facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ύποπτοι φοροδιαφυγής 1,8 εκατ. Έλληνες

Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο κ.τ.λ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.τ.λ.) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Βασικός στόχος των νέων ελέγχων που έχουν όπλο την τεχνολογία είναι, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να περάσει το μήνυμα «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».


Διαβάστε Περισσότερα » "Ύποπτοι φοροδιαφυγής 1,8 εκατ. Έλληνες"

Πατούλης: Το υπουργείο Υγείας εξέθεσε τη χώρα σε κίνδυνο ελονοσίας

Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζου ο οποίος «με τις παραλείψεις του εξέθεσε τη χώρα στον κίνδυνο της ελονοσίας», ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Σε δήλωσή του με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως η αποκάλυψη ότι περιοχές σε 12 Δήμους της χώρας έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στην αιμοδοσία, «επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας ότι οι παραλείψεις του υπουργείου Υγείας έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε ολιγωρία στον στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε προειδοποιήσει για το αυξημένο κίνδυνο λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και είχε ζητήσει να ληφθούν έκτακτα μέτρα».

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Πατούλης, «το υπουργείο Υγείας -όπως παραδέχθηκε σε σχετικές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας υγείας Ι. Μπασκόζος- περιορίστηκε στον να εκδίδει εγκυκλίους- χωρίς να μεριμνήσει για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την παρακολούθηση του σοβαρού αυτού θέματος που συνιστά μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα έναν υγειονομικό κίνδυνο με σοβαρές προεκτάσεις. Όταν μάλιστα ο ΙΣΑ προειδοποίησε για τον κίνδυνο και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να προστατευθεί η Δημόσια υγεία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γενικού γραμματέα καθώς και των γνωστών “συνδικαλιστών αυλοκολάκων του”.», υπογραμμίζει.
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας Δημόσια υγείας Ι. Μπασκόζος, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Ανάλογες παραλείψεις στη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη είχαν αποτέλεσμα να έχουμε φέτος ρεκόρ θανάτων από τον ιό», αναφέρει ακόμη και τονίζει πως η τοπική αυτοδιοίκηση και η επιστημονική κοινότητα δεν θα ανεχτεί άλλο την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

«Οι παραλείψεις κοστίζουν ανθρώπινες ζωές ενώ στην περίπτωση της ελονοσίας απειλούν να εκθέσουν διεθνώς της χώρα μας», προσθέτει και καλεί τον κ. Μπασκόζο να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας πως «είναι επικίνδυνος για τη Δημόσια υγεία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης: Το υπουργείο Υγείας εξέθεσε τη χώρα σε κίνδυνο ελονοσίας"

Με πάνινες τσάντες αντικαθιστά πιλοτικά ο Δήμος Χίου τις πλαστικές σακούλες

Τις πλαστικές σακούλες, με πάνινες θα αντικαταστήσει σταδιακά ο Δήμος Χίου, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΝΟΧ. Η πρωτοβουλία, ξεκίνησε ήδη πιλοτικά την περασμένη Τετάρτη 17 Αυγούστου, από τη Δ.Ε. Αμανής, όπου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, διανεμήθηκαν πάνινες τσάντες στους πολίτες, οι οποίες από τη μία πλευρά φέρουν το σήμα του Δήμου Χίου, και από την άλλη ένα χαρακτικό με την εικόνα της Βολισσού.

Αργότερα, όπως τονίζει ο Δήμος, η αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας, αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

H δράση για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από πάνινη έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Θάλασσα, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την ευγενική συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βολισσού και Παρπαριάς.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Με πάνινες τσάντες αντικαθιστά πιλοτικά ο Δήμος Χίου τις πλαστικές σακούλες"

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Καλογρίτσα και Σαββίδη για τις άδειες κατέθεσε το Star

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμμετοχής των εταιριών του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε χθες Παρασκευή ο σταθμός Star.

