facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ασφαλιστικό: Εισφορά 6% και στη δεύτερη κύρια σύνταξη

Αντιμέτωποι με μια νέα, έμμεση μείωση στις συντάξιμες αποδοχές τους, και μάλιστα από την... 1η Ιουλίου 2016, θα βρεθούν χιλιάδες συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από μία κύρια σύνταξη, καθώς ενεργοποιείται με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η σχετική διάταξη νόμου της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Βάσει αυτής, ο υπολογισμός της εισφοράς 6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα γίνεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων. Πριν από την ψήφιση του "νόμου Κατρούγκαλου" η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ 6% υπολογιζόταν επί του ποσού μίας κύριας σύνταξης.
Mε εγκύκλιο που εστάλη στα ασφαλιστικά ταμεία, ξεκαθαρίζεται ότι από 1/7/2016 η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ καθορίζεται σε ποσοστό 6%, και υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου ποσού κύριας σύνταξης αφού αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων των μνημονιακών νόμων του του 2010 και 2011. Σε περίπτωση συρροής περισσότερων της μίας κύριων συντάξεων στο ίδιο πρόσωπο, το ποσοστό 6% υπολογίζεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων συντάξεων, ανεξαρτήτως αιτίας (από το Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., ή οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης), συμπεριλαμβανομένων τόσο της ειδικής προσαύξησης των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ όσο και της προσαύξησης των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ.
Ενδέχεται μάλιστα η παρακράτηση για τις ίδιες παροχές, να είναι "πολλαπλή" καθώς ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση κατά την οποία οι συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη (κύρια και τυχόν επικουρική) και αποδοχές από μισθωτή εργασία ή από άσκηση επαγγέλματος ή απασχόλησης, θα παρακρατείται τόσο η εισφορά από τις συντάξεις, όσο και η εισφορά από τον μισθό.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως καταβαλλόμενο ποσό κύριας σύνταξης, επί του οποίου υπολογίζεται η εισφορά θεωρείται:
α) Για τις καταβαλλόμενες, κατά την 12/5/2016 συντάξεις, καθώς και για όσες εφαρμόζονται ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης οι προγενέστερες του νόμου 4387 του 2016 διατάξεις, το ακαθάριστο ποσό σύνταξης μετά των πάσης φύσεως προσαυξήσεων (επίδομα τέκνων, συζύγου), επιδόματος απόλυτης αναπηρίας ή εξωϊδρυματικού επιδόματος, ειδικής προσαύξησης ΤΣΜΕΔΕ και της προσαύξησης μονοσυνταξιούχων ΤΣΑΥ, αφού πρώτα αφαιρεθούν όλες οι κρατήσεις και πριν τον υπολογισμό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).
β) Για τις συντάξεις που θα υπολογιστούν με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού (Νόμος Κατρούγκαλου), το συνολικό ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των επιμέρους ποσών εθνικής, ανταποδοτικής σύνταξης και προσωπικής διαφοράς, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας και του εξωϊδρυματικού επιδόματος. Από το συνολικό αυτό ακαθάριστο ποσό αφαιρούνται τα ποσά της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του 2010 και του 2011 και επιβάλλεται εισφορά πριν τον υπολογισμό του ΦΜΥ.
Να σημειωθεί ότι από 1η Ιανουαρίου 2016 παρακρατείται εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και από τις τις επικουρικές συντάξεις, και μάλιστα εξ αρχής ο νομοθέτης στις περιπτώσεις αυτές, προέβλεψε τον υπολογισμό της επί του αθροίσματος επικουρικών συντάξεων, αφού αφαιρεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στηνΕιδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του 2011.
Πλέον, με την εγκύκλιο καθορίζεται ότι μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανυπολογισμού και πιθανής μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ως καταβαλλόμενο ποσό επικουρικής σύνταξης, επί του οποίου θα υπολογίζεται η εισφορά 6%, το ακαθάριστο ποσό σύνταξης μετά την αφαίρεση των ποσών που αντιστοιχούν στις μνημονιακές κρατήσεις του 2011 και 2012, και πριν τον υπολογισμό του ΦΜΥ.
Επισημαίνεται επίσης ρητά, ότι εισφορά 6% επιβάλλεται και στους συνταξιούχους των ταμείων επαγγελματικής υποχρεωτικής ασφάλισης καθώς και των ταμείων Αλληλοβοηθείας των οποίων οι συνταξιούχοι δικαιούνται και λαμβάνουν παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ.
Αντίθετα, δεν παρακρατείται εισφορά σε συνταξιούχους εξ ιδίου δικαιώματος ή θανάτου (κύριας και επικουρικής ασφάλισης) καθώς και σε απασχολούμενους συνταξιούχους οι οποίοι υπάγονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε φορείς εκτός του ΕΟΠΥΥ.
Όπως επίσης, α απαλλάσσονται από την παρακράτηση εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη όλοι όσων κόπηκε το ΕΚΑΣ, πάνω από 30 ευρώ μηνιαίως.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι επί του ΕΚΑΣ, των Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ηλικιωμένων και υπερηλίκων καθώς και επί των επιδομάτων τέκνων δεν γίνεται παρακράτηση υπέρ υγειονομικής περίθαλψης.

