facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

«Μισθοί πείνας», ακόμα και κάτω από 450 ευρώ, για τους μεταπτυχιακούς στην Ελλάδα

Η επταετής κρίση έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής και σε κάθε δραστηριότητα. Το ίδιο ισχύει και στην εκπαίδευση, καθώς τα προσόντα που αποκτά ένας νέος άνθρωπος και η ανταπόδωση που βρίσκει γι' αυτά στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δεν έχουν καμία σχέση με όσα ίσχυαν πριν 10-15 χρόνια. Οι αλλαγές πολλές και δυστυχώς προς το χειρότερο. Τι αναγνώριση έχουν σήμερα οι τίτλοι και τα πτυχία ενός νέου ανθρώπου που ετοιμάζεται να βγει  στην Αγορά Εργασίας;
Σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησε να απαντήσει η έρευνα που πραγματοποίησε το intrajobs.com σχετικά με τους μισθούς στην Ελλάδα.
Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Η μεγάλη πλειοψηφία έχει Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (33,55%) και τίτλο Μεταπτυχιακό (38,03%). Ακολουθούν όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (15,92%) και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (11,45%). Μικρή συμμετοχή έχουν οι Διδακτορικοί Τίτλοι (0,53%), όσοι είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου (0,39%) και όσοι δήλωσαν «Άλλο» (0,13%).
Η έρευνα εξέτασε το επίπεδο σπουδών των συμμετεχόντων σε σχέση με τη θέση τους στην Ιεραρχία της επιχείρησης που εργάζονται σήμερα, καθώς και τις μηνιαίες αμοιβές που απολαμβάνουν ανάλογα με το επίπεδο σπουδών τους. Τα μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε επίπεδο σπουδών είναι σήμερα υπάλληλοι. Στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας από Υποδιευθυντές και πάνω συναντάμε μόνο Πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.
intra1
Όσον αφορά τις μηνιαίες αμοιβές των συμμετεχόντων βλέπουμε ότι μεγάλο ποσοστό κάθε επιπέδου σπουδών βρίσκεται στην κατηγορία από 451€ έως 1000€.
intra2
Ωστόσο εδώ εντοπίζεται μια διαφοροποίηση. Στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Αποφοίτους Λυκείου, Γυμνασίου και Άλλο οι πλειοψηφία βρίσκεται στην κατηγορία αμοιβών από 451€ έως 1000€ ενώ η πλειοψηφία των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ και διδακτορικών βρίσκεται σε ψηλότερη κατηγορία από 1001€ έως 2000€. Οι τελευταίοι είναι και οι μόνοι που απολαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες από 2000€.
Επίσης, παρατηρείται ότι σε θέσεις υπαλλήλων βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετεχόντων κάθε κατηγορίας σπουδών.
Εξετάζοντας συνδυαστικά τα χρόνια υπηρεσίας και τους μισθούς των υπαλλήλων ανά επίπεδο σπουδών, εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:
Τα μεγαλύτερα ποσοστά όσων είναι υπάλληλοι σε κάθε επίπεδο σπουδών έχουν προϋπηρεσία πάνω από 11 έτη! Οι αμοιβές τυς ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στα χρόνια εμπειρίας.
intra3
Μεταπτυχιακοί υπάλληλοι με 1-5 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται με λιγότερα από 450€ και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ με 6-10 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται επίσης με λιγότερα από 450€!
intra4
Όπως συνεχίζει η έρευνα, στα 11-15 χρόνια προϋπηρεσίας Μεταπτυχιακοί έχουν αμοιβές ακόμη και από 751€ ενώ Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ακόμη και από 451€!
Όσο για αυτούς που έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσίας οι μόνοι που βρίσκονται σε μια κάπως αξιοπρεπή κλίμακα αμοιβών στο βαθμό του Υπαλλήλου, είναι οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί. Αντίθετα στα 15 χρόνια προϋπηρεσίας βρίσκουμε σήμερα υπαλλήλους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταλυκειακής εκπαίδευσης αλλά και Αποφοίτους Λυκείου και Γυμνασίου να έχουν αμοιβές σε επίπεδα από 451€. Μετά από 15 χρόνια εργάσιμου βίου αμοιβές τόσο χαμηλές δεν ταιριάζουν προφανώς σε κανένα επίπεδο εκπαίδευσης στον δυτικό κόσμο.
Όσον αφορά τη διακύμανση των αμοιβών τους την περίοδο της κρίσης οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μεγάλη πλειοψηφία ότι είδαν μείωση σε διάφορα ποσοστά.
intra5
Χωρίς να είναι ασφαλές το αποτέλεσμα γιατί το δείγμα ήταν μικρό, οι Απόφοιτοι Γυμνασίου και «Άλλο» δεν είδαν κάποια μείωση ενώ μόνο οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί ήταν οι τυχεροί που είχαν αύξηση μηνιαίων αμοιβών.
Τέλος οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους φαίνεται να είναι οι Απόφοιτοι Λυκείου που το 19,01% φοβούνται ότι θα χάσουν θέση και μισθό και οι Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που 49,46% πιστεύουν ότι θα υποστούν μείωση μισθών.
Αντίθετα οι πιο αισιόδοξοι είναι οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί που 32,33% βλέπουν αύξηση μηνιαίων αμοιβών τους στο μέλλον ή 36,38% τουλάχιστον μη μεταβολή τους.
newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μισθοί πείνας», ακόμα και κάτω από 450 ευρώ, για τους μεταπτυχιακούς στην Ελλάδα"

Πουλάνε σπίτια για να πληρώσουν την εφορία και να γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ

Η δραματική κατάσταση της κτηματαγοράς των τελευταίων ετών αποτυπώνεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι 157.000 σπίτια «χάθηκαν» μέσα στην κρίση.

Πουλήθηκαν για την αντιμετώπιση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων ενώ σημαντική υποχώρηση της ιδιοκατοίκησης καταγράφουν δύο μελέτες καθώς και απίστευτη βουτιά 80% στις γονικές παροχές.

Οι Έλληνες, πουλάνε τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους για να ζήσουν, να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 74%, από 77,2% που ήταν το 2010, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι Έλληνες δεν κάνουν πλέον συμβόλαια γονικών παροχών ή κληρονομιών ενώ υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν την αποποίηση περιουσίας καθώς δεν θέλουν να έχουν ακίνητα που είναι πλήρως απαξιωμένα και ταυτόχρονα επιβαρύνονται με υψηλότατους φόρους.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο γονέας δεν τολμά να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο στο παιδί ή τον συγγενή του. Αντίθετα προτιμά να αφήσει στους διαδόχους του την επιλογή της αποποίησης της κληρονομιάς, ώστε να διασφαλιστούν όχι μόνον από τυχόν γνωστές ή άγνωστες διεκδικήσεις του δημοσίου ή τρίτων, αλλά και από τα απρόβλεπτα και αβάσταχτα βάρη μίας ακίνητης περιουσίας», τονίζει ο ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι για τις αποποιήσεις δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, αλλά πλέον αποτελούν σχεδόν απαραίτητη συμπλήρωμα του κάθε πιστοποιητικού θανάτου.

