθώς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό φακέλωμα με ΑΦΜ για κάθε συναλλαγή"

Υπ. Υγείας: Αναμενόμενος ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων ελονοσίας λογω των μεταναστών

Στην παραδοχή της έξαρσης των κρουσμάτων ελονοσίας στην Ελλάδα προχωρά με ανακοίνωση του το υπ. Υγείας επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες μετά την επιβολή καραντίνας από την αιμοδοσία σε 12 περιοχές της επικράτειας.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ομολογεί ότι ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ήταν «απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα».

Δεν παραλείπει, τέλος, να παραδώσει «μαθήματα» δημοσιογραφίας υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη του θέματος προκαλεί «άσκοπη ανησυχία στους πολίτες και κινδυνο διεθνούς δυσφήμισης της χώρας».

Για την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων, για την οποία το υπουργείο Υγείας λέει ότι είναι «ένα φαινόμενο με εξάρσεις και υφέσεις που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια» ζήτησε την παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Πατούλης.

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια υπερβολική δημοσιότητα και αναίτια διόγκωση ενός υπαρκτού αλλά ελεγχόμενου προβλήματος , που αφορά κρούσματα ελονοσίας που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας. Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι είχε προβεί εγκαίρως σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η δημόσια υγεία και διευκρινίζει ότι :

α) Η παρουσία σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα μας είναι ένα φαινόμενο με εξάρσεις και υφέσεις που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια.

β) Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων [ΚΕΕΛΠΝΟ, ΥΠΕ, υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)].

γ) Ο αριθμός των «εισαγομένων» κρουσμάτων ήταν απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Σε «εγχώρια μετάδοση» οφείλονται 4 κρούσματα μετά την εκδήλωση των οποίων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας συντονίζει και εποπτεύει την υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων για την αποφυγή διασποράς της νόσου.

δ) Υπάρχει ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της Ελονοσίας που έχει εκπονηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας

ε) Βασική αρχή των πολιτικών δημόσιας υγείας είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ προχώρησε σε διακοπή της αιμοδοσίας σε περιοχές αυξημένου κινδύνου. Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, θα αναζητηθούν τρόποι αναπλήρωσης των απαραίτητων μονάδων αίματος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την πρώτη στιγμή, έχειδώσει προτεραιότητα στα θέματα δημόσιας υγείας, παρακολουθεί τις εξελίξεις, προχωρά εγκαίρως σε συντονισμένες ενέργειες και με αφορμή τα ζητήματα υγείας προσφύγων/μεταναστών έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων υπό την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (επιδημιολογική επιτήρηση, εμβολιασμοί, συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας) και τον επιχειρησιακό συντονισμό του ΕΚΕΠΥ.

Είναι λυπηρό ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί άμεσες, διακριτικές και αποτελεσματικές ενέργειες, να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και επικοινωνιακής τακτικής, προκαλώντας άσκοπη ανησυχία στους πολίτες αλλά και κίνδυνο διεθνούς δυσφήμισης της χώρας μας.

Η Δημόσια Υγεία και το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας της κοινωνίας είναι πολύ ευαίσθητη και σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους καταστροφολογίας και ανεύθυνου λαϊκισμού.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Υγείας: Αναμενόμενος ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων ελονοσίας λογω των μεταναστών"

Κατρούγκαλος: Μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων

Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News τονίζει: «Θεωρώ ότι δεν είναι υγιής η λύση αυτή και ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται, ώστε να είναι αυτόνομα από το κράτος». Επισημαίνει πάντως ότι για φέτος θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Σημειώνει πως θα αντιμετωπιστούν και «στρεβλώσεις» στα «προνόμια» των συνδικαλιστών.

Αντιθέτως, δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία προϋπόθεση για την κήρυξη απεργιών, τονίζοντας ότι η απεργία είναι το έσχατο όπλο των εργαζομένων και θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

Ερωτώμενος για τις συλλογικές συμβάσεις, επιτίθεται στο ΔΝΤ («σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να ισχύσει στην Ελλάδα ο Εργατικός Κώδικας του Πινοσέτ») ενώ δηλώνει πως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ θα ισχύσουν τον Οκτώβριο, αναδρομικά όμως και για τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σε ερώτημα αν η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή υπήρξε διαφορετική από τη ΝΔ του Αντωνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκης, απαντά: «Δεν είναι ολοφάνερο;».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων"

Ερχεται κύμα αυξήσεων στα ασφάλιστρα Ι.Χ. και υγείας

Κύμα αυξήσεων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου και συνεπακόλουθα στα ασφάλιστρα υγείας αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο μετά την χθεσινή αναθεώρηση κατά 22% των ορίων ελάχιστων ποσών ασφαλιστικής κάλυψης στον κλάδο αυτοκινήτου από την Τράπεζα της Ελλάδας

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνονται τα όρια των ελάχιστων ποσών ασφαλιστικής κάλυψης στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου για ατυχήματα από 1 εκατ. Ευρώ σε 1.220.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 σύμφωνα με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αναφέρει ότι από 1ης Ιανουαρίου 2017 , τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης στον κλάδο αυτοκινήτου δεν μπορεί να είναι κατώτερα για περίπτωση σωματικής βλάβης 1,220 εκατ. Ευρώ και σε περίπτωση υλικής ζημίας στα 1,220 εκατ. Ευρώ ανά ατύχημα , ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.
Οι εξελίξεις αυτές που προέρχονται από την προσαρμογή της κοινοτικής οδηγίας Solvency II στην ελληνική νομοθεσία και της πρόσφατης ανακοίνωσης της Ευρωπαικής Επιτροπής για αναπροσαρμογή των ελαχίστων ορίων εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν και σε αυξήσεις ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου αλλά ενδεχομένως και στον κλάδο υγείας.