Υπ. Εργασίας: Η αλήθεια θα φανεί στα ATM

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας με αφορμή την αντιμετώπιση του θέματος της επέκτασης της εισφοράς 6% και στις δεύτερες συντάξεις που εισπράττουν δικαιούχοι.
Αναφέρεται σε «νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας, δυστυχώς αυτή τη φορά όχι μόνον από τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά και σοβαρές εφημερίδες, προαναγγέλλει «Αναδρομικό χαράτσι», «Εξόντωση Συνταξιούχων», «Νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις» κ.λπ.» και κάνει λόγο για προσπάθεια να γίνει «το άσπρο-μαύρο».
Όπως σημειώνει «ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι καμία περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις. Και αυτό μολονότι, λίγο πριν από τις εκλογές, ο πρώην Υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι όποιος και να εκλεγεί, μία σύνταξη ήταν χαμένη».
«Το νέο κύμα της παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη. Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται, από τους προπαγανδιστές του χάους; Πρώτα-πρώτα, ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε αύξηση, όχι σε μείωση.
Δεύτερον, βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;
Η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ. Απλώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει αυτούς που παραπληροφορούν. Άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλα τα αφεντικά τους».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Εισφορά 6% και στη δεύτερη κύρια σύνταξη"

ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά περιουσίας 16,4 δισ ευρώ στο νέο υπερταμείο

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία ενός ταμείου μαμούθ και κοινούς κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους ξεκίνησε με την έκδοση υπουργικής απόφασης που αναφέρει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την απογραφή της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και τη μεταφορά της στον ΕΦΚΑ.

Στον νέο ασφαλιστικό φορέα θα μεταφερθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία των Ταμείων, η οποία σήμερα αποτιμάται σε 16,4 δισ. Ευρώ,γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις διοικήσεις των περισσότερων ταμείων.

Μέχρι το τέλος του μήνα ,τα ασφαλιστικά ταμεία θα συγκροτήσουν Επιτροπή Απογραφής με αντικείμενο τη φυσική απογραφή της εν γένει περιουσίας, κινητής και ακίνητης, β) απογραφή των απαιτήσεων και υποχρεώσεων και γ) απογραφή λοιπών στοιχείων, όπως συνταξιοδοτικούς, ασφαλιστικούς και εργοδοτικούς φακέλους, αιτήματα για απονομή σύνταξης.

Η πρώτη φάση απογραφής πρέπει να ολοκληρωθεί ως την 02-01-2017

. Στο πρωτόκολλο θα αναγράφονται οπωσδήποτε:

- Τα χρηματικά διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα μπλοκ των επιταγών και τα χρήματα που βρίσκονται εις χείρας υπόλογων διαχειριστών.

- Οι τυχόν ανεξόφλητες επιταγές. - Οι μη αποδοθείσες κρατήσεις υπέρ τρίτων. - Ο συνολικός αριθμός και τα στοιχεία των εξοφληθέντων χρηματικών ενταλμάτων, οικονομικής χρήσης 2016.

- Ο συνολικός αριθμός και τα στοιχεία των εκδοθέντων γραμματίων είσπραξης, οικονομικής χρήσης 2016.

- Οι υποχρεώσεις σε φόρους-τέλη και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

- Οι υποχρεώσεις πληρωμής λογαριασμών τρίτων, όπως, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.

- Οι υποχρεώσεις από συμμετοχή σε δαπάνες συνταξιοδότησης ή άλλες παροχές. - Οι υποχρεώσεις καταβολής μισθοδοσίας.

- Οι υποχρεώσεις παροχών, όπως συντάξεων κ.λπ. - Τα στοιχεία των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής που παρέμειναν ανεξόφλητα την 31-12-2016 και πρέπει να ακυρωθούν.

- Τα στοιχεία των ανεξόφλητων επιταγών που τυχόν υπάρχουν για την πληρωμή οφειλών προς τους εντασσόμενους φορείς του άρθρου 53 του Ν. 4387/2016.