Ζητά τον αποκλεισμό των δύο εταιρειών από τις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού και την αναστολή της διενέργειας της δημοπρασίας, που έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η συμμετοχή των εταιριών Σαββίδη και Καλογρίτσα παραβιάζει όρους του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η παραβίαση του όρου ότι οι υποψήφιες υπό σύσταση ανώνυμες εταιρίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι δύο εταιρείες δεν περιορίζονται στον τομέα των ΜΜΕ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικά μέτρα κατά Καλογρίτσα και Σαββίδη για τις άδειες κατέθεσε το Star "

Θεοδωράκης: Να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή οι Ολυμπιονίκες - Θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση

Να κληθούν οι Ολυμπιονίκες να μιλήσουν στη Βουλή, ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Μάλιστα, η πρότασή του φαίνεται να βρίσκει θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν λίγο μετά τη σχετική ανάρτηση Θεοδωράκη στο Facebook, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη βούλησή του να βρέθει ο θεσμικός τρόπος και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες που μας έκαναν περήφανους, να έρθουν και να μιλήσουν στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«Μπράβο, λοιπόν, ξανά στην Κορακάκη, στον Πετρούνια, στον Γιαννιώτη, στους Μάντη και Καγιαλή, στη Στεφανίδη. Οι επιτυχίες τους είναι βάλσαμο στις πληγές μιας κοινωνίας που πηγαίνει – εδώ και χρόνια – από ήττα σε ήττα. Όπως μπράβο και σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές μας που πήγαν στο Ρίο και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ας το παραδεχτούμε. Τις στιγμές που οι «δικοί μας» κατακτούσαν το μετάλλιο όλοι νιώθαμε ένα σκίρτημα. Ακόμη και οι πιο μίζεροι χαμογελάγανε. Εντάξει, οι Ολυμπιακοί έχουν και ντόπες και ίντριγκες και παιχνίδια εξουσίας. Αλλά και η Άννα, ο Λευτέρης, ο Σπύρος, ο Παναγιώτης, ο Παύλος, η Κατερίνα είναι «γείτονές» μας, «συγγενείς» μας, «φίλοι» μας. Με τον ίδιο ήλιο ξυπνάγαμε, τις ίδιες έγνοιες είχαμε άρα και η νίκη τους είναι και λίγο δική μας νίκη. Φαντασίωση; Μπορεί και ναι. Αλλά ποιος είπε ότι υπάρχει ζωή χωρίς φαντασιώσεις; Και οι Bραζιλιάνοι καλά τα κατάφεραν. Παρά τις ανισότητες, τη φτώχεια και τη λατινοαμερικάνικη ανοργανωσιά τα προβλήματα τελικά ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που προφήτευσαν κάποιοι ξιπασμένοι σχολιαστές. Και συγχωρέσανε και τους 4 Αμερικανούς κολυμβητές που κατήγγειλαν ληστεία εις βάρος τους για να καλύψουν τους βανδαλισμούς που έκαναν πάνω στο μεθύσι τους. «Παιδιά είναι, ας τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία» είπαν και ήταν πολυ ωραίο. Το θέμα είναι, βέβαια, αν η Βραζιλία αρπάξει τη δική της ευκαιρία και με αφορμή τους Ολυμπιακούς καλυτερεύσει η ζωή για τα εκατομμύρια των «απόκληρων» της χώρας. Εμείς, πριν 12 χρόνια, την ευκαιρία τη χάσαμε. Την ανάσα αισιοδοξίας που μας έδωσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2004 την αφήσαμε να… σαπίσει μαζί με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Αντί να πατήσουμε στην αυτοπεποίθηση που μας έδινε μια παγκόσμια διοργάνωση και να αλλάξουμε τη χώρα, είδαμε τους Ολυμπιακούς σαν ένα πάρτι κραιπάλης και το πρωί ξυπνήσαμε με hangover και άδειες τσέπες.

