facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τα δικαστήρια βγάζουν εκτός νόμου Κατσέλη τις οφειλές προς Ταμεία

Αποκλείουν δικαστήρια τους οφειλέτες προς τα Ταμεία από τον νόμο Κατσέλη, κρίνοντας αντισυνταγματική την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οφειλές προς Ταμεία στα υπό ρύθμιση χρέη.

Το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων βασίζεται στο ότι οι εισφορές συνδέονται με τον χρόνο ασφάλισης, οπότε πιθανή διαγραφή ή ρύθμισή τους σε βάθος χρόνου έχει επιπτώσεις στον ασφαλιστικό χρόνο.

Ακόμη κι αν τα χρέη ενταχθούν σε ρύθμιση, οι νομικοί επισημαίνουν ότι όσα χρόνια αυτή θα διαρκεί (και συνήθως είναι πολυετής), οι οφειλέτες δεν θα δικαιούνται σύνταξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας, θεωρώντας πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι οφειλές προς τα Ταμεία με εκείνες προς το υπόλοιπο Δημόσιο ή τους ιδιώτες, σκοπεύει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές ένα νέο σύστημα δόσεων και εξυπηρέτησης οφειλών στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα δικαστήρια βγάζουν εκτός νόμου Κατσέλη τις οφειλές προς Ταμεία"

«Καμπανάκι» από τράπεζες: Τέσσερις στις πέντε «κόκκινες» επιχειρήσεις πάνε για λουκέτο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των τραπεζών για τις δυνατότητες διάσωσης υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς ολοένα και αυξάνεται ο φόβος πως μία μία μεγάλες επιχειρήσεις θα αρχίσουν να βάζουν «λουκέτα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, μόλις το 20% των επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιαρθρώσεων έχουν ελπίδες διάσωσης, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις 1 επιχείρηση στις 5 κρίνεται βιώσιμη.

Ανοιχτό δε είναι το ενδεχόμενο οι αναδιαρθρώσεις δανείων να γίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό μέσω πωλήσεων δανείων και όχι μέσω μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων.

Έτσι, το προσεχές τρίμηνο αναμένεται ντόμινο χρεοκοπιών το οποίο θα οδηγήσει με τη σειρά του αναγκαστικά σε πωλήσεις δανείων, καθώς και σε αυτόματες μετατροπές δανείων σε μετοχές προκαλώντας σοκ σε οικονομία, κοινωνία και τράπεζες.

Οι μετοχοποιήσεις χρεών, αλλά και οι αγορές "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων από funds ή ενδεχομένως τρίτους ενδιαφερόμενους σε πολύ χαμηλές τιμές, δεδομένου ότι οι αγορές θα συνδυαστούν με "κούρεμα" οφειλών, θα αποτελέσουν εντεινόμενη πραγματικότητα, όπως αναφέρει το capital.gr.

Και όλα αυτά, με την ελπίδα ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα επιτευχθεί στροφή σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, δίνοντας τα πρώτα σημάδια εξόδου από την σχεδόν επταετή ύφεση και την πρώτη ανάσα στις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί στις τράπεζες, στην τριετία 2017 - 2019 τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα θα πρέπει να μειωθούν κατά 40% ή κατά 41 δισ. ευρώ από τα 108 δις. ευρώ σήμερα.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» από τράπεζες: Τέσσερις στις πέντε «κόκκινες» επιχειρήσεις πάνε για λουκέτο"

Ο Αρειος Πάγος έριξε «καμπάνα» 85.000 ευρώ σε επιχειρηματία για παράνομες ξαπλώστρες

Πρόστιμο 85.000 ευρώ επικύρωσε ο Άρειος Πάγος σε επιχειρηματία για επιπλέον χρήση αιγιαλού προκείμενου να τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες πέραν των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε με το δήμο Χανίων.

Ο επιχειρηματίας....κατέλαβε επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και μια καντίνα 120 τ.μ.

Το Δημόσιο του επέβαλε πρόστιμο 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών το μείωσε στις 85.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Η μίσθωση του αιγιαλού ήταν για μια θερινή περίοδο.