- Οι υποχρεώσεις από υπογραφείσες συμβάσεις. - Οι ανεξόφλητες εκκαθαρισμένες υποχρεώσεις. Αντίγραφα των πρωτοκόλλων παραδίδονται αυθημερόν στον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. και στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Ε.Φ.Κ.Α.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά περιουσίας 16,4 δισ ευρώ στο νέο υπερταμείο"

Ο πόλεμος Πολάκη με την ΠΟΕΔΗΝ και οι… αιμορροΐδες

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την ΠΟΕΔΗΝ δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που έκανε λόγο για "πλήρη κατάρρευση" των δομών Υγείας εν μέσω θέρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τελειώνει με αναφορά σε… αιμορροΐδες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κου Γιαννάκου και των συν αυτώ να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας με τα μελανότερα χρώματα. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις «παροχής και λήψης υπηρεσιών» με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω στον κο Γιαννάκο ότι τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ τρίζουν εδώ και δεκαετίες και συγκεκριμένα από τότε που από Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετατράπηκε σε εθνικό σύστημα διακίνησης μαύρου χρήματος και διαπλοκής, μέσω του οποίου οι διαπλεκόμενοι του συστήματος θησαύρισαν εις βάρος του λαού.

Έτριζαν τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν όταν αντιλήφθηκαν ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014 η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου.

Και δεν φτάνει που έσπασαν τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, αλλά εξαϋλώθηκαν κιόλας όταν οι πολιτικοί τους απόγονοι έπεσαν στο ίδιο καζάνι με τους πάλαι ποτέ πολιτικούς τους αντιπάλους, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουν τα συμφέροντα της διαπλοκής την οποία εξέθρεψαν και γιγάντωσαν στο διάβα των χρόνων.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα ήταν η κατάληξη των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μα θέλω να πιστεύω πως δεν θα είχαν αφομοιωθεί από αυτό το σάπιο σύστημα το οποίο έκατσε στο σβέρκο ενός ολόκληρου λαού σαν μπιστικός των σύγχρονων αστοτσιφλικάδων.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμμένους τους φάρους του λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων, σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν.

Τέλος, επειδή η περεταίρω ενασχόληση με τις γελοίες ανακοινώσεις του καθοδηγούμενου από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ είναι περιττή, θα ήθελα να απευθυνθώ στους αγωνιστές – λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας, στους ανθρώπους που υπερβαίνοντας κάθε λογικό όριο αντοχής στήριξαν και στηρίζουν τις δομές της, στους ανθρώπους των οποίων η αντικειμενικότητα τους επιτρέπει να διακρίνουν τον έντιμο αγώνα της κυβέρνησης, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και το δικό μου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , τους ανθρώπους που χωρίς κομματικές παρωπίδες διακρίνουν τα σαφή και συνεχόμενα δείγματα βελτίωσης, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή καθιστώντας σαφές στους εργατοπατέρες ότι δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροϊδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροϊδες».

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της, στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «πλήρη κατάρρευση» δομών του ΕΣΥ, με κύρια αναφορά στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, αλλά και σε πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να "καμουφλάρει" την κατάσταση του ΕΣΥ και εγκαινιάζει νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας» σημειώνει και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών και ότι το μόνο χειρουργείο που έγινε, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη, αφορά σε «αιμορροΐδες».

«Συνεχίζεται η διακομιδή των εγκύων σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, για να πραγματοποιηθεί ο τοκετός με ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας επάξια κέρδισε τον τίτλο του "Μαυρογιαλούρου"», συμπληρώνει, παραθέτοντας δύο περιστατικά που συνέβησαν στις 7 και 8 Αυγούστου, και συμπληρώνει ότι στο νοσοκομείο Σαντορίνης έως τώρα έχει γίνει ένας τοκετός από τη γυναικολόγο, διευθύντρια του ΕΣΥ που μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας και μάλιστα με τα μηχανήματα του Κέντρου, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναφορές από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται και για τα ασθενοφόρα στα Ιωάννινα, όπου χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι «εγκαινιάζει 11 ασθενοφόρα στα Ιωάννινα για όλη την Ήπειρο» και «την επόμενη ημέρα της φιέστας για τις διακομιδές βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων», ενώ κατηγορεί ότι κυβέρνηση ότι «την ενδιαφέρει το "φαίνεσθαι". Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό». Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση, και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι τα tweets των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ.

«Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους, δωρεές- προσφορές τοπικών φορέων καθ’ ό,τι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Οι υπουργοί Υγείας λιγόστεψαν το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 4.000. Οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 35.000. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία βαίνουν προς κατάργηση και Δημόσια Ψυχική Υγεία παραδίδεται σε ιδιώτες επιχειρηματίες» αναφέρει η Ομοσπονδία, ενώ παραθέτει έναν αναλυτικό κατάλογο με προβλήματα που καταγράφονται σε δομές υγείας σε όλη τη χώρα.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πόλεμος Πολάκη με την ΠΟΕΔΗΝ και οι… αιμορροΐδες"

Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση Siemens

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (Γερμανικά και Γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, κ.λπ., που είχε ως συνέπεια την επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαϊρη.

Όπως είναι γνωστό, η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από την κυρία Δημητρίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ΄ αόριστον, Συγκεκριμένα ζητήθηκε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ή όχι πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών σχετικά με την προπαρασκευαστική διαδικασία και μέχρι να εισαχθεί η υπόθεση της Siemens στο ακροατήριο.

Η κυρία Θεοδωροπούλου σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens. Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό.

Ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών, ενώ ο κ. Ντογιάκος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλων των θεμάτων και ενεργειών που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και όχι μόνο και είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους που είχαν ζητήσει να μεταφραστεί, αλλά αφορούσαν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία, δηλαδή δεν θα δικαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους.

Επίσης, ως προς το κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, του επέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα και την κλήση επίδοση σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε.

Στον δικηγόρο που επιδόθηκαν τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν και είχε δηλωθεί η αλλαγή συνηγόρου.

Η πειθαρχική δίωξη κατά των εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών θα κριθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση Siemens"

Δεν θα σημάνουν οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Έπειτα από πέντε συνεχή χρόνια που επιτράπηκε από τις τουρκικές αρχές η λειτουργία ανήμερα της Παναγίας, φέτος η σχετική άδεια ανακλήθηκε.

Η επίσημη αιτιολογία την οποία προέβαλαν οι τουρκικές αρχές είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας.

Ωστόσο, κύκλοι του Πατριαρχείου καθώς και εκπρόσωποι του ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι η επίκληση προβλημάτων στατικότητας είναι προσχηματική. Υπάρχουν δε φόβοι ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής μετά την επιχειρούμενη ισλαμοποίηση του τουρκικού κράτους από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Η ιστορική Μονή επαναλειτούργησε τον Ιούνιο του 2010, έπειτα από 88 χρόνια. Το τουρκικό κράτος είχε δώσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές. Η άδεια να ανοίγει η Μονή για μία ημέρα το χρόνο ήταν διαρκής καθώς δεν είχε χρονικό περιορισμό. Ωστόσο, στο τέλος Μαΐου οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζουν εάν η ανάκληση θα ισχύσει μόνον για φέτος.

Η είδηση προκαλεί, βέβαια, μεγάλη απογοήτευση σε χιλιάδες Πόντιους ανά τον κόσμο και κυρίως στους Έλληνες οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές.

dogma

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα σημάνουν οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα"

Η δήλωση του Γ. Αλαφούζου για την παραγγελία δέσμευσης της περιουσίας του

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου στο πλαίσιο οικονομικής έρευνας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος τονίζει:

Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Καταλήγοντας ο Γιάννης Αλαφούζος σημειώνει:

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Η δήλωση του Γ. Αλαφούζου για την παραγγελία δέσμευσης της περιουσίας του "

Εξαφανίστηκαν Τούρκοι διπλωμάτες

Αφαντοι εδώ και μέρες είναι ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, που υποστηρίζουν ότι μαζί τους «εξαφανίστηκαν» και τα μέλη των οικογενειών τους. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, οι δύο αξιωματούχοι φέρονται να έχουν σχέση με τους πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία στην απόπειρα πραξικοπήματης της 15ης Ιουλίου.

Οι Τούρκοι φέρονται μάλιστα να έχουν ενημερώσει σχετικά το ΥΠΕΞ, ζητώντας ακύρωση της διπλωματικής διαπίστευσής τους στις 7 Αυγούστου, κάτι που ισοδυναμεί με άρση της διπλωματικής ασυλίας τους.

Οπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο, συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί και τον ναυτικό ακόλουθο, πλοίαρχο Χαλίς Τουντς. Συνολικά, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, «αγνοούνται» οκτώ άτομα.

