facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Στο στόχαστρο ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία

Επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, με έδρα τη Βουλγαρία, καθώς και την Κύπρο έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών το τελευταίο διάστημα.

Οι έλεγχοι που σχεδιάζονται έχουν ως στόχο να εντοπίσουν αυτές που έχουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, αλλά την έδρα σε αυτές τις χώρες για να αποφύγουν τη φορολόγηση στη χώρα μας

Οι περισσότερες επιχειρήσεις, κυρίως στη Βουλγαρία, εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα και δεν απασχολούν εργαζομένους.

Για να προχωρήσουν οι έλεγχοι θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με Κύπρο και Βουλγαρία προκειμένου ο ελεγκτικός μηχανισμός να ξεκινήσει τους ελέγχους, σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές αυτών των χωρών. Με την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει αναλυτικές λίστες με όλες τις επιχειρήσεις που έχουν.

Από το περιβάλλον του ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για εξοντωτικά πρόστιμα για τις εικονικές εταιρίες που φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται σε βαλκανικές χώρες. Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι υπάρχουν κυκλώματα στη Βόρεια Ελλάδα που δημιουργούν επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, στα οποία εμπλέκονται δικηγόροι, λογιστές και μεσίτες. Επίσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται κυρίως για εταιρίες παροχής υπηρεσιών και μικρές εταιρείες.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία"

Οι πρόσφυγες έφτασαν μέχρι τα Κύθηρα: Εντοπίστηκε βάρκα με 68 άτομα

Τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια δεν αποτελούν, όπως αποδεικνύεται, τον μοναδικό προορισμό των διακινητών προσφύγων. Όπως έγινε γνωστό, μεταλλική βάρκα με 68 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Κυθήρων, κοντά στα νησιά Δραγονάρες.

Η βάρκα είχε αρχίσει να βουλιάζει και τα 68 άτομα που επέβαιναν κινδύνευαν άμεσα. Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί πάνω στη νησίδα, αναζητώντας τρόπο διαφυγής.

Στη βάρκα επέβαιναν 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 8 παιδιά. Άπαντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Διακοφτού Κυθήρων και από εκεί στη Νεάπολη Βοιών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πρόσφυγες έφτασαν μέχρι τα Κύθηρα: Εντοπίστηκε βάρκα με 68 άτομα"

Ανοίγει εκ νέου η Αμυγδαλέζα;

Έτοιμη να ανοίξει εκ νέου τις πύλες της για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών είναι η Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Επικαλούμενος αποκλειστικές πληροφορίες, ο Σκάι μετέδωσε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να δημιουργηθεί, στους χώρους της Αμυγδαλέζας, χώρος «οικειοθελούς κράτησης» λίγων ημερών για όσους απο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Η δομή θα λειτουργεί με τη συνεργασία του διεθνούς γραφείου μετανάστευσης και ουσιαστικά θα είναι ένα εθελοντικό κέντρο κράτησης όσων προσφύγων και μεταναστών επιθυμούν να φύγουν από το ελληνικό έδαφος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει εκ νέου η Αμυγδαλέζα;"

Ελεγκτές έβαλαν 48ωρα λουκέτα σε παραλιακά μπαρ σε Καβάλα και Θάσο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε μεγάλο παραλιακό μπαρ στην Καβάλα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 30 περίπου αποδείξεις, μπήκε λουκέτο 48 ωρών, με την συνδρομή μάλιστα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη.
Λουκέτο 48 ωρών μπήκε και σε παραλιακό μπαρ στην Χρυσή Αμμουδιά στην Θάσο, καθώς διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχε κοπεί αριθμός αποδείξεων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 75 αποδείξεις με αποτέλεσμα η επιχείρηση να σφραγιστεί για 48 ώρες.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτους ρυθμούς και στη διάρκεια των αμέσως επομένων ημερών της αργίας του 15 Αυγούστου, με τον γενικό γραμματέα της ΓΓΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους περιφερειακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς από τους οποίους ζητάει καθημερινή ενημέρωση για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων μετά τους φορολογικούς ελέγχους.


iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτές έβαλαν 48ωρα λουκέτα σε παραλιακά μπαρ σε Καβάλα και Θάσο "

Ξεπέρασαν τους 57.300 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα -Αλλοι 145 έφτασαν στα νησιά [πίνακας]

Αλλοι 145 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή.
Συγκεκριμένα, 80 άτομα έφτασαν στη Λέσβο, 52 στη Χίο και άλλοι 13 άνθρωποι στην Κω έως το πρωί του Σαββάτου. Κάτι που ανέβασε τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου σε 10.462, τη στιγμή που η χωρητικότητα των δομών φιλοξενίας τους είναι 7.450 άτομα.
Ετσι, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας ανέρχεται στους 57.309 ανθρώπους, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασαν τους 57.300 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα -Αλλοι 145 έφτασαν στα νησιά [πίνακας] "

Από την Γερμανία θα στείλουν 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη

Το σχέδιο είναι καλοστημένο και καλοδουλεμένο. Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο - 3, κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού, αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες (σε πρώτη φάση), που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της.