Με την σειρά του ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρειος Πάγος έριξε «καμπάνα» 85.000 ευρώ σε επιχειρηματία για παράνομες ξαπλώστρες "

Στο ΣτΕ κάτοικοι και φορείς της Χίου για το Hot Spot

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 110 τοπικοί φορείς, αλλά και κάτοικοι της Χίου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8.1.2016 υπουργική απόφαση, που προβλέπει την «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν ότι από το Ηot Spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, στην περιοχή Χαλκείου της Χίου, έχουν υποστεί τεράστια οικονομική, αλλά και προσωπική ζημιά, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα της Χίου ως τουριστικού προορισμού, έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό, όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και των συνεχών αρνητικών δημοσιευμάτων των διεθνών και εγχωρίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικών και έντυπων), για τις απάνθρωπες, κυριολεκτικά, συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Hot Spot του νησιού.

Ακόμη αναφέρουν, ότι απειλείται η υγεία και η ασφάλεια, τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους, καθώς είναι συχνά τα εκτεταμένα επεισόδια, ενώ βρίσκουν καταφύγιο και εγκληματικά στοιχεία, απειλώντας έτσι τον τουρισμό, αλλά και την ίδια τη ζωή τους και την περιουσία τους.

Αναφέρουν ότι από το Hot Spot επέρχεται ραγδαία επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ έχει επέλθει και πλήρης υποβάθμιση της ιδιοκτησίας τους.

Παράλληλα αναφέρουν, ότι πριν την έκδοση της επίμαχης υπουργικής απόφασης για τη δημιουργία του Hot Spot, κατά παράβαση του Συντάγματος, δεν προηγήθηκε χωροταξικός σχεδιασμός, ενώ έγινε αυθαίρετη αλλαγή της χρήσης της έκτασης στην οποία εγκαταστάθηκε και πραγματοποιήθηκαν έργα μικρής κλίμακας, παραβιάζοντας τις συνταγματικές επιταγές.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ κάτοικοι και φορείς της Χίου για το Hot Spot "

Πανάκριβο το πάρκινγκ στην Αθήνα -Φθηνότερες θέσεις σε Παρίσι και Μονακό

Οπως προκύπτει από συγκριτική έρευνα μεγάλης εταιρίας mobility services, 5,70 ευρώ στοιχίζει κατά μέσο όρο μία ώρα στάθμευσης στην Αθήνα και μόλις 2 ευρώ στο Μονακό.

Τη σχετική μελέτη υπογράφει η εταιρία Ubeeqo και δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Deutsche Welle που παρουσιάζει την έρευνα, πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης για πάρκινγκ αναδεικνύεται το Λονδίνο, όπου μία ώρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 10,40 ευρώ.
Αυτό οφείλεται βέβαια και στην στοχευμένη πολιτική που ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια οι τοπικές αρχές, με στόχο εξοβελίσουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στη δεύτερη θέση είναι η Στοκχόλμη με 7,80 ευρώ.
Ακολουθεί η Αθήνα, όπου μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει, παρά την κρίση, 5,70 ευρώ κατά μέσο όρο. «Στην τρίτη θέση έρχεται μία πόλη, την οποία δεν θα περιμέναμε τόσο ακριβή» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Φθηνότερο είναι το πάρκινγκ στο Παρίσι, καθώς στοιχίζει 4,30 ευρώ κατά μέσο όρο, αλλά και στο πλούσιο Μονακό, όπου η «ταρίφα» είναι μόλις δύο ευρώ.

Ευχάριστη έκπληξη οι πόλεις της Ελβετίας, καθώς μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει 2,90 ευρώ στη Ζυρίχη και 2,10 ευρώ στη Γενεύη. Πάντως οι πιο φθηνές πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι το Βουκουρέστι και η Σόφια με 60 και 80 λεπτά την ώρα, αντιστοίχως.
Από τις ανατολικοευρωπαϊκές πόλεις, οι πιο «τσιμπημένες» είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, αλλά και το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν δύο ευρώ την ώρα για πάρκινγκ, δηλαδή διπλάσιο ποσό από το αντίστοιχο στη Βαρσοβία.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, όλα τα στοιχεία απεικονίζουν απλώς τον μέσο όρο.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανάκριβο το πάρκινγκ στην Αθήνα -Φθηνότερες θέσεις σε Παρίσι και Μονακό "

Οι διπλωμάτες της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα πιθανότατα διέφυγαν στην Ιταλία