Το παράδοξο είναι ότι η απαξία των ακινήτων ζημιώνει και το ίδιο το κράτος. Ο λόγος είναι ότι η λύση που έχει βρεθεί μετακυλίει την απώλεια φορολογικών εσόδων από την υγιή οικονομική δραστηριότητα στην επιβάρυνση της κατοχής ακινήτων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Έτσι τα έσοδα του κράτους από φόρους μεταβίβασης, υπεραξίας ακινήτων κ.λπ. έχουν υποχωρήσει παράλληλα με την υποχώρηση των τιμών και των συναλλαγών. Τα σχετικά έσοδα έχουν πέσει πολύ κάτω από τα 500-700 εκατ. ευρώ, που κινούντο ακόμα και τις εποχές που οι αντικειμενικές αξίες ήταν στο 1/3 των αγοραίων. Τότε στην πράξη το 11% του φόρου μεταβίβασης μετατρεπόταν σε ένα 3%-4%, αλλά τα έσοδα ήταν δεκαπλάσια, φθάνοντας στο 1,1 δισ. ευρώ το 2007.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Πουλάνε σπίτια για να πληρώσουν την εφορία και να γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ"

Κυρίτσης: Φρονηματικού χαρακτήρα οι διώξεις σε Σακκά-Σεϊσίδη - Δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη

Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να απαντήσει κυρίως στην κριτική που δέχεται από τα... αριστερά ότι δικαιολογεί τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων αφενός λέει ότι οι διώξεις σε βάρος Σακκά και Σεϊσίδη είναι «φρονηματικού χαρακτήρα» και αφετέρου ότι δεν έχει προβλημα με την κατηγορία του «φιλοτρομοκράτη» που του αποδίδει η Νέα Δημοκρατία που αντέδρασε στην πρώτη του ανάρτηση.

Κάνει, μάλιστα, και μαθήματα στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι οι αναρτήσεις του αφορούν τους φίλους του στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Με αφορμή τη συλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεισίδη και την ασυστολη συνωμοσιολογια που αναπτυχθηκε, ανήρτησα μια άποψη άλλου ανθρώπου που με βρίσκει σύμφωνο ως προσεγγιση: Δουλεια του κράτους ειναι να εφαρμοζει το νομο, δουλεια του κινηματος ειναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλεια του συριζα ειναι να αλλάξει το κράτος θα προσεθετα εγω. Μου έκανε εντυπωση μάλιστα το γεγονός οτι οι μισοι τουλάχιστον απ όσους οδύρονται θεωρουσαν στο παρελθον ανθρώπους σαν τους συλληφθέντες στην καλυτερη προβοκάτορες, βαλτους κλπ. Τωρα οι ίδιοι τυπακοι την ειδανε νετσαγεφ. Τεσπα, ειναι κι αυτο μια πρόοδος

Διαπίστωσα ξαφνικά, αφου δεν ειχα παρακολουθησει την κινηση της σελίδας, οτι με έβριζαν πατόκορφα διαφοροι οτι δικαιολογώ (!) τον ξυλοδαρμό συλληφθέντος και την ίδια ώρα ότι τοχουν κανει θεμα τα καναλια και τα σάιτ και έβγαλε η ΝΔ ανακοινωση οτι είμαι φιλοτρομοκράτης. Και στις δυο περιπτώσεις, δεν ήταν καν τα δικά μου λογια αυτα που σχολιάζονται και αναλύονται, αλλα ενός άλλου τα οποια εγω μετεφερα ως σωστοτερη προσεγγιση του ζητήματος. Δεν με ενοχλει να με λεει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη, δεν είναι εκει το θέμα μου άλλωστε

Δεν θεωρώ επίσης οτι ολοι αυτοι στο φβ στρέφονται εναντίον εμου προσωπικώς. Πιστευω οτι απλώς βρήκαν μια ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουν την άποψη τους για το ΣΥΡΙΖΑ. Εφτασαν στο σημειο να ισχυριστουν (με μονταζάκι;) οτι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβασε παλαιότερη αναφορα στον Κ. Σακκά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζοταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικα δικαιώματα, μεροληπτει υπερ όσων έχουν στοχοποιηθει απο το κράτος ακόμα και αν πολιτικα δεν συμφωνει. Οι δυο συλληφθεντες εμπίπτουν σε αυτην την κατηγορία διώξεων φρονηματικου χαρακτηρα Ο ενας διωκεται απηνως για την υποθεση «ληστες με τα μαυρα» που κατασκευσαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεια εις βαρος του στα όρια του γελοιου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποια ο σρζ ορθως ειχε πολεμήσει Ο Συριζα ταυτοχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομενο κράτος. Όποιος θεωρει οτι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικες συγκρουσεις και αντιφάσεις, ή οτι υπαρχουν ευκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ή – ακομα χειρότερα- ξερει πολυ καλά και απλώς προτιμαει την άνεση του πληκτρολογίου.

ΥΓ, προς δημοσιογράφους: Στις προσωπικες σελίδες, η ενδειξη με τα δυο ανθρωπάκια σημαινει οτι η αναρτηση δεν απευθυνεται παρα μόνο σε συγκεκριμενο κοινο που ορίζεται ως «φίλοι». Η ενδειξη μικρη υδρογειος σημαινει «γενικο κοινό». Μην τα μπερδευουμε επειδή ειναι Αυγουστος.


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρίτσης: Φρονηματικού χαρακτήρα οι διώξεις σε Σακκά-Σεϊσίδη - Δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη"

«Λαβράκια» από την ΓΓΔΕ σε συναυλία του Βασίλη Καρρά στο Αιτωλικό

Λαβράκι έβγαλαν οι άνδρες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που πήγαν για έλεγχο σε συναυλία του Βασίλη Καρρά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Αν και μέχρι τις 3 τα ξημερώματα οπότε και οι ελεγκτές αποχώρησαν όλα έδειχναν νόμιμα καθώς στη συναυλία που πραγματοποίηθηκε σε προαύλιο σχολείου είχαν κοπεί κανονικά όλες οι αποδείξεις, η συνέχεια αποδείχθηκε διαφορετική.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στο οποίο οι άνδρες της ΓΓΔΕ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησαν να μην κόβονται αποδείξεις σε θεατές που είχαν πάει για να απολαύσουν βαριά λαϊκά τραγούδια από γνωστό τραγουδιστή.

Οι ελεγκτές επέστρεψαν στο χώρο και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 12 τραπέζια στα οποία δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη με τον λόγαριασμό για κάθε τραπέζι από τα 12 να υπολογίζεται σε περίπου 1.000 ευρώ

Επειδή το ποσόν για το οποίο δεν κόπηκαν αποδείξεις υπολογίζεται σε περίπου 12.000 ευρώ η παράβαση υπάγεται στη διάταξη εκείνη του νόμου που προβλέπει λουκέτο στην επιχείρηση.

Αυτό όμως θα γίνει μετά από 20 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων, ο επιχειρηματίας μπορεί να υποβάλει τις ενστάσεις του.

Εξετάζεται και η σύμβαση του επιχειρηματία με τον τραγουδιστή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λαβράκια» από την ΓΓΔΕ σε συναυλία του Βασίλη Καρρά στο Αιτωλικό"

Κριτική Κουρτς σε Μέρκελ για τη συμφωνία με την Τουρκία

Κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την πρόθεσή της να εμμείνει στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, ασκεί σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Έστεραιχ" ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέση του για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και για την προβολή βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων.

«Θεωρώ προβληματικό εάν κάποιος, λόγω αυτής της συμφωνίας για το άσυλο, θα παρέβλεπε παραβιάσεις θεμελιωδών αξιών, που συμβαίνουν στην Τουρκία», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, συμπληρώνοντας ότι «ως ΕΕ δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να αναθέτουμε αυτά τα ζητήματα στην Τουρκία και να εκτιθέμεθα περαιτέρω σε εκβιασμό, αλλά χρειαζόμαστε μία δική μας πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό, και πρέπει να προστατεύουμε μόνοι μας τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει σχετικά ήδη πριν τη σύναψή της, εκτιμά πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό θα αποτύχει, καθώς, όπως σημειώνει, υπήρχαν τρεις προϋποθέσεις για να σταματήσει η Τουρκία το προσφυγικό ρεύμα: η απελευθέρωση της βίζας, η επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η οικονομική βοήθεια.