Την απόφαση αυτή της Γερμανίας υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου με επικεφαλής τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε της περιβόητης σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να έρχονται αεροπορικώς στην Κρήτη (αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά) τον προσεχή Δεκέμβριο (γι' αυτό ο Μουζάλας δήλωσε ότι θα έρθουν μετά την τουριστική σεζόν).
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, όχι όμως στην ελληνική κυβέρνηση αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται περί οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας για την φιλοξενία των προσφύγων, προς το παρόν παραμένουν μόνο στα λόγια.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Γερμανία θα στείλουν 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη "

Τέσσερις οι εταιρείες - μνηστήρες για τα κόκκινα δάνεια

Τέσσερις είναι οι εταιρείες - μνηστήρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός από την κοινή εταιρεία που συστήνουν η Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,16% και η ισπανική Aktua, αλλά και τη μετεξέλιξη αντίστοιχης εταιρείας που διαθέτει ο όμιλος της Eurobank σε εταιρεία διαχείρισης με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΤτΕ, άδεια διεκδικεί μεγάλο δικηγορικό γραφείο που δραστηριοποιείται στον κλάδο αλλά και άλλη μία εταιρεία διαχείρισης με παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες διαχείρισης δεν αγοράζουν τα δάνεια από την τράπεζα, αλλά αναλαμβάνουν την επικοινωνία με τον δανειολήπτη αλλά και τη γενικότερη διαχείριση της οφειλής, με αυξημένη πλέον δυνατότητα διευθέτησής της μέσω και των νέων εργαλείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας, που εξέδωσε πρόσφατα η ΤτΕ, δίνει νέας γενιάς εργαλεία στην τράπεζα για να χειριστεί την προσωρινή ή την οριστική διευθέτηση της οφειλής του δανειολήπτη, εργαλεία που είναι πλέον στη διάθεση και των ίδιων των εταιρειών διαχείρισης για τον διακανονισμό που θα προτείνουν στους δανειολήπτες.

Τι προβλέπει ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια

Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015, καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 της Δ.Ε.Κ. υποβάλλοντας στο ίδρυμα:

1. Εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,

2. Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας, η προειδοποιητική επιστολή της ανωτέρω υποπαραγράφου: Στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα».

• Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερολογιακών ημερών μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται από το ίδρυμα εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των τριάντα ημερολογιακών ημερών.

• Για την ιεράρχηση του επείγοντος της αποστολής ειδοποιήσεων, τα ιδρύματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής 42/30.5.2014, όπως ισχύει, θα λαμβάνουν υπόψη την κατηγοριοποίηση των δανείων που έχουν πραγματοποιήσει με βάση ιδίως τις παραμέτρους κινδύνου, δυνάμει των διατάξεων της προαναφερόμενης Πράξης, όπως εκάστοτε ισχύουν, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την προοπτική υλοποίησης και των σχετικών δράσεων που προβλέπονται στο Ν. 4336/2015.

• Η μεθοδολογία της κατά τα ως άνω ιεράρχησης γνωστοποιείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

• Η Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της απόφασης ΕΠΑΘ 116/1/25.8.2014:

1. Μπορεί να ενεργοποιείται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη αν ο ίδιος προσέλθει και ζητήσει εγγράφως να ενταχθεί στο στάδιο 2 αυτής, είτε κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είτε μετά το πέρας αυτής.

2. Δεν αφορά δανειολήπτες που είναι νομικά πρόσωπα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις οι εταιρείες - μνηστήρες για τα κόκκινα δάνεια"

Αλεξιάδης: Έρχεται υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση περιουσιακής κατάστασης

Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και που θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, προαναγγέλλει εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο. Μία αναγκαιότητα είναι και πρέπει να αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και γραφικότητες», αναφέρει και προσθέτει: «Στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να έχουμε έναν φόρο περιουσίας που θα μεταφέρει το βάρος στη μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία, θα απαλλάξει την πολύ μικρή και θα ελαφρύνει σημαντικά τη μεσαία».

Ο κ. Αλεξιάδης προαναγγέλλει ακόμα υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση της περιουσιακής κατάστασης, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για σύγχρονες μεθόδους διασταυρώσεων στοιχείων για τον εντοπισμό περιπτώσεων απόκρυψης εισοδημάτων. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο καθιέρωσης κινήτρων για τους φορολογουμένους που καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ενώ για το νέο Περιουσιολόγιο, αναφέρει ότι θα υπάρχει ειδική εφαρμογή στο Taxis, όπου η δήλωση θα γίνεται μία φορά και θα αλλάζει με την αγορά ή πώληση κάποιου στοιχείου.

Χαρακτηρίζει δε «όνειρο θερινής νυκτός» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και παράλληλα σημειώνει ότι η ΝΔ «που επιθυμεί να επανέλθει στην εξουσία χωρίς να καταθέτει την αυτοκριτική της (αντίθετα συχνά θεωρεί την κυβερνητική της περίοδο σαν πρότυπο παραδείσου), ζητά διαρκώς εκλογές, χωρίς να καταθέσει το πρόγραμμά της».

Τέλος, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξελιχθεί σε δημοκρατικό ανοιχτό κόμμα που να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας και σημειώνει ότι όλοι στην κυβέρνηση θα πρέπει να κριθούν με βάση το έργο τους.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Έρχεται υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση περιουσιακής κατάστασης"

Παγκόσμια Τράπεζα προς Ελλάδα: Κόψτε το επίδομα θέρμανσης κι όχι μόνο…

«Ψαλίδι» σε φοροαπαλλαγές και παροχές φέρεται να προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ελλάδα, με στόχο να βγει το μνημόνιο.

Ο Οργανισμός που έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος στη χώρα μας, φέρεται να έχει στείλει λίστα περικοπών στο υπουργείο Εργασίας. Στο στόχαστρο της Παγκόσμιας Τράπεζας μπαίνει το επίδομα θέρμανσης κι όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, ο Οργανισμός ζητά «ψαλίδι» σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών και κυρίως σε αυτές που ισχύουν για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και «μαχαίρι» σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές.

Από τις περικοπές σε εκπτώσεις φόρων από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, η Παγκόσμια Τράπεζα ελπίζει σε εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, το επίδομα θέρμανσης τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό βάσει των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια Τράπεζα προς Ελλάδα: Κόψτε το επίδομα θέρμανσης κι όχι μόνο…"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news