Τρεις τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, δύο της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ένας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, επιβεβαίωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία...Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές», δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν έχει εντοπισθεί. Συνολικά, 160 τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.
«Δεν αγνοείται» ο ακόλουθος στη Βοσνία

Ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν αγνοείται, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της διπλωματικής αποστολής, μετά τις δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου στο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες ο ακόλουθος εξαφανίσθηκε μετά τη ανάκλησή του από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν ανακλήθηκε στην Αγκυρα και ασκεί τα καθήκοντά του ως συνήθως», δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μόνον ένας στρατιωτικός ακόλουθος υπηρετεί στην τουρκική πρεσβεία στη Βοσνία.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι διπλωμάτες της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα πιθανότατα διέφυγαν στην Ιταλία"

ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα

Συνέχεια στην κόντρα της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εμπλέκοντας και τον Αλέξη Τσίπρα δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που ξεκίνησε με την απογραφή των προβλημάτων του ΕΣΥ από την ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον κ. Πολάκη ως «αναλώσιμο υπουργό» και «τυφεκιοφόρο της κυβέρνησης» που έχει επιλεγεί από τον πρωθυπουργό προκειμένου όπως λέει «να καταστείλει την αντίσταση του λαού ενάντια στην κοινωνική διάλυση».

Γίνεται επίσης λόγος για «αλλοπρόσαλλες δηλώσεις» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας επισημαίνοντας ότι «στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας πέρα των ύβρεων δεν απαντούν επί της ουσίας στα επιχειρήματα της ΠΟΕΔΗΝ που αποδεικνύει με στοιχεία την κατάρρευση του ΕΣΥ».

«Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας «καλές κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης» σε μια έμμεση αναφορά στον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίο έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες τα εγκαίνια του νοσοκομείου Σαντορίνης από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

Ο κος Τσίπρας επέλεξε τον κο Πολάκη στο ρόλο του αναλώσιμου Υπουργού , του τυφεκιοφόρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -. ΑΝΕΛ ΝΑ πολεμάει ΣΤΗΝ Πρώτη Γραμμή προκειμένου ΝΑ καταστείλει ΤΗΝ Αντίσταση ΤΟΥ λαού ενάντια ΣΤΗΝ κοινωνική διάλυση

ΜΕ τις αλλοπρόσαλλες Δηλώσεις ΤΟΥ επιδιώκει ΝΑ απορροφήσει ΤΗΝ κοινωνική κατακραυγή ΓΙΑ ΤΗΝ προστασία του ηγέτη και των στρατηγών της κυβέρνησης. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει με στοιχεία τη διάλυση του ΕΣΥ που προκαλούν οι πολιτικές του κου Τσίπρα , των Υπουργών Υγείας και συνολικά της κυβέρνησης.

Στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας πέρα των ύβρεων δεν απαντούν επί της ουσίας στα επιχειρήματα της ΠΟΕΔΗΝ που αποδεικνύει με στοιχεία την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της . Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας .
Καλές κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης .

Με νέες ύβρεις απαντά ο Πολάκης για τα νοσοκομεία

Είχαν προηγηθεί οι αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Facebook - κατά τον προσφιλή του τρόπο - με ύβρεις κατά πάντων για τους χειρισμούς του στο θέμα των προσλήψεων στα νοσοκομεία.

Ο κ. Πολάκης συνεχίζει στο ίδιο ύφος την κόντρα που έχει ανοίξει με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης όπου τους κατηγορεί για καθοδήγηση «από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα», ειρωνεύεται «την παρέα της ΠΟΕΔΗΝ», όπως γράφει και τον πρόεδρο του ΙΣΑ μέσω Facebook.

«Kαλώ την παρέα της ΠΟΕΔΗΝ, τον πρόεδρο του ΙΣΑ και κάποιους υπέρ αριστερούς να κάνουν το λογαριασμό (αν ξέρουν διαίρεση και πολλαπλασιασμό) για το πόσα κρεβάτια ΜΕΘ ανοίγουν με το μέχρι στιγμής προσληφθέν προσωπικό», έγραψε.

Την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός έφτασε στο σημείο να καταλογίσει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Από την νέα ανάρτηση του κ. Πολλάκη δεν ξέφυγαν όπως άλλωστε συνηθίζει οι ύβρεις κατά των Μέσων Ενημέρωσης.