Αν και δεν είναι ακριβής ακόμη η ημερομηνία της «εξαφάνισής» τους, οι δύο ακόλουθοι δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη ΝΑΤΟϊκή εκδήλωση στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου και ήταν προσκεκλημένοι, στις 29 Ιουλίου.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην περίπτωση που οι αξιωματούχοι βρίσκονται ακόμη στη χώρα και ζητήσουν άσυλο, όπως είχε συμβεί και με τους επιβαίνοντες ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υποναύαρχος σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Νόρφολκ, Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, φέρεται να ζήτησε άσυλο από τις ΗΠΑ, αφού του ασκήθηκε δίωξη εκαι απεπέμφθη από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαφανίστηκαν Τούρκοι διπλωμάτες"

«Αγροτοδικεία» στη Φθιώτιδα για τα μπλόκα του χειμώνα

Στην αστυνομία καλούνται να καταθέσουν οι αγρότες... του δρόμου της Φθιώτιδας (περίπου 150 άτομα )για τις κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχαν τον χειμώνα. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα έχουν εις βάρος τους οκτώ κατηγορίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του lamiastar.gr οι αγρότες εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτικό κόσμο, τονίζοντας ότι σύντομα θα είναι εργάτες σε μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες που έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται στη Λαμία.

Οι αγρότες στοχοποιούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναφέρουν την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι πολιτικοί είχαν σταθεί στο πλευρό τους, προεκλογικά. Αντιθέτως, σήμερα δέχονται μια άκρως διαφορετική, αρνητική αντιμετώπιση.

«Η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει συντονισμός. Η φορολογία είναι τεράστια. Θα γίνουμε εργάτες σε εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται τα προϊόντα μας. Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω πουθενά γιατί έχει πίσω της την τρόικα», δηλώνει ο πρωτεργάτης των κινητοποιήσεων, Δημήτρης Δημογιάννης στην τηλεόραση του Lamiastar».

Ο κύριος Δημογιάννης δεν προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αγροτοδικεία» στη Φθιώτιδα για τα μπλόκα του χειμώνα"

ΣτΕ: «Μπλοκάρει» τις προσλήψεις καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Ακόμη, το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δυο εταιρείες οι οποίες είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά Διοικητικά Δικαστήρια για:

α) Tη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τα υπαγόμενα σε αυτό παραρτήματά του,

β) την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και γ) την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός στην Καλαμάτα αφορούσε την πρόσληψη 30 καθαριστριών στο γενικό νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας - Ξενώνας - ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής.

Οι δυο εταιρείες είχαν ζητήσει να εισαχθούν οι αιτήσεις τους προς συζήτηση στο ΣτΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010), καθώς «τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διατάξεων του άρθρου 97 του ν. 4368/2016, το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων». Πράγματι, το αίτημά τους έγινε δεκτό και εισήχθησαν οι υποθέσεις τους στο ΣτΕ.

Στη συνέχεια, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Γράβαρη, διέταξε στην μια περίπτωση την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, με την οποία: 1) κυρώθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων της αρμόδιας επιτροπής για την επιλογή προσωπικού καθαριότητας των χώρων του εν λόγω νοσοκομείου, του κέντρου Ψυχικής Υγείας, κ.λπ., 2) εγκρίθηκε η σύναψη και η υπογραφή των συμβάσεων μισθώσεως έργου και 3) εγκρίθηκε η σύναψη και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων μισθώσεως έργου.

Παράλληλα, στην δεύτερη περίπτωση διατάχθηκε η μη έκδοση απόφασης για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας καθαριστριών.

Τέλος, οι δύο αυτές υποθέσεις θα εισαχθούν προς συζήτηση στο ΣτΕ και θα εκδοθούν οριστικές αποφάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Μπλοκάρει» τις προσλήψεις καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία"

Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε νωρίτερα σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Αυγής.

Η εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα κατά τις ίδιες πηγές.

Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.


Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου"

Λιμενικοί Χίου-Σάμου σε κυβέρνηση: Ομάδες μεταναστών τριγυρνούν ανεξέλεγκτα -Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα

Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση για πολλοστή φορά η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου-Σάμου, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.
Με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών να υπερβαίνει τα 2.900 άτομα στη Χίο και τα 1.500 στη Σάμο, οι λιμενικοί κάνουν λόγο για άκρως ασφυκτική και επικίνδυνη κατάσταση, σημειώνοντας ότι όσο περνάει ο καιρός τα νεύρα όλων «τεντώνουν».
Η κατάσταση στα λιμάνια
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, καθημερινά συγκεντρώνονται στους κατάπλους των πλοίων μεγάλος αριθμός μεταναστών, οι οποίοι περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να μπορέσουν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής. «Πώς 8 λιμενικοί σε Υπηρεσία στη Λιμενική Αρχή Χίου θεωρείται ότι είναι εφικτό να συγκρατήσουν έναν όχλο που δεν έχει τίποτα να χάσει και για πόσο;
Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα και κανένας δεν ασχολείται σοβαρά. Έως πότε; Ωσότου γίνει κάτι άσχημο σε κάποιον συνάδελφο ή σε κάποιον πολίτη;», διερωτώνται οι Λιμενικοί.
Αναφερόμενοι στις καθημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο λιμάνι της Χίου, οι Λιμενικοί καταγγέλλουν ότι τον τελευταίο μήνα καταγράφηκε σειρά περιστατικών όπου παράτυποι μετανάστες άρχισαν να πετροβολούν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Χίου την ώρα που κατέπλεε το πλοίο ή και να πετάνε αντικείμενα προς το μέρος τους που λίγο έλειψε να τραυματίσουν στο κεφάλι έναν εξ’ αυτών.
«Λίγες μόλις μέρες πριν, στον χώρο καταγραφής της ΒΙΑΛ τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας συνάδελφος αστυνομικός από ρίψη πέτρας. Μαζεμένοι μετανάστες κατά ομάδες πετροβολούν πολίτες που περνάνε με τα οχήματά τους κοντά από το χώρο φιλοξενίας τους στη Σούδα. Περιπτερούχοι ωρύονται για την πολλοστή διάρρηξη των καταστημάτων τους από οπλισμένους με μαχαίρια μετανάστες στο χώρο του λιμανιού και όχι μόνο», προσθέτουν.
Κρύβονται στους χώρους φιλοξενίας
Οι λιμενικοί μάλιστα αναφέρουν ότι με δεδομένο ότι οι δύο από τους τρεις χώρους φιλοξενίας μεταναστών βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, δίπλα σχεδόν από το κεντρικό λιμάνι της Χίου και το Λιμεναρχείο, οι ταραξίες βρίσκουν άμεσα καταφύγιο, αναμειγνυόμενοι με το υπόλοιπο πλήθος μεταναστών κάνοντας τον εντοπισμό τους σχεδόν αδύνατο, συνεχίζοντας έτσι να δρουν ανενόχλητοι.
«Έχουμε στοχοποιηθεί»
Εκτός των άλλων οι λιμενικοί θέτουν ζήτημα ασφαλείας τόσο δική τους όσο και των οικογενειών τους. «Τα πρόσωπά μας είναι πια γνωστά. Η Χίος και η Σάμος δεν είναι Πειραιάς και Αθήνα, αλλά μια μικρή κοινωνία. Ο μόνος τρόπος πλέον για να είμαστε ασφαλής, είναι να μένουμε σπίτια μας, αφού όπου κι αν πάμε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, συναντάμε ομάδες μεταναστών να τριγυρνούν ανεξέλεγκτα στο νησί, γνωρίζοντας όλοι την ιδιότητά μας αφού έχουμε ασχοληθεί λίγο ή πολύ μαζί τους, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αποτρέποντας τους από το  “όνειρο” και ξετρυπώνοντας τους από ένα φορτηγό που κρύφτηκαν για να “αποδράσουν”», προσθέτουν.
Δεν υπάρχει εξοπλισμός
Τέλος οι Λιμενικοί αναφέρουν ότι τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού μπορούν σύμφωνα με το καταστατικό τους να διαχειρίζονται και να καταστέλλουν το πλήθος. «Με τι εξοπλισμό; Ούτε ασπίδες, ούτε κράνη, ούτε κανένα μέτρο προστασίας για να μπορείς να διαχειριστείς- καταστείλεις -προφυλαχθείς από μαινόμενο πλήθος που σε πετροβολεί, έχει παρασχεθεί στα 12 άτομα όλα κι όλα, που αποτελούν τη συνολική δύναμη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Χίου και αντίστοιχα τα 11 άτομα της Σάμου. Μία χούφτα άτομα έναντι δεκάδων μεταναστών που μαζεύονται καθημερινά στο λιμάνι και πάνω από 2.500 και 1300 που έχουν συνολικά τα νησιά μας και αυτά χωρίς εξοπλισμό.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Ζητάμε προσωπικό, ζητάμε ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών με τουλάχιστον δέκα στελέχη Κ.Ε.Α για κάθε Λιμενική Αρχή, επιπλέον, ζητάμε εξοπλισμό. Δεν νοείται να είμαστε στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού και να παρακαλάμε ακόμη για τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα για να προστατεύσουμε τον τόπο μας, τους ανθρώπους του, αλλά και τους εαυτούς μας. Οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινά εαυτό για να τηρηθούν τα όσα το Κράτος διατάζει. Οφείλει όμως και το Κράτος με τη σειρά του, να κάνει κάθε τι δυνατό ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στελεχών του».
politischios