Διευκρινίζει δε πως δεν υποστηρίζει να υπάρξει παραχώρηση απέναντι στην Τουρκία στις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας ή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ, όπως παρατηρεί, η Τουρκία έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν επιθυμεί να εκπληρώσει τους όρους και άρα η συμφωνία για το προσφυγικό δεν μπορεί να "κρατήσει".

Στη ίδια συνέντευξη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει πως υποστηρίζει την άποψη του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, ότι μία ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα ήταν ουτοπική, και επισημαίνει πως η Τουρκία έχει απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο από τις αξίες της ΕΕ και πως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα υπήρξαν μαζικές συλλήψεις και απειλές εναντίον πολιτικών αντιφρονούντων, κάτι που είναι ασύμβατο με τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, η οποία δεν επιτρέπεται να είναι υποχωρητική σε θέματα αρχής.

Απευθυνόμενος στους Τούρκους που ζουν στην Αυστρία, ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί πως δεν θα επιτραπεί ένα κυνήγι μαγισσών στη χώρα, πως ο ίδιος αναμένει από τον καθένα που ζει στην Αυστρία ότι δεν θα μεταφέρει εκεί εξωτερικές διενέξεις, και καλεί επειγόντως σε αυτοσυγκράτηση, ενώ ως λόγο των ανησυχιών του ο ίδιος αναφέρει το γεγονός ότι σε εφημερίδες προσκείμενες στον Ερντογάν δημοσιεύτηκαν λίστες με φερόμενους οπαδούς του Γκιουλέν στη Βιέννη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κριτική Κουρτς σε Μέρκελ για τη συμφωνία με την Τουρκία"

DW:Στηρίξτε την Ελλάδα και όχι την Τουρκία

Σε εξέλιξη στη Γερμανία ένας έντονος δημόσιος διάλογος τόσο για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, όσο και για την προσφυγική συμφωνία, μια συζήτηση που πυροδότησαν τα μέτρα καταστολής της Άγκυρας.

Κορυφαία στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Γερμανία προειδοποιούν σήμερα για τις συνέπειες ενδεχόμενης διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Η επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ρεμπέκα Χαρμς τονίζει σε σημερινή της συνέντευξη στην Welt της Κυριακής ότι «θα ήταν ανεύθυνο να εγκαταλειφθούν οι διμερείς σχέσεις υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζουμε προς τα πού θέλουμε να πάμε».
Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ τονίζει ότι ενδεχόμενη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα συνιστούσε «διπλωματική ανοησία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η λογική και τα συμφέροντα των δυο πλευρών υπαγορεύουν την φραστική αποκλιμάκωση».
Σταϊνμάγερ: Να διατηρηθεί η επικοινωνία
«Θα ήταν ανεύθυνο να εγκαταλειφθούν οι διμερείς σχέσεις υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζουμε προς τα πού θέλουμε να πάμε»
«Θα ήταν ανεύθυνο να εγκαταλειφθούν οι διμερείς σχέσεις υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζουμε προς τα πού θέλουμε να πάμε»
Με τον τρόπο αυτό Χαρμς και Μπροκ ευθυγραμμίζονται ουσιαστικά με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο οποίος είπε πρόσφατα ότι παρά την όποια κριτική, πρέπει να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα, η οποία «θα παραμείνει μια γειτονική χώρα».
Υπέρ της άμεσης διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αντίθετα, τάχθηκε ο επικεφαλής της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ. «Μια κυβέρνηση που διώκει δημοσιογράφους, αποδομεί τη δικαιοσύνη, πετάει αντιπολιτευόμενους στη φυλακή και διεξάγει πόλεμο κατά του λαού της δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ», είπε ο πρόεδρος της Linke προς τις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.
Κατά της προσφυγικής συμφωνίας οι πολίτες
Το 69% ζητά να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση της Τουρκίας και να δοθούν τα δισεκατομμύρια για τη φροντίδα και περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα
Το 69% ζητά να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση της Τουρκίας και να δοθούν τα δισεκατομμύρια για τη φροντίδα και περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα
Οι θέσεις αυτές φαίνεται να απηχούν και τις απόψεις των περισσοτέρων γερμανών πολιτών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η Bild της Κυριακής, η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών και συγκεκριμένα το 66%, τάσσονται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
Την ίδια ώρα το 69% ζητά να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση της Τουρκίας και να δοθούν τα δισεκατομμύρια για τη φροντίδα και περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα.
Αξιοσημείωτο επίσης ότι το 52% των Γερμανών ζητά να καταγγελθεί η συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό.
dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Στηρίξτε την Ελλάδα και όχι την Τουρκία"

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο - Χάλκινο η Κορακάκη στη σκοποβολή!

Έγραψε ιστορία η Άννα Κορακάκη! Με τρομερή εμφάνιση στον τελικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στην πρώτη επιτυχία για την ελληνική αποστολή.

Η 20χρονη Κορακάκη έφερε το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα (!) και συγκεκριμένα από το 1920, όταν η Ολυμπιακή ομάδα, κατέκτησε το αργυρό, στο αυτοματο πιστόλι από 30 μέτρα.Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.

Η Κορακάκη είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής, ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονείται από τον πατέρα της, Τάσο, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας. Εκτός από το μετάλλιο στο Ρίο, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσιο πρωτάθλημα του 2014, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014) και το αργυρό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.

Το βιογραφικό της Άννας Κορακάκη

Από το 2010 είναι μέλος της εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωταθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.

Από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων για 8 συνεχόμενες φορές. Ως Νεάνιδα κατέχει τα πανελλήνια ρεκόρ στα 10 και 25 μέτρα. Επίσης έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών στα 10 μέτρα με επίδοση 391/400 και συνεπώς είναι κάτοχος 3 εκ των 4 ρεκόρ στα αγωνίσματα που διαγωνίζεται.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις της σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής:

-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΤΕΛΙΚΟΥ.

-3η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.

-2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων του Βελιγραδίου το 2011.

-4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ το 2014.

-8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου.

-7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας το 2013.

-7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας το 2013 στην κατηγορία γυναικών.

-3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στη Γρανάδα,Ισπανία 2014.

-5η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων στην κατηγορία νεανίδων στο Άρνεμ,Ολλανδία 2015.

-4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σανγουον,Κορέα χάνοντας μετάλλιο και πρόκριση για Ολυμπιάδα για 0,1 του ποντου (ελάχιστο).

-3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Φορτ Μπένινγκ,ΗΠΑ.

-2η θέση στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015 στο Μόναχο,Γερμανία.

-4η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων 2016 στη κατηγορία γυναικών στο Γκιόρ,Ουγγαρία.

-1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο αεροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο πυροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο αεροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πυροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

- 1η θέση με την ομάδα της Waldkirch στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Bundesliga την περίοδο 2015/16.