«Σκαι ,Αντενα ,Μεγκα,Πρώτο Φλεμα κλπ βοθροκαναλα και ΜΜΕ της διαπλοκής περιμένω αύριο να το κάνετε πρώτο θέμα καθώς όταν αλλάζαμε τη διοίκηση του Κεελπνο που την πιάσαμε να κάνει "λάθος" μοριοδοτήσεις των υποψηφίων είχατε ρίξει ποταμούς τα δάκρυα για τους ανθρώπους που "πεθαίνουν" χωρίς κρεββάτι Μεθ . ΥΓ4 (για να μην ξεχνιόμαστε):
ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ», έγραψε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα"

Eπτά παιδιά με ηπατίτιδα σε καταυλισμό προσφύγων στο Κιλκίς

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς επτά παιδιά ηλικίας από 2 ως 10 ετών και μία 18χρονη από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας ήρθαν με ίκτερο και νοσηλεύονται με ηπατίτιδα Α.

Ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Αχιλλέας Καλεμκερίδης επιβεβαιώνει το γεγονός και δηλώνει στο protothema.gr ότι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Αχιλλέας Καλεμκερίδης επιβεβαιώνει το γεγονός και δηλώνει στο protothema.gr ότι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

-Είναι το νοσοκομείο σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει το γεγονός;Πιστεύω ότι τα παιδιά θα ήταν φρόνιμο να μεταφερθούν άμεσα σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα τον περασμένο Μάρτιο που είχαμε ανάλογο περιστατικό πάλι από καταυλισμό προσφύγων το κρούσμα είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

-Υπάρχει κίνδυνος για τους υπόλοιπους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό;Τόσο οι ασθενείς όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και έχουν πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις. 

-Έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας;Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας. 

Οπως λέει ο κ. Καλεμκερίδης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα δηλωθέντα κρούσματα ηπατίτιδας Α ήταν 86 το 2014 και το 62 το 2015. Μέσα σε ένα δεκαήμερο έχουν δηλωθεί και νοσηλεύονται 8 κρούσματα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για πολύ σοβαρή κατάσταση που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

«Μέσα σε 10 μέρες είχαμε 8 κρούσματα»

«Σαν εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει τις άθλιες συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν και δυστυχώς επαληθευόμαστε καθώς σε 10 μέρες είχαμε 8 περιστατικά», τόνισε o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Τριανταφυλλίδης Βασίλειος και απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τα θέματα υγιεινής στο κέντρο φιλοξενίας, καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται για λοιμώδη νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να  εξαπλωθούν. Παράλληλα τόνισε πως το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, δεν έχει την ανάλογη υποδομή.


Τι είναι η ηπατίτιδα Α
Η ηπατίτιδα Α είναι μια οξεία, συνήθως αυτοπεριοριζόμενη νόσος. Ο ιός της ηπατίτιδας Α έχει παγκόσμια κατανομή. Ετησίως εμφανίζονται περίπου 1,5 εκατ. νέες περιπτώσεις ηπατίτιδας Α σε όλο τον κόσμο. Η νόσος έχει ενδημικό χαρακτήρα σε περιοχές του πλανήτη καθώς η μετάδοσή του ιού ευνοείται από κακές συνθήκες διαβίωσης. 

Πώς μεταδίδεται ο ιός της ηπατίτιδας Α;- την κατανάλωση τροφής ή νερού που έχουν έρθει σε επαφή, κατά κάποιο τρόπο, με κόπρανα ατόμου που πάσχει από ηπατίτιδα Α. Αυτό εξηγεί τον όρο « κοπρανο-στοματική» οδός μετάδοσης της ηπατίτιδας Α και το γιατί η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά σε περιοχές χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με ανεπαρκές δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης και σε ομάδες ατόμων με πτωχή ατομική υγιεινή
- τη στενή επαφή με άτομο που έχει ηπατίτιδα Α ή με σεξουαλική (στοματο-πρωκτική) επαφή
 - σπανίως με αίμα (χρησιμοποίηση συριγγών σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών) κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της νόσου που ο ιός βρίσκεται για λίγες μέρες στο αίμα των ασθενών

Πώς εξελίσσεται η ηπατίτιδα A;