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικοί Χίου-Σάμου σε κυβέρνηση: Ομάδες μεταναστών τριγυρνούν ανεξέλεγκτα -Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα "

ΟΑΕΕ: Τέλος στην προσωρινή σύνταξη με χρέη άνω των 20.000 ευρώ

«Στοπ» στην είσπραξη των προσωρινών συντάξεων, ακόμα και των κατά 38% μειωμένων, για συνταξιούχους με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ βάζει η νέα εγκύκλιος του Οργανισμού για τις προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά της νέας προσωρινής σύνταξης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού, προσωρινή σύνταξη δικαιούνται όσοι έχουν οφειλή μόνο από αναγνώριση πλασματικών χρόνων και εφόσον εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης -η εξαγορά του χρόνου γίνεται τμηματικά με παρακράτηση από τη σύνταξη- σύμφωνα με το «Έθνος».

Η προσωρινή σύνταξη κυμαίνεται από 384 έως 768 ευρώ για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας.

Σε περίπτωση μειωμένης, τα ποσά μειώνονται κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΕ: Τέλος στην προσωρινή σύνταξη με χρέη άνω των 20.000 ευρώ"

Επισήμως στην Cosco το 51% των μετοχών του ΟΛΠ

Στα χέρια της κινεζικής Cosco πέρασε επίσημα πριν από λίγο το 51% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσία και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
«Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»,επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Cosco Shipping Corporation Γουάν Μιν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόκτηση του ΟΛΠ και η δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί από τα σημαντικότερα projects που έχει υλοποιήσει διεθνώς ο κινέζικος όμιλος, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος- Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει τη στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ευχήθηκε με την ενεργή συμμετοχή της Cosco να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.
Επόμενη βασική κίνηση, η συγκρότηση του νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίουτου ΟΛΠ, στο οποίο ο48χρονος Γουάν Μιν αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος, ενώ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο captain Fu Chengqu, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής της ΣΕΠ Α.Ε. (θυγατρική της Cosco) που διαχειρίζεται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού.
Στο Δ.Σ. ο μεγαλομέτοχος θα διαθέτει οκτώ θέσεις, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα συμμετέχει με τρεις εκπροσώπους, ενώ όταν η Cosco αποκτήσει και το υπόλοιπο 16%, το ελληνικό Δημόσιο θα έχει μόνο μία θέση στο Δ.Σ.
Οι δύο από τους εκπροσώπους θεωρείται βέβαιο πως θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου, Θανάσης Λιάγκος, και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης -επιλογή και αυτός του ΤΑΙΠΕΔ-, ενώ φαίνεται ότι ο μέχρι τώρα πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης, «κερδίζει» την τρίτη θέση έναντι του δημάρχου Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκη, αν και μέχρι χθες ο τελευταίος ήταν επικρατέστερος για τη θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο δήμαρχος Περάματος φέρεται να είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από αυτή την εξέλιξη διότι λόγω του νευραλγικού χώρου του Περάματος (ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κ.ά.) εκτιμά ότι τού ανήκε η θέση στο νέο Δ.Σ. του ΟΛΠ.
Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΛΠ θα γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε να παίρνουν μέρος και τα στελέχη της εταιρείας που θα βρίσκονται στην Κίνα.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης, έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, τα οποία καλεί στη 16η συνεδρίαση του Δ.Σ. -τελευταία με αυτή τη μορφή- για σήμερα (Τετάρτη 10 Αυγούστου), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει έξι θέματα:
1. Εκλογή νέων μελών προς αντικατάσταση των παραιτηθέντων οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και εκλογή προέδρου, σύσταση Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου και ορισμός μελών της και Συμβουλίου Διοίκησης και ορισμός μελών του.
3. Τροποποίηση υπάρχοντος οργανογράμματος και ορισμός: διευθύνοντος συμβούλου, τεσσάρων αναπληρωτών του διευθύνοντος συμβούλου, γενικού οικονομικού διευθυντή και συμβούλων Διοίκησης.
4. Παροχή δικαιωμάτων εκπροσώπησης και δέσμευσης στα ανωτέρω πρόσωπα.
5. Παρουσίαση από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Κούβαρη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας για το πρώτο μισό του 2016.
6. Λοιπά θέματα (μεταξύ άλλων, ομιλία του νέου προέδρου).
efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "Επισήμως στην Cosco το 51% των μετοχών του ΟΛΠ"