-Να σημειωθεί επίσης πως το 2011 κλήθηκε να συμμετάσχει στο εθνικό Πρωτάθλημα Σερβίας. Εκεί,κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων και το χάλκινο στην κατηγορία των Γυναικών, αντιμετωπίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας Σκοποβολής,όπως την Ολυμπιονίκη Γιάσνα Σέκαριτς. Επιπλέον έχει πάρει πολλά μετάλλια σε διεθνή μίτινγκ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο - Χάλκινο η Κορακάκη στη σκοποβολή! "

Λύση για τον Δήμο Αχαρνών αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών

Στην εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών επιδιώκει να συμβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωση του ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση του κ. Κουρουμπλή επισημαίνεται ότι το υπουργείο «μέσω του Παρατηρητηρίου των Δήμων, προσπαθεί να συμβάλλει στην εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών, διορθώνοντας χρονίζουσες και προερχόμενες από το παρελθόν εκκρεμότητες, ενεργοποιώντας άμεσα, τον Ειδικό Λογαριασμό Εξυγίανσης ώστε να δώσει, έτσι, τη δυνατότητα ισοσκέλισης και έγκρισης του προϋπολογισμού του, καλύπτοντας το τεράστιο έλλειμμα που παρουσιάζει.

Η διαδικασία της εξυγίανσης για την οποία πολλά έχουν γραφεί, ποικίλλει από περίπτωση σε περίπτωση, από δήμο σε δήμο και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη, αύξηση των τελών, απολύσεις και οτιδήποτε άλλο θα επιβαρύνει τον δημότη.

Είναι μια ελεγχόμενη διαδικασία που κατατείνει στο να προστατεύσει τον δήμο, να του δώσει τη δυνατότητα ενός υγιούς και εγκεκριμένου, τελικά, προϋπολογισμού, ώστε να μπορέσει αυτός να έχει μια κανονική λειτουργία εφαρμόζοντας ένα κοινά αποδεκτό Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης (ΣΟΕ), αλλά και να ενταχθεί στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους που λαμβάνουν οι δήμοι. Κάτι που θα αποτελέσει πραγματική ένεση για τον Δήμο Αχαρνών και θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να ξανασταθεί στα πόδια του».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση για τον Δήμο Αχαρνών αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών"

Σε Costa Navarino και τουρκικό όμιλο Dogus το Hilton Αθηνών

Την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία -και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ,-θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus -επέλεξε η Αlpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Hilton βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank έλαβε σχετική ενημέρωση από τη Τράπεζα ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας. Σε συνέχεια της σχετικής αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας.

To Ηilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει συνολική δυναμικότητα 506 δωματίων, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ξενοδοχείου έγιναν το 1957. Αρχικός ανάδοχος του έργου ήταν ο όμιλος Πεζά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο, και γι’ αυτό χρειάστηκε να το συνεχίσει η Ιονική Τράπεζα. Το 1960 η κυριότητα των μετοχών της Ξενοδοχειακής Εταιρείας Πεζά περιήλθε στη θυγατρική της τράπεζας, την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, και ο σκελετός της οικοδομής ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1961.

Τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963 με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου. Άλλωστε, η αλυσίδα Hilton αποτελούσε την πρώτη μεγάλη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων που ερχόταν στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μονάδα εγκαινίασε προσωπικά ο ιδρυτής της αλυσίδας Κόνραντ Xίλτον. Για την ανέγερση της μονάδας δαπανήθηκε τότε το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων. Την αρχιτεκτονική ομάδα που δημιούργησε το ξενοδοχείο αποτελούσαν οι Μανώλης Βουρέκας, Προκόπης Βασιλειάδης και Σπύρος Στάικος, ενώ υπεύθυνος αρχιτέκτων ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης. Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων αποτέλεσε την επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα με την ανακαίνιση προστέθηκαν στο ξενοδοχείο μια πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας, περίπου, 1.200 τ.μ. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 16 χιλ. τ.μ., ενώ υφίσταται υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή.

Ο όμιλος ΤΕΜΕΣ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη την Costa Navarino στη Μεσσηνία. Η τελική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις τουλάχιστον τεσσάρων γηπέδων γκολφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του συγκροτήματος θα φθάσει σε 1,2 δισ. ευρώ. Eως σήμερα έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες νέες επενδύσεις της εταιρείας θα ξεπεράσουν τα 240 εκατ. ευρώ. Στην Costa Navarino λειτουργούν, μεταξύ άλλων, 2 ξενοδοχεία και 2 γήπεδα γκολφ, ενώ στα άμεσα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η κατασκευή 2 ξενοδοχείων και 2 γκολφ. Στο τουριστικό συγκρότημα εργάζονται 1.200 άτομα, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη ο αριθμός των υπαλλήλων του θα φθάσουν τις 3.000. Σημειώνεται ότι η Costa Navarino αποτέλεσε όραμα του ιδρυτή της καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Από το 2014 συμμετοχή στον όμιλο εταιρειών Costa Navarino έχει και ο όμιλος Οlayan ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino. Ο όμιλος Οlayan έχει επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια συμμετέχοντας στρατηγικά σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους. Μεταξύ άλλων, αναπτύσσει δραστηριότητα στον χώρο του τουρισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ενέργειας και της ψυχαγωγίας. Στην περυσινή οικονομική χρήση το ενοποιημένο σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων έφθασε τα 10,1 δισ. δολ. τα ενοποιημένα έσοδα τα 5 δισ. δολ. και τα λειτουργικά κέρδη τα 147 εκατ. δολ. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από τον τομέα των μαρίνων και συνεχίζει στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικότερα, συμμετέχει στη μαρίνα του Φλοίσβου μέσω της D-Marine Investments Holding B.V με ποσοστό 32,2%.

Oι άλλοι μέτοχοι στη μαρίνα είναι η Lamda Development με 32,2%, το ελληνικό Δημόσιο με 22,8% και η Zerlan με 12,8%. Επίσης, κατέχει ποσοστό 90% στην εταιρεία KG Med Marinas, η οποία ελέγχει τις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και το 75% της Μαρίνας Ζέας (το υπόλοιπο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο). Το 10% της KG Med Marinas ανήκει στο όμιλο Κυριακούλη. Επίσης, η D-Marine Investments Holding B.V έχει μειοψηφική συμμετοχή στην Jermyn Street Real Estate Fund IV, η οποία το φθινόπωρο αναμένεται να αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ, καθώς επίκειται η ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ. H D-Marine Investments Holding B.V, που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του τουρκικού ομίλου στην Ευρώπη, αναπτύσσει επίσης δραστηριότητα στην Ιταλία και στην Ισπανία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Costa Navarino και τουρκικό όμιλο Dogus το Hilton Αθηνών"

Οι δουλέμποροι βγάζουν πολλά λεφτά χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους στη βόρεια Ελλάδα

Με την κρίση στην Τουρκία και τα κλειστά σύνορα στην Ευρώπη οι δουλέμποροι στη βόρεια Ελλάδα περιμένουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα τους φέρει πολλά κέρδη.

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του AP η ελληνική αστυνομία υποστηρίζει ότι οι διακινητές χρησιμοποιούν ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους όπως ανιχνευτές» με μοτοσικλέτες, χάρτες με τα «τυφλά σημεία» της φύλαξης των συνόρων, ακόμη και πληροφοριοδότες από την αστυνομία, για να μετακινήσουν τους πρόσφυγες που εδώ και μήνες έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας.

Από τη μια τα υπέρογκα ποσά που ζητούν οι λαθροδιακινητές και από την άλλη οι όλο και μικρότερες πιθανότητες να φύγουν από τη χώρα κάνει τους πρόσφυγες λιγότερο αποφασιστικούς. Χαρακτηριστική περίπτωση η ιστορία του Sorah Rahimi.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες και τα χαμένα λεφτά
Ο 22χρονος φοιτητής ψυχολογίας ταξίδεψε από το Αφγανιστάν με την άρρωστη μητέρα του. Ο Rahimi αποτελεί τον ιδανικό στόχο για τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που έχουν επανεμφανιστεί στη βόρεια Ελλάδα. Ο φοιτητής συμφώνησε να πληρώσει στους διακινητές 2.500 ευρώ για να ταξιδέψει από τη βόρεια Ελλάδα στα σύνορα με την πΓΔΜ στη Σουηδία. Αυτό που κατάφερε να κάνει ήταν μόλις λίγα μίλια καθώς εντοπίστηκε από την και γύρισε πίσω.