Η ηπατίτιδα Α είναι καλοήθης νόσος, αυτοπεριοριζόμενη σε μερικές εβδομάδες και ποτέ δεν οδηγεί σε χρόνια ηπατίτιδα. H νόσος εκδηλώνεται σε 15-50 ημέρες μετά την επαφή του ατόμου με τον ιό της ηπατίτιδας Α (περίοδος επώασης). Η μεταδοτικότητα ελαττώνεται σημαντικά με την εκδήλωση του ικτέρου, αφού δεν αποβάλλεται πλέον ο ιός στα κόπρανα. Στα παιδιά, ιδίως σε αυτά κάτω των 6 ετών, η νόσος περνά συνήθως υποκλινικά, χωρίς συμπτώματα, εν αντιθέσει με τους ενήλικες που εμφανίζουν νόσο (ίκτερο) σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό(70%).

Υπάρχει ειδική θεραπεία;                                                                   Ενώ τα συμπτώματα του ασθενούς μπορούν να βελτιωθούν σε κάποιο βαθμό με ξεκούραση και σωστή διατροφή, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον συγκεκριμένο ιό. Eισαγωγή στο νοσοκομείο απαιτείται μόνον εάν υπάρχουν σοβαρά συμπτώματα (επίμονοι έμετοι, επιπλοκές) ή υποψία κεραυνοβόλου ηπατίτιδας.

Υπάρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα Α;Για την πρόληψη της ηπατίτιδας Α υπάρχει αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο, που προέρχεται από αδρανοποιημένο ιό. Aπαιτούνται 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 6 μηνών που επιτυγχάνουν προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα (20 χρόνια).

Πότε αρχίζει η προστασία μετά τον εμβολιασμό ;  Η προστασία αρχίζει μετά από τέσσερις εβδομάδες από την πρώτη δόση του εμβολίου, κάτι που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε χώρες όπου ενδημεί η ηπατίτιδα Α.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Eπτά παιδιά με ηπατίτιδα σε καταυλισμό προσφύγων στο Κιλκίς"

Πρώτο κουδούνι χωρίς προβλήματα υπόσχεται ο υπουργός Παιδείας

Στα σχολεία είναι ήδη 24 εκατ. αντίτυπα βιβλίων προκειμένου το πρώτο κουδούνι να βρει τους μαθητές με γεμάτες τις σχολικές σάκες, να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά και να μην επαναληφθεί το παλαιότερο φαινόμενο των φωτοτυπιών, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς ανέφερε πως έχει ήδη προχωρήσει η αναγκαία προκήρυξη για τους περίπου 21.000 θέσεις αναπληρωτών.

«Θα τις έχουμε κι αυτές (τις θέσεις). Από την πρώτη μέρα το μεγαλύτερο μέρος καθώς η χρονιά 'γεννάει' πολλές φορές ανάγκες από εκπαιδευτικούς (π.χ. επαπειλούμενες κυήσεις κλπ)» διευκρίνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών επανέλαβε ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2017, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, ανέφερε ότι οι αιτήσεις είναι περίπου όσες και πέρυσι και διαβεβαίωσε πως «αν υπάρχουν κι άλλοι (ενδιαφερόμενοι) θα τους πάρουμε».

Για την εκπαίδευση των περίπου 22.000 παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα και διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανέφερε πως προβλέπονται ήδη τάξεις υποδοχής στα σχολεία το απόγευμα, προκειμένου τα παιδιά αυτά «να μπορούν να μάθουν ελληνικά, τη γλώσσα τους να καλλιεργήσουμε και κάποια ξένη γλώσσα, αν μπορούμε, και μετά σύντομα, αφού περάσουμε αυτό το πρώτο στάδιο να μπορούν να διδαχθούν στις ίδιες τάξεις μαζί με τα Ελληνάκια».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτο κουδούνι χωρίς προβλήματα υπόσχεται ο υπουργός Παιδείας"

Δημοσκόπηση: 44% των Γερμανών, 45% των Γάλλων και 66% των Τούρκων υπέρ του κλεισίματος συνόρων στους πρόσφυγες

Το 44 % των Γερμανών τάσσονται υπέρ του καθολικού κλεισίματος των συνόρων στους πρόσφυγες, αλλά το 45 % θέλει ανοικτά σύνορα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών αγοράς Ipsos.