Τέλος πάντων, ας μην επεκταθώ. Ξανά μπράβο στα «γειτονάκια μας». Και προτείνω το εξής: Να τους παραχωρήσουμε το βήμα της Βουλής μια μέρα τώρα τον Σεπτέμβρη να μας μιλήσουν όλοι τους διαδοχικά για την προσπάθειά τους. Όχι συναισθηματικούς δεκάρικους και πατριωτικές κορώνες αλλά αλήθειες που θα είναι απαραίτητες στην κοινωνία. Τι είναι αυτό που τους κινητοποίησε; Πως έκαναν την σπίθα φλόγα; Τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστείς σε παγκόσμιο επίπεδο; Πώς πέφτουν και ξανασηκώνονται; Και να ακούσουν και οι κυβερνώντες τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, τις λύσεις που προτείνουν, τις ιδέες που έχουν για να φέρουν κι άλλα παιδιά στον αθλητισμό. Τώρα που το γράφω συνειδητοποιώ ότι είναι η σωστή στιγμή. Να τους ακούσουμε! Θα το προτείνουμε λοιπόν και επισήμως στον πρόεδρο της Βουλής. Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει από το βήμα της Βουλής, να ακούσουμε κι αυτούς που αυτό το καλοκαίρι μας έκαναν υπερήφανους. Θα είναι χρήσιμο για όλους μας. Ξανά μπράβο παιδιά!».


iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή οι Ολυμπιονίκες - Θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση "

Κατερίνα Στεφανίδη: Στην κορυφή του κόσμου το κορίτσι με την υψοφοβία

Μπορεί τα ξημερώματα του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη να «πέταξε» στα 4.85μ. στο επί κοντώ και να χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ωστόσο η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης - όσο κι αν ακούγεται απίστευτο - υποφέρει από υψοφοβία!

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η Στεφανίδη στην επίσημη ιστοσελίδα της IAAF: «Μπορεί ν' ακουστεί πολύ περίεργο αφού είμαι αθλήτρια του άλματος εις ύψος, αλλά φοβάμαι τα ύψη! Ακόμα και λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με κάνουν να φρικάρω!».

Θυμήθηκε, μάλιστα, ότι πριν από λίγο διάστημα ανέβηκε στη σκάλα για να βοηθήσει τον σύζυγό της να βιδώσει κάτι αλλά «δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανέβω περισσότερα από δύο σκαλιά! Φοβάμαι και με πιάνει ζαλάδα και ναυτία!».

Η επόμενη στιγμή, πλέον, που η Στεφανίδη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την υψοφοβία της θα είναι στις 2:15 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) όταν και θα χρειαστεί να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για να ακουστεί για πρώτη φορά στο στάδιο που διεξάγονται τα αθλήματα του στίβου ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας για το χρυσό κορίτσι του επί κοντώ.

Μέχρι τότε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία στηρίζεται από το stoiximan.gr, ξεκουράζεται και προσπαθεί να αφομοιώσει το σπουδαίο κατόρθωμά της, να βρεθεί στην πρώτη θέση του κόσμου στο επί κοντώ και να χαρίσει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στον στίβο μετά το 2004 και το δεύτερο στο επί κοντώ μετά από αυτό του 1956 (χάλκινο τότε) του Γιώργου Ρουμπάνη.

Το θρίλερ του τελικού

Το μετάλλιο ήρθε για τη Στεφανίδη μετά από έναν αγώνα-θρίλερ καθώς η πρώτη θέση κρίθηκε σε ένα άλμα.

Η Κατερίνα ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.60 (το ύψος που πέρασε και στη μοναδική της προσπάθεια στον προκριματικό) και ήταν απλά εντυπωσιακή.

Ίδιο το σκηνικό και στα 4.70 τα οποία και πέρασε λες και ήταν παιχνιδάκι και πήγε στη θέση της για να χαλαρώσει περιμένοντας τις υπόλοιπες. Με την πρώτη το πέρασαν και οι Μπράντσοου (Μεγάλη Βρετανία), Μπούχλερ (Ελβετία), ΜακΚάρντνεϊ (Νέα Ζηλανδία) με την τελευταία να είναι και η μοναδική μαζί με την Στεφανίδη που είχε δύο στα δύο πετυχημένα άλματα.

Αντιθέτως τη δεύτερη προσπάθεια χρειάστηκε η Αμερικανίδα Μόρις και την Τρίτη η Αυστραλέζα Μπόιντ κι έτσι απέμειναν έξι αθλήτριες με την Στεφανίδη να ξεκινά πλέον πρώτη στα 4.80.