«Πρέπει να φτάσουμε στην Σουηδία. Ολόκληρη η οικογένειά μας δεν υπάρχει. Δεν έχουμε πλέον τίποτα στο Αφγανιστάν», είπε ο Rahimi στο AP πριν μεταφερθεί ξανά πίσω στην Ειδομένη.

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έχουν κολλήσει στο ταξίδι τους. Οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν κλείσει από τα Μάρτιο τα σύνορά τους για να αποφευχθεί η επανάληψη της μαζικής μετανάστευσης του 2015, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν, προκαλώντας μια σειρά από πολιτικές αναταραχές.

Το ταξίδι για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής έχει γίνει ολοένα και πιο επικίνδυνη και χρονοβόρο. Ο Rahimi πέρασε τρεις μήνες το λιμάνι του Πειραιά, κοντά στην Αθήνα, πριν φτάσει στη βόρεια Ελλάδα με το τρένο.

Ευνοεί η κρίση στην Τουρκία
Η απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο μήνα στην Τουρκία έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σε μία πρόσφατη επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε 29 μέλη δύο κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης στη βόρεια Ελλάδα. Η μία σπείρα είχε πάρει πληροφορίες από αστυνομικό, για τα «κενά» στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι λαθροδιακινητές έχουν φέρει περίπου 600 πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και τους βοήθησαν να φτάσουν σε άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας έναν στόλο από ταξί, καρτοτηλέφωνα και κωδικούς όπως «σκύλοι», για την αστυνομία, «σκουπιδιάρικα», για τα περιπολικά, «τσιμεντόλιθοι», «ψάρια» ή «κεμπάμπ» για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Τουλάχιστον 6 Ελληνες οδηγοί ταξί εμπλέκονταν σε κυκλώματα λαθροδιακίνησης, χρεώνοντας κανονικά κόμιστρα ενώ γνώριζαν ότι μετείχαν σε παράνομη δραστηριότητα», είπε ο Γιώργος Παντελάκος, της αστυνομίας, στο Associated Press. «Κάθε μεταφορά είχε τη συνδρομή ''ανιχνευτών'' σε μηχανές, για να αποφύγουν τον εντοπισμό», πρόσθεσε. Αλλοι ύποπτοι είναι από τη Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία, την Αλβανία και το Καζακστάν.

Επίσης, πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν στην ΠΓΔΜ, με την κατηγορία ότι βοηθούσαν λαθροδιακινητές κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα μόνο, περισσότεροι από 57.000 μετανάστες διαμένουν σε περίπου 60 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα. Όσο πιο πολύ καθυστερεί η αποχώρησή τους από τη χώρα μας τόσο πιο ευάλωτοι είναι στην εκμετάλλευση.

Ένα ταξίδι διαρκεί για μήνες
«Πέρυσι, τα ταξίδια είχαν ολοκληρωθεί σε μία ή το πολύ σε δύο εβδομάδες. Τώρα ένα ταξίδι μπορεί να διαρκέσει για μήνες». Η διάλυση του καταυλισμού της Ειδομένης δεν έλυσε το πρόβλημα καθώς δεκάδες είναι οι πρόσφυγες που κρύβονται ακόμη σε χωράφια, κάτω από γέφυρες και σε δάση κοντά στην Ειδομένη. Από τη στιγμή της διάλυσης του καταυλισμού, 50-100 άτομα κάθε ημέρα εντοπίζονται τη στιγμή που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και τους στέλνουν πίσω, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Μερικοί βρέθηκαν κρυμμένοι σε φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα ή τρένα. Άλλοι δοκιμάσουν την τύχη τους με τα πόδια, ψάχνουν για κενά στο συνοριακό φράχτη ή με ξυράφι προσπαθούν να κόψουν το σύρμα στις όχθες του ποταμού αναζητώντας μονοπάτια.

Η Λίνα Σιώπη ιδιοκτήτρια καφετέριας στην Ειδομένη λέει πως οι μετανάστες συνήθως βρίσκονται κρυμμένοι σε βαγόνια.

«Εμείς το βλέπουμε όλη την ώρα. Το τελευταίο περιστατικό ήταν με μια οικογένεια που κρυβόταν κάτω ένα φορτηγό. Ήταν ένα ζευγάρι με δύο γιους».

Οι διαπραγματεύσεις σε πάρκα και σταθμούς
Στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα λαθρέμποροι διαπραγματεύονται ασύστολα τους όρους με τους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει σε πάρκα κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Έχουν το πάνω χέρι, αφού οι περισσότεροι μετανάστες βρίσκονται ήδη στη χώρα για αρκετούς μήνες.

Η Αφγανή πρόσφυγας Fatima Davoodi έχει συμφωνήσει σε μια τιμή και ήδη είναι σε αναμονή μαζί με τον σύζυγό της και τους δύο της γιους, ηλικίας έξι και 10.

«Δεν μπορώ να σας πω το ποσό. Θέλουμε να πάμε στη Φινλανδία και θα πληρώσουμε όλο το ποσό, όταν φτάσουμε εκεί» είπε η Davoodi, από το βόρειο Αφγανιστάν και συνέχισε: «Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε για τα σύνορα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Πρέπει όμως να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρουμε»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δουλέμποροι βγάζουν πολλά λεφτά χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους στη βόρεια Ελλάδα"

Επίθεση Σκουρλέτη στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΗ

Νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, όπου δηλώνει «κατηγορηματικά αντίθετος» στην πώληση του 17% της ΔΕΗ.

«Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί» τόνισε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, και πρόσθεσε ότι «αυτό το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί - και αυτό γεννά ερωτήματα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο επικριτικό ύφος, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε πως «το ΤΑΙΠΕΔ κακώς επεκτείνεται και σε αλλά πεδία πέρα από το αντικείμενο του» και σημείωσε ότι «πρόκειται για έναν οργανισμό που τον κληρονομήσαμε και κινείται με μια δυναμική από το παρελθόν».

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία πως «η συγκρότηση του νέου υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας θα περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε δεσμευτεί με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και μόνο σε αυτές».

Ερωτηθείς για τον αγωγό ΤΑΡ, τόνισε ότι το έργο υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, το ελληνικό κομμάτι θα είναι το πρώτο που θα έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, απάντησε ότι «εναπόκειται στους Αζέρους να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν», αφήνοντας όλα τα σενάρια «ανοιχτά» σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ναυαγήσει.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Σκουρλέτη στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΗ"

Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων καταγράφτηκαν το πρωί της Κυριακής. Ειδικότερα, στα ελληνικά νησιά αφίχθηκαν 80 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 66 έφτασαν στη Χίο και οι 14 στη Λέρο.

Αντίστοιχα, το Σάββατο τα ελληνικά νησιά υποδέχτηκαν 85 επιπλέον.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανέρχεται πλέον στους 9.794. Στο σύνολο της χώρας, ο αριθμός διαμορφώνεται σε 57.058.