Κατεδάφισαν το σκοπευτήριο «αχούρι» που έκανε προπόνηση η Αννα Κορακάκη [εικόνες]

Συγγενείς της 'Αννας Κορακάκη λένε ότι συνεργεία του δήμου, το πρωί, πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η 20χρονη Ολυμπιονίκης.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να υποθέσουν… Μήπως, είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα η πόλη, τώρα που όλα τα φώτα στρέφονται πάνω στη χρυσή Ολυμπιονίκη;
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο που βρέθηκε στο σπίτι της Ολυμπιονίκη όταν κατακτούσε το χρυσό στα 25 μέτρα πιστόλι, οι συγγενείς της αναρωτιόνταν χαμηλόφωνα για το συμβάν. Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος νοιάστηκε, αλήθεια;». Μήπως, τα ΜΜΕ;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της Άννας Κορακάκη, Τάσος, δεν γνωρίζει τίποτα για την κατεδάφιση του νταμαριού, η εικόνα του οποίου μέχρι την στιγμή της κατεδάφισης, ήταν η παρακάτω.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της dramini.gr στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές για τις ανάγκες προπονήσεων των σκοπευτών, από τον δήμο της Δράμας, που πλέον κινείται άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο ακούγονται ψίθυροι πως η απόφαση για κατεδάφισηήρθε για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα η πόλη. 
Φωτογραφίες: dramini
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεδάφισαν το σκοπευτήριο «αχούρι» που έκανε προπόνηση η Αννα Κορακάκη [εικόνες] "

Πυροβολισμοί σε λεωφορείο που μετέφερε δημοσιογράφους στο Ρίο

Λεωφορείο που μετέφερε δημοσιογράφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χτυπήθηκε από πυρά στην εθνική οδό μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο περιστατικό.

Το λεωφορείο έκανε το δρομολόγιο από το χώρο που γίνονται οι αγώνες του μπάσκετ στο κεντρικό Ολυμπιακό πάρκο. Σύμφωνα με τους επιβάτες, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί προς το όχημα. Σπασμένα γυαλιά από τα παράθυρα δημιούργησαν μικροτραυματισμούς σε δύο άτομα.

«Δεχθήκαμε πυροβολισμούς. Θέλω να πω ότι τους ακούσαμε,» δήλωσε ο Σέριλ «Λη» Μικάλεσον, ένας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που δίνει ανταποκρίσεις για τα παιχνίδια του μπάσκετ στο Ρίο.

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rio 2016, Μάριο Αντράδα, είπε ότι σχετική έρευνα προσπαθεί να καθορίσει εάν ήταν μια σφαίρα ή ένας βράχος.

«Εμείς δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιβεβαιώσουμε τι χτύπησε το λεωφορείο,» είπε, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά Κουρικάκα, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Ολυμπιακού Πάρκου. «Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες».

Μια φωτογραφία του Reuters τις πρώτες στιγμές μετά το περιστατικό έδειξε μια μικρή τρύπα, στο μέγεθος ενός δακτύλου, σε ένα από τα παράθυρα. Η εγκληματικότητα στο Ρίο έχει αφήσει το σημάδι της στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Αμερική. Το Σάββατο, ανάλογο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο ιππασίας.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί σε λεωφορείο που μετέφερε δημοσιογράφους στο Ρίο"

Bild: Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει με την εφαρμογή των μεταρρυθυμίσεων εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί υλοποιείται πραγματικά.

Το ΙΝΕΡΠ, στο οποίο μετέχει και ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, υποστηρίζει ότι αν και έχει υιοθετηθεί το 38% των μεταρρυθμίσεων μόνο το 13% έχει πραγματικά υλοποιηθεί.

«Ενώ η κυβέρνηση υιοθετεί νόμους και κανόνες βάσει των συμφωνιών εντούτοις η εφαρμογή τους στην πράξη μποϊκοτάρετα» δηλώνει ο κ. Καρκατσούλης στη γερμανική εφημερίδα.

Τα παραδείγματα που παραθέτει είναι η ιδιωτικοποιήση του λιμανιού του Πειραιά, η πρόσφατη ιστορία με την ανακήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου μεγάλου τμήματος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού από το υπουργειο Πολιτισμού και ο διορισμός 13 περιφερειακών διευθυντών το 2015.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Bild: Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news