Το άλμα της ήταν καλό, το ύψος ήταν φανερό ότι το είχε, αλλά ο πήχης αφού παλαντζάρισε για λίγο έπεσε κι έτσι οι άλλες φιναλίστ είχαν την ευκαιρία τους.

Μπράντσοου, Μόρις απέτυχαν, αλλά η απίθανη 19άχρονη ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία το πέρασε και βρέθηκε μόνη πρώτη, καθώς απέτυχαν όλες οι υπόλοιπες.

Η Στεφανίδη πλέον ήταν σε δίλημμα: Να ανεβάσει τον πήχη για να τα παίξει όλα για όλα ή να περάσει τα 4.80 διασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό το μετάλλιο και μετά να χτυπήσει το χρυσό;

Επέλεξε το δεύτερο και με εντυπωσιακό άλμα πέρασε τα 4.80, επανέκτησε το δικαίωμα για τρεις προσπάθειες στα επόμενα ύψη. Την ακολούθησαν οι Μόρις, Μπόιντ, όχι όμως και η Μπράντσοου, ενώ η Μπούχλερ άφησε δύο προσπάθειες για τα 4.85.



Εκεί και πάλι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πρώτη κι ενώ σηκώθηκε καλά και φάνηκε να το περνά, έριξε τον πήχη με το σώμα της… Η Μόρις απέτυχε, η Μπόιντ επίσης, το ίδιο και η Μπούχλερ, αλλά ήταν η ώρα και για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της ΜακΚάρτνεϊ, η οποία ωστόσο κρατούσε το προβάδισμα λόγω του ότι είχε περάσει με την πρώτη τα 4.80

Ήταν πλέον η σειρά για το 2ο άλμα της Κατερίνας, η οποία έμοιαζε σφιγμένη, αλλά έφυγε, πάτησε με δύναμη και παρόλο που το άλμα της δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το πρώτο, κατάφερε να το περάσει και το ξέσπασμα της στο στρώμα έλεγε πολλά.



Αμέσως μετά το πέρασε και η Αμερικανίδα Μόρις, ωστόσο η ΜακΚάρτνεϊ δεν τα κατάφερε ούτε στη 2η προσπάθεια και πλέον η Κατερίνα είχε περάσει στην πρώτη θέση!

Κι η ΜακΚάρτνεϊ αποτυγχάνοντας και στην 3η της προσπάθεια (παρόλο που ήταν εντυπωσιακή) όπως και η Μπόιντ «κλείδωσαν» το μετάλλιο για την Ελλάδα κι αυτό που απέμενε ήταν να μάθουμε το αν η Στεφανίδη θα έπαιρνε το χρυσό ή το ασημένιο.

Ο πήχης πήγε στα 4.90 κι ενώ πλέον ήταν η Στεφανίδη και η Μόρις με την Ελληνίδα να ξεκινά πρώτη κι όπως και στα προηγούμενα άλματα ενώ ήταν καλό, τον έριξε με τον αγκώνα.

Αυτή η εξέλιξη έδινε την ευκαιρία στην Μόρις να πάρει το προβάδισμα, όμως κι η Αμερικανίδα απέτυχε και η πρωτιά παρέμενε σε ελληνικά χέρια.

Το δεύτερο άλμα της Κατερίνας όμως ήταν πολύ κακό, δίνοντας ξανά ελπίδες στην Αμερικανίδα, αλλά ούτε η Μόρις τα κατάφερε και πλέον οι δύο τους είχαν από μία τελευταία προσπάθεια.

Η Κατερίνα δεν μπόρεσε τελικά να περάσει τα 4.90 πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοικτό στίβο (και ισοφαρίζοντας αυτό του κλείστου) και πλέον όλα θα ξεκαθάριζαν με το τελευταίο άλμα της Σάντι Μόρις.

Τα δύο λεπτά που είχε η Αμερικανίδα έμοιαζαν με… αιώνες, τα δευτερόλεπτα της προσπάθειας της με ώρες, αλλά η Μόρις ενώ πέρασε τον πήχη και άγγιξε το χρυσό, τον έριξε πέφτοντας!