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών"

ΕΝΦΙΑ: Η μεσαία τάξη και οι εταιρείες... «θα σηκώσουν το Σταυρό»

Η μεσαία τάξη, δηλαδή 278.052 φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ  - και περίπου οι μισές επιχειρήσεις της χώρας  (24. 218 νομικά πρόσωπα ) καλούνται να σηκώσουν το «βάρος» του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που δημοσιεύει εσωτερικό πίνακα του υπουργείου Οικονομικών, με αποδέκτη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποδεικνύεται ότι με τη φετινή εκκαθάριση του φόρου κατοχής ακινήτων, τα φορολογικά βάρη των πολλών μεταβιβάζονται στους λίγους. 



Κι αυτό, γιατί μέσω του συμπληρωματικού φόρου θα καταλογιστούν στους έχοντες τη μεγαλύτερη περιουσία, αλλά και στις επιχειρήσεις, φόροι 680 εκατ. ευρώ έναντι 575 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Όσοι υπάγονται στον συμπληρωματικό φόρο – νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις  - θα πληρώσουν τον λογαριασμό που προκύπτει: 

1. Από τη μείωση των αντικειμενικών  που επιφέρει λιγότερα φορολογικά βάρη για τους ιδιοκτήτες περίπου 8,6 εκατ. κτισμάτων.

2. Από την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο να επιβάλλει  συμπληρωματικό φόρο και στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τα ευρήματα από τη φετινή εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. 

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που παρουσιάζεται: 

1. Το συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί φέτος ανέρχεται στα 3,344 δισ. ευρώ. Θα τον πληρώσουν 6.399.632 φυσικά πρόσωπα τα οποία θα καταβάλουν 2,852 δισ. ευρώ και 49.464 επιχειρήσεις οι οποίες θα δώσουν 491,543  εκατ. ευρώ.

2. Το δεύτερο στοιχείο που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί είναι η ανακατανομή των βαρών υπέρ των πολλών και εις βάρος των λίγων.

Κατά το έγγραφο: 

-2.478.671 φυσικά πρόσωπα ή το 33,99% του συνόλου θα πληρώσουν λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. 

-2.558.227 φυσικά πρόσωπα ή το 35,08% του συνόλου θα πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι. 

- 1.549.759 φυσικά πρόσωπα ή το 21,25% του συνόλου θα επιβαρυνθούν μεν αλλά με ποσά που θα κυμαίνονται έως και 10 ευρώ.

Προσθέτοντας τα τρία ποσοστά το οικονομικό επιτελείο θα υποστηρίξει ότι το 90% των ιδιοκτητών   ή τουλάχιστον 6,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα δεν θα δουν ουσιαστική αλλαγή στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. 

Συγκριτικά με το 2015 ο κύριος φόρος θα μειωθεί κατά 101,392 εκατ. ευρώ. 

Ο συμπληρωματικός φόρος

Μετά την αναστολή του συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια, ο λογαριασμός για τους έχοντες ακίνητη περιουσία άνω των 200. 000 ευρώ ανεβαίνει φέτος κατά 38,13 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ στις δαγκάνες του θα πέσουν 151.355 φυσικά πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι. 

Συγκεκριμένα, θα φτάσει φέτος στα 399,859 εκατ. ευρώ έναντι 361,72 που ήταν πέρυσι.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Η μεσαία τάξη και οι εταιρείες... «θα σηκώσουν το Σταυρό»"

Οι φόροι απογειώνουν τη «μαύρη» οικονομία

Στη «σκιά» της παραοικονομίας και της «μαύρης οικονομίας» κινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθούν να αποφύγουν την υπερφορολόγηση του ΦΠΑ αλλά και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που αφορούν το εισόδημα και τις ασφαλιστικές εισφορές με νέες «ιδέες» και κόλπα φοροδιαφυγής.

Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καταφέρει ακόμη να λάβει το πράσινο φως από τους θεσμούς για δύο νομοσχέδια που και τη φοροδιαφυγή μπορούν να περιορίσουν και τα δημόσια ταμεία να γεμίσουν: το ένα για τη χρήση πλαστικού χρήματος, για το χτίσιμο του αφορολογήτου και το άλλο για την οικειοθελή δήλωση «ξεχασμένων» ή προϊόντος φοροδιαφυγής εισοδημάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, ενώ είναι έτοιμο, έχει σκαλώσει στον ακατάσχετο λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να εισπράττουν τα ποσά από τους πελάτες κατά την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Οι θεσμοί ζητούν να είναι ακατάσχετο το 85% του λογαριασμού και το υπόλοιπο αν έχει χρέη ο επαγγελματίας σε Εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία να κατάσχεται.

Αντίθετα, η ελληνική πλευρά ζητεί να είναι το σύνολο του συγκεκριμένου λογαριασμού ώστε να μην έχουν «πάτημα» οι επαγγελματίες να αρνούνται να τοποθετήσουν μηχανάκια POS για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Κατασχέσεις

Την ίδια στιγμή όμως 1.492.088 φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις από την Εφορία για χρέη που ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη προς το Δημόσιο, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει μπαράζ κατασχέσεων, δεσμεύσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων σε 755.806 φορολογούμενους. Πρόκειται για το 50% των φορολογούμενων στους οποίους οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγω του γεγονότος ότι το νομοσχέδιο πάει για μετά τον Σεπτέμβριο, στην Καραγεώργη Σερβίας μελετούν δύο σενάρια για το εφετινό χάσιμο του αφορολογήτου με αποδείξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι, αν για παράδειγμα κάποιος φορολογούμενους πρέπει να συγκεντρώσει για το 2016 αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός του, θα πρέπει υποχρεωτικά να συγκεντρώσει μέσω πλαστικού χρήματος το ¼ και το υπόλοιπο να είναι σε μετρητά. Το ¼ προκύπτει από τους μήνες που θα απομένουν ως το τέλος του έτους, όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο (στα μέσα Σεπτεμβρίου).

Καμία απόδειξη

Το δεύτερο και πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2017 ούτε ένα ευρώ απόδειξη. Δηλαδή, ο κωδικός 049 της φορολογικής δήλωσης θα είναι «κλειδωμένος», όπως συνέβη και εφέτος. Δηλαδή, το αφορολόγητο θα ισχύσει ανεξάρτητα από το ύψος των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν εφέτος οι φορολογούμενοι και, το σημαντικότερο, ανεξάρτητα από το αν αυτές προέρχονται από πλαστικό χρήμα ή από μετρητά.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι φόροι απογειώνουν τη «μαύρη» οικονομία"

Αναστέλλονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω μειωμένης κίνησης

Τροποποιείται το πρόγραμμα δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-Χαλκίδα λόγω των θερινών διακοπών του Αυγούστου και της μεγάλης μείωσης της επιβατικής κίνησης που παρατηρείται το μήνα αυτό.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 7/8/2016 έως και την Κυριακή 11/09/2016 αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1533, 3534/11534, 13543/3543, 3556/13556, 15535/5535 στο τμήμα αυτό.


Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω μειωμένης κίνησης"

Γέρoς Ευδόκιμος σε Κατρούγκαλο : Τι είναι αυτά που κάμετε και στέλνετε τον κόσμο στους κάδους των σκουπιδιών;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΦΩΝΟΣ, ΆΛΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΥΔΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΥΔΟΚΙΜΟ! ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙOΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ' ΨΑΛΕ! (ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ! αλλά και εκείνος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο μήνυμα και την αγωνία του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Προσκυνηματική, αιφνιδιαστική (προφανώς διακριτική) επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην Ιερά Μονή Παναχράντου ανήμερα -σήμερα 6 Αυγούστου- της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή αιφνιδιαστικά και χωρίς να ειδοποιήσει ή να ζητηθεί εκ μέρους των συνεργατών του να τηρηθεί κάποιο ανάλογο (επίσημο) του αξιώματος του πρωτόκολλο κατά τις μεσημεριανές ώρες και ενώ οι μοναχοί -όσοι δεν αναπαύονταν-, βρίσκονταν ο καθείς στα διακονήματα του, λίγο προ της ενάρξεως της Παρακλήσεως. Προσήλθε στο καθολικό της Ιεράς Μονής, που είναι αφιερωμένο στην θαυματουργή εικόνα της Παναχράντου Παναγίας προσκύνησε όντως με σεμνότητα και λιτότητα την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αλλά και του Αγίου Παντελεήμονα.

Τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο ιερομόναχος Αέτιος, δεύτερος τη τάξει στην Ιερά μονή με τον ιερομόναχο π. Φιλάρετο, αφού τους είπε -στον υπουργό και την συνοδεία του που αποτελείτο από φίλους και στενά μέλη της οικογένειας του- την μεγάλη υπέρ 1000χρονη ιστορία της Μονής, η οποία χτίστηκε το 961 από τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά- τον προσκάλεσαν στο αρχονταρίκι της Μονής να τους προσφερθεί το γνωστό κέρασμα της Ιεράς Μονής.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Ευδόκιμος, μόλις ειδοποιήθηκε καθώς βρισκόταν σε μεσημεριανή κατάκλιση, με απλότητα –και χωρίς να αλλάξει ή να βάλει τα επίσημα του (πανωκαλύμαυχο ή έστω επίσημο καθαρό εξώρασο ή να τρέξει προς υποδοχή τους) τον υποδέχθηκε με απλότητα και λιτότητα στο αρχονταρίκι της Μονής. Οι μοναχοί αφού πρόσφεραν στον κ. Κατρούγκαλο το γνωστό παναχραντινό κέρασμα –λουκούμι, καφέ και παξιμαδάκι Άνδρου- ο ηγούμενος μετά τις συστάσεις και αφού του εξήγησαν ποιους είχε ενώπιον του, άρχισε να τους μιλάει με λόγο ελέγχου και σε αυστηρό ύφος. «τι είναι αυτά που κάνετε, κύριε υπουργέ μου; Πεινά ο κόσμος! Αυτά είπατε στον κόσμο και σας ψήφισε; Γιατί στεναχωράτε τον Ελληνικό λαό που σας εμπιστεύτηκε; Γιατί τόσο ψέμα;; γιατί άλλα είπατε και άλλα κάνετε; Ο κόσμος φεύγει στο εξωτερικό. Τα παιδιά μας φεύγουν, γιατί δεν έχουν τόπο και χώρα να ζήσουν! Έτσι είπαμε; Επιτρέπεται να είναι πρωθυπουργός της Ορθόδοξης Ελλάδος ο νεαρός πρωθυπουργός μας και να μην κάνει σταυρό; Να μη μιλά για το θεό; Βγάζετε, βρε παιδί μου, την προσευχή από τα σχολειά !»

Ο υπουργός –όχι και τόσο αιφνιδιασμένος αλλά ωστόσο φανερά σε δύσκολη θέση – προσπάθησε να αρθρώσει μια κουβέντα μα ο γέρων Ευδόκιμος δεν του έδωσε το περιθώριο, καθώς μιλούσε σε τόνο αυστηρό ελέγχοντας τον Υπουργό και δια αυτού κυβέρνηση και πρωθυπουργό για τα έργα και τις ημέρες τους όλο αυτό το διάστημα από της εκλογής τους.

« ο λαός ψήφισε όχι! πώς βγήκε ναι; μπορείτε να μας ειπείτε; τι θέλατε να κάνετε; θα μας ειπεί κανείς την αλήθεια; Μα γιατί, μωρέ Υπουργέ μου, μας στεναχωράτε τόσο; Γιατί; τι είναι αυτά που κάνετε; γιατί; Η Ελλάδα είναι χώρα Ορθοδόξων Ελλήνων τώρα θα φύγει και αυτό! Κάνατε τον κόσμο να θέλει την χούντα! Με τούτα που κάμετε θα δυναμώσετε την Χρυσή Αυγή! Θα έρθουν γιατί ο κόσμος θα πάει τώρα σε εκείνους να βρει αυτό που δεν τους δώκατε εσείς που τους το υποσχεθήκατε! ελπίδα και αξιοπρέπεια. Ο κόσμος δε μιλεί, μα θα το ρίξει δαγκωτό σε εκείνους. Άκου με που σου λέγω. Γιατί; δεν του αφήκατε άλλα περιθώρια και τους στέλνετε κατευθείαν στην Χρυσή Αυγή!»

Ο Λόγος του Γέροντος Ευδόκιμου, ποτάμι τρεχούμενο ορμητικό που δεν σταμάταγε μπρος σε τίποτα. Φουρτούνα τα λόγια του και βάλσαμο στις ψυχές των ανθρώπων, μα τα όσα έλεγε δεν άρεσαν στον υπουργό Γιώργο Κατρούκαλο, ο οποίος ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την αγωνία και τα λόγια του Γέροντα στους κυβερνώντες.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Ευδόκιμος, παρά την συνεχή διακριτική προτροπή του π. Αέτιου να ηρεμήσει, καθώς υπερβαίνει το 82έτος της ηλικίας του να μην προκαλέσει έξαψη, μη γνωρίζοντας και τις αντιδράσεις του υπουργού αλλά και της συνοδείας του, συνέχισε να ομιλεί λέγοντας στον κ. Κατρούκαλο για όλα αυτά που του εκμυστηρεύεται με πόνο αλλά και οργή ο λαός και οι 100αδες προσκυνητές που προσέρχονται στην Μονή, άλλος για την χάρη Της Παναγιάς και άλλοι για τα θαύματα του Αγίου Παντελεήμονα. Όταν τα πράγματα ηρέμησαν και ο γέρων Ευδόκιμος, αφού δεν είχε αντίλογο από κανέναν από τους παριστάμενους που άκουγαν άφωνοι και άναυδοι, μη μπορώντας να εκφέρουν αντίλογο μπρος σε όσα τους είπε επί σχεδόν ένα 20λεπτο που μιλούσε αδιάκοπα απευθύνοντας τον λόγο προς τον υπουργό, ζητώντας εξηγήσεις για το κατάντημα της χώρας «έχετε κάνει τους ανθρώπους γουρούνια να πηγαίνουν να τρώνε στους κάδους των σκουπιδιών!! Επιτρέπεται, μωρέ, και είσαστε και καλά παιδιά όσους ξέρουμε, δηλαδή γιατί για να έρχεσαι να προσκυνήσεις -ξέρω εγώ- καλός θα πρέπει να είσαι και να έχεις φόβο Θεού πιστεύω…».

Ο Υπουργός φανερά ή μάλλον κυριολεκτικά αλλά και λόγω ευγένειας δεν διέκοψε τον Γέροντα Ευδόκιμο αρκέστηκε μόνο αρκετές φορές να πει και να δεσμευθεί ότι "θα μεταφέρω το μήνυμα και την αγωνία σας στον πρωθυπουργό. Αλλά σας διαβεβαιώνω κάνουμε ότι μπορούμε! Όμως είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα να απαλύνουμε τον πόνο του λαού μας"- έλεγε, απευθυνόμενος προς τον Γέροντα Ευδόκιμο και την αδελφότητα που άκουγε συνεπαρμένη τον γέροντα τους να ελέγχει αυστηρότατα την κρατική εξουσία, όπως στο παρελθόν οι πατέρες της Εκκλησίας ήλεγχαν αυτοκράτορες και δομέστιχους

- θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε…»

«Πώς; -αντέτεινε το ερώτημα ο Γέρων Ευδόκιμος και συνέχισε – εσείς θα κάνετε πολύ δυνατή την χρυσή αυγή. Δεν έχω τίποτα ούτε με αυτούς, ούτε με εσάς! με το τρισκατάρατο ΠΑΣΟΚ τα έχει ο λαός και όλοι μας που κατέστρεψαν την Ελλάδα και ξερίζωσαν ότι υπήρχε από παράδοση ήθη και έθιμα…»

«Αυτό μη το πιστεύετε… δεν πρόκειται να συμβεί μην ανησυχείτε… »

-δεν ανησυχώ καθόλου! Ίσως χρειάζεται ένα τράνταγμα και ίσως το δώσουν αυτοί το μάθημα σε όλους που εξαπάτησαν τον λαό!