Η αύξηση των ορίων αποζημιώσεων που προβλέπεται και από την Οδηγία Solvency II θα απαιτήσει από τις ασφαλιστικές ακόμη περισσότερα αποθεματικά κεφάλαια αφού εκτός από την αποθεματοποίηση στον κλάδο αυτοκινήτου θα χρειαστεί και μεγαλύτερη αποθεματοποίηση και ο κλάδος υγείας αφού σχετίζεται έμμεσα και με τις σωματικές βλάβες. Οι εξελίξεις αυτές ουσιαστικά θα αναστρέψουν την πτωτική τάση που υπάρχει στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου τα οποία έχουν μειωθεί (μεσοσταθμικά) πάνω από 40% κατά τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι τιμολογιακές αυτές πρακτικές που ξεκίνησαν από συγκεκριμένες μεγάλες ξένες πολυεθνικές είχαν ως στόχο αφενός να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους αφετέρου να βγάλουν εκτός αγοράς τις ελληνικές εταιρείες οι οποίες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό μειώσεων ασφαλίσεων.

Πλέον τις συγκεκριμένες αυτές αυξήσεις των ορίων αποζημιώσεων κάποιες υπεραποθεματοποιημένες εταιρείες θα μπορούν να τις καλύψουν με μικρές αυξήσεις ή με καθόλου αυξήσεις αλλά οι περισσότερες εταιρείες που θα πρέπει να διατηρούν υψηλά αποθέματα φερεγγυότητας θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις ασφαλίστρων που σε αρκετές περιπτώσεις ακούγεται ότι θα ξεπερνούν το 10%. Ταυτόχρονα με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε νέες αντασφαλιστικές συμβάσεις με υψηλότερα όρια, γεγονός που θα οδηγήσει σε γεωμετρική αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες φοβούνται ότι οι επαπειλούμενες αυξήσεις ασφαλίστρων εξαιτίας της αναθεώρησης των ορίων ασφαλίσεων θα δημιουργήσει νέο κύμα ανασφάλιστων οχημάτων σε μία περίοδο που γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να ασφαλιστούν. Ταυτόχρονα οι μικρότερες ασφαλιστικές εταιρείες με χαμηλότερα περιθώρια φερεγγυότητας θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε δυσανάλογα μεγαλύτερες αυξήσεις προκειμένου να ανταποκρυθούν στα αποθέματα που ορίζουν τα Solvency II.

Αυξήσεις και στα ασφάλιστρα υγείας
Εμμέσως θα επηρεαστούν και τα ασφάλιστρα υγείας αφού οι ασφαλιστικές θα κληθούν να αναθεωρήσουν και προγράμματα νοσοκομειακών συμβολαίων έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν και τα όρια των τροχαίων ατυχημάτων.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται κύμα αυξήσεων στα ασφάλιστρα Ι.Χ. και υγείας"

Σκουρλέτης: Πιθανή και πέμπτη τηλεοπτική άδεια

«Από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη».

Αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά μπαίνουν σαφείς κανόνες και κριτήρια που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου, στο οποίο θα λειτουργούν υγιείς εταιρίες. Μάλιστα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο -σε μια δεύτερη φάση- να παραχωρηθεί άλλη μία τηλεοπτική άδεια, εφόσον προκύψει μια πραγματική ανάγκη στην ενημέρωση, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα της .

Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και καλεί την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Πιθανή και πέμπτη τηλεοπτική άδεια"

Νέα κέντρα προσφύγων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την ανακατανομή μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε νέα κέντρα φιλοξενίας, που θα δημιουργηθούν σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Οι μοναδικές περιοχές που θα εξαιρεθούν είναι οι ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος, και μικρά νησιά.

Η δημιουργία των νέων κέντρων θα γίνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάθε δομή να στεγάζει 500 έως και 1.000 πρόσφυγες, προκειμένου οι καταυλισμοί να μην μετατραπούν σε «μικρές πόλεις».

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι αρκετές από τις παλιές δομές κατασκευάστηκαν σε «καθεστώς βιασύνης» και συνεπώς δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι νέοι χώροι φιλοξενίας θα διαθέτουν κοντέινερ, κι όχι αντίσκηνα.

Στην τρέχουσα φάση, όπως είπε, γίνεται επαναξιολόγηση των σημερινών καταυλισμών ώστε να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά από μικρές αναβαθμίσεις, και ποιες πρέπει να καταργηθούν.

Ορισμένα σημερινά κέντρα δεν αποκλείεται να διατηρηθούν και ως εφεδρικοί χώροι φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως φανερώνουν τα στοιχεία που έχει δώσει δημοσιότητα το κυβερνητικό όργανο για το προσφυγικό.

Οι αφίξεις στα ελληνικά παράλια υπερδιπλασιάστηκαν ανάμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και το δεύτερο μισό του μήνα που ακολούθησε το πραξικόπημα, φθάνοντας από 634 σε 1.277.

Τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου ο αριθμός των αφίξεων έφθασε στους 2.100 πρόσφυγες και μετανάστες, ήτοι κατά μέσο όρο πάνω από 200 την ημέρα.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κέντρα προσφύγων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news