Η Κατερίνα, είχε επιλέξει να μη δει την προσπάθεια της αντιπάλου της, αλλά κάθισε μπροστά από τον σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κρίερ έχοντας τυλιχτεί με την ελληνική σημαία.

Κι όταν άκουσε τις αντιδράσεις του κόσμου και κατάλαβε ότι είχε αποτύχει χάθηκε στην αγκαλιά του!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνα Στεφανίδη: Στην κορυφή του κόσμου το κορίτσι με την υψοφοβία"

Ξυδάκης για γερμανικές αποζημιώσεις: Θα κάνουμε ότι απαιτείται σε διπλωματικό επίπεδο

"Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό, πρωτίστως, και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο για τις γερμανικές αποζημιώσεις", αναφέρει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά", ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Αφού σημειώνει ότι η συζήτηση για τις "γερμανικές οφειλές είναι πρωτίστως θέμα ηθικό", υπογραμμίζει: "Η Ελλάδα θυσίασε πολλά στον αγώνα κατά του φασισμού. Απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση της μνήμης των ανθρώπων που χάθηκαν. Η άλλη πλευρά οφείλει να το αναγνωρίσει".

Οσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Ξυδάκης τονίζει ότι "αποτελεί ιστορικό φαινόμενο που απαιτεί συντεταγμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση" και θεωρεί ότι "η χώρα θα είναι έτοιμη σε περίπτωση αύξησης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει όλα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ενώ ερωτηθείς για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που υπεγράφησαν με την ΠΓΔΜ, τονίζει ότι: ''αποτελούν μία ακόμα απόδειξη ότι οι δύο χώρες μπορούν να συμβιώνουν και να συζητούν αρμονικά σε ένα περιβάλλον, όχι ιδιαιτέρως σταθερό.Το ζητούμενο, όμως, είναι η αμοιβαία καλή θέληση. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν οι υπερεθνικιστικές ακρότηtες από την πλευρά της FYROM. Οι ιδεολογικές καταχρήσεις της ιστορίας και οι αλυτρωτικές υπερβολές δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στους λαούς, γίνονται σχεδόν πάντα για εσωτερική κατανάλωση".

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυδάκης για γερμανικές αποζημιώσεις: Θα κάνουμε ότι απαιτείται σε διπλωματικό επίπεδο"

Συναγερμός σε 12 Δήμους λόγω ελονοσίας

Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο τέθηκαν σε «καραντίνα» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων: Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας - Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης).

Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση).

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού.

Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός σε 12 Δήμους λόγω ελονοσίας"

Ανοίγει ο δρόμος για το Κτηματολόγιο σε Αθήνα, Βόλο, Λαμία και Λιβαδειά

Τον δρόμο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στους δήμους Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς ανοίγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή των τριών συμβάσεων.

Για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, μέσα στα οποία οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στους τέσσερις δήμους θα κληθούν να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που είχαν καταθέσει προ οκταετίας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, αναμένεται ότι θα χρειαστούν τριάμιση χρόνια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τέσσερις δήμοι είναι οι τελευταίοι που απέμειναν από τον διαγωνισμό του 2007 για την κτηματογράφηση των αστικών κέντρων της χώρας.

Το έργο είχε χωριστεί σε δύο τμήματα: Στην α' φάση, που περιελάμβανε τη συλλογή των δηλώσεων και τον πρώτο νομικό τους έλεγχο, και στη β' φάση, που περιελάμβανε τον λεπτομερή νομικό έλεγχο, την ανάρτηση και οριστικοποίηση των στοιχείων (οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν τον 2008).

Πάντως, οι κάτοικοι των 1,7 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν στην Αθήνα και τις τρεις πόλεις δεν πρέπει να βιάζονται, καθώς η ολοκλήρωση της β' φάσης έχει προθεσμία 38 μηνών. Μέσα στο διάστημα αυτό οι δικαιούχοι θα κληθούν να ελέγξουν ότι τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι σωστά και, αν δεν είναι (είτε ως προς το ακίνητο, ή τα στοιχεία του ιδιοκτήτη), να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ο δρόμος για το Κτηματολόγιο σε Αθήνα, Βόλο, Λαμία και Λιβαδειά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news