- όχι, γέροντα Ευδόκιμε, δεν θα γίνει αυτό θα κάνουμε κάθε καλό που μπορούμε. Προσπαθούμε όσο μπορούμε.

-Μακάρι, παιδί μου, αλλά αν συνεχίσετε έτσι θα πάτε ρίξετε την χώρα στα βράχια. Είμαστε σα να πέφτουμε στον γκρεμό. ο κόσμος πονά και πεινάει. Τα ξέρει αυτά ο πρωθυπουργός; Του τα λέτε ή τον γεμίζετε ψέματα; Γιατί κι αυτός νέο παιδί είναι που να ξέρει…

«τι είναι αυτά τα πράγματα; μας έχετε καταστεναχωρέσει…»

-«Μη στεναχωριέστε… θα κάνουμε το καλύτερο για την χώρα και εμείς αγαπάμε την χώρα.» είπε στην κατακλείδα ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος και καθώς ο χρόνος έτρεχε…

«προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τα ασθενή λαϊκά στρώματα γέροντα μου αυτό πρέπει να μας το αναγνωρίσετε… κάνουμε και καλά πράγματα αλλά πολλά χάνονται μέσα στα υπόλοιπα …» έλεγε καθώς οι μοναχοί τον ξεπροβόδιζαν και εκείνος ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Ιερά Μονή Παναχράντου, η οποία εδώ και δεκαετίες διακριτικά και σχεδόν «μυστικά» αποτελεί τον μαγνήτη, πόλο έλξης και σχεδόν την πνευματική κυψέλη 100αδων προσωπικοτήτων της λεγόμενης «δημόσιας ζωής» της Ελλάδος αλλά και άλλων χωρών όπου, προσωπικότητες του δημοσίου βίου αξιωματούχοι και άλλοι πολλοί, προσέρχονται ως απλοί ταπεινοί προσκυνητές στην Χάρη της Παναγίας, είτε γιατί έχουν κάποιο κρυφό τάμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι περισσότεροι όμως προσέρχονται κυρίως για να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τον γέροντα Ευδόκιμο, η φήμη του οποίου έχει περάσει τα σύνορα της χώρας, λόγω της απλότητας του. Της σεμνότητας, της κουζίνας και της μοναχικής καλογερικής μαγειρικής αλλά και λόγω του λόγου που έχει για τον κάθε ένα να πει. Ανάλογα με το τι έχει ο καθείς να εκμυστηρευτεί στους καλόγερους –και μοναχούς – της Ιεράς Μονής που ταπεινά τους υποδέχονται χωρίς ποτέ –πράγματι παράδοξο για μοναστήρι- να κλείνουν οι πόρτες της μονής. Η Μονή έχει γίνει επίσης πόλος έλξης καθώς το ποιμαντικό και κοινωνικό έργο της παρόλο που με αυστηρότητα ο ηγούμενος της Γέρων Ευδόκιμος έχει δώσει αυστηρές εντολές και οδηγίες να μην κοινοποιείται και δημοσιοποιείται τίποτα απολύτως για όσα προσφέρει το μοναστήρι σε φτωχές οικογένειες, όχι μόνο στην Άνδρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα πλέον είναι κοινό μυστικό τα δώρα και οι ανώνυμες προσφορές προς αναξιοπαθούντες, πάσχοντες, πονεμένους αλλά και χτυπημένους από την μεγάλη οικονομική κρίση και ύφεση που γνωρίζει η χώρα, που αντίστοιχα η (κυριολεκτική και ουσιαστική αγάπη) των πιστών –είτε έχουν είτε από το υστέρημα τους – προσφέρουν καθημερινά σε είδη, αφού γνωρίζουν πως οι μοναχοί με την καθοδήγηση του ηγούμενου Ευδόκιμου διαμοιράζουν αυτές τις προσφορές δίκαια προς κάθε ένα που έχει ανάγκη αλλά και αξιοπρέπεια.

Ο κ. Κατρούγκαλος συνοδευόταν από τον προσωπικό του φίλο και πρώην ΥΦ/υπουργό Λουκά Αποστολίδη ο οποίος τον φιλοξενεί στο σπίτι του στο όμορφο κυκλαδονήσι στην Άνδρο.

greekamericannewsagency

Διαβάστε Περισσότερα » "Γέρoς Ευδόκιμος σε Κατρούγκαλο : Τι είναι αυτά που κάμετε και στέλνετε τον κόσμο στους κάδους των σκουπιδιών;"

DW:Συγκέντρωση 3.000.000 προετοιμάζουν οι τουρκικές αρχές

Την μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας με σύνθημα «Υπέρ της Δημοκρατίας», αναμένει η τουρκική κυβέρνηση αύριο στην Κων/πολη, κατά δήλωση του δήμαρχου της περιοχής του Φάτιχ Μουσταφά Ντεμίρ.

Η συγκέντρωση «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων» της 15ης Ιουλίου θα γίνει αύριο στο χώρο Γιενί Καπί στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Όλος ο λαός είναι καλεσμένος και για να ακούσει το μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τους αρχηγούς των τριών από τα τέσσερα κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Τρίωρο έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, ασχολήθηκε σήμερα με τα μέτρα ασφαλείας της αυριανής συγκέντρωση, ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση, όπου αναμένονται περί τα 3 εκατομμύρια κόσμος, θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας αλλά και στην αμερικανική Πολιτεία Πενσυλβανία όπου ζει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στο περιθώριο το φιλοκουρδικό HDP

Με ανοικτό το ζήτημα της έκδοσης του από τις ΗΠΑ, η Άγκυρα επιθυμεί να συντηρήσει ένα αρραγές μέτωπο εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλου του πολιτικού κόσμου κατά των πραξικοπηματιών και με υπαινιγμούς για το ρόλο των αμερικανών. Όμως ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζον Μπας ήταν απόλυτα κατηγορηματικός σε συνέντευξη τύπου. «Οι ΗΠΑ, δεν σχεδίασαν, δεν κατεύθυναν, δεν στήριξαν και δεν είχαν καμία πρότερη γνώση των παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα την νύχτα της 15η προς 16η Ιουλίου», δήλωσε. Λάδι στη φωτιά αναμένεται ωστόσο να ρίξει η σύλληψη σήμερα Τουρκοαμερικανού Σερκάν Γκιολγκέ επιστήμονα της ΝΑΣΑ στο Χατάυ, με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός του Γκιουλέν και διοχέτευε πληροφορίες στους Αμερικανούς. Προβλήματα επίσης και στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατηγορούν τον αρχηγό τους Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι με την παρουσία του αύριο στο Γιενι Καπί «νομιμοποιεί ό,τι έκανε ο Ερντογάν ως σήμερα ώστε να αυτοεμφανίζεται ως θύμα του πραξικοπήματος». Ας σημειωθεί ότι από κάθε κυβερνητική ενέργεια έχει αποκλειστεί το φιλοκουρδικό κόμμα.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Συγκέντρωση 3.000.000 προετοιμάζουν οι τουρκικές αρχές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news