Υπέρ του κλεισίματος των συνόρων για τους πρόσφυγες τάσσεται επίσης το 44% των Σουηδών, το 40%των Πολωνών, το 45%των Γάλλων και το 48%των Ιταλών.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι στις περισσότερες χώρες η τάση της κοινής γνώμης για καθολικό κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2015.

Πολύ πιο ακραίες τάσεις εκφράζονται επίσης στην Τουρκία και την Ουγγαρία, όπου το 64% και το 55% αντίστοιχα θέλει να κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, αν και το κλείσιμο των συνόρων δεν υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του πληθυσμού της Γερμανίας, ωστόσο το 71% πιστεύει ότι οι τρομοκράτες έρχονται ως πρόσφυγες στη χώρα. Η έρευνα διεξήχθη μάλιστα πριν από τις επιθέσεις στη Νίκαια, το Βίρτσμπουργκ κσι το Ανσμπαχ.

Ο μεγαλύτερος φόβος ότι ισλαμιστές τρομοκράτες μεταμφιέζονται ως πρόσφυγες υπάρχει μεταξύ των Τούρκων (83%). Στη Ρωσία και την Ουγγαρία επίσης τον ίδιο φόβο εκφράζει το 77% και το 72% αντίστοιχα.

Αντίθετα, μόλις ένας στους έξι Ισπανούς φοβούνται ότι υπάρχουν τρομοκράτες μεταξύ των προσφύγων (16 %).

Aξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 22 % των Γάλλων ,το 28% των Τούρκων και το 38% των Γερμανών είναι πεπεισμένοι ότι οι νεοφερμένοι πρόσφυγες μπορούν να ενταχθούν με επιτυχία στην κοινωνία τους.

Αντίθετα,το 44%των Ούγγρων και το 43% των Ισπανών δηλώνουν αισιόδοξοι για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στις κοινωνίες τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: 44% των Γερμανών, 45% των Γάλλων και 66% των Τούρκων υπέρ του κλεισίματος συνόρων στους πρόσφυγες"

“Χαράτσι” στα επιδόματα ανέργων και αναπήρων

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να συγκεντρώσει έσοδα στα κρατικά ταμεία, περιορίζοντας παράλληλα τις κρατικές δαπάνες σε συντάξεις και επιδόματα, ακόμα και όταν οι περικοπές αφορούν στις πλέον «ευαίσθητες» κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.

Για πρώτη φορά εφέτος το Υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Εσόδων προχώρησε στην επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε επιδόματα που λαμβάνουν άνθρωποι με αναπηρία κάτω από 80%. Εκτιμάται πως η ετήσια απώλεια για τα άτομα με αναπηρία θα πλησιάσει τα 50 ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα, τέθηκαν σε ισχύ περικοπές 3,6% σε οικονομικά βοηθήματα που δίνονται σε τρίτεκνους και πολύτεκνους από τον ΟΠΓΑ, ενώ υπήρξε παρακράτηση φόρου (και μάλιστα αναδρομική) στο επίδομα ανεργίας που πήραν από τον ΟΑΕΔ οι απολυμένοι - συνταξιούχοι του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης. Οι αλλαγές στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων φέρνουν απώλεια εισοδήματος που ξεκινά από τα 70 και μπορεί να φθάσει έως τα 180 ευρώ τον χρόνο κατά περίπτωση.

«Ψυχρολουσία» στο Taxisnet

Στις φόρμες Ε1 που αναρτήθηκαν εφέτος στους λογαριασμούς χιλιάδων αναπήρων στο ΤAXISnet, η ΓΓΔΕ προσυμπλήρωσε τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015. Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο τα ποσά που θεωρούνται εισόδημα και τα οποία απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος αλλά επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό ΠΟΛ. 1149/2013 που είχε εκδώσει η ίδια η ΓΓΔΕ στις 20-7-2013, τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων δεν έπρεπε να προσυμπληρωθούν στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, διότι κατά πάγια θέση της διοίκησης «δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "“Χαράτσι” στα επιδόματα ανέργων και αναπήρων"

Νέες αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά

Το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 169 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, στη Λέσβο έφθασαν 31 άτομα, στη Χίο 60, στη Σάμο 13 και στη Λέρο 65.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανέρχεται σήμερα σε 10.204.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά"

Οριστικά εκτός αδειών το Mega - Εννέα οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Εννέα θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες καθώς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έγιναν δεκτές οι προσφυγές δύο εκ των κομμένων επιχειρηματικών σχημάτων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ δεκτές έγιναν οι προσφυγές:

- της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη

- της εταιρείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων

Αντίθετα απορρίφθηκε η προσφυγή του MEGA. Σημειώνεται, επίσης, ότι βάσει των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ απορρίφθηκαν όλες οι άλλες προσφυγές που κατατέθηκαν.

Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και δ.τ. ΣΚΑΙ Α.Ε.


Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και δ.τ. ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ (MEGA CHANNEL)

Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της υπό σύσταση εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και δ.τ. Τ.Π.Κ. μ.α.ε.


Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.

Διαβάστε την απόφαση που κάνει δεκτή την προσφυγή της DIMERA MEDIA INVESTEMENTS LTD

Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ANTENNA ΤV Α.Ε.

Διαβάστε την απόφαση που κάνει δεκτή την προσφυγή της Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Α.Ε.

Διαβάστε την απορριπτική αποφαση της προσφυγής της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε.

Διαβάστε την απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά εταιρείες οι φάκελοι των οποίων είχαν ήδη κριθεί πλήρεις ώστε να συνεχίσουν στη διαδικασία είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Τις εννέα εταιρείες που συνεχίζουν στον διαγωνισμό ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11 και με επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη 11/8/2016 ανακοινώθηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το πρωί αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προδικαστικές προσφυγές, που είχαν καταθέσει όλοι οι υποψήφιοι και εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων.

Στη συνέχεια η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων και οι οποίοι είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED,
 
Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία για τους λόγους που αναφέρονται στην σχετική απόφαση με Αρ.Πρωτ.202/10.8.2016

Ανοιγμα Κουρουμπλή για περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες
«Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ... Θα το δούμε» είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθούν τελικά πάνω από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως σημείωσε, «δεν πρέπει να λέμε πως τα πράγματα θα κινηθούν με μία λογική απολυτότητας». Υπογράμμισε πάντως ότι η δημοπρασία των αδειών θα γίνει με διαφάνεια και ότι η ανάθεση του έργου στην εταιρεία Singular Logic αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Ελληνικό και της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως τα έργα θα υλοποιηθούν κανονικά.

Όταν ρωτήθηκε ειδικά για τις ενστάσεις που υπήρξαν από στελέχη της κυβέρνησης για τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο θόρυβο» που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και απέδωσε τις επίμαχες διαφοροποιήσεις σε μία συνολική προσπάθεια ενίσχυσης των συμφερόντων του Δημοσίου στα έργα.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικά εκτός αδειών το Mega - Εννέα οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες"

Αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών κατέθεσε η Τουρκία

Επίσημο αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών καταθέτει η Τουρκία. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διαβίβασε έγγραφο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους οκτώ στρατιωτικούς -παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν και συμμετοχή σε πραξικόπημα.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ανέλαβε να το αποστείλει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μαζί με το επίσημο αίτημα για έκδοσή τους.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών κατέθεσε η Τουρκία"

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τις “αιμορροΐδες” του Πολάκη

Απάντηση στη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και την αναφορά του στις «αιμορροΐδες», έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Ο κ. Γιαννάκος, απαντώντας στη δήλωση του κ. Πολάκη ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε κόντρα, όπως λέγετε, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη. Εμείς, με συγκεκριμένα στοιχεία καταγγέλλουμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προκαλούν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Οι πολιτικές του κ.Τσίπρα, του κ.Ξανθού και συνολικά της κυβέρνησης και του κ. Πολάκη».

«Ο κ. Πολάκης επιλέχθηκε από τον κ. Τσίπρα στο ρόλο του αναλώσιμου υπουργού, που στην πρώτη γραμμή προσπαθεί να απορροφά τους κραδασμούς για την κυβέρνηση για να προστατέψει τον ηγέτη και τους υπουργούς. Δηλαδή, αυτό το πρόβλημα είναι δικό του», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

«Εμείς με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ξέρετε, και σε αυτά δεν απάντησε τίποτα στο δελτίο Τύπου το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλουμε την διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τις “αιμορροΐδες” του Πολάκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news